Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2016 15:39 - Записки по българските въпроси - декември 2015
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2505 Коментари: 15 Гласове:
3

Последна промяна: 16.01.2016 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Декември е по-особен месец. Някак навежда на равносметки. Той, декември месецът на 2015-та, щеше да приключи като декември миналата 2014 година, ако не беше едно събитие от Бъдни вечер... Но за него след малко.
Спомняте ли си събитията у нас от предишния декември, предпоследния засега?

Не? Ами да ви ги припомня: 

·                    В новосформираното 43. НС (в началото на октомври 2014) седнаха 84 депутати от ГЕРБ, 39 от БСП, 38 от ДПС, 23-ма реформатори, 19 от Патриотичния фронт, 15 от “България без Цензура” и по 11 депутати от „Атака“ и АБВ. Както и да се въртеше, аритметиката за чисто управляващо дясно или ляво мнозинство не излизаше. Обаче не бяха питали Тиквата. Тя, той, Тиквата успя някак и в началото на ноември стана за втори път министър-председател. Какво мислеха другите партии за него?

- Сергей Станишев, спасил се преди половин година в Брюксел като председател на ПЕС и теслимил всичко партийно червено на новия председател Миков, на връх Коледа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук поиска прошка от съпартийците си и заяви твърда увереност в изборната победа на левицата.

Два дни преди това в студиото на bTV новият председател Миков избра да изпрати вместо себе си Георги Кадиев, баш него!. Да пита вицепремиера Румяна Бъчварова как смятат да управляват като правителство на малцинството.

- Някой (този път официално Комисията по разкриване на досиетата) извади картончето на Лютфи Местан от архивите на ДС. В студиото на Нова ТВ самият Местан каза: “Заявявам, че ако в моя съзнателен живот някой покаже не донос, не клевета, една дума, която да ме направи морално уязвим, аз не само че няма да бъда председател на ДПС, няма да се занимавам с политика”.

После (20 декември 2014) каза: Ако Борисов не се освободи от ПФ, кабинетът е обречен! Тогава предсрочни избори през 2015-та ще бъдат по-скоро необходимото решение на политическата и ценностна криза, в която изпада българската политика при това управление.” И изключи от групата си двама - Муса Палев и Гюнай Хюсмен. Поводът? – постъпили неджентълменски, като станали депутати, възползвайки се от преференцията.

- На 29 ноември 2014 в НДК се проведе Националното събрание на ДСБ. Минути след началото на форума създателят на партията Иван Костов обяви в профила си във Фейсбук, че няма да участва в това и други национални събрания на партията. „Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството”, написа Костов. Според него така той ще спести на шефовете на партията клеветите, че следват

чужда воля. Радан Кънев заяви, че успехът на Реформаторския блок минава през неговото единство. Божидар Лукарски и Меглена Кунева не уважиха форума на ДСБ.

- На 12 ноември 2014 председателят на едната половинка на ПФ Валери Симеонов каза: “Групата е напълно стабилна”. На 2 декември Велизар Енчев (също официално обявен за агент на ДС от комисията) напусна групата на ПФ и стана независим депутат. В началото на декември се проведе втория конгрес на двете крила на Патриотичния фронт НФСБ и ВМРО. Валери Симеонов обяви пред журналисти, че е преизбран единодушно за председател на НСФБ. Красимир Каракачанов от ВМРО (друг агент на ДС) няма изявления по медиите. Какъв председател е бил избран? – на ПФ или само на НФСБ?

За мен е интересно, че Валери Симеонов (От чие име?) заяви категорично: Напускаме Борисов, ако няма задължително гласуване още на местните избори!”. След месец в пленарна зала задължителното гласуване беше отхвърлено. 20 пулта на депутати от ГЕРБ се бяха повредили и техните гласове се писаха в графата на гласувалите срещу задължителното гласуване. Валери Симеонов (той или целия ПФ?) не напусна “Борисов”.

- На 23 ноември 2014 лидерът на България без цензура” Николай Бареков каза: “Докато Патриотичният фронт участва в управлението на страната, няма да има пускане на европейските фондове за България. ГЕРБ трябва да разбере, че с патриотите са дотук. След Нова година ще започнат директни санкции към България заради ксенофобска партия, включена в управлението”.

На 23 декември 2014 Бареков си тръгна предсрочно от интервюто в сутрешния блок на bTV. Обиди се, че водещата включи по телефона възражения на Любен Дилов-син и заяви “че неговата партия е единствената опозиционна сила”. След Нова Година европейските фондове за България не бяха спрени. ПФ продължи да подкрепя ГЕРБ и РБ, а санкции към България от страна на ЕК нямаше. Бареков? – ОХ, пардон, Светлин Танчев...

- “Коалицията засега се движи по острието на бръснача и тези плаващи мнозинства, които се образуват по спорните въпроси, лично мен, не ме обнадеждават.” Това каза на 20 декември 2014 пред БНР лидерът на АБВ Георги Първанов. Той коментира и приетата промяна в пенсионното осигуряване и заяви, че предложението не е било предмет на дискусия в политическите органи, а все пак демокрацията предполага именно това. (Припомням, че министърът, отговарящ за пенсионната реформа, е Ивайло Калфин от АБВ!)

·                    Извън НС:

- На 5 декември 2014 френският посланик у нас видя “гнили ябълки в съда”.

- Справка от Прокуратурата (според в."Сега") показва, че 9 от десетте успеха са резултат от споразумение с обвиняемите. Десетият е присъда, за която не е ясно дали е окончателна, или се обжалва по инстанциите.

- Главният прокурор поиска имунитетите на 5-ма депутати. Четирима: Цветан Цветанов, Георги Свиленски, Димитър Димитров и Илия Илиев се откааха доброволно от тях. Единствен Волен Сидеров не е стори това, а ще трябва пленарната зала с гласуване да реши дали да му го отнеме или не.

- На 8 декември изчезна Петко Сертов. Появи се след 20 дни, за да изчезна този път стабилно. Някой да знае нещо за него днес?

- В резултат на зачестилите побои, които извършват ромите в България срещу екипите на “Бърза помощ”, новият здравен министър Петър Москов се закани, че спешната помощ няма да се отзовава на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците. Българският Лекарски Съюз защити своя министър, а ДПС и Българският Хелзински Комитет скочиха на Москов, че заканата му за спешните екипи била расистка. (След една година БХК ще номинира за човек на 2015-та един убиец, който в момента излежава присъдата си в затвора. Понеже бил станал активист-правозащитник.)

- БСП поиска официално оставката на образователния министър Тодор Танев (от квотата на РБ) заради изказванията и поведението му по време на открит урок пред ученици от Враца. Борисов отговори: Няма как да искам оставка, преди да видя какъв министър е”, а самият Танев обеща ръст на учителските заплати през следващата 2015-та.

- Според БСП Лява България, изразено от депутата Георги Търновалийски пред в.”Дума”: “Обединяването на НАП и Агенция "Митници" определено ще повлияе негативно. Особено първите години, когато ще има абсолютен стрес в системата,” (В първата година на “абсолютен стрес в системата” приходите от митниците бяха с 2 милиарда лева повече от 2013 и 2014 години.)

- В новия зимен туристически сезон българските комплекси ще предлагат развлечения и услуги на старите цени (според Румен Драганов – агент на ДС по съвместителство). Средно по 100 лв. на ден  на човек излиза нощувка със закуска и вечеря, плюс целодневна лифт карта преди и след Новогодишните празници.

- България се нарежда на трето място в ЕС по пушене след Гърция и Хърватия, алармира "Труд" на 4 декември. Близо 30 процента или всеки трети над 15 г. у нас пали цигара всеки ден, докато средният процент за Евросъюза е 22,8.

Хайде сега да видим събитията през днешния декември на 2015-та и да ги сравним:

·                    В Народното събрание:

- Депутатите, при необходими 180 гласа събраха 204 и приеха промените в Конституцията, касаещи съдебната реформа. Най-общо казано “съдебната реформа”, защото на публиката, като мен например, не стана ясно поради какви несъгласия точно правосъдният министър Христо Иванов (от РБ) подаде оставка.

Това повлече крак - защо точно пък то, пак не ни стана съвсем ясно - и групата на реформаторите от 23-ма спадна на 13, след като депутатите на ДСБ ... какво направиха? Също неясно. Ясно е обаче, че така НЕ МОЖЕ! Хем да имаш една четвърт министри в кабинета, хем да си в опозиция. На всичкото отгоре не е ясно цялото ли ДСБ е “навън” или не цялото? Какво прави в тази група Мартин Димитров, който е от СДС? Ще чакаме, докато се изясни. Засега ни обещават докъде края на февруари да стане. Кое?

- ДПС се разцепи. Яко! Моето мнение е учудено, както при онази случка от януари 2013-та, когато от 30 сантиметра един не успя да улучи Ахмед Доган. Но тук поне формалният повод е съвсем ясен. Руснаците след 10 успешни опити да “контролират” въздушното пространство на една натовска държава – Турция, на 11-я не успяха. И ДПС в лицето на Лютфи Местан защити с декларация своята евроатлантическа ориентация, осъждайки Русия за провокациите. ДПС пък в лицето на Ахмед Доган (който впрочем не е ясно жив ли е, у ред ли е, тъй като простосмъртно око не го е виждало вече 3 години) взе, че го изключи. Бил взел страната на Турция. Отбелязвам за бетонните глави комунистически, че НАТО има същата официална позиция, като на Местан! Резултатът? – ПГ на ДПС от 38 депутати, 36 – нали ви припомних за онези двама преференциатори, които лично Местан изключи през декември 2014, остана 30. Не виждам разлика в политическото бъдеще на “Радан Кънев и приятели” и политическото бъдеще на “Местан и аркадаши”. Да ти отрежат главата в домашна обстановка, пък после в “Пирогов” да ти я зашият обратно на мястото?! Да запиша, да не би да сте ме разбрали погрешно: Изобщо не тъжа за агент “Павел”, че агент “Сава” му резнал главата до кръста! А пък най ми е кеф, че джулюнишката ханъма ще се върне в родното си село поакана. 

Ще напиша специален постинг за това “декемврийско чудо” на 2015-та. Той даже има име вече – “ДС и курвите му”. Само да добавя, че единият от тримата регенти на “новото” Доганово ДПС, е Мустафа Карадайъ, онзи, дето риташе като същинско човекоподобно от каменната ера падналия “атентатор” на сцената на Зала 1 на НДК пред очите на всички “очи” на всичките медии.

- Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт също се скараха. При това за пореден път – имам предвид случая “Полина Карастоянова” от началото на декември. Слави Бинев не успя миналия ноември, ама той е мъж, а хубавата Полина е инфарктно парче. Убеден съм, че двете козлета ще паднат от моста, който води към дома й. Говоря образно.

- И АБВ е една връткаджийка... В парламента Борислав Борисов говори едно, Ивайло Калфин в кабинета – друго, а навън Първанов и Петков Румен сънуват реванш. Единият президент щял да става. На цяла лява България, представете си!

- Разказах ви как миналия декември Миков изпрати Георги Кадиев да обяснява политиката на БСП към ГЕРБ. Този декември, понеже ПРЕДИ местните избори ИБ го изключи, Кадиев днес седи най-отзад в парламента, където са независимите – между Велизар Енчев и Лютфи Местан. А пък СЛЕД местните избори “съвсем принципното” ИБ на БСП уволни и самият Михаил Миков. За ниските резултати на партията. Е, как да не се сетя за умната приказка, че за онзи кораб, който не знае къде иска да отиде, никой вятър не е попътен!   

А иначе ГЕРБ се цепел. Пред разпад бил! Вече11-та година! Да, бе! Същата история като оная, дето рублата ли, юана ли, кой беше, щели да сринат долара. Даже вече го били направили. Мани кушеля и двамата “икономисти” Киш и Кореш, вчера чета един постинг на Митко, професора от УНСС как му беше второто име, и той. За krizata говоря. Ох, на мама Чара от курника пиленцата. 1997 те бяха на брой и паднаха всички в поредния бой.

- Ако байо Цацаров Сотир събере смелост да обвини Сидеров и Чуколов така, че почитаемият Съд да приеме за достатъчност неговите обвинения, ПГ на Атака от 11 ще спихне до 9 и съгласно правилника на НС ще трябва да се саморазпусне. Така независимите от 11 днес, ще набъбнат до 20. Не ми се вярва Путин да разреши това. Макар че няма никакво влияние в българския политически живот, разправят.

И аз да разправя един стар виц, На едно бракоразводно дело Съдът присъдил в полза на жената, защото приел нейния главен мотив, че мъжът й я “уважавал” само на Трифон Зарезан. После дал последна дума на осъдения мъж. Той станал, казал “Уважаеми съдии” и си седнал обратно на мястото.

·                    Извън Народното Събрание

- Кабинетът отстъпи пред наглостта на чантаджиите от ДС в системата на МВР и не посмя да ги разграничи от полицаите на терен. Засега. Това ми припомни как пак в декември, но в далечната 1989 година, БКП не пожела веднага да отмени член 1-ви за ръководната си роля в обществото, а остави тази работа за следващия януари. И поради това народът да я отвее за малко. С това искам да кажа на премиера и на вътрешния му министър, че тяхната нерешителност по този много важен въпрос, ще ги свали от власт по-бързо и по-успешно от едно бъдещо преструктурирано НС.

Да не би, когато през декември 2014-та кабинетът отстъпи пред исканията на тютюнопроизводителите за по-ниски осигурителни прагове и остави минимален праг за сектора 300 лева, а не 420, както предлагаше финансовия министър, ДПС да престана да иска? Още и още! Ако през 2016-та кабинетът отстъпи за цената на винетките, за картелното споразумение в петролния бизнес, за здравната реформа на Петър Москов, за данък “уикенд”, за патента на такситата и т.н. (де да знам за кой сектор БСП ще внася вот на недоверие през януари, разчитайки на дейците от ДС-Б отбора) ще се наложат нови предсрочни парламентарни избори. Себе си не броя, но виж държавите на обединена Европа ще се дръпнат от Б.Б. И най-малкото ще е заради фантазиите на Миковци, Доганци, Сидеровци, Първанци... Какво ще правим с проектите държавите от НАТО да ни съдействат срещу терористите от Ислямската държава и антихриста Путин?

- Ако прокуратурата и съдът отстъпят пред наглостта на типове като Алексей Петров, Златко Баретата, Кирил Домусчиев, Борислав Михайлов, Ценко Чоков и синове, Емилия Масларова, Христо Бисеров, Румяна Ченалова, Владимира Янева, разните “понички” из страната (изброявам само декемврийско проявените), мислите ли, че статистиката за престъпленията в България за следващата 2016-та ще е по-ниска от тази за 2014 и 2015 години?

Натовската бойна техника може да ни защити съвсем успешно от външен за държавата ни агресор, но не може да наложи нищо във всекидневния ни обществен живот. Нито пък да ни реши демографския проблем. Това е НАША РАБОТА, българи! При декокрацията е така. При комунизма не е така.

Споменах НАТО. Значи навлизам в международното положение.

В края на октомври 2014г. се проведоха парламентарни избори в Украйна. Те решиха 2 партии да доминират – едната на Петро Порошенко, другата на Арсений Яценюк. ЕС приветства вота на Украйна. 8-месечната авантюра на Путин приключи, без той да успее да стигне до Киев, да не говорим за Брюксел, който е по-далече.  

За 7 ноември (деня на историческия военен парад на площада пред Кремъл в 1941-ва, както обявиха медиите, а не на ВОСР! Забележете избирателната “памет” на комунистите) руското министерство на отбраната рапортува за успешно проведено изпитание на междуконтинентална балистична ракета с морско базиране РСМ-54 "Синева". Е, то и на Ким Ун рапортуваха вчера, че за рождения му ден севернокорейските учени са извършили успешно взривяване на водородна бомба.

От новогодишните прогнози за 2015-та (отминалата вече) избирам за вас една – в анонимно изпълнение, макар да е най-често срещаната. (Правописът е запазен) Анонимен преди 1 час: Трета световна ще има така или иначе. Колкото по-рано започне толкова по-малко жертви ще има и по-бързо ще свърши. Не че е хубаво но е истина. Икономическите предпоставки са на лице. Богатите стават все по-богати а бедните все по-бедни. Едни държави забогатяват за сметка на мизерията в други. Скоро някой ще драсне клечката на картонената кула. Хора помислете за близките си и не си заравяйте главата в пясъка. БЪДЕТЕ ГОТОВИ ЗА НАЙ-ЛОШОТО

Дали бежанската вълна от диктаторските страни в Азия и Африка към страните от Европейския Съюз и САЩ или/и терористичните атентати на ИДИЛ по целия свят са “най-лошото”, което може да се случи на Света, аз не мога да кажа. Но пък еднозначно знам три неща. Първото, че това беше следващият опит на Путинова Русия да завладее света след украинската авантюра. Второ, че този опит завърши неуспешно като предходния, (За по-твърдоглавите комунистически души нека бъде “ще завърши”.) Третото: комунистическата ламя е многоглава. Днес не са отсечени всички нейни глави и живите още, ще продължат да бълват огнени езици, за да подпалят Света. За съжаление една от неотсечените глави на тази ламя се размятква в България. Гледайте как се гърчи, какви цветове сменя и то все нюанси на червеното, как реве и колко пяна и слуз текат от устата й. Факти искате? Колкото щете – грамади навсякъде. Само, към споменатата “Тиква”, ще ви помоля да причислите и бълвочите й към “Чехльо”.

Иначе тази българска глава на путиновото тяло е пълна нещастница. “Ега я у компетентната”, както би казал Вуте на Пена. Помните ли, че имаше и още го има, един Димитър Йончев? Още от времето на БКП стара. В БСП нова е нещо като Янаки Стоилов сред депутатите, но работи “експерт по национална сигурност”.

Та този е казал, запомнете и датата. "Заплаха не е "Ислямска държава", а нашите бандити", е заглавието над интервю в "Труд" (4.12.2014) с Димитър Йончев, експерт по национална сигурност. "Живяхме във времена, когато от 100 престъпления само 2 оставаха ненаказани. Сега само 2 са наказани. Не можеш в такъв свят да бъдеш в равновесие. Това означава абсолютен разпад на обществото. Не знам защо си затваряме очите и се правим, че това е нормално. Не е. Няма демокрация, няма социализъм. Такава анархия няма име.”

А знаете ли как се е изказал този Димитър Йончев през декември 2015-та? Най-голямата заплаха за света била бежанската криза и атентата в Париж. За което бил виновен кой? Ама, разбира се, Бойко Борисов! Пък Плевнелиев бил виновен, ако такива атентати започнат да се случват и у нас! Защото водел проевропейска политика, а не балансирана. Като му знаем партията на този, “балансирана” означава между Путин и Асад. 

Нрави! Комунистически! Непоправими в човешки план.

Но аз имам съвсем определено една човешка надежда. Знаете ли защо – казано съвсем лично:

Поисках от Новата 2013 (“Много кратки новогодишни податки”-28.12.2012) “...Желев, Тренчев и Доган да се разкарат завинаги от моята Родина! После да дойде време и за разкарването на Костовата дружина!”. Е, това се случи, макар и в следващата година 2014-та за Желев и Тренчев, а пък за Доган и Костовата дружина – в последващата 2015-та. Но се случи!

Днес искам по-малко. Или повече – не знам, преценете вие:

“Искам през Новата 2016 да изхвърлим от българската култура тази Ешерихия коли (лат.Escherichia coli) Слави Трифонов, да премахнем от Радиото това перде на очите (лат.katarakt) Силвия Великова, а в душите ни нека остане да пее Джон Ленън (анг. Let it be)!”

Имам и една мечта. Вие сте я прочели, а може би не сте или сте я забравили.. Затова я повтарям: “Утре, 20 февруари 2013 година, в 18,30 часа от пристанището на Варна тръгват два кораба към Русия, осигурени от ВС на БСП за техните членове и симпатизанти. При необходимост ще бъде осигурен и трети кораб. Българи, елате на варненския кей да им помахаме с ръка и ги изпратим подобаващо.(“Много кратки 04”-19.02.2013)




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - При необходимост ще бъде осигурен и трети кораб. Българи, елате на варненския кей да им помахаме с ръка и ги изпратим подобаващо.”
16.01.2016 11:06
Конечно, хочу!
И.С. Тургенчев
цитирай
2. dobronameren - Здравствуй дорогой Иван, yoan и ти, Миколай
17.01.2016 08:39
Не е по повод на мечтата, а по повод на това, че посещавате блога ми с имената си. И че ви има. Вчера се видях с моя приятел, който често споменавам и той ми вика: "На дневен ред през новата година е да си махнеш модерацията. Онези от завалиата така и така бягат от тебе като комунист от съд, поне не затормозявай свестните да ти чакат коментарите по един ден."
Мисля по въпроса. И по още един въпрос се замислих, защото приятелят ми каза още: "А, бе, какво са ти направили руснаците, че им изпращаш цели три кораба с исторически вредни отпадъци!"
Наистина, какво? И в Русия живеят свестни хора! Затова, отварям се за предложения как словестно да разграничавам съветските путиноиди от нормалните руснаци. Русия е една. Не е правилно да пиша "путинова Русия", защото няма ТАКАВА Русия.
цитирай
3. yoan2015 - 3
17.01.2016 09:42
"Бягат като комунист от съд"
Точно там е проблема, че за тях нямаше съд.
Руснаците може и да се оправят някой ден, съмнявам се, че ще сме живи да го видим. И те са като нас, страхливи и си траят, мнозинството...
цитирай
4. dobronameren - Две възражения. Не, не възражения, а убеждения, yoan!
17.01.2016 16:35
Първото - Не само комунистите, а всички не могат (не можем) да избягаме от съда. Съдът е независим, нали? Ако един човек съди друг човек, това е субективна преценка. Бог е онзи, който може да съди. А проблема е в това, че Бог "работи" бавно от гледна точка на продължителността на нашия живот. Ще кажеш, че това е някаква вяра. Не е! Тук нямам място за повече писане. Само да кажа, че комунистите НЕ МОГАТ да избегнат съда. Могат само да бягат. Обещавам да си говорим още, защо бягството им е временно и обречено.
И второто - Изобщо не се съмнявам, че неборбеността на руснаците (и нас българите) ще попречи на тяхното "поглъщане" от Новия Свят. Обратното е все едно да се твърди, че нивото на течността в скачени съдове, може да бъде различно. Това е само временно.
Колкото до това дали ще доживеем този момент на изравняване на нивото, съмнявам се. Ако 45 години сме се отдалечавали от една точка, толкова години ще трябват, за да се върнем пак там. А сефте оттам започва новия път. Досега са отминали 25. Впрочем от гледна точка на нашия създател... какво са за Него стотина години?! Неприятно за нас, но факт.
И това е дълъг разговор. обещавам да го продължа. Изключително много съм заинтересован.
цитирай
5. yoan2015 - 5
17.01.2016 17:29
Нямах в предвид "Създателя" от Него никой не може да се спаси. С интерес ще следя темата.
цитирай
6. dobronameren - Допълнение към постинга – 18.01.2016. Свързано със Завалиата в БЛОГ.БГ
18.01.2016 16:57
Много са прости горките. Ограничени.
Ограничени ОТГОРЕ:
Чесал се един от тях по главата, четейки моите ежемесечни “записки по българските въпроси”, бъркал си в носа, питал си ушите и намислил да ми се подиграе. Как? Ами, създал си съвсем нов блог (няма още месец, създаден 12.2015) vremeto2016 Категория: Новини и на 13.12.2015 в 2 часа през нощта написал цяла страница ... за времето през юни 2016-та. Ето някои цитати от този много полезен и съдържателен постинг: “Месечната температура през юни по високите полета ще достигне 24-25 градуса. Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 26 градуса, Бургас – 28 градуса. През първите 10 дена на месец Юни 2016, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина. ...” Дал и линкове: Прогноза за времето през 2016, Всекидневна прогноза за времето през 2016г. Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ", форума за Прогнози за времето през 2016, Прогноза за Времето във Facebook
Ограничени ОТДОЛУ:
Чесал си един топките, бъркал си между бузите с пръст и гледайки тъжно надолу, ето какво написал на една нимфоманка за мене: “Не му обръщай внимание на Ристю. Той от 30 години е добронамерен. Под кръста.” Малко се е поувлякъл тоз в “прогнозата” си – преди 30 години съм бил на 37. Освен, ако е имал предвид себе си. Като светъл комунистически пример от онова време.
цитирай
7. shambala - .
19.01.2016 16:41
Здравейте, много ми е приятно!

подпис: нимфоманката
цитирай
8. dobronameren - Бога ми, съвсем съзнателно премълчах името на блогъра
19.01.2016 21:22
който ме нарича Ристю и съобщава на една друга блогърка, че съм бил "добронамерен под кръста повече от 30 години". Но след като shambala сама се е разконспирирала като нимфоманката, смятам за съвсем несправедливо да продължавам да премълчавам името на блогъра късопишковец - това е theeconomist. Цитираният разговор между двамата е част от коментарите под постинга от 17.01.2016 "Затварям блога си завинаги*, Автор shambala.
Имам още малко информация за двамата хубавци. Под същия този постинг те си говорят за мен и shambala пише на theeconomist-a: "Ми, влязох в блога на този добронамерен. На 15-тата секунда ме хвана съклет и напуснах с 300 в час". Датата - 17.01.2016. СЛЕД което на 19-ти се обажда в МОЯ блог - виж горния коментар No 7.
Радвам се, че shambala е спряла "колата си", обърнала е посоката и отново се е върнала в блога ми. Значи й е интересно. Пък и обръщението "Здравейте, много ми е приятно" определено е "отваряне" на разговор, а не "затваряне", нали?
Ама, ядец! Блогът на shambala е изтрит, вътре няма постинги. Не само че няма с кого да си разговарям, ами трябва и вие да ми хванете вяра на цитатите. Нрави! Типични за червените блогъри - серат и бягат. Блогът и на theeconomist-a е такъв. Вътре има само един, последният му постинг. А били "единствено правите", "способните", искащите да управляват другите. Тъпанари! Освен другите им качества, споменати в началото.
цитирай
9. shambala - .
19.01.2016 21:58
Здравейте отново! Потвърждавам истинността на цитирания разговор.
Давам тържествено обещание, че когато отворя отново блога си, ще ви отправя специална покана, за да си разговаряме. Разбира се, ако имате желание да водите разговор с червена нимфоманка.

Поздрави,
Червената нимфоманка
цитирай
10. yoan2015 - 14
20.01.2016 00:27
Като не знае как да отговори пише глупости, достойна за съжаление.
Вярно е, че те четат. Явно, че много ги боли....
цитирай
11. dobronameren - Сега забелязах, че
20.01.2016 03:57
горе под заглавието на поста пише "коментари 13", а коментарите под поста са 10. Разлика 3. т.е. губят се някъде 3 броя. Убеден съм, че тези 3 бройки НЕ СА СЕ ПОЯВЯВАЛИ. Първо имам модерация и е невъзможно да съм ги пропуснал и второ, паметта ми не подсказва, че има коментар, който съм прочел и забравил. Камо ли пък три! Най-вероятно тези коментари са "влезли", но са "оттеглени" преди да се появи тяхното съдържание под постинга. Сигурно са се намесили модераторите - нещо от рода на "коментарът е изтрит, заради нецензурно съдържание".
Не че ми пука, но моят случай е малко по-особен тъкмо в тази част. Преди около 3 години един ..., marknatan му беше името, се беше заял с мене. Ама сериозно. Имал бил някакъв "мерелин", който вършел оная работа вместо него самия и щял да ми го праща. Защото съм му бил изтрил 1 (един) коментар. Оттогава съм дал обещание да не спирам НИТО ЕДИН коментар, независимо от съдържанието му. И спазвам стриктно това мое старо обещание. Именно затова отбелязвам специално факта, че ми се губят цели три коментара. За което АЗ НЕ СЪМ ВИНОВЕН.
Ако "мерилинът" дойде, хващам го, обръщам го и го засилвам с ритник отзад към модераторите. Не е за мене той.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873529
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031