Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 10:34 - BLOG.BG Имена от Думата - част 2
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3025 Коментари: 10 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължавам да разказвам за ТИЯ, които са като ОНИЯ от част 1-ва на “BLOG.BG - Имена от Думата”. Ако някой от тия има претенции, че не съм започнал с него, а с колегата му, който “не е толкова заслужил, няма мойта биография”, или пък ако друг се оплаква или обижда, че съм го пропуснал при съставянето на групата, отговарям общо:

То слънцето, дето е Слънце, не може да огрее навсякъде, че аз ли!

Вчера “завърших” донякъде с описанието на обора юнаци покрай списанието “A-specto” Завърших в кавички, защото те край нямат. Както написа в свои коментар vmir  “навързани са като кремвирши”. Какво може да се направи. Само да се посочва и посочва, пак, до премаляване:

- кой с кого е “вързан”

- защо - според медиите. А който знае повече тайни от тях, да се обажда, а не “да знае, но да трае и мълчи”, каквато е философията на leonleonovpom2.

- докога - което е показател за “дебелината на връзката”.

Във връзка с последното трябва да заявя своето несъгласие с царуващата максима в обществото ни, че смъртта на някой участник в събитията прекратява обсъждането на неговата роля приживе в тези събития. Ще избягам от любимите историческите препратки в “мезозойската ера” на “умни” блогъри (оправдаващи така една определена алтернатива за България), та чак до времената на студената война от миналия век. Но посочвам “пресни примери” с т.нар. архитекти на прехода – Андрей Луканов, Петър Дертлиев, Стефан Продев, Желю Желев. Защо трябва да “забравим” лошото, което са натворили за нова съвременна България? “За умрелия само хубаво или нищо!” – Не така! Да бяха се покаяли приживе! В приказките, които четат и ще четат децата ни има добри, но и лоши герои, нали!  

Казвам това, защото последната една година отнесе в гроба много АБПФК. Висша справедливост - “Човек (както и да живее) умира и друг се ражда...” Да поменем с човешко уважение умрелите, но да не забравяме онова, което те са оставили след себе си. Всичкото! Не само доброто!

Сред починалите (юли 2015) са двама от моите днешни герои – Чавдар Киселинчев (на 74) и Горан Готев (на 79). И двамата имат сходни журналистически съдби – работили откак се помнят като външнополитически коментатори на комунистическата БТА и на в.”Работническо дело” в  капиталистическите страни и страните от третия свят, където комунистите “изнасяха революция”. Житейски избор в края на краищата, но ОСЪЗНАТ житейски избор. Доказват го техните журналистически материали далеко, години след Промяната на Десети ноември. Които, който си мисли, че не са останали в аналите на страната ни, “вярва в щъркели”. Но аз ги споменавам тук поради другия факт – децата им вървят в техните стъпки. Вчера прочетохте за дъщерята на Чавдар Киселинчев – Антоанета Киселинчева. Днес допълвам за сина на Горан Готев – Георги Готев. Пиша за тях, защото материалите на тези деца са любими за копи-пействане на цялата кохорта блогъри от другариата.

На онези, които ще кажат, че съм недобронамерен, ще възразя така: Ама защо “посягате” на другите, които ви упрекват, че не сте прави? Споко! Нали всичко, което правите и пропагандирате в постингите си, води до по-доброто бъдеще на България. От какво се притеснявате? Може би от, позволете да цитирам, “БКП е вдъхновител и организатор на всички наши победи”. Виждате ли, драги сънародници! ТЕ по дефиниция не отговарят за пораженията! 

Да продължа с живите “опорни журналисти” на другариата.

За Кеворк Кеворкян и Иван Гарелов съм писал – например на 14 май 2015г. “Безсмъртният полк бил предупреждавал”. И за Григор Лилов съм писал – например “До Григор Лилов” 19 февруари 2012.

Сега за Красимир Иванджийски.

Кой е пък този, ще попитат някои. Е, не е толкова популярен в България като Кеворкян и Гарелов, дори да е “поляк” като Максим Бехар (27 март 2012 – “Максим-Бехарщини”), пак не е толкова известен, но според мен е “човекът-вестник” – един от малкото такива. За всичко неясно, в кавички и т.н. – следва:

Човекът е роден в 1947 година и е потомък на старата комунистическа гвардия. Баща му е антифашист с доживотна присъда преди 9 септември и вероятно не прост селянин, защото става дипломат от кариерата. Майка му е журналист също от кариерата – споменават я за един от създателите на БТА и “София прес”. След завършване на гимназия в София заминава да следва в Полша, където завършва “Висша школа за планиране”, каквото и да означава това. След година вече е на работа в М-вото на външната търговия, сектор СИВ. Нататък – 16 години, до 1991г. чак, е външнополитически коментатор на в.Работническо дело (бащата на “Дума”) и отговаря в началото за Централна Европа – Прага, Виена, Варшава, после за Африка – Етиопия и Зимбабве. Бил е нещо като Елена Йончева в панталони - предавал е за “Раб.дело” кореспонденции от войните в Етиопия, Южен Йемен, Сомалия, Афганистан, Уганда, Судан, Намибия, Ангола, Мозамбик, Либия, ЮАР.

След Промяната на Десети ноември започва неговото “отдръпване” от вътрешнополитическия живот в страната. Не зная, може би защото е достатъчно “компрометиран” комунистически преди това, може би защото знае езици и има връзки навън, което не е необходимо за “създател” или “симпатизант” на СДС-то в замисъла на Андрей Луканов. А може би просто защото не е толкова действено “пробивен”, за да стане “ръководител на бизнес” като колегата си Максим Бехар например. Отчита се само със създаването на един вестник, наречен “Строго секретно” на който обаче е всичко – собственик, издател, главен редактор, редколегия и наблюдател на редколегията. “Човекът-вестник”! Само дето разпространител не му е. Затова си има канална организация - “Разпространение на печата” се нарича.

По този въпрос, понеже съм специалист по вестниците открай време, мога да ви говоря по-достоверно, в смисъл мои данни, а не цитати от медиите. Вестникът “Строго секретно” не беше нищо особено. Сравнен с “Ранно утро” на Иван Стаевски или “Ново слово” на Йордан Василев, разбира се, защото и той като споменатите имаше претенциите да работи с материали на “бившата” ДС. Само дето никога не е бил “симпатизант на СДС” и фактите му бяха до един, че животът ни е бил много по-хубав преди, благодарение именно на Партията. Да отбележа още нещо преди да се съсредоточа по темата си днес – “Строго секретно”, както и вестник “Континент” (Този всекидневник умря. Бог да му прощава, аз не мога.) се появиха на вестникарския пазар в годината 1994-та, когато “Ранно утро” и “Ново слово” бяха закрити. Със стандартното обяснение – финансови проблеми.

В началото вестникът излизаше на лъскава луксозна хартия и го имаше по всички павилиони на РЕП. Напоследък – от няколко години – не го виждам по сергиите. Вероятно и той като днешната “Дума”, която също днес не се намира лесно и навсякъде, се разпространява чрез задължителен служебен абонамент на държавни предприятия и фирми с пари от бюджетите им. За “Думата” съм сигурен, имам неопровержими доказателства-фактури. А за “Строго секретно” вадя подобно заключение, четейки постинги на цяла плеада “блогъри-юнаци” - kostas, kolevm38..., които копи-пействат статиите на Красимир Иванджийски. Старателно, напоително, тъпо. Обърнете внимание и вие, които четете, за да ми спестите време и място да доказвам токущо написаните три епитета. Така ще имам възможност да ви цитирам материали, “други материали” за клана Иванджийски, които както казва родоначалникът Zaw12929 “Няма да намерите в постингите на другите”. Демек, че ИСТИНАТА е само при тях, завалиите и другариата.

Е...

Според FROGNEWS.BG (собственик журналистът Огнян Стефанов, с агентурно име в ДС “Академик”), Bulgaria Sega, публикувано на 25 Август 2011:

Aмериканският блог Zero Hedge извърши цяла безкръвна революция на финансовия пазар в Щатите. Зад  Zero Hedge се крие 30-годишният  емигрант - Даниел Иванджийски /Dan Ivandjiiski/, син на Красимир Иванджийски – основател и издател на „Строго секретно” в България. В блога Даниел се подписва като Tyler Durden – името на филмов герой на Брад Пит. Едва на 30, Дан има богат жизнен опит в Щатите. Заминава да учи  учи молекулярна биология в Университета на Пенсилвания, като прави планове да продължи с медицина, но започва работа като  инвестиционен банкер в Лос Анджелис. През 2005-а се мести в Ню йорк. Постъпва на работа в Miller Buckfire, но го уволняват. Обвинен е, че е купил за своя сметка, с печалба от около 780 долара, акции на авиокомпания, която на следващия ден е трябвало да сключи сделка с фирма, в която е работил - Imperial. Макар да е изкарал неголеми пари, срещу него започва официално разследване, след което му забраняват да работи на борсата  Иванджийски-младши не дава интервюта. Zerohedge.com е регистриран на адреса, от който се списва и „Строго секретно” - вестникът на бащата Красимир Иванджийски. На същия адрес – София, ж. к. „Младост”, бул. „Йерусалим” е и неговата регистрация по лична карта. Справка в who.is сочи, че Zerohedge.com се води на името на Георги Георгиев, представител на „АБЦ Медия”. Съдружници във фирма „АБЦ Медия” са Красимир Иванджийски и политическият анализатор Георги Христозов.”

Иначе, ама аз говоря за бащата. Ето ви няколко “бисера” от него:

- ноември 2008:Крахът на САЩ. Идва цунами от 600 трилиона долара. Това е погребалната криза на капитализма. Преди няколко години ние, анализирайки Теорията на кризата, твърдяхме, че САЩ са на прага на нещо нечувано и невиждано в световната история - катастрофа с космически пропорции и последици. Оказахме се прави. Даже скромни. Защото онова, което става днес не е само криза, която е веднъж на 100 години. Това е началото на Финансовия апокалипсис, който ще продължи 10-15 години, ще причини смъртта на Уол стрийт, ще доведе до непредвидими социални последици в САЩ и въобще на Запад. Всъщност тя трябваше да се случи още през 1989 г., но САЩ успяха да се измъкнат като прехвърлиха своя крах върху СССР, където не успяха да схванат за какво става дума, а перестройчикът Горбачов ги хвърли в пропастта на онова, което се разиграва през последните 20 години. Поне някой трябваше в Политбюро да се сети, че единствената държава, която въобще не почувства предишната Велика депресия от 1929-1933 г. беше плановата съветска икономика и че по същото време, когато промишленото производство в САЩ спадна с над 50 на сто, а безработицата надмина 30 процента, в СССР възходът беше безпрецедентен, което и днес доказва, че социалистическата икономика не е красива мечта или погребана илюзия, а неизбежна необходимост на еволюцията.”

- март 2009: “На онези, които се усъмниха в написаното от мен в късната есен, че "краят на света ще настъпи най-вероятно през октомври 2008 г." и се подсмиваха, че "този Иванджийски нищо не разбира", ще отговаря само с няколкомесечно закъснение. Отговорът звучи по следния начин: "Защо не настъпи краят на света на 19 септември 2008 г." Той се криеше в незабелязаното изявление на представителя на Демократическата партия в американския конгрес Пол Канджорски, извадено на бял свят от един блестящ млад икономист в САЩ с български произход. Тогава предвиждах краха за началото на октомври. Сбърках с няколко дни. Сега отново мога да поиграя на тото и да ви обещая, че сривът ще настъпи през април, ако дотогава не е настъпил.”

- август 2012: “За мутрата "Тиква" този път от Брюксел. Вземете си го при вас!
Най-накрая и в централата на Европа в Брюксел забелязаха, че България се управлява от няколко мутри, които са във властта, за да не са в затвора. Положителният момент е, че вече даже в Брюксел разбраха, че България се управлява от организирана престъпна банда, има премиер с най-дебел врат и задник и с най-нисък IQ, по-нисък даже от неговия съратник Цецо-шлифера, или, както сочат други медии, от този индианския от XIX век, известен с фамозното име "Кучия гъз". Което означава, че онези, които докараха на власт този човечец, могат да си го заврат в споменатото място.”

Да-а-а! Ето от къде вероятно Икото, Куш, Фрий, старшина 3223 и други са видели и копирали своя прототип на изразяване. Смешници. И без никакъв риск може да се направи една сигурна прогноза, че за – къде ти 10-15 години, за 7-8 години, те ще отпаднат и от миманса, което е – как го беше казал Строго Секретния: една “неизбежна необходимост на еволюцията”.

Щях да забравя “биснесмена” Васил Василев (любим на блогъра reader, напр.) Защо бизнесмен в кавички?

Васил Василев е роден на 5 септември 1949 година. Завършил е икономика в София. Повече от 20 години е бил журналист, включително пратеник в Бейрут и кореспондент в Париж. Обиколил е много държави и се познава лично с редица световни лидери, сред които Франсоа Митеран, Маргарет Тачър, Хенри Кисинджър, Михаил Горбачов и много други. След 1989 г. възстановява фирмата на своя дядо и започва частен бизнес, създава фондация „Братя Василеви”. Той е и основател на Съюза на работодателите у нас. За по-малко от година (от октомври 2014-а) създава близо 100 клуба „Млади възрожденци” в цялата страна. Председател е и на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

Ох, нямам време, че и нерви, да тръгвам по “кремвиршите родолюбци за” Васил Левски, Стефан Стамболов, Христо Ботев...

Да не си помислите, че блогърите от другариата си падат само по журналисти, работили като външнополитически коментатори по време на комунистическа България?! О, да знаете другата гвардия, другия “отряд на работническо-селската власт” – творческата и научно-творческата интелигенция по Тошово време... Те обаче, защото имат образование, учили са стабилно на времето си и имат самочувствие, пишат директно от свое име и като правило не са анонимни. Дори под текстовете си изписват името и квалификационната си степен с гордост. Не мога тук да ги разглеждам поименно – Мястото ми е повече кът от Времето. Те са цял легион – дидановци, котевци, железовци, деденца, доценти...

Само ще се спра на блогъра gindev – по изрична молба на блогъра ramone.

Малко повече от 250 постинга със средно 2500 прочита всеки. Впечатляващо. Името – Евгений Гиндев, професор д.т.н. Понеже ми е все едно, не съм се интересувал дали е баща или друг роднина на актрисата Виолета Гиндева. Кремвирши! Помните ли, имаше един култов филм за антифашистката борба – “Черните ангели”. Там Виолета играеше една членка на “бойна група на Партията”, която трепеше враговете. Джихадистка съща!

Ето няколко заглавия на постинги на Гиндев. И кой се е разписвал положително под тях:

- 22.04.2015 – “ВЕЛИКАТА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ КАК БЪЛГАРИТЕ УНИЖИХА ЗАПАДА.”

В отговор на блогъра mamkamu, който спори с професора, се намесва ОК 3223. По следния начин: “ Ноо пасквила който ни поднасяш, МАМКАТИ, ГОВОРИ САМО ЕДНО. Желание да омаловажиш едно знаменателно събитие в българската история, което ни казва едно. Че ти си днес от соя на този куманин, който подло е убил цар Калоян. Не се свършвате предателите и продателите, мамка ви, на всичко българско и родно, и днес не спите, готови да ни продадете за шепа долари.
И ти си един от най активните ...МАМКАВИ, НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА СИ УРЕДИМ С ЕДИН ВИДОВ ДЕН СМЕТКИТЕ И С ВАС.”

- 7.05.2015 – “ЗАЩО ПАДНА КОСМИЧЕСКИЯ КОРАБ „ПРОГРЕС” И ЗАЩО ОПАКОВАХА МАВЗОЛЕЯ НА ЛЕНИН ЗА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА”

Тук slavimirgenchev се опитва да възрази на Гиндев, обаче kushel  го поставя на място. Така: “Я се застреляй, смрадлив сопол. Не си ти тоя, който ще дава оценки или ще прави анализи. Ти си просто един огъзен към американците минетчия и нямаш право на мнение. Ренегат и предател са синоними.”

Коментарът на един друг доктор на науките само, че на икономическите, а не на техническите, предавам със запазения оригинален правопис. vencivalery 1953: “Професоре, поздрави с настъпващия 9ти май! Извини "мъниците" с малък дух и много его, " что обкакали" постинг. За "Източен" е голям позорът наистина. Аварията с " Прогрес" е много неприятна, но тръгедия не е защото няма/ и дай боже да няма и при падането / жертви. За мавзолея обясниха/дано са искрени/, че облицовката е заради самата сграда., тъй като на миналия по сериозен парад техниката е нанесла поражения при преминаването. Пак казвам , дано са правдиви обясненията защото иначе излагацията е голяма. Още един път С празником!

Staler: “кура ми янко.путин е стъпил на руския корумпиран бюрократичен апарат и послушните олигарски а отвън го напъват корумпираните олигарси и обслужващия ги бюрократичен апарат,така че за некаква нова мисия,нов модел и пр тои просто не може да си мечтае дори.ритне ли конструкцията,просто ще го отвеят за броени дни.”

(Коментарът на Сталер не добавя нищо съществено. Цитирам го само, защото той ми дава повод да попитам знаете ли защо се казва “Кура ми янко”? Ами, защото партизанското име на Тодор Живков е било “Янко”.)

- 15.09.2015 – “ЗАПАДНИЯТ СВЯТ Е ОБРЕЧЕН НЕЗАВИСИМО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С РУСИЯ, НО ПРОДЪЛЖАВА ДА УЧИ СВЕТА НА ХУМАНИЗЪМ, ТОЛЕРАНТНОСТ И МУЛТИКУЛТУРИЗЪМ

Коментари:

Djani: “Добре е да се напомня на възторжените ни западофили, какво казва историята за техните кумири. Кирияк Стефчофците имат странното свойство да се възпроизвеждат. Но се намират и умни хора, които да ги поливат със съдържимото на демократичното цукало...”

Injir: “Ха, така... И какво ще правим без Западния свят?”

Pando – “Много интересна статия.Засега Запада се държи от печатането на хартия.Краят ще дойде,когато банките ви кажат че вашите спестявания просто ги няма, и когато чуете че банките започнат масово да фалират.Колко време може да плащате с чекове без покритие? От 1971 САЩ/Ричард Никсон/ ни уверяват че златото е "варварска реликва",но това е първото нещо което те взимат от своите съюзници.За да бъде на "сигурно място". Златните резерви на България са отдавна на "сигурно място".”

Тук ще прекъсна конкретиката и ще напиша няколкото ОБЩИ неща, моите въпроси всъщност към блоговата аудитория.

Обаче! ПРЕДИ ТОВА няма да пропусна да забия още един гвоздей в ковчега на завалиите. Вместо да спорят по съществото на проблемите, те като своите бащички и маминки “славни партизани”, стрелят в гръб, дори когато са паднали и умират. Запомнете го! Поне това! Поредното доказателство се отнася до един от “най-внимателните и мили радетели” за ИСТИНАТА – блогъра Leonleonovporn2 (Нещо като “етичен брат” на VV1951). Някой, кой? – неизвестно!, е бръкнал в МОЯ блог и е изтрил МОЯ принципен отговор на един негов, също принципен коментар към предишния ми постинг (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/09/25/blog-bg-imena-ot-dumata-chast-1.1394232) , който се явява първата част на този постинг. Защо баш на тебе да се случи това бе, дедов Леоне?!

Връщам се на важните неща:

ЗАЩО ОТНОВО ЗАД ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА

Онова, което блогърите-юнаци в частност, понеже се намираме в BLOG.BG, приписват на “развития социалистически строй” не е негова заслуга, защото и без неговото присъствие ТО би се случило на България. Даже, ако нормалните народи биха ни харесали навремето, България СЕГА щеше да е по-добре от Гърция, например. Със сигурност! Нашето “социалистическо развитие” за цял половин век е просто резултат от развитието на останалия Свят, онова, което носеше и носи Цивилизацията и което преливаше над под иззад около през... “Берлинската стена”. Ясно е, че говоря за технологичното и културното развитие на Света, както и за общественото развитие на Човечеството оттатък Желязната завеса. Желязната завеса, която не беше нищо друго, освен предпазна мярка между нашите миязми и подредения двор на “мама им хамериканска”.

Ако имате моята трета книга “Животът е заем” и обърнете на последната корица, ще прочетете следните думи:

“Вече две десетилетия НИЕ стоим пред отворилите се води на морето, което ни разделя от истинския Свят. Чакаме, защото ни е страх от надвисналите от двете страни на тесния провлак водни грамади? Чакаме, защото се страхуваме да отнесем в бъдещето си нашето минало? Чакаме, защото оттатък ни чака 40 години бродене из пустинята, а от тази страна сме свикнали? Чакаме, защото се правим на бабаити? Чакаме, защото господ е българин? Чакаме, защото така е решила еволюцията – оттатък не й трябват страхливи народи? Чакаме, защото сме повече “египтяни” по душа, а не “евреи”?

Чакаме – да се затвори проходът по дъното на морето. Чакаме да се затвори порталът на времето. До? – до следващия шанс, до следващото “освобождение”, до следващите жертви. Надявайки се, че няма да са преки наши потомци. Забравяйки, че ще са от нашия народ!”

Ето МОЕТО послание. Хайде, смели българи, да тръгнем през отворилото се море към Новия свят. Към трудното, но БЪДЕЩО НАШЕ ВРЕМЕ. Оставете ги тези другите да дочакат отново своите довчерашни господари поробители, които, ей ги на. дигат прах със своите колесници на хоризонта. Нашият път е друг – отвъд Желязната завеса. 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saanki - айде ,стига дрънка ,ами ,Предавай нататък .Мерси!!
30.09.2015 10:56
ЕТО ОТ КЪДЕ Е КРАДЕН МАТЕРИАЛА на ГОГО
за поста „ ТИ си ХАКЕР ...Сине мой !!!
peshev/blog/harakterni-belezi-na-hakera/

блогерът Георги Ст./44 Сф.
краде редовно и нагло материали от мрежата, и си ги „пише“ за ..свои !?
starforlife/.../ti-si-haker-niama-po-prestijno-.
цитирай
2. dobronameren - Предавам нататък:
30.09.2015 11:06
БЛОГ.БГ
не значи БЛОнди и Гого, Боже Господи!
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Добрнамерен, ти създаваш нов жанр -
30.09.2015 11:34
разследваща журналистиката публицистика. Има наистина много по-големи играчи и подлеци от блоговия завалиат. Нашите тук са безлични плюнки-маймунки. Не са безобидни, но пък вилянието им е нищожно.
Много газ има да изпикаят още. И прах да гълтат!
цитирай
4. yoan2015 - Добро утро!
01.10.2015 10:37
Не знам дали идеята ще ти се стори добра, предлагам освен термините "Голи олюви" без х нарочно, "Отровни дзъми" също нарочно - така ми харесва повече, да въведеш и "Овца стръвница", защото си споменал точно един такъв блогър, "Со кротце, со благо, ама и хапя по - мъничко"
цитирай
5. dobronameren - Не искам да приема
01.10.2015 16:55
да "разреждам" искреното си презрение с такъв тип ирония. Иначе нямам нищо против Вие да ги наричате Олюви и Дзмии. Просто казвам, че аз ще продължа да се придържам към българската граматика, когато пиша сериозни неща.
А за "овцата-стръвница" не мога да взема отношение, защото не е ясно кой блогър имате предвид. Напишете името му. Не виждам причини да не правите това. За себе си мога да кажа, че имам планове да напиша още един постинг за блогърите в BLOG. И работното му заглавие е "Неясните". Тия, дето не стоят на един дал - както казваше дядо ми. Или синусоидите - по смисъла на един познат математик, който нарича такива, неясно какво искащи хора, "синусоиди". Много вероятно е, но и не съвсем, Вашият човек да е вътре.
цитирай
6. yoan2015 - Прав сте.
01.10.2015 18:07
Презрението си е презрение и иронията, ирония. Оттеглям предложението.
Имах в предвид Господин Леон... Нямаше да е честно от моя страна, нищо чудно и да греша. Ок.
цитирай
7. dobronameren - Блогърът LLpom2, според мен,
02.10.2015 05:05
си е чист гол охлюв. От най-страхливите, дето дори не смеят да пресекат градинската пътека, че щял някой да ги види и настъпи.
Понеже предполагам, че лицето LLpom2 е станало "оперативно интересно" покрай полемика от/с него в предишния ми постинг - за думарите в BLOG част 1-ва, е честно да спомена този факт.
цитирай
8. vmir - Е, те това ми е любимото"
02.10.2015 17:01
"- ноември 2008: “Крахът на САЩ. Идва цунами от 600 трилиона долара. Това е погребалната криза на капитализма. Преди няколко години ние, анализирайки Теорията на кризата, твърдяхме, че САЩ са на прага на нещо нечувано и невиждано в световната история - катастрофа с космически пропорции и последици. Оказахме се прави. Даже скромни. Защото онова, което става днес не е само криза, която е веднъж на 100 години. Това е началото на Финансовия апокалипсис, който ще продължи 10-15 години, ще причини смъртта на Уол стрийт, ще доведе до непредвидими социални последици в САЩ и въобще на Запад."

Направо култово!

Според мен подобни пророци са били за гъби, когато са ги карали да учат Марксизъм - Ленинизъм. Ако бяха добросъвестни читатели като мен, отдавна да им е омръзнало да повтарят глупостите, с които ни тъпчеха главите навремето. Само да споделя, че когато ги учехме тези дивотии, направих проучване и установих, че тогавашния другариат никак не четеше Марксизъм-Ленинизъм. Тия дори не могат да си представят колко е търкаляна тази тиква за финансовия крах на Запада, а явно и представа си нямат нито от икономика, нито от числа, щом говорят за цунами от $600 трилиона. Дали изобщо са наясно, че икономиката на всемогъщата им Русия тази година едва ли ще доближи $2 трилиона? Не вярвам да са чак толкова зле с главите, че да не могат да сравнят 2 със 600...
цитирай
9. 1997 - Съгласен
14.10.2017 17:46
" Завърших в кавички, защото те край нямат"
цитирай
10. dobronameren - На блогъра 1997 препоръчвам да прочете
16.10.2017 17:36
http://dobronameren.blog/history/2017/10/16/zapiski-po-bylgarskite-vyprosi-septemvri-2017.1572608.
Ще му е интересно. Най-малкото, защото и той е изтипосан там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887746
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930