Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 15:16 - Записки по българските въпроси - януари 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4917 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво да ви кажа. Изригването на вулкана Йелоустоун и този месец януари се отложи. Някак угнетени и разочаровани от този факт Куш, Муш, Леж и Беж станаха така по-меки, отпуснаха се и започнаха да ги вълнуват обикновени нормални житейски неща. Не говоря за мъжеядството в мъжки и женски вариант, а наистина за нормални чувства – тъга по загубени приятелства, пролетни кокичени мечтания или пък спомени за вълнуващи срещи с хубави жени. Това – във виртуален план.

А в национален обществен план януари месец повдигна летвата много високо. Толкова високо, че – вчера го чух – не може да бъде прескочена, а само мината отдолу или заобиколена. Ето какво имам предвид:

ДПС се сцепи. Някои казват - гледам в момента Митю Гестапото по телевизията в компанията на Мирослава Иванова и оня физкултурник партньора й, че било по линията България/Турция. Такива напиняния имат и любимият на Светла Василева “професор Людмил Георгиев” – “Един път Доган спаси България преди 26 години, сега ще я спаси втори път”, Александър Симов, Татяна Буруджиева, Мария Пиргова и Андрей Пантев, ох и “стажанта” от Канал 3 Патарински. Други, демек аз, понеже клавиатурата е под моите ръце, твърдим, че Доган се демаскира за поредно като “двоен агент” – на ДС и на Русия. Ще кажете – ама то е едно и също. По замисъл – да, даже задължително, обаче гледам о.р.ДС-та в блога, избягват да вземат страна по въпроса Доган/Местан. Което може да значи, че не са получили още “Окръжно №4”, а най-вероятно са корабни мишки.

Ох, как ми се ще още тази година да видя този мечтан цирк! Но реалистът в мен ми вика: Трай до 2020! Добре де, това не е толкова далеко. А за да не ми са скучни тези бъдещи 3-4 години, бих се задоволил да гледам как Черния Мустафа ще се гърчи под единия ботуш, а Дългата Мариана ще се състари покрай другия ботуш.

БСП (чиста) си разчиства оборите. Миков плюс Мерджанов, Ерменков, Жаблянов, Попов, Райнов срещу Корнелия Нинова и другите около нея. Не мога да ви кажа имена, защото они мълчат, не се изказват от трибуната на Парламента. Но се усмихват и гледат да стиснат ръката на Пеевски, като сяда до техните банки. А, и щяха да имат разделително обединителен конгрес през февруари, сега чета, че щял да бъде през април. Имам една манджа в хладилника, седи от три дни, дали ще стане по за ядене, ако постои там още три дни?

Пейката на АБВ ще се обърне. Георги Първанов е много тежък и седящият на другия й край Борисов(Борислав) ще падне от високо. Барабар с няколкото нови и хубави каки. Другарката Бокова допълнително ще сговни имиджа на реформаторите в БСП. Изборите за председател на ООН и за наш президент съвпадат по време. Какво ще правим, когато демократите вкарат още два гола във вратата им? Освен пак да се търси “обединение вляво”. Ама нали си бяха обединени толкоз години?!

Патриотите... Кои? На Каракачанов или на Симеонов? Нямат демократичен шанс, казвам аз. Единият е кадър на онова ДС, другият е кум на Волен Сидеров. Бедата е, че се държат точно като такива. А отидат ли си тия двамата, кой ще ги замести? – Славчо Бинев, хубавата Поли, Джамбаски (тоя сам се изака на метеното си), Байрактаров, Касабов, Султанка, Лилов(Григор), Солаков или Тоцев?!?! Смехо-творцИ.

Атака се крепи на Русия. В този смисъл тя има по-дълъг времеви шанс. И той би се удължил повече, ако новата Русия (след Путин) реши да заложи на по-малко луд политик. Аз лично ще се радвам от такава промяна. Извън националния ни интерес по няколко направления – искам да видя мятанията на Цацаров между Сцила-та на Служенето и Харибда-та на Интереса, както и сгромолясването на оня, как му беше името – Нотев, Явор Нотев. Герой! Чуколов и той. А изчистването на Сидеров от политиката би намалило и моята работа. Тогава на кака Пенка ще й писне и ще тегли ножа на сума ти изкукуригали пилета, които изкълваха ръката й, докато ги храни.

Ох, реформаторите! Изобщо не говоря за ДСБ. Моето мнение отдавна е ясно. Да си ги прибира компетентната! Знаете ли защо като говоря за ДСБ, ставам гневен? Ако не се досещате, прочетете взаимосвързаните ми постинги “Убийци на надеждата”! ДСБ има историческа отговорност, а БСП е исторически отпадък! Моето мнение отдавна е ясно и по другата линия – вземи Кунева, удари Лукарски. Те не са “моето СДС”.

“Моето СДС”... За разлика от новата книга на Маргарита Петкова “Болката отляво”, моята болка е отдясно. Не държа на името СДС, мога да го заменя с ГЕРБ например, стига влака с машинист Борисов(Бойко) да пътува за Европа. А не за Русия или пък да заседне на Вишехрадските хълмове в очакване на ... който дойде първи. Според едно мое наблюдение за 12-годишен цикъл в развитието на събитията, тази 2016-та е критична, инфлексна точка в историята на страната ни.

Всичко това дотук, което написах, звучи общо – като преглед на стари неща и прогнози за нови. Ето най-важните януарски събития, според мен.  А как ще ги тълкувате вие, къде ще ги наредите в пъзела “България 2016” е ваше право.

Според мен, без да се обиждате – и задължение!

Едно събитие в последния месец на старата 2015 година промени, повдигна с още едно ниво, развитието на войната на Путин срещу демократичния свят. Говоря за свалянето на руския разузнавателен самолет в спорната територия между Сирия и Турция.

Тя, войната на Путин, започна преди няколко години. Нейно предизвестие в нашата Родина беше правителството на Орешарски (2013-2014) и санкциите на Европа в тази връзка, говоря за спрените европари. После в 2014-та се разбра защо и нашите БСП/ДПС/Атака са се напъвали. Путин анексира Кримския полуостров и създаде първите гнезда на горещата война в Донецк и Луганск. Последваха санкциите на САЩ, Европа и страните от Г-20. Видя се (за ония дето мислят и анализират, а не си мечтаят), че не танковете и крилатите ракети решават изхода от борбата, а стабилността на икономиката и световната привлекателност на идеите на развитата Демокрация. (Кое първо, кое второ, може и да съм се объркал, простете.) Рублата се срина, животът в Русия потъмня като по Сталинско време, русофил стана мръсна дума не само у нас. През 2015-та Путин окончателно се сбогува с мечтите за победа, хотя бьi в Украйна, да не говорим за “яката” от Балтийско море до Босфора. Другите му опити за пробиви в Гърция, Македония и Испания също се провалиха. Тогава ИДИЛ съживи старата алкайдска идея за тероризъм на ислямска основа. Самоубийствени атентати заляха Европа, Азия, Африка, Америка.

(Глупак! Циганска работа! Да дойде да ни пита нас, съкварталците, какво би се случило с циганите, ако станат много нахални и тумбите им се позиционират в махалата ни. Ще хвърчат ТВЪРДИТЕ глави, бъдете уверени. Това (ще) се случва с ТВЪРДИТЕ мигранти, терористите. Какво като са няколко хиляди? Какъв шанс могат да имат срещу милиардите мирни хора на планетата? Никакъв! И нека някои си запишат в бетоновите глави, че няма по-добра политика, приобщаваща милионите ДРУГИ наистина мигранти, от политиката на наша толерантност спрямо тях!)

Когато стана ясно, че демократичният свят ИМА възможностите да се справи с бежанската вълна, Путин реши да играе ва-банк и прехвърли горещата война в Сирия. И да не мислите, че му пука за някой си Башар Асад?! Ами! На сирийското средиземноморие в областта Латакия се намира единствената останала руска военна база извън Черно море. И за какво му е тази авантюра, какво като я защити? Турция затваря Босфора и край. Глупак, че дрънка. За Путин говоря.

Та да се върна на сваления руски самолет във въздушното пространство над Турция. Голямо чудо, голямо нещо – двама души и един самолет жертва! Обаче ... Това е удар в самото сърце на онзи фукльо, дето “докато лови риба на гърба на една мечка, Европа ще го чака!” Подиграват му се значи, а?! (Това е същото, което се случва с Венцито, Фрийчо, Рустамчо, като им кажеш в лицата да престанат да пишат глупости. Фрустрират се и започват да пишат още по-големи глупости.) 

Сагата “Доган срещу Местан” е пряко следствие от Гнева на Путин. Само истински или по принуда глупак като цитирания в началото библиотекар-професор Людмил Георгиев (другите вижте в моя постинг “ДС и курвите му” - http://dobronameren.blog.bg/history/2016/02/01/ds-kurvite-mu.1426635) се възбуждат. В резултат какво? Със свалени маски отиват там, където им е мястото. Да го кажа по-така фриолдменски: Като са ти свалили гащите, колкото повече мърдаш, толкова по-дълбоко ти влиза.

Гледам Делян Пеевски. Вместо да продава и бяга бързо, той купува нови неща. Така ставал по-богат и политическата му сила нараствала, сигурно си мисли. Глупак! Като своя духовен баща Илия Павлов ще свърши. Правило е мафиотите сами да се избиват помежду си. Какво отношение да вземе МВР-то на Румяна Бъчварова, да ги спира ли? Че защо – така те сами “чистят”, онова което са натворили. Което е честно според мен. А така се и пестят парите на държавата.

Вижте оня селянин Първанов. Заложи собствената си политическа кариера в бъдещето ва-банк на битата карта Ирина Бокова. Нямам нищо против - седнал карти да играе с 3 точки от оньори и 4 бои в картите си. Същински Доган – така му наредил Путин. “А-а-а, ама как бе”, ми вика в ухото един. Е, как кой - vencivaleri1951 (10 януари) “На път сме да се изложим отново... За кой ли път? В Нюорк Таймс и дават 4 точки/5бална система/ като подкрепа от Великите сили, няколко 5ици като лични достойнства и регион и 2бала вътрешна подкрепа. За това ми е приказката тъпунгер.” Селянче, с Първанов е от един регион. За 65 години не успял да научи правописа докрай, иска икономиката българска да върти. Да върти на хурката си бабина марксовите й мечти. Прощавайте, сериозни читатели, че пак се подведох по наглотиите им.  

Гледам и комунистите. Вместо да си посипят главите с пепел и да се покаят за своите отвратителни престъпления, те крещят, провокират, саботират, вършат нови престъпления. Щели да се спасят така! Имали план, щели да бият! Aй, вай, май Вазелин.

Да ти се насити окото на атаки, разказвам за СЪБИТИЯТА:

- Годината започна още на 30 декември вечерта, Тогава шефът на “Овергаз” (българският дистрибутор на руския газ) Сашо Дончев съобщил на премиера, че от 1 януари “Газпром” спира доставките за България и го моли за помощ, защото “това означавало да му съсипят бизнеса”.

Знаете ли, че Сашо Дончев по случайност е ректор на Библиотекарския институт, който е руската академия на българска територия за производство на ДС- агенти, професори, академици и вся остальная сволочь?! Не? Ами, защо не знаете? Ако знаехте, бихте се учудили нали, защо руският “Газпром” прави сечено на собствения си академичен български резидент!  И бихте разбрали думите на Бойко Борисов, казани на 3 януари: “Бяхме принудени да отворим държавните резерви, защото те щяха да ми сринат цялата енергийна система, страната щеше да угасне. Можеше 200 000 души да излязат на улиците. Дали хората щяха да се сетят за "Овергаз" или за Бойко Борисов – кого ще напсуват? Със сигурност мене.”

- На 6 януари “една ядосана майка влезе в час в училище в Севлиево и нанесе побой над учителката. Майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й.“ (Водена от някакви свои съображения журналистката от ДНЕС.БГ Вера К. Александрова ни спестява информацията, че ядосаната майка е циганка.)

- На 7 януари е намерен убит някойси Веселин Стоименов. Е, някойси – Весо Дебелия! Цитирам в.”24 часа”: “Стоименов е спряган за един от наследниците на убития президент на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев. Сочен е и за ликвидатор на групировката ВИС-2, а в днешни дни бизнесът му е широк - участва в поне 5 фирми, ангажирани с различни дейности. В „Сохо” ООД той е съдружник с известния футболист Даниел Боримиров, в момента шеф на школата на „Левски”. Съпругата на Стоименов Афродита е сестра на Христофорос Аманатидис-Таки. В по ранен етап – 2008-2010 г. съдружник в „Сохо” е била Антигона Янулис, жената, от която осъденият като лидер на наркобанда Димитър Желязков - Очите има син.”

Това е официална информация. Неофициалната говори, че последните два изстрела (от седем общо) били “контролни” – в тила. Което почеркът на руската мафия.

- На 9 януари беше намерен убит собственикът на Модна къща “Агресия” Александър Антов. Според в.Труд  екзекуцията е поръчана от човек, който иска да сложи ръка върху бизнеса му. Не е изключено и конкуренти да стоят зад убийството, тъй като в края на миналата година Антов подписал договор със световноизвестната марка “Армани”.”

Само след 36 часа представителите на българския бизнес в лицето на КРИБ и неговия председател Кирил Домусчиев излязоха с остро отворено писмо по повод убийството – “"Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан.” Да, наистина безнаказан!", пишат в писмото си представителите на българския бизнес.

Аз ще отразя още едни думи от това “кърваво писмо”: “... този път жертвата е предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя.” Е, е!  От тези думи само едно е вярно, че убитият Александър Антов е българин. Модна къща “Агресия” е новото име на старата ТПК “Витоша”, там Асен Агов е бил манекен навремето. Александър Антов стартира бизнеса си през 1989 г. Три години по-късно се появява “Агресия”. Персоналът на фирмата днес е 1200 души. Империя? – да. Ама не на Антов!  

Ще добавя, че Валентин Михов, бившият председател на БФС (още една империя!) който караше най-скъпата кола в България през 1993-1995 години (има го документирано), се оказа един най-добрите приятели на убития.

Нерде-не още: Кой ще е този символ предприемач, който ще нарече модната си къща с плашещото име “агресия” – въпросът е мой.

- 10 януари: Според в. “Комсомолская правда” (о-хо-о, какви източници има нашата БТА) България е изложена на риск след 5 години да остане без педиатри, хирурзи и анестезиолози.

- 11 януари, в.”Стандарт”: “Москва връща проекта "Южен поток". За това се похвалил самият премиер Бойко Борисов в най-близкото си обкръжение. Бил толкова щастлив от възстановяването на проекта, че радостно потрил ръце и възкликнал: "Сега ще видят всички дали Ердоган е добър, а Бойко – лош!". Според експерти работата по газопровода "Южен поток" ще бъде подновена до няколко седмици.” (Запомнихте нали – експерти, няколко седмици... И Бойко, който потривал ръце от щастие.) 

Има още в тази статия от “Стандарт”: “Анкара буквално си направи сепуко, като свали Су-24 на чужда територия.”

- Все на 11 януари: “Маскирани пребиха възрастна двойка в Пловдивско”;  "Овча купел" като Кьолн! Страх и зловещи "съседи".

- 12 януари: Според Петър Иванов (академик от хасковската БАНИ на един друг академик Григор Велев), директор на някакъв Демографски институт: “Българите ще са с 30% по-малко през 2050 г. По-зле сме от Ленинград по време на блокадата” (Ни повече, ни по-малко – направо по-зле от Ленинград! Академик, та фурга.)

- 12 януари, според ДНЕС.БГ: “Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предрече гибелна съдба на Европа. Той описа ситуацията на стария континент като хаос, в който чернокожи бият бели и ги изнасилват, а полицията пази вандалите. "Европа е пред гибел. Вече не само в България няма полиция, ами и в Европа. Както тук на полицията нареждат да бият "Атака" и да пазят циганите и пришълците в кв. "Овча купел", по същия начин на германските полицаи им нареждат същото.” (Интервюто на Сидеров е взела пак Вера Александрова.)

- И на 13 януари Боян Расате, лидер на движение “Гвардия”, насред София нанесъл средна телесна повреда на минаващ мъж, който си разхождал кучето. Счупил му носа, сиреч. На следващия ден сутринта Нова ТВ (Ана Цолова и Виктор Николаев) предостави камерите си на Расате, а не на 57-годишния гражданин със счупения нос. Сигурно защото не е циганин. Само 20 дни преди това Расате бе арестуван при навлизане с колата си в зоната на турското посолство, в деня, в който на посещение у нас бе премиерът на южната ни съседка Ахмед Давутоглу.

- На 13 януари започна врачанската сага за 18-годишния Тодор, който се сбил с двамата братя, известни в цяла Враца като Поничките. Те му нанесли 28 удара, той пък имал сърдечно заболяване и починал, както твърди Прокуратурата, от сърдечна недостатъчност, а не от ударите. (Някой може ли да коментира факта, че ако Тодор не беше се сбил с Поничките, и досега да е жив!?) 

- Един ден по-късно милостивите прокурори Цацарови налазиха кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков и неговите синове. Е, чакаме да видим... Какво? - Как съдът ги пуска срещу 2000 лева гаранция. Ако съм сбъркал цифрата и гаранцията е 6000 лева, прощавайте, виновен съм!

- На 15 януари в Поморие двама неизвестни пребиха местен журналист. Онзи същият, който на местните избори си беше направил един плакат на който с копие пробождаше “общинския октопод”.

- Пак в този ден, но в кърджалийското село Солище двама цигани зверски пребили местния магазинер, защото отказал да им даде нова вересия, докато не изплатят старата,

- На 18 януари излезе експертизата, поръчана от прокуратурата за смъртта на Пламен Миланов и приятелката му Теодора Димитрова от Дупница. Тя потвърждава първото заключение, че двамата са починали, защото са се задушили от въглероден оксид, “който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ или други горивни средства” – цитат от експертизата. Всичко би било наред, ако Пламен Миланов не беше ключовият свидетел по брадясалото вече дело срещу братя Галеви и ако Пламен Миланов не беше се задушил с газ само един ден преди поредното заседание по делото. 

- Точно по същото време сагата с двете каки съдийки Янева и Ченалова, която беше започнала да загасва, беше подкладена с оня СМС, дето някой го изпратил на Борисов и той бил виновен, че го е прочел.

- Ще спра с изреждането, че ще ми свърши мястото. Само да напиша, че в началото на февруари Уважаемият Съд окончателно реши, че Христо Бисеров не е прал пари. Грешка било, набедяване.

- Колкото до “провалите в здравеопазването и в образованието”, това са събития от следващия месец февруари.

Само да не забравя да благодаря на отминалия вече януари, че отмахна от моя списък “деконструкцията” Волгина и “магнолиите” от телевизия “7 дни”. И пак да попитам: А Силвето Великова от БНР кога, а?  

Навлязох в зоната на мненията, т.е разкази за ЛИЦАТА

На Миков няма да обърна внимание, но на ген. Атанас Атанасов – да. Защото е от ДСБ. На 12 януари генералът в телевизионно интервю (по НОВА отново) остро разкритикува властта и обвини премиера Бойко Борисов, че управлява сектора за сигурност заедно с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това е точно един ден след поредния атентат в  центъра на Истанбул при който загинаха 10 души. Сега няма да цитирам себе си, а отговорът на Бойко Борисов (пред журналисти в авиобаза Граф Игнатиево): "Ако разбутаме стабилността, която имаме, години наред няма да се направи правителство в България - това обещавам на всички, които си правят криви сметки. Тогава на другите ще им видя сеира аз. До вчера ме прегръщаха и ми искаха пари за хобито си футбол, днес ми говорят за библиотекаро сарайски неща. Ще ги пратя там да ходят да се молят при пауните. Аз на никого няма да се моля, защото имаме достатъчно голяма партия. Те ще идат да се молят, защото явно много ги е яд, че преборихме контрабандата и събрахме близо 3 млрд. лв. в бюджета и ги няма подобни Косьо Самоковеца, контрабандистите и тези, които бяха много близки до тях."

И на Радан Кънев, председателят на ДСБ, ще обърна внимание по същите “атанасовски” причини. Той каза, че “подготвя нов политически проект, но обявяването му е въпрос на политическа тактика”. И добави, че за едни “предсрочни парламентарни избори през май 2016 всички структури ще бъдат готови”. (Мислех го за по-умен. Тези думи ги каза на 18 януари. Днес вече е 15 февруари и още нищо от тях не се е случило. Ако предположа, че изборите ще се проведат в края на май, дотогава от днес насетне има 107 дни. Кое по-напред ще се свърши от чисто процедурна конституционна гледна точка? После дочетох тезисите му, където се казва, че “министрите от Реформаторския блок, които останаха на постовете си, могат да бъдат изолирани от собствените си партии” и се “разтревожих” толкова, колкото когато чух, че Жорж Ганчев щял отново да се кандидатира за президент.)

Сега малко от другите реформатори – Георги Първанов (17 януари): ”АБВ ще бъде твърде категорична алтернатива на политиката, провеждана от настоящия президент. Отдавна сме се опитвали да предизвикаме дебати по темата, но сме се сблъсквали с високомерието на една политическа централа. Държавният глава трябва да бъде реален партньор, но и силен коректив на едно управление. Трябва ни държавен глава, който да може да направи прочит на съвременния български патриотизъм или национализъм. Президентът трябва да инициира, реализира резултати по идеята за националното помирение по историята, по миналото на държавата. Не бих искал в тази кампания да видим "алтернативи", които търсят аргументи в евроскептицизма, ескалацията на напрежението на Русия, търсене на поводи за възраждането на стари конфликти със съседи". (А,така! “Един е лозунгът ни днес, съюз със СССР!” Е-е-ех... А знаеш ли, др.Първанов, че един дребен шеф във фондовата борса, познат като Икото в ъндърблога, беше написал “Гей, поле широко, широко, зелено, гей”?! Не търси, Първанов, в блога му. Мене питай, той трие, не иска да му показват грешките. Къде ли го е видял този подход към историята?)

Още един АБВ-реформатор, също известен – ген. Михо Михов. Той е бивш началник на Генералния Щаб на Българската армия, сега забележете – през 1997-2002 година, т.е. по Костово време. А днес е в АБВ?!: “С този закон (става въпрос за решението на НС от 14 януари, че самолети на НАТО могат да охраняват небето ни) признаваме, че вече ще бъдем консуматор. Казваме пряко и косвено на българските пилоти, на 100-годишната ни авиация - можем и без вас. България доказва, че не е военен фактор в района, след като не може да осигури въздушната си охрана.” (Пък една legna не мога да ви кажа мъж ли е, жена ли е, но мога да ви посоча къде е полегнала, четете – написа на 6 януари, всъщност тарикатски  цитира секретаря на Съвета по национална сигурност на Русия Николай Патрушев, позовавайки се на една агенция БЛИЦ:  В случай на ескалация на военния конфликт с Турция, Русия може да окупира Прибалтика. По този начин НАТО ще плати за подкрепата на Турция. Последствията от решението на Горбачов (да се съгласи на разширяването на НАТО на изток с България, Румъния и Полша-бел. ред.) са видими и сега, когато агресивният блок НАТО все повече се придвижва на Изток, усвоявайки териториите, захвърлени от СССР и Русия. Единственият противовес в тази ситуация остава РФ, която все още удържа контрола над този регион. За да отслаби Русия, Западът може да се опита да я въвлече във военен конфликт Това обаче създава определена заплаха и за самия Запад. Защото ако си търсиш конфликт и налиташ на бой, то рано или късно боят може и да се проведе. Защото, ако Алиансът подкрепи Анкара, от наша страна най-логичният отговор е въвеждане на войски в Прибалтика. И – цяла Прибалтика става наша. Напълно, без каквито и да било загуби. Достатъчно бързо.“

Предполагам, че прочитайки думите “наша, напълно, без каквито и да било загуби, достатъчно бързо” са напълнили душaта не само на legna, но и на всичките й единомишленици. Лека нощ, приятели нейни. Приятни сънища. Мокри.)




Гласувай:
7



1. blackpredator - тц, тц,
15.02.2016 15:45
колко много си отделил на новите военни учения на руснаците
и колко малко на Мускула на народа-бацепса
остави топлата вода, открита е в палеолита
още от тогаз светът си знае
студените войни ги пичелят китайците, горещите - руснаците
цитирай
2. dobronameren - Черньо. ти що си на това дередже
15.02.2016 15:56
като горещите войни ги печелят руснаците?
цитирай
3. schumpov - Благодаря. На много неща не бях о...
15.02.2016 17:49
Благодаря. На много неща не бях обърнал внимание, а някои ги подминавам без каквото и да е внимание. Чакам следващите записки„
цитирай
4. germantiger - ...
15.02.2016 18:31
Червените мърши мрат и са на доизживяване

Света говори на английски, децата им бЕгат на запад

СССР УМРЯ

НРБ Е ГРОБ

Впрочем те чакаха

- американците да загубят първата иракска - те биха

- америакнците и нато да загубят в косово - те биха

- америакнците и нато да загубят втората иракска - те пак биха

- америакнците и нато да загубят в афганистан - и те пак и пак биха

чакат маи инки, ванги, астероиди, потопи и България и русия да поведат света - те ЧАКАТ... ЧАКАТ!!! Свят не се повежда с чаканае, а със знание, умение, опит, бол труд, средства и дори шанс понякога... с чакане не

П.С.
Голям .ашак беше как Горбачов и ушанките загубиха студената война - със свалени гащи без нито един изстрел - те така влязаха в историята с тази позорно загубена война без аналог ;)
цитирай
5. dobronameren - По замисъл "записките" са всъщност преглед на събитията в България и света
15.02.2016 19:34
за текущия отминал вече месец. Плюс някои неизбежни мои разсъждения покрай тях. Спазвам правилото някъде около 15-ти на следващия месец да се появява "записката" за предидущия. Малко е със закъснение, но фактите си остават факти, дори както е казано "За да видиш планината, трябва да се отдалечиш от нея."
Благодаря за оценката, s.chumpov. Това ми дава сили да продължа. Кой питаше как издържам? Ето как. Вие ми помагате.
цитирай
6. dobronameren - germantiger, разбира се, че няма по-голяма лъжа от онази
15.02.2016 19:38
която е написал blackpredator-a. Китайци, руснаци... трънки. Запомнил съм една футболна максима: "Играят французи и англичани. Накрая печелят германците." Ето това е истината!
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - За тия, за които Русия, т.е. Раша, е "наша",
15.02.2016 21:28
упорито киснат в блога, вм. да идат да жувеят при мужиците, защото в технологично отношение они вече били надминали тъпите хамириканци. )))
цитирай
8. getmans1 - Милостив си, Бай Добронамерен като ...
16.02.2016 02:46
Милостив си, Бай Добронамерен като пишеш за интимния блян на куш и муш Йелоустоун, трябваше да му припомниш целия комплект.
Той, вулкана си вървеше и с движението на ектоничните плочи, руската супер подводница, БРИКС, новата световна валута, китайската, индийската и бразилската експанзии по борсите и до часове събарянето на Хамериката.

Иначе прегледа е, (6)!
цитирай
9. staler - ти към кои си добронаведен драги...
16.02.2016 09:11
ти към кои си добронаведен драги?путин,мутин,кгб,дс едно и също си дъвчем...на чии гроб плачете?....ае сега да видим---руснаците си правят каквото решат и в украина и в сирия,и нашто велико нато с сащ включително,маи само подлаива по трена с подвита опашка....мнооого интересно --нищо не се споменава по горе----защо я докарахме дотам да неаме 10 самолета?защо турски дипломати ни кадруват ,създават и закриват политически партии?защо през така успешно опазваната ни граница преминават групи по 20-30 и повече амуджи?защо даже и те не искат тука да се задържат?...кое е това сдс което ти липсва ?кои точно и защо?
цитирай
10. dobronameren - Не мога да ти помогна, staler
16.02.2016 13:19
Сам се оправяй с кашата в главата си, защото си се побъркал необратимо. Побъркал отдавна. Според мен от разочарование по напразно профукания си живот по мечтания комунизъм, който така и не дойде, няма и да дойде.
Само едно ме интересува - успял ли си да "заразиш" някой близък: жена, деца, внуци с полуделите си мечти. Ако си успял вече, само си направил и тях нещастни хора, които нямат бъдеще. Като теб самия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873536
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031