Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2016 11:39 - Някой ще ми обясни ли защо
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3166 Коментари: 14 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

са тези еквилибристики? Дребни, по-скоро любопитни, отколкото важни, маймунджулуци и едри, по принцип съдбоносни за измислителя си, но и за въвлечените в тях други участници, за съжаление:

Дребните, по скоро любопитни, отколкото важни, маймунджулуци

Започвам с милата eloiz, чиито блогови интереси варират от култура и здравеопазване, през историите за видни карловци ... за да се срещнат на полето на критика на висшата държавна политика, осъществявана от правителството на Б.Б. И всичко това гарнирано с аватарна снимка на някаква естетична голищарка на морски бряг. Която впрочем единствена отговаря на избраната от eloiz категория в БЛОГ.БГ “Изкуство”. Според мен, повтарям – според мен, подходящата за тази блогърка форма за общуване в Интернет е някаква социална мрежа, но не и блог. Най-малкото защото в социална мрежа, като не й харесвам, тя просто ме изважда от кръга на приятелите си и въпросът е приключен. А в блог това е изключено още на ниво програмна структура - блогът е място за спорове, т.е. всички участници са равноправни. Ама кому да го обяснявам... Впрочем за повечето жени е някак характерно на честване на годишнина от някакво величаво събитие да се разговорят за манджи. Не че и мъже няма такива, само сменяме “манджи” с “футбол”. Но не за това ми е думата.  

Как се казва по мъжки? – За някои работи трябва дупе. Като те е страх от мечки, не влизай в гората. Какво имам предвид? – Написал си мнението си по даден въпрос, дори и да не е категорично и ясно, а питащо и мислещо, то трябва да стои на Стената дълго. Да възбужда ответни реакции, да подбужда, разбужда, събужда... и дори само затова след години ти самият да можеш да го прочетеш, за да видиш как си мислил на времето. Изказването на мнение не е “плод зеленчук”. Мнението, каквото и да е то, е позиция. Позицията ти Днес може да е различна от позицията ти Вчера, но ако има разлики, трябва да си готов да даваш обяснения на другите спорещи с теб защо ги има, кое е последното, което мислиш за правилно по въпроса и как обясняваш промяната на позицията си. Това е “мъжко” поведение. Другото е демагогия меко казано.

Демагогия груба – случаят theeconomist. Днес пише, а Утре трие. Иди да доказваш каквото и да било. Невъзможно  е. Затова съм го прекръстил този на Д’еКомуниста. Задник! И кушът е същия задник, само дето трие не текущо всекидневно, а периодично. Триста постинга под един ник, после го изтрива, измисля си нов ник и започва “да сере” още триста пъти в новите си гащи. Ботев бил, прероден Ботев... Тук съм, единствено май, съгласен със Saanki Maanki – “а точилка на голо, де”.  

Демагогия смешна. Не трие нищо, но се прави на умряла лисица, ако попиташ защо написаното Днес “се рита” с написаното от него Вчера. И се обижда с аргумента, че съм “се бил врял” в постингите му! ... И този е за Фейсбук. Льольо.

Демагогия безсмислена, за мен поне – случаят eloiz. Сто дни писала в блога,, вчера затваря целия си профил, а днес го отваря пак. Без никакво изменение. От какъв зор бе, лельо? Ако си искала да се откажеш от някакъв постинг, изтрий само него. Е, някой може да забележи манипулацията, но има и елегантен начин – редакция на постинга. Вярно, че БЛОГЪТ стриктно отбелязва всички редакционни намеси, но “обоснована критика” може да се прави само с доказателства. Ходи сравнявай думи с думи, още повече, че предишните думи ги няма, има само заместващите ги нови... Ама тя простотията ходи по хората, както се казва.

А може би, най-вероятно, милата ми eloiz си мисли, че така става по-интересна. Вика “куку – куку” и се скрива, за да излезе след час със същия номер. Е, какво да кажа? – ако иска да я почешат, трябва да е налична непрекъснато. То не може това докрая и душата в рая. Гледай бе, eloiz, мара от пескара. Денонощно е готова за еротичен чат. Виртуален разбира се, по понятни причини, но това е друга тема.

За стария като света номер – да се правиш на девствена, докато под възглавницата ти е пълно с презервативи, само две думи. Чета постинг, наречен “Здравейте пичове и пички, елате ни на гости” и си викам  - тук става дума за swinger-и, я да видим. Влизам и какво да видя? Видеоклип на чудесната песен на дует “Ритон”, която не се връзва, ама никак не се връзва с “пичове и пички”.

Че и на всичкото отгоре авторката на постинга си избрала категория “Новини”!? А, бе, като те “сърби”, хвани направо оня "за шлифера”, какво му викаш “куку-куку” ... и се скриваш. Дали пък не се “скриваш”, защото, ако се покажеш. няма кой да те хареса. На поредните избори имам предвид.

Едрите неща

Само една ситуация, от вчера. Бойко Борисов щял да се кандидатира за президент през ноември (последно на 6-ти).

Мисля, че ... хайде да го подхвана по-меко.

Бойко Борисов в момента е премиер. Ако иска да се кандидатира за президент, трябва да сдаде поста. Иначе не става, не знам дали по Конституция, но по честност определено. Даже повече от определено. Спомняте ли си какъв вой беше, че председател на някакъв предизборен щаб бил Цветан Цветанов, в момента министър на вътрешните работи, и това опорочавало изборите! А сега си представете, че министър-председател “в отпуска” е кандидат-президент. Леле-е! Направо...

Така-а-а. Борисов подава оставка, т.е. правителството на ГЕРБ подава колективна оставка. Какво става по конституция? ГЕРБ получава възможност след преговори някой друг от тази партия да получи нов мандат или мандатът преминава в следващата по численост партия в Парламента – не зная. Зная, че мандатът, какъвто и чийто да е, се дава от президента. Комуто по конституция в последните три месеца от мандата му, такива действия не са разрешени. А до 6 ноември има 3 месеца и 6 дни. Това веднъж.

Втори път – в хипотезата сме, че ГЕРБ може да състави ново правителство в рамките на този парламент. Кой, освен Цветанов, би могъл да го оглави? Данаил Кирилов ли? И какво ще се случи, ако Борисов, предавайки изпълнителната власт, загуби и президентската надпревара ...? Ко прайм тогава?

Има и трето. Борисов каза, че ще слезе доброволно и веднага от премиерския стол, ако ГЕРБ загуби президентските избори. Пък вчера решил, че слиза от поста ПРЕДИ  президентските избори да са се състояли? Едно е сигурно – не е такъв човекът! И не е такъв глупак!

Глупаците са в лявата България. Глупаци не толкова, защото си мислят, че това е възможно, а защото се надяват, че нелявата България ще им повярва!

Мен ако питате, струва ми се много вероятно самият Борисов да е подхлъзнал тъпачката Нинова.

Преди да завърша моите неделни размишления в края на горещия юли, ще ви обърна внимание, че заглавието на този постинг започва с буквата “Н”. Какво значи това ли? – Погледнете в профила ми. Там в реда на моите интереси е посочен постинг “Моят добронамерен блог” (17 януари 2016). Прочетете го.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vesever - Моето мнение е, че в собствения си ...
31.07.2016 11:57
Моето мнение е, че в собствения си блог всеки може да пише каквото желае, да слага какъвто аватар желае, да трие което пожелае - това е собствена територия на човека и не мисля, че някой е длъжен да дава обяснения защо има еди-какъв-си аватар и защо трие или деактивира блога си или постинги...
Не можете да влезете в главата на човека и да знаете какво преживява, какви са мотивите за определени действия.
Заяжданията и интригите са грозно нещо, както в реала, така и във виртуала.
Смятам, че е редно всеки да гледа себе си, а не да осъжда другите за позициите им и действията им. Освен ако някой не вреди някому, тогава и аз бих опитала да спра вредата, доколкото е възможно. Макар че всеки прави своя собствен избор и понякога е невъзможно да се промени. А и няма смисъл да искате да промените някого - всеки поема отговорността за позициите си. Какво трябва да се доказва - да, с аргументи, без нападки, всеки да изяви позицията си, съм съгласна, но обидите и злобата, които се леят в блога, за мен са нещо грозно и недостойно. Това е като зараза, като гнилота, за хората, които се въвличат в подобни ситуации. А в повечето случаи дори не си дават сметка.
А конкретно споровете за политика намирам за смешни и не ги разбирам, честно казано.
Странно, че никът Ви е добронамерен, но не виждам да лъха особена доброманереност от поста Ви.
Оставете хората да бъдат себе си и да изразяват себе си както намерят за добре, грижете се за своите проблеми, вместо да чепкате чуждите.
Всеки има проблеми, с които се бори, антагонизмът не помага да се оправят нещата, тъкмо обратното, влошава ги.
цитирай
2. milady - thanks,Daddy ;)))
31.07.2016 12:26
Lol.....
цитирай
3. yoan2015 - Жива мъка си е това със зареждането ...
31.07.2016 18:02
Жива мъка си е това със зареждането на коментарите. И за другото, по - добре да не се обаждам.
цитирай
4. yoan2015 - Също липсва и коментар номер - 3. Моя ...
01.08.2016 10:17
Също липсва и коментар номер - 3. Моя е четвъртият.
цитирай
5. dobronameren - Разбирате ли, че се намирате в територията на БЛОГ, където се СПОРИ, а не в СОЦИАЛНА МРЕЖА, където се споделят впечатления с приятели?
01.08.2016 11:35
Пак повтарям: Ако не ви харесва, че си позволявам “да чепкам чуждите проблеми, вместо да се грижа за моите”, бягайте от БЛОГ.БГ и си пишете с приятели във ФЕЙСБУК. Още повече. че категорията ви е “Лични дневници”, по-подходяща и по-защитена от чужди посегателства ще бъдете във Фейса. Там имате защита от натрапници, в Блога нямате!
Моята категория е “История”, при това най-нова история, която и в момента тече. Защо се опитвате да ми отнемате ПРАВОТО да изразявам и страстно да защитавам моите позиции по общонационалния въпрос какво би трябвало да бъде бъдещето на страната ни? Как ще стане спор и ще се роди истина от него, ако – по “вашите препоръки” всеки трябва да обсъжда само себе си? Хайде да не демагогствате.
цитирай
6. dobronameren - Сега по-лично, vesever
01.08.2016 11:39
Написах “вашите препоръки” в кавички и директно ви обвиних е демагогстване, поради ред причини след като си направих труда да “разчепкам” блога ви. Наистина трогателни постинги. Като за жена, обсебена от нуждата да се посвети на приятелите си малки и големи. Но:
Но сред големите ви приятели, разписали се в коментари, попадам на едни от най-изявените червени путинофили – born, zaw12929. merlin68, zlatkostanoev, mt46… Извинявайте, но при тях НЯМА грешка. Дори поетическа! Какво сте ангажирана с тях, че ТЕ ви харесват? В политиката НЯМА случайни неща! Няма да обсъждам другите червенотиквеничета, дето го раздават сексуално – cortana, katara, faktifakti, milady…
Да видим децата. Пишете, че са ви “любимите”, а в клипа, посветен на тях, който сте направили собственоръчно, камерата ви нито веднъж не потърси лицата им. Вместо това непрекъснато търсеше празните им столове, пода и една самотна торта на масата. ТОВА НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО!
Добре дошли в БЛОГА, vesever! Тук е територия обществена, не лична.
цитирай
7. dobronameren - Странни неща стават в БЛОГ.БГ (След обновяване на базата данни? Извинете за безпокойството.)
02.08.2016 16:19
Най-отгоре пише, че коментарите към постинга са 7, а те са 6 !!! И първият коментар, на който аз отговарям в мои коментари №5 и №6, беше на блогърката vesever. Сега изведнъж се оказва, че е на vesevervesever?! "Кой е тоя Тео, бе?", както се казва в една реклама за сапуни.
цитирай
8. dobronameren - Някой ще ми обясни ли защо са тези еквилибристики
05.08.2016 10:32
vesever от vesevervesever пак стана vesever, обаче обявената в началото на постинга бройка на коментарите продължава да не отговаря на действителната бройка под постинга. Не че ми пука на шмайзера, ама такива гафове не отиват на един компетентен блог като BLOG.
Впрочем имам един постинг още от 2012-та, 27 септември. нарича се "Ега ги у компетентните"...
цитирай
9. getmans1 - Я, се опитай да останеш такъв как...
06.08.2016 23:38
Я, се опитай да останеш такъв какъвто искаш да бъдеш забележи, не ка къвто искаш да станеш!

И наче имаш добри "попадения".

Приятна вечер!
цитирай
10. milady - бай добронамерен, имаш йезуитска логика и папарашки талант,мдаа..
06.08.2016 23:47
Поздрав за което/ харесвам хора ,които имат подплата, и са непукисти.
/само един приятелски съвет ,ако приемеш
не си блъскай главата с мен, няма да ме разгадаеш
и, аз самата НЕ се разбирам / скука ми е, бе хора !

Иначе отговорите № 5, 6 на веселата веселушка пипирУтка..
са ....безпогрешни и логични..
моите поздрави !
с уважение към труда ти !
Юлия / milady, katara, Saanki,Sankii, и...ala bala ;))))
цитирай
11. dobronameren - На двама души, един отговор
08.08.2016 05:14
Аз се разбирам бе, хора. Забележете: не казвам, че се харесвам такъв, какъвто съм. Но имам някакви задължения, които ми пречат - не ми позволяват, да се чеша по дясното ухо, когато ме сърби лявото и да се самозаблуждавам, че скучая защото.
Няма да ме разберете, различни сортове сме.
цитирай
12. milady - колега,може ли да ми дадете последна дума ? Благодаря!
22.08.2016 17:06
В по горен коментар, най искрено ви поздравих
за труда ,който полагате в категорията ,която сте избрал,да пишете.
Не си падам по сладките приказки много, многоо...
и се старая да бъда винаги логична, и безстрастна..
Точно тук мисля, да обявя отново за Н път...
Аз съм аполитична и,поведението ми в блога,
както и извън него са напълно независими и свободни.
Още по малко пък имам топли връзки с „некви пипиРутки“
Благодаря ви за трибуната!
Юлия/ да не стават грешки
цитирай
13. dobronameren - Юлия. (да не стане грешка?)
23.08.2016 06:04
От различни сортове сме определено и може би това щеше да си личи по-малко, ако аз пишех във вашата област. Но за съжаление, за мое съжаление, съм избрал категорията "история", кръвна сестра на политиката, а те не се интересуват от лични чувства и желания, а от обществените настроения и избори. Предполагам, че ще ме разберете правилно. Защото аз съм летописец на новата история на България, а не коментирам колко хубави или лоши са нечии стихове, дали някому е позволено и доколко открито може да споделя желанията си и мечтите на тялото си. Ако обаче такъв - лично духовен човек да го наречем, започне да смесва тези неща или да използва едното, за да влиее на другото, реагирам бранейки добронамерено (което не значи съглашателско приемане на чуждо мнение, не знам защо някои бъркат тези две понятия).
В този смисъл се "заяждам" с вас и разните пипирУтки (както вие самата сполучливо ги наричате). Ако мога да вляза във вашия стил - не знам дали ще успея, там не съм майстор - нямам нищо против да се чешете където и колкото ви сърби, стига да не използвате за чешенето си "обществени четки". Защото каквото и да е обществото, вас, нас, все ще ни "сърби". Не че е лошо, човешко е, но няма място в историята и в политиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872875
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031