Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 17:18 - Елементарно, валонци
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2016 17:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Казват, че изборите за президент след 3 дни (на 6.11.2016) били фатални за бъдещето на България. Чак пък фатални!?

Фатално беше за българските комунисти от онова време преди 27 години “да сдадат багажа”. Ако това ще ги успокои, то беше неизбежно. Комунизмът няма никакво бъдеще в Света, тъй като той е НАЛАГАНЕ на волята на някакви човеци над волята на всички останали хора в него. А Демокрацията е неизбежната възможност на хората да станат по-добри. По-добри в смисъл на по-единни в многообразието си и по-толерантни едни към други. В този смисъл Демокрацията е ВЪЗПИТАНИЕ на чувствата и като такава е процес, нещо което не може да стане за една нощ, за няколко години, за няколко десетки години, а изисква време век, два... и повече дори. И изобщо не зависи от добрата или зла воля на един само човек.

Затова, разберете българи, че е смешно или наивно - ако тази дума ви се вижда по-мека – да се жалвате, че досега нищо от очакванията ви не се е сбъднало. А още по-малко да обявявате за грешка смъртта на Комунизма и да искате неговото възкресяване. Няма да се случи, това последното. Така че дори следващия президент на България да е от БСП и присъдружните й партии, в това няма нищо фатално. Тези прояви на рецидивизъм стават все по-редки и все по-краткотрайни.

Елементарно, валонци.

А защо валонци? Ами, само до преди десетина дни една от петте “малки Белгии” - провинция Валония, отказваше да се присъедини към СЕТА, търговското споразумение между Канада и ЕС. Щяло било не знам какво. Пречело. Кому? 27-те европейски държави от Съюза, плюс останалите 4 белгийски провинции, бяха се вече съгласили да разширят, да обединят европейския пазар с този на Канада. Само едните валонци, няколко милиона срещу поне два и половина пъти повече милиарда европейци, напреко. Страхували се да не би канадските ГМО-та да ги изтровят. Като че ли техните валонски, а и нашите български продукти, са по-малко фрашкани с пестициди!? Или пък че няма как да обяснят защо канадците, вместо умрели от своите отравяния, са 10 пъти повече от тях?! Всъщност валонците, да го кажа образно – не дават в тяхното училище да се записват ученици от други държави, защото се страхуват, че така техните собствени деца ще се изгубят в конкуренцията на по-умни и можещи от тях.

Каква перспектива може да има ТАКОВА поведение? – Никаква! И съвсем естествено валонците удържаха на ексцентричното си “опасение” няколко дни – по-точно четири, от неделя до сряда вкл. Какво да коментираме. Освен, може би, какво би се случило, ако те, валонците, бяха останали твърди в решението си да се изолират от цяла Европа и Канада. Щяха да си ядат “чистите” домати сами. А, хайде на бас, че след 6 месеца най-много, европейските страни щяха да вземат решение, правещо невъзможно за в бъдеще, една шепа социалисти да забраняват на демокрацията да се развива. Особено, ако са част от Европа. Щото само при Путин в СССР това може.

Тъкмо това, тъкмо тук е “заровено кучето” валонско. На Европа и на всичките останали демократични страни по света НЕ БИВА да се позволява да се обединяват.  Те трябва да остават разединени, настроени едни срещу други, настръхнали, готови за война, за самоунищожение. Така е целта на наводняването на част от Европа с “мигранти”, на идилските атентати само в някои страни, на Грекзита и Брекзита, на Сириза и Подемос, на бай Орбан и Ердоган ефенди. Такъв е смисълът на лозунга на всички кандидат-социалисти за президент на България: “Всички срещу ГЕРБ! Долу Тиквата и Мама Цоцолана!” Такъв е смисълът на целта Каракачанско-Сидерова: “Само патриотите са българи! Другите не са!”. Така е целта на референдума на кукувците!

Доказателства ли искате? Ами вижте КОИ В БЪЛГАРИЯ търсят разединението и приветстват всяка форма на неговото проявление?! ВСИЧКИ ДО ЕДИН са привърженици на социалистическия избор на България. Всички до един са против обединена Европа, НАТО, САЩ и Канада.

Само за случая “Валония” – тъй като е най-“пресен”. И само за писателите в БЛОГ.БГ. За политиците – ами четете вестници, гледайте телевизия, слушайте радио, информирайте се в разните фейсбуци – няма аз да върша вашата работа.

- SAANKII, “Aз съм Валония.......”: “Eвала валонци,евала пичове,ей така се прави,срещу всички зада си запазиш интереса,да си запазиш традицията. Хубаво е че има все още малки общности които въпреки урагана срещу тях се изправят и казват гордо АЗ СЪМ ВАЛОНИЯ,а аз ще кажа АЗ СЪМ БЪЛГАРИЯ....не забравяйте историята, не забравяйте семействата си,каже едно голямо и продължително НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, на размиването ,понеже ние сме личности,с своя традиция,вяра и самосъзнание на българи....”

- BOGOLUBIE, “Извънредно! Борисов тръгна против ЕС, подписва СЕТА!”: “

- ZAW12929, “Парадът на глупостта в Брюксел завърши, а медиите на България не казаха защо Валония се съгласи”:  “Хора! Истината не е в телевизора. Европейският съюз днес се управлява от изключително посредствени, дори глупави хора, които доказаха, че са напълно способни да продадат не само душите си, но и суверенитета на държавите в ЕС, заедно с тяхното население и природни ресурси, на световния корпоративен и военно-промишлен капитал, имащ за свой център Америка. По този начин Европа е обхваната от хаос и пълна неадекватност, от неспособност  да се защити. Но въпреки това съпротивата срещу политическите марионетки, водещи европейските народи към етническо обезличаване и цивилизационна гибел, към пълен и глобален контрол, става все по-отчетлива. Ние не можем да бъдем сами в своята съпротива, шансът ни е единствено в това да бъдем част от европейската и световната съпротива; част от обновлението на Системата, чиято черупка днес се пропуква. Трябва да съхраним цивилизационното си ядро, за да можем да продължим напред във Времето, когато Системата рухне. А тя ще рухне. Не се съмнявайте в това. Валония не е спорадичен случай на съпротива.”

- a CHARA, представяте ли си строгата Чара, която няма нищо общо със завалиите (?!) и сексманиячките (?!) направо се насра. “Наака се” е по-нежна, по-детска, по-наивна дума, затова не я използвам: “И ти ли, Бруте Борисов? И ти ли ни предаде, не знам за кой път, нареждайки на послушковците си министри да одобрят подписването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада, известно като СЕТА? Без дебат, без анализ на ефектите от евентуалното му прилагане върху българското селско стопанство и българския малък и среден бизнес? Щракна с пръсти, пусна еднолично заповед по гарнизона и мушмороците от кабинета придадоха законна форма на решението ти. С подписите си. Неприсъствено! Няма такава наглост! Както и такова национално предателство! И знаеш ли, трябва много, ама много да те е срам от себе си, защото хич не си толкова твърд за колкото искаш да минеш. Напротив. Страхлив си. Ужасно при това. И ти личи. Страх те е от шамарите на "началниците" ти - все едно кои са и къде са - в Брюксел, Берлин, Москва, Анкара или Вашингтон. Управляващите на Валония са много по-достойни за уважение от теб. Наясно сме, Бруте Борисов, че не си чел текста на Споразумението. Наясно сме, че и никой от кабинета ти не го е чел. Затова ни омайваш с приказки за някакви визи за Канада. Но знаеш ли, ти си следващият...”

Трябва нещо много важно да е засегнато в комунистическото тяло, за да заплашва баш Чара толкова явно и невъздържано! Като истински обвинител от “народния съд”.

Каква перспектива може да има такова поведение? Никаква! И съвсем естествено комунистите по света и у нас бяха изпъдени от дома ни за една нощ.

“Е-е-е”, чувам, “Не е вярно. Тук са още!”  - Тук, ама отвън, на прозореца, грачат, че пак, че още били тук. Тук, ама като нахални цигани, които предлагат да ни помогнат за нищо друго, освен да огледат двора и къщата ни, за да дойдат вечерта да ни оберат. Сиктирдисвайте ги. Пъдете ги. Ако не можете да се справите сами, потърсете националния и европейския 112.

Макар че позволете да ви дам съвет. За поредно начало: Изгонете ги от президентската власт като изберете бюлетината, която биха избрали гражданите за европейско развитие на България. Такова лечение няма да има моментално действие, но ще помогне с абсолютна сигурност и трябва да бъде започнато колкото може по-рано и прилагано неотклонно.

Елементарно е, валонци!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872390
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031