Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 15:10 - Борбата на краставите магарета срещу крастата
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1756 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

07.03.2016 - Обръщение към блогърите

Автор: kvg55  Категория: Лайфстайл                  (kvg55 - Име: Красимир Говедаров. Пол: мъж Град: Баня)

“Уважаеми колеги, всички ние сме се регистрирали в Блог.бг за да изявим себе си – талантите си, възгледите си, предпочитанията си. И да го направим възпитано, като цивилизовани хора. Мнозинството от блогърите са го направили с тази цел и го правят по този начин. Тяхните блогове са приятни за посещение, коментарите им са обективни и позитивни. Към тези автори можем да се отнесем само с почитание и благодарност за добрия стил. Не те са целта на настоящето обръщение, обаче. С постинга искаме да обърнем внимание на грубостта и простотията, които битуват в речника на някои блогъри и намират изява в постингите им и написаните от тях коментари. Нещо влизащо в противоречие с масата добронамерени публикации и създаващо неприятно впечатление у възпитаните блогъри. Употребяват се обидни думи, цинични също така, ругатни, откровени псувни и закани. Тези колеги забравят, че може би по-голямата част от блогърите са дами и може да им се случи да прочетат някой техен коментар и постинг. Освен казаното има блогове, в които се публикуват простотии, откровени лъжи и манипулативни материали. Затова се обръщаме към вас, колеги блогъри, с това писание да дадем отпор на лошия вкус и лошия стил в блогът ни, като наше общо дело.

Имаме предложение и към собствениците на блога.

1 ) Да се промени порочната страница първа, като се замени с друга информация. Така ще отпадне нездравият стремеж, с всички средства за непременно появяване на заветната първа страница.

2 ) Да се направи класация на най-просташките постинги и коментари, като се създаде възможност за класирането им от блогърите.

С тези две предложения се цели въдворяването на самокритичен дух в блога. Така въпросните невъзпитани хора може би ще разберат, че не са прави и евентуално да променят стилът си на писане. А, който не се усеща, ще продължава да бъде бит със същите камъни от потърпевшите, това не може да се забрани. Но все пак те първи трябва да дадат пример за цивилизовано поведение, като не отговарят на обидите с обиди, а по-възможност с ирония, която е най-подходяща за отговор на обидите. Както пазим чистота по улиците и градинките, така трябва да се пази чистота и в блога. Написаното е плод на лични впечатления и проведени разговори с други блогъри. Нека Блог.бг стане чисто място за благородно съревнование на възпитани хора. Постингът е отворен за коментари и обсъждане от всички. Който е съгласен с написаното в него, може да го популяризира в своя блог от свое име.”

Сега обърнете внимание на изведеното в червен цвят. Аз съм го направил допълнително, за да разберете вложения от мен смисъл в заглавието на постинга!

(Понеже според мен борбата за честност и благоприличие трябва да се води открито и коректно, в скоби давам всичките данни, които всеки споменат блогър е посочил за себе си в своя профил.)

Да погледнем кой одобрява апела на kvg55 в този постинг. Коментарите отдолуtТъй като те са 37, на пропуснатите се извинявам.)

- Born:  (Име: Stefan Vasilev Възраст: 71 Пол: мъж Град: Стара Загора Професия: да мачка простотията Интереси: разностранни, всестранни и необективни) - “Споделям и се присъединявам към апела ти !”

И после добавил: “Четейки коментарите, без да визирам конкретно никого, идвам до заключението,че май единствения начин да се промени каквото и да е в блога, е да бъде закупен от ТЕБ или някой друг симпатизант на твоите /вкл. и моите/ идеи. В противен случай - умряла работа, май. Пък и собствениците на блога имат някакви идеи, които не желаят да променят. Просто – бизнес.”

- Lidislidis: (Iме: Lidia Ilieva Професия: ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОГРАФ Интереси: ПРИРОДА, ИЗКУСТВО, ПОЕЗИЯ, ФОТОГРАФИЯ) – “Присъединявам се ! Дано блога се промени в положителна насока и стане място за нормално общуване между потребителите! Тази първа страница е смешна реклама и е излишна. Блогът може да печели без да е показно това с надписаните прочита излагация от 1стр.”

- Mt46: (Име: Mарин Йорданов Пол: мъж Град: Русе Интереси: поезия, литература, музика, философия, история, политика, природа, жени и др.) – “Поздрав! Такива и подобни проблеми са били обсъждани нееднократно. Общо съгласие едва ли може да се постигне, тъй като всеки има различна култура, различно мислене, различна душевност... Относно цинизмите, обидите, ругатните в коментарите - всеки блогър има право на модерация. А и в правилата на сайта има точка по този въпрос...”

- Radosslav е написал: - Предлагам за прости блогъри с животински наклонности да се направи отделен блог и да се казва бърлог.бг – след което се е самоизчистил от блога. Обаче НИЕ, т.е. Аз, добронамерен,  ще го дебнем. Няма начин да не се появи под вънкашност съща, но под име ново. “Бригадата” в БЛОГ.БГ има нужда от него, а и пари са плащани на него...

- “ohh, исках да гласувам за, но броузера се бъгна” – написал Minevv (Име: Влад мин Възраст: 54 Пол: мъж, Град: София Професия: програмист) – Е, ама бива ли такъв кутсузлук! Баш на “програмист” да се случи такова нещо в такъв възлов момент – бел.моя.

- Gosho568: (Име: Georgi Georgiev Пол: мъж Град: Банкя Интереси: маркетинг, книги, спорт, кино, музика, политика и др.) - Поздрави! Чудесно предложение... присъединявам се!”

- Aip55: (Име: Ангел Петров Пол: мъж Град: Пловдив Професия: Дизайнер на декоративни облаци и борба препекан вятър! Интереси: Разностранни, всякакви.) “Позабавлявах се с коментарите. Какво полесражение от блогови алангре мръвки. Истината за блоговите отнощения ще си останат завинаги табу за нас пишещите!”

- Zaw12929: (Име: Нема Такова Възраст: 40) – “Поздрави ! ТРЯБВА ДА ХАРЕСВАМЕ " цинизми също така, ругатни, откровени псувни и закани, а те са от едни и същи хора с едни и същи изрази - Не...! Трябва да се въведе за коментарите - "одобрение преди публикуване" и да не се допускат. Така грубияните / няма да цитирам / ще се откажат да употребяват грубости и може да се замислят над поведението си. Трябва да победи доброто..”

 

Тук спирам за кратко, за да обърна вниманието ви на АБСУРДНОТО според мен предложение на Завалията да се въведе “одобрение преди публикуване” като задължително условие за “допускане” на постинг. Ако е вярно, че “животното Нема такова” е на 40 години, това означава, че то в 1990-та година е било на 14 години. Представяте ли си?! – Само 14 години то е живяло при предишния строй социализъм като предпоследен стадий на комунизма и в следващите 26 години демокрация не е мръднало никак!

Тази чисто комунистическа идея срещаме и при следващия “постинг”:

17.04.2016 - Имам въпрос към модераторите

Автор: Olivie Категория: Хоби                                                      (Име: ivo maslinkov)

“Има ли начин да се пишат минуси, без да се отварят постовете? Защото последното напомпва абсолютно незаслужено самочувствие в определени индивиди и ги стимулира да продължават да изливат критикаРСКАТА си злоба в/у историята, в начини изкуствено да пренасят минали и решени проблеми в нашата действителност, като ги кръщават хибридни. Подобни малоумници се опитват да всяват ново разделение на народа на фили и фоби, поради идеен запек, по метода на претоплена супа, или глад. Това, че това храни тях, чрез грантове нас въобще не ни интересува. Та, въпросът ми е: Има ли начин, като видя противна мутра като йосаряновата, да мога да и бия един минусов шамар, без да отварям поста му, който и без това не чета? Същото се отнася и за демографа, колев 38 и други подобни влечуги, с извинение към влечугите.

Под този постинг са се разписали положително следните “не влечуги”:

- freeoldmen:

(Не мога да ви цитирам профила на това свободно старче, защото от седмица и нещо този профил е изтрит. Не зная защо, но е вероятно най-сетне до съзнанието на модераторите на блога да е достигнало досещането, че написвайки freeoldmenв полето за търсене на Гугъл, директно попадате в порносайтове, предимно педофилски.)

Отдавна не се опитвам да постигна нещо добро за блог.бг. Разберете, че "стопанисващите" го просто са банда некадърници, нямаща нито интерес, нито възможност да направи нещо, та блога да върви напред. Идеалният вариант за тях е, всички оригинални потребители да се разкарат, a блогчето им да инкасира само посещения от ботове. Така без усилие ще взимат мизерния си надник.

Мога обаче да ви цитирам какво е написал freeoldmen-a към първия постинг на kvg55:Взе ми думите от устата. Много точно си го написал, с подходящите примери. Ще го постна като коментар при мен, да поседи малко на първа.”

- А знаете ли какво е написал самият “Маслинков” към постинга на kvg-to? – “Да не забравяме че малоумниците вършат и полезна дейност. Виейки за червени кочини и свине плашат бедните и нисши духом мюсулмански мигранти не по - малко от свинските опашки с които ги връзват по клипчетата. Цялата българска земя е напоена със свинска кръв, а всеядните грантови СВИНИ по почина крадеца вика "дръжте крадеца" дори и да ги цапнат чорбаджиите им през устата "вредата" вече е сторена и парички за несвършена работа никой не дава!”

- djani: (Име: Svetoslav Atadjanov Пол: мъж Професия: държавна администрация Интереси: литература, изкуство, музика, езотерика) – Възможно е посочените да са само "полезни идиоти". Някои вече са така надъхани, че може и да не са "деца на капитан Грант". Но 30 -те сребърника никога не са им излишни...

- На което невлечугото Olivie отговаря така: “Не съм съгласен. Полезни идиоти просто няма - пример президента на няколкото българи. Идиотът по природа е добродушен за разлика от цитираните по - горе малоумници, на които злобата извира отвътре, тъй като са обременени психически - не е лесно да се измисли как да размениш местата на бялото и черното /то е нещо като копи-пейст с огледало/ Те и по това се познават - по нарушените мисловни логично-следствени връзки в местата, които не копират, а се опитват да правят внушенията за които им плащат. Последното пък показва колко са тъпи плащащите им, че подобни бълвочи ги удовлетворяват. Но, за това е виновен бедния в сравнение с българския английски език. За това ги съветвам да вземат частни уроци от Куневица /тя шъ ги опраи/

 

Да излезем сега извън тези 2 борещи се с крастата “крастави постинга” – на kvg55  и olivie, и да разгледаме милите в буквалния смисъл на думата отношения между борците срещу “пошлия и груб език на някой блогъри” с онези блогъри, които ИМЕННО са носителите и внедрителите на тази практика в блога:  

1.         Blackpredator e написал на kvg55“Въобще не споделям мнението ти. "Лошия вкус и лошия стил в блогът ни" е невероятният спам, биещ по пошлост и най-дебелата и сочна попържня чак когато постингите станат един-два на ден от отделен ник, блогът ще върне предишния си смисъл и ще добие прилично съдържание, каквото имаше.”

- По въпроса за спама отбелязвам само “една дама”, приятелка на “черния хищник” с аватара Saankii, (Име: Saankii Maankii Пол: жена Професия: амазонка. Интереси: ...) която има поне 30 “високоинтелектуални“ постинга, съдържащи само @@”. Макар такива негови приятелки да има поне още 5-6 дами! Разпръснати от Северния полярен кръг, през Брюксел и Лихтенщайн, та чак до слънчева Италия. Според един друг първи приятел на русенския хищник – theeconomist, всъщност една Черната Мара от Кърджали”. А според един друг не по-малко хищен приятел на Хищника, Rusram - Русата от Пловдив”! Така, че приемам поправката, че най-вероятно тези “кози” всъщност са само една – въпросната “саанка”.

- По въпроса за “по един-два само постинга дневно” няма да отбележа, че всичките “многомашинници” в блога (с 15-20 постига дневно) са все сакъ приятели на Blackpredator-a, а само ще напиша, че самият Той има 2 профила за които не е положил дори минимални усилия някак да ги покрие с листенце от липов чай:

Blackpredator  Име:Predator Black Пол: мъж Град: Русе Професия: касапин Интереси:ALL

Blakcpredator  Име:Black Predator Пол: мъж Град: Русе Професия: касапин Интереси:ALL

- А как се е разписал самият поборник за чистотата на езика kvg55 под постинга на blackpredator-a, че “Кръволокът Таварищ Путин напраи джъмп от тринайста на шеста позиция, отвявайки папа Франциск. И то без шпайкове, а с валенки. Сега мое да поглади по главата Баце...”? kvg55 08.05.2016  "да поглади по главата Баце”?. Най-много да му "налее" няколко мастики.”

- Да не ви пиша как напоително псува мен този поборник за нов BLOG.BG – дето ще е само негов и където оная другата маслина ще ми турга мазни тлъсти минуси, без да ми отваря постингите!

2.         Ох, не зная с кой от приятелите на kvg-тата по-напред да започна? Може би с “преродения Ботев” – все пак вдругиден е 2 юни?!

Kuschel му написал: “07.03 23:31 Абсолютно не съм съгласен. Когато става въпрос за политика, за предатели, неблагодарници, подлеци, лицемери, продажници, гъзолизци, сервилни лекета, фашистки курви и тнт, не може и да става дума да възпитан език и културно поведение. Това би било непростимо лицемерие. Във всички парламенти се бият и псуват точно по тия причини. Така е и тук и винаги ще бъде.

(Първият блог на Кушелски, 2010-2015, беше – внимавайте в буквите: kushel. Той го закри в началото на тази година. Сигурно от срам. Тази 2016-та се роди KuschelИме: Граф Кушел Професия: Чистач на седерунгели Интереси: геополитика и атеизъм.” Има и още един “граф” за който аз знам – “Edmond” – “Име: Граф Монте Кристо Възраст: 111 Интереси: благородни”. Възрастта 111 ми напомня, че има и един Felixedmundowich на същата възраст, със същите интереси!... )

Тези факти би трябвало да са известни на kvg-тата! Нали те са му приятели, а не аз! На мен написал - в отговор на учтивото ми припомняне да не се коси, че на бенефиса на Стоичков не е присъствал Бойко Борисов, тъй като Георги Първанов бе там – “21.05 19:16 – “Низвергнатите от мен не могат да коментират в блоговете ми, защото ги трия. И, разбира се, много храбро като за един прероден Ботев, не пусна този неудобен за комунистическата му същност мой “седерунгелски коментар”.

3.         Theeconomist: Познавате го, известен однокашник наш, в смисъл – съветски гащник. Тук го споменавм само заради профила му - Име: Панчо Тантров Пол: мъж Град: София Професия: броя парите на Скрудж Макдък Интереси: да си вра и носа.

4.         Krumbelosvet: (Име: Красимир Лозанов Пол: мъж Град: София Професия: инженер)

П.П.1: По повод на този интересен хубавец имам един поет ангажимент към Slavimirgenchev. Не съм го забравил.

Понеже съм обърнал внимание, че когато давам повече информация, някои блогъри почват да дават “заето”, завършвам. Засега!

Само П.П.2:

Накрая трябва да благодаря на блогъра getmans1 за доверието му към мен. За какво става дума? Точно месец след пламенния призив за чистотата на блога, отправен от Kvg55 (баш от него, както имах честта да ви разкажа!) последният, за kvg55 става дума, публикува друг постинг – 07.04.2016, обаче в категория “Забавление”?!, наречен “Коментари – отчет на кампанията”. Там четем:

“С плам на "партиец" от живково време,  "getmans1" ме обвинява в морално разложение, в тартюфщина, тоест в лицемерие. Заплашва ме с "Бай Добронамерен", който щял да ми покаже кирливите ризи. Дава пример, в който съм подкрепил с положителни коментар и глас не особено естетически издържан постинг. Самият не се смятам за съвършен и обръщението ми е резултат от натрупаните впечатления от мои и на други несъвършенства. Пита ме още, как след публикуването на постинга съм достигнал "Първа" за отрицателно време", на който въпрос не мога да отговоря, защото не знам отговора.”

Е, Бай Добронамерен си е “бай Добронамерен!

“Баси” – както се изразява ДОРИ и възпитаният, поради вродените си ментални особености, vencivaleri1951!

 

 

 

 



Тагове:   born,   lidislidis,   zaw12929,   freeoldmen,   minevv,   saankii,   olivie,   kvg55,   radosslav,   blakcpredator,   кушел-я,   getmans1,


Гласувай:
5



1. yoan2015 - Здравей, идейки реч за Маслинков ...
30.05.2016 16:01
Здравей, идейки реч за Маслинков ако имаш време и желание виж какви впечатляващи коментари е написал към един от последните постинги на сурвакар007, изглежда, че си вярва на написаното, което е най - трагичното... Баси. Доле США!
цитирай
2. blackpredator - въоПще не си у час бе чикин, както винаги
30.05.2016 16:21
Blackpredator наистина има два профила и никога не го е крил, защото другият, Becklover му е пръв и скъп
има и 5-6 приятелки от Лондон до Хераклион, с качества не на саанки, а на мадони
толкова си далеч от тия работи със сичките си дисфункции...
цитирай
3. dobronameren - По повод на Блеки (Белки)
30.05.2016 17:57
Той харесва прецъфтели мераклийки, аз съм имал дисфункции?! Баси! Доле США! Горе Йелостон!
цитирай
4. dobronameren - Йоан 2015,
30.05.2016 18:07
Само Маслинков да пише зашеметяващи глупости, и откровени лъжи да не забравяме, с мед да го почерпиш! Ох, бях забравил Сурвакара. Все пак - нов е
Понеже имам склонност да се заглеждам и замислям по имена, заглавия, абревиатури..."Сурвакара" много ми прилича на "СиктирВара", "Черната Мара" - Ако няма рима. удари ма!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Добронамерен, от това по-добрамерено разпердушинване на завалиата - здраве му кажи!
06.06.2016 14:16
Несмелси ги така, както турчин не би могъл да ги насмете. За стария педерунгел не знаех, че е изтрит, сега научавам. Сигурно сега има друг профил.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883105
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930