Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 09:22 - Записки по българските въпроси - юни 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1166 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

1.         Докато европейските народи са обединени в единен икономически, оттам и политически съюз, война между тях НЕ МОЖЕ да избухне. Липсват субектите на войната. Кой с кого ще воюва? Виж, ако един или няколко народа в Съюза се помислят за по-велики от останалите, войната става предстояща. Моля да обърнете внимание на думите “се помислят за по-велики”! Победата в една война, защото загубата е огромно нещастие, НЕ ЗАВИСИ от големината на народа или от участието му в човешката цивилизация. Няма малки и големи народи – има дух и смелост в каузата; Съдба, която според мен е по-правилно да се нарича Нужност за Еволюцията на човешкия род.

Ето защо призивите и действията, водещи до разпадане на Европейския Съюз, са първите решителни стъпки към една европейска, а оттам и световна война. Ето защо съвсем определено мисля, че Великобритания губи от BRexit-a. Колкото и да е оправдано самочувствието й, че е велика нация, това няма да й помогне, когато остане САМА с величието си. Случаят с Гърция – Grexit, е същия. Време е за отваряне на очите.

2.         Крайно време е за отваряне на очите – този път го казвам на комунистите по света! Изобщо не бъркам, когато в първите редове написах “икономически, оттам и политически съюз”. Парите (икономиката!) са “корите на баницата”. Без “кори” какъв комунизъм? Какво като си майстор с име ххх-ИН. Започва се винаги с пари. След това чак идва моментът на яденето, когато седящите покрай масата оценяват доколко баничарят (политикът) е оползотворил надеждите им за вкусотия. Ако комунистическата политика правеше вкусни баници, защо НИКЪДЕ ПО СВЕТА за 150 години вече, няма щастлив народ под комунистическа шапка? Иначе обещания за светлост в бъдещето му има в изобилие. Ама баницата му не става за ядене.

Така че разните научни комунизми (представени в частност за БЛОГ.БГ от металообработващи трънчани), ако излизат от душата им, са чисти тъпотии. В противен случай съвсем еднозначно тези комунистически апологети са чиста проба измамници (за да не пиша престъпници, защото да поискаш някому живота, и да го вземеш!, без да дадеш нищо насреща, какво е) ?! Трябва само да си  намерят лековерни наивници! Ами ... да си търсят балами.

3.         Всички обединени народи в ЕС са минали през стъргата на войните, когато са били сами, необединени. В това отношение там лековерни наивници няма. Но има, това няма как да го няма, тарикатеещи се народи, скатаващи се, гледащи да “минат по-тънко”. BR и GR са такива според мен – ако мине! Моето твърдо убеждение е, че няма кой да ги търпи и така си обяснявам настоятелното бързане на водещите в ЕС страни напускането на Англия да не се отлага. ЗАЩОТО всяка “мекост” ще поощри други тарикати-народи да опитат същия номер  Българите например сме точно такъв пример. И ако съм прав – за “бързането” и за “българския характер” – мисля, че днешната ситуация в Брюксел е много полезна за нас  Тя ще доведе неминуемо до ЕДИН ДРУГ BRexit:

BratskaRusiaEXIT  от България

Да разгледаме събитията, случили се у нас през м.юни 2016г., точно в светлината на тяхната полезност за такъв тип БратскаРусияЕXIT:

Какво стана с “тълпите емигранти, които заливат Европа”?

Събраха се за две денонощия европейските лидери и взеха нормалното решение всеки влизащ външен чужденец в ЕС да се регистрира. “Високата вода” от мигранти спадна до няколко “ручейчета” на които предстои “да попият в земята”. Справки:

- След затварянето на европейските граници имаше опити за масово минаване на македоно-гръцката граница при Идомени. На 24-я час всички минали нелегално бяха върнаха в изходно положение и днес вече лагер край Идомени няма. Министър-председателят Ципрас беше заставен да им бере гайлето след като безпрепяствено ги е пускал. И това вероятно ще го принуди да сдаде багажа преди “баба Меркел”! По икономически причини, разбира се.

Междувременно никой от “чакащите милиони край Кавала емигранти” не нахлу в България. Нищо, че едно bogolubie написа в блога “СТАВА СТРАШНО! Германските Служби: Милиони Бежанци Атакуват България” – Тя и без това категорията на “това боголюбие” е Други !?

- Турският Ердоган реши да рекетира Европа за визи за турците, заплашвайки иначе да пусне едни други чакащи на негова територия милиони бежанци ... и к’во станА бе, шуменски шундреко? Турците не получиха свободни визи за Шенгенското пространство, а турско-българската граница бе атакувана само от няколко десетки нелегално преминали. Някакъв самичък Низам-оff хвана десетина от тях и в създадената суматоха ги обра до шушка. После за 48 часа “Бъчворовата Тиква” го вкара където му е мястото, а Уважаемият съд го извади от ареста и постанови да си сЕди дОма и да чака. Междувременно една водеща (Жени Марчева, bTV) го направи национален герой с едно интервю, ама той не разбра жеста и публично я нарече любовница на Първанов... Така и тези, които не знаеха, чуха – Колкото повече мърдаш, толкова повече ти влиза!

- Подчертавам това и аз: (Цитат от “Агенция” Skandalno.net) - “Може би като се раздрусат по дупките на родните пътища и като видят бедните ни изоставени села, мигрантите мислят, че и тук е имало някаква война. Вярно, че е минала – войната на криворазбраната демокрация и на борбата за оцеляване в условията на глобализация, пълзящ олигархизъм и античовешки псевдо-капитализъм. След тази война българите изглеждат по-опърпани и гладни, от самите мигранти. А за управляващата у нас колониално – политическа каста единствено важното е Бойко Борисов и задокеанските му господари да са доволни, а ГЕРБ да отчита фалшиви и кухи успехи в отдавна изпразнения от съдържание Брюксел. Останалото е мълчание. Поне тук в България. А вместо това мълчание трябваше да има улична революция!”

Разбрахте ли сега бе, българи, какво ги сърби наш’те комунета?! Улична революция искат! И чакат оня, жълтият вулкан да се събуди (Kушльото). Тъпанари и тъпанджии. Учили били го така световното развитие (Венци трънския). Къде бе, чучу-лиги батьови (Д’еКомуниста)

Какво замести “тълпите”, когато те не се състояха?

По полетата на обединена Европа се заложи на атентати, организирани от джихадисти, изпуснати в навалицата. Но понеже, колкото и да им се иска, една Джихадистка държава не може да се бори с координираните усилия на световните разузнавания, камикадзетата се прехвърлиха на лесни места – в трети държави. Пълни глупаци! – “Удряли” били нас, убивайки съвсем невинни други. Незащитени! Каква е тази логика? Нима по този начин тези незащитени жертви, че и техните наследници!, ще изберат да заобичат тях, убийците си?! Ами! Предстои им на убийците да се изправят не само срещу обединена Европа и САЩ, но и срещу обединение на страните от третия свят. Ще остане ли тогава Братска Русия у нас? Ще остане – трънки! А приятелите й? – припомням ви онази реклама по телевизията за това, че “никой не иска да лети до Рим с кафяво-червени петна по зъбите”. Опетнителите изпадат от масата на живота, защото собствените им внучки и внучета – те пътуват “за Рим”, не аз - не искат да ги вземат. За какво им са? – Младите отиват в “Рим”, “за да ядат вкусна баница”, а не да взривяват себе си като бомби.  

  В САЩ, понеже атентати се правят много трудно, Джихадът се изразява в локални стрелби на разни откачалки срещу училища, църкви, дискотеки, търговски вериги, полицейски управления, бензиностанции, дори в семейната къща. Това, този вид атаки не могат да се предвидят и профилактират.  И тъкмо затова нашите антиглобалисти вдигат шум до небето, колко лошо било либералното общество. Чунким, ако жертвите на комунистическото общество, които могат да се предвидят със сигурност, тъй като дори са планирани в Теорията му, го правят по-хубаво от либералното!  

У нас терористични атаки засега няма. Защо?

Не защото нашето демократично правителство ги спира или пък е в състояние да ги спре. Вижте какво се случи на Обама в Орландо преди половин месец или днес в Ница на Оланд! и да не говорим за нас. Ако утре лудият Bosia, недоволен днес от ... какво значение има от какво е недоволен, реши вместо камъни да започне да мята коктейли “Молотов” срещу НС... или пък разочарованият Jivko изперка дотам, че подложи бомба под сливенската община, какво може да направи Борисов? Не ми се мисли какви колосално по-големи от техните бели, може да спретне нему/нам баба Нели Демагогията от БСП... И Б.Б. какво? Да ги набие ли? Не дай, боже, профилактично. Не става така в демократичното общество. Това да не ви е Комунизъм.

Затова и в най-развитите демократични страни атентати се случват. Могат да се случат банално и у нас. Никакъв проблем. Но не стават! Защо? Ще кажете  -дребни сме и безинтересни като световна държава. (Х-м, какво ли биха казали разните спаротоци от безистена? Оставям ви на тях и продължавам сериозно.) Не е в това работата. Атентатите по пътищата на Европа не са спонтанна реакция на недоволни граждани (след малко ще спорим на какъв строй привърженици). Никой самодеец не може да се бори успешно срещу държавата си, ако няма подкрепата на друга държава. Въоръжената борба изисква много сериозна логистика. Логистика, провеждана като ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА на противниковата страна.

Какво представлява логистиката? Опростявам нещата – логистиката е камиони с “провизии”, шофьори, които да ги карат и пътища, по които да се движат камионите. Набавянето на “провизиите” изисква пари. (Ако целта е голяма – друга държава/държави, парите са огромни. САЩ имат икономика, която издържа такова натоварване, което не може да се каже за Русия. На Путин бюджетът за 2016г. е пробит с една трета! Koshava, обади се де.) Сравнени с тях парите за заплати на шофьорите са смешна сума. Да не говорим, че “шофьорите” с досиета в ДС излизат направо без пари. А да не говорим колко луди има, които сами се натискат “да хванат волана”. Пътищата обаче са проблем! Ако няма път до извършителя на атентата в чуждата държава – например са затворени границите чрез строг митнически контрол за хора и товари, необходимите “доставки” са изключителен проблем. Казано вече направо, България е “чиста от атентати”, защото ако “се замърси”, това ще е безусловно основание този път да се затвори. Тогава откъде ще минават “камионите”?!

Фантазирам, а? – Бре! Аз не фантазирам никак, а обвиняващите ме в такъв грях са чиста проба демагози, В най-отвратителния смисъл на думата, защото демагогстват в полза на смъртта (ни повече, ни по-малко) не на тъща си, а на съгражданите си! Чувам и другите тарикати, дето сега ще се обърнат и кажат: “Я, какво излезе?! Значи Бойко и нашите неолиберали помагат на световния тероризъм, предоставят му спокоен трафик. САЩ дават парите, от нас се иска поддръжка и ГРОБ му я осигурява. Да си ходи този пазач на кошарата Бойко и да идва направо Путин. Той ще спаси нашите овци да не ги изяде проклетия Капитал.”

Значи какво? Да поканим Вълка Путин да пази кошарата ни?! Ето, че стигнах до отговора на въпроса “Кой организира атентатите по света и защо?” Давайте да се питаме и да отговаряме. Атентатите са в полза на разединение, противопоставяне на едни народи (религии, идеологии) на други и са катализатори на световна война. Кой от Световете има полза от Война на световете? Губещият, разбира се. Защото за какво му е на един Победител да продължава да разрушава след като вече е завоювал територията? Веднъж – ще трябва после да изгражда отново, за да става за живеене и втори път – избиването на коренното население е повече от таралеж в неговите гащи от гледна точка на бъдещето. А какво му остава на Загубилият, освен
да пуска кръв с ножлето си (в “мекия” вариант) или да изчака победителят да се обърне и да го застреля в гръб (в “твърдия” вариант). Обобщено: основната теза на Губещия е “нова война и пак война до победен край”. “Атака”, казано другояче!    

Атентатите са инструмент във войната на Загубилия. От атентатите в Европа и в САЩ полза има само Русия. Кой глупак ще отслабва завоювани територии като отстрелва в тях своите хора?!  

У нас терористични атаки засега няма.  ДОКОГА?

В руслото на горните разсъждения, еднозначно: Докато победилата Демокрация в Западна Европа, стъпи твърдо и невъзвратимо и у нас! Което, ето вече повече от четвърт век след Старта, още НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО.

Няма да се връщам на разборите на събитията за тези години. Писал съм в блога си съвсем достатъчно за “начинаещите демократи”’ (т.е. за онези българи, които нямат демократичен ген), стига да се напнат да четат, какво е първото СДС, второто ОДС, третото ДСБ, за опитите на комунистите да се върнат във властта откровено (Луканов, Виденов, Станишев) или по “сламен начин” (Попов, Беров, Симеон),.. Но продължавам с описанията на новите етапи в борбата на комунистите срещу демокрацията в България. За обречената им борба срещу “Ерата Борисов”. За която се колебая кой от кой в нея е по-загубен бъдещностно – Сергей, Мишо, Пламен, Корнелия, гоцевите, татянчините, кадиевите, МОЛ-овете симови...

(Написах “обречената борба срещу ерата Борисов”, не защото Борисов е моят кумир, а защото Той единствен засега разбира правилно посланията на Новия свят. Имам предвид естествено Демократичния свят, в който Путинци са “вятър ги вей на червен кон”. Съжалявам, и ми е тъжно-смешно, но Радан, Меглена, Найден, Мартинчо, Божидар не са “брашно за европейска баница”. Ох, забравих Гроздан.)

Но да не се отплесвам по разните “други властови субекти”, да се върна на Борисовата България в която засега атентати няма. Ако у нас до днес това е така, това показва, че Борисов няма (повече ми харесва от “не иска”) силите да се справи с “руското лоби” българско. Не обвинявам Него, а Народа си от който и аз съм част! Какво повече да искаме от Демокрацията, която ни осигурява възможността за избори на всеки 4 години?! Някой друг да ожъне нивата ни, да смеле житото и да изпече хляба ни, а Ние да чакаме подредени на масата и да недоволстваме, че яденето не идвало само?! Ами, не идва! Няма и да дойде! Но това е друга тема.   

Ако у нас започнат атентатите, това ще означава, че “българският път” вече не е чист за Путинците. Че сме станали обект за тях, който трябва да бъде наказан по комунистически. Което ще е добре за нацията ни. БратскаРусияExit като всяко хубаво нещо има висока цена.

Колкото и да ми е трудно да го искам това в чисто човешки план, това развитие на нещата Е НЕИЗБЕЖНО. Казано образно – България е заразена с коварна болест, чието лечение е болезнено. Но няма по-глупаво народностно решение от чакането, от надеждата болестта да отмине от само себе си. Трябва да се подложим на операция, колкото и да ни страх, че можело да боли.

 

П.П.  Две-три години назад бях писал, че преди 25 години Светът отвори за народа ни един Портал към Бъдещето, а НИЕ вече 25 години стоим пред него и се кумим да преминем ли или не. Скоро по този повод блогърът Joan2015 ме попита в коментар дали този портал още е отворен или вече се е затворил.

Този постинг е моят отговор на въпроса Йоанов. Възможността да постъпиш правилно е “отворена” винаги. Тя съществува, но дали и кога ще бъде използвана, зависи единствено от онзи, който пожелае да я избере. Как беше? – “Господ дава, но в кошара не вкарва!”




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Да му е сладко, който е щастлив сега, при капитализма.
17.07.2016 20:05
Щото, както вярно казва авторът, за 150 (?) години НЯМА щастливи народи под комунистическа власт! Ма то, няма още 100 години от първата власт, която може да се нарече комунистическа. Боже Боже!
цитирай
2. dobronameren - A, 150 години наистина няма, ама 99 НАИСТИНА има
18.07.2016 15:39
Имам предвид, че догодина - 2017, се навършват 100 години от ВОСР.
Само след дни БСП, която е наследник на БКП, ще чества 125 години от създаването си. А комунистическият манифест на Карл Маркс през февруари т.г. навърши 168 години от публикуването си. Последно на колко години е Комунизма?
Впрочем, вижте какви смешници са комунистите (имам предвид krumbelosvet) - като няма какво да ми възрази по съществото за престъпната същност на комунизма, се хваща, че годините му не били 150, че и нямали още 100?!
Брей... И тия щели Света да обновяват...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882775
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930