Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 22:03 - Ти да видиш, како Пенке - 15
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1421 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Извини ме, како Пенке. Преди повече от месец съм захванал да ти пиша №15 - Петото писмо от Втория цикъл, ама едните 125-годишни хаососъздатели “пак са глави вдигнали”, президент ще налагат, страната ни ще оправят, Белене ще откриват и в комуни ще ни вкарват. От таквиз не ми остава време. Като децата са – тъкмо изпера нааканите гащи на първото и ги метна на простора да съхнат, второто, третото ... петото вече са свършили същата работа в техните. И продължават да акат, докато им ги смъквам. Че и си ги разменят, пък после плачат – не били техните. Представяш ли си каква говняна активност ни чака като открият официално президентската кампания. Дано по-късно да стане, че ...

Ама, ей на! Не ми стигат курнелиите мAини, тAнините вълнения в спалнята и пиле в кълчища по гоцевски, ами и панирани реформатори в патриотичен сос с водка догановка на масата в “Сите българи заедно”, разни хармонични, ах, с подхранващи масла на които някой изпил бирата... Че и патриарха онзи ден на Малка Богородица. А пък путини вълци, турски гюбрета, тръмпски диванета, еврогейски проблеми със скритите таланти на мигрантите на които някаква Тереза май държала ключа с разрешението... И щяла да го даде на Орбан ли беше, Ципрас ли - искали го да се заключат да не ги изядат меркелите. И по средата кой виновен – Той! Да си ходи! Оставка или смърт! Да идват нашите двойни оправители.

Заключителен етап на обсадата на Русия: Реалностите на Третата световна война

Автор: varg1, който цитира Красимир Иванджийски Категория: Новини

”Върхушката на САЩ и Англия започна поредната операция за съкрушаване на Русия. Ясно е, че НАТО не може да постигне победа над Русия в сухопътна война, заради простата причина, че такава война е невъзможна. Още повече, че Вашингтон вече има опита от спечелване на победа в Студената война с икономически и политически средства. Тази стратегия може да се сравни с дълга обсада на непристъпна крепост, която се охранява от силен гарнизон. Тя не може да бъде превзета с щурм, но може да бъде превзета с време. Съвременна Русия има достатъчно мощни въоръжени сили, за да защити своя суверенитет. Но ахилесовата пета на Русия е икономиката. Заради това остротата на сегашния момент се състои в правилната разстановка на приоритетите. ... Днес ракетите на НАТО са доста по-близо до Русия, реално на две крачки от нейните граници. Огромна роля в тези процеси ще има отношението на Москва към нацизма в Украйна. Бандеровският режим ще разделя Европа все повече. Путин няма намерение да помага на Запада – решавайте си проблема, който създадохте и който ще тегли Европа към дъното.

Истина е, че хунтата в Киев действа по заповедите на своите задокеански господари и започна война, която по същество е геноцид срещу украинския народ. ... Подобно е положението със Сирия. Много преди нахлуването н тероризма там, в Кремъл знаеха за готвената провокация. Русия пое отговорността за запазване на целостта и суверенитета на арабската република. В нужния момент Русия въведе войски и спря нефтените потоци на джихадистите от Сирия и Северен Иран към Турция, затвори и канала за така наречените бежанци към Европа. Сега в Сирия руските части по-скоро изпълняват миротворческа мисия. ... Така стигаме до икономиката на Русия. Поне засега Русия е най-слабият участник в борбата за бъдещата цивилизация. За САЩ е достатъчно да унищожат Русия и бъдещето вече е предопределено завинаги. Китай като единна мега-корпорация ще намери своето място в американския корпоративен проект, макар и в подчинено положение.

Именно заради това опитите да бъде унищожена Русия не престават. И тя се бори срещу тях по принцип сама. ... От гледна точка на времето най-уязвими са САЩ. При тях отброяването вече не е на години, а на месеци. Причината е ясна – капитализмът на планетата Земя не може да съществува вечно заради самата своя същност. Ако умре капитализмът ще изчезне и Федералната резервна система на САЩ, а заедно с нея и движещата сила на капитализма, чието ядро са алчността и пирамидата на долара. Да си представим човек, болен от рак, който е диагностициран на относително ранен стадий. Ако незабавно му направят операция, шансовете да оцелее са доста големи. Но ситуацията се усложнява от това, че болният не иска лечение. Той отлага операцията и прилага само някакви процедури за поддържане на здрав външен вид, потушава болките с растящи дози лекарства. В резултат, въпреки здравия външен вид, болестта прогресира, тръгват метастази и други усложнения. Краят е неизбежен.

Ах, тези разбирачи комунистите. Краят бил неизбежен.

По този повод се сетих за един стар виц. Минава един американец покрай гробищата и чува викове за помощ. Спира се и вижда един руснак, който е паднал в един прясно разровен гроб и трепери от студ.

- Студено ли ти е бе, раша?

- О, да, да! Много ми е студено.

- Ми що си се откопал тогава...  

Владимир Путин днес направи поредния си перфектен гео-политически ход

Автор: appen13  Категория: Политика

“Днес Путин отново демонстрира, че е най-големия геополитически гросмайстор в наши дни. Със специален и абсолютно неочакван президентски указ Владимир Владимирович ликвидира самостоятелния Кримски федерален окръг като административно-правна единица на Руската федерация и го включи в състава на Южният федерален окръг на РФ. В състава на новосъздадения Южен федерален окръг са три руски републики - Адигейската, Калмицката и Кримската, три области - Астраханска, Волгоградска и Ростовска, Краснодарския край и един град от федерално значение - Севастопол. Административен център на новосъздадения Южен федерален окръг е град Ростов-на-Дон. С този брилянтен административен ход руският президент буквално уби и последните надежди на Вашингтон, Берлин, Брюксел и бандеровската хунта в Киев, че Крим някога може да бъде предмет на политически и дипломатически пазарлъци.”

Да ви кажа, че авторът на този ... х-м, постинг - appen13 е поставил на аватара си вместо своя снимка, снимка на Мао Цзе Дун. Помните ли го последния? – Китайският комунистически лидер, управлявал страната си 34 години (1943-1976) за което време в Китай са убити между 45 и 75 милиона човека. За сравнение “най-големият политически гросмайстор” (според българо-китаеца appen) има за свой кумир Йосиф Сталин, който за своите 12 години на власт е погубил между 40 и 62 милиона човека.

Еврогейските главатари или да си опичат акъла или народите ще им го опекат!

Автор: kuschel Категория: Други

“На хората им писна от неадекватни идиоти. Що за живот е това в непрекъснато напрежение, измислени заплахи от Русия и умишлено неглижирани такива от поканени емигранти. Не ви ли писна вече да гледате един отвратителен простак да сипе идиотщините си по всички телевизии. Не ви ли писна от един неадекватен лигльо, който на всичко отгоре се изживява като ястреб в курник. Не ви ли писна от гнусните психо десни идиоти като Иво Инджев, Александър Йорданов и Методи Андреев, МММММММ? На мен ми дойде до гуша. Всички тия мърши са обида за интелекта на българите. Защо ги търпим? Да ви кажа ли защо. Защото за гнусните фашаги и реститути, те са гаранция за охолния им животец и те ще дават мило и драго да ги крепят на власт, а и няма по-евроатлантико огъзени продажници от тия. Писна ми хора, ей, писна ми. Да скачаме и да се бием! Не виждам как иначе ще се освободим от това мерзко робство. Те просто ни душат всеки ден, всяка минута. Те нямат милост и ще ни затрият като народ. Ставайте!!!”

Една статия, която задължително трябва да се прочете

Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии

Статията, която ни препоръчва металиобработката, се нарича “Комисията в задника на съвременна България и на умиращото й общество”. Тя е публикувана в “Строго секретно” на същия този Красимир Иванджийски. Четете вие, аз отивам да пия една бира за дявол да отнесе комунистите.

На война, като на война, г-н Премиер!

Автор: eloiz  Категория: Изкуство

 “Тъкмо си мислех, г-н Премиер, с леко отегчение, па и имах някои здравословни проблеми, навярно свързани с отегчението, дето сте спрели да мърдате, викам си - окопа се...А то, слънцето ви нагряло каската, ей, троля си седи на сянка, ама вие - не...  Никакви мир и любов! Като има бой, ще има война! Да знайте, троля е с вази! Йо, руската дипломация, много си позволява, нема какво да намеквате за икономическите интереси, то направо срамно, как само заявяват, дето флот на нато в Черно море щяло да бъде много зле за отношенията на Русия и държавите - членки на НАТО. (Аман, сега разбрах защо трябваше да си я публикувам тая статия за грешките на руската дипломация в България на 12-ти, ама сиктир)). Флотата на НАТО... Че нали говорим, по сигнал на руската дипломация, чини ми се)), за български кораби, па макар и за трепане на бежанци)! Брей, г-н Премиер,  това руската дипломация, неглижирайки отбранителните мощности на суверенна държава, си позволява да я обижда... И друг път съм казвала, че една от най-големите грашки на руската дипломация  в България беше именно тази, че тя позволи жените и дъщерите на военните в България да вярват, че бойният флот (и не само) на българската държава, в случай на военни действия срещу блока на СССР, има функция да бъде потопен до Дарданелите. Но, това е тяхна работа.  Та така, г-н Премиер, слагайте каската, и да не сте посмели, ген. Борисов, да пращате министрите на война, че не виждам кой тогаз ще управлява държавата... На война отиваме ний, тролоците, и ви отдаваме чест! Хайде една песня, за бежанци, за война, и за чест, и за още нещо... Не забравяйте каската, много пече...”

Ай! Вай! Сиктир, ма жено. И да не забравя – Пишеш, че си вдигнала самолета. (в един друг твой постинг.) Ама си премълчала, че ще се возиш на него, а няма да го управляваш.

02.08 15:25 - МОЙ ПОСТИНГ ОТ 21.02.2016, ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Автор: bosia Категория: Други   

 Истеричният и припадничав селски тарикат, който по знайни причини е назначен за премиер прави поредния си тарикатлък, за да спечели малко време и да спаси разделянето на главата си с тялото. Исканите от него 6 месеца му трябват животоспасяващо, защото тогава ще се кандидатира за президент, за да остане във високите етажи и се спаси от гилотината. Това, че приказва врели-некипели за борба с корупцията, за настигане и задминаване на Румъния и дрънка всякакви небивалици, че няма да се кандидатира за президент не са нищо друго, освен прах в очите. Той се бори за живота си и е готов на всякакви лъжи, подлости и преструвки, за да оцелее до лятото. Тогава ще организира натиск към себе си да се кандидатира и ще го направи. Това е ясно като бял ден. Интересно е колко глупаци ще се намерят, които му вярват?”

То било ясно като бял ден... Интересно колко глупаци ще се намерят да повярват на Босия агент на ДС?

Войнолюбивия Плевнелиев

Автор: oia  Категория: Други

“Това, което този трябва да е разбрал е, че: Русия никога не започва първа, но довършва започнатото от другите успешно. А това кой какви му ги дрънка, а и не само на него -- имам в предвид кукловодите, е друго нещо. Този когато се поглежда в огледалото какво отражение вижда там--на политик или на мръсник, на държавник или измамник, на светия или помия, на мъдрец или глупец, на красавец или на мерзавец. Този а и другите от неговия сорт май- не знаят, че: земята се върти по оста--север  юг,  а се балансира със исток и запад. Има и още нещо, което не знае за българите:  БЪЛГАРИТЕ СА ИЗПИТНИЯ  ВЪПРОС  ЗА  ЧОВЕЧЕСТВОТО. ТОЗИ НАРОД НЕ Е СЪЗДАДЕН ЗА УНИЖЕНИЕ, НИТО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ. Отделен е въпроса, кой си позволява да го прави. А който го е правил--не е оцелял. Все пак историята я има,макар и унижавана, съкращавана, покварявана и т. н. Относно Русия, господин президент: НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ  КАЛ, ЗАЩОТО УЛУЧИТЕ ИЛИ НЕ, РЪЦЕТЕ ВИ ОСТАВАТ МРЪСНИ. Но все тая--те били ли са някога чисти ???? Не мога да напиша с главни букви обръщението, защото действията му не отговарят на заеманата от него функция. За този каквото и да се пише, все е малко. Не забравяйте господин президент: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД  НЕ Е ВАША СОБСТВЕНОСТ, НИТО НЕЧИЯ ДРУГА. АКО ВИ ТРЯБВАТ РОБИ---ИДЕТЕ В АФРИКА-- ТАМ ИМА И КАНИБАЛИ---може да ги научите на вашите добродетели.”

Тази oia е жена. Казва се Зора Маринова. Ако може да й се вярва...

ПОТЪВАМЕ! В България сме ПО-ЗЛЕ от Ленинград по време на БЛОКАДАТА! Вижте ШОКИРАЩАТА ИСТИНА!

Автор: koshava, който цитира Акад.Петър Иванов Категория: Други

(Аз, добронамерено: След като президентът се пише с малка буква, то Петър Иванов е задължително Академик.)

“България държи първото място в света по смъртност сред 230 държави при положение, че при нас няма нито война, нито епидемии, нито големи бедствия. Броят на починалите се запазва, а раждаемостта намалява, отчете Академик Петър Иванов, директор на Демографския институт. Най-шокиращото е, че в в сайта на ЦРУ България по смъртност е на трето място след Украйна и Лесото, а това всъщност не е вярно, каза акад. Иванов и обясни, че съгласно данни на нашия статистически институт смъртността у нас е 15.5 промила, а не 14.5 промила, както е според американските данни. Това ни качва автоматично на първо място в света по смъртност“, каза специалистът пред БНТ. Според него липсва реална демографска стратегия, а данните неправилно се интерпретират в медиите. „В други държави има семейно планиране, в Русия например са дават 25 000 евро за второ дете, а на трето – не се дава“, даде за пример специалистът.”

Знаете ли кога се става Академик? Когато кандидатът се засуети на излизане от тоалетната, мърморейки си под носа: “А къде ми е ... шапката”.

ФАТАЛНАТА САМОНАДЕЯНОСТ НА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА

Автор: djani  Категория: Политика

“Онези които направиха най-много за разпостранение на идеите на неолиберализма и глобализацията не са някакви изтъкнати учени и мислители. Те се срещат най-често сред така наречените „интелектуалци” и втора ръка подръжници на идеи. Това са журналисти, представители на информационните служби, служители в министерствата, университетски преподаватели и личности, намиращи се на по-високо ниво на управление и информираност, които  са усвоили слуховете в коридорите на властта, а не на науката и определят себе си като представители на съвременната мисъл. За такива хора, поради позициите в които се намират, „новостите”, или „новините”, а не истината са главната ценност. Интересно, дали тези „интелектуалци” и уж по-добре знаещи не се възмущават,  след като на тях се обръща много по-малко внимание, отколкото на онези, които ръководят политическите дела и чиито инструкции изпълняват? Всички, които са чели статията на великия Айнщайн „Защо социализъм?” знаят, че той е смятал за очевидно, че човешкият разум трябва да е способен да намери начин на разпределение, който би се оказал също толкова ефикасен, колкото и начинът на производство. Според него „производството за потребление” трябва да измести „производството за печалба”, като пестящо ресурсите на планетата. Той ясно осъзнава, че съвременните икономически кризи се дължат именно на тази порочна практика. Според другия идеолог на неолиберализма Фридрих Хайек - „Еволюцията има тенденцията да увеличава не сега живущите върху земята хора, а най-проспериращите по отношение на бъдещето”. По тази логика най-проспериращите са и най-богатите, притежаващи всички средства за производство. При сегашното ниво на автоматизация и роботизация на производството, необходимите за подръжката на производствения процес  специалисти са относително малко. Това определя и високите нива на безработица и всъщност вече излишно население, както и високата норма на печалба, която се присвоява от собствениците с механизмите на разпределение на корпоративната печалба. И за слепите, с изключение на заинтересованите е видна несправедливостта на описания „разширяващ се ред” проповядван от неолибералите. Неговата самонадеяност е не по-малка от тази на практиците на провалилия се социализъм. Докарал е на прага на банкрута държави като Исландия, Кипър, Гърция, Испания, Италия, дори и Франция. САЩ, отдавна са на ръба на бездната, с огромния си финансов дефицит и задлъжнялост и само военната им мощ и печатницата на долари все още ги крепи. Напълно несъстоятелен е аргументът, че социализма е неосъществим, тъй като предполагал нравствена извисеност, каквато хората не притежават. Вярното е, че идеите на социализма в социалните и правови капиталистически държави се възприемат отново, защото е необходима организация на обществото, която да направи невъзможен прекомерен гнет на човек от човека, какъвто е в момента. Свидетели сме, че либералната икономика, разчитаща на егоизма на интереса, се срутва пред очите ни. “

Айнщайн и Хайек от Света били казали ... Какво? – обяснява ни Светослав Атаджанов от родната казарма на Добри Джуров...

Два коментара към тези прозрения:

 Коментари

1. planinitena bulgaria - Още една статия за Първа страница! 27.07 10:33

“Тези процеси ги разбираме, и аз се нареждам /сам/ в този списък. Пътувам много, сега съм в Гърция. Запознат съм и с причините за американския вътрешен дълг, за бедността на Сърбия в момента, с гибелната политика на Македония, жертва на комунизираното им корумпирано правителство, придатък на СЮК и др. Както казва обаче Хайтов, "Тоя възел много от далече се заплете". Неговите семена са положени в несправедливите договори след ПСВ, която предизвика Втората и която не реши проблемите на Европа, покрай нея и на света. В нея победи мафията, която установи тези норми на взаимоотношения между хората и в икономииката, даде право на страна, която щеше да стане втора категория ако бяха създадени ЕСЩ /Европейските съединени щати/ да стане най-първата в света поради избора на валутата й за международно платежно средство. Така се появи новата колониална система, когато колониалните държави не е необподимо да бъдат ограбвани при помощта на войски в тях. Светът се раздели на две половини - едната е САЩ, другата е останалият свят. От 1919 г. са се заплели нещата, но днес освен да ги разбираме нищо не може да се направи. От 1945 г. пък е предначертан крахът на Европа, люлката на цивилизацията. В култ е издигната измамата, политииците са без морал, и не само те. Главните виновници за днешния хал на света, боклуците - 90% Англия и 10% Франция също няма да бъдат подминати от горчивите плодове на отровните семена, които те посадиха в края на ПСВ. Днешните атентати, самоубиства, полудявания, депремираност и агресивност, те са сиимвол на това, че нещата не отиват към добро. Втори символ е отказът от възпроизводство, защото младите хора се затварят в себе си и живеят един виртуален, откъснат от природата живот, където в култ е глупостта, липсата на цел в живота, неосъзнаване на пътя на естественото Божие употребелние. Това е бъдещето, г/н Атаджанов.... “

2 krumbelosvet - Като гвоздей между камъните в зид. 27.07 12:13

“У Исус Сирах има думите "Между продажба и купуване се вмъква грях, както между камъните в зид се забива гвоздей." Забравих къде в Новия Завет са думите "Търговец и митар няма да влезе в дома ми (Божия дом)".Като взеха да избухват дълговите кризи, потърсих да прочета за по-дълбоките причини, извън фючърси и др. Няма и няма. Тогава се опитах да анализирам сам, и отговорът ижскочи от "склонността към спестяване" по Кейнсиански, или, по-точно от "принадената стойност". Дълговете отдавна са платшни, но не от ...”

О-ле, о-ле... И тук Исус Сирах по Кейнсиански...

Изкушавам се да ви разкажа една гръцка история:

През 1820 година един селянин от остров Милос в Егейско море, копаейки на нивата си, изровил онова нещо, което по-късно станало известно като статуята на Венера Милоска. Сега тази статуя е една от четирите най-известни скулптури в света изобщо и се намира във прочутия Лувър. Настоящият министър по егейските територии Костас Скандилидис (става дума за 1994 година) поде кампания за връщането на Венера Милоска в Гърция. Впрочем това е стара борба, започната още от неотдавна починалата културна министърка Мелина Меркури (много известна у нас покрай социалистическата си принадлежност). Мотивите на гръцкия министър са, че това е гръцко културно наследство, което й принадлежи. Да, безспорно, ама не! Другари гърци, наричайте еднаквите неща с еднакви имена – кражбата си е кражба, дори да бъде извършена в "името на народа", или пък от "верния приятел". И се сърдете не на световния империализъм, а на онзи ваш прадядо, който е ПРОДАЛ статуята на Венера Милоска на тогавашния френски консул в Атина. И човекът си я е закарал в Париж.

Така и така съм тръгнал да разправям стари работи, да ви цитирам в. “Дума” от 4 ноември 1993г. Неподписано:

 "Не спим и виждаме, че дереджето става все по-неугледно. И че имаме лоши политици. Да, за съжаление. Това не беше толкова важно, когато строят ни беше добър. Най-добрият, най-справедливият строй на земята. Тогава начело можеше да застане всеки тутманик."

Интересно ми е кой нов социалист към датата на публикацията, стар комунист преди 3 години, си е позволил да нарече Тодор Живков “тутманик”. Дали блогърът 1997 не би могъл да ми отговори?



Тагове:   kushel,   Венера Милоска,   djani,   bosia,   varg1,   appen13,   metaloobrabotka,   koshava,   eloiz,   блогъри 1997,   oia,


Гласувай:
5



1. getmans1 - Добра вечер Бай Доброномерен, г...
21.09.2016 23:17
Добра вечер Бай Доброномерен,
гледам, че си добре вече.
Радвам се!
цитирай
2. dobronameren - Прави, неправи - става дума за блогърите, споменати по-горе в моя постинг -
28.09.2016 14:51
за тях поне е ясно какво мислят по въпросите. А какво иска да каже дълбокомисленият getmans1 в своя коментар (1) някому става ли ясно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892599
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930