Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2017 11:31 - Записки по българските въпроси - януари 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3275 Коментари: 16 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Поручик Галыцин, а можеть вернёмся? За чем нужна нам, поручик, чужая земля?” - Не мислех така да започвам своите бележки за събитията в моята България през първия месец на 2017 година, но от снощи съм под влиянието на тази чудесна песен на Александър Малинин. Който не знае за какво говоря... ами да е знаел, а който пък знае песента, вероятно ще ме разбере.

Най-важните неща у нас от януари 2017-та са навъртяни около смяната в Президентството и състава на новото служебно правителство. Което няма как да не бъде свързано с продължаващото дестабилизиране на Европа и САЩ и което е израз на безумните мечти на новия Хитлер, Путин и на оня слабоумник Тръмп за захвърлянето на Света пак във времената на “всеки срещу всеки, пък който оцелее”. На които вярва и оная  наша скойка (речна мида от р.Скът) Нинова.

Токущо смесих в едно презрението -“оная скойка”, с тъгата и обидата от нея – “наша”. Народът ни няма да прокопса, докато не разбере безсмислието на мечтата да построи съветски комунизъм и не седне на дупето си, проявявайки своята типична трудолюбивост и толерантност (както разправят, че сме ги имали).

Какъв е смисълът да се стягаме за световно комунистическо нашествие - “раздайте патроны, поручик Галыцин”, в което ще загинем, за да завладеем нова, но чужда “земя”? За какво ни е тя? Тя не е наша, тя е чужда! Не е ли по-добре да се върнем преди да сме тръгнали на смърт  - “корнет Оболенски, налейте вина”. Тъжно ми е! Защото вероятно пак ще загубим, като народ!, година, две, пет...  връчвайки държавното управление, чрез собствения си глас!, на бандити, диваци и глупаци като новите Нинови скойки.

Мислех да оставя върху отредените ми страници за този месец състава на служебното правителство “Герджиков”, назначено от президента Радев и  биографиите на неговите членове, пък нека всеки сам да гради отгоре своите очаквания, надежди и разочарования. Но прецених (и добре, че така се случи), че има по-важни неща от тези подробности. Подробностите ги има описани вече на толкова много места, какво ново бих добавил аз, освен една тяхна систематика. Систематика на ниско, биографично, частно равнище. Разсейващо равнище.

Защото, разглеждайки публикациите в медиите и моите записки, видях една друга систематичност, много по-обща и много по-важна, тъй като произтича вътрешно от същността на съставителите и осъществителите на “новата промяна в страната след пагубната политика на ГЕРБ”. – Не ви ли се струва, че новият президент и администрацията му, както и целият състав на назначеното служебно правителство, всичките те, влизат в характеристиката “лично обидени” от предишните управляващи? Вгледайте се в лицата на премиера Герджиков и на неговите министри. Вижте как злобата опъва надолу чертите им, обърнете внимание на изцъклените им очи и налудничевия блясък у тях, което става все по-видимо. Това важи в пълна степен и за Румен Радев, Корнелия Нинова и Бойчевците около нея. Лично обидени, пък ще си отмъщават чрез държавата на целия народ?! Къде е тук логиката?! Може би защото се предполага, че щом са лично обидени, ще секат до дъно “старото” (буржоазното), защото иначе “новото” (пролетарското) няма да се захване здраво. С поставените думи в кавички искам да ви подсетя, че комунистите нищо ново не са научили и няма да научат, колкото и да бъдат чакани!

Никоя омраза и никой реваншизъм не са довели никога до устойчив успех в общата човешка история. Само толерантността е онова нещо, което ни отваря достъпа до “тайните страници” на човешката истинска същност, до неизползваните още инструменти от там, които отличават човека от животните и нормалните хора от комунистите! Иначе, без толерантност – в най-общия смисъл на понятието и във всичките му разновидности на поведение към другите хора – ще си останем първични и няма да оправдаем Божията инвестиция у нас. Колкото и силно да пеем “Интернационала” или да се просълзяваме, четейки Смирненската “Приказка за стълбата”. Не става така, другари и другарки. Да си вземете парите от даскала, който ви е учил.

“Животът има други правила”  - http://dobronameren.blog.bg/history/2017/01/22/jivotyt-ima-drugi-pravila.1505072.

“Спри, народа запази” - http://dobronameren.blog.bg/history/2016/12/22/spri-naroda-zapazi.1498446 - “Поручик Галыцин, а можеть вернёмся? За чем нужна нам, поручик, чужая земля?”

Защо да тръгваме на световна комунистическа война (“раздайте патроны, поручик Герджиков”), вместо по човешки да седнем на една маса и да викнем “корнет Ниновицки, налейте вина”?! Тъжно ми е! Защото вероятно пак ще загубим, като народ!, година, две, пет...  връчвайки държавното управление, чрез собствения си глас!, на бандити, диваци и глупаци като новите крушовски скойки.

 

Шест часа по-късно след като поставих точката на горното последно изречение:

По bTV Cinema завърши филма “Крадецът на книги” (САЩ, Германия, 2013). Отдавна не съм гледал толкова стойностен филм по българските телевизии. И то баш по хекимяновската ТV-група! Няма да ви разправям сюжета. Не е толкова лесно за толкова кратко. Гледайте го и сами ще се убедите колко е многопластово човешки. Обаче ще напиша ЗАЩО го споменавам и то тук, във връзка с нашите си български въпроси по предизборно време.

Мисля много лоши неща за българските медии в това число и за телевизиите.

(Ще ми позволите едно отклонение. Медиите ни имат собственици, които мислят само за едно – как да опростачват народонаселението. Ако кажете, че го правят само за пари, няма да бъдете прави. Те имат ТАКАВА ПОСТАВЕНА ЗАДАЧА. Поставена от кого? От онези, които имат полза народът да е прост и глупав.  Е, тогава КОЙ има полза от това българите да остават прости и глупави? Не самите българи, разбира се. Само комунизмът и неговите чеда имат, не полза, а нужда, вопиюща нужда, от тълпи немислещи поданици (колко меко и хубаво го казах – немислещи тълпи). Защото само такива поданици могат да приемат и поддържат Комунизма ИМ като лелеяно място и мечта за себе си и за потомците си. Какви мечти само - бачкане до изнемога, за да има “за всички”, всичко под строй и “все напред във кръг под гръмкия фанфарен звън”, няма индивидуалност – земя, собственост, семейство... любов дори няма неразрешена. Има сърп и чук на знамето и Путин в душата. Както и безпримерна наглост – за ТЯХНАТА, нужната им разруха, виновна била Демокрацията, в частност ГЕРБ и Бойко, САЩ и ЕС! Обаче...ОБАЧЕ не се гаси, туй що не гасне! Отклонението свърши.)

Обаче имам много големи... подозрения, че в българската духовна общност, медийната е част от нея, не всичко е алено туптящо, сърпо- и чуко-безпощадно уверено тъпо, а има места и неща, които “не се гасят”. Уверен съм, че филмът “Крадецът на книги” е “пуснат на екран” съвсем не случайно. Снощи, на 5-тата вечер, когато Герджиков отчете самодоволно, че за пет дни служебното правителство е свършило толкова работа, колкото предното редовно правителство не е успяло да свърши за пет години!

В края на филма, когато стана ясно, че Злите не постигнаха целите си, макар да потрошиха много и чужди, и свои неща в стремежите си, разказвачът на филмовата история, крадецът на книги, каза приблизително следното: “Живял съм много дълго, видял съм много неща в живота си, преживял съм още повече, но винаги съм се чудил защо не се разбира, че никой не живее толкова вечно, че да си позволи да прави злини.”

Удивително!

Живеем твърде кратко, за да си позволим да злосторим! Длъжни сме да бъдем добри! Най-малкото, защото нямаме време да оправяме лошотиите си.

Абсолютно вярно!    

Който разбрал, разбрал. Другите? - Неразбралите не интересуват крадеца на книги.




Гласувай:
4



1. krumbelosvet - О, Путин е Хитлер.
15.02.2017 12:09
И точно като Хитлер, е заобиколен от чужди бази. А вече и чужда бронетанкова пехота по границите. И няма Мюнхенско споразумение, а санкции и Нова Студена Война на Обединения Запад и неговите роби, и ние в т.ч., заедно с добронамерения господин в челните редици.
цитирай
2. dobronameren - Разбира се, че Путин е новия Хитлер
15.02.2017 15:19
И също като Хитлер, си търси съюзник като Сталин, с когото да се разберат за датите кога да нападнат държавите между тях и около тях. Мога само да поднеса извинения на някои, които разсъждават абсолютно първосигнално, че за тях има формално противоречие - Как така Путин, руснак като Сталин, ще е Хитлер, който е немец и ще си търси съюзник Сталин, т.е. в самия себе си?!
За такива пиша: Щом това ви смущава. приемете, че Путин е новия Сталин, който си търси външен съюзник като Хитлер. И да ги питам: Кой отгоре, кой отдолу, променя ли факта, че се извършва ... акт?
Това изобщо не е по темата на постинга, но krumbelosvet, явно това го сърби повече от всичко друго. Защо?
Като смята, че тази нова България не е неговата, след като знае точно, че Русия на Путин е по-добрата страна отвсякъде погледнато и след като няма никакви пречки да се движи из света съвсем свободно, защо още стои тук, в България, а не емигрира в Съюза? Някъде преди време бях написал, че е "мида", т.е. няма гръбнак (аз обичам да се изразявам образно), а той ми се обиди. Не било вярно...
Понеже демокрацията в България, за разлика от социализма в България, разрешава на всеки ... господин да пише свободно, онова което мисли и да го защитава (дори с емиграция в друга страна!), да напиша: Krumbelosvet лъже ярко:
- От руска страна на границите с Полша и прибалтийските републики има 400 хиляди руски войници, при това разположени ПРЕДИ идването на 4-те хиляди натовски войници. (Не чети, Круме, избирателно.)
- Санкциите са по повод Крим, а Мюнхенското споразумение е по повод Донбас и Луганск. Формално не е едно и също нали, формалисте. Иначе и двете неща са санкции, студени санкции, за да не запали Путин гореща война.
- И не си въобразявай, Круме, че аз съм роб в страната си, защото не харесвам твоя Путин. Аз съм свободен българин ИМЕННО ЗАТОВА, защото мога да избирам кого да харесвам. Така погледнато ТИ СИ РОБЪТ, защото ... защото си мида.
цитирай
3. krumbelosvet - Ох, добри ни колега
16.02.2017 10:10
Много ми хареса, че съм мида. Какъв аргумент!
Не сте ли се запитали, защо лайното Горби стана нобелист, и пияницата Елцин беше добър за Запада? Не сте ли гледали АМЕРИКАНСКИЯ документалеп филм, как американски експерти осигуряват изборна победа на Елцин? Путин беше избран от Елцин. Но усети, че Русия е заплашена от УНИЩОЖЕНИЕ (каква радост за вас) и започна да се съпротивлява. Затова е американския смърдеж срещу него, към който вие, разбира се, се присъединявате. Свободен човек - присъединява се към сегашните ГОСПОДАРИ на света. А аз, робът, не ги харесвам, защото УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА МИ. Никога след Освобождението, България не е била 27 години в криза и разруха, никога не е губила 2 милиона население, не, 3-4 милиона, щото останалото са цигани. Това ни донесе "империята на доброто".
А твоят "исторически преглед" на ВСВ ми е известен, разбира се. Но за да му повярвам, трябва да забравя какво пише в "Моята борба" на Хитлер, да повярвам, че Сталин не е знаел какво пише, и че Хитлер не е знаел, че Сталин знае. Просто двамата са се надлъгвали и са се дебнали, в подготовка за Голямата Война.
цитирай
4. dobronameren - Най-напред несъщественото. Защото е малко.
16.02.2017 16:55
Страхувах се, Круме, да ме обвините, че обиждам на мида, защото формално погледнато щяхте да сте прав. Аз имам влечение ли, навик ли, да се изразявам образно. В случая, “мида” означава нещо безгръбначно, безхарактерно. Слава Богу, че не сте първосигнален човек. Като повечето съблогъри, в частност. (Което не ме извинява. Трябва да бъда по-внимателен в подбора на думите си.)
Благодаря ви. Писмено. Гледам, че съм го направил и подсъзнателно. Сменил съм неволно обръщението от ти на Вие.
цитирай
5. dobronameren - Същественото е много дълго. По-дълго дори от моя собствен живот.
16.02.2017 16:57
Тръгнали сте в погрешна посока да търсите логиката, Круме. Иронизирате твърдението ми, че аз съм свободен (защото съм избрал да харесвам “сегашните ГОСПОДАРИ на света”, а вие – роб, “защото не ги харесвам”. Естествено, че истината според вас е тъкмо обратната – аз съм робът, защото харесвам “Обединения Запад и неговите роби, и ние в т.ч., заедно с добронамерения господин в челните редици”. И двамата, Круме, имаме собствени мнения. И двамата трябва сме прави. Нещо се зациклихме – значи не в тази посока трябва да търсим логиката.
А къде?
Онези от Изток, които ВИЕ харесвате, не са донесли нищо хубаво за България като страна от свободния нов свят. Напротив, отдалечавали са ни от него и продължават да се мъчат да ни отдалечават, тикайки ни към мъртвите сибирски полета. Имате право, Круме, да не сте съгласен с такава констатация, но си носете отговорността за решението.
Онези от Запад, които АЗ харесвам, са доказали през вековете, че умеят да организират обществата си по-добре от нашето. Какво по-голямо доказателство от това, че децата на България избират да учат, женят и работят на Запад, а не на Изток. По същия начин разсъждават и милионите мигранти днес – избират Западна Европа, а не Китай, например. Защо?
ЕТО ЗАЩО твърдя, че аз съм свободен, защото съм избрал Запад. Въпреки неистовите усилия на Изтока да ми забрани този избор. А ти, Круме, си роб, защото продължаваш да избираш Изток, въпреки, че Западът изобщо не ти се меси в избора.
цитирай
6. dobronameren - Български въпрос е и следващия:
16.02.2017 17:31
Блогърката margiv вчера (15.02.2017) по повод на Св.Валентин написа една лъжа за компанията "Милка", обвинявайки я, че толерира педерасите, тъй като поставила на свой билборд валентинка "ИВане, обичам те! Красимир".
Аз, понеже съм добронамерен, й възразих по същество. Първо снимката на билборда е от 2012г, а не както се внушава от 2017-та. И второ - През тази 2012-та "Милка" беше организирала официална рекламна кампания за "валентинки", която се тегли публично, а наградата беше изтеглените от общия куп поздравления за 14 февруари да се поставят на рекламни билбордове на компанията. "Иване, обичам те..." бе изтеглена първа. Трябваше ли тя да бъде изхвърлена от класирането заради съдържанието си? Какво обидно има в него?
ТОВА попитах вчера (15.02.2017) авторката на заблуждаващия постинг margiv. Днес влизам в блога й и какво да видя? - не само няма отговор, ами и целия постинг за "Милка" го няма! А вчера този постинг цял ден стоя на първа и беше прочетен от 3500 души. Ашколсун, Маргаритке!
А защо "Маргаритке"? Аватарът на margiv е заинтригуващ, една миловидна девойка, която като нищо може да подлъже някой свестен мъж. Не се лъжете. мъже! В профила й пише само едно име - Маргаритка Симова, жена от София. След като, вместо извинение към "Милка", младата Симова предпочете да се изтрие, защо да й вярвате, че е млада жена от София? Може да е "черната Мара от Пловдив" или дори самата Юлия от Баден Баден" Недай боже avekuko, о, мон Дьо!
А е възможно да е Симова по мъж. Ако се вярва на снимката, е от поколението на Александър Симов. Не ме обвинявайте в манипулации. Това са просто съмнения - нали Александър Симов е водач на листа от партията на Г-жа Лъжа!! И се гордее с това, гледах го вчера при Хекимянчо.
цитирай
7. krumbelosvet - Кой ни убива?
17.02.2017 09:25
Защото само слепец не вижда, че ни убиват. Много пъти съм стигал до извода, че чак ТАКАВА слепота, може да има само ПСИХОТРОНЕН произход от подскачащите митинги. Вие не приемате аргументи. Повтаряте попагандните клишета. И "отговорът" ви към мене се върти около "филофобията". Като инженер и като мъж, аз не давам приоритет на чувствата. Предимствата на запада имат ГЕОГРАФСКО-ИСТОРИЧЕСКИ произход, но, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ние НЕ МРАЗИМ ЗАПАДА, как ще го мразим, от там Е по-голямата част от НАЦИОНАЛНАТА ни култура. Но западът НЕ НИ БРОИ ЗА СВОИ и ни унищожава.
Забелязали ли сте, че Европа е ПОЛУОСТРОВ, а Англия - остров. Такива територии са ЕСТЕСТВЕНО ПО-ЗАЩИТЕНИ от нашествия и поражения. И не случайно от там започва индустриалната революция, основата на могъществото на англосаксите. Но те, май неизбежно, постъпват като първороден син, който от детството поробва и осакатява по-малките си братя...
цитирай
8. dobronameren - Още вчера мислех да отбележа, че krumbelosvet се заблуждава много,
17.02.2017 15:31
използвайки притежателното местоимение “ми” за целия български народ - “защото (американците) унищожават държавата и народа МИ.” (вж.ком.№3) Не го направих, защото по-важен е спора кой избор е по-правилен – Източния или Западния. Не според мен или Крум, а от гледна точка на бъдещето. Обаче и в новия си коментар - №7, krumbelosvet продължава да представя СВОЕТО МНЕНИЕ като МНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. Затова днес ... хайде пак отново.
Въпросните krumbelosvet-ци не представляват целия български народ, а само около една трета от него. Това не е мое мнение, а обективен резултат от всичките видове анкети, правени и показвани у нас, където делът на социалистическите привърженици никъде не надхвърля 30-35%. Въпросните dobronameren-и като мен са също около тези проценти. Останалата една трета от българите се колебаят, изчаквайки да видят накъде ще задуха вятъра. Само човек, който НЕ ИСКА ДА ВИДИ тази действителност (не коментирам причините му) може да твърди, че това не е вярно!
Но това е друг спор, нали, различен от онзи, къде е бъдещето на България – в Европа или в новия СССР.
цитирай
9. dobronameren - Krumbelosvet, като всеки българин от нова България,
17.02.2017 15:33
има право на всякакво собствено мнение. Стига да пише “СПОРЕД МЕН”, а не да го налага като мнение на всички българи – “американците НИ убиват!” е написал.
На всичкото отгоре krumbelosvet лъже яко. (Не защото не е скачал по митинги, та да се повреди “психотронно”, а защото наркотикът “комунизъм” доживотно, ГЕННО!, го е изменил.) Круме, според мен, американците НЕ НИ УБИВАТ! За разлика от Путинските руснаци, както са го правили винаги, за последно - когато бяха от стария СССР!
Ако ти решиш да спориш, аз няма да се вържа да ходя да проверям дали, ако Европа беше остров, пък Англия – не, или пък ако първородният беше нероден – съдбата на България щеше да бъде друга. Само ще настоявам да се поровиш из историята на страната ни и да съпоставиш броя на жертвите ни от Комунизма с тоя на жертвите ни от Демокрацията.
И ще продължа да пиша, за да оборя още една комунистическа лъжа, която ти, Круме, се опитваш упорито да пробутваш: Че ВИЕ не мразите Запада! За разлика от НАС – които мразим Изтока.
Ох, Крумчо, милият! Мразите Запада и още как !!! Заради тази омраза, ЖЕРТВАТЕ И ДЕЦАТА СИ. А ние какво? – само си пишем по форумите, че този ваш житейски избор е безсмислено тъпо упорит и в крайна сметка вреден ЗА ЦЯЛА България. И затова ви се молим някоя привечер да се качите на кораб от варненския кей и да отплувате на североизток.
Мога да добавя, че СПОРЕД МЕН нямате много време за помайване. Комунизмът си отива, спете спокойно, деца!
цитирай
10. krumbelosvet - Вече не вярвам, че се лъжете.
18.02.2017 10:52
Просто лъжете. Кой говори за 22-та процента на БСП? Близо 80% от българите симпатизират на Русия. А "Путинските руснаци са го правили (избивали българите, б.м.), за последно - когато бяха от СССР" ??? Моля? Когато бяхме със СССР, няма ЕДИН българин убит от руснаци, а Путин го нямаше!!! Но се увеличихме с над 2 милиона. Сега спряхме да раждаме, но пък ускорено умираме, и българите в България са намалели поне с 3 милиона. Жив и здрав. Продължавай да любиш Америка. Така смъртта на България може да ти е сладка.
Много съм впечатлен, че знаеш, че аз тайно мразя Запада. И от себе си тайно. Но от тебе скрито няма! Но в детството и младостта май почти не съм чел други книги, освен западни. А Библията ми е НАСТОЛНА книга... Комунистите бяха слаби в пропагандата. И сега са слаби. Иначе, само заради ВАШИЯ смърдеж срещу Белене, можеха да ви натикат на кучето..., след като се оказа, че от някакъв не рекорден студ ел-системата остана без резерви. Това при умряла индустрия. Ами ако утре проимаме индустрия?
цитирай
11. felixedmundovich - krumbelosvet -е, преди да даваш акъл...
18.02.2017 13:03
...разбери ,колко малко мозък има в твоята глава... Не си успял даже да разбереш за какво се пее във великата песен -Поручик Галицин...жестока песен за прокудените от болшевишката чума руски офицери,които искат да се върнат и умрат в родината си ...!!!

Хайде, не драскай повече тук!!!
цитирай
12. dobronameren - Спирам да споря с Krumbelosvet. По две причини
18.02.2017 18:00
Едната - че коренно различни неща сме чели като малки. Той само западна литература, пък днес е върл фен на Изтока. Аз само руска литература, пък днес съм върл фен на Запада. А, де, иди обяснявай.
И втората - по-лично ограничена. Отново не видях в изложението му вълшебните думички "според мен". Та затова, СПОРЕД МЕН, се разкачам със знаменитото съкращение Кушелско ДГД.
Да не си помислите, че Кушеля го е измислил това съкращение? Не-е-е, драги съблогъри. Още по времето, когато бях овчарче, мама ме изпращаше да паса козичките с ДГД. Което значеше, тогава, "да Дава Господ Добро".
цитирай
13. dobronameren - А освен това съм убеден, че моят отказ за участие, ПОМАГА много на krumbelosvet
18.02.2017 18:28
Другарят felixedmundovich го предупреждава "да не драска товече тук". (ком №11) Тук, т.е. в моя блок. Защо? Според мен - да не се излага повече с мненията си за ИСТИНАТА.
А защо написах ИСТИНАТА с големи букви, питате?
Другарят Джержински сигурно е забравил, че аз съм се интересувал вече от неговата личност и съм го изтипосал, пардон - разкрил, в няколко мои стари постинги отпреди години. Обаче, както се казва в един стар виц за мене - "помни кучето". Та, влизам в профила на Felixedmundowich и ето какво намирам:
Лаврентий Берия Възраст: 115 Пол: мъж Град: Пловдив Професия: Безкрайно неопределена величина Интереси: ИСТИНАТА!
Забелязахте те ли, че ИСТИНАТА е изписана в големи букви? Освен това и обявената възраст на Берия отговаря приблизително на истината.
А има И ОЩЕ НЕЩО. Другарят Джерджински е избрал за мото на своя блог "Za prehoda". Ако четете БЛОГ.БГ, и ако помните повече от една вечер, сигурно се сещате, че има един ДРУГ блогър с ника Zaprehoda. Влизам в неговия профил:
Име Евгений Тодоров Възраст: 67 Пол: мъж Град: Пловдив Професия: Журналист Интереси: Телевизия, Политика
Хоп-а-а! Още един пловдивчанин. Само дето Zaprehoda е малко по-търпимо червен от FE. Майнички! Номера! Познати. Веднъж сме с едно име на "Източния фронт", втори път с друго име на "Западния фронт". За всеки случай! Откъде да е сигурен човек, на къде ще го избие прехода...
Да ви кажа, че напоследък забелязвам подобни "пловдивски номера", дори при трънчанина vencivaleri1951. Бойци! Успокоителното - за мен, а не за Крум - е, че всичките такива майни са червени.
цитирай
14. dobronameren - Този "анонимен" - ком.№ 14, е много прост. Не удържал на позива и се подписал най-отдолу Russofil
18.02.2017 21:56
А бе, аланкоолу... АЗ помня, че има блогър с такъв ник. Отивам веднага в профила му и чета само: Име Сергей Иванов. Естествено. Гледам, изненада-а-а: последния му постинг от днес е посветен на Ялтенската конференция. Онази от 1945-та, с която ме плаши в коментара си, наречен "русофобска гад". Ама днес сме 2017-та, бе мечтателю!
Има и още - Предпоследният постинг на този русофил е от 1.02 - "ФАЙРОМ, ходом-марш!... обратно в Югославия!". При това ФАЙРОМ написано с главни букви. Като ИСТИНАТА на FE. И знаете ли каква връзка направих?
Преди 4 години получих един коментар от блогъра Theeconomist. Със заплаха към мен в същия стил - "Файром, обратно в камениновата канализация".
Едно си баба знае, едно си бае... И си мисля, съвсем определено, че Д'екомуниста наистина е стар. Кой от по-младите блогъри ще си спомня, че канализацията се правеше по времето на победилия социализъм с КАМЕНИНОВИ тръби?! - Естествено такива като Russofil.
И, разбира се, млади в сравнение с Панчо, Добри, Братан, Сергей и т.н. комунисти като Корнелия Нинова. Защо пък нея намесвам сега, ще попитате? - Ами, заради "национални предатели". Изписано също с големи букви!
Как беше казала една стара баба: "ФАЙРОМ, обратно в камениновата канализация" !
цитирай
15. dobronameren - Старите комунисти са страхливци. Те винаги са били такива. Като партизани обираха мандри и за зимата се прибираха по селата си.
23.02.2017 03:31
Констатирам, че блогъра Russofil е изтрил коментара си в който ме нарича "русофобска гад" и ме праща на "ФАЙРОМ". Който беше между коментар №13 (моя) - отговор към Krunbelosvet и коментар №14 - сегашното положение (23.02)
Голям смелчага е този РУССОФИЛ, нали? Това е така, защото те, русофилите са такива - смели, ама Съветската армия да стои зад гърба им. И понеже СА още се мота в Сирия, те, русофилите, се показват като кукувичката от часовника, кукват "Ку-ку, ку-ку" и се скриват.
В моя коментар №14 днес (който ЗАСЕГА модераторите няма как да изтрият) има още една важна информация - Че блогърът RUSSOFIL е другото име на блогъра THEECONOMIST. Фактът, че "русофила" е изтрил своя коментар, потвърждава това мое твърдение. Той и Д'екомуниста има такъв нрав - пише, после трие.
Инсталатори! - Серат и бягат! Просто русофили...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872244
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031