Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 15:41 - Я, комунисти се присещат за Бог
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 7870 Коментари: 31 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Старите помнят, младите не знаят, че комунистите отричат Бог. Нещо повече – “Веднага да се разстрелят хиляда попа”, е казал техният Ленин още преди 100 години. Пардон – преди 99 години. Какво? Да не би да не е вярно?!

С годините обаче омекваха.

- В нашето начало, в ужасните дни и нощи на 9 септември 1944-та нашите комунисти не оставиха жив поп, ако не се е отрекъл от Господа. Висшето духовно образование затриха, заточвайки го в искърското дефиле. Че на скалите отгоре над Черепиш е много удобно за разполагане на картечни гнезда.

- И това не им стигна – назначиха комуниста Максим за патриарх. Който на всичкото отгоре имаше власт, колкото един председател на околийска ТПК.  

- За 40 години след това не построиха нито една нова църква. А колко партийни домове, районни партийни комитети, резиденции изникнаха...

- После, до самия им край в 1989-та, празнуването на божиите празници беше отменено и се наказваше буквално с лишаване от бъдеще, ако е демонстрирано на публични места. И в частните домове нямаше проблем да влязат със забраните си, но не им стигна време.

Защото Бог забавя, но не прощава!  

- Още първият Великден след 10 ноември 1989 беше миропомазан в тяхната “Дума” с публикуване на програмата за богослуженията през Страстната седмица. (БСП само преди 6 дни беше БКП!) 

- На тържествената литургия послучай 24 май 1990, отслужена в храм-паметника “Ал.Невски”, присъствуваха комунистическите генерали Петър Младенов (в момента БСП-премиер) и Добри Джуров (в момента БСП-военен министър). В една бъдеща песен от следващата 1991 година се пее: “Обърнали гръб на Ленин и Димитров, в храма господен те слушат молитви.”

- Е, делото от 1993-та за фалшифицирания избор на Максим за патриарх (през 1971) ще остане без последствие, а опита за създаването на истинска БПЦ, наречено от комунистите “разкол в БПЦ” - осуетено със смъртта на Пимен през 1999.

- После Царят(?) Симеон II през 2001-ва ще легитимира картечаря Максим, като му целуне ръка пред всички българи в парламента. После Господ ще отвее и двамата – Симеон в политическото небитие през 2009-та, а Максим в обективното небитие в 2012-та.

- Когато се заизбира нов патриарх, ще се окаже, че от 14 живи митрополита, 11 са от комунистическата ДС. Включително и онзи Неофит, който в момента ни е патриарх, а в първите години на “вторично натрупване на капитала” 1993-1996 освещаваше лично де що се откриваше банков “офис” в България.

Смешници нещастници! Защото Бог не се влиее от нарисувани на тотем зъбни колела и житни снопи, или пък от “царедворци” и “придворни дами”

- Днес Велислава Дърева, представяте ли си! – Велислава Дърева, стана попка. Като ‘архонтите” Константин Тренчев, Славчо Бинев и “богословите” Волен Сидеров, Йордан Цонев.

- Днес разпространители на “божието слово” са дебеловрати “попове” в телевизии СКАТ и ALFA, а държавната телевизия се пъни да се еманципира от БСП чрез лицето Горан Благоев. Намерила с кого...

- И нито една социологическа агенция, и дори европейската телевизия “Европа”!, не поставя анкетен въпрос “Какво мислите за БПЦ?” Защото е ясно, че българинът мисли за своята Църква от десето място нататък.

- Той, българинът, се представя в обществото ни чрез тъпизмите на Стойчо Керев и С-иета в божепочившата ТВ7 и в трогателните “неразказани приказки” от RT (Руское Телевидение) от нейната съседка по гроб News7.

- И в любимия ми блог.бг от спаротоци, безистени. боголюбци, демографи, побъркани женски...

Но да не откривам широк фронт срещу разните ... да не се ожесточавам.

Ще ви разкажа за едни толкова отвратителни демагози по божия линия, че не мога да ги сравня с нищо по-подходящо от “обикновени комунисти”. Историята е съвсем лична. А защо я разказвам ли? – Защото младите трябва да бъдат предупредени, че комунистите не са си отишли от живота. В сплетените си ръце зад гърба си продължават да стискат брадва за мечтите им.

На 15 август 2016г. блогърът missana публикува постинг “Приказка за Господ и комуниста”. Ето пълния текст, за да не ме обвиняват, че цитирам и тълкувам избирателно. Онова, което ме накара да възразя категорично на тази МисАна, съм подчертал и коментирам с наклонен шрифт в скоби. Мен ако питате – можете да прочетете само подчертаното.

“Вървял веднъж Господ на разходка, като Наполеон, с преплетени ръце на гърба, из новата си гора. Бил използвал мостри от изсечената от един цар Рилска гора. (Само безбожник по душа може да сравнява Господ с Наполеон, а още по-малко с цар Симеон.) Харесал той гората, ожалил я и наредил на ангелите да му донесат стволови клетки от нея. Така Рилската гора била възстановена на небесата. И както си вървял Господ - хоп, насреща му се задава човек с прякор "Комуниста". Бил се поминал от мъка, след като Партията му се събудила след една страстна и греховна нощ преобразена - "под вънкашност чужда и под име ново, със сърце порасло и за кръст готово". Комуниста бил честен човек. Не работил нищо друго през целия си 45 годишен живот, освен строителна работа. (Честен човек?! И работил честно. Интересно тогава #Кой го е излъгал да строи залудо.) Строил Светлото комунистическо бъдеще. Не доживял години за пенсия и не видял построена сградата, за която не жалил сили и мечти. Сравнително млад умрял. Бил "женен" за Партията, та затова  комунистчета не оставил за наследници. Обикнал гората. Напомняла му за дядото на този цар и за лесовъдските му подвизи из великата Рилска обител, за които баща му му бил разказвал още в детството. В прохладата на тази гора той търсел утеха за опропастените си идеали и мечти. Лицето му излъчвало сива печал. Господ го съжалил и с едва доловим жест го спрял да поприказват. (Каква идилия! Отивам за носна кърпичка, за да изтрия сълзите на умиленив, бликнали в очите ми. Но това не е важно. Основният въпрос е защо Мисана ни разтяга тези лакърдии.)
         Комунисте! - рекъл Господ. Рано или късно всеки идва при мен. Едни оставям тук - в гората, за живот вечен. А другите отправям в Пъклото. Сега ти си временно в тази гора. Ще те попитам нещо. От отговора ти зависи дали ще останеш завинаги в нея. Стреснал се  Комуниста, но нали от Господ не можеш да избягаш. Измънкал той едва чуто - питай. А Господ му рекъл: Един ваш голям вожд навремето учеше, че религията е опиум за народите. А сега гледам децата и внуците ви напълниха всичките ми църкви. От тях място за вярващите не остана. Що го правите това? Всите тези в наркомани  (Кои са наркомани – децата и внуците или вярващите? Аз не разбрах.) ли сте решили да ги превърнете? Аз такива неща не одобрявам.
         Изплашил се Комуниста. Какво да отговори на такъв прям въпрос. Самият той също не бил съгласен с това за църквите, ама станалото станало. Господ чакал отговора. Но изведнъж му хрумнала спасителната мисъл. Хрумнало му да каже самата истина на Господ. Нали Господ само истината обича. Белким вземе, че му прости дързостта. И рекъл: Господи мой насущний! Събраха се нашите бивши комунисти (тези де - сегашните социалисти) и взеха решение на един таен пленум. А решението беше - децата ни и внуците ни да станат християни. Така един ден ти ще ги приемеш всичките на небето. Е и - попитал Господ. За какво ви е целият този маскарад? Вие нали в мен не вярвахте. И децата и внуците ви няма да повярват. Те само ще се кръщават като християни. Там е работата, я - рекъл Комуниста. Именно това е важното, че в теб не вярват и никога няма да повярват. Но като дойдат на Небето ще се опитат пак да строят Светлото комунистическо бъдеще, защото на Земята не успяха. Пък и гората ти ще изсекат и ще я изнесат за Пъклото. Оттам парици ще вземат. В черни куфарчета ще ги скътат. И на Земята на своите ще ги изпращат.
         Стреснал се Господ. Гътнал се (“гътнал се”!?- какво неуважение, чисто комунистическо, неизлечимо) и умрял. Та сега избори предстоят - за нов Господ. (Каква върла и безсмислена глупост! Понеже умрял (!?) един Господ, та сега на изборите ще избираме нов. Какта казват - “наречи го комунист и повече не го обиждай”.) Но говорят, че комунистите на Небето се готвели да се коалират с него.
        Пък какво ще стане нататък - един Господ знае. И приказката свършва дотук! (Приказката не свършва дотук!)

А ето и кореспонденцията ми с тази Мисана. В скобите с наклонения шрифт са моите текущи подсещания.

1. dobronameren - Най-неподходящата работа за теб, комунисте, 17:47

е да се захващаш с Господа! Къде си ръгнал и ти с мечките в гората, мед да ядеш...

2. missana - "Ние сме на всеки километър...и така до края на света..." 18:14

Дотук добре, но какво ще правите като дойде този край, а той скоростно наближава... Кой ще храни червените тунеядци?

(Разбрахте ли кой е “на всеки километър” – аз или мисанците? Самият Мисана определено има предвид Мен, защото ми пише “какво ще правите”, т.е. Вие. Именно това имам предвид в следващия ми коментар: )

3. dobronameren - МисАна, МисАна, 20:42

какво искаш да кажеш? Както казах на един друг демагог като тебе - getmans1, чеши се там, където те сърби. За да те уважават за смелостта ти поне.

4. missana - Силните и смелите никога не си служат с лични нападки и обиди 15.08 21:04 Когато някой е лишен от аргументи слиза на тамастично ниво.

(След което самият той “слиза на тамастично ниво”, обиждайки Мен като типичен представител на средностатистически българин:)  За съжаление явление характерно за българина. Е, поне сте типичен представител на средностатистическия българин и няма опасност да Ви забележат някога.

5. dobronameren - Смелите и силните никога 19:09

не се крият зад притчи Господни, за да обосноват мнението си. Те затова са силни и смели, защото поемат открито отговорността за мислите и действията си. Другото, твоето МисАна, е типично за средностатистическия представител на твоята обществена група.

6. missana - Смехотворни твърдения на ограничени умове, 16.08 20:45

защото нашият Бог Иисус Христос използваше предимно притчовата форма, за да поднася редица пунктове на своето учение. Така са постъпвали и другите мъдри мъже в цялата земна история. Излиза, че Иисус и те са били страхливци, които се крият, защото не "поемат открито отговорността за мислите и действията си". Но до такъв извод може да стигне само зле персонифицираното невежество с атеистична сърцевина.

(Нали обърнахте внимание, че самият Мисана казва в постинга си, че разказва “една приказка”. Аз съм заменил само думата “приказка” с “притча”. Обаче мисанецът ОТТУК ме обявява за “ограничен ум”! И още по-неразбираемо: Щом не съм бил съгласен с неговата “приказка”, значи излиза, че твърдя, че “Бог Иисус Христос и неговите мъдри мъже са били страхливци”, защото – нататък по изложението Мисанско. Как се нарича ТАКАВА логика?! Уф, естествено!) 

7. dobronameren - Уф 17:17

Цитат от постинга на онзи, който в горния коментар написал "нашият Бог Иисус Христос" - "Стреснал се Господ. Гътнал се и умрял. Та сега избори предстоят - за нов Господ." Пък после моята сърцевина била атеистична! Уф...

10. missana - Каквото съм искал да кажа, казал съм го! 19.08 19:03

Който има очи нека да гледа. Който има уши нека да слушa. Това, че някои не разбират казаното от мен не е мой проблем, а само техен. Иисус също беше неразбран и дори Пилат го попита: "Що е истина". За атеистите има само един шанс да разберат някои истини. Затова изпитват страх на смъртния си одър - да не би все пак Той да съществува.

(Освен тарикат, Мисана е и страхливец. Атеист ли, комунист ли бе, да го опишеш? Разровиш ли го ще мирише...)

И тук се намесва един jacomoo. Според профила му САМО Име:Симеон Коев. Иди проверявай от коя ППО по интереси е, ако нямаш работа.

11. jacomoo - Добронамерен, такъв ли си? 22.08 17:37

И аз виждам неща които не мога да ги възприема в творбата на Мисана, но понеже съм малко "добронамерен", не се заяждам с него. Обоснови се защо не трябва да се говори в притчи, защото аз все още помня комунизма в който единствения умен начин беше да се говори така. (Бре! Щом Мисана говори в притчи, значи не е бил и не е комунист, а аз, след като се възмущавам от “притчи”, съм “шестак’ – вж по-надолу. Впрочем аз не се възмущавам от притчовата форма, а от мислите, изказани чрез такава форма. Ама, хайде от мен да минв.) Всъщност шестаците и тогава и сега не обичат този вид комуникиране, въпреки, че сега както казва Мисана са "най-големите християни". И последно за да ме разбереш по добре, ще добавя, че много пъти съм се карал с Мисана, но в случая не знам къде и защо се разхождаш да поучаваш! Нещо да не си засегнат лично? (“Да не съм засегнат лично”? Забелязвате ли отличителната черта на комуниста – да цапа със собствените си изпражнения другите.)

Завършвам с последните думи на Мисана. Обърнете вниманив на оцветените от мен в червено!

12. missana - Благодаря за проявената обективност, Джакомо! 22.08 21:28

Всички, които се оказаха потърпевши от Червения Експеримент, превърнал България в Аушвиц в мирно време, ще прочетат моята приказка без да роптаят. Останалите бяха храненици на режима, отглеждани и развъждани от него. Тук се прибегна до почина на Доминиканската република - около 1/3 от населението попадна в групата на привилегированите. Част от тези хора още държат кокала по места и за нищо на света не биха го пуснали. За съжаление те дерижират и литературата у нас, за което свидетелства и прекрасната статия на Милен Русков:
http://www.ploshtadslaveikov/milen-ruskov-nov-vid-chengeta-okupirat/ Това са Чудовища, които могат да си отидат само по един начин - като динозаврите. Дори и когато са добронамерени.

 

Още ли питате защо разказах тази лична история? Добре, отговарям пак:

По две причини. Първата – тя не е лична, а съдба на всички нормални хора. СЪДБА, докато Господ не изчисти всички комунисти от Земята, а не само от “рилската гора” в Рая. И втората – младите българи, следващите българи!, ТРЯБВА да запомнят това. За да не допускат рецидиви като въпросните комунисти. Иначе животът им ше бъде един постоянен Ад.




Гласувай:
10



1. ramone - ...
05.09.2016 16:50
по мое мнение си се натъкнал на графоман, не на комунист.
Зачетох внимателно (съвсем случайно днес съм на вълна интернет-пропаганда). Идеята на пропагандата е съвсем директно да бие в целта.
Тук, в "притчата" е съвсем размито всичко. Може да се тълкува и тъй и инак.
Според мен е класически случай на графомания.
Прави впечатление използването на готови фрази. Текста е един вид колаж - авторът е запомнил отделни фрази и просто ги интерпретира готови в текста. Купища думи и изрази, сами по себе си смислени, но обединени в едно цяло недаващи никакъв смисъл.
Погледнах и блога му - оказа се и поет. Разбира се, не изтраях да чета много, но ми направи впечатления, че поезията му има по-ясна насоченост (може би поради особеностите на жанра-не знам, не съм спец).
Но от друга страна, там графоманията е още по-ясно доловима - имам усещането, че тия рими съм ги чувал вече някъде - т.е. там също е колаж.
Този човек непрекъснато или чете или пише. Чете напълно хаотично всякакви текстове - след което възпроизвежда всичко това на хартия, придавайки му някакъв негов си смисъл.
Съвсем очевидно настоящият текст има два "първоизточника" (нека се изразим така) единият е някакъв библейски текст, а вторият - неква злободневка (за куфарчета с пари).
Той е компилирал двете теми и се е получило горното.
цитирай
2. krumbelosvet - Много лъжете, господине, забравихте се.
05.09.2016 16:53
Ленин казал "веднага да се избият 1000 попа".
"Нашите комунисти НЕ ОСТАВИХА ЖИВ ПОП, АКО НЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ БОГА."
Кого лъжете? Хиляди живи свидетели има. Даже католическия духовник, разстрелян след 9-ти и сега лицемерно произведен за светец от затъналия в престъпления Ватикан, даже той е разстрелян за политическа дейност против Новия строй, за да се даде силен сигнал на Запада, че няма да се търпи ПОДРИВНА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ под маската на религията.
Пиша коментар само защото ще вземе да повярва някое дете и утре ще стане нов Ястребински убиец.
цитирай
3. podvodni - Ха-ха-ха, направо падам от стола - ...
05.09.2016 16:56
Ха-ха-ха, направо падам от стола - Кой държи правата над Господ - комунисти или демократи !
Хе-хе-хе, жалка работа !
цитирай
4. dobronameren - Не лъжа, г-н Krumbelosvet.
05.09.2016 17:25
И Ленин е казал това, и комунистите избиха всички попове, които не приеха "9 септември"! И не само поповете! Единственото милостиво, което мога да направя за вас, е да ви причисля към групата на графоманите. както се е помъчил ramone да оправдае missana. Но няма да го направя. Защото не съм съгласен с подхода му. Не задруго, а защото комунист от добро отношение не разбира.
цитирай
5. dobronameren - А на подводния ще кажа, че
05.09.2016 17:32
параграфите 5, 8 и 9 от коментара на ramone за missana ми харесват много като негово, на подводния, oхарактеризиране. От същия дол "графомани" си, баце.
цитирай
6. podvodni - Хе-хе-хе добронамерен, мен ме н...
05.09.2016 17:48
Хе-хе-хе добронамерен, мен ме наричаш графоман ?
Майтап човече.
Безмислено е да ти давам обяснение какво означава графоман - едва ли ще го разбереш.
Както и разликата между БОГ и ГОСПОД.
Всъщност, чиче, доста паплач, независимо дали комунисти или други онанисти, пък и от болшинството боголюбиви миряни, също така не правят тази съществена разлика.
И между другото, нито един истински комунист не отрича бог. Разбира се това за теб е "тера инкогнита" защото едва ли знаеш какво означава " истински комунист" и кой е така нареченият бог.
цитирай
7. tsvganchev - Религията трябва да бъде забранена със закон!
05.09.2016 22:13
(не, не съм комунист, а просто разсъждаващ човек) Религията трябва да бъде унищожена! Убийствата не са правилния начин. Трябва да се уволнят всички религиозни служители, да бъдат унищожени всички религиозни "Свети писания", храмовете да бъдат превърнати в музеи на невежеството, и както на порасналите деца се обяснява, че не съществуват Дядо Коледа, Феята на Зъбките, така да се обяснява и за Бог! Защо ли? Какво ни пречи религията? Първо, малоумно е да се кланяш на Бог детеубиец, ревнивец, извратеняк, садист и хомофоб, според който няма нищо нередно в изнасилването, и който учи на това гейовете да бъдат пребивани с камъни (става дума за авраамовите Бог, цитатчета от Библията искаш ли?). За радост в днешно време (за разлика от до преди 200 години) християнството не е приемано толкова сериозно, и все още причинява огромни вреди! Хомосексуалисти са гонени от религиозните си родители, както и атеисти, това води и до самоубийства (примери трябват ли?), християни убиват децата си, като не ги водят на лекар, а се молят тях, и в днешно време църквата ще те обере, за да погледнеш АТЕИСТ по ХРИСТИЯНСКИ начин... Имаш право на избор дали да си идиот, или не, имаш правото да вярваш в Дядо Коледа, Феята на Зъбките, Бог, Летящото Спагетено Чудовище..., но в мига, в който тая вяра започне да влияе на околните, и то по негативен начин, то тя трябва да се забрани!
цитирай
8. blackpredator - деде,
05.09.2016 22:17
простата ти пак алармирала с постинг
цитирай
9. indiram - Здравей, Добронамерен!
05.09.2016 23:13
... Само постинга прочетох (коментарите - друг път, ако намеря време...) - и много въпроси ми се явиха в главицата ми... затова, ще кажа един ВИЦ:
Вероятно е диалог -
- Жена ти КОМУНИСтКА ли е?
- Кому ниска, кому висоЧка - на мене си ми е таман!

Поздрави!
3-ти зелен/еко (глас) от мен, а имаше по 2 - зелен и червен (2 еко и 2 нееко)
цитирай
10. ramone - подводни,
06.09.2016 01:24
аз честно си признавам, че не знам каква е разликата между Бог и Господ - винаги съм мислел, че са синоними.
В английския също се използват две думи, чиито смисъл има същото значение като наште две - God и Lord. Като се замисля, в английския, Lord се използва май винаги като обръщение (към високопоставен - нещо като "господарю"). То май и в българския е така.
На български обаче, думата (господар) е натоварена струва ми се с някакъв негативен... привкус, да го кажем. В английския обаче не е така. Вероятно, затова в нашия език "господарю" е трансформирано в "Господи", а в английския си е останало без трансформация.
Какво означава обаче "истински комунист"? Тук запецвам...
И как така "истинския" комунист не отрича Бог?
Комунизма е радикална идеология, а всяка такава, по дифолт отрича наличието на Бог, защото философски, те се базират върху материализма - нема как иначе. В това няма нищо лошо, впрочем.
Ленин, Хитлер, Мусолини - режимите им отричат Бог и няма как да е иначе - техните идеологии се базират върху Маркс и Ницше - най-упоритите отрицатели.
Обясни все пак, ти какво имаш предвид...


цитирай
11. dobronameren - Уф. Откъде да почна? Пак ли?
06.09.2016 05:53
В следващия коментар, не в този, ще отговоря на ramone №10. Сега на по-простите, в смисъл на ясните неща.
Като махнете идеологическата конструкция, идеологическата "втора сигнална система", отдолу остава първичното, което е еднакво за всички хора. Без да претендирам за изчерпателност и не се отнася само за комунисти:
- Има глупави хора "по дифолт" (както се изразяват едни, дето по разни причини, комплекси, се представят като "графомани") - в случая №9 - indiram. за която е необходима дневна светлина, та "главицата й" да направи връзка между Севтопол и Севтополис. Иронизирам може би повече, отколкото трябва, но не мога да се сдържа: Севтополис, г-жа, не е Севастопол. Да не сбъркате, търсейки иформация.
- Има хора, които веднъж създали някакъв брой нервни връзки м/у мозъчните си клетки, престават да създават нови и така ограничават индивидуалния си капацитет. Няма да правя класификация, но ще запиша, че на тях по принцип съчувствам - повечето са честни хора. Напр. tzvganchev №7 е такъв пример. Krumbelosvet №2 също
- Има прости зли и отмъстителни хора. И тук няма да ги степенувам по опасност. Защото ми се е обадил само един такъв - blackpredator №8. А Kushel, примерно, си мълчи.
- Има умни зли и отмъстителни хора. Понеже тук, в коментарите, няма ни един такъв, преставам с тях, защото за отсъстващите - или добро или нищо.
- Има природни тарикати. Тия пък... Podvodni №6 е такъв. За "пуетесите" - нищо. Тях тук ги няма. Направо е учудващо защо - нали Богът е тяхна територия.
- ...
цитирай
12. dobronameren - Ramone,
06.09.2016 06:06
Спорът ми с теб е дълъг, в много направления. Няма да се събере, пък и не е редно да го омаловажавам в коментар. Тук само ще отбележа насоката за продължение (или начало?), една от насоките, в коментара ти №10 - НЕ СЛАГАЙ В ЕДИН КЮП Маркс и Ницще. Не ти отива по подразбиране. Или не разбираш това?!
Добре, де, аз съм за това - да обяснявам. Попаднал си където трябва.
цитирай
13. ramone - чудесно,
06.09.2016 10:48
нека само кажа предварително, че Маркс и Ницше наистина не са в един кюп.
Те си приличат обаче поне в едно - и двамата отричат Бог. Маркс не се занимава много с тоя въпрос, при него е по-скоро по подразбиране :) При Ницше обаче, това е основен въпрос, и не толкова концепцията Бог, а конкретно християнския Бог.
Това е според мен - ако имаш друго тълкуване - ще ми е приятно да го чуя.
Нека обаче да кажа какво мисля и за Маркс (таман да ти дам още насоки:)
Маркс, според мен е излишно сатанизиран. Той е кабинетен теоретик и много не го е бивало в потната работа на революцията - нито е първия, който иска да реформира обществото, нито най-крайния. Тук нямам предвид Платон, който според Венци е първия комунист едва ли не. Теоретично, Платон е по-близо до Хитлер и Мусолини и няма почти нищо общо с Маркс (освен егалитаризма, който обаче е много разтегливо понятие).
Проблема при Маркс е, че той изхожда от една грешна постановка - непреодолимия (освен чрез революция) антагонизъм между класите. Да ама ние, чак 150 години по-късно разбираме, че е преодолим и без революция.
Т.е. днес ние лесно можем да обвиняваме Маркс, но по негово време нещата са изглеждали точно така, както ги е виждал.
Ленин е друга история - според мен на него изобщо не му е пукало за работниците. Той не е философ, а практик. Него го е интересувал единствено експериментът - да се опита на основата на марксизма да конструира някакво общество от нов тип.
Ленин, според мен е ревнувал Маркс - затова, практически, той го ревизира, трансформирайки "марксовата диктатура на пролетариата" в лична диктатура.
Ми това накратко
цитирай
14. podvodni - Упс, от графоман бях повишен на п...
06.09.2016 11:06
Упс, от графоман бях повишен на природен тарикат! Ей ставам голяма работа начи!
А като се има предвид, че природата е божествено творение ...... Спирам до тук, та да не предизвиквам завист !

10. ramone

Правилно си напипал същността на израза Господ. В българският език господар, господин, и тн. думички са производни от Господ или в някакъв символичен превод - под Божествен, ако така мога да се изразя. В "светите евангелия" Господ и Гост -под- ДАР се наричат Христос. Учениците му, де ! Та този малък кръжоцец по природознание и усвояване на истинските човешки (божествени) сили и възможности са знаели за какво иде реч и са използвали правилните обръщения.
Докато БОГ е съвсем друга бира.
За еврюгите, БОГ е един тотален олигофрен, който няма нищо общо с това което Исус нарича "Отца ми". Всеки що-годе запознат със старият завет, и най-вече тази част от тези които са го четнали и имат поне мъничко пипе, име направило впечатление лицемерното поведение на ненормалника Йехова в доста случаи в разрез на собствените си правила, норми и закони.
До тук, за момент с "Бог" и Господ !
Относно това що се зове истински комунист е нищо повече от евреин. Или по-точно хазаро-юдеин !
Та къде и кой слага началото на комунизма?
В Лондон, Карл Мордохай.
А къде се провежда първият "Комунистически Интернешънъл" ?
Опс, пак в Лондон !
А къде се провежда първата комунистическа революшън ?
В Русия !?!?!?
А кой правят тази революция (според имената им) ?
---------- !
Странното е, че Маркс (Мордохай) е съставил теорията на комунизма черпейки факти и наблюдения от обкръжаващата го среда . Лондон, а не Петербург !
Друго - самият той е живял лекинко на гърба на ...... индустриалеца Енгелс ! Дето се казва, брадаткото е нямал не ден, а минута трудов стаж. Типично по еврейски !
А еврюгите, особенно еврюго-комунетата силно тачат Йехова (БОГ) който им вменява идеята, че са големата работа, а всички останали са равни на животните.

ПРродължавам -
цитирай
15. mihala - Днешните демократи повече ли вя...
06.09.2016 11:30
Днешните демократи повече ли вярват ? По делата им ще ги познаете!!! Да пишеш,че си вярващ не значи,че си такъв.
цитирай
16. podvodni - Продължение : Реално няма е...
06.09.2016 11:31
Продължение :

Реално няма еврюга който ДА НЕ живее с тази мантра . НЯ-МА такъв !
Друг е въпросът за онези от гоите които са прегърнали идеите на Маркс !
Като примери мога да посоча редица символи по светски направления които са чисто религиозни за евреите - флагът на Из-РА(да обяснявам ли какво е РА)-ЕЛ (произлиза от ЕЛохим - божии синове) и символът на него - звездата на Давид, ЕЛ-АЛ - Божиите аеролинии, Червеното знаме на Русия след 1917 (първата еврейска държава след близо 2 000 години гонения), сърпът, чукът, петолъчната звезда.
Няма да обяснявам каква е връзката между червеното знаме, РОДшилд, и кървавият еврейски ритуал по багрене на дрехите с кръвтта на убитите врагове, защото и без това много се разтеглих.

В своето писание Добронамерен казва, че комунистите в Русия за избили близо нем си колко ПРАВОСЛАВНИ свещеници, щото не се отказали от БОГ.
Истината която не може да се стопли от него и такива заблудени като него, е че са избити ПРАВОСЛАВНИ (ХРИСТИЯНСКИ) свещеници, а не РАВИНИ (юдейски свещеници), защото НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ от СВОЯ ГОСПОД (Христос).
Предполагам се досещаш къде е тънката разлика, понякога, доловима само за природните тарикати ?
цитирай
17. born - Много готин ник сте си избрал, Добронамерений. И абсолютно обратен !
06.09.2016 11:56
Ако наистина сте религиозен и вярващ човек, би следвало да изкорените от душата си съвършено злобното и отмъстително отношение към инакомислещите. Зная, че подобно поведение е характерно за комплексираните лица, дължащо се на вродена некадърност и /или физически недъзи, а може и на двете, съчетано и с душевни растройства. Празнични поздрави.
цитирай
18. dobronameren - Podvodni,
06.09.2016 15:08
Тарикат не е хубава дума. А епитета "природен" я прави още по-лоша. Това според мен. А в графоман има нещо положително - нали все пак, за "да обича да пише", трябва преди това да е малко от малко по-грамотен.
Така, че не съм те повишил, а понижил. Но това също е според мен.
цитирай
19. podvodni - Тарикат не е хубава дума. А епитета ...
06.09.2016 15:27
dobronameren написа:
Тарикат не е хубава дума. А епитета "природен" я прави още по-лоша. Това според мен. А в графоман има нещо положително - нали все пак, за "да обича да пише", трябва преди това да е малко от малко по-грамотен.
Така, че не съм те повишил, а понижил. Но това също е според мен.


Искаш да кажеш че нещо сътворено от Твореца е пошло ? Комунизъм ли надушвам ?
А за обичтта за писане до някъде съм съгласен, стига писаното да е нещо наистина смислено, а не тюрлю гювеч и политико-интригантски бози, пък било то и с технически грешки.
цитирай
20. dobronameren - Вари го, печи го... Няма смисъл. Комунистическа тиква не увира.
06.09.2016 15:32
Имам предвид born. Отмахвам тук обаче това. И личните обиди също не ми правят впечатлението, което той очаква. Но!
Но вижте внушението, което този прави! - Ние, вярващите, за да докажем нашата вяра, ТРЯБВА ДА ИМ ПРОСТИМ (точните му думи са: "да изкорените от душата си съвършено злобното и отмъстително отношение към инакомислещите").
Вие, драги born-овци не сте инакомислещи, а УБИЙЦИ - членове на тази група или техни симпатизанти има ли значение. Ние, днес инакомислещите, не сме убийци - защото ето цели 27 години вече, вие все още сте живи. Чакаме ви да се промените. Ако утре стане нов 9-ти септември, вдругиден още, ще сте ни изпотрепали всичките. Правили сте го!
И за да има поне някаква гаранция, че следващ такъв път няма да има, ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ДА СЕ ПОКАЯТЕ. ВКУПОМ! И ти, born, включително. Е, те това не сте го правили. Защото да го направите, ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТЕ, че има нещо ИЗВЪН вас и НАД вас.
Което е изключено при комунистите. Тяхната тиква не увира. Т.е. не става за ядене, т.е. ненужна е за света и еволюцията му.
цитирай
21. born - А ако ти обърна внимание на факта, че никога не съм бил член на БКП,БСП или производните им ?
06.09.2016 15:43
Вероятно за разлика от теб, който като президенто стана от роден комунист суперантикомунист, м ? Най-големите българомразци по време на турското и.../пардон, присъствие/ кои бяха ? Естествено еничарите.
А сега отивам да се покая. На масата с 32-годишна ракийка в чест на националния празник на СЪЕДИНЕНИЕТО ! Но с такива като теб/бивши комунисти/, които на този знаменателен празник ми дрънкат за комунисти и антикомунисти, просто ми е отврат да се занимавам ! Бъди здрав , за да продължаваш да изливаш комплексарската си отрова около себе си. И не смей да наричаш инакомислещите убийци ! Жалък си !
цитирай
22. dobronameren - Охо!
06.09.2016 15:50
Подводният веднъж отрича Господ ли, Бог ли (отказвам да се оправям с бозата в главата му). а после като види напечено, го признава за свой Творец. У, бре!
А какво мисли Гослод Бог за таквизи подводни? Пак ше разкажа онази притча в която участва Айнщайн. Помните ли я?
Когато Айнщайн умрял, Господ естествено веднага научил и го поканил с уважението, което изпитва към Неговите летописци, да разгледат заедно Лабораторията в която бил създаден човешкия род. Вървели двамата, говорили си, докато изведнъж Айнщайн се спрял пред една колба, надписана "комунист" и казал (без да изплезва език, разбира се):
- Господи, тук има очевидна грешка.
- Знам - отговорил му равнодушно Господ.
цитирай
23. dobronameren - Охо и за born
06.09.2016 17:40
Да бях искал да приведа по-добро доказателство за същността му, едва ли бих успял повече от НЕГОВИТЕ СОБСТВЕНИ ДУМИ, написани в коментара му №21. Там чета:
- празно заявление (в смисъл твърди го само той самият), че не бил комунист и никога няма да бъде;
- празно заявление, че тези другите, които го наричат комунист, в случая аз, съм комунист и всякога съм бил такъв;
- увереност, че Бог, щом му позволява още да си пие ракийката, значи го обича и винаги ще го обича;
- и ОТНОВО онази "болка" на осъществен или неосъществен убиец (има ли значение такова разделение?) на чуждите представи и мечти за Света - "Но с такива като теб/бивши комунисти/, които на този знаменателен празник ми дрънкат за комунисти и антикомунисти, просто ми е отврат да се занимавам !"
Ако трябва, а трябва, защото born се навира сам с коментарa сиi на перото ми, пиша: BORN е от групата на blackpredator, kushel и другите (дефинирана в моя коментар 11) - прост, зъл и отмъстителен човек по природата си!
цитирай
24. krumbelosvet - Защо ли е така, дали заради модераторите?
07.09.2016 07:56
Но колкото по-малко мозък и повече площадни емоции има в един пост, толкова повече коментари има.
Мнозина комунисти считат Христос за първия комунист. И имат много основания. "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Царството Небесно." Тези думи на Исус не са някакво изключение. Да припомня само случая в синагагата, когато богатият дава златна монета, а бедната вдовица дава най-малката медна монета. Тогава Исус казва на учениците си "Тая жена даде повече от богаташа, защото той даде от излишъка си, а тя даде цялата си прехрана за деня."
Аман от късни отзвуци от подскачащите митинги. Синята партия си отиде срамно, но някои май не са го забелязали.
цитирай
25. dobronameren - Уф.
07.09.2016 11:20
И щях да свърша дотук, ако krumbelosvet в своя коментар №2 не ме беше обвинил в лъжа, мене! и то най-нагло!, написвайки, че "хиляди живи свидетели" имало колко много хуманни и загрижени били комунустите - щото убивали САМО за "ПОДРИВНА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ под маската на религията". Убийци, значи, ама правоверни! Православни - право славещи комунизма!
Но този продължава - коментар №24. Модераторите повиква на помощ, да не пускат на първа постинги като моя в които имало "по-малко мозък и повече площадни емоции". Лъжец та дрънка. "Модераторите" си знаят работата - на първа не аз, а Куш до Куша, Черни хищници до Вълци, Е'комунисти и К'икономисти, born, pando, leon, OK... Това пък е толкова лесно проверимо, че единствено за чудене е как е възможно такива като - да не ги изреждам пак милите - да са толкова нагло прости.
А защо коментарите към този мой пост са толкова много, отговарям веднага: Комунистите СЕ СТРАХУВАТ НЕИСТОВО от Бог. И друг път съм го писал. В този смисъл разбирайте и онази "завързана" мисъл на Подводния тук, че за тях, комунистите, едно било Бог, друго - Господ. Какви "отзвуци", какви "сини срамотии" - несвързани мисли на един повреден човек - "Грешка" рекъл Господ и отминал (коментар №22)
За комунистическия страх от Възмездието Божие говори и наплива от техните коментари тук. Темата е такава, болезнена, много болезнена за тях. Те "подскачат до тавана", когато се присетят за Бог.
Аз ли какво правя? Казвам: "Да ги няма Тези!"
цитирай
26. survakar007 - Я гледай, как са се сбрали русофилските кучки и ръфат ли ръфат болшевико-христиените
07.09.2016 20:13
dobronameren написа:
... Подводния тук, че за тях, комунистите, едно било Бог, друго - Господ.


То "комунисти" след 1989 г. се оказа, че нема, гледай ги тука гаулайтерите на Путин в секция "политика" - Венци и Политикономиста. Върл расист и зъл капиталист, а и на двамата семействата им са се угоявали като са облизвали задниците на Татовите спахии. Тези двамата сега се хвалят какви чорбаджии били дедите им и как пролетариите като Подводни били длъжни да им облизват подметките. То верно, че Подводни им ги облизва, а може и да е прост както казва Венци, защото бил от работнически-селски произход, а те били много просто. Нека сега да преценим според марксистките догми какви комунисти са Венци и Политикономиста? Толкова им е и християнската религия - в църква влизат, а се молят на дявола, Путин днес.

За Бог и Господ - Подводни е прав. Преди време krumbelosvet заяви, в крив текст, че щели да правят Путин светия, а той щал да се разправя с англо-говорящите като свети Павел на времето. Та за русофилската кучка Бог е Вовка Путин, а Господ в Йосив Весарионович, преди бече Володя Улянов, но според постулатите на новата, обновена руска църква решиха да го сменят.

Заявявал и преди, русофилите ще богославят и маймуна от московската зоо- градина, ако государите им от Москва решат да я поставят на трона след Путин. "Християни" като krumbelosvet ще се молят и на московска маймуна като влизат в църква, то нали и Синода на БПЦ е изтъкан от ДС/КГБ агенти начело с ченгето Неофит, та следват стриктно 10-те заповетите на бога им, т.е. КГБ агент Вовка Путин:

1. Избий интелигентнте
2. Ограби земите на съседа
4. Лъжи наивниците
5. Натопи ближния
6. Дотирай водката
7. Ограби народа си, а и други народи като ти падне
8. Целувай коремчетата на момченцата
...
останалите "свети" Путкини закони не ги знам, моля некоя русофилска кучка да допълни.

ПП: Гледам краварина blackpredator. Не обръщай внимание на това безродно русофилско псе,
цитирай
27. survakar007 - Да си допълня коментара за безроднто русофилско псе
07.09.2016 20:14
ПП: Гледам краварина blackpredator. Не обръщай внимание на това безродно русофилско псе, не само че не е заминало в любимата му Русия, но се отказало от българското поданство и се подвизава по земите на Дивия Запад. Като изквичи в твоя блог го натири по краварски: "Фук Ю Ръшан Бич!".

Не знам какво точно означава, но предполагам е нещо като българското "Чиба, псе!" защото псето замлъква.

Сурвакар
цитирай
28. dobronameren - Тук съм съгласен със Сурвакаря. Имам предвид оценките му за vencivaleri1951 и theeconomist
08.09.2016 09:15
Както и за blackpredator-a и за легиона пропуснати - блонди, санки, мари, членовете на сем.Пантелееви, борни, морни и боголюбови. (Говорим си само за "голите охлюви". "отровните змии" са друга Интернет-бригада.)
Само да допълня едни мои наблюдения за blackpredator-a. Отдавна търся повод да ги вметна. Новина е за мен, че въпросният Черен Хищник ни пише от САЩ. (Борн-е, Борн-е, гледай какво правят хората! Сбъркал си географската посока. Обърни се на Запад. Ама тогава г.зът ти ще гледа на Изток. Което не е много за препоръчване. Ама то не може туй в онуй и душата в Рая.).
Отдавна зная, че Блеки е бил на някакво ниво надзирател в Русенския затвор по времето на победилия социализъм в България. Само дето търся доказателство от втори независим източник сред хората (от блога), които го познават от компанията. Няма обаче такова, в смисъл траят си. Не щат да отварят кутията на Пандора, защото и те ще изскочат от нея. Шегувам се, нали...
Междувпрочем (за мен) се появиха доказателства, че Блеки не е русенец, а е от старозагорския край. Само там от цяла България викат на пъпеша каун. И пак търся потвърждение от други източници.
И благодаря на Сурвакаря за "американското" свидетелство.
цитирай
29. slavimirgenchev1953 - Супата борн
10.09.2016 08:31
е безпартиен камуниз. Подводни е такъв боклук, че ако ми падне в кунките, ще стане веднага подземни. Цялата група на завалиата са гнусляци и не искам да си цапам мислите с тях. Основното при тях е да обвиняват другите в своите грехове, което обаче е важен показател: така те се издават, че са комундета, но и признават, че да си комунде е отвратително злодеяние, та затова и обиждат хората на камуниз.
Те така.
цитирай
30. slavimirgenchev1953 - Според графомана мисана,
10.09.2016 08:40
комунистите са кофти копелета. С това съм съгласен. Няма камуниз, който да не е кофти човек.
Те така.
цитирай
31. dobronameren - Питах за blackpredator-a
10.09.2016 10:15
Питах за blackpredator-a.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872429
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031