Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2016 17:27 - Дайте им тебешира в ръцете
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3978 Коментари: 19 Гласове:
1

Последна промяна: 24.11.2016 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Аз не съм първосигнален човек, т.е. от БСП, а второсигнален – симпатизирам на ГЕРБ. Което идва да рече, чe съм човек второ качество.

След като почвам така, очаквайте и тук да боравя с образни категории. Имах един учител. (Разказвах тази история преди почти година и половина. Можете и днес да я видите, ако се върнете в блога ми на дата 20.7.2015.)

Та, имах един учител по математика. Когато някой от класа ни се правеше на умник, на шут, с цел да провали часа му като го извади из нерви, той прекъсваше писането на черната дъска, оставяше тебешира в улея й, сядаше на стола си зад катедрата, опъваше крака напред и казваше “Уф”. После се обръщаше към калпазанина, да го наречем Иван:

- Иване, разгеле се обади, че знаеш как да решиш задачата, излез на дъската, ето тебешира и дорешавай вместо мене. Ние със съучениците ти ще гледаме.

Неотразимо! Иван не можеше да откаже, защото вече се бе обявил за знаещ и можещ. Мани отличниците, тяхното мнение не го интересуваше, ама в класа имаше съученици на които се пишеше водач, а и момичета...

Нататък - ясно. Стои Иван пред черната дъска, държи в натебеширените си ръце средството за решаване на задачата, ама като не знае и му е малко акъла, та се обажда не навреме, пот го облива, червенина го залива... Ужас! И тук започваше триумфът на учителя. И той беше човек, не му бяха чужди подигравката и отмъщението..

- Иване – викаше му – носа ли те засърбя? Не се чеши, че ще го изцапаш с тебешир.

Голям психологически номер! Само след десет секунди първото нанасяне на сърбящия прах се случваше. Оттам нататък нямаше спасение. Класът се заливаше от смях, а издевателят учител продължаваше:

- Така няма да стане, Иване. Навсякъде си въвел хикс за означаване на неизвестното. Трябва да е игрек.

И се започваше едно яко триене по изписаните редове на дъската, за по-бързо с ръкава. Като сменеше последния Х с Y, Иван с учудване констатираше, че е стигнал до същата крива круша, откъдето бе тръгнал.

То математиката не е лесна работа...

Сетихте ли се защо ви разправям пак тази стара поучителна история?

Защото не е стара.

“Ние можем, ние знаем! Много сме, силни сме!” Така ли? На ви властта в ръцете, оправете държавата. И какво? Идва Луканов - два пъти, дойде Виденов, Станишев, Орешарски, щяла да идва Нинова ли, Първанов ли... А бе, народе, добро утро! Разбери какво ти казва Бойко – “Който знае по-добро решение от моето, да заповяда. Още утре му сдавам властта.”

И го направи пустия му Бойко! Вярно, не в понеделника между двата тура на президентските избори, а следващия понеделник. И сега какво наблюдаваме:

Мъчат се разни Ивановци (БСП/АБВ, ДПС/ДОСТ, ДСБ/ДС, патриоти, националисти, атакисти и други разни кисти) “пред черната дъска на народа”, мотат тебешира между пръстите си (Плевнелиев “бил на ход”), сменят Хикс с Игрек (не Таско Ерменков е президент, а Румен Радев), чакат някой да им подскаже (“ГЕРБ да си довърши мандата”; ама без Бойко!), чешат се където не ги сърби (подоходен данък, мажоритарна система, минимални пенсии) и подскачат на един крак, че им се допишкало изведнъж (нов конгрес ще завъртят през януари; от предходния е изминала само половин година!).

Пък черният Мустафа вика (в оригинала от юли м.г. съм написал, че Местан вика): “Нови избори чакаме. Нека минат.” . БСП се люспи; Мая Манолова за мажоритарния вот прави сечено на Ангел Найденов, който й е съпруг; и Йотова иска да командери Радев, генерал Деси й казала, че е лесно; Желю Бойчев свиква “граждански протести” срещу застрояването на ж.к.“Младост”, а кмет на Младост е човек на Георги Кадиев (и двамата допреди година бяха МОЛ-ове на стогодишната партия)...  

Ти какво правиш, народе, ще смяняш ли Х-а с Y, за да ти излезе уравнението? Ще избереш ли Каракачанов, Сидеров или Марешки за нов премиер? Не става тъй то. Не се чеши по главата, народе, хеле пък по топките (Радан Кънев и Атанас Атанасов) – оттам само по-голям сърбеж ще ти дойде. Слушай учителя, отказвай се от VV(1951)-икономиката. Освен, ако не ти е кеф след година да набиеш тандема Румен Гечев/Петър Чобанов, щото ти събаря къщите, без да ти е осигурил нови. Освен това не го и може.

Сега, ако кажете, че Путин ще помага, голям смях ще падне. На него кой ще му пусне аванта време и пари, да си върже социалистическите гащи? Имал бил богатства природни и народни, идеи и приятели, пък армията му - върха... Ама увисна до Кримския полуостров, а оттам накъде? Украйна запречила запада, Турция не ще да го пусне през Босфора на юг, прибалтийските страни са го затворили горе на север, на изток... Ох, на изток какъв Китай се задава – много хора, малко ядене. Че и 200 милиона руснаци отгоре искали нормална храна, разправят.

Кучетата си лаели, тренот си пафкал, успокояват се разни динозаври.

Сравнението на комунистите с динозаврите, което битува в нашето съвремие, е много сполучливо. Климатът на Земята вече се е сменил, въздухът е станал демократичен, което е убийствено за тях - динозаврите. Ще подишат, подишат още няколко техни самсигозавърски си години, пък ще вирнат копита срещу небето.

Времето е наше! И това, че някой се обиждал от този факт, няма никакво значение! Ама никакво!

П.П.

Пък аз пиша, не само защото съм от ГЕРБ, лельо, а защото ми е кеф да дразня едната БСП тухла отляво, другата ДСБ тухла отдясно и чакащите обединени патриоти по средата между тях. А-а-а-а...




Гласувай:
2



1. dobronameren - Нали ви казах, че ми е кеф да ги дразня първосигналните
24.11.2016 17:36
Бързам да ви копна от оня стария юлски постинг 2015-та първите два коментара:
1. podvodni - Еееех Иване, Иванееее, така ине се ... 20.07.2015 21:26
Еееех Иване, Иванееее, така ине се научи да не се изказваш неподготвен. Казваш, Тиквоко знаел най-добре ! Откъм интелект, ум и разум, банкянският олигофрен никак не го докарва. Защото на него не само му казват какво да говори, но и какаво да мисли. От Брюксел и Вашингтон. Чети и мисли , а не гледай само картинки!
2. dobronameren - Подводни, тебешира е в твойте ръце. 20.07.2015 21:33
Давай решението. Ние чакаме. И не се чеши по носа.

От размяната на тези любезности са отминали 16 месеца и 4 дни. Отговор от Подводни НЯМА. Сигурно още мисли по въпроса в тоалетната. Подводни, вземи "Лопедиум". Излез от тоалетната.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Все едно да се даде властта на блоговия червениат -
24.11.2016 21:03
по същия начин ще се осере.
Но нали те само това могат. А пуето ще ги възпее, та човек от сърце да му (им) се смее.
цитирай
3. dobronameren - Върти ми се едно стихотворение:
24.11.2016 21:50
Бесепарите родината изграждат, десебарите след тях вървят, патриоти, атакисти, тежък път ви чака, евразийски път...
По един пует е. За него ли става дума в коментара ти, Слави?
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Готина пародия по стар червен химн. Иначе пуето е един бездарник от Варна, който участва
24.11.2016 22:44
dobronameren написа:
Бесепарите родината изграждат, десебарите след тях вървят, патриоти, атакисти, тежък път ви чака, евразийски път...
По един пует е. За него ли става дума в коментара ти, Слави?


в сърцераздирателни подписки срещу фашизкия запад, дето щел да му напдне любимото се се ре. :)
цитирай
5. dobronameren - Подводния още не се е обадил. Аз чакам да му пожелая рахат олсун
25.11.2016 08:55
Междувпрочем задачата се зае да реши Varg1. Изпратих му 2 запитвания (към неговия постинг от 24.11.2016 19:38 "Джамбазки: Бунтът на бежанците трябва да бъде смазан). Едното - как е възможно по повод бунтът на бежанците в Харманли ЕВРОДЕПУТАТЪТ Джамбазки да напише в Мрежата: ""Заслужават да ги съберем заедно, воглаве със социоложката-министър-в-оставка, и да ги набутаме в лагера, за да им се "порадват" техните любимци и питомци. Според племенните си традиции и културните си особености." И второто - не е ли редно новият ни ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев да отиде до бежанския лагер да види на място какъв е проблема и да се опита да помогне, както го направи Бойко Борисов. Още повече, че родното село на майка му и баща му е само на 21 км от Харманли. Нали е Обединител на нацията? Или чака 22 януари да стане?
Ето отговорът на Varg1: "На вниманието на путката ти майчина. Аз не харесвам джамбазки, но ми харесва приказката му и засега той не е особенно вреден за България, както са такива като теб намазали си аналното отвърстие с грес и чакащи да ги онодят. Колкото до генерал радев той още не е встъпил в длъжност, а и така да беше той не е длъжен да оправя бакийте на партия гроб и боко тиквата. Да си ги отглеждат тия нелегални емигранти в банкя"
О, колко изискан, и очакван!, отговор от тия с тебешира в ръката, които се чудят Х с Y ли да сменят или обратното, за да решат задачата с "оправянето на България".
цитирай
6. dobronameren - За решението на мигрантската криза в България
26.11.2016 13:08
днес се обаждат:
- обединения блок на патриотите и националистите - Тебеширът вече е в ръцете им. Чакаме ги само да вземат мандата.
- социалистите на Нинова - Ще им връчим тебешира веднага след новия конгрес през януари догодина.
- новият президент Радев - Той засега мълчи, но само до 22 януари. Веднага след тази дата става главнокомандващ, който ще трябва да издаде заповедта Армията да стреля на месо. Как иначе се спират 3 милиона мигранти да влязат в страната ни?
Ех, Ивановци, тежък път ви чака, евразийски път...
Подводни, какво става?
цитирай
7. dobronameren - "Храбрата" СААНКИ вече започна да трие с ръкава и да се чеше по носа
26.11.2016 13:41
на 25.11.2016 в 9 и 52 минути сутринта тя публикува следния постинг:
25.11.2016 09:52 - Съд за Мутрата!!!!!!!!!
Автор: saankii Категория: Хоби
"Мошеникът е обаятелен,сладкодумен, харизматичен-буди от пръв поглед доверие, говори това което искате да чуете и е наясно с вашите надежди и страхове, което го прави крайно опасен и е най-голямото му оръжие към наивниците!!!
Ярък пример за мошеник е Психопата и Престъпника Мутрата Борисов!!! Надявам се, че за двата мандата през които управляваше Мутрата България, сте разбрали тази проста истина!!!
П.П.-Коренът на думата МОШЕНИК,идва от най-разпространеното еврейско име МОШЕ!!! В последните 27г.с определението Мошеник се сочат предимно българските политици!!!"
После следваше paste на постинг на Andrei в същия смисъл. Имаше и мой коментар-въпрос.
Днес, 26.11.2016 в 13:30, влизам в блога на Саанки да видя има ли отговор на моя въпрос. Имаше отговор - "храбрата" СААНКИ Е ИЗТРИЛА ЦЕЛИЯ ПОСТИНГ. Ето какво е нейното решение на "задачата".
АНДРЕЙ не е сварил все още да си изтрие цитирания постинг. Можете да го намерите 25.11 09:19 - Планът на Мутрата БОРИСОВ "СЛЕД МЕН И ПОТОП"е задействан!!!
Аз съм запазил и моя коментар. При нужда мога да го цитирам
цитирай
8. yoan2015 - А бе то има и още един "рабрец ...
26.11.2016 15:42
А бе то има и още един "рабрец Идалго" дето си ги трие, тя Санкиту се е поучила от него, голяма загуба за архива на блога. Завалии.
Между другото, ако имаш четири профила в блога, как се казва, разчетворение на личността или има друга дума?
цитирай
9. dobronameren - А какво ще кажете за блогърите-юнаци, дето пишат, но не пускат коментарите, които спорят с тях?
26.11.2016 17:09
Кушел е най-известният. Той освен това им се кани на такива смъртно. Има и други известни. Пропускам ги, за да ви покажа един горещ привърженик на социзбора на България, обаче криещ се като горните зайци.
Става дума за HADZAPI.
- 25.11 18:06 - Ердоган изпраща 3 000 000 мигранта за Европа! Това което стана снощи в Харманли е "песен на детски черковен хор".
В тоzи постинг въпросният hadzapi е силно разтревожен от такова развитие, но не коментира как социалистическият избор Радев на социалистката Нинова биха се справили с него. Това го питам аз:
dobronameren, 26.11.2016 13:18 – "Хубави идеи и средства за решаването им
Лошото е само едно - че ще трябва социалисти и националисти да ги решават. И всички последици от войни и миниране, които ще се стоварят на гърба им, ще пречупят гръбнака им. Както се случи с Хитлер! Което е хубаво."
КОМЕНТАРЪТ НЕ Е ПУСНАТ!
- 24.11.2016 17:18 - СТИГА С ТОЯ КОМУНИЗЪМ БРЕ, МАСКАРИ! - силнидуми на Мартин Карбовски
В този постинг въпросният hadzapi цитира Карбовски, който бетер от Кушел е възбуден от обсъждането в НС на закона за забраната на коминистическите символи. И аз питам това:
dobronameren, 24.11.2016 17:50 - "Къде му бръкнаха на този, че толкоз се възбуди?"
КОМЕНТАРЪТ НЕ Е ПУСНАТ
Да питам ли защо?
цитирай
10. yoan2015 - Какво да кажа, може ние да сме луд...
26.11.2016 17:24
Какво да кажа, може ние да сме лудите, а пък те да са добре, въпреки, че си мисля, че е точно обратното.
цитирай
11. dobronameren - Аз със себе си съм наясно!
26.11.2016 20:28
Те не само са луди, ТЕ са опасно луди, защото могат да запалят Света. Хубавото е, че Светът не е техният, а нашият и ние МОЖЕМ да угасим техният пожар. А те да се гърчат пред истината, че Времето е наше.
цитирай
12. yoan2015 - Не е по темата, ама и аз да се оплача. ...
27.11.2016 19:41
Не е по темата, ама и аз да се оплача.
Вчера попитах най. - учтиво Катара дали ще ми сложи минус, след като го беше направила като Санкиту и Миледиту, изтрила ми е коментара, днес коментирах при вълшебникът Мерлин - "Легендата Кастро". Просто ги поканих да прегледат последните новини от Маями, как скърби кубинската общност там, 24 часов купон, празнуват хората, в Куба естествено има траур, засега коментара ми виси без одобрение. Това е положението. Разбира се, възможно е Мерлин просто да не е на линия.
цитирай
13. dobronameren - Katara, Saankii и Miledy
27.11.2016 21:27
са една и съща ... госпожа. От Баден Баден била. В смисъл ходила веднъж там. Разправям й, че чувам и не е необходимо да ми повтаря по два пъти, ама тя нали страда от множествена склероза...
За мерлинчо какво да кажа? Чакай. че някой звъни на входаната врата, може да е Мерилина. Само да взема ножа.
цитирай
14. yoan2015 - На Мерлин му дължа извинение, чо...
27.11.2016 22:48
На Мерлин му дължа извинение, човекът не е бил на линия, именно затова попитах Катара дали ще ме почете, защото вече го беше направила превъплъщавайки се в Санки и Миледи, обаче тя взе, че ме пощади, явно съм и симпатичен или по- точно казано, не съм и толкова антипатичен. Хубав край, хубави хора.
цитирай
15. dobronameren - А, не звънеше Мерилина. Небесно кафявия беше
28.11.2016 02:17
Започнал да прави инсталация в коридора, ама се напънал повечко, подхлъзнал се, паднал, овъргалял се целия и като тръгнал да става, случайно се подпрял на моя звънец. Дадох му парцал, леген с вода и го оставих да чисти.
цитирай
16. dobronameren - След половин час се размириса на нещо.
28.11.2016 02:25
Излизам и какво да видя. Маслинков, дето живее в края на коридора, решил да използва Небесно Кафявия. В смисъл - присламчил се към него, който вече дезинфекцирал с "Тройной", и двамата си подаваха шишето с одеколона. Нрави и навици. Дано не се изтровят.
цитирай
17. dobronameren - Времето в което чакаме Иван от моя постинг, да реши задачата е загубено време
29.11.2016 09:35
Но кажете по-добър начин да го накараме тоя "Иван" да не пречи на целия клас. Ако не го унижим публично, присмивайки му се, че не може да реши задачата - как другояче? Той от добра дума не разбира. Според мен.
Ето например. Блогърката Tetiva написала един постинг (27.11.2016 "Срам ме е") в която обвинява министъра на МВР Румяна Бъчварова, ни повече, ни по-малко, че не е българка, защото казала, че не може да спре 5000, не дай си боже 50000, мигранти да не влязат в България, ако те поискат. "Ама как така, тя не е българка значи", гневи се Теменуга Иванова (толкова пише в профила й!) Добре, но я да видим какво предлага "българката" Теменуга?
"Българка" е в кавички, защото тя предлага следното решение: "Ако трябва ще мобилизирате всички годни да носят оръжие и с оръжие ще ги спрем, а премиерът, ако е истински, трябва за бъде на предната линия, за да води лично народа."
НО ТОВА Е ВОЙНА, Теменуго! Война в която няма как да не се включат другите страни членки на ЕС, противниците им - т.е. Русия на Путин, после ... После световна война! Световна война в която, да забравим всички останали жертви, да преброим НАШИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕРТВИ - те ще бъдат несравнимо повече от 50000!
Ей, такава "българка" си ти, Теменуго. Не Теменуга, а Татул. Танатос.
Българи, на които не им се мре за интересите на разни теменуги: какво можем да направим, за да ги спрем такива? На следващите избори да върнем властта на Бъчварова и Борисов е моето предложение.
П.П. Може да не е баш по темата, ама - нали съм ви казал, че се вглеждам в имената на лицата и организациите, търсейки там подсказки за намеренията им. Изхождам от презумцията, че никой не кръщава детето си просто така. - Помните ли, че ИВАН Костов отглеждаше ТЕМЕНУЖКИ. А блогърката tetiva се крие зад анонима "Теменуга Иванова".
Ако ми позволите да разширя мислите си: Война, по възможност световна, е единственият начин на Путин и нашите путинци - БСП, да завладеят изгубените си територии. И Иван Костов от ДСБ им помага!


цитирай
18. dobronameren - Добре, че съм отговорен към моите коментари. Днес влизам при блогърката Tetiva (вж.по-горе)
01.12.2016 17:36
тъй като коректно съм я информирал, че съм нарекъл нейното предложение да стреляме по мигрантите - ВОЙНА. Ето:
27.11 20:56 - Срам ме е... / Автор: tetiva Категория: Спорт
27. "dobronameren - Допълнение от dobronameren 09:42 - Вижте коментар №17 на постинга http://dobronameren/history/2016/11/24/daite-im-tebeshira-v-rycete.1492429."
От това повече, какво? Обаче г-жа Теменуга Иванова се прави на Johny Ramone. Върнала ми следния коментар:
33. "tetiva - Г-н Рашев, 14:54 - Не е в стила ми да давам квалификации на колеги, но Вие си го изпросихте.) Страхливец сте, г- Рашев. Не Ви достигна смелост на напишете мнението си в моя блог и то по време, когато всички можеха да го прочетат, а предпочетохте да злословите зад гърба ми в своя."
При тази своя така защитена принципност г-жа Т.И. НЕ МЕ Е ИНФОРМИРАЛА МЕН, че се обръща лично към мен! Което АЗ СЪМ НАПРАВИЛ. В нейния постинг (нали видяхте по-горе!)
Бил съм "злословил зад гърба й"! Как да наречеш една такава жена, освен Johny Ramone?! (За незапонатите с моя спор с Рамона, пояснявам - т.е. тарикатка!)
Е, нали не си оставям магарето в калта, информирам читателите си, че й върнах коментар от който избирам два пасажа:
- "Откровено казано - нищо особено за блогъри като вас, tetiva. Вашата цел не е да се спори кое е истина, а да се скрие истината колкото може по-успешно."
- "А го правя в МОЯ БЛОГ, защото ТАМ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ да триете. Можете само, като gikotev, да настоявате пред модераторите на блога да ме (и "ни" такива като мене) санкционират, делвайки нашите блогове предварително. Впрочем няма да се учудя, ако в БЛОГ.БГ ви послушат. Голям праз, както се казва. ВРЕМЕТО НЕ Е ВАШЕ, т.е. то не се интересува от вас и приятели."
Нали не се съмнявате, че към горния коментар на г-жа Теменуга, представен в двата пасажа, СЪМ ОСТАВИЛ ЛИНК към редовете, които в момента четете?! Преценявайте сами, мои читатели, КОЙ Е ПОДЛЕЦ.
цитирай
19. dobronameren - Като нямам какво да правя, препрочитам коментарите към старите си постинги
14.09.2017 18:44
Такъв е случая с този постинг за "знаещия Иван" с тебешира в ръката. Не говоря за podvodni, дето "кисне в тоалетната", а за tetiva - Теменуга ИвАнова, която ме нарича страхливец и подлец (виж ком.18). Датата на този коментар е 28.11.2016-та. Няма грешка - 2016-та година.
Поглеждам днес - 14.09.2017 (няма грешка: 10 месеца ПО-КЪСНО) в блога на въпросната tetiva. Нейният последен постинг е от 28.11.2016. Значи Т.Иванова е захвърлила "Лъка и тетивата" си в същия този ден, когато е нарекла мене, добронамерения, страхливец и подлец.
Какво щастие!Лаская се да мисля, че и аз съм допринесъл БЛОГ.БГ да стане по-малко "теменужен".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882998
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930