Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2016 10:39 - ДС, деденцата от БЛОГ.БГ и Народния съд - част 1(от 2)
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5307 Коментари: 19 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Има ли връзка между комунистическата ДС и деденцата от БЛОГ.БГ? Да! Дебела като корабно въже!

От събитията по 9 септември 1944, включващи и Народния съд 1944-1945, са отминали вече 71 години. Държавната Сигурност, която съм обозначил с епитета  “комунистическа” именно, за да не се бърка с днешните тайни държавни вътрешни и външни служби, е създадена официално в 1947г., т.е. цели 3 години по-късно. А кои блогъри съм събрал под общото име “деденцата”, ще разберете съвсем точно, като прочетете този постинг до края. Във всички случаи обаче най-възрастният днес твърди, че е на 88 години, повечето са около 70-те, има и с 20-25 години по-млади. Т.е. тези “деденца” в годините на онези събития са били бебенца, а може и да не са били още проектирани.  

Следователно не може да се направи НИКАКВА ФОРМАЛНА връзка между онези събития и днешните “деденца”. Освен само една много възможна – от типа на “семейство Бокови бащи и деца”, но тя е твърде индивидуално лична и затова е тресавище за целта ми: да докажа ОБЩАТА ПРИНЦИПНА връзка между – виж заглавието на постинга.  Затова не търсете, не се надявайте да намерите “бокова” пикантерия в това мое историческо изследване. Но че целите и способите, както и мисленето на кадесарите и “деденцата” за тяхното постигане, вкл. омразата им, злобата, лъжата, наглостта и употребата на оръжие (ако го имат) за убийства. са съвсем еднакви, не виждам как ще отречете.

Историята на онези страшни години

1.                  “Първата заповед на министъра на вътрешните работи Антон Югов е от 10 септември 1944. На 12 септември вече е сформиран апарата на М-вото на вътрешните работи. Същия ден правителството приема постановление и определя кои да бъдат задържани за съдене от Народния съд. По това време са извършени редица убийства на хора, които са избивали партизани, гаврили са се с техните трупове, палели са къщи. Партизаните, слезли от Балкана, “произнасят присъди”, а органите на реда още не са създадени. Въпреки няколкократните предложения на Антон Югов правителството поради заетост в продължаващата война, откликва на този въпрос едва на 2 ноември 1944.  Георги Димитров изпраща радиограма до Трайчо Костов и препоръчва Костов и Югов да вземат бързи мерки, да се извърши проверка на всички сигнали за необосновани задържания на хора от бившата власт. На 20.11 Георги Димитров от Москва се свързва с новия директор Руси Христозов. Той го пита колко са задържаните. Христозов отговаря, че са 18 000. Димитров казва, че са много. После добавя: “Имайте предвид, че насилието ражда насилие.”

Под тази история се е подписал Добри Желев, кандидат на историческите науки. Публикувана е във в.“Дума”, 18 ноември 1991г.

2.                  В писмо до ЦК на РП(к) от 28.09.1944, публикувано във в.”Работническо дело” на 2 октомври 1944,  се казва:  “... без жалостното унищожение на великобългарския шовинизъм - тази язва на живото тяло на нашата страна - не е възможно изграждане на възродена, нова България. Необходимо е, наред с обезвреждането на тази смъртна зараза, да се извърши и огромна разяснителна и идеологическа работа всред народа и неговата интелигенция, за да не остане и помен от великобългарската идеология и авантюристична политика. Необходимо е с желязна метла да се очистят авгиевите яхъри на мрачното, подло и порочно наследство, за да се оздрави обществения и политически въздух над българското небе. В тази област лежи една от големите задачи на нашата партия.”

Обръщам вниманието ви на факта, че това писмо на Георги Димитров е от 2.10, докато първата намеса на Димитров в работите на Народния съд според Добри Желев, е на 20.11,  т.е. месец и половина по-късно. По това време Георги Димитров НЕ Е никакъв в текущото управление на българското правителство, но ръководи Международния отдел на ЦК на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики) и е депутат във Върховния съвет (парламента на СССР. Затова писмото му от 2.10.1944 до ЦК на Работническата партия (комунисти) е изпратено от Москва,

3.                  През 1991г. в.”Демокрация” публикува всички телеграми на Георги Димитров от Москва в периода декември 1944 - април 1945-та (Историкът Добри Желев не споменава да е имало такива телеграми. Може би защото “те са подписвани с псевдонима Дед, а съществува само подозрение, че зад този псевдоним стои Г,Димитров”- цитирам Стефан Продев в “Дума”-1991) с разпореждания до ЦК на комунистическата партия в София, сред които се открояват две забележителни “препоръки”: “Никой не трябва да бъде оправдан” (21 декември 1944, написана на руски!)” и “И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля” (януари 1945).

4.                  Продължавам с “изследванията” на Добри Желев в “Дума”, 18 ноември 1991г.: “С приемането на длъжността директор на милицията, ноември1944, Руси Христозов започва проучване на достоверността на материалите, въз основа на които са задържани намиращите се в участъците извършители на убийства, палежи на къщи и други престъпления. При прегледа на документацията на задържаните се оказва, че някои от тях са наклеветени, и към 6800 души са освободени. За съдене от Народния съд са предадени 11122 души. Тук влизат и всички убити в дните след 9.IX. и са извършили тежки престъпления. Те са съдени посмъртно. Народният съд започва своите заседания на 20 декември 1944. От изправените пред съда общо 11122 души, на смърт са осъдени 2730 души, до живот 1305 и останалите 5020 на различни срокове затвор, а 1516 са оправдани.”

Отбелязвам, че в цитираните от историка цифри, сметката му не излиза. Сумата от всички осъдени и освободени е 10 571 души. До 11122-мата има още 551 “пропаднали” из документите на съда. Това е около 5 % грешка. Обърнете внимание, читателю, че не става въпрос за съдебна грешка - осъдени неправилно. Tези хора просто липсват. Къде да ги прибавя? Към освободените? Към убитите? Към осъдените на различни срокове затвор?

5.                  Всички, станали опозиционни вече, депутати от последното НС преди 9 IX, са арестувани в сградата на Парламента почти направо от депутатските банки. От общо 160 народни представители на подсъдимата скамейка са поставени 127 от тях. Десетина дни по-късно (на 21.09.1944) те са изпратени на тримесечни разпити в Съветския Съюз. После върнати оттам и на 3.01.1945г. са изправени в София пред въпросния „народен съд”. При прочитане на имената на подсъдимите се установява, че от 127 бивши депутати присъстват 111, в неизвестност са 7, а 9 са починали.

6.                  По-голямата част от съдиите на Народния съд са избрани от управляващата в момента страната коалиция ОФ (БРП(к), БЗНС “Пладне” и отделни дейци на няколко други български партии), една част - от “най-добрите граждани“ според Добри Желев (каквото и да означава това), а останалите, включително председателите на съставите — от Министъра на правосъдието Минчо Нейчев (член на Политбюро на ЦК на БКП  от 4 август 1949 до 25 март 1954 г.) Обвинителите и главният обвинител са назначени от МС. Изискване за образователен ценз, вкл. и юридически, няма.

7.                  На 1 февруари 1945 г. първият и вторият състав на Народния съд в София произнасят смъртните присъди на тримата регенти, осем царски съветници, двадесет и един министри, 67 депутати и 47 генерали и висши офицери. Същата нощ присъдите са изпълнени. Сред всички 11122-ма осъдени на смърт от 13-те състава на Народния съд няма представители на официално управляващата коалиция “Отечествен фронт” на Кимон Георгиев .

8.                  А ето и кратката справка за “движението” на нашата мила татковина в тези преломни страшни години:

- ВСВ започва на 1 септември 1939. Министър-председателят Богдан Филов подписва присъединяването на България към Тристранния пакт чак на 1 март 1941г.. На 22.06.1941 войските на Хитлер нахлуват в СССР. Само два дни след това Англия и Съединените щати обявяват, че ще подкрепят Русия. Пак със закъснение - на 13 декември 1941г., българският парламент приема декларация за обявяване на война на САЩ и Великобритания. Царство България обаче не обявява война на СССР и запазва пълни дипломатически отношения с него.

- На 28 август 1943 умира цар Борис III и властта се поема от сина му Симеон. Поради малолетието на монарха, XXV НС избира тричленен Регентски съвет, който да изпълнява функциите на монарха. Съставът е подбран с намесата на нацистка Германия и е силно прогермански настроен.

- На 5 септември 1944г. СССР обявява война на България. На 9 септември войските му влизат в страната и на власт идва правителството на ОФ, ръководено от Кимон Георгиев. То обявява война на Германия (10.09) и подписва примирие със СССР (28.10).

- България остава Царство България (макар да се управлява от коалиция ОФ), чак до 8.10.1946 (година и половина след приключването на народния съд), когато се провежда референдума за републиката (в условия на окупация от войските на СССР). Официално България става Народна Република България на 15.09.1946г.. Царското семейство е изгонено от България в следващите няколко дни, а на 11.11. Георги Димитров става министър-председател.

- Междувременно земеделецът Никола Петков, който придава коалиционността на ОФ (министър без портфейл при Кимон Георгиев чак до 26.08.1945), е обвинен за шпионин, арестуван на 5 юни 1947, осъден и екзекутиран след 3 месеца (23.09).

- На 6 декември 1947г. Търновската конституция е отменена. В сила влиза Димитровската конституция. Самият Димитров умира в Москва на 2 юли 1949г.

- През 1971г. влиза сила Живковската конституция в чийто член 1-ви пише, че БКП е ръководител на обществения и политически живот на НРБ. Мърдане няма.

Историята на Държавната Сигурност на комунистите

1.                 Тази ДС не може да бъде описана като защитник на българската национална сигурност, Тя е пазител на партийната сигурност на БКП. Който твърди, че това не е вярно, все едно твърди, че БКП е синоним на държавата България. Или иска отново да се върне чл.1 на Живковската конституция от 1971г.

2.                 Защитата на българската комунистическа система винаги е съвпадала и съвпада с интересите на Съветския Съюз. Съветският Съюз, който днес някои от българите – заинтересованите (без значение на изтъкваните причини!) тези времена да се върнат – “свенливо” наричат Русия.

Ще кажем само, че Путин е от КГБ, която няма грам общо със съществуващата държавна сигурност от времената на руските царе преди ВОСР, макар че и тогава е имало “държавна сигурност”. Да не говорим за тъмните векове преди Възраждането и Светата Инквизиция. Която също не се е пръкнала от нищото.

3.                 До началото на 90-те съществуването и дейността на комунистическата ДС е дълбока тайна. Разкриването дори на парченца от тази тайна се е наказвало само със смърт. Промяната, наричана най-общо “10 ноември”, промени и тези неща. В началните години започнаха да излизат мемоари на служители на ДС, на които самата комунистическа ДС изграждаше “син имидж”. Този “оздравителен процес” е всъщност оправдателен процес за престъпленията на организацията ДС и се забелязва много отчетливо, вкл. и днес. Само че тази “работа” е безнадеждна.

4.                 България е член на Обединена Европа от 1 януари 2007 и съюзник на САЩ чрез НАТО от 29 март 2004.

Излизане от това световно семейство изобщо не се очертава, макар някои (вкл. блогъри от БЛОГ.БГ напр. по-надолу) “да си скъсват трътките с такива мечти”.  

5.                 Историята на престъпната организация ДС, чиито първи престъпления са убийствата по Славния Девети и организирането и провеждането на т.нар. “народен съд”, НЕ МОЖЕ да бъде скрита, още по-малко забравена, най-малкото пък простена. Такъв е новият Свят. Демокрацията, акуширана от високите технологии и  съществуването на глобална Мрежа за обмен на информация, е гаранцията за това.

Сега ви моля да спрете за малко четенето. Систематизирайте за себе си тези факти, преди да продължите нататък. Аз междувременно ще благодаря на Момчил Методиев от Института за изследване на близкото минало, от чиято книга “Машина за легитимност” (изд.2008) са взети всички конкретни данни за които не съм посочил изрично друг източник. От тази книга са и фактите за подробната история на комунистическата ДС от създаването й до днес, представени в предишния ми постинг “ДС – Курвите му”, http://dobronameren.blog.bg/history/2016/02/01/ds-kurvite-mu.1426635

Ех... Позициите на Младите о.р. Деденца Сегашни

Темата на този постинг е “Народния съд”. Представих ви ТОГАВА. Ето част от панорамата ДНЕС. Четете какво написаха 71 години по-късно дневалните о.р. на онази ДС в блога ни. Сами правете своите изводи кой е бащата, коя е майката.

За да не си помислите, че мнението им за ТЕЗИ СЪБИТИЯ се различава или пък е инцидентно и непоследователно, ще добавям факти от цялостното им блогово творчество. Още: Моите “позициониращи мисли” съм изписал в курсив. За да е по-лесно на “нервните блогъри” да ги прескачат, без да ги четат.

1                    Някои са ясни. Те имат КЛАСОВО СЪЗНАНИЕ от едно време и НЕ ГО КРИЯТ.

01.02.2016 - „Жертвите на комунизма”и президентът на всички българи

Автор: klasovosaznanie Категория: Политика

Авторът “класово съзнание” веднага съобщава, че това е копирана статия на Велко Вълканов и с уважение дописва титлата му ”Почетен председател на ЦС на Българския антифашистки съюз”. Всичко относно позициите става ясно.. Но! Аз имам въпрос, провокиран от профила на това “класово съзнание”. Там четем само едно самотно име – Георги Петров, нищо повече. Не се връзва с претенциите за ясност и откритост, заявени в ника. Впрочем може и да се връзва – Георги Петров се е казвал Главният обвинител на Народния съд, излъчен от “гражданската квота”. (Прочетете пак т.6 от раздела “История на страшните години”.) Ама защо такава сложност? Намирисва на друго, напр. страх.   

Иначе главните тези на др. Вълканов са следните:

- Жертвите на Народния съд са фашисти и съвсем правилно са осъдени на смърт тогава. Техните съдии българи са истинските антифашисти и днес трябва да ги почитаме. Вместо, както прави Росен Плевнелиев, който обръща историческата правда. А уж бил Обединител на нацията! (Кои блогъри не харесват Росен Плевнелиев и го наричат презрително “прецедент”? Защо не го наресват?)

Само да припомня, че Хитлер става “фашист” чак на 22 юни 1941, когато напада вероломно СССР. Ама, разбира се “вероломно” – ВСВ е започнала почти две години по-рано, на 1 септември 1939, когато Хитлер и Сталин са съюзници, поделяйки си Полша например (Мikolaj, къде си с острото си перо?). 

- Жертвите на фашистка България са ГЕРОИ и са в пъти ПОВЕЧЕ от съдените убийци по време на комунистическа България. И двете неща изобщо не са верни.

- Целият български народ в лицето на своите най-светли личности и открай време, още повече днес, разбира и избира социалистическото бъдеще на България.

Според др.Вълканов сред най-светлите привърженици на комунистическия строй са Александър Стамболийски, Райко Даскалов, Петко Д. Петков (брат на Никола Петков!), Гео Милев, Йосиф Хербст, Христо Ясенов, Никола Вапцаров...

Статията на Вълканов в постинга на “Георги Петров” завършва така: “Очаквам на 9 септември Вие, г-н президент, да дойдете с нас, българските антифашисти, пред Братската могила в София, за да изразите своята почит към жертвите на фашизма. Тогава, може би ще повярвам, г-н президент, че сте президент наистина на всички българи, а не лидер на най-реакционната десница у нас.”

Какво да кажа аз? Освен да напиша какво друго е писал klasovosaznanie. Например:  31.01.2016 - ДЕКЛАРАЦИЯ на кръжока за изучаване Кимирсенизма-Кимчениризма в България – “Изразяваме нашата пълна подкрепа и поздравяваме корейския народ за успешното изпитание на съвременно водородно оръжие. Това е нова забележителна победа на идеите за независимост, на делото на мира на Корейския полуостров  и тежък удар за американските империалистически агресори и техните последователи.” 

Ясно ли ви стана сега къде е мястото на България в света според “класовото съзнание”? Не? Е, аз не съм виновен. Четете нататък.

09.11.2015 – И отново продължава борбата

Автор metaloobrabotka, категория Технологии

Ако се доверите на категорията на постинга – Технологии, сигурно и ника metaloobrabotka ще ви се стори приемлив. Но като четете надолу, ще се убедите, че “технологиите” са на Комунизма , а и Никът натъртва, че имаме работа с “не човек, а желязо”. Чуйте “металното стържене”. И отбележете, повторението на факта, че и този профил съдържа само едно име – Иван Атанасов, и нищо повече. Защо? – Ами ДС-то е тайна организация!

“Другари! Отново посрещаме годишнина от Октомври. При Съветската власт, когато ние, работниците, бяхме стопани на страната, ние посрещахме този ден с гордост и тържественно. Но днес, под властта на нашите врагове, под гнета на капитала – към радостта и гордостта за това велико световно тържество на работническата класа се смесва  горчивина и тъга. Ние не удържахме това, което за нас завоюваха нашите деди. Ние се разсеяхме, загубихме бдителност. Ние, работническия клас – ние повярвахме на нашия зъл враг! Ние спокойно, даже не съпротивявайки се, им отдадохме властта и позволихме да разрушат социализма.
Нашите деди, болшевики, възпитани от Ленин и Сталин, добре знаели, че не трябва да се губи бдителност и да се разсейваме, докато врага не бъде окончателно победен, докато не бъде установен на планетата пълен комунизъм. До тогава няма отдих, няма покой! Работниците трябва да се бдителни и здраво да държат властта в своите ръце, зорко да наблюдават – не протяга ли към нея ръце врага? И ако протягат – трябва без пощада,да се отхвърлят тези подли ръце. Ние забравихме за това. Ние искаме покой за мирен живот. Ние оставихме оръжието, не завършили с враговете ни – и нашето оръжие се оказало в ръцете на врага и сега те го използват за да ни душат и ограбват.” – подписано Группа «Оппортунизму бой!»”

О-о! Българинът Иван Атанасов, повтаряйки съвсем открито задачите пред ДС от ония страшни години, се е подписал на руски език! Знаете ли защо? Защото го е домързяло да преведе оригиналът. А може пък да иска да плаши.

Следва 25.01.2016 – “Политическо преименуване” където четем новите ДС-указания: “Днес е нужно и много усърдно да се търси, внимателно да се вглеждаш, преди да можеш с увереност да кажеш, че пред теб стои Комунист — човек, готов (във всеки смисъл) да води работническата клас към неговата цел. Да, това е така, ние отдавна за това сме мислили и сега, посъветвайки се с другари, решихме да изменим наименованието на нашето движение: сега ние се наричаме Марксистско-ленинско движение "Рабочий Путь". “

Вярно, бе! Тук руският българин от желязо Иван Атанасов се подписал Марксистско-ленинское движение «Рабочий Путь».

Изкушавам се да ви цитирам още един постинг Иванов, съвсем пресен, в деня на жертвите на Народния съд. 01.02.2016 - “Гърция се готви за общонационална стачка”, където без всякакъв срам се заявява открито, че целта на гръцката стачка е комунистическа. Чунким не го знаем, че се налага металообработването ни. Само да дам подписа накрая – К.Октябрьский.

“Металообработката” има и цял кош постинги за чудесния живот на съветските хора, което е само благодарение на грижите на комунистическото или социалистическото (обърках се) правителство. Изкушавам се да направя паралел с последната поредица постинги на блогъра Born за “другата Русия”. Или пък със спомените на Vencivalery1951 от СССР или Русия преди (пак се обърках). Или пък с постингите на онзи БГ-блогър, който вместо своя снимка е поставил снимка на севернокорейското знаме. Или пък “новите блогъри”, които си падат по старите соц.технологии... Всички тези “технолози” твърдят едно и също – кадесарската теза “Да идва Путин у нас, та да заживеем и ние като тях!” Кои тях – руснаците днес или европейците? Уточняват. Затова наследниците им на Запад, а деденцата – на Изток. (Темата за “спящите клетки” не е тема на този постинг. Затова спирам.) Само да довърша: Докато “металообработката” си казва нещата честно, то “родените” “в Трънско” се правят на цигани. Имам предвид “тука има, тука нема”.

Отворих значи новата новата група “деденца”.

2.                  И вторите са ясни. Те също имат КЛАСОВО СЪЗНАНИЕ, но С НОВА МАСКА

02.02.2016 - Трябва да има възмездие за престъпленията на Втората св.война

Автор: 1997 Категория: Политика 

Този блогър “1997” страда от множествена склероза. Един ник, а зад него пишат, т.е. копират статии от вчерашният в.”Дума” (който е пряк наследник на “Работническо дело”), доста хора. Имат право – те всички работят в този вестник и материалите са си техни. (Точният списък с имената може да намерите в моя постинг от 25.09.2015,  “БЛОГ.БГ – Имена от ДУМАТА част 1”). Единственият въпрос, който може да им се отпери, е защо си крият имената зад този неясен ник. Аз съм чист – дал съм отговора си 9 реда по-горе: Класовото им съзнание е с маска. А зад маската е същото озъбено свирепо куче, пазачът и чистачът ДС. Ваш ред е – четете, сравнявайте и мислете.  

В този постинг – един ден след годишнината от “Народния съд”, блогър “1997” играе същия номер като “класовото съзнание”. Само дето вместо Велко Вълканов се изказва Андрей Пантев. Иначе тезите на председателя на БАС се повтарят и при професора (от далечната вече 1985 година) в историческия факултет на СУ.

- “Два дни из медиите се вихри пак пещерен антикомунизъм на тема "жертвите на Народния съд". Същия съд, който е част от идеята още при срещата на Рузвелт с Чърчил - преди Съветският съюз да им стане съюзник - че трябва да има възмездие за престъпленията в започналата вече война.” (Да живей Народният Съд значи.)

- “Нито Богдан Филов е разстрелян за това, че е археолог, нито Станишев - за това, че е бил световен хирург. Затова трябва да се има предвид, че не само честни кости лежат в тези общи гробове, а и такива на хора, които биха били осъдени във всяка страна, която е била нацистка, или тези, които са колаборирали с нацистката власт, в която и да е страна.” (Да живей Народният Съд значи.)

- “Не казвам, че всички наказателни убийства са били справедливи, покрай сухото гори и суровото. Проблемът е, че съвременните "реформатори" от 25 години използват историческите събития, за да направят от антикомунизма своя идеология, понеже друга нямат. Постоянното възвръщане на интереса избирателно към някои теми и насаждането на респект към "жертвите на комунизма" е пропагандна акция с цел да се внушава колко жесток е бил животът "при комунизма" и колко мракобесен е бил онзи режим.” (Да живей и Комунизма, значи.)

- “Наблюдаваме изкуствено надуване на мрачната картина. Всички жертви трябва да бъдат почитани, а жертвите на капитализма - поне като стойностна, личностна изява и постижения, са много по за изтъкване, отколкото тези, които понякога справедливо, понякога не, са били репресирани като слуги на нацизма.  Същото раздухване са списъците, дори с подписа на президента, в учебниците да бъде включена "истината за комунизма".” (Ах! Пак този президент мръсен!)

- “А ние сме на път да кажем, че пет века сме живели в съжителство с османците, а в социалистическите години сме пребивавали в страшен геноцид. Това е нарушаване на историческия баланс.” (Съжителство? Това мирише на най-ново.)

Изобщо не ми пука какво бръщолеви онзи стар “антифашист” В.Вълканов, но Този Пантев пише учебниците по нова история по които учат НАШИТЕ деца!

СПРЕТЕ И СЕ МАХАЙТЕ ПРОТИВНИ КАДЕСАРИ!

Няма как, говорейки за “Думата”-1997,  да пропусна блогърката Chara.

За тази “отровна змия” съм писал достатъчно. А и тарикатката не е взела отношение по въпроса за “народния съд”. Затова няма да се повтарям (гледам че и мястото ми в този постинг свършва), а ще напиша само кои мои постинги бихте могли да прочетете, за да се уверите, че мястото на Светла Василева е тъкмо тук – при “новото” кадесарско тяло

- с ляво крило БСП-Миков – “БЛОГ.БГ – Имена от Думата -1”-25.09.2015

- и с дясно крило ДПС-Доган – “Малка история”-7.10.2015  и “Малко по-голяма история”-2.11.2015

Ако прочетете и втора част на “БЛОГ.БГ – Имена от Думата”-30.09.2015

ще прочетете още за много кадесари с “класово съзнание, съответстващо на променените условия”, ако ми позволите да цитирам “металообработката” – Чавдар и Антоанета Киселинчеви. Горан и Георги Готеви, Красимир и Даниел Иванджийски, Евгений и Виолета Гиндеви, Кеворкян и Гарелов, Григор Лилов, Максим Бехар...

Четете, мислете, сравнявайте, мислете, пак четете...

Прочетете и утрешния постинг “ДС, деденцата от БЛОГ.БГ и Народния съд- част 2 (от 2)”, който е прякото и неотделимо продължение на този постинг. Само да знаете какви именити блогъри-кадесари са събрани там!




Гласувай:
17



1. rustam - Ай, стига бе!!!
06.02.2016 10:54
"Открехни завесата", сподели някой нишан какви именити блогъри-кадесари са събрани в твоя чудесен утрешен постинг.

Нямам търпение просто и се чудя какво да избера да правя утре. Да се срещам с приятели, или да се курдисам да чета чудесните ти постинги и да ги анализирам.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Ще го споделя във ФБ.
06.02.2016 11:03
И не забравяй, че Гювенци те гледа зорко през стъкленото око на Гео Милев. Гювенци от завалиата.:)
цитирай
3. dobronameren - За ФБ никак не протестирам. Радвам се много, че ще бъда популяризиран там!
06.02.2016 11:20
Обаче имам принципно отношение към социалните крежи. Полезни са повече от безспорно, но АЗ нямам никакво време за тях. Имам задача и тя лежи в друга равнина. Бих искал, Славимире, да обясниш това някак на приятелите от ФБ. Не ми се сърдете.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Няма защо да се сърдя, но не знам какво има да им обяснявам. И друг път съм споделял твои матерали, четат
06.02.2016 12:11
dobronameren написа:
Обаче имам принципно отношение към социалните крежи. Полезни са повече от безспорно, но АЗ нямам никакво време за тях. Имам задача и тя лежи в друга равнина. Бих искал, Славимире, да обясниш това някак на приятелите от ФБ. Не ми се сърдете.


ги мнозина, даже ме питат кой е авторът, а аз им отговарям: "Приятел от блог.бг."
цитирай
5. sestra - Всеки път, четейки вашите търпеливи анализи,
06.02.2016 12:23
изпитвам огромен респект. Особено към силата на духа да се занимавате с низостта, двуличието и продажността, от които много лошо боли глава. Жив и здрав да Сте!
цитирай
6. dobronameren - Благодаря наистина за добрите думи и най-вече за оценката на труда ми.
06.02.2016 13:17
Не зная дали ще ми повярвате, но познавах един човек, който ми каза - и аз му повярвах - че когато отида горе, Господ ще ме попита: "Ти какво направи, за да си изпълниш задачата?". За тогава трябва да имам конкретен отговор. Отговор в който не само резултатите са важните, колкото усилията за постигане на резултат.
цитирай
7. sestra - поздравление и за тези
06.02.2016 15:03
dobronameren написа:
Не зная дали ще ми повярвате, но познавах един човек, който ми каза - и аз му повярвах - че когато отида горе, Господ ще ме попита: "Ти какво направи, за да си изпълниш задачата?". За тогава трябва да имам конкретен отговор. Отговор в който не само резултатите са важните, колкото усилията за постигане на резултат.

думи на мъдрец!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздрав!
06.02.2016 17:43
Коства ти много време, но огромния труд, който полагаш за разкриване на блоговата истина си струва, защото показва реалната стойност на недобронамерените играчи в това публично пространство.
цитирай
9. tttttaaaaa - Ей...
06.02.2016 20:30
... що е историци раждала, раждала, ражда и днеска, нашата земя хубава...
цитирай
10. nkf - Кухелиата, сиреч - деденцата, к...
06.02.2016 20:47
Кухелиата, сиреч - деденцата, както ги наричате Вие, са бита карта. Вярно, много вият - и все на умряло, особенонапоследък. Но какво да се прави, след като: русийката - тяхната първа и единствена родина, върви към тотален разпад, който минава през тотален икономически срив и разруха ? Не се очертава в близките 50 години рухване на САЩ и НАТО; долара и еврото; на комунистите в България неизбежно ще им става тесничко и все по-тесничко, а ботоксовото джудже не може да нахлуе, както в Украйна. Какво друго им остава освен да викат и крякат? Нека си крякат, на кой му дреме? Да, вярно, не е много приятно някакви синилни, прости старци от кварталния ОФ - клуб да ти се лигавят виртуално, но...и това го има в живота. Иначе - вапцаров, хербст, гео милев са едни боклуци, българомразци и предатели, както всеки един комунист; предатели на българската възрожденска идея. Ето защо съвсем правилно са намазали куршума. Даже, бих казал, малко са намазали въжето и куршума. Ако бяха повече - боклуци като деденцата нямаше да се пръкнат на тоя свят.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Внимавай в картинката, щото Гювенци те гледа през стъкленото око на Гео Милев!
06.02.2016 22:28
nkf написа:
Кухелиата, сиреч - деденцата, както ги наричате Вие, са бита карта. Вярно, много вият - и все на умряло, особенонапоследък. Но какво да се прави, след като: русийката - тяхната първа и единствена родина, върви към тотален разпад, който минава през тотален икономически срив и разруха ? Не се очертава в близките 50 години рухване на САЩ и НАТО; долара и еврото; на комунистите в България неизбежно ще им става тесничко и все по-тесничко, а ботоксовото джудже не може да нахлуе, както в Украйна. Какво друго им остава освен да викат и крякат? Нека си крякат, на кой му дреме? Да, вярно, не е много приятно някакви синилни, прости старци от кварталния ОФ - клуб да ти се лигавят виртуално, но...и това го има в живота. Иначе - вапцаров, хербст, гео милев са едни боклуци, българомразци и предатели, както всеки един комунист; предатели на българската възрожденска идея. Ето защо съвсем правилно са намазали куршума. Даже, бих казал, малко са намазали въжето и куршума. Ако бяха повече - боклуци като деденцата нямаше да се пръкнат на тоя свят.

цитирай
12. yoan2015 - 11
06.02.2016 22:48
След като според другарят Вълканов тогавашните фашисти съвсем справедливо са осъдени на смърт, то би трябвало по същата логика и така нататък и т.н.
Сега времената са други, но ако не дай си Боже това така нататък се случи съм сигурен 110%, че в България никой повече няма да спомене думата комунизъм.
цитирай
13. zlika - Eeeeeeexxxxx, народния сыд...
07.02.2016 07:54
Беше много полезен... Защо ли и днес не може да се сптерне? :-/
цитирай
14. dobronameren - За гювендиите знам. Те са лесни. И без значение.
07.02.2016 07:56
Виж засегнатото от yoan (12 коментар, става дума за 110-те %) е ужасен проблем. "Ужасен" в смисъл на нерешим за мен. И не съм оптимистично настроен. Защо?
На времето (а и сега от време на време) бях напълно съгласен, че на 14 декември 1989 не трябваше да послушаме Желю Желев да си разотидем от площада пред НС, а да останем там, докато Те си отидат. Дори, ако за ТОВА се изискваше пускане на кръв.
А само преди няколко дни пак написах НЕЩОТО до което стигам доста често и съвсем не инцидентно: Комунизмът не ни е виновен. Не той избра нас, а ние него.
Народът ни не знае какво иска! Възможно това да е така заради желязната завеса зад която израснахме. Днес, когато я няма и децата ни познават целия свят... Може би това е НАДЕЖДАТА за народа ни в следващите векове.
цитирай
15. kbalenciaga - Как действат платените дезинформатори в блог.бг
07.02.2016 08:43
Платения дезинформатор planinitenabulgaria пуска на много места в блог.бг следния пост, като копи от думи на кушел:

"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Което е ИЗМАМА!

В действителност Платения дезинформатор kuschel е писал само следното:
"Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!"
И това в отговор на друг пост.

А добавката:
"Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
Е написана от фалшиф профил, имитиращ кушел. Който явно е създаден и след това изтрит от модератор като тутанкамон661, който днес се подвизава с никове като алибаба4 и подобни!

И тук идва най-интересното.
Кушел не реагира на всичко това по никакъв начин, не пише опровержение, че добавените изречения не са писани от него???

Ето ви 100% доказателство за това, как ЗАЕДНО играещите в Цирка на Олигархията платени дезинформатори, едните като проруско настроени, другите като про западно настроени ви ДЕЗИНФОРМИРАТ, МАНИПУЛИРАТ И НАСТРОЙВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ!!!
цитирай
16. yoan2015 - Z
07.02.2016 10:21
Дезинформатор вика дръж дезинформатора, все повече се убеждавам, че тука има някава колективна "нелегална" дейност. Същия коментар и при мен.
цитирай
17. getmans1 - Автор: 1997 Категория: Политика
07.02.2016 10:46
Когато за някого не можеш да кажеш „той“ или „тя“ казваш „то“, в моя случай казах за „1997“ „онова нещо“ и ми се обиди, беше отдавна но и Йосарян е останал с това впечатление.
Не знам да ли за случая може да се каже „множествена склерроза“ но ако се употреби израза „многоличностна склероза“ ще е по точно. :)))

Иначе по темата, мнозина тук в блога се мъчат да доказват, че т.н. „Народен съд“ е ангажимент който България е била длъжна да предприеме като „загубила войната“ държава.
Ха сега, де!
цитирай
18. dobronameren - Гледам kbalenciaga (No15) е възяздил друга О.Т. от списъка за платени дезинформатори
07.02.2016 17:50
Доскоро виждаше във всичко "световната олигархия", която бе организатор и вдъхновител на всички наши беди, които ни сполетяваха в последните 26 години. Днес на преден план са "платените дезинформатори в блог.бг".
Аз имам други грижи - да хвана дирите на "едмон дантес". Беше kushel, днес там се обажда началната страница на блога. После стана kush11, появи се пак kushel, ама някакъв нов - от декември 2015... По същото време се окоти и tttttaaaaa - тук може и да бъркам и това да е новия профил на theeconomist-a.
Щели да обновяват света чрез нов народен съд!? Страхливи пухльовци. Какво значи пухльо ли? Според майлиикс, комбинация от путьо и мухльо.
цитирай
19. dobronameren - getmans1,
07.02.2016 17:54
все ще се наканя някога да анализирам и твоите постинги. Ако ме питаш какво искам да кажа с това, отговарям веднага: Малко са ми неясни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887015
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930