Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2016 10:02 - Записки по българските въпроси - юли 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1740 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

или “Летни диарии”.

Copy от Google: “Летните диарии са обобщено понятие за го­ляма група разстройст­ва, протичащи с чести, над три броя изхождания на ден, които са с кашава консистенция или воднисти, воднисто-слузни или такива с примес на гной и/или кръв. Наричат се летни поради това, че се регистрират преди всичко през топлите ме­сеци - от юни до средата на септември. Разбира се, единични случаи или малки епидемии се диаг­ностират и през оста­налите сезони.”

Наистина! Само днес, 10 часа сутринта е едва, но вече съм констатирал “над три броя изхождания” по bTV, Нова и Канал 3 – Татяна Боруджиева и Кънчо Стойчев, Корнелия Нинова и един намръщен в “Имате думата”, заместник на Митко Патаринския, не мога да му запомня името. Без да броя Цънцарова, която беше много ядосана на Румяна Бъчварова, както и предстоящата след няколко часа Беновска, която ще пита... А, и г-на Стойчо Кузов, пардон Керев, и неговия зашеметяващ гост писателя – и на този все му забравям името. Защо “зашеметяващ” ли? Че как! Интересите му се простират от макро до микро-космоса, от древните месопотамски загадки, през разшифроване на мислите на Виктор Юго и Юнг-старши до ... същински многостен, пардон безистен.

Разбира се, че такива “малки епидемии” регистрирам постоянно “и през останалите сезони” на годината, не само през лятото, но този постинг е за месец юли 2016-та. От имената, споменати в краткото експозе, са ясни главните теми по които обществото ни се подрисква: президентската кампания, емигрантския въпрос и имената на обичайните заподозрени в него, “разпадът” на ЕС и НАТО до началото на септември, “колониалната” зависимост на България и “ареста” на енергийния министър Т.П. в Москва, както и, разбира се, олимпиадата “Рио-2016”.    

Президентските избори ще са на 6 ноември. По изборен кодекс дължината на предизборната кампания е 30 дни. (Имаше предложение от ГЕРБ тя да се намали на 20 дни, но депутатите не приеха това.) Иначе никъде, в никакъв закон или наредба няма изискване партиите да регистрират пред ЦИК своите кандидати по-рано. Просто в полунощ на 30-я ден преди деня на изборите мандалото пада и който успял да се регистрира, “ще пичели”, както казва един кушел. Който не е успял - “ПМЛ”, както казва един друг кушел.

Обаче привържениците и/или лидерите на БСП и на РБ, забележете!, още от април нажежават общественото мнение у нас, че от ГЕРБ, и само от ГЕРБ!?, саботират, обезличават президентската кампания, като крият своя кандидат и не обявяват името му. Чакали, за да се нагодят. Като че ли те самите са обявили СВОЯ кандидат вече?! Ще кажете: да спи информация под камък. Само че аз не мога да се сдържа, нито пък имам намерение да им прощавам на тия осрани демагози.

- БСП:  Щеше да свиква подготвителния си конгрес още през февруари. Проведе го в края на юни. Имената на президентската им двойка щяха да станат ясни две, най-много три седмици след това. Е, преживяхме датите 15 юли, 30 юли, 9 август, 12 август, 14-ти август (последна дата засега!) е вдругиден... Нищо не знаем за имената. Дори щедро обявеното вчера “постигнато съгласие между БСП и АБВ относно кандидатурата на ген.Румен Радев” НИЩО не значи. Както казаха и Нинова и Първанов, “предстои утвърждаване от Националните Бюра на партията”. А там ... “я камилата, я дъщерята на камиларя”...

Ама, Бойко Борисов виновен, че не се кандидатира ЛИЧНО за президент?! На подобни безподобно глупави приказки могат да се вържат само глупаци и такива на които им е все едно какво казва партията – стига да е Любимата. Практиката показва, че на последните избори ТАКИВА ГЛУПАЦИ сред българите са намалели вече до 300 хиляди. Е, аз какво да направя? Не съм виновен, че българските комунисти се свършват. Размножаването им си е тяхна работа, не е моя.

- РБ:  Седем партии, всъщност 5, всъщност 2 – ДСБ и ДБГ, а кандидатурите им за президент – 8! Ашколсун! Ако съберат на изборите 140-150 хиляди гласа, пак берекет версин. Ще им се паднат по 20-тина хиляди на партия.

Ако някой пита защо все още се занимавам с тия, да му кажа. Обидно ми е, гневно ми е, че на сградата им на “Раковски” 124 е провесен един син правоъгълник 25х15 метра на който пише “25 години по сините стъпки”. Какво “синьо” има в Радан Кънев (племенник на Елана Костова, както твърдят жълтите вестници) или пък в Миглена Кунева (която пак според “жълтите” през пролетта на 1990-та била извадена от кабинета си в едно ведомство на Петър Младенов барабар с бюрото си – отказвала да стане от стола си), или пък в сина на Цецо Лукарски... И защо “25 години”, като годините са вече 27 ?!

- В президентските избори ще участват и националистите, пардон – патриотите. Впрочем някой може ли да обясни разликата между националист (кумецът В.С.) и патриот (кумът му В.С.)? За това каква е вероятността един агент на старата комунистическа ДС (К.К.) да е станал патриот-демократ, ще ви питам след това. 

Иначе, ако питате за кандидатурата на ГЕРБ, да ви кажа, че ми е смешно като чета, гледам, слушам как “единствено Бойко Борисов може да извади ГЕРБ от блатото” като се откаже от премиерския пост (т.е. сам да предаде изпълнителната власт – кому, като вече я има?) и да се кандидатира за нещо неясно и проблематично, според думите на самите препоръчители бойкови. (Което впрочем му е в кърпа вързано след 5 години за още 10! А на бас...)

Но опитите курнелиеви продължават. Допусната правописна грешка никак не е случайна!

Емигрантският въпрос:  

Най-спорният проблем – чия е първата, главната отговорност за появата му, няма да обсъждам. Само ще отбележа, че имам въпрос. МНОГО ЛОГИЧЕН въпрос, не е за облъчени комунисти. Защо, ако САЩ и страните от ЕС са виновниците за бежанския поток от Изток на Запад, защо само те – САЩ и ЕС, страдат от него, че дори ще се разпаднат. Излиза, че мръсните капиталисти сами се загробват, без дори да е необходим вече основният им гробокопач – комунизма/социализма. Тогава не е ли време някой нов марксист-ленинец да попромени теорията и така да обоснове новата практическа постановка? Аз имам предложение: четейки периодично постингите в БЛОГ.БГ, мисля, че такъв научен феномен има – metaloobrabotka. Но трябва да побърза, че едни 85-88 годишни блогъри могат да хвърлят топа, чакайки.

И още един такъв логичен въпрос имам: Защо всичките, които бягат от САЩ-капитализма, се изпопребиват за пак капиталистическа страна, напр.Германия, а не пристанат на имаща бъдеще социалистическа страна, напр. Русия. И те излизат “самоубийци”, значи. Те такава е логиката на тези комунисти, дето се натискат да ... С ”Интернационала”, конечно.

И една забележка имам. Може да я наречете и препоръка към легиона “Журналисти, офицери и вся остальная сволочь”, дето си скъсват перата, пагоните и гащите да защитават – къде открито, къде по-прикрито – Русия на Путин. “Отворете си очите, о, герои на труда”. Искате, надявате се, тайно и явно “Путин” да ви покаже пътя до Вечното Щастие, ама Той не е Път, а Пътник. Добронамерено ви го казвам. “И за последен път ти показвам, Шаро, как се прави това”, както казал един гларус на кучето си, обяздвайки една легнала кака. Мога да го кажа и по друг начин, даже съм го правил в някакъв мой постинг отпреди година-две: “Че парите са у Путин, там са! Но защо си мислиш, че ги е приготвил за тебе бе, брато?”

Ей това комунистите са големи бунаци. Но ние не сме и няма да им пречим, щом искат, да си влагат ТЕХНИТЕ пари в КГБ банка. Моооже. Нали са техни пари. Обаче им припомняме стария виц за един плажуващ, който безгрижно се разхождал по плажа. Прочел една голяма табела “Внимание, педераси!”, но не й обърнал внимание. След известно време стигнал до една по-малка табела на която пишело същото: “Внимание, педераси”. Той продължил нататък и ... Съкращавам вица - Докато се спънал почти в някаква миниатюрна табелчица. Навел се да прочете какво пък пише на нея. А там пишело “Ние ви предупреждавахме”...

Не .... Абсурд ... Тоест ... Ох !

Слушам ги разните всезнайковци по телевизите, които били на “Бойко”?! На Бойко, пък се скъсват от кеф да го иронизират (колко меко се изразявам...) на път и под път. Само дето са по-грамотни и възпитани от събратята си блогъри, дето го наричат “тиква”. Та, слушам ги кратуните по телевизии – виж 8-ми ред отгоре надолу. Съсипват се от задоволство, че на Борисов му дошъл акъла, даже два пъти: противопоставил се на Плевнелиев, който иска засилване на натовското присъствие в Черно море, и настоявал морето ни да стане демилитализирана зона. Били различни неща. Мноооого различни неща! Брей,,,

Демилитаризирането на Черно море означава никакви кораби и подводници в него. НИКАКВИ ! – Я! Ами и то и за руснаците трябва да важи тогава! Ало, руските телевизии, като харесвате тези думи бойкови, може ли Путин да ви резне главите до кръста? Пардон – да ви спре парите?!

Тиква бил – не Путин, Бойко. И както е “тиква”, прекарва ЕС от горе до долу и отзад напред, нали. Имам предвид твърденията ви, че “краде европейските фондове”. Олеле! Ако една “тиква” с българско пожарникарско образование може да надхитря парично продължително време европейските народи, вкупом!, значи ашколсун на “тиквата”. И на българското образование! Заслужава го Народът, създал всичко що върви, хвърчи и плува. След което седнал на края на един пухкав облак и си заклатил краката. Като господ, както го видяли съветските космонавти през илюминатора. Като хвърчели над облаците, естествено.

Майтап бе. Уили ...

И сега слушайте. Ама не се смейте, де...

“Срещата на Путин с Ердоган (от 8 август 2016 в Петербург – бел.моя) ще определи новия български президент и кой ще строи “Южен поток”?! – цитирам един глупак от “телевизията на народа”, ох, пак пардон – от телевизия СКАТ. Казва се, глупакът, Григор Лилов.

Имам едно досещане, едно успокоително за комунистите досещане – Споко! Ако новият президент на България се окаже неподходящ за тези двамата, от които зависим като народ, те се събират още веднъж на към 10 ноември и насрочват нови избори! Лошото е, че ще трябва да питат “Тиквата” дали е съгласен. Но той вече ще е “клекнал” след атаката беновска, сломен предварително от артилерийската подготовка на шоумена Слави. Или Светльо, бъркам ги тия двамата.

Имам и едно подозрение, гледайки години наред предаването на Григор Лилов за “икономиката, политиката, обществото и спорта” (Ох, ама как не внимавам днеска... Непрекъснато бъркам... В момента смесих Патарински от Канал3 с Лилов, Григор не Александър, от СКАТ. “Се в г.з”, както казват знаещите! От Персеидите ще да е.). Та за подозрението ми към икономическото предаване на Григор Лилов: Той се изхитрил “да качи” аутокюто на репортерския си лаптоп. Дебна го, вече години наред, кога ще го обърне малко към нас, зрителите, че да видим какво пише на екрана. Няма да дочакам това чудо да се случи. Все едно да се надявам Виктор Николаев да извади слушалката от ухото си и да ни я покаже. Той да не е Стоил Рошкев. Но пък се надявам, до няколко години Лиловци и Викторовци да изчезнат от екрана на българската телевизия! Особено сред “срещата на Путин с Ердоган”. (“И Стефан Солаков, и Стефан Солаков! Заедно с Любомир Желев!”, ми шепне вътрешния глас.)

Ето как значи мисля аз. А какво мислят за такива като мене (Не-е-е, не Буруджиеви, те не ме познават), а tomcat2, например:

- “Атлантическата  безродническа и родоотстъпническа пета колона става все по нагла и нагла до крайният предел на безобразието!Точно тези мръсни антибългарски американски отрепки докарали ни това робско колониално статукво сега се осмеляват ,че ако и ти не си мръсна продажна американска изтривалка ,значи си бил предател!Тези ,които ни унищожиха българската държава,армия и превърнаха България в американски полигон предназначен за пушечно месо и курви искат да изкарат истинските български патриоти непремирими с колониалната система докарана ни от САЩ и техните подлоги за предатели !Това е върховен цинизъм и гнус!Няма по-голямо национално предателство от евро-атлантизма и от това да служиш на чужди агресивни терористични организации ,като лайНАТО заплаха за националната ни а и световна сигурност!За национално предателство наказанието е само СМЪРТ!Това заслужават и всички натовци!ДА ПРЕДАДЕШ НАТОВСКИ ФАШУНГЕР ,НЕ Е ПРЕДАТЕЛСТВО А НАЦИОНАЛЕН  И ЧОВЕШКИ ДЪЛГ!”

- “... да ходят да се бият срещу Русия. От мен могат само да получат един шут в гъза за изпроводяк,ама те са страхливи атлантически педалчета ,които от един шамар ще се разреват!

Това ми напомни, че преди няколко години staler беше се изцепил нещо от рода на “НАТО ли? Че аз саамо с триста мои другари, ще му разкажем играта!”

Брей... Ненаиграли се metaloobrabotki, български балони, пълни с руски въздух под налягане!

Други “летни диарии”:

- Новината, че българската правителствена делегация, заминала за Москва за проучване на възможността руски газ да минава през газовия ни хъб “Балкан”, се върнала в България, но без енергийната ни министърка Теменужка Петкова, която “била арестувана в Москва и е в неизвестност”.

Аз: В пълна неизвестност ще да е Т.П., щом и Чара не знае, т.е. може би си мълчи. Не иска да я бъркат с varg1, пардон - с gikotev.

- Новина от сайта DNES.BG. От една страна подписалата се Веселина Йорданова ни съобщава, че “Кабинетът дава 700 хил. за доставка на хляб по махалите за покриване на част от транспортните разходи за доставки до тези селища”, а от друга критикува “Същевременно броят на обезлюдяващите се места у нас расте. В село Крушовица, община Елин Пелин, живеят 18 души. Там магазинът затваря. Селото е на 35 км от София, но е труднодостъпно без автомобил. Зимата е много сняг, много е студено, няма кой да се изкачи да ни докара хляб, притесняват се местните. 131 жители по постоянен адрес пък има село Микре, което се слави като едно от селата в община Угърчин с най-много загинали във войните - 141 души. Войнишки паметник в селото обаче няма, макар да има проект - заради липса на средства.”

Аз: Докато правителството на Бойко Борисов се куми да отпусне ли пари за войнишкия паметник в Микре, един виден микречанин Гриша Ганчев може да ритне камбаната и така да стресне българския съд. Може би пък затова се бави решението на Тиквата. Защо да дава допълнително пари за гравирането на името Ганчево в последствие...

- Пак сайта DNES.BG (но Елка Василева) цитира заплашително: “Русия предупреждава Украйна и задграничните й наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Аз съм спокоен. Путин бе казал същото и по повод свалянето на руския СУ 21, ама прости на Ердоган. Значи няма нищо страшно. Говори си човекът. Впрочем вече 16-та година. Остават му още 2 според сега действащата Конституция на Русия.

- Гледам една фотошопска снимка на Ангела Меркел в предпоследния засега постинг (от 6.08.2016) на един “четящ” (reader), на която тя е с наболи мустачки тип “Ердоган”. После търсенето в архива му ми извади един негов стар постинг (От февруари 2013г.! Помните нали, февруарските “протести срещу монополите” и завидната съдба на Орешарски, сравнена със съдбата на Бойко), който “четящият” е нарекъл “Изходът от хаоса след падането на Тялото Борисово е възстановяване на Тялото Политическо”. И се успокоих – много познава тази четяща металообработка.  

Впрочем, ако reader-ът се възбуди и възрази, че това не са негови думи, а на Евгений Дайнов, ще е прав. Дайнов ги е казал, а той само ги е цитирал. Довел ги е до нашето знание, демек. Защото не ги харесва ли? ... Металообработки разни, има и реформаторски...

- kuschel (новият, обърнете внимание на немското, а не английското изписване на буквата “Ш”) написал на 2 август: “Еврогейските главатари или да си опичат акъла или народите ще им го опекат!” Кои народи бе, кушльо? Онези в твоята кратуна проста ли? Ама това не са “народи”, а просто обикновени терористи. Кога ли европейското общество на народите ще проумее, че такива като тебе трябва да се арестуват и съдят ПРЕДИ да извършат терористичен акт, а не СЛЕД ТОВА !? Ама пуста демокрация – не размахва точилката на голо дупе профилактично, преди да се е подмокрило. От лятна диария.

- ...

Според Гугъл начините за предпазване от летните диарии са две групи – да внимаваме какво ядем и да си мием ръцете преди всяко ядене. Тъкмо затова си позволих да напиша тези свои разсъждения, анонсирайки ги като “български въпроси”. Не мислите ли, че ние като народ изобщо не внимаваме какво ядем, всякакви боклуци слагаме в устата си, а за миене на ръцете да не говорим.

Не съм оптимист за моя български народ. Още Васил Левски е написал “Народе????” ...

П.П.

А за Олимпиадата в Рио какво да кажа? Разни фасциндита твърдят, че българската телевизия не я отразява, защото ... Знаете ли каква двойна тъпотия е причината за това “неотразяване” според тях? Защото руските спортисти не били допуснати до Игрите от Световния империализъм, представете си ?! И “българските медии, които са колониално зависими от САЩ!”, НЕ ДОПУСКАТ показване на успехите на кап.спортистите. Моля ви се, каква е тази логика? Ами, че държавната, бюджетната, телевизия БНТ всеки ден, всеки божи ден има по 6 часа преки излъчвания от Рио де Жанейро. Ама онези телевизии, които фасциндутата гледат – ТВ7, СКАТ, АЛФА, РТ - нямали... ?! Ами, нямат, защото са РУСКИ телевизии. Коя путинска телевизия ще показва успехите на ... мама им да е’а! Последното е цитат. Може да го видите и днес на “стената на... Познайте на кой сайт стената визирам – от три пъти. Пардон – повторете го три пъти! Както правят всеки ден едни сайтове... Страдащи от диария, “поне три пъти дневно се изхождат!”  




Гласувай:
2



1. slavimirgenchev1953 - Колкото не е грешно,
12.08.2016 10:29
толкова е и смешно.
Венци хвалиерите ще луднат отново - и дрискът им е в кърпа вързан. Но това може би не е вече само от летните диарии - просто получиха от теб нервен стомах.
Завалиат.
цитирай
2. dobronameren - Преди да изясним
12.08.2016 15:56
"какво точно е национално предателство" трябва да уточним за коя българска нация говорим - За проевропейските българи национално предателство е лизането задника на Путин. за съветските българи национално предателство е членството ни в ЕС и НАТО. И това не е "техническа грешка", а въпрос на цивилизационен избор. Къде е Цивилизацията, на Запад или на Изток?
цитирай
3. dobronameren - Благодаря, Слави, за оценката на моята работа
12.08.2016 16:03
ама ти си по-голяма от мен работа. Защото си Извор, докато аз съм само Съд. Съд, оставен до извора, за улеснение на жадните да пият от водата.
цитирай
4. yoan2015 - Техническа грешка е минуса. Точно ...
12.08.2016 16:56
Техническа грешка е минуса.
Точно това имам предвид, след като проевропейските българи са предатели, проруските какви са, патриоти?
Не знаех, че съм излязъл като анонимен.
цитирай
5. dobronameren - Отхапани пеперуди
15.08.2016 11:22
Виждали ли сте пеперуда на която едното крило е “недовършено” – черта го дели на две, едната страна е пъстра с всички багри на природата, а другата е равно кафява, без нюанси дори? Като че ли се е свършила боята на майстора на пеперуди... Иначе такава пеперуда е жизнена като другите нормални пеперуди и като тях има равно право на живот. Обаче всички я заобикалят, не си “падат по нея”, не я рисуват по книжките на децата си и освен като единична антиточка в някой музей за пеперуди, другаде не я поставят. На такива “недовършени пеперуди” ми приличат онези, които казват, че човек е създаден за живот в комуната.
Бих могъл да дам пример не с пипирУтка, а с отхапана ябълка. От една страна ябълката е библейски символ на знанието. Отхапвайки парченце от нея, научаваш кое е сладкото на един живот. От друга страна злата мащеха на Снежанка знаеше коя не е отровната страна на ябълката и оттам си отхапа, подавайки я услужливо от към другата страна на заварената си дъщеря.
Бих могъл да не бъда толкова мил с комунистите, търсейки оправдание за тях като ги сравнявам не с пеперуди или ябълки, а с голи охлюви и отровни змии! Което е много по-справедливо, но ... нали съм добронамерен!
А трябва ли да бъда така добронамерен с комунисти? Какво? – ще “дорисувам” крилото им или пък ще възстановя нормалната им цялост ...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1884072
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930