Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2017 17:01 - Записки по българските въпроси - декември 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Една от блога отишла на лекар: “Нимфоманка съм, докторе”, рекла, “помагай!”

Погледнал я доктора отдолу нагоре и отсякъл: “Вземам по 50 лева на час.”

- Ама… ама аз не съм сама. Осем сме – възпротивила се “девойката”

- Е, и – повдигнал учудено вежди докторът.

- Ами… 50 не се дели на 8…

- Добре, добре. Ще направя компромис за вас – съгласил се докторът - Ще ви взема само по 48 лева на час.

Извинявайте, претенциозни читателю. Нивото на посетителите в BLOG.BG е “мармалейди санким”  и ако искам да бъда прочетен, трябва да започна колкото е възможно по-просташки. Иначе постинга ми е сериозен. Разказвам за събитията и лицата в тях в нашата мила България през последния месец на токущо отминалата 2016 година.

(Тук кушелиатът може да спира четенето и да се отправя към Трън, където започва празника “Да изгоним злите сили от Трънковината”, организиран от v.v.-тата и посветен тази година на Тиквата.)

Странна работа. Две пълни години здравите сили от “лява България” се борят неистово срещу еврогейовете от “дясна България” – “Всички срещу ГЕРБ! Да ги свалим от власт!”, това са техни лозунги – а когато след безпрецедентната победа на Румен Радев на президентските избори Бойко Борисов подаде оставката на своето правителство, изведнъж се оказа, че лявата България не пощя властта и върна мандата за съставяне на тяхно правителство като втора политическа сила в това НС. Дори безнадеждно отритнатите реформатори се опитаха да потърсят подкрепа за такова правителство, а Корнелия Нинова отказа и пробутва  отговорността за това на новия президент. Защо?

Защо, а...  м?, както пише лудият Кушел?! Пък и не само той пише така. През октомври един друг също така много ляв - Zaw 12929, беше се обърнал лично към Нинова “да бъде смела, иначе...” Иначе какво? Къде е днес завалията? – пише рецепти как да се спасим чрез чесън от рак. Не е много въодушевен. Чака. Кого чака? – Тръмп да прегърне Путин и двамата заедно да си поделят света по линията западния ръб на Норвегия до източната граница на Италия с бивша Югославия. А къде ще бъде Светът в това време? Не вярвам да е осъзнал колко по-предвидливи са Икото, Блеки, адвокат Чолаков, Mt46, SiktirVara, Legna, Mrydna, Pomrydna, които пишат “източно”, намирайки се “западно”. Много е прост, горкият; за Zaw говоря.

Ще кажете – Нинова се отказа, защото шансовете за червено правителство ще са по-големи след предстоящите парламентарни избори, отколкото в този Парламент. Вярвате ли в това? Позволете да попитам: на колко години сте? Над 40? И още вярвате в дядо Коледа, пардон - в дядо Мраз?! И-ху...

Но да не избързвам. 22 януари е у други ден. Тогава, в чест на Генерала, снегът ще се спре да вали изведнъж, температурите ба-а-вно ще се вдигат, за да не предизвикат наводнения вследствие бързо снеготопене, 30-те мйлиона от ЕС и правителството на ГЕРБ ще стигнат до Хитрино, бежанската вълна ще се блъсне в оградата и ще се отлее в Турция, Румяна Арнаудова ще докладва къде са Бисеров и Пеевски и защо Перата, Поничките и разни варненски митничари са на свобода, събираемостта на парите от разкритите корупционни схеми изведнъж ще скочи, здравната каса ще мине на плюс, даскалите вече няма да... да се снимат голи с ученичките (Впрочем какво стана с кмета Иван Евстатиев, първи приятел на Георги Първанов? Какво стана със “сестрите Белнейски”?), парите от ЕС ще продължат да идат в България и това ще позволи да се вдигнат парите на пенсионерите – от 900 на 1300 лева... (Как съм ги изчислил ли тези 1300 лева ли? Ами, от 130 до 300 има 44% разлика.) Изобщо – рай. Какъвто беше по нашите земи в Тошово време.

Ние не вярваме в щъркели, още по-малко на президента на БСП.

Сега на кого по-първо “да се обяснявам”? На комунистите или на Радев?

24 ноември 2016. В НС се обсъжда забрана на рекламиране на комунистически символи. Мартин Карбовски написа в сп.”А-спекто” следното:

“Стига с тоя комунизъм бре, маскари! С това ли се занимавате в Парламента?! Какво работите всъщност - от ваканция на ваканция, а в работните четвъртъци се дърляте за комунистическите символи и как трябва да бъдат забранени? За това ли ви се плаща, идиоти? Колко проблеми на тази нация решихте? Всекидневно се ебавате с нас - или ще ми рекламирате прайда на педерасите, или искате да махате петолъчките след 30 години, или просто не присъствате на работа?. Петолъчките ли ви пречат да оправите държавата и да видите как тая нация умира, колко е мръсно наоколо и как никой не иска вече да е българин? Петолъчките ли ви вадят очите, след като слезете от ЕДИНСТВЕНАТА магистрала и навсякъде е гробище и разруха? Петолъчките ли са ви виновни за провала на една мечта - да бъдем свободни, а не робове? Комунизмът, отвратителният комунизъм, е навсякъде, защото по негово време се строеше и надписваше. Сега, 30 години по-късно това ли ви е проблемът бре, маскари нещастни? Колко други проблеми решихте - освен свободата на циганите да се женят на 13, свободата на гейовете да се наследяват и свободата на всеки престъпник, оказала се по-важна от страданието на всяка жертва?! Пикая аз на такава ваша свобода. Вие направихте невъзможното - на народа да му призлява от вашата свобода и да започне да бленува по миналото. Това е вашият зловещ подвиг. До старата могъща непотопяема сграда на тоталитаризма вие спретнахте един демократичен външен кенеф и това ви бяха силите. Стига с тоя комунизъм, майкопродавци клети, отворете си очите за малкото деца, които останаха тука. Отворете си очите за новата лъжа на новия Съюз Отворете си очите за новите си господари, които за разлика от старите въобще не им дреме за тоя плевел, наречен българска нация. Вас комунизмът ви отгледа, а вие майките си непогребани и децата си прости и гладни държите. Срам, проклетници ниедни! Малко срам и смърт за вас, малко ви е !”

И тази същата “човеколюбива” партия – която иска Смърт за онази част от народа си, която не е съгласна с Нейното, избра, издигна и подкрепи Румен Радев за президент. Който щял да обедини Нацията! КАК?! – Ако следва заръките на подкрепящата го партия БСП, ще трябва да нареди изкопаването на гробове за всички НЕИСКАЩИ комунизъм по българските земи. Където, в гробовете, е вярно, че цари пълно съгласие и мир.

Ама ТОВА, че Румен Радев ще слуша червената партия, не било вярно. Още не се е случило, казват. Еха-а-а. А за чий тогава го извадиха от никому неизвестния миманс и ни го предложиха вместо Първанов, Нинова, кап. Радулов... или чичо Митко например? Айде, бе! Дават ли се така напосоки власт, пари, тези три неща!? Ето. като му предложи Росен Плевнелиев да съгласуват действията си по съставянето на служебен кабинет, Радев отказа. Нещо повече – Радев отказа и на следващата неустоима оферта на Плевнелиев: “Съставете Вие служебното правителство, аз ще подпиша указа за него на секундата”. ЗАЩО така? – Няма да предлагам хипотези за тези и други “обединителни действия” на Обединителя. Въпреки, че неистово ме сърби ръката да го напиша.

Само ще натрупам нови въпроси. Нека стоят в този постинг. Ще ги “извадя”, даже нещо повече: не аз, а обществото ще ги извади след 3-4 месеца. Аз само ще ги документализирам тогава.

1.         Какво правим със съветските МИГ-ове, които пазят небето ни? Ще продължим ли да ги ремонтираме в Русия, въпреки, че, ако не дай боже, НАТО и Русия се сбият, тези МИГ-ове няма да бъдат разпознавани като натовски самолети? Въпреки, че сме членове на НАТО! Впрочем ще останем ли членове на НАТО или не? Какво мисли главнокомандващият армията ни по този въпрос?

2.         Какво ще стане с американските бази в България? Ще изгоним ли американските военни оттам? Ако ги изгоним, с какви нови сили ще ги населим – български или руски? Или ще ги дадем за офиси на партията на Сидеров.

3.         А танковете, които НАТО разполага по източната си граница с Русия... Там какво правим? Забиваме няколко знамена от Силистра до Видин и викаме: “Не смейте! Това е българска територия!” Има ли свое дупе Генералът от Димитровград за такава реакция или ще предложи дупето на другия генерал - Корни от Крушовица?

4.         Ще постави ли на референдум членството на страната ни в НАТО, ако “народът” поиска това? Каква би била препоръката на “натовския генерал” към народа, за да се “обедини нацията”?

5.         А ако “народът” направи и последващата стъпка с един референдум за излизане на България от ЕС, къде ще застане Генерала?

6.         Русия от една страна и САЩ и ЕС от друга имат различни виждания за решаване на сирийския въпрос. Спорят и кой е виновен за мигрантския поток към Западна Европа. За коя позиция ще трябва да гласува следващият ни външен министър, за да бъде подкрепен от президента Радев?

7., 8., 9.          А за Крим, за Източна Украйна, за ракетите в анклава Кьонигсберг...

Ако тези въпроси се виждат някому “далечни”, когато както казва поговорката “Я камилата, я камиларя”, има някои много близки. Ужасяващо близки, бих казал. Как ще се справи служебното правителство, което ще назначи Радев!, с вътрешните проблеми снеговалежи и студове, снеготопене, недай боже някое ново Хитрино, корупция и престъпност, необходими спешни пари за пенсии, здраве, образование, медии всякакви, о мон дьо, Пеевски, Доган, картели, МВР, пари за мерки по границите срещу бежанците, армия, инфраструктура, общини, Северозападна България, съдии, прокурори, изтичащи на Запад работна ръка и капитали...

Отговорите Радеви на някои от тези въпроси ще научим още в края на януари, началото на февруари. На другите ще видим посоката съвсем скоро и съвсем сигурно. Руснаците бързат с АЕЦ “Белене”, инвеститорите им нямат време да чакат някакъв Парламент да се натутка да смъква мораториум. Да не говорим, че от другата страна на гората ни дебнат “баба Меркел” и Доналд Дък, пардон - Тръмп.

Ех, Радев, Радев... Защо не умря още докато беше военен летец...

Същите думи Вазови за хъша Македонски, които перефразирам тук за димитровградчанина Радев, могат със същата сила да бъдат казани и за бургазлията Симеонов, варненеца Марешки, русенеца Каракачанов, перничанина Първанов, тревненката Дончева, софиянците Кънев, Трайков и Лукарски, учиндолецът Трифонов...

И за мен вероятно, но аз съм толкова ниско разположен, че най-много да падна от стола си и да се натъртя. Впрочем падането от стола вече ми се е случи, но не от политическо разочарование, а от изненадата за пълната липса на логика в мозъците на българските комунисти и останалите путинофили (Не харесвам тази дума, ама ако напиша русофили, ще сложа знак за равенство между хората, които разбират и ценят руската душа и другите – КГБ престъпниците. Които, последните, на всичкото отгоре съвсем  не са само руснаци!):

ЗАЩО цялото партийно войнство – от БКП, БСП и ДПС от ДС, през АБВ, ПФ и Атака, ББЦ-та, БДЦ-та, до ДСБ-та, ССД-та, ДА и други българета, от всичките червено-кафяви и откровено жълти вестници, електронни и виртуални медии, НПО-та и соц.институти - ни убеждава, че ако искаме да живеем по европейски с европейски доходи, трябва да излезем ИМЕННО от Европейския Съюз. Няма никаква логика в това настояване! Така, точно като мене, мислят и милионите бежанци от Сирия, Ирак, Афганистан, Африка... – ТЕ търсят по-добър живот за себе си ВЪВ страните от Европейския Съюз, не обсаждат границите на Русия, Индия, Китай. Не щат в Русия! Искат в Европа! А нашите путинофили искат ДА ИЗЛЕЗЕМ от Европа!? Защо?

И пак защо?!

П.П.

Аз разказвам Моята версия за развитието на човешката цивилизация. Комуто не харесва тя, да грабне молива или клавиатурата, да напише Своето виждане и да го защити, а не да вади трофейния Валтер или да си лъска бастуна, и в двата случая, заплашвайки ме просташки. Такова поведение няма никакво разумно бъдеще. (Добавих разумно като определение за бъдещето, защото формално погледнато, камъните в корема на лошия вълк от “Червената шапчица” също е бъдеще.)

Не искам така да завършвам своя постинг за декември. Защото в този месец последната седмица е Коледна!

А Коледа е един от най-големите християнски празници, Според мен дори е по-голям празник от Великден, защото поводът му е Рождество, а не Възкръсване. Историята му датира от 20 века. И се празнува по целия свят. Светът зад желязната завеса! Който помни, знае - Нашите български комунисти като верни съветски комунисти превърнаха Бъдни вечер и Рождество Христово в обикновени работни дни още преди да разстрелят българския политически, икономически и духовен елит в началото на 1945-та. Който искаше да празнува Божието Раждане, можеше, но само в семейството си, под сурдинка, без да забравя, че на другата сутрин е на работа и със сигурност някой партиен отговорник вече ще е научил за това негово  некомунистическо отклонение. 

Знаете ли кога в България Рождество Христово стана отново официален празник? – На 28 март 1990 година с решение на Станко-Тодоровото НС. След 5 дни българските комунисти станаха български социалисти! А знаете ли кога “Островът на Свободата”  разреши празнуването на Коледа? – в 1999-та година! Защо толкова късно? – Питайте героя на Революцията Фидел Кастро. Понеже може да сте възпрепяствани от неговата смърт, разгледайте постовете на червените блогъри, за които този антихрист е кумир. Ама какво по-естествено от това! Ако ще ме питате защо всичките ТЕЗИ БЛОГЪРИ се прехластват по Путин и новият ни президент Румен Радев, веднага отговарям – Защото глупаците си мислят, че Бог няма!!!

Колко удивителни да сложа?  




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1881218
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930