Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2016 11:53 - Необяснимо ли, не - обществено нечистоплътно
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2238 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повод за следващите редове е значението на Деня 9 май.

Историята: (Нека онези, на които Тя не съвсем отърва, да напишат своето ДРУГО тълкувание.)

ВСВ е резултат от съвпадението на идеите да се завладее Света - ни повече, ни по-малко – от една страна на комунистите (на първо място, защото времево те се появяват по-рано) и от друга на национал-социалистите. Такава Война – на тях срещу другите, е неизбежна при лудостта на конкретните “антихристи” – Сталин и Хитлер. Такава война по принцип би следвало да се ограничи на територията на Стария континент, но тъй като там на практика бие сърцето на Света, войната неизбежно става световна.

Докато комунистите са сами на картата на Европа, само в СССР, световните им амбиции тлеят, но не се разгарят. Цели 20 години! (В скоби: вижте българската история, напр. Септемврийското въстание.) Та кой е луд да атакува крепостта с яки стени само отвън?! Чака се появата на “наш човек” в крепостта, който да отвори портата отвътре. Такъв е Хитлер. И съвсем естествено в първите години на световния конфликт (1937-1941) Сталин и Хитлер официално са съюзници! ( И нашите комунисти още не са станали “антифашисти”. Такива те стават на 23 юни 1941, само ден след като “Хитлер нападна вероломно СССР”. Попитайте или просто слушайте какво говорят И ДНЕС нашите, същите: За тях ВСВ започва на 22.06.1941 и завършва на 9.05.1945. За първите действителни години на войната 1937-1941 те разказват охотно само в частта “Хитлерови действия”. А що ще Сталин в Прибалтика, Финландия, Западна Полша – без коментар.)    

(Не знам тука ли му е мястото да попитам защо Сталин в тези начални години на войната настъпва само на северозапад? Защо не тръгва на югоизток  “да освобождава България”? Каква е ролята на цар Борис III тук и дали това не е причина за смъртта му една година ПРЕДИ “освобождението”?)

Докато Хитлер и Сталин правят “ишмидиме” (сговор), стара Европа нехае. Без значение причината слабост ли е, нерешителност ли, вид самоувереност или нещо друго. Но когато Хитлер започва да бомбардира (така се пише, chavdar-е, а не бомбандира) Лондон и да навлиза във важни за колониална Англия страни, вече няма място за тарикатеене и във войната се намесва САЩ. Става неспасяемо! За кого? – Изключително важен въпрос!    

В началните години на войната е имало място за маневриране – Ясно е, че двата “съюзника” Хитлер и Сталин ще се скарат кой кого да изяде. Даже маневрирането е било в известен смисъл задължително – нека се обезкръвяват взаимно, така във финалната битка ще бъде по-лесно. Само че ТАКАВА тактика изначално е погрешна, скъпоструваща в текущи и бъдещи човешки животи. В един момент единият престъпник ще застане срещу другия престъпник и тъй като в една война няма 3 страни, след победата на Демокрацията до нея ще се подреди един Диктатор. Има ли значение кой?! На Сталин се падна този джакпот. От “изтеглянето” му тегли целия демократичен свят и ние като част от него вече колко години?! (Ето и днес “антифашистите” празнуват датата, когато единия звяр е забил своето знаме върху трупа на другия звяр – Райгстага, 9 май 1945, а не действителният край на световната война – 4 месеца по-късно, 2 септември 1945-та в Токио. Защото за тях САМО първото е важно!) 

 Голям праз! Само 3 години след края на войната “Сърцето на Света” Европа разбира, че ТАКТИКАТА за борба срещу световния комунизъм трябва да бъде друга - Обединението. Обединение, което изключва страните от социалистическия лагер на Сталин (социалистически, социалистически, ама “лагер”, докато останалото наричахме и наричаме капиталистически “свят”, нали) и чиито цели не се постигат с военни средства!

От ТАКАВА тактика няма спасение за диктатора. Той харчи средствата си за непрекъснато въоръжаване, докато другите ги влагат в икономиката си. Другите! – значи техните средства са много повече, защото са обединени. Като добавим и най-важното, което отличава Човекът от Животното – Разумът, който е Свободен преди всичко, т.е. Индивидуален, и който Демокрацията поощрява към развитие, а Диктатурата – убива, се получава какво?

Свободно и диктуващо правилата на развитие на света Човечество!

Тук спирам, защото искам да дам думата на нашите “антифашисти” – по всички медии, информационни канали, вадички и нелегални включвания, вкл. разбира се и BLOG.BG, защото няма по-убедителен начин да докажеш какъв човек е твоя противник, от този да му предоставиш думата и да му гледат всички сеира.

А за да поощря българските “антифашистки изяви”, ще разкажа още веднъж Историята, но с обобщени размисли върху историческите факти:

Уж български националисти кой от кой по-голям, пък молят руснака Путин да дойде да ги спаси. От кого? – от Запада, който “фалира вече и няма никакво бъдеще”. Уж “целият български народ, над 90% по последни проучвания, е против западната колонизация на страната” ни, а на избори едва се събират 10% да потвърдят това.

Необяснимо!

Необяснимо е защо след като Тези българи националисти-социалисти толкова много харесват руската система и мразят западната демокрация, не отиват в днешна Русия да й помагат, а стоят тук “в срутваща се България”. И междувременно там, “в този проклет Запад”, са изпратили децата си, някои и себе дори.

Необяснима е тази несбъдваща се увереност, че “наше дело правое, победа будет за нами”, като за век комунизмът не даде плод никъде. Въпреки, че беше посаден на повече от половината земно кълбо. И днес е само източник на тълпи от бягащи от него!

Чудя се кое е по-вероятно – тъпаци или лъжци са такива българи? Самоубийци или убийци на народа си са. Чудя се и на себе си – защо продължавам да щадя онези сред тях, които сигурно имат някакви честни подбуди. И тъй като един убиец честни намерения не може да има, защо се колебая да им кажа направо на такива, че са тъпаци. Използват ги! Какво още трябва да се случва, за да разберат сами това?!

Няма да се връщам с десетилетия назад за примери и доказателства. Ще се органича само до отминалата 2015 година и течящата днес 2016-та .

Помните нали, напъните на левите да свалят първото правителство на ГЕРБ от власт, а до края на мандата му оставаше само половин година? От к’в зор трябваше спешно един Бойко, “който е комунист”, да се сменя с друг? Зорът наш социалистически не стана ясен почти цяла година. Чак когато в началото на януари 2014г. Путин отвори фронта в Украйна, стана ясно защо се бяха напънали Станишев и Местан, хеле Сидеров. И к’во – де го днес Орешарски? - Дето след година-две ще отиде новата Корнелия Нинова.

Късно-о-о, късно! – говоря за споменатите от БСП и компания. Безнадеждно-о-о! – говоря за имперските планове на Путин да възроди стария СССР. Както стана ясно – за умните хора, разбира се – руската мечка няма да може да литне. Ни на запад, ни на изток. На юг пък съвсем. После...

После, днес пиша нов постинг. Със съдържание също, което днешните наши “крокодили по тези въпроси” пак няма да разберат. Без малко да напиша – поради вродената си историческа глупост. Ама, четете ме бе, mamka mu!

Завършам така:

Няма смисъл, другари и другарки, към болките, които причинихте на бащите и дедите, да добавяте присмеха и пренебрежението на младите българи към вас. Впрочем избора си е ваш. Никога не е късно, както и винаги е нужно, когато едни глупаци искат да се затрият, да не им се пречи.

Тези думи написах преди повече от половин година . Днес ги повтарям за пореден път. Докога така? Докато – не знам дали си спомняте, но преди около половин година се опитах да ви припомня вицово една засягаща ни истина, тъжна за нас – “Г-н Ганьо Балкански, докато се правехте на маймуна, поредният ви самолет за Брюксел излетя.”

Ех, Борисов, Борисов... Тежка съдба ще имаш и утре – вторник, 10 май 2016.




Гласувай:
4



1. tttttaaaaa - *
09.05.2016 12:22
Толкова емоции в текста, че не можах да разбера какво искаш да кажеш.
Войната беше нечистоплътна, разбира се, до момента в който стана Отечествена за много страни.
Великите от европа бяха насрани, България си вкара автогол, големият американски брат след дълго туткане влезе в 12 без 5, за да обере черешката на тортата. Това е...
цитирай
2. yoan2015 - Не знам защо като чета и се сещам за ...
09.05.2016 13:38
Не знам защо като чета и се сещам за Храбрия Идалго и борбата му с мелниците. Българите може би сме едни от най - глупавите на планетата, заедно с руснаците, затова комунистичеките небивалици имат почва тук и там. Съдба.
цитирай
3. dobronameren - Допълвам те, икономисте.
09.05.2016 14:47
САЩ влезе във ВСВ на 7 декемри 1941-ва. Ако това е 12 без 5, ти си обикновен комунист. Който след дълго туткане на Демокрацията в България, най-после се е запътил да разбере безпощадно ясно, че ДС-кранчето му спира, поради пресъхване на ком.Извора. И съм убеден, че си безкрайно огорчен, което при индивиди като теб е крайно опасно за другите хора, защото се изразява в патологична агресия. Справка - Куш, Фри и другите подводни. Очакват ви проблеми с Господа, драги. Най-добре приемете това заплащане за своя сметка, а не го оставяйте на децата си. Така обричате и тях на вашите нещастия.
Използвам, че съм започнал, за да възразя на yoan2015. Tова, че един престъпник се е оказал по-силен в даден момент и е убил, унизил, предал някой друг, това не е Съдба на потърпевшия. Това е Съдбата на насилника, която му носи Възмездието! Ще кажеш, Йоане - "кел файда, след дъжд качулка". Ще кажа аз, Йоане - Вярно е за еднодневките, но хората не сме еднодневки. В крайна сметка ДНЕС именно затова всички помнят точно Дон Кихот и се мъчат да му подражават! А комунистите умират един по един, сами, без да оставят здрави издънки. Ето например Икономиста - стигна дотам, че да го е срам от това, дето е писал вчера и за всеки случай се маскира на бездомник, ха дано успее да се скрие и физически. Глупак! Тръгнал да си го мери със Съдбата...
цитирай
4. yoan2015 - Споменавайки "Храбрият И...
09.05.2016 19:05
Споменавайки "Храбрият Идалго" имах предвид, че каквито и аргументи да им се представят на наш'те червени момци и моми винаги едно баба ще си знае и бае, нещо подобно на борбата с мелниците. Другото е, че много от тях са "постигнали" нещица благодарение на партията по време оно и са признателни хората и сега като няма откъде.... боли. И сега като погледнах "първа"... има и доста леко отнесени.
цитирай
5. dobronameren - "леко отнесени", казваш...
09.05.2016 19:51
Колко тактично и търпеливо се отнасяш към червените 9-то майци... Убеден съм, че така трябва да се отнася нормален човек към болни хора. защото лудостта е болест. Но ми писва отвреме на време, говоря за себе си.
цитирай
6. dobronameren - Чакам го тоз Икономист (№1) да се извини или извърти някак
11.05.2016 15:35
за глупавото си и невярно твърдение, че американците са влезли във ВСВ "в 12 без 5". Няма нищо! От умрял писмо чакам. Иначе комунистите "се барат" много смели.
А всъщност са много глупави. Насраните им гащи миришат, че се не трае, те - ни причем. Поне да ги свалят от себе си или в краен случай да спрат да кензат в тях още...
цитирай
7. yoan2015 - Може и да ми се смееш, а Те със сигу...
11.05.2016 16:22
Може и да ми се смееш, а Те със сигурност ще ми се присмеят, но всичките материални помощи от срана на Сащ и компания без които Русия не би издържала също влизат в кюпа - участие във войната. Още повече от края на 43 година сериозните бойни действия са на западния фронт, всъшност след Нормандия.
цитирай
8. dobronameren - Йоане, аз нямам претенции да познавам в детайли военните действия по време на ВСВ.
12.05.2016 09:14
Тъкмо затова не искам да затъвам в подробностите с колко самолета, с колко тона храни, какво въоръжение, кога точно и къде американците и другите съюзници са помогнали на СССР. Нека кажат и напишат тези подробности изследователите на това време, които ги има и в блога вкл. Аз само ще цитирам: "През живота си не съм снесъл нито едно яйце, но това не ми пречи да кажа дали един омлет е хубав или не"!
- Ако съюзниците не бяха "подпрели" Хитлер от запад, Сталин нямаше да може да го победи. И простото сравняване на датите показва, че съветското настъпление на Запад е след десанта в Нормандия.
- После, след войната, съветският "омлет" се оказа боклук в сравнение със западния. За първите 45 победни години също не искам да влизам в спорове къде колко и защо нашите микропроцесори били най-големите в света. Това е минало, което не може да се върне.
- НО: За годините след 10 ноември 1989 мога спокойно да кажа, че съм много добър. Впрочем всичките ми постинги в блога, които са част от нещо много по-голямо, имат за цел да покажат, че онези "победители от СССР" преди, са сегашните освирепели борци против ЕС, НАТО и САЩ. Нека по-лесно ги разпознават българите! Това е важно за БЪДЕЩЕТО. Помага му. А ООСЕ (Организираните Озъбени Срещу Европа) търсят реванш и понеже няма никакъв шанс да се появи техен съюзник в останалия свят, умират самотни безвъзвратно и окончателно. Не съм аз виновен, че техният омлет не харесва дори и на собствения им наследници.
цитирай
9. mikolaj - Десантите в Европа
01.06.2016 18:29
dobronameren написа:
за глупавото си и невярно твърдение, че американците са влезли във ВСВ "в 12 без 5".

Доколкото разбирам, става дума за американската намеса в Европа, и най-вече десантите в Сицилия и Нормандия.

Иначе съм съгласен- ВСВ бе рожба на Хитлер и Сталин, но е хубаво да се зададе въпросът, чия рожба са самите те? Тук има много отговори, някои от тях не съвсем приятни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883445
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930