Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2016 19:44 - Времето на Жан - Още реформиращи се комунисти
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3434 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Карикатура на "малкия Иванчо" в броя на "24 часа" от 13 ноември 1995г.: 

- Тате, кога Европа ще ни приеме?

- Веднага щом се отърве от Европейския съюз, сине.

Виц, който се разпространява сред привържениците на БСП

- Вярно ли е, че Русия ще влезе в НАТО?

- О, да! Ако се наложи, до Брюксел ще влезе…

Мечти…

 

1.         Читателят на вестник "Дума" Радко Драйчев от София е цитиран в броя от 10 октомври 1995 така: "С внимание и тревога от известно време следим плановете на НАТО да разположи ядрено оръжие в страните от Източна Европа. Това било условие за приемането ни във военния блок. Напълно одобрявам взетите отбранителни мерки от страните на ОНД. България не бива да се остави да бъде въвлечена в поредния натиск срещу интересите на Русия".

(Все едно чета написаното от един от кравешките мечтатели в блога, който вчера – 20 години и половина по-късно, измуча изискано: 24.03.2016 18:08 - Да ви таковам либерасти смотани! Цитирам го: “След пълната катастрофа на българската държава е редно да зададем логичния въпрос - кой е по-добър за България, градивния социализъм или нео-либералния садизъм.”)

2.        Няколко депутати от Руската Дума, които са тук по покана на ОПТ (Минчо Минчев), се изказаха в предаването на Дмитри и Тома "Наблюдател" така: "Русия носи историческа отговорност за гарантиране сигурността на братска България".

 

Да не ставаме дребнави. Иначе трябва да попитаме откога Съветският Съюз стана скромно само "Русия"?

 

3.         1 ноември 1995, в."Дума", Любомир Кънчев: "Длъжни сме да отчетем, че във Варна и в други наши пристанища отсядат разрушители, пристигат крайцери, самолетоносачи, бомбоносачи, торпедни лодки, линейни кораби, ветродизели с лазерно прихващане, десантни съдове, катери за видеоконтрол. Морски пехотинци щастливо поклащат краката си по палубите на страхотни бойни единици. За добро ли идват или за лошо? Натикаха ни в суперчерен списък, сякаш сме човекоядци, терористи, които заплашват във всички посоки света. Затова непокорно благодарим, господа!"

 

(Ех, Кънчеви, ех, драги социалисти Нервите се, защото отседналите разрушители, крайцери и т.н. страхотни бойни единици, не са съветски. Впрочем и тогава, когато тук бяха съветските кораби, пак бяхме в суперчерен списък. И тогава, и сега, все заради вашата политика, магарета!

4.        В.АНТИ от 1 септември 1995г. съобщава, че издателството на БСП (с ново име ИК "Христо Ботев") е издало томче с избрани стихове на Радован Караджич "Лудо конче", и че предговорът към книжката е написан от Иван Гранитски. Не е чудно, логично е. Иван Гранитски през далечните години е бил последователно: 1987 - председател на Националния клуб на младата художествено-творческа интелигенция и член на ЦК на ДКМС, 1989 - секретар на ГК на БКП - София, 1990 - член на Висшия съвет на БСП и генерален директор на въпросното издателство. Така че логично ми изглеждат и думите гранитни: "Цинично звучат призивите да се съдят за престъпления срещу човечеството личности като Караджич."

 

Чудно е обаче защо в партията на българските социалисти, където има умни съветници с академични титли дори, не са надделяли гласовете, че е пагубно такова обвързване?

5.        Телевизионното предаване "Открито" с Валя Ахчиева разказва на живо горещите проблеми на страната и на света. Понеже 15 минути не стигат за внушенията на тв-журналистката, отдавна има практика тези внушения да бъдат доразвивани през следващите дни в определени вестници. Точно такова "Открито с продължение" ще цитирам (в."Стандарт", 15 ноември 1995г.). Наречено е "Ирак - днес, а не утре":  „Защо точно сега в "Открито" се занимаваме с българо-иракските търговски отношения? И то в ситуацията на икономическо ембарго след войната в Залива. Има конкретен повод. В Багдад тече международен панаир с участието на 15 български фирми. Присъствието им в една страна, която близо пет години е изолирана от света, има логично обяснение. Кой кого ще изпревари днес, а не утре - това занимава търговците от Европа, Азия и Близкия изток. Днес е времето на далновидните, на тези, които оценяват ползите с поглед напред."

 

Накъде гледа Ахчиева сега - напред или назад от гледната точка на бъдещето, което няма да ни отмине? А, че откъде да знам какво се вижда от терасата на квартирата на Ахмед Доган на ул. Дойран?!

6.        Васил Попов (7 декември 1995, в."Дума"):  "Един депутат не пропуска парламентарен ден, без да издаде сърцераздирателния вопъл : "Искам НАТО пък!". И тропа с краче. Наизуст научихме тирадата за лошата БСП, която най-много му пречела да докопа лъскавите играчки. Този, дето в названието на партията му има нещо демократично, ако наистина е доктор, сам може да си постави диагнозата и да прескочи до 4-ти километър, където оправят циклещи. И някой да му обясни, че България може би ще влезе в НАТО чак с нубийския списък. Има и един голям въпрос. Трябва ли да тичаме срещу блока, който сам идва и е вече тук? У комшиите влезе с бомбени удари и с 60-хилядна армия. Да де, за да пази мира."

7.        От репортаж на в.”Капитал” (6 ноември 1995), наречен “Състудентите на Виденов–надарени с власт”, научаваме следното: “Нашите хора прекроиха света”, казал руският посланик у нас Александър Авдеев на някакво общо събрание на българска асоциация (?) на завършилите Московския институт за международни отношения МГИМО. Жан Виденов обобщил, че на усилията на МГИМО-вци се дължи запазването на просперитета на България.

Следват имената на присъствалите на купона на “нашите от МГИМО”, които “прекроиха света”: настоящият премиер Жан Виденов и неговите заместник-министри Ирина Бокова и Иван Христов, бившите външни министри на Лукановите правителства Любен Гоцев и Бойко Димитров, както и този от Инджовото правителство Бойко Ноев, бившият посланик в Москва Огнян Пишев, известният Филип Боков, съветниците в Президентството и МС Камен Величков и Владимир Жеглов. Почетена била паметта на “колегите”: Ангел Козовски, Стамат Стаматов, Иван Пандуров, Людмил Атанасов, Карло Георгиев… Разнежващо прозвучали приветствените думи на някоя Живка Дамянова, която в качеството си “само на кметица”, поканила МГИМО-вците на следваща сбирка в подопечния й град Перущица. А спонсор на тези сбирки се явила Международната Ортодоксална банка “Свети Никола” (на Синода на патриарх Максим).

8.        Ако Волен Сидеров не бе един от главните редактори на моята “Демокрация”, щях да прескоча написаното от него, както прескочих писаниците на Руен Крумов например. Обаче постът задължава.

Според “особеното мнение” на Сидеров (“24 часа” от 4 октомври 1995) “шефът на ПАСЕ Мигел Мартинес в обедната почивка сяда и попълва списъка от Шенген. Първо страните бяха 100 и България липсваше. Обаче шофьорът на Мартинес бил обран от някаква проститутка в София и издействал още една бройка и за България”. Това му го казала в частен телефонен разговор неговата “стара позната Леа Коен, посланик в Брюксел”.

 

Ожесточих се, честно казано. Първо и най-важно – отвратително изкривяване на причините: шофьор някакъв виновен, а не МГИМО-вците?! После се сетих, че Желев доведе в “Демокрация” Сидеров, при това около изборите през юни 1990, които СДС трябваше да признае за честни и демократични, и започна да ми минава.

 

И второ – написаното не е вярно и формално. Шенгенското споразумение е подписано в Европейския Съюз, а не от Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа, чийто шеф е социалистът Мартинес (впрочем виден защитник на българските социалисти от Лукановия тип). Освен това седалището на ПАСЕ е в Страсбург, а не е в Брюксел. Сега пък се сетих, че в биографичната справка на Волен Сидеров като кандидат за “велик” депутат през 1990г. пишеше: “средно образование” и съвсем ми мина. Но защо по дяволите, Желев назначи среднист за главен редактор на демократичния вестник? И пак ме заболя главата!

9.       "Странни работи стават в България. Шест години след началото на промяната, когато другите страни с нашата съдба градят бъдещето си, ние се въртим като омагьосани около съвсем различни проблеми като например този с формата на управление. Българската монархия е въпрос на миналото, на историята, а поставянето му като проблем на днешния или на утрешния ден е най-малкото екстравагантно в днешна Европа." Написала Искра Баева ("Дума", 27 декември 1995), доктор на историческите науки, главен редактор на баш най-теоретичното списание на Партията!

 

Че се въртим омагьосани - да, но че монархиите са екстравагантно явление в днешна Европа - не. Освен, ако Баева разбира под "Европа" съветските републики. Че и за тях това далеч не е вярно - да не би Назърбаев например да не е султан в републиката си! Историци…

10.      На 6 декември, и не само на тази дата, и не само вестник "Труд", пише, че близки до БСП политици се срещат тайно  със Царя в Мадрид. На 19 ноември 1995г. с полет София-Мадрид през Цюрих на авиокомпания Суис Ейр кацнал в испанската столица Любен Гоцев - бивш външен министър в правителството на Луканов и разговарял повече от 2 часа със Симеон II в резиденцията му. Естествено, че Любен Гоцев отрича: "Виждал съм Симеон II само на филм, и то когато беше интервюто му по "Всяка неделя"."  Помолен да коментира визитата на Гоцев в Мадрид Александър Лилов заявил: "Симеон Кобургготски не влиза в сметките на БСП!"

(Само че аз не им вярвам, защото съм чел, например в официалните архивни документи за Втората световна война, съобщение на Совинформбюро, че слуховете за съветски подводничари, слезли в устието на Камчия през 1942 година, са лъжи, а паметник за увековечаване на това именно "лъжесъбитие" има и досега на брега на Камчия до морето! Или пък - че българският народ доброволно избрал републиката пред монархията на законен референдум през 1948г. Обаче българската комунистическа власт пуснала в обръщение пощенска марка в чест на този републикански избор на народа цяла седмица преди провеждането му! И само това да е !)

11.      А иначе социалистическата партия се модернизира. "24 часа" от 27 ноември 1995г. "Партийни активисти и членове на БСМ (Българската социалистическа младеж) огледаха 12 девойки от агенция "Хай левъл" в клуба на "Позитано" 20 миналата вечер. Участничките в конкурса дефилираха и по бански. "Мис Червена роза" стана 14-годишната Наталия Бояджиева от 137-ма гимназия в столичния квартал "Люлин". Тя прибра и награда от 15000 лева (към този момент около 215 долара). Лично зам.шефът на Висшия партиен съвет и член на журито Георги Първанов препита отличничката Наталия."

12.       17 дни преди Новата 1996 година - на 14 декември в Елисейския дворец в Париж - беше подписан тържествено Дейтънския мир. Трябваше да завърши тази война, за да стане ясно и от нашите вестници, че НАТО, САЩ и Европа не са агресори, а освободители на Балканите от сръбските последователи на комунистическата система. Ето пример:

Чак на датата 10 януари 1996 година (след като войните започнаха през юни 1992г.!) флагманът на демократичния печат в."Демокрация" ни осведомява, че: "Последният полет по въздушен мост до босненската столица Сараево от италианската военновъздушна база Фалконаре бе извършен вчера от френски транспортен самолет, доставил към 10 тона брашно. Това бе най-продължителният въздушен мост в следвоенната история на Европа, открит на 3 юли 1992 по инициатива на Върховния комисариат на ООН по бежанците и ръководен от него. За 1282 дни бяха извършени близо 13 хиляди полета, с които бяха доставени 159 900 тона храни и 17 600 тона лекарства и отоплителни уреди. Благодарение на въздушните доставки от 20 държави през трите военни зими беше спасен животът на десетки хиляди хора."

 

Не стига, че България НЕ Е една от тези 20 държави, ами и тези благородни усилия на международната общност за спасението и на Босна в частност, ни бяха скрити! Защо бе, "Демокрацийо"? „Дума", "Земя", "Часове", "Трудове", "Новинари", "Стандарти" и "Монитори" не питам, защото знам цвета на главните редактори и журналистите им. Питам "Демокрация"-та на Панчо (Денев), Иво (Инджев) и Невена (Копанданова), за да имам повод да отбележа, че демократ не се става само с един надпис на гърдите, който на всичкото отгоре лесно може да се сваля и поставя отвреме навреме! Иначе сърбите, които се изтеглят от териториите, които не им принадлежат според дейтънското споразумение, палят наред. Така, де! Комунистът оставя зад себе си изгорена земя! И масови гробове! Ще четем нататък…

 

И за пореден път ще трябва пак да припомням, че пред този съвсем ясен СВЕТОВЕН ИЗБОР, българската социалистическа партия и нейните привърженици ще бъдат винаги на страната на съветския (руския) "порядок". Ще си останат вечно "чугунени глави" в света на олекотените технологии, стари и никому ненужни "Победи" и "Москвичи", търкалящи се в някой буренак, защото и вторичните суровини вече са нови. (Какво да направя, като такава е истината!?) Не става Ново време от стари, пък били те и много мили, спомени! Не може със заклинания, внушения и самовнушения, героични жертви и саможертви, с "добри" лъжи, откровени измами, самозаблуди и „невинни" премълчавания да се спре Демократизирането на България!

13.        В началото на февруари 1996г. председателят на нашето НС акад.Сендов бе на посещение в Русия. Там е бил приет от президента Елцин. На тази среща академикът е изразил становище (вероятно е бил попитан), че ние няма да влезем в НАТО, щом руските интереси са други. Според руските вестници това е позиция на държавата България. Според самия Сендов той е казал такова нещо, но в частен разговор с президента. И това не било толкова важно.

 

Няма да споря, освен ехидно да подхвърля, че президентът на Русия и председателят на нашия Парламент са разговаряли несериозно за влизането на България в НАТО!

По този повод опозицията в Народното събрание поиска оставка на академика от председателския пост. Като пиша "опозицията" нямам предвид:

- Колегите му социалисти - техните аргументи са ясни;

- Бизнесдепутатите на Жорж Ганчев - мотивите им: „Това са евтини пропагандни трикове. НАТО-вският въпрос стои по стария начин: първо, не сме поканени в пакта, второ - нямаме пари, трето - е вредно за България, ако Русия се елиминира от сигурността на Европа. Ние не сме съгласни с искането на оставка по такъв несериозен повод."(интервю на Жорж Ганчев в "Труд", 8.02.1996);

- генералният на телевизията Иван Гранитски и певецът Веселин Маринов, носещи 12-годишно уиски и бутилка сухиндолско вино в Парламента за Председателя, който в този ден навършваше 60 години. (според клюкарницата на "24 часа").

Резултатите от поискания вот на недоверие на Благовест Сендов: датата 8 февруари 1996, 124 депутата против искането за оставката и 92-ма "за". Човекът, изрекъл думите: "Благодарение на това, че дойде 9 септември, аз станах математик" (пак от това време и пак в "24 часа"), остана председател на българския Парламент.

 

Защо пиша това ли? Ами, не защото имам друго мнение за 9 септември, а защото академикът говори глупости!

 

Не мога да допусна, че един справедлив строй, какъвто бил дошлият в Деня на Свободата (според Сендов), ще спре един талантлив човек да стане какъвто може да стане. Виж обаче, ако социалистическият строй е, какъвто аз си мисля, че е, то той би изпратил и Айнщайн в Белене, ако "Айнщайн" откаже да слугува на Партията. Пита се тогава - за заслуги или поради ум Сендов е станал математик-академик? Една подсказка: сред социалистическите академици е пълно с некадърници. С правоверни некадърници. Това обяснява и защо нямаме нобелов лауреат, като сме били гениален народ.

14.       По същото това време в Прага се събраха външните министри на страните от Източна Европа на която държавният секретар на САЩ Уорън Кристофър е казал, че НАТО ще се разшири на изток въпреки опитите на Русия да спре хода на историята. "Новите съюзници ще бъдат пълноправни членове на НАТО. Тези, които влязат първи, ще поемат задължение да пазят вратата отворена и за други". Без да назове страни, той е дал да се разбере, че става дума за Чехия, Словакия, Унгария и Полша. Вестниците отбелязват, че само България и Албания не са изпратили титулярите си. Министър Пирински бил възпрепятствуван да отиде в Прага, защото бил зает с посещението на германския президент Роман Херцог у нас. Нашата делегация се водила от Ирина Бокова. Когато се завърна от тази среща, тя заяви в медиите: “България почти е изпълнила изискванията на ЕС за членство в политическата им част.”

Давам и друго мнение, уточняващо това “почти” - Бинка Пеева във вестника й "Репортер 7" от 6 април 1996 (тя е жена на първия атлантик Соломон Паси): "Външната политика на младия  премиер сякаш върви под лозунга "Да обхванем необятното". Да влезем в Европа, но да се сближим тясно с Москва. Да бързаме за Европейския съюз, но да се правим големи хитреци за НАТО. Да ставаме все по-близки с Гърция и Сърбия и все по-малко с Турция и Македония. Вярно е, че да се балансира между толкова интереси е невероятно трудно, но поне трябва да е ясна посоката. А тя не е ясна."

Е, че как ще е ясна, когато Генадий Селезньов, съветският Сендов, каза (на 25 март 1996): “Русия, както и България, е против разширяването на НАТО.”

Добре, де, НАТО ще се разшири на изток въпреки опитите на Русия да спре хода на историята. Дотогава да се въоръжим с търпение, макар да не е лесно. Например: Следите ли кариерата на Бетина Жотева? Някъде в началото на март 1996г. се появи нейния филм “Кой управлява Сърбия” по Канал 1 на БНТ? Това беше “един дързък опит на авторката да изрази безпристрастно истината и своята лична позиция”, написа “Дебелия” вестник “168 часа”. Аз ще добавя само една мисъл на Бети във филма: “Управляващата социалистическа партия в Сърбия я бива повече от нашата”.

 

Че какво й е нашата социалистическа партия, бе Бети? Някъде в началото на годината, беше във “Всяка неделя”, Веско Дремджиев (А на този кариерата следите ли? Питайте, ако не знаете кой е.) разговаряше с Александър Лилов – идеологът на БСП. Той, Лилов, каза там - “Ние приемаме капитализма, доколкото той е полезен за страната. И сме последователни в това отношение. Ние го приемахме така и през 1946!”.

15.       На 25 януари 1996 г. Русия беше приета за член на Съвета на Европа. Близо 4 години след нас. От българските европейски депутати гласа си за Русия са дали Филип Боков, Иван Генов и Елена Поптодорова от БСП, както и Яшо Минков от БББ. Въздържали са се Васил Гоцев (СДС) и Юнал Лютфи (ДПС).

Според мен реакцията на последните двама е първосигнална. Погледнато от друга гледна точка - те имат имиджа на антикомунисти, който трябва да се лъска отвреме на време. Какво толкова? Да не би да искат от тях да умират като Йохан на барикадата… Русия така или иначе, рано или късно, ще трябва да се приобщи към Европа. Е, разбира се, че ще е след Украйна!

 

Засега сме още в края на 1995-та - първата година на управлението на Жан Виденов. До изгърмяването на банките и марша на долара напред и нагоре има година време. Официалният развод на мама Партия и тати Капитал обаче вече се е състоял. Аз съм писал за това покрай изборите за местна власт през есента на 1995, където банкерът Венцислав Йосифов бе избора на червените за софийски кмет. Тук няма да се повтарям. Прочетете http://dobronameren.blog.bg/history/2015/10/22/izbori-za-kmet-20-godini-predi-i-sled-1-ot-2.1401433.

За това как мафията подхлъзна своите червени спонсори и премина на страната на сините тарикати на Костов в края на 1996 и началото на 1997-ма, също съм писал. Даже повече. Прочетете

http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/11/za-15-godini-ot-10-ianuari-1997-1.880928

http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/13/za-15-godini-ot-10-ianuari-1997-2.881903

http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/14/za-15-godini-ot-10-ianuari-1997-3.882477

А за втората година от управлението на Виденов – 1996-та, ще следва втората група постинги “Времето на Жан – ... “ и нататък буквите от 2-рата половина на азбуката от “П” до “Я”. Четете ме. Обещавам, че ще бъде не по-малко интересно от публикуваната вече 1-ва част постинги “Времето на Жан - ...” с буквите от “А” до “О”. Стартовият постинг за първата част е http://dobronameren.blog.bg/history/2016/03/03/vremeto-na-jan-a-zashto-doide.1434613

 

П.П. В началото на първия постинг за Жан (линка е един ред по-нагоре) съм обяснил защо се занимавам с тези стари неща отпреди 20 години. ЗАЩОТО НЕ СА СТАРИ! Днешните социалисти се хвалят, че са реновирани, ама само една боя са си теглили отгоре. Иначе отдолу са старите разбирания на старите комунисти. Особено това личи, когато народите от “Еврогейския Съюз и ФАЩ” създават събития, които като киселинен дъжд разяждат и смъкват “новата им боя” на фандъци на фандъци.

Убеден съм, че Някой от тях със същност мафиотско-комунистическа ще скрои шапката на Миков. Както и съм убеден, че ТОЗИ ПЪТ историята им ще се повтори като фарс. Борисов не е Костов да ги легитимира новите. Дори и да му се иска, Обединена Европа няма да му позволи. Ще доживеем да видим това развитие – нещата се развиват изключително бързо.

Позволете ми привеждането на едно доказателство, дребно и ситно като камилче. О, какъв “хубав” и навременен за моите цели е Freeoldmen-a. Не зная какво сте прочели от моите “изследвания” за този блогов екземпляр. Затова ви препоръчвам едно  начало - http://dobronameren.blog.bg/history/2015/05/05/bratan-ovci-bah-urki-i-buda-li-v-blog-bg.1359206. Ако прочетете този постинг, ще се убедите в степента на русофилството на Фрийчо.

Ха сега прочетете вчерашният негов постинг - 24.03 16:20 - Че какво й е на тази програма? Автор: freeoldmen Категория: политика. Там става дума за програмата на Адолф Хитлер, която най-вероятно е взета от “Моята борба”. Аз не съм чел “Борбата”, затова е това “вероятно”. Същността на постинга са 25 програмни намерения на Хитлер и една диаграма на рейтинга му сред германците от 1924 до 1933 година. А думите на самия freeoldmen цитирам: “Програмата за управление на Германската работническа партия, възприета постфактум за такава и на НСДАП е кратка, ясна и радикална формулировка на фундаменталните постановки на националсоциалистическия мироглед.” Ще кажете: Добре де, от тук не следва, че путинофила брат Фрий е нацист. Така ли? Хайде да видим коментарите под постинга:

Коментари:

freeoldmen - Некъф бетоноглав побърза да даде минус. Демонстрира колко е вкаран в играта на черно-бели представи, натепана у главата му с дружните усилия на комунисти и демократи.

lidislidis - Eфектна програма. Много даже, като се има впредвид сегашните беззакония и закония с вратички, тази програма е върха и е доста актуална и мечтана от мнозина европейци сега.

freeoldmen - lidislidis Може много да плюят Хитлер, но никой не може да го обвини, че не е обичал Германия и народа й. В крайна сметка това се оказа най-важното, защото виждаме до къде я докара сегашното ръководство на Германия и Европа.

brancaleon - Здрасти. Забравил си да вмъкнеш, че създаването на санаториуми и почивни станции за трудещите се, е идея на Хер Адолф дето я е реализирал.
Все пак, почивката на черноморието в почивна станция за трудещи се, беше върха на соц. благата за работниците по времето на Тато. Наздраве!

mt46 - Да, Германия постига голям напредък, благодарение на вътрешната социална политика на Хитлер... Този факт е известен и трудно може да се оспори...

freeoldmen - Програмата си е съвсем добра, ако изключим стремежа на Хитлер към завоюване на ново жизнено пространство и малко се осъвремени, всичко останало може да залегне в програмата на една нова независима България.

kuschel - Пътят към Ада е послан с добри намерения. Програмата на Мусолини и социалните придобивки по негово време са още по-големи, но това е в началото, а после...световна война и ограбване на другите народи за облагодетелстване не своя. Това вече е брутален грабеж и престъпление. Сега това правят ФАЩ. Не се увличайте и умилявайте, че става смешно.

freeoldmen - kuschel Никой не се увлича и умилява. Но малко повече патриотизъм и чувство за отговорност към съдбата на народа ще дойдат добре на хората в Европа. Разбира се, за тези с плюшените играчки и приветствията към мигрантите няма да е хубаво.

freeoldmen - Сръбският патриот Радослав Караджич бе осъден днес от некви мутанти на 40 години затвор. Защото защитаваше родината си от орките.

tera - Каква е тази ода за възхвала на Хитлер, направо недоумявам ?!?  В какъв интерес на германския народ е действал???? Въвлича народа си във война, за да докаже, че "Deutschland ueber alles" и те до ден днешен носят в себе си историческа вина за всичко това. Също нали и той е мразил и требил евреи, славяни, цигани и др. като непълноценни хора. Не рзбирам какво искаш да докажеш с подобно величаене.

freeoldmen – tera, Никого не възвеличавам. Само отбелязвам факта, че нищо не е черно-бяло в историята, и че германците, отишли в другата крайност на национален нихилизъм, сега нямат отговор на мюсюлманската заплаха. Както и цяла Европа.

Аз, добронамерено: Комунистите продължават да се реформират, нали?




Гласувай:
4



1. yoan2015 - 1
26.03.2016 09:11
И ще продължават, до достигане на пълното съвършенство и окончателната победа на...
цитирай
2. dobronameren - На? На какво?
26.03.2016 18:59
Мислил съм върху думата. Не съм измислил нищо. Какво може да замени първобитнообщинния строй, освен следващото ниво на човешкия напредък. Комунизмът щеше да дойде... имаше дори определена година за това. Девет години след нея опитите за връщането му бяха отменени окончателно. Комунизмът не е следващото ниво на човешкия напредък след капитализма. Да търсим друга идея.
Засега като гледам, най-печеливша идея ми се струва животът на Земята да се върне в първобитния строй. Глобална катастрога се очаква, но според учените след 500 милиона години. Така че...
Може би е по-добре да се примирим с идеята, приписвана на Мойсей - Трябва да минат толкова години, колкото трябват, за да умрат последните, които си спомнят. Кофти за нас, живите в момента. Но... Тъй и тъй сме с погубени животи заради едни мерзавци, поне да го употребяваме за по-бързото им изхвърляне от паметта на следващите след нас.
цитирай
3. dobronameren - Още един от групата на Freeoldmen-ите стана нацист - Varg1
26.03.2016 19:24
26.03.2016 15:41 - 24 неща, които не знаете за Адолф Хитлер и Нацистка Германия
Автор: varg1 Категория: История
Какво ли се случва със съветските блогъри в БЛОГ.БГ? Не зная. Но следя изкъсо Икото Кушелски и Венци Подводничаря. После ще те информирам за наблюденията си, Jelezov
цитирай
4. yoan2015 - 4
26.03.2016 20:06
Ако трябва да съм честен за мен Съвтските блогъри и като цяло Блог.бг са абсолютно безобидни. Аз се сещам за тях само когато чета твоите постинги и тези на Славимир Генчев. Според мен един от проблемите на нас българите е, че сме големи разбирачи на теория, а практиката ни куца, възможно е да греша. Жалкото е, че от това "разбирачество" се заразяват и тези които идват след нас - това го четох също при теб и мисля, че пресният пример е един от тези Съветските, се гордее със своето русофилство и че не знам кой си учил в Русия, поне това се виждаше на първа. Само мога да кажа "Русофил нещастен, прости му Господи"
цитирай
5. dobronameren - Да, Joane, защитниците на комунизма и разновидностите му са, безобидни може би не, но безопасни - съвсем да
27.03.2016 10:07
И тук темата се раздвои. Аз вмъкнах "разновидностите" на комунизма, защото зависи за кой "комунизъм" говорим. Всъщност Комунизъм е вид Диктатура. Ако опростя нещата и заговоря с позната конкретика, и за още по-голямо опростяване на нещата така че да бъдат възприети от повече съвременници - само за диктаторите от последните стотина години, КОМУНИЗМЪТ е Сталинова диктатура, НАЦИЗМЪТ е Хитлерова диктатура, а ДЖИХАДИЗМЪТ е само нов начин за налагането им - не "горещ", а "студен". Защото "горещият" - поради технологичния световен напредък е ОПАСЕН за целия свят - докато "студеният" поразява само противника.
Срещу Диктатурата стои - и днес особено различимо - Демокрацията. Особено различимо пак поради световния напредък, но този път в политически и духовен смисъл. А Демокрацията е предопределен световен победител, поради Природата на човека. Разумът е неограничавана ИНДИВИДУАЛНОСТ. Животинската, неразумната общност разчита, тя преживява, благодарение на грубата сила - разделение на глутници и водачи вътре в тях срещу всички останали.
Точно в този смисъл Диктатурата и нейните привърженици са БЕЗОПАСНИ и все повече АБСОЛЮТНО. Но такова развитие на Света е ПРОЦЕС. При това процес без край. Прилича на плевенето на една градина. Една година да се пропусне и плевелите плъзват. В този смисъл привържениците на Диктатурата НЕ СА БЕЗОБИДНИ.
цитирай
6. apostapostoloff - Голяма е заслугата на социалистите
27.03.2016 14:46
за организирането на първите гей- паради в България. Сигурно са взели пример от руските си братя, защото най- много педерасти има в Русия, но гей- парадите у нас са и си остават патент на БСП.

Има и още нещо... От отлично информиран източник, пожелал анонимност, узнах, че в най- скоро време социалистите ще внесат в парламента законопроект за узаконяване на гей- браковете в България. Браво на тях!
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - А Караджич е осъден. Доста добре.
28.03.2016 09:09
Да се готви тов. Путин. А и Янукович, ако е жув. )))
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - Сега Зловолен е богослов,
28.03.2016 09:15
а евроцоциалистите имат не седалище, а свърталище, където се подвизава главният им гей и често се.е оттам.
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Цоциалистите винаги се променят така,
28.03.2016 09:23
щото да останат още по-същите. Хфакт.
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Дремджиев не е дремал, докато е
28.03.2016 09:26
докато е мъцал във в. "Народна младеж". Оказа с впоследствие, че е бил и сътрудник на ДС.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Ако не беше цоциализмът,
28.03.2016 09:29
овчарчето Калитко нямаше никога да стане Капиталитко. Затова така горечо го любят и мразят демокрацията. Доле США!
цитирай
12. slavimirgenchev1953 - Последното убежище на камунистите
28.03.2016 09:36
е фашизмът. Няма шест-пет тука.
цитирай
13. dobronameren - В момента на 5 места в първата страница на БЛОГ.БГ
28.03.2016 15:57
е бликнал газ вследствие на усилената отделителна дейност на групата "Доле США". Това ще се отрази положително не само на страната, но и на газоотделилите. Ще им олекне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882704
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930