Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2015 15:06 - Записки по българските въпроси - октомври 2015
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1595 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Основното, което ще остане от м. октомври 2015, са изборите за местна власт и техните резултати. Каквото и да се разнася, приказва, натрапва, доказва, възхвалява, отрича, атакува, ясно е, че българите като народ избраха в краткосрочен план – за следващите 4 години, да ги управляват кметове и общински съветници, представляващи партията ГЕРБ. Всичко останало: “ама, 90 на сто от протоколите са фалшифицирани”, “хаос”, “полицейски произвол, невиждан досега”, “купен и корпоративен вот”, “заблуден народ”, “офциии...”, “тикви”, “платени еврогейове”, “предатели в редиците ни”, са Мечтания (от Путин). Нима има някой, който се съмнява, че ако имаше и най-малка възможност за промяна на изборния резултат (изборните резултати!!!, защото резултатите в полза на Европейска България са такива от 25-26 години), то партията за Социалистическа България “и досега да е отгоре” (както написа един комунистически 88-годишен хищник в блога: “Бабичке, още ли не си разбрал, че ние винаги сме били, сме и ще сме отгоре....!:-))” – 26.09). А после да се оказва, че “не го боляло”, защото "имаме и задници, и пишки като корабен комин за разлика от вас останалите кратунковци с клоаките влечуги не могат да пърдят...” (същият, час и половина по-късно).

Пръдльо, нали? Самопризнания! Не става и за селска учителка, защото като върви, ще дига прах по кърския път. И на 88 години още можел. Какво?

Но да се върнем на Партията Му. Която била все отгоре – Все отгоре от гледна точка на поредния й лидер, несполучил да я направи победител в избори и затова пъшка отдолу й. Ето, прекъсвам образното говорене, и продължавам с фактите:

- Михаил Миков подаде оставка пред НС. Очаква партийният конгрес догодина да не я потвърди. Като гледам зачестилите ТВ интервюта на Илиана Йотова, Антон Кутев, Георги Първанов… мисля, че и този мечтае. За какво? Евроизбори има чак след 3 години, а за кмет на с.Кулско, Видинско – след 4. Да не да е решил да става президент догодина? Дали си мисли, че ще вземе по-голям резултат от Стефан Воденичаров?

- След изборите питаха Михаил Мирчев каква надежда вижда в евентуалните нови избори след касирането на токущо проведените. Отговорът му: ”Тогава ще съм на балотаж.” (В скоби: вторият в софийската надпревара за кмет на тези избори е Вили Лилков с 7%, Мирчев е трети с 6%. Какви високи цели си поставя БСП-човекът! )

- Иван Гарелов: “Трябват предсрочни парламентарни избори. И ГЕРБ трябва да е инициаторът, докато са силни. Иначе ще паднат.”

- Александър Симов: “Нещата са ударили политическото дъно. А авторитетът на следващите избори ще бъде по-голям.”

- Евгений Дайнов: “Това не е добре, че цялата власт е в един. Не искат ГЕРБ дебати. Защо? Защото не са диалогични, защото са надути.”

- За БЛОГ.БГ по-добре нищо, както се казва.

Да не си помислите, че говоря само национално?! Путин го чака съдбата на Сталин. Ассад го чака съдбата на Саддам. А Европа ще се оправи с бежанците. Нали затова те бягат там – да живеят по-добре. Говоря за милионите бежанци, а не за стотиците терористи, които искат да умрат мъченически.

Написах “мъченически” и веднага се сетихме за кой? За Волен Сидеров, КОНЕЧно. И промоталься на КОНЕЦ. Да ви кажа - нали знаете, че съм паднал дотам да гледам телевизия ALFA – за тази телевизия избори през октомври в България нямаше. Само “Волен, Волен”, който “носи кръста си към Голгота”. А една неподражаема тройка Цацаров-Пеевски-Борисов в раните му люти сипваше сол. Хеле “оня идиот Мутафчиев”, те “95% от артистите са гейове и наркомани”. А ... не, няма да кажа нищо лошо за жена. Дори да е алфа-водеща. (Обаче в скоби може – Знаете ли, аз днес научих, че максималната степен за национална заплаха във Франция е “алфа червено”.)

(И още в скоби. Защото става дума за една “барнала се”, има предвид естетично, жена – Емилия Масларова. Помните ли още? - Обвинителният акт срещу Масларова за присвояване на 11 млн.лв покрай ремонта на социалния дом в Стара Загора. беше внесен през 2010г. Пет години по-късно чета в “24 часа”: “Днес Софийския градски съд прие експертизата за извършените ремонтни дейности на социалния дом, която спъваше делото срещу бившия социален министър. Оказа се, че експертите не са сметнали колко излизат ел. инсталациите, вентилациите, канализацията и обзавеждането. При наводнения пък имало поражения по гипсокартона. Така се наложило той да се демонтира и да се сложи нов. Експертите обаче не знаели колко точно е демонтираният гипсокартон. По същия начин било и с паркета, при който се разваляли 20%. Все пак успели да сметнат, че общо са похарчени малко над 9,6 млн. лв. без ДДС.”

Отговорът на г-жа Масларова интересува ли ви? – “Това е една цинична лъжа, да не кажа друго. Мисля, че и вие се убедихте в това." И после се сравни с Георги Димитров - "Колкото аз съм присвоила 11 млн. лв., толкова и Георги Димитров е запалил Райхстага".)

Това ми спомни, че по повод на разглеждането в Народното събрание (август т.г.) на промени в Наказателния кодекс, с които падна давността над престъпленията на комунистическите ръководители, се обадих, т.е. попитах, това как ще се отрази на убитите в периода септември 1944 – февруари 1945. Получих “припомняне” от blackpredator-a, че “САМО стъкленото око на Гео Милев, намерено в кладенеца, където бил хвърлен през 1925-та, стига да оправдае действията на комунистите през всичките тези години”. Такива са комунистите и техните служители – чисти идеалисти, нежни души. Пък той тогава защо се е нарекъл “черен” и “хищник”? Самопризнания? Надява се “демонтираният гипсокартон” да поеме вината. Както русофила той VV1951 написа в коментар към постинга на червения икономист за “белугата“ (от рибарника на Колето на народни цени, социална придобивка за заслужили): “И аз поемам вината... с мезета.” Поне да беше дописал, че това точно е цитат: “Комунистите поемат Вината само с мезета” от Филип Боков. Чиято родна сестра Ирина Бокова в момента е генерален секретар на ЮНЕСКО и се гласи за такъв на самото ООН !!! Та ме кара този ... русофилски путинец, аз да правя това. Но ние, аз и такива като мене, сме за това – ДА ПРИПОМНЯМЕ! На поколенията, разбира се. Което е по-страшно от това Цацаров, съвсем примерно, да го чете днес, обществени ”цървули”!

Рязък ли ви се виждам? Х-м... Я чуйте: ”Когато психодясното прави закон, не знам дали трябва да се дава на Конституционния съд или на здравния министър", каза журналистът и бивш кандидат за евродепутат от Лявото крило към БСП Александър Симов. Според съмишленика му Мариян Карагьозов пък промените в НК са политически и юридически неадекватни. Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон.

Прочетете го пак и го запомнете! Понеже по време на комунистическия режим убиването на фашисти не е било престъпление по закон, роднините на жертвите от “Слънчев бряг”, Скравена, Белене, Дома на милицията на Лъвов мост, русенския затвор примерно, ... да духат супата. Затворническата?

Преди малко написах “Мечтания ... по Путин”. Много съм нежен, да наричам лудите намерения на престъпниците мечтания!

Дотук говорех за престъпниците спрямо посоката на българското развитие към нормално европейско общество. Сега дойде ред на битовите престъпници.  Които са “прислужниците” на предните. Говоря образно. Впрочем какво “образно” има във факта, голям като Стара планина, че тъпите и катилите, неграмотните, мързеливите и долните, циганите като цяло, гласуват вкупом за БСП, ДПС и Атака. Забележете, че точно тези три партии образуват опозицията в България. Забележете, че АБВ се дистанциира от БСП, ПФ от Атака, ДПС от всички тях. И вярвайте им, ваш избор. Само не ме карайте и аз да се присъединявам към “Нема повече бе, бате. Аз за последно.”

Ето виждате ли, още незапочнал с битовите престъпници, и се отплеснах по политическите партии, образуващи “опозицията” в НС. Защо ли? Защото колкото повече прости, необразовани, мързеливи и долни хора има в едно общество, толкова то е по-съветско социалистическо. Къде другаде престъпленията могат да се скрият по-успешно, освен в Комуната?! Там няма Съд с голяма буква. Защото съдът е легитиматорът на престъпленията. Ето виждате ли колко близко и логично е да продължа с “народния съд”. И не си мислете, че пишейки в кавички народен съд, имам предвид само онзи от 1944-1945. Прочетете какво е казал младият Александър Симов, цитиран само 20 реда по-нагоре. И го презрете, както би постъпил всеки един нормален човек некомунист.

Връщам се на битовите престъпления, които ще опиша съвсем накратко, защото искам да обърна вниманието ви, освен на реакциите на “опозицията” и на “съда”, и на НАШАТА ВИНА – че ги търпим, всичките, и се надяваме, чакаме, сами да се изметат. Глупаците ние!  

 - 27-годишна майка на ученик от сливенското Шесто училище нападнала и ударила 58-годишна учителка пред деца и родители в класната стая. Гледах в сутрешното предаване на bTV как водещият и неговата мила асистентка обгрижваха в интервю въпросната майка Галя Маринова, типична мургава циганка. Тя каза пред тях: "Детето ми каза, че е било ударено и аз отидох и й насиних окото. Съжалявам и й се извинявам. Бях изнервена. Все пак за детето съм си го направила.” Те кимаха разбиращо. Ама естествено, нали “Тази bTV е на Бойко Борисов”, както пише във вестниците “Дума”! А знаете ли как е реагирал директорът на въпросното Шесто сливенско? - "От днес пропускателния режим в училището ще се затегне, а родителите няма да бъдат допускани до учениците. В случаите, в които това се налага, те ще бъдат придружени от охраната. Нападната учителка е в предпенсионна възраст, има някои заболявания”. След което коментирал, че към момента колежката му е под голям стрес, но изразил надежда, че след като излезе от болница, ще се върне на работа в училище. Моят коментар – Обещавам да следя случая и когато той стигне до съд, да ви информирам. Както направих с 5-годишното засега дело Масларско.

 (В скоби пак. Обърнете междувременно внимание на града – Сливен. Ето това ни докара комунизмът по българските земи. Превърна града на “стоте войводи” и след това на “бай Добри Фабрикаджията” в цигански град. Ще цитирам тук slavomirgenchev: “По-рано имахме Сидер хайдутин, днес имаме айдук Сидеров.”)

- Намирам в Нета следното. Публикувам го за сравнение. И подчертавам кое да сравнявате. Накрая ще попитам нещо Цацаров. - “5 окт 2015. Съдът в Холтън, щата Мейн САЩ, осъди на 6 месеца затвор 38-годишния българин с американски паспорт Душко Венелинов Вълчев за това, че през февруари е отправил заплаха да "пререже гърлото" и да "заколи като пиле" Кристалина Георгиева защото не взела под внимание молбата му за работа в Комисията. Вълчев е използвал интернет мрежата на съседите си, за да изпрати анонимна електронна поща, съобщава представител на ФБР, цитиран от Нова тв. Българинът бе задържан в края на март.

Г-н Цацаров, на колко месеца затвор ще осъдите НЕАНОНИМНИТЕ блогъри от БЛОГ.БГ, които също чрез Мрежата, заплашват “тиквата” министър-председател с подобни заплахи. И по-важният въпрос – Кога? Ще ви стигне ли този мандат или ще ви трябват още мандати?

- Сигурно ще трябват още мандати. Научавам от ДНЕС.БГ (подписано Анисия Иванова) следното: “Срокът на разследването за убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова е удължен с още четири месеца. 34-годишната Стоянова, която беше началник на кабинета на кмета на Пазарджик, беше разстреляна на 12 януари тази година пред дома си в областния град. Полицията започна работа по няколко версии. Едната от тях е свързана с работата на Стоянова като началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Втората версия - политическо убийство. Не е изключено да става дума и за личен мотив, любовна афера или сплашване на кмета. Срокът на предишното удължаване изтича на 11 ноември, а след новото удължаване с четири месеца, разследването ще продължи до месец март 2016 година.”

Защо го пиша това? По няколко причини. Първата – Че новият кмет на Пазарджик, избран онзи ден, е старият, чиято началничка на кабинета е била убита т.г. Втората – Кореспондентката А.И. услужливо не споменава името на ТОЗИ кмет – Тодор Попов се казва. Оня, известният със селската къща в с.Паталейница, показана отвсякъде, направо разнищена по bTV.  “За има-няма около 50 хиляди лева! Колко може да струва една селска къща – горе-долу толкова” – цитирам г-на Тодор Попов, който е – третата причина: предложен за кмет от независим ИК и подкрепен от Реформаторския блок. И още: забележете – няма го мотива, че е много възможно убитата да е знаела за далаверите Попови. Освен, ако е скрит в думите “или за сплашване на кмета”?!

- А какво ще кажете за Пиже от Самоков, г-н Цацаров? Оня с “незавършената детска градина”, който едва не стана общински съветник от ДПС, дето продава държавния ток от Енергото на занижени цени на целия цигански квартал в града само срещу бюлетини, пуснати за другия “Пиже” – бат’Сали, депутатът, който седи в НС зад Местан-Костадинов-Цонев и през няколко стола до “Дългата” Мариана. И самият Местан, представете си, не знаел кой е Пиже, не го познавал, предоверил се! Каква е тази наглост? – комунистическа, циганска, доганска? Чунким има разлика между изредените!

- А какво стана, ще стане, с оня кандидат кмет от Пловдивско, дето между двата тура на изборите избяга от правосъдието?

- Същото ще стане, което стана с убиеца на две момчета и едно момиче по на 20-години, прегазвайки ги на пътя. После избягал – за пореден път, тъй като има 90 (словом деветдесет) дела, освен това. Но обявен за държавно издирване, което не му пречи да освежава профила си във Фейсбук със снимки от това лято по морето.

- За наглостта на Алексей Петров, който на влизане за поредното разглеждане на брадясалото дело “Октопод” в софийската Съдебна палата “дава 100 хиляди долара свои пари за информация кой го стреля с гранатомет”, и това само 10 часа след ДВЕ случайни смърти на свидетели СРЕЩУ него ... ще разказвам в следващия постинг за ноември месец. Защото може да има “развитие на случая” – например Златко Баретата да вземе тия 100 хиляди долара и да ги върне на онзи от когото ги е взел Петров, и когото Прокуратурата е странно безпомощна да го пита нещо. За разлика, о, ужас - 6 (словом цели шест) апартамента Цветанови! А, и 6-те също така, апартаменти на Филип Димитров. Къде е гледал президентът Плевнелиев като го е предлагал за конституционен съдия от своята квота?!

Ама тя ще се намеси омбудсманката, която се закле този месец, и тогава ще види той Костинброд. Имам предвид “кон боб яде ли”! А така, де. Докога ще търпим разни президентчета-прецедентчета и баби за канцлери. При това на Германия, представяте ли си?!

(В скоби – обещавам да ги изтипосам в друг постинг именно и поименно тия смехорани, дето вдигат крак да препикаят Европа. Пикаят срещу вятъра на промяната имам предвид. Онзи вятър, дето още преди 30 години така мощно задуха, че отвя и настоящето им. Покрай “славното” минало.)

Знаете ли защо поставих славното в кавички? Покрай 7 ноември с удивление научих от една телевизия – много сходна с една друга, за мен – че на тази дата се навършвали 74 години от онзи парад на Червения площад в 1941-ва, когато направо от парада полковете заминавали на фронта. Моля?! Ни дума за октомврийската им революция! И от тези дегенерати някои чакат изборни победи, пардон – военни победи! Сетих се за Путин и за ...

За Путин и за това как едно малеби в неговия хладилник се разтреперало само като той отворил вратата. Пък той му казал: “Спокойно, бе, идвам за биричка.” Във варианта на оня Черньо, това звучи така: “Като ловя риба, Европа може да почака.”

В тази връзка токущо реших да ви разправя не подробно самите световно руско събития от този месец, а да ги обобщя с един стар виц. Сравнително стар, от ония тип “златна решетка”. Той не е за Путин, защото той тогава още се е подготвял за чекист, още не се е бил чекирал, но аз умирам да давам нов живот на старите вицове, ако сте забелязали.

Решил Путин да отиде в Европа. Седи на летището в залата за повикване на пейката пред скенера и чака реда си. Наблюдава. Ядосал се на металотърсаческата машинка и решил да я измами. Преместил чекийката си от левия в десния джоб. Обаче Скенерът безстрастно казал:

- Ако искате да пътувате за Европа, извадете ножа от десния си джоб. Благодаря ви.

Така ли, бе хитрецо, помислил си Путин и си сложил на главата тюбетейка. Скенерът пак безстрастно казал:

- Ако искате да пътувате за Европа, извадете ножа от десния си джоб. Благодаря ви.

О, на мен ли тези номера, помислил си Путин. Махнал тюбетейката и си нацапал лицето с черна боя. Съвсем заприличал на Обама. Обаче пак чул:

- Ако искате да пътувате за Европа, извадете ножа от десния си джоб. Благодаря ви.

Сега вече съвсем се ядосал, измил си лицето и преместил чекийката отново в левия си джоб. Запътил се към скенера... Какво чул ли?

- Другарю Путин, докато се правехте на маймуна, самолета ви за Брюксел излетя. И извадете ножа от левия си джоб. Благодаря ви.

ОХ!  Не въздишам. Възклицавам – Очень Хорошо!

Мислех да въздъхна, защото ми предстои да ви разкажа за българската култура, представена ни със своите бисери – например как Светла Василева написа думата “креМвриш” и веднага я поправи на креНвриш, защото се усети, че има нещо грешно в нея. (Леле-е, Гонзовица! Ами, футболът ни? – Хърватия, Норвегия...) Или пък да разкажа за това престижно занимание “представяне на простотията” на Ники Пънчев. И на “селските фермери” Иван и Андрей. Но токущо се сетих – днес съм по импулсивните решения – че вие можете и сами да се ядосате. Качествено! Докато гледате по Нова кадрите от атентатите в Париж, горе вляво на екрана блести рекламата “Още ... дни до финала на VIP Brother”.

Само да довърша с една принципна моя забележка – Многото хубаво не е на хубаво. Едно време бяха само кукувците, днес “големият брат” не щеш ли, “старите курви” ли – да не ги изреждам, млади фермерки, засукани еротички, “дизайнери и дизайнери още” (къде изчезнаха тез педераси). Това разводнява работата, разсейва електората и той се чуди кого да избере – А, така! АБВ ли, БВГ ли, ВГД ли; или Д21, ДЕМ, ДПС ... ЪЬЮ.Вучков! Искам да кажа, че с разперена ръка удар не се нанася. Юмрук трябва, юмрук! Четете съветските блогъри! И те мислят така. За разлика от мене – който им посочвам грешките.

И, след като завърших с принципната забележка, да ви обърна внимание на нещо свежо. Ама наистина свежо!

Телевизията, като основна медия, е моя любов. А любовта е любов, дори да е само визия далечна. От началото на есента забелязвам една нова, една закачлива промяна в излъчването й. Водещите млади, “на двайсет и на двайсет по две”, започнаха да се появяват в цял ръст на екрана. Не седнали зад катедрите, а в рокли откриващи и подчертаващи женственото в тях. Не статични с вперени очи в аутокюто, а като действена част от презентациите си пред голям екран. Едно истинско тържество на новите “технологии”, така да обозначим тази промяна. И изведнъж, поне за мен, се оказа, че Виктория Петрова, Поли Златарева, Марина Матева, Нора Арсова са не по-малко привлекателни в буквалния смисъл на думата от природно притежаващите тази особеност нарочно подбирани млади синоптички, които доскоро само тям беше разрешено да използват това чисто женско оръжие. А какво да кажа за новите репортерки Мария Ванкова, Мария Цънцарова, Румяна Стоилкова, Кристина Баксанова... Деси Банова и особено Богдана Филипова, ряпа да ядат. Извинявайте, не обиждам на възраст. Напротив! Забележете колко по-привлекателна стана например метеопрогнозата на bTV след като Христина Балийска и Станислава Цалова се престрашиха да се покажат в цял ръст на екрана, А знаете ли, че Ани Цолова (след като смени строгото Анна с две н-та) има промоция всяка делнична сутрин от 6,30 до към 7 и нещо, когато права прави прегледа на печата, размятайки рокли и поли?! След което обаче сяда до г-н Николаев и почти не мръдва. Само инцидентно можете да видите над ТВ-масата едно коляно в посоката на Виктор. Защо така искам да я попитам, макар че и това й сценично поведение предизвиква интерес.

А, сетих се. Искам да попитам къде изчезна “баклавичката”. За Ася Методиева говоря, сутрешната женска половинка на Данаил по Канал 1. Забравям му все презимето на този Данаил, защото въпросната Ася обсебваше цялото ми внимание. Сега той има по-голям шанс да запомня презимето му. Новата му екранна половинка е млада, но не е достатъчно само да си хубава, ако се държиш като строга вглъбена в работата си учителка. Тук да се чувства “поласкана” и Мирослава Иванова от неделната Нова ТВ. Както и Лазара Златарева. Знаете ли кой се крие зад това чудесно звучащо име? Ама, кака Лара от “7 дни”. Как някои хора не разбират ... или по-скоро аз не мога да ги разбера.

Нищо политическо не влагам в тези редове. Да попитам коя от водещите в телевизия КАНАЛ 3 би ви накарала да включите телевизора само заради нея – Илиана Беновска ли или Люба Кулезич. Ами телевизия СКАТ? Кого да гледам? – Мърморещият под носа си неуспял кандидат-кмет Венцислав Тошев или също така същата Александрина Димитрова. Една сал Теодора Салагьорова остана (впрочем тя още ли е госпожица, защото изчезна това допълнително зрителско обръщение към нея). Възможно е да имам някои грешки в имената, но простете, аз съм лаик. Не ми обръщайте внимание.

Телевизия ALFA ще пропусна. Като са Цоли и Ибарурита, поне да бяха по-привлекателни. И не толкова агресивни. Хайде да приключвам, че току виж съм превключил на подобните северо-западнали фурии от блога.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
15.11.2015 18:06
Подкрепям всяка дума от казаното в този постинг, защото това е истината!
цитирай
2. getmans1 - Много ми са интересни тия с мезет...
15.11.2015 18:36
Много ми са интересни тия с мезетата, също като слепите са, за 26 години така и не разбраха, че се е съмнало!

Иначе, чудесен разбор на месеца си направил, поздрави! :)))
цитирай
3. dobronameren - Забавих с два дни благодарностите си за оценката на моя труд.
17.11.2015 07:05
Това е мой отдавнашен недостатък. Вторачвам се в глупаците и тарикатите (тъй като ги мисля за по-опасни, което наистина е така) и забравям да кажа "наздраве" на хората с които мислим еднакво. Приемете моите искрени извинения, хора.
Обръщението "хора" не се отнася само за няколкото, които ще прочетат това, което написах тук. Това мога да го кажа и по друг начин: моята мечта не е да съм на "първа", аз пиша историята на времето в което живея. А - моето разбиране - историята е начин да се влияе на бъдещето. И това по принцип е наблагодарна работа - никой не е пророк в собствения си град. Обаче - то така и трябва да бъде. Ако ти плащат за това, писането ти е слугуване. Справка, съвсем частна - понеже сме в БЛОГ.БГ... да продължавам ли
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887222
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930