Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 17:22 - Ти да видиш, како Пенке - 12
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 7216 Коментари: 25 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Търсейки под вола теле, какво намериха ТЕ. Олеле...

21.02.2016 - Най Голямата лъжа на 20 век..Холокоста !!

Автор: saankii Категория: Хоби   

(Г-жата Санким цитира, сега забележете: стар материал публикуван на 19 октомври 2013г., на руски език в някакъв сайт, чието име прилича на YouTube, но е не -  https://youtu.be)

“Холокоста не бъило..не вериш ,Смотри! Сионисты прибегли к отвратительному приёму... Они превратили холокост в догму, которую все должны воспринимать, как чистой воды откровение... Вся теория «холокоста» основывается лишь на противоречивых свидетельских показаниях нескольких десятков евреев и выбитых под пытками невероятных признаниях осуждённых немцев. Не существует документов подтверждающих холокост. Отсутствуют массовые захоронения жертв холокоста. Отсутствуют любые материальные доказательства и подтверждения ключевых положений холокоста.”

(Те подлеците си приличат. Разбрахте аргументите на saankii, нали, най-важните: не съществуват документи, потвърждаващи холокоста, няма открити и масови гробове на убитите евреи. Имах си хас да има – една пепел само е останала в пещите и дим в комина. Все едно чета аргументите на freeoldmen-a за правотата на народния съд. Някак мога да разбера това младо “старче” – то ходи “в гащите” на Онзи много стар 88-годишен убиец от Русенския зандан. Какво имам предвид ли? Сравнете начина на изразяване на Фрий и Блеки; думите с които защитават тезите си или нападат опонентите си са ЕДНАКВИ, правописните им грешки – също. Но каква вина се опитва да скрие Санкиту?! Ето едно много странно предположение. Тя есесовка ли е?)

А дали това е “най-голямата лъжа на 20 век”? Ровейки под вола в търсене на теле, прероденият Ботев беше намерил друга – американците не са спъпвали на Луната, излъгали са най-безсрамно. А пък шуменският Шундрек открил, че в годината, когато СССР изпрати човек в Космоса, американците още бесели хора по дърветата. За да се уверите, че не си измислям ни на йота - http://dobronameren.blog.bg/history/2016/02/21/ti-da-vidish-kako-penke-11.1431908

 Завалията и той откривател: (Подчертаването съм направил аз.)

12.12. 2015 - Путин, Льо Пен и Тръмп на кормилото на света през 2017-а

Автор: zaw12929 Категория: Политика  

“Путин, Льо Пен и Тръмп на кормилото на света през 2017-а

Борбата на елитите на Запад се намира в критична фаза и белег за това е първото място, спечелено на първия тур от регионалните избори във Франция от Националния фронт на Марин Льо Пен. В момента Марин Льо Пен е най-популярният политик на Франция. Тя е остър критик на атлантизма и поддръжник на приятелски отношения с Русия. Националният фронт, който в продължение на десетилетия критикуваше всички системни френски политици и медии, получи три пъти повече гласове, отколкото в предишните регионални избори през 2010 г. и надмина безапелационно голистката партия на бившия президент Саркози и управляващата левица на президента Франсоа Оланд.”

(За позицията на дъщерята на Льо Пен се знае. Тя е като на баща й: остър критик на атлантизма – да, но чак приятел на Русия – определено не. Обаче в Перник така се говорело. Аз очаквах при окончателните резултати след ВТОРИЯ ТУР на регионалните избори завалийката да даде малко заден, да информира читателите си, че Мари Льо Пен пак е първа, ама отзад напред, обаче – курец, както би се изразил Състрадамус. Комунистът никога не се нааква, той се посира. Ето, продължава завалията:)

“Зад Океана все по-голяма популярност набират две несистемни фигури в битката за президентския пост - кандидатът на демократите Бърни Сандърс и на републиканците Доналд Тръмп. И ако социалистът Сандърс няма голям шанс за напредък, милиардерът Тръмп, който в последните шест месеца се превърна в обект на подигравки от страна на либералните медии, е най-вероятният кандидат за президент на САЩ от страна на Републиканската партия. Но дори ако републиканците се откажат от неговата номинация, той ще се кандидатира като независим. Така че Тръмп нищо чудно и да стане следващият президент на Съединените щати, въпреки скандалните му ксенофобски изявления. Той няма никаква връзка с настоящите американските политически и икономически елити. В противовес с поведението на настоящия президент Барак Обама, Тръмп заяви например, че би се разбирал с руския президент Владимир Путин.”

(О-хо. Кучето пак е заровено в двора на Путин!)

“Усещането за социална нестабилност е свързано с увеличаване на имиграцията. На този фон Тръмп и Льо Пен спокойно могат да твърдят, че виновни за това са безпомощните политически елити, които не се интересуват от положението на обикновените хора. Така че ситуацията трябва да се промени за да се навакса загубата на доверие. Според анализатора на Файненшъл таймс  "във времена на несигурност и страх, избирателите изглежда са склонни да се обърнат към силния националистически лидер – западните аналогии на руския Путин“. В действителност, това наистина е заплаха, но не и за хората от западните страни, а за наднационалния и антинационален глобален проект.

Завалията! Христоматиен пример за безнадеждно глупав вредител. Констатирано с документи още от появата му в БЛОГ.БГ преди 7 години - http://dobronameren.blog.bg/history/2015/09/05/blog-bg-imena-zavaliite.1389356

Така-а-а-а, както казва мама Ташекова. Така ли е? Така е!  в интерпретацията на Божан – левия деконструкционен ташак на Петър Волгин. А така!

А така-а-а-а! Какви са тези очарователни колянца, които се мернаха под вола? 

“Българските политици трябва да тичат в Москва и да се извиняват, казва преподавателят по етническа психология от Софийския университет  проф. Людмил Георгиев”, са въвеждащите думи на интервюто на журналистката от в.Дума Светла Василева. Всъщност да ви светна – Оригиналното интервю на този професор - отбелязахте ли? по “етническа психология”, нутриционист тоест - е пред сайта “Афера”, после публикувано във вестник “Дума” и препубликувано в личния блог на chara   (Може да се е появило и в сп.А-spekto’, не съм проверявал.)

30.12.2015 - Проф. Людмил Георгиев: Следващият след Местан ще бъде Борисов

Автор: chara Категория: Политика

(Да не би някой да го пропусне, ей! Нататък са оригинални думи на интервюирания “професор по нутрицистика”.)

“Още щом Местан прочете от трибуната на Народното събрание декларацията за сваления руски самолет, казах, че той е пътник, понеже знам начина на мислене на Ахмед Доган. Тази декларация е била последната капка, която е преляла чашата на търпението му, и той е решил да се намеси. Местан поведе ДПС в много погрешна посока. Аз едва сега си обяснявам предателството, което Местан осъществи спрямо БСП. Имам предвид свалянето на правителството на Орешарски. Очевидно това е било подготвена игра, тъй като кабинетът "Орешарски" стабилизира ситуацията в България. Аз се ужасявам от тези неща. Ако човек се опита да мисли в тази посока, какво ще се окаже? Сваляне на кабинета "Орешарски" пак ли е съгласувано с Турция? А повторното идване на Бойко Борисов на власт?...

Навремето националният интерес беше членството ни в ЕС и НАТО. Прави ли ви впечатление, че иначе словоохотливият Борисов отсъства от цялата медийна шумотевица, която се създаде около случващото се в ДПС навръх Рождество? Борисов е страхлив човек и няма как да очакваме нещо от него. Той не е визионер, не може да предложи визия за държавата и за националните интереси. Иначе това, което каза Доган, ние сме си го говорили много пъти с вас  за невъзможността Европа да се превърне в единен държавен субект. Всъщност това пречи на Европа да бъде нормален актьор, голям играч в световен план. Освен това не бива да забравяме, че светът вече не е еднополюсен, че Русия и Китай заявиха своите безпощадни позиции за края на еднополюсния свят.

Очаквам следващия след Местан да бъде Борисов. Аз мисля, че Русия и САЩ, ЕС няма значение тук, вече се споразумяха по отношение на бъдещето на света. Такова усещане имам. Мисля, че нещата в Сирия ще се решат следващата година, проблемите с Украйна ще бъдат забравени. Оттам нататък оставям на хората и на политиците да си правят изводи за България. Казал съм го в интервю с вас преди година и пак ще го повторя. Българските политици трябва да тичат в Москва и да се извиняват, и да възстановяват "Южен поток", да възстановяват "Бургас-Александруполис", да възстановяват АЕЦ "Белене”. Борисов няма да може да балансира още дълго. Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. Ако той реши да бяга от управлението на държавата, което явно не е по силите му, той ще се кандидатира за президент. Както говори софийската мълва, "проектът ГЕРБ" вече приключва.”

А така! На Чара любимите посерковци. Както говори световната мълва - приключва, но путиниадата. “Професор Георгиев”, “адвокат Чолаков”, “Митко Кризата от УНСС”, “доцентът от Плевен”, “музикантът от Перник”, “пловдивската Черна Мара”, “северната Сиктир вара”...- въздъхвам дълбоко – скоро ще им се наложи да се преориентират от “Нутри булетс” към оня уред, дето много лесно се полага нова боя с него, как му беше името. Аз ще бъда “на щанда” и ще ви информирам своевременно, дори за номера на касовата бележка.

А сега какво очаквате от мен? След chara да дам думата на онзи колектив от “Думата”, скрит зад колективния псевдоним “1997”, нали. Няма да ви разочаровам, Даже два пъти ще им дам думата! Междувпрочем, умирам от любопитство какво са имали предвид леличките от редакционната колегия като са избрали ника си?

(Разбира се, че постингите са цитати. Блогърът “1997” никога не публикува свое мнение. Той цитира. В.Дума естествено. Въпреки, че може да се очакват след време цитати от вестниците “Атака” и “Десант”.  Ако решите да се заяждате на дребно, сега му е времето. Публикациите на блогъра “1997” ВИНАГИ ПРЕДХОЖДАТ тези във вестника! Може да излезе, че един вестник, при това “Дума”!, цитира един блог, в някакъв си БЛОГ.БГ. Странна работа...)

24.02.2016 18:15 - Не ровете гробовете на антифашистите. Дали да не забранят и паметниците с петолъчките, по целия свят, и знамената с 51 петолъчки?

Автор: 1997  Категория: История

“Дума 25. Февруари 2016 , брой: 46, Кънчо Кънев Член на Партията на Българските комунисти.

Повод за написването на настоящата статия е, че и тази година "демократите" шумно отбелязаха "Деня в памет на жертвите на комунистическия режим". Това днес е политика на управляващите и подчинените на тях средства за масова информация, които промиват постоянно мозъците на младото поколение, пред което се изопачава цялата историческа истина за фашизма в България и се внушава, че у нас е нямало турско робство, а е имало съжителство. Обективната истина е, че за зверските злодеяния на фашистите в България и света не може да има давност, нито забрава. Всеки има право на мнение и отношение по въпросите, повдигнати в статията. Искам да изкажа и моето мнение като сирак от фашизма, който е бил с майка си по фашистките арести, два пъти интерниран, след като баща ми Генчо Кънев "Циклопа" загина като партизанин в бой с фашистката полиция така, както и много други народни синове и дъщери, които се бореха за свобода, социална справедливост и демокрация. Фашистите убиваха без жалост и децата от 2 до 16 год. възраст .”

(За щастие на сина на “Циклопа”, смъртта не го е срещнала. Фашистите са имали пропуски. За разлика от комунистите, които никога не грешат!)

“Народния съд не е основан от "комунистическия режим", а с Указ 22. "В името на Негово величество царя, ние, регентите на България, по доклад на министър-председателя на 03.10.1944 г. под №325 - постановихме: Да одобрим шесто постановление на Министерския съвет, взето на заседанието на 30.09.1944 г. за съдене от Народен съд..." Указът е подписан от Кимон Георгиев, министър-председател на правителството на Отечествения фронт. Същият, който е бил министър-председател и в царското правителство. По-важното е, че Народният съд е образуван на основание на решението на антихитлериската коалиция на страните от Великобритания, СССР, САЩ и Франция за осъждане на престъпниците за Втората световна война и извършителите на чудовищни злодеяния в Европейските страни.”

(Нямам думи! А вие как сте с нервите? Добре? Я, дочетете статията на Кънчо Кънев от съюза на българските комунисти днес, Циклоп-младши:)

“След всичко написано дотук ще цитирам мнението на един голям българин - Атанас Буров, бивш министър на външните работи, а до 5.9.1944 г. министър на финансите, от близкото обкръжение на цар Борис III и регентите. "Защото виждах, потъне ли кораба, дойде ли на власт правителството на Отечествения фронт, с нас е свършено. Вярвах искрено, че дойдат ли комунистите на власт, ще настане Вартоломеева нощ, както стана на 25 юни 1923 г. Защото това е напълно естествено в духа на Мойсеевия закон: "Око за око, зъб за зъб". Искрено вярвах, че ще вървим по калдъръм от глави. Няма защо да си правим илюзии - който е клал, сега ще го колят." Буров категорично се обявява против войната срещу Русия.  Жалко, че нашите управляващи не са си взели поука от историята и днес ни хвърлят, заради САЩ, НАТО и ЕС, във война с Русия. Искат нов Ирак, Либия, Сирия и т.н. Те забравят, че "който сее ветрове, жъне бури".”

Изключителна – не, вопиюща наглост! Комунистът-убиец на Атанас Буров, разбира се след като му е взел всичките пари, се оправдава с думите на самия Буров, който – представете си! – бил казал, че си заслужава смъртта: “Който е клал, сега ще го колят”. Каква “справедливост”, нали?! Копеле гадно, говоря за Кънчо Кънев комуниста! Като твоята майка е Русия, що щеш в България още, бе мръсник?!    

Само след 12 минути!

24.02.2016 18:27 - Социализмът беше най-успешният период

Автор: 1997 Категория: Политика

“Кольо Казански, Дума 25. Февруари 2016 , брой: 46.

Във в. ДУМА през м.януари т.г. имаше информация, че депутати на РБ и Методи Андреев искат премахване на комунистическите символи. Най-големият резултат от 9 септември 1944 г. е, че на практика обезглави фашизма в България. В условията на социалистическата държава през 60-те години в промишлеността започна модернизация. За първи път в историята си България започна усвояването на върхови технологии, свързани с развитието на електронноизчислителни машини. Осигурени бяха необходимите фондове, материално-технически и кадрови ресурси, както и възможност за ползване на водещи производства на промишлени роботи. Неслучайно България се нареждаше на почетните места между европейските страни. Имаше безплатно образование и здравеопазване, работа и сигурност за всички. Хората имаха необходимия жизнен стандарт. Така че този период от развитието на страната не само че не е престъпен, а беше най-успешният период през цялата 1300-годишна история на България. Започна новият преход след 1989г. - преминаване от социализъм към пазарна икономика, и какво се случи? Днес Бойко-Борисовата власт превърна страната в материална и интелектуална пустиня. Тази престъпна власт закрива училища, закрива историческата памет, разгражда се държавата. Методично и целенасочено се рушат нравствените устои на нацията. Медиите бълват цинизъм, лъжи, убийства, насилие, порнография. Страната е превърната в духовно, политическо, социално и икономическо тресавище.”

(Същата вопиюща наглост комунистическа, но на друго ниво. Прочетохте нали? – “За първи път в в историята си България започна усвояването на електронно изчислителни машини” – Защото била “социалистическа държава”! У, бре! България станА соцдържава в 1948-ма, а започнА да усвоява ЕИМ в 1970 чак. Защо? Ами защото, да са живи и здрави капиталистите, че направиха първата изчислителна машина през 60-те години. И тя НЕ БЕШЕ АВС на измисления българин-герой Джон Атанасов! Чел съм още, не тук, защото лелките от “Дума” са спихнати балони, когато не ги пълнят с въздух под налягане катадневно, че докато при капитализма България е произвеждала 0 цветни телевизори, то при социализма достигнала 8000 броя годишно. Ашколсун! Първият цветен телевизор се е появил на капиталистическия пазар цели 4 години СЛЕД като комунизЪма вече е победил в нашата народна република. По това време нашите комунисти са поддържали 80 концентрационни лагери в които техните изродени копия са убивали хора с кол по главата, с права лопата през гърлото или просто със здравите си обувки, скачайки върху гърдите им! Това им е световния принос.)

Но иначе наглите продължават да си бъркат с пръсти между бузите и пишат ли, пишат. Фрапантно доказаеми измислици, защото се отнасят веднъж до времената на младостта на сегашните 60-70 годишни ЖИВИ СВИДЕТЕЛИ и втори път – не могат да издържат дори на повърхностен анализ на “фактите”.

Питате за примери? – само от публикациите в блога, само от последните няколко месеца, мога да посоча къмто 100 парчета поне. Избирам само един. Защото е съвсем пресен – от 20 февруари 2016г. Постигът се нарича “Мини академия за начинаещия инвеститор / Пиле в гърлото на змията” и е пак на оня колективен загубеняк zaw12929.

Няма да правя подробен анализ, нямам място, но можете да бъдете абсолютно уверени, че всичките изводи на Завалията са стъпили накриво, на МНОГО КРИВО. Съветите на zaw12929 до “начинаещия инвеститор” започват зашеметяващо:

Ползвам данните на МВФ добре представени от knoema.com и работя с GDP /PPP/.” – Ай, каква начетеност! Каква ерудиция само! Ако разбира и думичка само от туй, дето цитира, пък на! Все едно гледам оня екстрасенс циганин от зад “Овча купел 2” по “Десислава ТВ”.

Следва една графика, която показва “българския БВП на човек от населението измерен през паритета на покупателната способност”. Сложно, нали? А всъщност става дума за това какво е можело да се купи през годините с българския лев, наложено върху курса на долара. Разказвам ви тази графика. През десетилетието 1980-1990  ние сме били на ниво 40 до 43% от стандарта на американците. В десетилетието 1990-2000 изведнъж от 43% падаме на 21%. За да можем в следващите 20 години до 2020 година мъчително да се изкачим до 33%. Изводът на завалиите от тук е: “От долната графика се вижда, че почти 30 години по-късно с помощта на предписаните ни неолиберални рецепти за "оправяне", сме паднали на 33% от американския стандарт на живот. Това е ГОЛАТА ИСТИНА за моментния ни стандарт на живот и дори за близките ни перспективи до 2020г.” 

Сега да погледнем ГОЛАТА ИСТИНА в очите. До 1990 година официалният курс на лева спрямо долара беше 80 СТОТИНКИ за един долар при действителен курс два лева за парче. Което означава, че 43-те процента (при 0,80лв) спадат до 18% (при 2,00лв). Нататък графиката започва да става нормална: в 2000 година процентите стават 21, в 2020 - ще се качат до 33. Да, ама тогава какво ще остане от твърдението, че “социализмът беше най-успешния период в цялата 1300 годишна история на България”?!  Какво тъпо и нагло самочувствие, пак ще повторя. Дошли на власт на щиковете на Съветската армия, безчинствали 45 години и днес, осрани до над ушите, се сравняват с Аспарух да кажем. На каква база е най-невинния въпрос!

Какво ще кажете, а? Докато мислите, да ви покажа - за кой ли пореден път?! – един друг осран до ушите, като freeoldmen се разписва в блога. Аман! Нали?! Е какво да го правя, като сам се набутва между шамарите. Глупак пълен. Неговите авери theeconomist, kushel трият, крият се, бягат от възможността да бъдат набутани директно. Сhara, mt46, fasсindo дори, цитират, а той като другия глупак vencivaleri1951...

Написал един постинг “Да потъгуваме за Русия” , който стои ли, стои – докато след една година не му го навра в очите с въпроса още ли седи зад твърдението си – че в Русия народът живее по-добре от българския народ “и то в година на свирепи санкции, поставили на колене икономиката на Русия”. И задава възможно най-тъпия въпрос, в смисъл на най-незащитим: “Как при една и съща цена на петрола се е стигнало до тази статистика в Русия?” Как ли, наистина.

Не мога да се сдържа. Този хищен стар младеж ето какво е написал: “Ако ще се обвиняваме, доникъде няма да стигнем. Защото лесно е да припомним на руснаците кой кого всъщност предаде 1989-та. И в безвремието на Горбачов и Елцин след това дали изобщо си спомняха за нас. Но докато те се измъкнаха от предателското време, ние сме си до гуша в него. Но идат други времена, както подобава на широко скроени хора като нас и братушките, ще забравим и простим грешките от миналото и пак ще бъдем заедно. България и Русия ще пребъдат!”

Коя Русия, коя България? ... Побъркани хора, за лудницата – поставят знак на равенство между себе си и народа и страната си.

Поздравям ги с един пасаж, който съм прибрал в архива, но съм пропуснал да отбележа къде съм го намерил: Крым Hаш преди 1 час: "Баррель 90$-Крым Hаш , 80$- строим супер мост, 70$- просто мост,60$- паром,50$- канатная дорога, 40$- брод,30$- Крым Ваш,20$- Кубань в подарок."

Със същия пасаж поздравявам и блогъра bosia, като в добавка го съветвам да се изнася в Русия по-скоро, докато “Имам последователи в Русия”. И там мятали торти.

Торти, а не развалени домати, защото нивото на стандарта на руснаците било по-високо от нашето. А и там Путин не се сърдил като Цачева, че го замеряли, пардон – освирквали.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vishnichka - Господин Добронамерен,
27.02.2016 18:05
зачетох се тук, защото освен заглавието, се виждат първите три реда от постингите...

Ходила съм преди години в Дахау, после ми трябваше седмица да се отърся от шова, което витае във въздуха там. Времето сякаш спира, тишината е гробовна, колкото и хора да има, всички са потънали в мълчание, усеща се дъха на смъртта. Въпреки, че точно в Дахау пещите никога не са били използвани, те са участвали в надпреварата за най-висока производителност... потресаващо беше!

И само като вметка, сега постинги не могат да се трият, текстовете им вътре да, но се искат известни усилия. Постингите стоят в архива на блога, примерно моите ги слагам там, защото така спирам изкуствения понякога трафик към блога ми, особено когато отсъствам, а друг начин не знам...

Приятна вечер!
цитирай
2. dobronameren - Г-жо Вишна,
27.02.2016 18:12
останал съм с впечатлението, че си имате приказката със Санкиту. Защо не й драснете два реда, че не е съвсем права за "измисления Холокост"?!
Другото, вметката ви, не я разбрах. Каква връзка има тя със съдържанието на постинга. Отбелязвам, че тозва не ми се случва за първи път с вашите коментари
цитирай
3. vishnichka - Ами помислих,
27.02.2016 18:33
че смятате, че блогъри си трият постингите ... ето, цитирам "Неговите авери theeconomist, kushel трият, крият се, бягат от възможността да бъдат набутани директно".

А впечатлението Ви е погрешно.

:)
цитирай
4. dobronameren - Ох, милата Вишна!
27.02.2016 19:20
ПАК ще кажа - Как пък за толкова години не се научихте да не се правите на ударени. И ПАК ще продължа: За да направите "империя", трябва да сте смели, а не тарикатковци.
А пък да знаете след като станете честни, какви трудности ви чакат... Свят ще ви се завие!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Не е комплимент,
27.02.2016 21:49
твоето си е публицистика от най-висок ранг. С убийствен хумор а ла Алеко. А се чете и като журналистическо разследване - то е важно, защото доказва, че при другариата и блоговия тъпанариат дето се с.ало, пак ще се се.е. )))
цитирай
6. dobronameren - Благодаря. Ох. как ми се иска да напиша
28.02.2016 01:34
че зная, че не е комплимент. Ама пуста старомодност. Шегата настрана - събудих се три часа след като си бях легнал. Нещо ме събуди. Даже се ядосах, какво мога да правя в един през нощта след като е ясно, че в три пак ще ми се приспи. А то имало защо! Още веднъж да напиша: Благодаря за оценката на труда ми.
Труд? Трънки! Съдба. Ама и аз, откривателят. Късно съм се родил, късно-о-о. Няма вече нищо за откриване - все известни неща.
цитирай
7. sestra - Поздравления, Добронамерен,
28.02.2016 12:05
потвърждавам Вашето наблюдение за блогъра с ник "свободни стари хора"дословно на английски и русенския сивяк, и "двамата" люти ми душмани - че са едно и също нещо. Отдавна го наблюдавам докато то ме занимава със себе си. Впрочем ако цели да насочва негативно внимание към определени блогъри, които не мислят като него, към мен в случая, признавам му, успява. Приятелките ми тук, на които държа, ми викат БОРЕЦ или "сама се вреш между шамарите", "ние сме си с усмивките и със стихчетата, ти дерзай, "мила"... Ние отстрани. Без да доловят ни най-малко подробността с размерите на бузлуджанската чиния, че няколкото безделника и откровени простака, които споменавате налитат същи пирани, но с по-малко зъби да изядат и изглозгат всеки, дръзнал да не мисли публично като тях в блог.бг по една програма, отработена от тях явно дълги години и прогонила много хора. Видях как, демонстрирайки неизменната им марка, безцеремонността, към тях се добави неикономичния на времето, а сега наблюдавам как това прави някакъв си възрастен човек борн, който просто ужасно се излага, но то си негова работа. Все още не разбирам как привидно възпитани и фини привидно хора си ги харесват, че и ги покровителстват като да пазят пилци от ястреби. Да кажа, че е смешно - не е, но е полупрозрачно някак. А с Юлия - Саанки поне е забавно да се спори, защото е воин и не обича паравоенните групировки. Поздрав от мен :)
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - Известно, но се забравя! Затова е важно! И то много!
28.02.2016 13:07
dobronameren написа:
че зная, че не е комплимент. Ама пуста старомодност. Шегата настрана - събудих се три часа след като си бях легнал. Нещо ме събуди. Даже се ядосах, какво мога да правя в един през нощта след като е ясно, че в три пак ще ми се приспи. А то имало защо! Още веднъж да напиша: Благодаря за оценката на труда ми.
Труд? Трънки! Съдба. Ама и аз, откривателят. Късно съм се родил, късно-о-о. Няма вече нищо за откриване - все известни неща.

цитирай
9. germantiger - ...
28.02.2016 13:52
Другарко вишничка - за геноцида над германци и Холокауста над тях почти никога няма да чуете, а той надминава като жертви този над еврей:

МОИТЕ ПРЕВОДИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

http://germantiger.blog/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

http://germantiger.blog/history/2013/11/29/genocid-dyshterite-na-germaniia-6.1212483
цитирай
10. ramone - ....
28.02.2016 17:13
Това изследване - сравнението с американския стандарт - и аз го четох.
Само да допълня - пак там имаше и една графика, според която покупателната способност на българина през 88-ма (ако се не лъжа) е приблизително равна с тази на... Румъния (които по това време бяха на купонна система), Полша (които бяха в почти перманентна стачка от 81-ва) и Турция (защо е пропусната Албания?). Това ни е била мерката явно...
Така и не ми стана ясна идеята за този автогол :)
цитирай
11. dobronameren - здравейте, sestra
28.02.2016 18:11
Вие сама сте ги характеризирала точно - "няколко безделника и откровени простака". И съвсем определено не ги броите за приятели. Това означава, че сте "ваксинирана" към тях. Какво ви пука как се държат спрямо вас?! Не казвам - към обществото, което искате да има. Виж, другият въпрос с приятелките, както ги наричате, е много по-сложен. Не знам дали е моя работа, но аз на ваше място бих им "духнал под опашките". Толкова свестни хора биха искали да бъдат приятели с вас.
цитирай
12. dobronameren - Ами да ви помогна, ramone, по учудването ви относно автогола
28.02.2016 18:21
Zaw го е писал. Той няма умствен капацитет да пише за разсъждаващи хора. Затова всичко са му автоголове. По-лошото е, че 18 хиляди пъти да му го повторят, той вика "Така е бе, аз съм прав, а вий сте идиоти". Ако продължавате да ме питате - това, че той и другарите му са такива идиоти, е радостен факт. Не могат да спечелят "мача".
цитирай
13. dobronameren - Изчаках няколко дни vishnichka-та да вземе отношение
29.02.2016 14:16
към моето твърдение, че се прави на тарикатка, както и към напълно справедливия и верен коментар на germantiger (№9). Не би! Затова:
Тя твърди, че"точно в Дахау пещите никога не са били използвани" (№1). Не е вярно! Цитирам Уикипедията: "...За 12 год. през Дахау минават над 200 000 души от цяла Европа. 41 500 загиват от болести и недохранване, както и от жестокостите на СС. За изгаряне на телата на загиналите лагерът разполага от 1940 г. с малък крематориум, а от 1942 г. - с нов, по-мощен, снабден и с душове, според някои маскирана газова камера за изтребване на пленниците с газа "циклон Б" (синилна киселина)."
А знаете ли, че в руския вариант на Уикипедията - ВИКИПЕДИЯ материалът за лагера Дахау е 5 пъти по-дълъг и подробен, но в него не се говори за пещи, а само за газови камери.?!
Вишно, Вишно, земи да се обършеш, че си се накапала яко с червен сок!
цитирай
14. vishnichka - Ааа, не така господин Добронамерен!!!
29.02.2016 18:24
Да се позовавате на уикипедия е несериозно, аз съм споделила лични впечатления. Понеже съм ходила многократно в Германия, а Бавария изръшкала от А до Я, не знам кога точно съм посетила Дахау, но със сигурност е било преди поне 15-ина години. Подобен на Вашия упрек може да ми отправи човек, който е ходил също и е чул, видял друго. Ако е имало стар крематориум, нямам спомен какво е представлявал като пещи...

Аз съм Ви написала за модерните пещи на Дахау, които са били построени заради някакво зловещо съревнование между концлагерите за по-висока производителност... и които бяха след камерите и предверието им, откъдето всъщност се влизаше. Нещо като обикновена стая за баня, висока не повече от 2 метра, и около 20-25 кв.м. Това което съм запомнила, дали поради смяна на коменданта или друга причина, е че тези пещи, както и душовете, никога не са били употребявани. Точка!

Ако някой друг е ходил, да каже какво е видял, чул или прочел пък той...
Животът на целият Дахау е събран в една огромна сграда музей с прожекционна зала, изложени са много експонати и вещи в огромен брой помещения... иначе самите бараки бяха на голи дъски.

Не разбирам защо да ходя да чета Тигъра или да му отговарям за неговите пристрастия, направете го Вие, ако имате достатъчно интерес или време за шестте му постинга. Е, аз нямам ...

Учудвам се с каква лекота лепите етикети, щото не знам каква съм ви другарка, накапана с червен сок и прочие, но тогава ... в един слънчев ден, в Дахау беше пълно със стотици хора, много от които бяха немски семейства с деца...

Приятна вечер!
цитирай
15. germantiger - ...
29.02.2016 19:01
Другарко вишничка

- аз съм германец по майка

- родината на германския ми род Ост Пройссен е поделена между поляци и руснаци днес

- имам роднини германски в южна Африка/Салдана, САЩ, Австрия/Грац, Германия/Мюнхен

- бил съм навсякъде при всички, живял съм почти 11 години на 3 континента извън Европа, служил съм там/работил

- в германоговорящите/част държави в Европа съм бил по различно време, за различен период и вероятно ми се събират над 2 години в тях

- германския ми род е преимениуван от бг комунягите от Gottlieb на Боголюбови, макар това да е "равнозначно", а името на майка ми като бебе буквално подменено

- прадядо имам убит без съд и присъзда от българските комунисти и не му се знае гроба досега, дядо ми е съден от Народния съд итн итн итн

В Дахау вярно не съм бил, но съм общувал по цял свят с германски общности и ще ВИ кажа няколко истини другарко вишна:

Германия е виновна за всичко и винаги
Германия е виновна в историята преди, за днес и дори утре
Германия е виновна за двете световни войни и за тези в бъдеще също

Ние германците сме виновни за глада в Африка, може би
Ние германците предполагам сме виновни за наводненията в Азия
Ние германците сме виновни за случая Фукушима и този в Чернобил, нали

Хитлер със сигурност е виновен за сушата на Марс
Аз като „германец” съм виновен за дупките по българските пътища
Без капка колебание поемам вина за всички войни вкл. в бронзовата епоха

ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ ЧЕРНО – ЧЕРВЕНО - ЖЪЛТО ОЗНАЧАВА:
ОТ МРАК КЪМ СВЕТЛИНА, ЧРЕЗ КРЪВ! Това умря...

"Германия" - няма такава "държава":
Държава, в чиято столица има бетонен мемориал на евреи
Държава, в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813 г. и 1815 г.
Държава, в която има паметници на кирилица - на армията, която изнасилва – Съветската „армия”
Държава, в която се въртят филми като „горкия редник Райън”, в които чужди избиват десетки германци по „германски” телевизии
Държава, в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
Държава, в която водят децата от малки в концлагери, за да им внушат чувство за вина - да ги възпитават в срам, и колко зли са били дедите им

Германия е демонизирана и оплюта в хиляди книги, филми, шоута, вестници, въобще медиа.
Германия е "виновна" освен за своите, но и за много чужди и приписани престъпления.
Германия е единствената страна днес по света, в която гордостта със сила в двете световни войни е забранена.
Германия е най-безродната страна като историческо "възпитание" и "комплекс за вина".

На един прогермански филм, аз мога да посоча 100, 1000 антигермански!
На една прогерманска статия за история, аз ще посоча милион против!
На един прогермански празник исторически, аз ще посоча десетки чужди и антигермански, дори световни!

Така ли е в Русия, в САЩ, както е в Германия за история и сила?
Така ли е във всяка друга евродържава както в Германия за история?
Така ли е в коя да е друга страна извън Европа, що иде реч за минало и гордост, за национална памет?

НЕ и НЕ
Всеки има победи и престъпления - да
Всеки има право на гордост и почит - да
Германия не е всеки, при нея кънти в 9 от 10 случая само обвинение в историята като рупор днес
ГЕРМАНЦИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ НАРОД С ВНУШЕНО ЧУВСТВО ЗА ВИНА, без аналог в историята на света!

Никой друг няма „Шулдкомплекс” на национално ниво, въпреки престъпленията на руснаците мачкали 136 народности векове наред, нямат американците ликвидирали половин континент с автохтонно население, нито британската и френската колониални системи изтребили десетки племена и народности, нито пък иберийците съкратили цял континент в население. Никой от тези световни престъпници не се гаври с народа си, както се гаврят германските власти и половината свят с всичко германско в историята (що иде реч до сила и истина, не до изкуства и култура - тях щат не щат ги признават). Истината трябва да се казва докрай! А тази за Втората световна война е ясна – Сталин е по-жестоко и голямо зло от Хитлер, Британската империя в онова време владее стотици племена и народи, френската „република” също е яхнала десетки народности, а САЩ са сегрегация и „ако щете” расизъм. В онова време единствено Германия има в земите си почти само германци, нейното население в сравнение с всички други велики сили е най-хомогенно, но тя е най-голямото зло според историята която ни се преподава от деца до края на дните ни. Онези не са зло – руския комунизъм на изток не толкова, западните демократи колониалисти по цялата планета не са, само Германия сритана в дори неетническите си тогава граници е еманация на злото... сериозно ли, събудете се! И всички не 50-55 млн, жертви, а реалните 70 млн. смърти през ВСВ са отново само германска вина... „вие” подигравате ли се?
Същината на това, което пиша и винаги ще казвам не само аз, а още доста германци като Улфкоте, Бьодеккер, Куровски, Сарацин и много негерманци като де Зайас, Томчин, Дюк (от двете групи мога да посоча още автори) е ясно:
- няма друг толкова оплют и демонизиран народ след световните войни като германския в литература и кино
- няма друг народ с така внушено чувство за вина дори за чужди престъпления, освен своите, които той не отрича
- няма друг народ на който е забранено да се гордее заслужено и в степен справедлива със силата си след 1813 – 1815 г.

Аз съм роден и израсъл в България и за това мога да попитам българите:
Защо ти българино помниш Шипка или 3-и март?
Защо нормално се гордееш с Одрин и Дойран?
Защо си на колене пред черепите и жертвите на Батак?
Защо почиташ Априлското възстание и неговата хекатомба?
Защото това възпитава, това изпълва с гордост, това обединява – факт!
Защото така е правилно към саможертвата, към загиналите и патриотизма.

В този ред на мисли във всяко едно изречение мога да подменя българските с германски хекатомби, победи и борби за освобождение. Защо тези изречения са изпълнени със съдържание за всеки друг народ, но за германския не са позволени?! Щом ти българино и всеки друг по света има право и се гордее с победите си, да се гордее трябва и германеца. Щом ти българино имаш сериали за Аспарух, Симеон, за Борис, щом всяка друга нация създава филми за самочувствие и сила, то и германеца трябва справедливо да има това.
цитирай
16. dobronameren - А, не така, vishnichka
29.02.2016 19:50
Да отричате позоваването на Уикипедия (в случая), защото Вие сте имали лични впечатления по същата тема. е ПОВЕЧЕ ОТ НЕСЕРИОЗНО. Ако това минава за пред глупаци като от дружината на кухелите, съвсем не значи, че аз (в случая), ще ви се вържа. Мисля, че няма да има нужда да ви обяснявам пак, защото вие претендирате да имате поетична душа, а това все пак предполага повече интелект от този на един фатмак.
Обаче: Както е казал един поет "Прости за грубите ми думи, но още малко изтърпи"
Съвсем определено мисля, че манкирате. Санкиту пише, че няма Холокост, а вие я ПОДКРЕПЯТЕ на практика, допълвайки, че в Дахау е нямало пещи за изгаряне дори. (Което също не е вярно!). Демек, какво? Ако кажете, че съм мнителен, ще ви опонирам най-напред с факта, че ТЪКМО ТАКАВА ПОДКРЕПА е почувствал и germantiger и затова е реагирал толкова остро - даже два пъти. После има и нещо друго. Аз мога да ви засипя с конкретни ваши, също така йезуитски тарикатско извъртяни, становища и коментари по ДРУГИ ТЕМИ, където СТЕ СЪЩАТА - "накапана яко с червен сос".
Не отхвърлям правото ви на собствено мнение, но бъдете честна. Защитавайте позициите си открито. От какво се страхувате? - нали делото ви е право и побеждава!
цитирай
17. germantiger - ...
29.02.2016 20:26
Санкиту не е писала, че няма Холокауст, а това пишат десетки ревизионисти, добронамерен!

Чел ли си ги и кои, защото аз съм чел няколко и имам маса, които съм "складирал" но не съм чел до момента.

Добронамерен, добронамерено знаеш ли какъв Холокауст е упраженен в ръху германците от руснаци, от американци, от поляци, чехи, от сърби дори?

Щото за този упражнен от германци върху еврей знаем всички, но за другия не знаем толкова, а той е повече от еврейския като количество жертви и последствия.
цитирай
18. slavimirgenchev1953 - Неслучайно от него тръгна името "завалиат".
29.02.2016 20:29
dobronameren написа:
Zaw го е писал. Той няма умствен капацитет да пише за разсъждаващи хора. Затова всичко са му автоголове. По-лошото е, че 18 хиляди пъти да му го повторят, той вика "Така е бе, аз съм прав, а вий сте идиоти". Ако продължавате да ме питате - това, че той и другарите му са такива идиоти, е радостен факт. Не могат да спечелят "мача".

цитирай
19. vishnichka - Аз наистина недоумявам кое не стана ясно?!
01.03.2016 09:01
В моя коментар №1 !!! в ТРИ !!! само изречения в прав текст съм написала кратко, точно и ясно – отношението си, впечатлението си... по повод на теза, която се защитава от години от хора, с различната гледна точка, че холокоста е умело измислена фалшификация...

Не е лошо човек да иде поне в един концлагер, да види за какво иде реч и тогава да взима отношение. Аз съм го направила и тягостното чувство ще остане в мен за цял живот, направете го и Вие!

Още тридесет изречения да напиша, ефект едва ли ще има, защото моите думи в този първи ми коментар, са последвани от някакви инсинуации около нещо, което съм запомнила и в чиито тон не мисля да влизам...

Тигър ми е пуснал ЛС и вече съм му отговорила.
цитирай
20. yoan2015 - 19
01.03.2016 09:15
Добро утро! Щях да питам нещо за Санкиту, обаче може и да почака, сега ако не е много нахално от моя страна, защо липсва "Ти да видиш како Пенке - 10"??
цитирай
21. dobronameren - Germantiger ( коментар №17),
01.03.2016 09:37
Санкиту Е НАПИСАЛА, че Холокост няма, че Холокоста е най-голямата лъжа на 20-я век. Единственото, което мога да приема от възражението ти, е, че ТЯ Е ЦИТИРАЛА това, което не означава непременно, че и мисли така. Да, такава формална логика съществува.
Обаче по същата тази формална логика ТИ СЪЩО ЦИТИРАШ колко е велик германския народ, което НЕ ОЗНАЧАВА, че и мислиш така. Дори напротив - иронизираш го по този начин. Сега заболя ли те? Вероятно, убеден съм!
Аз нямам родово отношение към еврейския или германския въпроси покрай последната световна война. Затова моето мнение заимствам не от лични впечатления, а от исторически източници. СВЕТЪТ твърди, че Холокост е имало! С абсолютна сигурност е имало поне същия, а вероятно и по-голям геноцид срещу германците и срещу руснаците. Съгласен съм, че Светът НЕ ГОВОРИ за геноцида срещу германците. А за геноцида срещу руснаците говори под сурдинка отвреме на време, защото на самата днешна Русия в лицето на Путин съвсем ясно заявява, че не й е приятно да се говори за жертвите на Сталин. Знаеш ли защо това е така, germantiger?
Защото немският народ имаше ДОБЛЕСТТА да се покае пред божието Човечество за стореното от германеца Хитлер и неговите привърженици. ТОВА ОЗНАЧАВА, че жертвите на немския геноцид не са дадени напразно, след като са накарали да се покае цял един народ. КОЕТО позволява вече в един гроб да легнат и жертви и палачи. Оттук нататък всяко ново тяхно противопоставяне е вредно, да го кажа така.
Днешна Русия ОЩЕ НЕ Е НАПРАВИЛА ТОВА. Точно това ме оневинява, когато поставям знак на равенство между СССР и Русия на Путин. Впрочем Путин е извинителната бележка на руския народ, че той, руският народ, няма смелостта и почтеността на немския народ пред останалите народи по света!
цитирай
22. dobronameren - germantiger,
01.03.2016 09:40
С огромно съжаление пиша. че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е руски по душа, а не немски. Не знам дали разбираш какво искам да кажа с това? Затова да ти се помоля: Носи вода в мелницата на вопиющата народна нужда от покаяние на българските комунисти, а не се вторачвай в раните на собствената си душа. Колкото и тези рани да са болезнени за теб! Чуваш ли ме, germantiger?
цитирай
23. dobronameren - С удоволствие отговарям на yoan2015, защо няма "Ти да видиш, како Пенке - 10"
01.03.2016 10:28
Прочетете "Ти да видиш, како Пенке - 09 контролен" - http://dobronameren.blog/history/2016/02/19/ti-da-vidish-kako-penke-09-kontrolen.1431252
цитирай
24. yoan2015 - 24
01.03.2016 16:26
Ясно, значи 19'ти ще е контролен ако правилно съм разбрал и после 21'ви ако се стигне дотам. И всичко това благодарение на Санкиту.
цитирай
25. dobronameren - За 19-ти - да, ще бъде някакво обобщение на такива като
01.03.2016 17:50
Санкиту-ту-у, дето търсят под вола теле. А 21-ви ще е началният разказ от третия цикъл за ... още няма да кажа за кои, защото може да ми дойде нещо по-актуално "От магаре - тикме".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887689
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930