Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 18:28 - Много патриоти се навъдиха напоследък
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1712 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много патриоти се навъдиха напоследък, къде изчезнаха тез атакисти?

Перефразирам думите на познат на един мой познат, който в един бар на зазоряване, т.е. в зората на Демокрацията, беше възкликнал: “А бе, много дизайнери се навъдиха напоследък, къде изчезнаха тез педераси.”. Което не беше израз на възмущението му от педерасите, а констатация, че между старите “педераси” и новите “дизайнери” някаква особена разлика нямаше. С поясняването на смисъла на тези думи, всъщност изразявам същността на моето убеждение, че днес в България между патриоти, атакисти и националисти няма особена разлика.

Не защото идеите им съвпадат, а защото са едни и същи хора. Открай време.

Ето: Представям ви генезиса им. После и днешните им мисли и действия, ако имате съмнения, че ТЕЗИ вече не са ТАКИВА.

Партия “Атака” бе създадена в април 2005г. за предсрочните парламентарни избори само месец по-късно през май. Даже толкова се бързаше с учредяването й, че не остана време ЦИК да я регистрира като самостоятелна партия и на изборите тя участва в сбор с други партии – Коалиция Атака. Резултатът на коалицията беше 8,14%, което й даде 21 депутати в Парламента. Съдът регистрира ПП “Атака” след 2 месеца, през юли 2005. (За сравнение ПП ГЕРБ е съдадена в декември 2006г.)

Първото самостоятелно участие на партията в избори бе през октомври 2006-та за президент, където водачът й Волен Сидеров отиде на балотаж срещу Георги Първанов и загуби от него с 25 на 75%. След три години, на парламентарните избори през 2009г., партията АТАКА потвърди резултата си и отново вкара 21 депутата в Парламента, този път обаче като самостоятелни свои депутати. Волен Сидеров се яви и на следващите президентски избори през 2011г., но остана четвърти на първия тур срещу Росен Плевнелиев и отпадна.

Настъпи 2013 година, последната в мандата на НС от 2009г. Парламентарната група на “Атака”, която в първите две години подкрепяше мнозинството от ГЕРБ, бе се свила наполовина и останалите в нея депутати все по-явно предпочитаха да подкрепят гласуванията на опозицията БСП и ДПС. Още в края на първия й месец януари някой(?) стреля срещу Ахмед Доган, през февруари дойдоха “протестите срещу монополите” на Орлов мост и в края на месеца Бойко Борисов подаде оставката на правителството си. В резултат през май, само 2 месеца преди изтичане на мандата на редовното НС, се проведоха нови парламентарни избори. На тях партия “Атака” влезе с 23-ма депутати (7,4%). При гласуването на новото правителство Пламен Орешарски (БСП и ДПС) спечели 121-я си необходим глас именно от Волен Сидеров. През цялото си управление от година и половина червеното правителство на БСП/ДПС получаваше необходимата му подкрепа от 23-мата атакисти на Сидеров. Добре, че ДПС нещо се разсърди на БСП, оттегли подкрепата си за правителството на Орешарски и през декември 2014-та се конституира ново НС, в което”Атака” падна до 4,5,% с 11 депутати. Да не говорим, че от 17-те български евродепутати за 2009г. двама бяха на “Атака”-та, а в следващите избори за Европарламент (през 2014-та също), ПП Атака не бе представена изобщо.

Налагат се спешни мерки, нали?!

Коалицията ПФ се оказва такава мярка. И успешна. Още с първото си участие на избори (парламентарните през октомври 2014) за нея гласуваха 240 000 души, което бе 7,3% и вкара 19 депутати в Събранието.

Ще споделите ли едно предположение, изразено във въпроса – Дали това не е обяснение защо процентът на БСП спадна горе-долу с толкова?

Патриотичният Фронт е националистическа коалиция. “Съвсем прясна” – от есента на 2014г. с две партии – НФСБ на Валери Симеонов и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов, и още по-прясна – от лятото на 2016г., когато партиите й станаха три, добави се “Атака”-та на Волен Сидеров. Освен това е “чисто нова” по отношение на политически позиции – До преди датата на обединението (юли 2014) групата около Валери Симеонов бе част от “Атака”. Дори самият В.Симеонов е бил председател на Общинския съвет на Бургас (2007-2009) от листата на “Атака” и Волен Сидеров му е кум. А до съгласието си да се влее в коалицията групата около Кр.Каракачанов бе част от “България без цензура” на Николай Бареков.

Валери Симеонов е роден 1955г. в Долни Чифлик Варненско. Покрай баща си, който е кадрови военен, живял е на много места в България. Последно завършва гимназия в Ямбол, където съученик му е Волен Сидеров. Оттам е тяхното приятелство. Електроинженер, за разлика от Сидеров, който завършва висшето си образование много по-късно и на крилете на политиката. До промените работи по специалността си. Видя ми се интересно, че има 3 години стаж в Атлантическия океан като електромеханик на траулер от обединението “Океански риболов”. След 10 ноември 1989 кариерата му става, как да кажа – много позната. Синдикален лидер на КТ “Подкрепа” в металургичния комбинат в Дебелт. През 1991 година вече е собственик на частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати. Откъдето, както самият той твърди, след три години (януари 1994) са дошли парите за телевизия СКАТ на която той и днес е мажоритарен собственик. Негов е и бургаският седмичник в.”Десант”, печатният орган на партията НФСБ (самата тя родена 2011).

Красимир Каракачанов е от Русе (роден 1965). Сведенията за семейството му са доста оскъдни.  В мрежата пише само, че баща му е “земеделец от казионните на Петър Танчев”, а дядо му е “участник в Народния съд”. Точно така пише – “участник”,  а не “съден от Народния съд”. Самият Каракачанов е историк. (Прави впечатление, че професията историк е много популярна в средите на комунистическата партия – о, имам предвид щерка й БСП. Георги Първанов е историк, Сергей Станишев също, Георги Марков, Андрей Пантев, Искра Баева, Илчо Димитров и синът му Иван Илчев, Божидар Димитров, Драгомир Драганов, Веселин Методиев... Последният да не затваря вратата! Да не добавям и социолозите по професия, че ще стане “манастирът тесен”...) Сегашният си имидж на “македонски воевода” Каракачанов носи приблизително от 18 години. Въпреки, че по линия на комунистическата ДС (агент “Дончо” – така се казва баща му, агент “Иван” е синът) е профилиран точно по македонския въпрос още от 1989 година. Какво като е от Русе!

Историята на ВМРО (в демократичен вариант тя е възстановена януари 1990):

Става присъдружна партия на ОДС (1997-2000). В 2001-ва, още преди разпускане на съответстващото НС – 38-то, ръководството на партията, вече Каракачанова, се сдружава с “Гергьовден” на Любен Дилов-син (или червен), но черна котка им минава пътя. В 2005-та ВМРО се събира със земеделците на Анастасия Мозер, със свободните демократи на Стефан Софиянски и сборната формация БНС. Успява за 40-тото НС – 13 депутати и Каракачанов е един от тях. Дотук обаче! В 41-вото и 42-рото НС от тези депутати няма вече никой, а в 43-тото (2014-2016) е САМО Красимир Каракачанов. Кьошеклия камък! Да добавя, че през 2011 година той беше кандидат за президент от ВМРО, но с 1% подкрепа от страна на народа не успя.

Да довърша за коалицията ПФ в днешни дни.

Зад 240-те хиляди симпатизанти, вкарали Патриотичния Фронт в Парламента, стоят не само двете партии НФСБ и ВМРО, но още Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) на Слави Бинев, Национален идеал за единство (НИЕ) на Борис Ячев. Средна европейска класа (СЕК) на Георги Манев. Сдружение “Патриот” на Валентин Николов, Национално движение “БГ патриот” – Петър Харалампиев. “Целокупна България” на Григор Велев, Съюз на патриотичните сили “Защита” – Йордан Величков, Национално сдружение на запасното войнство “За честта на пагона” – Петър Илиев, Национално движение за спасение на Отечеството (НДСО) – Тодор Рашев, Национал-Демократична партия (НДП) на Димитър Стоянов, Свобода на Павел Чернев и Възраждане на Отечеството на Йордан Мутафчиев.

Кой кой е от тези присъдружници.

Слави Бинев (ГОРД) е  спортист – Магистър по тенис и бокс (1990), треньор по таекуондо в Канада (1988-1992), от 2005 – член на изпълнителния комитете на Българския Олимпийски комитет, и бизнесмен – През ноември 1993г. 50 души нахлуват в двора на спортен комплекс “Декстрим”, собственост  на Бинев, набиват го и го отвличат. Този епизод дава началото на ганстерската война между “борци” и “каратисти”. По-късно има заведено дело срещу “борците” Димитър Джамов, Големия Маргин, Димата Руснака и Пело Стоев. Как е завършило, не зная, Май е прекратено окончателно поради давност. Междувременно, още от 1994 година Слави Бинев става акционер и председател на борда на директорите на R-System Holding (?). През 2000 година следва нов побой – този път Георги Илиев (малкият брат на големия Васил Илиев, убит април 1995) набива Бинев. Без последствия, ако не се брои убийството на самия Георги през август 2005. (Не ми приписвайте някакъв намек. Убийството на малкия Илиев прилича много на убийството на Илия Павлов две години по-рано.) Слави Бинев е собственик на повече от 10 барове и дискотеки, сред които “Библиотеката”, БИАД, “Дали”, “Империал”. “Куул” и др. В поверителен доклад на американското посолство от юли 2005 (знаете го, същият от който разните “Буди” в разни сайтове и агенции черпят своите разкрития за връзките на Б.Б, с мутрите) се твърди, че в тези заведения се развива “криминална дейност, включваща проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили”.

Накрая Слави Бинев става политик – Избран за евродепутат на първите евроизбори през 2007-ма от листата на “Атака”. Само 5 месеца по-късно се състезава за кметското място на София с Бойко Борисов (4% срещу 53%). За компенсация през 2009-та на редовните евроизбори отново е евродепутат. Пак от “Атака”. Която напуска през 2011, за да основе Консервативна партия Движение на Успеха, баща и майка на ГОРД (да не се бърка с ГЕРБ). Знаете ли кои още са съоснователи на ГОРД? – Любен Дилов (син или червен), Румен Ралчев, Крум Савов, Антон Станков и др. През 2014-та Бинев напуска гордо ГОРД и става патриот от НФСБ и депутат в 43-тото НС.

Борис Ячев (НИЕ) е депутат в 43-тото НС, на ПФ от Пловдив. За първи път му е. Доколкото си спомням кандидатства за 41-вото НС заедно с Яне Янев, от Благоевград обаче. Иначе партията НИЕ в първоначален вариант беше създадена от групата около бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Имаше някакъв скандал кой да води ВМРО и г-н Ячев се отдели. Само че съм запомнил гадния комунистически номер да се създават нови партии с дублиращи подвеждащи инициали на утвърдени “старци”. Знаете ли, че пред НИЕ седеше абревиатурата ВМРО, която обаче се разшифрова като “Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност”!?  

Георги Манев (СЕК) е строителен предприемач, музикален продуцент, член на клуб по спортни танци. Нещо като трънския шунтак varg1, ако ми позволите да се пошегувам. Само дето е от Бургас. Приоритетите на неговата партия “Средна европейска класа – СЕК” са 8 на брой общи приказки от които не става ясно за какво точно се борят вътре. Нищо чудно, че тази партия е шикан в днешната политика. А пък в дясната – хептен.  

Следват двама “патриоти” – обикновеният Валентин Николов и БГ-такъвът Петър Харалампиев. Валентин Николов е познат от екрана на телевизия СКАТ. Беше и депутат от 41-вото НС (2009-2013) от групата на “Атака”. После (2011-та) се скара с Волен Сидеров – държал депутатите си с компромати, и стана независим. Какво да кажа за другия патриот? И той като Георги Манев от СЕК е музикален “проумотър” (продуцент?) Явно ПФ много държи на музиката като влечение на младите. Иначе проумотърът беше кандидат за кмет на София от ВМРО в район “Илинден”. Не стана. Но май е заместник областен управител на София в момента.

Григор Велев е “стар” националист (роден е в 1935г.) Лекар, професор по патология. Политическата му кариера обаче започва чак в 1996-1997. И той като Каракачанов е специалист по македонските въпроси. Основава партията Обединение на българските националисти “Целокупна България (2006) и още същата година на президентските избори се кандидатира за президент в двойка с о.р.арм.ген. Йордан Мурафчиев. (Последният е председател на друга присъдружна на НФСБ партия – “Възраждане на Отечеството”. ОХ! Очень Хорошо.) Но е победен от Георги Първанов, който печели втория си президентски мандат, въпреки, че Докторът и Генералът (каква двойка, а?) презрително го наричат “фикус в българската политика”! А представяте ли каква смелост (какво разрешение) се иска един армейски генерал, министър на отбраната във второто правителство на Андрей Луканов (1990), да нарича Георги Първанов “фикус”!

Днес Георги Велев е академик. Председател на БАНИ (Българска академия на науките и изкуствата). Историята на тази БАНИ е много интересна. Регистрирана е 2004г. в Хасково като сдружение с нестопанска цел, но раздава научни звания и титли като БАН, която е държавна институция със стогодишна история. Знаете ли имената на “учените” от БАНИ? -  Евтим Евтимов, Петър Константинов, Румен Леонидов, Недялко Йорданов, Матей Шопкин, Драгомир Шопов, Михаил Белчев, Красимир Кюркчийски, Найден Андреев, Митко Щерев, Тончо Русев, Стефан Димитров, Йорданка Христова, Любка Рондова, Иво Папазов, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Чапкънов, Никола Манев, Александър Чирков, Григор Велев, Димитър Иванов, Чавдар Николов и много други такива БАНИ-академици и професори. Отделно академикът издава и вестник, седмичникът “Целокупна България”. Името е взето (пак този номер!) от друг вестник, издаван в България 1941-1944 години. Редовен събеседник и колумнист в този вестник е Румен Леонидов.

Само няколко думи за Румен Леонидов и Йордан Величков (Съюз на патриотичните сили “Защита”).

Румен Леонидов (1953) е журналист, въпреки, че предпочита да го водят поет. Иначе е обикновен националист. От най-невъздържаните, особено в миналото – Костовото, когато искаше гражданска война като средство за разчистване на терена от противниците му. Вижте днес сайта му Fakel.bg.

Йордан Величков (1940) е дипломат от кариерата, един от създателите на партия Атака, депутат в 40-то НС (2006-2009), влязъл чрез нея, но само дни след това напуска коалицията и става независим народен представител. Същински Велизар Енчев. И двамата са агенти на комунистическата ДС (вж. http://dobronameren.blog.bg/history/2015/03/19/ds-imenata.1347292).

Димитър Стоянов (нова НДП, 2012) е познатият син на Капка Сидерова и внук на Радой Ралин, евродепутат 2007-2011 години. И Павел Чернев знаете. От съучредител на федерацията на независимите студентски д-ва (Емил Кошлуков 1990), през ВМРО-Гергьовден (2001) до съосновател на първата “Атака” (2005) и от 2007 до смъртта си водач на партия “Свобода”.

Какво ще кажете, а? Всичките “наши” “чисти” “националисти”. Кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака! Е, как да им имам вяра?!

Вече сме в 2016 година.

Юнаците от Патриотичния Фронт смениха коня. През пролетта отказаха подкрепата си за правителството на ГЕРБ. Почти година СЛЕД Радан Кънев от РБ и само две седмици ПРЕДИ Георги Първанов от АБВ да постъпят по същия начин. Защо? Какво наложи тази смяна на синия кон с червен? Още повече. че “червеният кон” си беше същият – Михаил Миков го яздеше и съвсем не беше ясно дали Корнелия Нинова ще успее да го свали от седлото. Което се случи, но след три месеца. Защо? – Защото комунистите търсят изход да се спасят. Много усилено напоследък.

Само глупаци или тарикати, изберете сами, като Кольо Колев и Андрей Райчев могат “да твърдят убедено”, че в БСП текат “оздравителни процеси”, че тези “решения за промени зависят само от ръководството и още повече от членовете на самата БСП”. Хайде, бе! БСП – нова, стара, бъдеща – винаги е била присъдружна партия на Червения Интернационал. (Заедно със своите си “други профили”, каквито се явяват споменатите български “обединени патриоти”. Не съм забравил, че постингът ми по същество е за тях. Ще се върна на тях след 15-тина реда. Да довърша за мамата им Партия.) А Червеният Интернационал положи неимоверни усилия, особено в последните няколко години, да пребори демократичния свят. Спомняте си (само по-големите путинови напъни) – март 2011г. започна военния конфликт в Сирия, в края на 2013-та войната в Източна Украйна, в 2014-та бе анексиран Крим, юли 2015 – GREXIT, юни 2016 – BREXIT. Не споменавам създаването на държавата ИДИЛ, атентатите на нейните самоубийци, вълната от мигранти – които няма как да сте забравили. Никоя от тези комунистически провокации не успя да повали Европа в нокаут. Днес режимът на Асад е пътник, санкциите срещу Русия не са свалени и ще останат, докато Крим и източна Украйна се върнат на мястото си. Гърция не излезе от ЕС, последно май и Великобритания няма да напусне Съюза. Тероризмът няма да изчезне, но ще трябва да се реорганизира в друга форма след унищожаването на Ал Кайда и ИДИЛ. Миграционното цунами се отдръпна, няма да се повтори и остават само годините напред в които Европа ще възстановява щетите от него.

В България: Горкият Плевнелиев – комунистите му разкатаха майката още от 2011-та, та до утре. Да не отварям дума за “лицето Бойко Методиев Борисов”, както го наричат презрително разните парчета от изгорял метеорит, които се мислят за планети. Няма да мога да изредя всичките - офицерите Енчев и Солаков от ДС; леля Маги Ташекова Сидерова; наглецът Орешарски дискредитиран повече от Румен Гечев, нищо, че се прави на петел; оня бивш министър на финансите на когото фамилията удивително точно пасва на физиономията му; “Бай педалър”, опс, не разказвам тук за реформаторите, а само за “патриотите”, “по-чисти българи от българите”. Доган имам предвид, който буквално изгуби дума и ума, замествайки се с недоразумението Карадайъ. Останаха му само охраната и ханъмите Велева, Ахчиева, Рудолф, Беновска ... нататък да ме допълва оная смуглата му пиарка.

И какво остана? Яростната проруска партия “Атака” - откакто се помни, та чак до преди има-няма година - да укроти малко гнева си, ВМРО да измести фокуса от частния македонски въпрос към по-глобалната стратегическа позиция на България на Южния Руски Фронт и НФСБ на Валери Симеонов да им даде назаем своя досега донякъде запазен демократичен имидж. Към техните градивни усилия да “върнат България на българите”, се включват със своите малки шамарчета за Борисов и ГЕРБ, и реформаторите от ДС-Б отбора. За да се изпълни повелята червена “Всички срещу ГЕРБ”. Резултатът е видим и все по-видим ще става.

Продължавате да питате “защо” се занимавам с тези мръсотии (в мекия вариант за мене лично) или да ме пращате (твърдо и грубо) за начало при надзирателя от русенския затвор Блеки, а после при екзекутора Куш да ми реже главата. Ама много станаха принципно чистите комунисти напоследък, къде изчезнаха тез комунистически убийци?!

Да продължа. Закъсняхте, батьовите. Мандатът на Владимир Владимирович изтича в 2018 година. Никакво време не остана. Затова залагате ва-банк всичко, което имате, на последната игра. Само че – добър-лош, хубав-отвратителен, справедлив-пристрастен, наш-ваш – Светът не залага на хазартни правила да оцелее. Той има Създател. И вие, драги, съвсем определено НЕ СТЕ негови любимци. Създателят знае, че експериментът му “комунист” е грешка. Но да не споменавам без нужда Името Господне. А да ви припомня една песен подобна на “Времето е наше” - “Идва краят на тази игра, в която вие остаряхте, а ние оцеляхме.”

След няколко месеца ще има нови парламентарни избори. Казвате, че на тях отново, както в миналия месец ноември, “България ще почервенее”.

“Как?” е по-малкия въпрос. С 600-те си хиляди социалисти избиратели, които на колкото и партии да ги делите – БСП, АБВ, Д2х, БКП, все са си толкова. Да прибавим още половин милион етнически турци, които също на две, на три, на четири партии да ги делите, все толкова си остават. Добавяме 200-250 хиляди “обединени патриоти” - защото бройката им е толкова горе-долу на всички избори, започвайки от 2005-та (само на “Атака”-та), преминавайки през 2014-та (само на НФСБ) и стигайки до оня ден, ноември 2016 (“Обединени патриоти” вкупом). Станаха милион и триста-четиристотин хиляди. До двата милиона и половина, с които се хвали Слави Трифонов, има още един милион и двеста. От тях 800 хиляди са цигани, които ще ви зарежат на 30-тата секунда след като спрете да ги храните, а останалите са чалгари – българи за които не политиката, а “шоуто” е важно. Как смятате да спечелите избори с 2,5 милиона съмишленици от общо 6,5 милиона българи с право на глас? Я, викайте омбудсманката на помощ. Впрочем кога изтича мандата на Цацаров? – Май когато и на Путин.

Ще кажете, че не съм добавил хората на “варненския Пищов” Марешки? – че добавете ги, де.

“За колко време мислите да задържите властта с такива състезатели?” е по-важния въпрос.  

Ако разчитате новият президент Румен Радев да ви извади магарето от калта, да ви каза, че той е нещастник. Ще встъпи в длъжност в 2017 година, а това е едва първата година от новия 12-годишен исторически цикъл, който носи някаква промяна чак в края си. Т.е. в 2028 година. (Това за 12-годишен световен цикъл на завъртане на Обществото, не е моя измислица. Написано е някъде преди век и нещо. Значи не е Платон. Може би прероденият Велик Алхимик от Пазарджик, а...) Като се има предвид, че в токущо отминаващия цикъл комунистите не успяха да направят “пробив”, значи е ред на демократите да вземат сета в 2028-ма. И Радевци ще трябва да почакат своя нов шанс до 2040 година.

Ако ми позволите да перефразирам Иван Вазов: “Ех, бедний ми Радев, защо не умря още при Цецка Цачева...”




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Още снощи ме сърбеше ръката да напиша следното:
08.12.2016 08:52
Така се случи, че 7 (седем) денонощия не бях публикувал нищо в блога си. Според "статистика"-та за това време имах 2100 посещения - по около 300 на ден. Вчера - 7.12, пуснах постинга, който четете в момента. Часът беше 18:30. Някъде около 21:30 влязох отново в блога си от любопитство - да видя колко е навалицата от четящи. За 3 часа бяха ме прочели 650 души. Нормално е за моето самосиндикално участие. Само че - сега внимавайте:
Срещу постинга, горният, чието появяване ми донесе за 3 часа почти двойната дневна норма от предишните дни, седеше скромната цифра 38. Днес, 8.12. в 8:30 сутринта, новите гласове са с 800 повече от вчера преди 18:30, а срещу "Много патриоти се навъдиха напоследък", пише 60 броя. Как тълкувате това, драги блогърствуващи?
За мен е ясно, че броят на читателите ми е скочил рязко, заради новия постинг. Обаче влизанията "са пренасочени" към други постинги - Гледах статистиката на 12-те последни постинга. Там няма видимо нарастване на посещенията. Значи някъде "надолу" са изпратени.
Ясно ми е и защо е направено това: Със своите 600-700 посещения моят постинг за патриотите автоматично би се появил на "първа", което веднага би увеличило прочитите му. А това НЕ БИВА да се допуска. Някой подходящ модератор се е намесил. Представяте ли си каква работа съм му отворил с около 500-те необходими пренасочвания! Този факт за мен е по-радващ ме, отколкото да се видя на "първа", можете да ми вярвате напълно.
Логично е да попитате защо толкоз зор за пренасочване, вместо просто да се анулират "вредните прочити". Имам обосновано предположение - Платформата БЛОГ.БГ е копирана от западен оригинал и на нашите собственици-модератори им е забранено да пипат с "мръсни ръце" в програмата. Те не могат да трият постинги, коментари и статистиката за посещенията просто така. Могат само да "банират" дадени ЦЕЛИ БЛОГОВЕ. И понеже аз не съм им дал повод да ми сложат бан по фактически, а не по идеологически причини, се налага да се потят с пренасочването.
цитирай
2. dobronameren - Със Сурвакар 007 имам дълъг разговор, принципен. И добре помня, че това не е факт от вчера, а поне от половин година. Мога да проверя точното време, но не това
08.12.2016 09:30
е важното.
Сурвакарю, имаш "системен проблем". Мразиш комунистите и техните слуги, искаш да се махнат, но не посочваш с кого би искал да ги заместиш. Че Бойко Борисов е бил техен слуга, си е чиста истина. Но можеш ли да посочиш ИЗВЕСТЕН политик, банкер, бизнесмен, учен, писател ... на неговите години, който ДА НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ навремето? Не можеш и това е обяснимо - комунистическата държава не би била ТОТАЛИТАРНА, ако допускаше това.
Значи - понеже хората, порастнали по време на НРБ, не могат да бъдат изхвърлени, задраскани, унищожени НАКУП по времето на новата РБ, трябва да се търси ДРУГ ПОДХОД за демократичен подбор. Предлагам ти моето мнение - Преценка на ръководителя (на всякакво ниво) доколко с ДНЕШНИТЕ си действия РЕАЛНО придърпва страната ни към демократична Европа.
Бойко Борисов с РЕАЛНИТЕ си ДНЕШНИ действия се опитва да държи България в орбитата на Европа, а не на Путинова Русия. Затова си има инструмент, ще кажат някои - партията ГЕРБ. И тук отново си позволявам да напиша еднозначно моето мнение. Партията ГЕРБ е демократична по същност и няма никакво значение как се нарича днес. Както и "чия е" днес, защото тя е аргументът, а вождът е текущ, той е функцията. Което не е така при "левите партии". Ако това разбереш, Сурвакарю, ще седнеш твърдо на десния стол, вместо да седиш разкрачен между дватата стола - левият и десният.
Възможно е моята СУБЕКТИВНА оценка за тебе да се различава от ОБЕКТИВНАТА. Затова се опитай, опитвай, да ме убедиш. Защото. макар да водя този спор лично, него го следят още много хора. Можеш да не се съмняваш в това.
цитирай
3. krumbelosvet - Ох, излъгах се да чета до "путинска Русия"
08.12.2016 21:31
и с облекчение напуснах. Толкова труд за путински работи...
цитирай
4. dobronameren - Ох, крумчо
09.12.2016 08:50
Само ако Русия не е Путинска, ти не би останал никой, бе момче.
Не мога да те разбера. Ти си бил никой и по времето на СССР - Ако последното не е било вярно, сега щеше да задаваш модата в БЛОГ.БГ като политикономиста. Вместо това си пак в групата на зомбираните, дето викат "ура", без да ги бият - Какви са ти амбициите днес "да светиш", където и без това е светло? А имаш ли амбиции изобщо?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872995
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031