Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 10:48 - Тдвкпжпду птдссидпдк - 04
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2477 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Или “Пременила се... Станка и се качила на танка”.

Защо Станка и защо на танка? Това са два въпроса.

- “Станка” това означава, че “пилетата” тук са женски. Ако има мъже, то те само цитират, копират, техните кудкудякания. Пък конкретното име Станка е провокирано от един постинг в тия дни на ВенциВанга от Трънско, който ни го припомни ли, заплаши ли ни с това име, той да уточнява.

- А “на танка” е мое припомняне за едно априлско-пролетно пророчество отпреди поне 35-40 години, което имА същата съдба като на твърдението, че комунизмът ще стане действителност точно в 1980-та. Глупости на търкалета! На опасни търкалета! Става дума за стиха “свободата дойде, когато русият Ванка, слезе от танка”.

ТОГАВА ДОЙДЕ Свободата според комунистите, днешните съветски българи. Пак според тях Свободата СИ ОТИДЕ в годината 1989. ЗАЩО? – Ами, пак според тях, защото ... и те не знаят точно, но са убедени, че другите са им виновни. Възползвали се от тяхната ... добрина! Те, другите, като същински дяволи, прекарали тях невинните ангелчета. All holes, както се казва. И 26 години все така... Но! Буквално преди 5 дни техният Вожд и Учител -– да не споменавам без нужда името му, се качи отново на танка и пиленцата живнаха и се опериха. “Айде-е-е... Почна се”, викнаха черни и руси предатори. “Ще ви избия! Сам ще ви изпия кръвчицата!”, додават Кушелските. Икономиста обаче бере домати. В градината си (на 701 метра надморска височина, значи 70 метра над мене!) и чака Блонди да ги дооберат заедно. Фрийчо, пак те прекара тоя, остави ти милейдиту-ту-у.

Какво правя аз ли? Освен, че пиша за събитията от миналата и тази година, подготвям за печат и готовите томове на моята “История новобългарская”. В момента - годините 1993-1996. И правя – неволно принудително - съпоставки с днешния ден.

А каквото и да правите вие? МОЯТ СЪВЕТ е – не вярвайте, че прекръствайки ТПК “Карл Маркс” на Модна Къща “Агресия”, работещите в нея шивачки и шивачи са сменили кройките, които ползват.

=======================

На третия ден след 30 септември т.г., когато Путин заповяда съветска инвазия в Сирия, една “Станка” на име Светлана Михова написа “Ударът”. Според блогъра hadzapi (това е онзи блогър, познат ни покрай руския парад на 9 май с копи-то на Кеворк Кеворкян “Безсмъртният полк предупреждава”), който я цитира на 3.10.2015, “ударът е много добър анализ”. Ето части от този много добър анализ:

“За три дни светът се обърна. Намери загубения си преди 25 години втори полюс. От еднополюсен се превърна пак в двуполюсен. Необходимо бе Русия да влезе в ролята си и да се намеси в играта. По-точно – във войната с “Ислямска държава” в Сирия. Това събитие предизвика паника в онази част на света, където вече бяха свикнали с илюзията, че “новият световен ред” е за вечни времена. Осъмнаха в конфузно положение. Сякаш преди да си легнат, бяха глътнали едновременно и слабително, и сънотворно. Явно пробуждането е било кошмарно, резилът – неизбежен. Тъкмо първоначалното зашеметяване от светкавичните действия на руския президент бе отминало, дойде вторият гръм. Въздушната атака на Москва по джихадистите довърши крехката психика на атлантическите съюзници. Те не са свикнали на такива бързи решения и действия. Най-после схванаха, че когато Путин започне да действа, никой не може да го спре. И по-важното: постига целта си. Който не го е схванал, да глътне две хапчета…”

Я, колко било лесно! 25 години (от които 17, ако не се лъжа, Путин е първият човек в Русия) Светът се лута в търсене на втория си полюс и ето за три дни (словом три! Дни!) Путин (този същият) му го извади от ръкава си. За втория полюс става дума. Ашколсун! Фокусник! Бъдещето на света!

Възхитена от бързината и решителността на Путин, който за 3 дни... като един истински... богатир, е и блогърката saankii. На 5 октомври т.г. тя публикува постинг с подсказващото заглавие “Който не го разбира, да вземе две хапчета” в който с любезното съдействие на познатия блогър 1997, цитира статия на Велко Вълканов (председател на новия/стар Съюз на АБПФК, от 1993 година). Щях да пропусна този “фундаментален” друг “много добър анализ”, ако не бях очарован от бързината им на споменатите – ВелкоВълкановите мисли са датирани -  копирам: “Дума” 6 октомври 2015, брой 229. Ама чакайте, бре! Зората на 6 октомври още не се е пукнала. По-бързи от Путин сте бе, маскари!

Но за тези Санкии, пардон - “Станки”, след малко. Сега да представя Светлана Михова.

Тя е журналистка, позната в България отдавна. Поне за мен, отпреди 20 години. Тогава в годините 1994-1995, пишеше във в.”Дума”. Днес пак се подписва “Светлана Михова, в.Дума”, но ако сега я потърсите сред колектива на този вестник, няма да я намерите. Работи (?) в агенция КРОСС. Въпросителната в скоби е, защото “агенция КРОСС” няма полето “За нас” в сайта си, а има само адрес за кореспонденция в поле ”Контакти”. Тарикатско! Като партия Атака – български националисти, ама че парите им руски, ни дума. Отбелязвам обаче, че в онези далечни години Сидеров беше желев демократ, а Светлана пак си беше комунистка. Различните болести започват различно.

Ето няколко светланини мисли от ония далечни времена:

- в.”Дума” 3 май 1995: “Та думата му (на Вацлав Хавел) е за НАТО. Напоследък по това колко често мислят и говорят за НАТО си личат истинските демократи, антифашисти и антикомунисти - бивши философи, литератори, електротехници, станали в последствие президенти и най-патриоти.. Другото по което се измерват, е на кого Русия му се вижда най-черна, кой най-силно ще извика "НАТО -да, Русия - не!".”

- По повод подписването на мирния договор, слагащ край на войната в Босна и Херцеговина (14 декември 1995) Светлана Михова се излива в “Дума” така: "Още един "исторически" ден за съвременната европейска история. В историческия Елисейски дворец ще се насъбере навалица от исторически личности - президенти и премиери на велики сили, председатели на важни международни организации. Всички те ще бъдат повече от участници в балканския конфликт, пристигнали във френската столица да ги помиряват. Като непослушни невръстни деца. Защото големите и силните знаят и най-вече могат повече. А малките (народи) трябва да слушат. Ако наистина бъдат добри момчета, ще получат кой бонбонче, кой - балонче. На едни - едно селце тук, на други - едно градче там. Съчиненото от "възпитателите" на нациите в Дейтън не подлежи нито на обсъждане, нито на промени. Да се приеме и толкоз."

- На 23 април 1996 по повод на прословутото изказване на патрона на Путин Борис Елцин (тогава все още президент на Русия), който покани България да влезе в организацията на независимите държави (ОНД), наша Светла критикува Желю Желев, че “изисквал от БСП и нейното правителство да дадат обяснение за легендарната фраза на Елцин за уж покана за уж членство в уж СССР”.

Какво значи “уж покана за уж членство в уж СССР”, ма (съкратено от “любима”) Светле? Ама аз ще изчакам евентуална същата покана на Путин, “разтревожен от нарушаване правата на руски граждани по северното ни черноморско крайбрежие”, например. Не че като “българите еврогейци се насирам в гащите от страх” (цитирам kushel), а защото искам да цитирам какво ще каже Светлана Михова тогава.

=======================

Друга една “Станка” – Пепа Витанова.

Имам твърде много наблюдения и съответно твърде много поводи да споменавам тази “Станка”. Но щях да я прескоча тук, ако не беше се опитала пак “да кълве”, пардон – “да се качи на танка”. Пак, защото след като стана пиарка на СУ “Климент Охридски” преди няколко години, беше изчезнала от хоризонта на медиите – колебая се да уточня кои медии, на ДПС или на БСП. Колебая се само, защото се стремя да пиша конкретно точно. Иначе е точно, че между тези медии, както между споменатите две партии, няма разлика. Коренът им е един – ДС. (Ако някой по-подробен каже, че забравям Атака, така е. ДПС – бащата, БСП – майката, Атака – дъщерята. Има и син – ПФ. Но дайте да се ограничим до родителите.)

Въпросната Пепа “се освести”, за медиите говоря, към края на тазгодишния юли. Помните ли? – времето на гръцкото ОХI и “нашите надежди”, имам предвид Сидеровите. И Пепа като виден сидерофил (от по-скорошно време), скокна. ПОДСКОКНА. Само за месец-два обаче стана ясно, че Путин не успя да пробие Европейския Съюз конструктивно чрез смяна на държавната политика по оста Гърция-Македония-Сърбия. И последва “бежанската вълна” през август-септември. По същия маршрут! Когато започна да става ясно, че този клин, целящ да скара САЩ и Европа и по този начин да разбие и НАТО, и самата Европа, не помага, Путин задейства своя план 3. “3” не като цифрата 3, а като буквата З – Запазване на онова, дето все още може да се спаси. Имам предвид конкретно единствената военна руска база на брега на сирийския бряг на Средиземно море. И наша Пепа СКОКНА.     

Специално за нас, българите, преведе фундаменталната статия на някой си Уилям Ингдал (аз не го познавам, а вие?), наречена “Вашингтон загуби близкия Изток”, според постинга на блогъра kolevm38 (26 септември) или още “Вашингтон – купонът свърши!!!”, според постинга на блогър paravankovivan (7 октомври).

Наистина фундаментални глупости! Нарочно злоупотребявам с епитета “фундаментален”, за да ви подсетя, че това беше любима дума на Петьо Блъсков, наричан още Сопола, Лайномета и так далее... но това е друга тема. Моята тема сега е журналистката Пепа Витанова, която е още в началния вариант на редколегията на в.”168 часа”, още от 1991 година. Там колеги са й още доста известни, и ДО ДНЕС ВСЕ ОЩЕ, само “Станките”: Данка Василева, Аглая Шамлиева, Катя Янева, Мария Димитрова, Милена Димитрова, Зоя Димитрова, Таня Червенкова, Ваня Шекерова, Зина Соколова, Кармелита Денева... Но това също не е темата на днешния ми постинг.

Понеже съм ангажиран в момента с препратки от онези времена – 1990-1996, да ви цитирам само още нещо и завършвам. Помните ли ролята на “синия президент” Желю Желев, който оглави борбата на Партията срещу Демокрацията в България (1992-1993)? И гладната стачка на Едвин Сугарев, който в тази връзка каза в лицето на онзи Желев:

“Г-н Президент. Аз не изпитвам омраза към вас. Ала изпитвам дълбоко, непреодолимо отвращение и омерзение към онази действителност, който се създаде чрез вас и покрай вас. След половин век лъжа и обезличаване, българският народ трябваше да започне на чисто, беше му нужно едно ново начало. Вие и прекрасните ваши приятели провалихте тази възможност. Тази страна ще бъде обречена, ако гражданската мерзост бъде оставена безнаказана, ако всички я възприемат като разбираща се от само себе си, ако вътрешното чувство за нравствена мяра се  пропилее. В какво ще вярват нашите деца тогава и в името на какво ще живеят?”

Е, ето вярата на П.В.: 14 юли 1993, в.”168 часа”, подписала се Пепа Витанова: “Мафията от ул.Раковски134  копнее да окървави България!”

(За разсеяните ми читатели: на този адрес се намират Филип Димитров и Едвин Сугарев. “Нашият” Желев е на “Дондуков”.)

Филип Димитров споменах. Тези дни калните цевки на онези същите, дори физически, лица блъвнаха пак. Представяте ли си! – днешният прецедент Чехльо да вземе да предложи за конституционен съдия онзи Фил Кенеди... Ще разработя тази тема в следващия си постинг – за събитията през м.септември 2015. Тука само ще напиша, и ще го повторя пак след няколко дни там: Прави ми впечатление, че ненавистта, която изпитват комунистите и тарикатите към лицето Филип Димитров, е равна на онази ненавист, която питаят към лицето Бойко Борисов. Защо? Защо такава ненавист не се забелязва у тях към лицето Иван Костов? А? 

=======================

Следва колежката на chara от редакция “Общество” на в.”Дума Велиана Христова. Нейният съобщител, гласа й в BLOG.BG,  е същият, вездесъщият 1997.

8 октомври 2015 “Големите демокрации БЕЗ електронно гласуване. Да не би при нас да е за предопределен вот? Видяла жабата, че подковават вола... Плевнелиев ни натресе референдум за нещо, което в Европейския съюз е рядка практика”.

Сега обърнете внимание. Под постинга си блогърът 1997 е написал източника си, копирам: Дума 9. Октомври 2015 , брой: 232. Ето пак! Постигът цитира материал, който УТРЕ ще се появи във в.”Дума”. ТОВА Е ВЪЗМОЖНО само ако блогърът 1997 е част от редакционния екип на комунистическия вестник. Ах, тези комунисти! За 120 години не преодоляха своя страх от светлината. Не се научиха да се борят честно!

А иначе от старите хроники, когато още блогърът 1997 не знаеше, че ще съществува през новия 21 век, ето как се е разписвала Велиана. В “Дума” естествено пак;

- По времето на “градовете на истината” от лятото на 1990, създадени в знак на протест срещу фалшифицирането на първите свободни демократични избори от страна на комунистите, тя написа:  “Сън по никое време. БСП си мълчи. Вината в момента се нарича бездействие. Бездейства партията, която спечели убедително симпатиите на народа. Това може да се нарече всякак, но не и стремеж към демокрация.” (14 юли, 1990, подписала Велиана Христова).

- Когато в късната есен на същата 1990-та година “опечаленото гражданство погреба Сполуката”, помните ли, трябваше да се намеси Константин Тренчев със “стачката” на своята КТ, за да “обърше дупето” на Андрей Луканов (тъй като “Партията винаги е права, когато съгреши дори”!). Тогава ТЯ се подписа под следните думи (“Призив към нацията на българските интелектуалци” - 30 ноември 1990) "Чужди са ни площадните емоции и вестникарската шумотевица. Когато през миналия ноември (1989г.) стояхме всички заедно в подножието на храма, ние все още не знаехме, че ще ни разделят. Плакахме от радост. Бяхме повярвали, че веднъж завинаги е дошъл краят на диктатурата, че се е родила свещената Демокрация, която ще ни заведе в обществото на цивилизованите народи. Сега се опитват да парализират цялата страна, надявайки се, че със собствените си ръце ще унищожим кълновете на демокрацията и ще върнем България в нейното деспотично минало. Не им вярвайте. Смъкнете от очите си пелената на омразата, погледнете и ще видите, че у нас днес няма диктатура, срещу която трябва да се борим. Диктаторите ще вземат властта, ако не проумеем накъде ни тласкат! Ние гласувахме свободно и имаме парламент, правителство, президент. Те са на всички ни. Революционна демокрация не съществува! Нашият единствен шанс да оцелеем е парламентарната демокрация! Вие, които много преживяхте, и вие, които не помните миналото - не позволявайте да ви излъжат!"

Редом до името на тази “Станка” се кипрят ето кои още други, САМО, “станки” на танка. ДНЕС! 2015-та! 25 години по-късно, същите: Виолета Гиндева, Люба Кулезич, Надя Топалова, Димитрана Александрова, Бойка Асиова...

- Когато “съдеха” Тодор Живков – не за ръководно участие в геноцид над българите, а за това, че бил раздал стотина апартамента на разни блюдолизници, секретарки, приближени журналистки и актриси (Доган дали ще дочака подобно дело? Говоря и за геноцида, и за търговията с влияние за лични цели.) Велиана Христова попита: в.”Дума, 11 март 1991 “Къде са милионите за (земетресението) Стражица?” 

И ние питаме, госпожа! Намерихте ли ги за толкова години? А какво е вашето лично участие в това (не)търсене?

- Следва...

Хайде да не си разваляме повече настроението. Това не ни ли стига за главоболието ДНЕС?

=======================

Още повече, че с Велиана Христова и Светлана Михова от “Дума” и споменатите покрай тях, не се изчерпват онези, за които писах и тук, и преди ... и преди месец само покрай думарите в блога. Имената, споменати тук покрай Пепа Витанова са от “часовата гвардия”, но и те далеко не са всичките. Няма ги младите. Дето имат-нямат още 20-30-40 години. Те в ония времена 1990-1996 още са ходели прави под масата. А “станките от “трудовите вестници”? От държавното радио и телевизия? От частните медии “с национално покритие”? “Станките” покрай Бареков, Сидеров, Валери Симеонов... ОХ...

========================

Докато споменатите дотук “Станки” се качват на танка ДА НИ осовобождават, има и други “Станки”, които се качват на танка ДА СЕ освобождават.

Например на 4 октомври т.г. блогърката milady пише по любимата си тема – “50 нюанса Саанки”. В коментар споменатата saankii й отговаря така:  

О ,миг поспри ,и мойта кратуна путка не видяла ... укроти...

майстора на клипотатата ,снима Хард Порно в момента с блондата Силва/пардон Санкии

blondinkas4uk09, силно възбуд... товаа - не събудена написа: В тази прекрасна есенна утрин се връщам в леглото отново. :)starforlife, разтреперал се кат"... акациев биберон :), като отговор написа: Ще пишем Part-2, така ли?! Че то, ако продължаваме с този темп - до довечера "Война и Мир" ще ни носи вода откъм страници бре! :))))))) Само да включа камерата и идваааааАМ! :)”

Че то... докато те... аз да довърша с един постинг на tikvo4 – “Оставете 6 места за дъртия .ЪЗ на лудислудис” от вчера 7 октомври 2015, където в коментар пак Козата Анка се разписва така: “досадна крантооо,ако оставим 6 места на Първа, дали ще си събереш гъЗ00,и шизоидното ненаситн00 Его,а?”

========================

Ще завърша с онази Станка с която започнах. За която блогърът vencivalery1951 в тези есенни октомврийски дни на 2015 си спомня с умиление и възхищение:

Аз чета и стари вестници. В."Континент" от 10 февруари 1995г. ни съобщава, че българската поетеса Станка Пенчева е издала книга с 249 "госпожини рецепти". Четейки надолу по кореспонденцията, читателят научава с учудване, че тези рецепти "са дошли от отминали десетилетия. Бургаски госпожи са издали през 1938г. въпросната книжка с цел да съберат средства за построяване на девическото професионално училище "Царица Йоана"." Любимата на Тодор Живков поетеса само ги е събрала в нова книжка. А, и "се е отнесла с толкова любов към "аромата на миналото", както сама казва, че може да накара всеки пишещ събрат да й завиди".

И аз пиша, но не й завиждам. Чак на 60 години усетила аромата на миналото! Да беше защитавала онзи аромат, който водеше поетичното й перо цели 40 години - и още кой знае колко години, ако не беше свалена БКП от власт - че да се възхищава човек от защитавани принципи. А то… Поне собствени стихове да беше издала, а не да преписва инкриминирани книжки от ДС!

А бе, Венци...




Гласувай:
4



1. slavimirgenchev1953 - Като ми каканижат Станките,
10.10.2015 11:19
кой ли ми ги слуша...
А Пепа Витанова работеше и във в. "Демокрация", ако се не лъжа.
То и Волен Сидеров беше гл. р-р по едно време...
цитирай
2. kusshel - Аз имам гръцко-италиански прои...
10.10.2015 11:42
Аз имам гръцко-италиански произход и съм темпераментен човек. Да ви е.. в тъпите, продажни чутури!

искам незабавно да се закрият фашистките американски щати те да преминат към великата Русия, всички наши гъзолизци които не се кланят на Вова Путин, да се разстрелят..
първи принцип на Куш - аз не съм българин, аз съм руснак и комунист

д...а вашта мама
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Кухелът е напълно изкукуригал. Трябва незабавно да бъде вкаран в лудницата.
10.10.2015 12:06
анонимен написа:
Аз имам гръцко-италиански произход и съм темпераментен човек. Да ви е.. в тъпите, продажни чутури!

искам незабавно да се закрият фашистките американски щати те да преминат към великата Русия, всички наши гъзолизци които не се кланят на Вова Путин, да се разстрелят..
първи принцип на Куш - аз не съм българин, аз съм руснак и комунист

д...а вашта мама

цитирай
4. dobronameren - Пепа Витанова
10.10.2015 12:13
има няколко публикации в "Демокрация", но винаги е била от екипа на "168 часа". А за Волен Сидеров - да. Желев го доведе като главен редактор на "Демокрация", той си го и прибра след Боянските ливади. А иначе Волен е раждан в 1956 година. Със сигурност през 1990-та година беше среднист. Значи поне към 40-тата си годишнина е бил такъв. Двадесет години по-късно вече е дипломиран теолог. Също като Йордан Цонев. По местата са си днес. Волен - атакист, Данчо - в ръководството на ДПС.
цитирай
5. dobronameren - А кушел поздравявам със следния виц
10.10.2015 12:18
Шест часа сутринта. Телефонът звъни на пожар. Сънен мъж едва се дотътря до апарата и вдига слушалката:
- Да.
- Ало, дружеството за защита на животните ли е?
Мъжът преглъща и отговаря с мазен глас:
- Да, дружеството за защита на животните… Кажи, животно, кой те обиди толкова рано сутринта?
цитирай
6. yoan2015 - Това е някъкъв майтапчия.
10.10.2015 18:09
Двойник, истинският Кушел няма толкова чувство за хумор.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Кухел е обиден денонощно.
10.10.2015 19:10
dobronameren написа:
Шест часа сутринта. Телефонът звъни на пожар. Сънен мъж едва се дотътря до апарата и вдига слушалката:
- Да.
- Ало, дружеството за защита на животните ли е?
Мъжът преглъща и отговаря с мазен глас:
- Да, дружеството за защита на животните… Кажи, животно, кой те обиди толкова рано сутринта?

цитирай
8. sestra - Поздравявам ви за разнищващия текст.
10.10.2015 19:16
"Прави ми впечатление, че ненавистта, която изпитват комунистите и тарикатите към лицето Филип Димитров, е равна на онази ненавист, която питаят към лицето Бойко Борисов. Защо? Защо такава ненавист не се забелязва у тях към лицето Иван Костов? А? "

Е и аз се питам същото.
цитирай
9. freeoldmen - Бай dobronameren,
10.10.2015 19:40
некой те намамва, бе, мой човек.
Дали е kusShel, дали е г-н Женчев, дали е някой със същия IP адреЗ не ми е съдено да знам.

Но авторитет като теб да се лови на фейкове?

Не ми го побира ума...
цитирай
10. dobronameren - Специално за Френд Фрий един друг виц
10.10.2015 23:10
В ресторанта:
- Келнер, това пиле е сурово!
- Как пък го разбрахте?!
- Изкълва ми гарнитурата.
Та какво значение има IP адреЗът на пилето, като то ми кълве гарнитурата?
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Кухелите са
11.10.2015 11:54
само руски газ под налягане. (Тургенчев)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873283
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031