Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 16:07 - ДС, деденцата от БЛОГ.БГ и Народния съд - част 2+
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 7153 Коментари: 32 Гласове:
7

Последна промяна: 10.02.2016 16:15


Поредните о.р. Деденца Сегашни: (Ако сте попаднали директно тук, знайте, че този постинг има начало в предидущия http://dobronameren.blog.bg/history/2016/02/10/ds-dedencata-ot-blog-bg-i-narodniia-syd-chast-2-ot-2.1428968
5.         ТАРИКАТИ ВСЯКАКВИ

01.02.2016 - Военен престъпник ли е Б. Борисов

Автор xodjov Категория политика

“Реално в операцията срещу Ислямска държава и другите терористични групировки в Сирия участват десетки държави. Но има едно правителство, оглавено от един откровен идиот, който е основен помощник на терористите. Правителството е на България, идиотът е така нареченият "премиер", бившата мутра Бойко Методиев Борисов. От юридическа гледна точка Борисов би трябвало да бъде задържан от действащи международни структури и изправен пред международния съд, като военен престъпник за съучастие в престъпленията срещу човечеството на терористите в Сирия и Ирак. Заради него и цяла България в момента се превръща в държава-терорист и би трябвало да бъде изправена, заедно с Борисов, пред новия Нюрнберг. Дотам ни докара мафията и нейните господари отвъд океана.”

Това, че Б.Б. е терорист и трябва да бъде изправен пред НОВ народен съд, е анонимен донос. Защо? – Отивам в профила на xodjov и там чета: Име Alil Xodjov, Пол мъж. Само! И този е поредният страхливец от о.р. Деденца Сегашни.

04.02.2016 – Ще има Народен съд? Автор mt46 Категория политика

Още няма насрочена дата кога следващият ни Народен съд ще заседава, но ще е повече скоро, отколкото далеч във времето. А ние тогава пак ще бъдем на загубилата страна – напоследък задължително сме със загубеняците, което задължително завършва с човешки курбан. Курбан пак ще има и това не е заплаха, а историческа неизбежност. Наречете го национална карма, ако искате, но курбан ще има и гладът за възмездие ще трябва да бъде заситен.

Дотук на неизкушения читател, който не познава блогъра Mt46, няма да му стане ясно СРЕЩУ КОГО ще е “следващият ни Народен съд”. Обаче целта на Mt-то не е да не стане ясно КОЙ ще бъде съден. Напротив: 

“Положението изисква да запретнеш ръкави до лактите и да се поизцапаш къде малко, къде до ушите, но Европа отдавна е прекалено гнуслива да върши мръсна работа. Освен това е безумно влюбена в своите нежни „ценности”, за да върти тоягата и да демонстрира сила, а новият й имидж е изграден върху възпитаната смотаност. Болният човек на Европа няма да оздравее, ако не промени радикално начина си на живот. Промяната започва с излизането от мозъчната либерална смърт и със събуждането на инстинкта за самосъхранение. А веднага след това очаквайте и новия сезон на Народния съд. И български курбан пак ще има, като това не е заплаха, а предупреждение – за доброто на нашите провинциалисти, чиито мозъци отказват да приемат, че болният ред необратимо си заминава. И затова от свободните им усти продължават да излизат лозунги като „Повече Европа”, „Европа да ни натисне повече”, „Европа да се намеси по-навътре в нашите работи”.

Значи какво? Да идва руската мечка, която е доказала, че може “да запрята ръкави” и да се “поизцапа с кръв” поне до ушите. Ама да не си помислите, че емигрантът от Русе mt46 мисли така? О, не той цитира, в случая някой си Калин Руменов. Като всички, искащи онзи народен съд! Те кадесарите са такива открай време – възвишени идеалисти с чисти ръце и хладен ум. Другите са зверовете

Чуйте на Mt възвишената душа как трепери (07.02.2016 – Кажете ми, моля ви се...):  Прощавайте, че понякога съм тъжен и твърде обезверен!..../ Но кажете ми, хора, начина -човекът да бъде обеззверен!... Марин Тачков

06.02.2016 – Любовното алиби на зомбирания демократ

Автор lyubomircholakov Категория Политика

Хайде да мислим: защо нашичките "демократи" толкова много се взират в огледалото за обратно виждане? Защо говорят непрекъснато за "комунизма", защо постоянно размахват мераците си да рушат паметници, защо го развяват в качеството на плашило из т. нар. публично пространство? Нали "комунизмът" си отиде? А те все хипнотизирани в НЕГО и пак се пънат да разрушават, и пак да забраняват, и пак да пишат в учебниците колко било лошо, страшно и ужасно до припадък тогава с безплатната медицина, безплатното образование (включително висше), липсата на безработица... а бе, въобще кошмар! Кошмар, от който те самите са се облажили по пълна програма чрез вече споменатите безплатно образование и безплатна медицина, и сега продължават да извличат дивиденти от него, опитвайки се да плюят срещу зловещия исторически вятър, който бил лъхал от там, и се опитват да осребрят плюнките си чрез помощ от соросоидна Америка за соросоидите в България. 

Виждате ли го този “Адвокат”? Трябва да благодарим не на родителите си, че сме се родили, пораснали и образовали, а на КомунизЪма му

.- А знаете ли как се нарича предишния му постинг? Не? Е, аз ще ви кажа: “Ще бъдат ли разстрелвани русофилите”. На свой ред ще ви попитам: Как се нарича тарикат, който е и наглец? Ама не ми отговаряйте “човек на ДС”.

- А знаете ли мотото на блога му? Не? Е, пак аз ще ви кажа:” 2 + 2 = ?”. Точно така – с питанка накрая. Че откъде да е сигурен като “Две и две е три, щом Партията нареди”.

6.         НЕЯСНИ

Ето какво имам предвид. Има един блогър jivko1128

За него знаем всичко. От профила му: “Име: Живко Желев/ Възраст: 63/ Пол: мъж/ Град: Сливен/ Професия: безпартиен/ Интереси: Мразя комунизма,обичам политиката, но мразя политиците!” Само този факт за мен е достатъчен, да се подпиша, че човекът НЕ Е от ДС. Има и друго. Като прочетете следващите 20-тина реда и вие ще се съгласите.

Запазил съм един постинг на jivko1128 от 2014 година: “Секретното дело за лагерите”. В него става дума за дело 4/1990 за комунистическите лагери в България след 1944г., заведено от Иван Татарчев и възложено за изпълнение на тогавашния шеф на прокуратурата на въоръжените сили полк.Лилко Йоцов. (Всички факти за това дело са верни. Документирал съм ги и аз в постинга си “Спомени за смърти по демократично време”-10.09.2012). Ето какво пише в “Секретното дело...” на jivko:

“... Призован бях на 21.07.1992г. от Прокуратурата на въоръжените сили да се запозная с материалите по дело№4/90г. в съдебната палата ст.41 ет.4 при прокурор Теофилов за баща ми Желю Иванов Желев Бъчваров които е убит, там видях че има два смъртни акта за баща ми и че на 03.02.1959г. е задържан и е записано че е починал на 19.02.1960г. ... Да осъдим зверствата, извършени от комунистическия режим и геноцида в лагерите на смъртта. Нека не оставим безнаказани подобни античовешки действия. Аз, който зная какво се е случвало, очаквам справедливост и действия от Ваша страна господа от управлението на страната ни.

Погледнете сега на коя дата е арестуван бащата на Живко Желев и повече той не го е видял – 3.02.1959. Мога да разбера, че след 57 години jivko1128 не е написал нито един ред за тези събития, но ми се струва абсолютно ненормално този същият jivko да постне следното (денят преди)02.02.2016 “Отворено писмо-сигнал” – “ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ДО АГЕНЦИЯТА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ, ДО АСОЦИАЦИЯТА НА МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ, ДО МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ...”, че намерил игла в парче вакуумирано филе, закупено от кварталния магазин в Сливен. Затова се обръщам към Вас, Господин Главен Прокурор, за да се установи кой борави с такива ваксини по месото, за да се храни българският народ, защото народът трябва да знае с какво го тровят. Всичко е във Вашите ръце! 

Какво да кажа за Jivko? За презрение не става, а за обич още по-малко. Това са силни чувства с които възнаграждаваме постоянството в постъпките преди всичко. Малко хора могат да преживеят живота си в твърдост, повечето се огъват и това им се прощава, ако са били насилени. Но за каква принуда може да става дума при Живко Желев Бъчваров от Сливен, ул.... тел....  Досиета? Не зная. Не искам да се рова в тези отвратителни кадесарски  работи.

7.         Накрая ми остана да поясня защо избрах блогъра Dedence за кръстник на моите герои – днешните кадесари в блога. Връзва ми се на типажа – комунист, тарикат, циник, лъжец... и безумно мрази демократична България. Никът му започва с подходяща буква Д и по времето на онази ДС е бил бебенце, т.е. от Сегашните е.

Доказателство за последните три твърдения можем да намерим в неговите собствени постинги (3.02.2016 – “Електрониката, то не било просто”): 03.02 21:55 -  Нека децата, kuschel да преценят нашата подготовка и труд тогава, сами, да се замислят! Днес много блогъри сме минали 60 -те , а имаме не само компютърна грамотност ! Много от нашите колеги активно работят в западни, чужди фирми, защото България беше лишена от промишленост от политическите, тъпи новоеничари и "демократични" уроди и мафиоти ! Замислете се млади хора, на вас се пада нерадостната, но достойна участ и дълг за народен съд над политическите престъпници, ако искате България да се възроди и пребъде, ние по- старите ще помагаме с всичко, което можем !

Да-а-а. Какво означава “Ние по-старите ще помагаме с всичко, което можем!”, се знае. Ако не ви се четат постингите му, просто обърнете внимание с кого тук Деденцето споделя тази своя “готовност за помощ на младите”. А аз имам да доказвам първите 4-5 твърдения от характеристиката, която му дадох в началото. Избрах един постинг на Деденцето “като картина”, публикуван онзи ден - на 7.02.2016 – “Що е комунизъм и кой се страхува от него”. Да го бях поръчал, нямаше да е по-подходящ за моите цели. Подчертаното е от мен. 

Комунизма е философска теория за организация на обществото, при която отпада монетарната система за разпределение на човешките блага и ролята на парите, като единствен измерител на качества, способности, възможности и заслуги на отделния човек ! Принципа му  е „ От всеки според възможностите, на всеки според потребностите” – чудно, приказно нали !? Идеологията е изградена въз основа на икономическите реалности и закони при развитието на финансовия капитал, където се достига до финансов империализъм ! Парите и властта се интернационализират, като се съсредоточават в малка група от хора, които чрез тях управляват целия свят ! Така се постига класово, кастово общество с две основни класи - бедни и богати ! Преминаването от едната в другата каста е почти невъзможно и се защитава от всички обществени, съдебни и силови структури ! Основната идеология поддържаща това разделение се развива и днес, нарича се неолиберализъм ! Той дава измамна свобода за придвижване, местоживеене, информация, слово, търговия, работа, обучение и пр....! Измамността се състои в това, че въпросните свободи се заплащат, така бедните, които са болшинство, нямат възможност да се възползуват от тях! Например- на вас ви се предлагат отлични пътни магистрали, но вие нямате кола, нито пари за данъци и гориво ! Тези неща също са заложени в идеологията на комунизма, но с огромната разлика, че парите и монетарната система там не съществува!

Капитализма води до разхищение и унищожение на материалните и енергийни ресурси на планетата ! До деформиране на човешката психика и подмяна на природно обусловените, човешки добродетели ! Не развива равномерно науката във всички сфери, което води до регрес ! Издига в култ индивидуалния живот на ниво оцеляване, което противоречи на еволюцията и разума, на реалния живот, в който хората живеят в общности (градове, села) с общи морални и етически правила, а не като хищници единаци ! Класата на богатите си убособява отделни, охранявани места за живот, тя не живее сред хората, страхува се от тях !? Те също виждат, даже по-ясно от нас, несъстоятелността  на капитализма ! Вече заделят пари за екология, здравеопазване, просвета, защото Земята е обща, каквото и да правиш не можеш да се изолираш, особено от гнева на другите, които са мнозинство ! Зверската, ненужна експлоатация на природните ресурси с цел по-високи печалби, води до екологични катастрофи, войни и гибел на цивилизацията ! На разумните хора това е пределно ясно, въпроса е с какво и как да се смени !?
         Комунизма е футористична мечта и никъде до сега не е постиган като обществен строй ! Той изисква високоразвито обществено съзнание, образованост и отказ от животинските инстинкти за притежание и управление! Правени са и се правят много утопични опити за неговата реализация! Той е атакуван и унищожаван от притежателите на парите с всички, възможни средства ! Всеки занимаващ се с идеологията и нейното развитие е физически, социално, икономически атакуван и маргинализиран в последните 100 години! Основните недостатъци на опитите да се построи комунистическо общество са следните: Първо, то не може да се създаде от бедни, наемни, неуки хора – пролетариат, да се наложи т.н. диктатура на пролетариата ! Защото, труда е насилствен процес, когато се заплаща, всеки инстинктивно иска да получи повече, с по-малко труд, с по- ниска квалификация ! Второ, за да има равен старт и социална справедливст, трябва да има и заплащане с по- малка разлика - уравнивиловка, това реално спъва прогреса, губи се мотивировката за повече и творческа работа, ако тя е безплатна ! Трето, формирането на една управляваща партия, води до тоталитаризъм при който се изкарват пари от чисто партийна дейност ! До такава степен, че тази партия се намесва във всички човешки дейности, некомпетентно започва да ги управлява насилствено, да ги  подчинява и води до плутокрация! Критериите за обществена значимост на труда отсътвуват, както и степента на тяхното заплащане, въвеждат се партийни критерии ! Наличието на монетарната система, желанието за онаследяване, реално проваля всички мечти, за реален път към комунизма ! Четвърто, но не по значимост, подобна обществена система може да просъществува, ако се приложи в целия свят ! В отделни места и държави е обречена на бойкот, ембарго и изолация от всички останали, застрашена е от военни действия против нея ! Принудена да се защитава и да подържа близък, общ стандарт на всички хора,тази система (наричана соц. лагер), започва да изостава от капиталистическите страни в много показатели, изгражда информационно затъмнение, „желязни стени” и пр... Пролетариата, нехае за идейните основи на комунизма иска ковбойки, Макдоналдс, банани, кока кола и пр.... Така се стига до невъзможността и утопията, соц. обществото да изгради комунизъм !
           Все пак Земята е кръгла, върти се и обикаля край Слънцето, независимо от много други минали твърдения ! Така е и с комунистическата идея, на която принадлежи бъдещето ! Тя трябва да се доразвие философски и да стане реалност за всички хора ! Какво е известното до днес : Пролетариата трябва да се обучава и образова, той не е способен да води и диктатства, автоматизацията го измества ! Достатъчно е да разбере и приеме същността на учението ! Науката и техниката да са в основата на всяко управление и устройство!  Информационните технологи да са достъпни до всички хора ! Обществения модел, трябва да е пряка демокрация, без партии, религии и разделителни линии между хората ! Парите да станат само чисто разплащателно, електронно средство без физически носител! Без банки, лихви и парични спекулации! Най трудното, но трябва да се създаде-обща световна система за оценка на човешката дейност от раждането до смърта ! Нещо като обща точкова система, която зависи от индивидуалните постижения и грешки с плюс и минус за целия живот ! Държавно планиране и финансиране на производството, държавна собственост, частна собственост, данъчно обложена и ограничена само за лично и семейно ползуване! Спрямо събраните точки получаваш и това т.н. парично, ежемесечно възнаграждение, в което участвува всичко постигнато, а не само точките за конкретното, работно място в момента ! Точките са лични и не се онаследяват, разменят, преотстъпват, идват и си отиват с всеки от нас ! Това е бъдещето, мечтите на всеки човек, просто трябва да вървим всички в тази посока преди да се самоунищожим !

Цитирах ви целия постинг, за да прочетете от първа ръка глупостите на ТОЗИ – какъв? Според мен възможностите са само две:

- Едната – да се е побъркал. Нищо чудно. От многото неосъществен комунизъм, който е чакал цял живот или пък от съзнанието, че последните демократични години са занулили всичките му заработени привилегии в оня строй.

- Другата, по-вероятната – Такава да е новата тарикатска интифа на старата ДС към нейните сътрудници. “Комунизмът е чудесен строй и ако не бяха допуснати извращения някои на някои, сега да сме е-е къде-къде пред Запада. Затова дайте да го свалим тоя Капитализъм и да си върнем пак нашия строй, но с човешкото му лице.” 

Ами, дайте де! Целия въпрос е “Като го върнете какво?”

- Като начало – пак цитирам Деденцето (от 2.02.2016 в един постинг на Фрийчо): “Днес обаче, в съвременните остатъци от България, се надига един друг, истински народен съд, който няма да се съобрази със защитните и престъпни механизми на Конституцията, нито с партийно назначените съдебни марионетки имитиращи разделението на властите ! Това е страшното, много по- страшно от митологичните действия на т.н. комуняги !”. И нов Народен съд ще има!

- А после? – Какво после? – точкова система, където точките се раздават, пардон – “се определят според...” Както е казал Жан Жорес като го питали за краля: “Какво краля, нали го гилотинирахме”.

 

Ех, влизам им в положението на комунистите. Но понеже е много трудно, бързо излизам. Умряла работа са вече. Само глупаците още не са го разбрали.




Гласувай:
10



1. freeoldmen - Голем историк си, бай Добронамерен.
10.02.2016 16:49
Та значи горките регенти били вече екзекутирани по време на Народният съд...

Нов прочит на историята, подплатен с факта, че новаторът изобщо не подозира,
че има и Регентстки съвет на ОФ, за който става дума в статията.

А за мръсотията, която изливаш върху г-н Чолаков, дори невежеството не е извинение.
цитирай
2. blackpredator - к'во става бе, добронамерения чичка?
10.02.2016 16:51
излагаш се като резидент на МИТ у блога
нали началниците-ЦРУ-то Леон Панета, Дейвид Петреъс и Джеймс Улси,
се достове на Асфалт паша идваха тука
нали има Ми5, Ми6, Ми69, Мосад, Пасат, твойто МИТ, неумит и т.н.
едно мижужево КГБ и цяло ДС Митюгестапово ви се опряха

я се стегнете!
туй ти, Гетю, Слевун, Батогото, nkf, МВФ, йоско, троско...
свирете сбор под знамето на Сестра княгиня
земете пример от Местан
но пасаран!
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - - Какво ЕС? Нали го съсипахме? -
10.02.2016 18:08
попитал Гювенци, а Куш добавил гордо и бодро:
- И НАТО, и НАТО!
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Гладни кокошки
10.02.2016 18:18
нов народен съд сънуват. Завалии, та дрънкат.
цитирай
5. dobronameren - Почвам да броя кои от ДС-тата са се познали в 3-те ми постинга за Народния съд
10.02.2016 18:34
Имайте предвид, че чета и всички постове на позналите се. Ако питате защо, да кажа: Нали ги осмивам. а какво по-показателно от написаното от тях самите? За пример давам коментара на черния хищник, който е особено плодовит - 10 реда 9 глупости несвързани.
Пишете, Деденца Сегашни, пишете.
цитирай
6. freeoldmen - Бай Добронамерен,
10.02.2016 18:58
от срамежливото ти мълчание разбирам, че нямаш доблестта да си признаеш,
че за Регентсткият съвет на ОФ разбра за първи път от моя коментар.

Колко ли още неща не знаеш, бай Добронамерен?

И защо винаги, когато се опре до факти, се изнизваш като лайняна връв
и няма какво да кажеш?
цитирай
7. dobronameren - Хайде фактите, Фрий. Не твоите, а тези, които пише историята.
10.02.2016 19:46
Правя copy на пасажи от първия постинг за народния съд:
5. Всички, станали опозиционни вече, депутати от последното НС преди 9 IX, са арестувани в сградата на Парламента почти направо от депутатските банки. От общо 160 народни представители на подсъдимата скамейка са поставени 127 от тях. Десетина дни по-късно (на 21.09.1944) те са изпратени на тримесечни разпити в Съветския Съюз. После върнати оттам и на 3.01.1945г. са изправени в София пред въпросния „народен съд”. При прочитане на имената на подсъдимите се установява, че от 127 бивши депутати присъстват 111, в неизвестност са 7, а 9 са починали.
7. На 1 февруари 1945 г. първият и вторият състав на Народния съд в София произнасят смъртните присъди на тримата регенти, осем царски съветници, двадесет и един министри, 67 депутати и 47 генерали и висши офицери. Същата нощ присъдите са изпълнени.
Значи от 9 септември 1944 до 1 февруари 1945 има точно 144 дни. Вътре са трите месеца разпити в СССР и 20-те дни за работа на народния съд. Пита се НА КОЯ ДАТА са арестувани "фашистките" депутати? Каква съюзна комисия, какъв регентски съвет на ОФ те е патил? Нали обърна внимание, че според Историята и тримата регенти са били сред съдените и разстреляните на 1 февруари. Според тебе излиза, че те сами себе си са арестували, съдили и разстреляли?
Мислиш ли, че като го раздаваш "така информирано" против историческите факти, нормален човек, не комунист, ще ти повярва? И от какъв зор го правиш? Кого защитаваш? Да не би да имаш някакво пряко отношение към събитията покрай народния съд? Наистина има неща, които не зная.
цитирай
8. freeoldmen - Бай Добронамерен, прилагам цитат от предишният ти пост:
10.02.2016 21:09
"3. В същия този период в България функционира институцията на регентството, състоящ се от трима регента, само един от които е "мръсен комунист". (Справка от историята: В този момент и тримата регенти вече са убити.)"

Това в кавичките е твоя революционна историческа мисъл.
В нея твърдиш, че регентите са убити преди Народният съд, и че в момента
на провеждането му не е имало други регенти.

Хубаво е да се чете Уикипедия преди, а не след като си се изсрал на метеното.
цитирай
9. getmans1 - Но посран, няма ти го простя това нещо, да ме поставяш на второ място, нема значка кай е домакина, за теб трябва да съм №1, анадък му!?
10.02.2016 22:14
blackpredator написа:
излагаш се като резидент на МИТ у блога
нали началниците-ЦРУ-то Леон Панета, Дейвид Петреъс и Джеймс Улси,
се достове на Асфалт паша идваха тука
нали има Ми5, Ми6, Ми69, Мосад, Пасат, твойто МИТ, неумит и т.н.
едно мижужево КГБ и цяло ДС Митюгестапово ви се опряха

я се стегнете!
туй ти, Гетю, Слевун, Батогото, nkf, МВФ, йоско, троско...
свирете сбор под знамето на Сестра княгиня
земете пример от Местан
но пасаран!

цитирай
10. getmans1 - Добронамерен, вече няма да те на...
10.02.2016 22:26
Добронамерен, вече няма да те наричам „Бай“, щото гледам, че разни нездрави елементи МИ го превзеха това обръщение / нищо, аз съм уважителен и ще си измисля друго/.

Пак удряш в десетката, като дойде моя ред ще те моля да ползваш морска сол, от едрата щото си падам по екологичното. :)))
цитирай
11. dobronameren - Фрийчо, като цитираш от предишния ми пост нещо, защо коментара ти е тук?
10.02.2016 22:51
Отговарям вместо тебе. Защото, ако коментара ти беше на място, неизкушеният човек веднага може да направи справка и да види, че твоите думи "в същия този период", които аз съм цитирал, се отнасят за периода на управление на СКК, която действа в България чак до 1947-ма. Това са ЦЕЛИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ в първите 4 МЕСЕЦА НА КОИТО регентите наистина са били живи. А така, спориш тук, ама тезата ти на друго място. Ей, това комунистите, няма да се научите да се борите честно и векове да минат.
Пак ще повторя - от тези 4 месеца горките живи са били три месеца на разпити в СССР, а последният - четвъртият, може би в Дома на Терора на Лъвов мост. Живите погребани живи ли са?
И още да кажа: Ще ти се тези неща да са взети от някаква си Уикипедия. НЕ СА ОТ ТАМ, глупако. От историята на България са. Тази История, която вие искахте и още искате да унищожите. И която ВЕЧЕ е възстановена! И предстои ДА ВЛЕЗЕ в учебниците на децата ни. А опита за унищожаване паметта на един цял народ е престъпление по-голямо от убийството на една част от този народ в един определен период от време!
цитирай
12. dobronameren - Пак до Фрийчо. Този път във връзка с обещанието ми
10.02.2016 23:01
да следя как се разписват другите мръсници, споменати в трите ми постинга за народния съд (от които този е последният, третият).
Фрийчо, вземи пример от Кушеля. Преди два часа е написал един много мил пост - за изгубените приятелства в живота си. Каква трогателност! Омеква човекът. омеква. а ти се втвърдяваш. Понеже очаквам да "видоизмениш малко" думите ми в твоя полза, да декларирам: Не говоря за оная ти работа, а за политическите ти възгледи. И пак ще попитам: От к'в зор? Да не си решил да си купиш фабрика на 8-ми септември?
цитирай
13. dianaan - Хей, добронамерения.
10.02.2016 23:04
След толкова глупости, които изписа, май трябва да се прекръстиш на "zlonamerenia" или по- добре "nenamerenia". Може и нещо по- силно, но ... сам се досети.
цитирай
14. dobronameren - getmans, извинявай
10.02.2016 23:11
Не съм искал да те пререждам. Това е избор на самия blackpredator. Или може би на blakcpredator? Обърках се. Ама те се размножават със скоростта на тигровите комари. Хубавото е, че нямало нужда от ваксина срещу тях. Просто трябвало да се отделят мъжките от женските. Гениално!
Мисля си дали този метод - с разделянето, няма да помогне и при вселенските мераци на Путин.
цитирай
15. getmans1 - Баси идеята, това за комарите тъкмо работа за Фрийча той много отбира от половите органи, ще разделя комарите ... идеално ...
10.02.2016 23:52
dobronameren написа:
Не съм искал да те пререждам. Това е избор на самия blackpredator. Или може би на blakcpredator? Обърках се. Ама те се размножават със скоростта на тигровите комари. Хубавото е, че нямало нужда от ваксина срещу тях. Просто трябвало да се отделят мъжките от женските. Гениално!
Мисля си дали този метод - с разделянето, няма да помогне и при вселенските мераци на Путин.


... пък и комарофил, нито е обидно нито противозаконно, даже ще е богоугодно и народополезно деяние!
Даже от мен ще получи, евалла и машаллааа !
цитирай
16. blakcpredator - к'во става бе, добронамерения чичка?
11.02.2016 01:16
След толкова глупости, които изписа, май трябва да се прекръстиш на "zlonamerenia" или по- добре "nenamerenia". Може и нещо по- силно, но ... сам се досети.
Дебилотнесения:))))))
цитирай
17. yoan2015 - 15
11.02.2016 07:59
Не знам какво търпение, време и нерви се изискват, за да ги четеш тези завалийски смешки.
цитирай
18. dobronameren - Мара Подробната пита
11.02.2016 08:56
Защо един имбецил - надзирател от затвор в Русе по комунистическо време (№16) харесва една образована жена - инженер-химик от София по демократично време (№13)? Въпросът е към химичката.
цитирай
19. slavimirgenchev1953 - Добронамерен, предлагам ти
11.02.2016 09:11
да ги наричаме дедеруги. )))
цитирай
20. sestra - В случая искрената добронамереност Ви е дала сила
11.02.2016 09:18
да влезете в роля на психиатър. До там се стига вече. Комунистическо-имперската псевдоидеология служи за разпад на съзнания. Всеки трябва да го има предвид. Особено въобразяващите се манипулатори.
цитирай
21. dobronameren - Съгласен за дедеруги
11.02.2016 15:32
А какво ще кажеш за Де Серуги?
цитирай
22. dobronameren - Йоане, гледай сега колко е забавно...
11.02.2016 15:44
Харесва ми. Един предлага комарофили, друг - дедеруги, трети Де Серуги. Изобщо обменят се идеи. Пък и ако сравним с инТЕЛЕаналните напъни на другариата: "ей, ти чичка", "дебилотнесения", "Славун МИТ неумит"... какво ще кажеш, а? Не е чак толкова излишно, все пак има странични хора, дето четат и сравняват нива.
цитирай
23. yoan2015 - Завиждам ти на търпението. А това дето обиждат е признак на слабост.
11.02.2016 16:06
dobronameren написа:
Харесва ми. Един предлага комарофили, друг - дедеруги, трети Де Серуги. Изобщо обменят се идеи. Пък и ако сравним с инТЕЛЕаналните напъни на другариата: "ей, ти чичка", "дебилотнесения", "Славун МИТ неумит"... какво ще кажеш, а? Не е чак толкова излишно, все пак има странични хора, дето четат и сравняват нива.

цитирай
24. slavimirgenchev1953 - Става! То дедеругите само това правят - десеругстват!
11.02.2016 16:19
dobronameren написа:
А какво ще кажеш за Де Серуги?

цитирай
25. dobronameren - Търпение, казваш...
11.02.2016 16:31
Имам една любима приказка. Много пъти съм я разказвал. Можеш да я прочетеш и в постинга ми http://dobronameren.blog/history/2012/07/30/uf-lainiani-istorii.984199. Тя е в самия му край, макар да е вдъхновила заглавието.
Добавка: Странна работа! Понякога дори се плаша. Преди месец анонсирах, че имам намерение да опиша в една поредица от постинги управлението на Жан Виденов 1995-1996 (да отбележа 20-тата му годишнина). Проблеми със съдържанието нямам, написал съм го преди повече от 10 години, обаче се чудех как да започна - въведението ми се губи. Докато преди минути, като отворих постинга, който ти предлагам, Йоане, за обяснение на "търпението ми"... ами то по-подходящо от него за вход във Виденовото време няма! Така че - можеш да прочетеш целия постинг "Уф, лайняни истории", не само края му.
цитирай
26. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
12.02.2016 10:39
ДеСе-ругите с малките способности и големите потребности искат втори шанс, та което не са успели да осерат тотално досега, да го доосерат и така да осмърдят целия свят... Блажени вярващите в тяхната безкрайно нагла глупост. Те никога няма да видят светлината.
цитирай
27. dobronameren - В коментар №5 обещах да следя изявите на цитираните блогъри в 3-те постинга за народния съд
12.02.2016 21:45
В коментар №12 се отчетох за Кушеля, отбелязвайки, че се е омекнал още повече. Вместо да пише за баба си, която без малко фашистите преди Девети септември да я убият, той се беше разтъжил за изгубените приятелства в досегашния си живот. (Вижте предишния на този постинг). После констатирах, че Икото вместо да громи, беше снимал как кокичета цъфнали в двора му. Може би щях да им дам на тия малко време да потвърдят или отхвърлят моите наблюдения обаче...!
Отварям днес кушелските профили и о, изненада. Тоз прероден Ботев е деактивирал постинга за репресираната си баба. Да не го хванат в лъжа ли, що ли? И Икото е махнал поста си за кокичетата. Вместо него е постнал един абсолютно неразбираем мат'риал за Кончита Вурст. Нерде не - сега се сетил за ... за какво?
Да довърша за Freeoldmen-a. След яростното отричане на историческите факти за т.нар. народен съд (коментари номера 1, 6 и 8), млъкна, изгуби се, и той омекна. Що така бе, комунисти? Нали вашият човек яздеше мечка, като ходеше за риба? Бъдете на неговото ниво, де!
Или сте баш там...
цитирай
28. yoan2015 - Не може всички да са майстори, все ще трябва да има и някой друг чирак.
13.02.2016 08:54
dobronameren написа:
Имам една любима приказка. Много пъти съм я разказвал. Можеш да я прочетеш и в постинга ми http://dobronameren/history/2012/07/30/uf-lainiani-istorii.984199. Тя е в самия му край, макар да е вдъхновила заглавието.
Добавка: Странна работа! Понякога дори се плаша. Преди месец анонсирах, че имам намерение да опиша в една поредица от постинги управлението на Жан Виденов 1995-1996 (да отбележа 20-тата му годишнина). Проблеми със съдържанието нямам, написал съм го преди повече от 10 години, обаче се чудех как да започна - въведението ми се губи. Докато преди минути, като отворих постинга, който ти предлагам, Йоане, за обяснение на "търпението ми"... ами то по-подходящо от него за вход във Виденовото време няма! Така че - можеш да прочетеш целия постинг "Уф, лайняни истории", не само края му.

цитирай
29. dobronameren - Вярно е, че не може всички да са майстори. Трябва да има и някой друг чирак
13.02.2016 10:16
Но е вярно и другото мнение (твърдение) - Не може всички да са чираци, трябва да има и някой друг майстор.
И сега като фиксирахме двете страни на спора, какво правим? Не е ли редно да заявим:
- Ясно и недвусмислено - Аз съм майстор (съм чирак)
- Колебливо-разсъдително - Тоза спор е интересен, но животът си тече макар, че е твърд
- или пък философско-тарикатски - Не ме интересува това. Не е важно то.
За незапознатите с понятията - Майстор е човек, който върши всекидневната черна работа, без която животът няма да върви. Чирак е човек, който стои отстрана и гледа, защото му е показано да си живее живота, нали майсторът ще свърши всичко.
цитирай
30. vishnichka - http://dobronameren.blog.bg/history/2016/01/21/moiat-dobronameren-blog.1423999
14.02.2016 18:58
Господин Добронамерен, все се каня да Ви посетя и да обясня нещо за Ваше улеснение. В заглавието на моя коментар е линка на постинга, с който обяснявахте систематиката на начина, по който стоят темите Ви.
Като си влезете в личното меню на блога, имате вляво лента с опции. Ако изберете опцията "Блогрол" ще намерите две клетки. Линка от постинга Ви сложете в тази, където пише URL, а във втората клетка някакъв текст, примерно "Тематика на моя блог" или нещо кратко по Важе желания. След което натиснете активното бутонче "Добави".Това ще Ви зареди един активен и винаги видим за всички блогъри линк към посочения от мен Ваш постинг. Под профила Ви (горе долу ще излезе под аватара) и така всеки ще може да посещава въпросния постинг или Вие да си редактирате там нещо по свое усмотрение...
Хубава вечер!:)
цитирай
31. dobronameren - До vishnichka
15.02.2016 09:58
Благодаря за пояснението и особено за вежливия му изказ.
Самото наличие на бутон "Добави" означава, че този механизъм позволява създаването на много РАВНОПОСТАВЕНИ групи постинги. Идеята на постинга "Моят Добронамерен блог" е да бъде не равнопоставен с много други постинги, а НАД тях, нещо като портал към всички тях. Ако използвам блогрола за него, това значи да "отрежа" изобщо възможността за блог-вълни. Освен това още нещо не ми харесва. Блогролът е изграден на принципа "Последен влязъл, първи излязъл". Тази стекова организация LastIn, FirstOut e "обратна" на структурата на блога ми. Всеки следващ мой постинг не ъпдейтва стари неща, а добавя нови факти, които са свързани с факти от предишните ми постинги, т.е. четенето им следва да е последователно - FirstIn, FirstOut. Поради тези причини съм избрал друг подход. Поставил съм линк към портала "Моят Добронамерен блог" в самия ми профил в реда "Интереси". Разчитам, че постоянните ми читатели се интересуват от моите декларирани интереси. На всичкото отгоре в самия постинг-портал съм описал тази подробност. (Впрочем гледам, че и вие, vishnichka, не сте почитателка на Блогрола. Не го използвате за личните нужди на блога си.)
Но това са дребни кахъри. Имам една сериозна забележка ли, препоръка ли, не само към вас. Мястото на коментара ви (и моя задължителен отговор към него) НЕ Е под този баш постинг, който обсъжда народния съд 1945 и неговото значение в историята на страната. Тема, далеч по-сериозна от предложената от вас блогролска тема! Коментарът ви просто "плаче" да бъде поместен под постинга "Моят добронамерен блог", например. За ТОЗИ постинг, посветен на народния съд, аз очаквам коментари по същество - с аргументи "за" или "против". За мое огорчение не виждам такъв от ваша страна. Защо? - може би трябва да почакам да "пораснете" и от vishnichka да станете vishna.
цитирай
32. vishnichka - Уау, малко сложно ми дойде, но нямам против да се преместят или изтрият коментарите!:)
15.02.2016 18:50
Мислех да го пусна като ЛС, но ми беше неудобно...

Смятам, че точно блогрола дава активни линкове и е видим за останалите портал към други сайтове, блогове, постинги ... чужди или свои. Може да е само един или повече, мисля бяха до 20 броя позволени. В профила линковете не са активни и това е затруднение, трябва да се прави копи пейст, а за текущите Ви постинги си е опцията "любими блогове". Не знам предназначението на блог вълните, но блогрола си е отделна опция, а всичко останало е по Вашата воля и предпочитания...

Хубава вечер, господин Добронамерен!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883377
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930