Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 10:27 - BLOG.BG Имена от Думата - част 1
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5019 Коментари: 18 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мислех да поставя “Дума” в кавички, но правилата на Windows не ми разрешиха. Обаче без кавичките дори стана по-добре. Руската Дума и нашият вестник “Дума” ... нямат нищо общо с “Дума”-та на Христо Ботев. Комунистите нямат равни в света по наглост! Може да ви се струва друга тема, обаче не е така!

В този постинг искам да посоча блогърите, които работят в червения печат, но и дублират всеки свой материал в блога – за всеки случай, да не би някой да е пропуснал да им се облъчи във вестниците “Дума”. Ох, две пояснения. За кое по-напред – за множественото число или за това що е блогър от “Дума”?

За множественото число - ще се опитам да обясня с един анекдот от времето, когато бабата на бай Венци Тодоров е била млада. Той Венци обича анекдотите.

Сталин поканил една неделя по обед цялото Политбюро на дачата си в Подмосковието. Сервирал по една чиния борш пред всеки и казал:

- Искам да опитате този борш. Аз съм го правил. Изяжте го и после всеки ще има право да каже дали му е харесал.

Ако не разбирате нещо, да поясня – това е плурализъм и единство по съветски. Та, и вестниците “Дума” – плурализъм и единство около вестника “Дума”.

И за комунистите - Тъй като те са потайни хора и не обичат много-много светлината на прожекторите - особено видно стана това откак дойде Демокрацията у нас - е твърде вероятно списъкът с тези блогъри в този постинг да е непълен. Непълен в смисъл, че липсват като имена тук. Иначе няма начин да не съм ги “почесал” като анонимни профили. (Давам за пример блогъра felixedmundovich, който се е нарекъл в профила си с още едно емблематично сталинско име Лаврентий Берия на възраст 113 години, обаче е от Пловдив и на всичкото отгоре не е написал нито един постинг за престоя си в блога. Пък в “Интереси” е записал ИСТИНАТА! Точно така – “истината” с големи букви и с удивителна накрая. Виждате ли – темата е една, наглостта на комунистите.)

Списъкът на блогърите от “Дума”, раглеждани тук, явните, включва chara, 1997, krasimirivandvijski, chavdarkiselin4ev, gindev, … и още някои.

Защо отделям думарите от BLOG.BG в отделен постинг?

Имам един стар постинг “Голи охлюви и отровни змии” от 30 юни 2014. Нея година това лято беше много дъждовно. Затова вероятно съм използвал една подходяща за тогава образна аналогия – “Понеже живея в Западна България, при това на по-височко място, и не съм заплашен от „удавяне“, а само от „похабяване на продукцията“, говоря за обществените вредители, като за голи охлюви (дребните и беззъби тарикати) и като за отровни змии (едрите наглеци и престъпници).” Мога да го кажа и по друг начин: Хората са “хищници” и „тревопасни”. Какво равенство между лъв и заек, когато Лъвът решава?! Той и Капитализмът е такъв, но поне ЧЕСТНО си казва, че Животът е безмилостна борба. Но по закони, задавани от Обществото, а не от комунистическия Вожд!

Защо се занимаваш с тия комунисти изобщо, чиста загуба на време е, ми казват и ми пишат някои. Имам поне три възражения:

- Глупакът, ако е безобиден - като милейдито в частта "сърбеж", не трябва да му се обръща внимание. С това съм съгласен. Но не съм съгласен, че това важи и когато обществен глупак се опитва да формира обществени нагласи. Тогава това вече не е глупащина. В последния случай тези, х-м, глупаци трябва да бъдат обществено порицавани и осмивани. Това не е "тъпотия". Това е задължение, не по-малко важно от избора, който трябва да правим всеки път пред урните.

- Аз изказвам моите принципни несъгласия. Не използвам заплахи за смърт, не съм псувал комунистите, не съм пърдял или пикал срещу тях... Последното е напомняне, че ТЕ, комунистите така пишат за опонентите си днес. Тогава защо ме приравнявате на тях? Казвам на всеки: Ако искате да сте честен към народа си, седнете и напишете Ваша защита на Идеите си. Вътре в написаното обяснете и защо несъгласните с вас нямат право дори да ги критикуват. Иначе излиза, че сте обикновен наглец,

- И още, сигурно най-важното. Аз деля хората не на комунисти и анти-комунисти, а на честни и тарикати. Когато пиша в някакъв пост „комунист”, разбирам и ТАРИКАТИТЕ, които използват Идеите за себе си, и ФАНАТИЦИТЕ, които служат на Идеите, без да се спират пред нищо. Не мога да обяснявам това всеки път!

Към комунистите изпитвам ПРЕЗРЕНИЕ. Което е съвсем различно от ОМРАЗА. Не смесвайте недобросъвестно двете понятия. И смятам, че всички комунисти е крайно време да си отворят очите и видят колко много злина са донесли и продължават да носят техните Идеи на Човечеството. Крайно време е да разберат, че единственият им път за напред е Покаянието за направеното зло. СЛЕД ТОВА аз ще съм един от първите, който ще покани един такъв човек на своята маса и ще му каже "Наздраве, приятел".

Днес ми върви на “отклонения” от темата. Отклонения за формените глупаци. Обществените глупаци, уверен съм, разбират, че разговорът върви по същество. Отклонения в кавички и затова, защото целите на реформиращите се комунисти “отровни змии” - т.е. не говоря за безопасните “голи охлюви” сред тях - са съвсем неясни. Ако знаят какво искат, пък на! Хем ги сърби да стават мафиоти, хем ги боли да оставят Идеята. Та, значи дойдохме си на думата за блогърите от вестниците “Дума”.

Първият сред тях е една жена – chara в блога, Светла Василева от отдел “Общество” на в.”Дума”. Повече подробности за нея, можете да намерите в моя постинг http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/08/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-1.1189575 . Ако искате да добиете по-добра ориентация за позициите на тази жена, отразени в постингите й и в журналистическите й статии в “Дума”, които са всъщност едно, умножено в два екземпляра, както и кои блогъри ги харесват и с кои блогъри тя си е “плюла в устата”, прочетете и втората част http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/09/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-2.1189937. 

Тук само ще допълня нейните нови вътрешни и външнополитически позиции от последната 2015 година. Но преди това да ви дам кратка справка за редакционната колегия на в.”Дума” според сайта на вестника, актуализация м.август 2015 . Ще ви помогне по-надолу в разпознаваемостта и причастността на споменатите (а и на неспоменатите) днешни “герои на журналистическия труд”:

- и.д. главен редактор Таня Джаджева, зам главен – Георги Георгиев, отговорен секретар – Ивайло Гиздов

- наблюдател Велислава Дърева (Ако питате “наблюдател” на кого, не зная, но вероятно е много важна длъжност, защото в сайта Наблюдателката е поставена преди всички следващи редови журналисти от редакциите.)

- редакция БЪЛГАРИЯ: Александър Симов, Аида Паникян, Юлия Кулинска, Десислава Велева, Мария Никова, Павлета Давидова, Станка Динева, Милена Николова   

- редакция ИКОНОМИКА: Наталия Гергова, Мая Калпачка-Йовановска, Светлана Велева

- редакция СВЯТ: Галина Младенова, Кристиела Симеонова, Алберт Аврамов

- редакция КУЛТУРА: Вилиана Семерджиева, Надежда Ушева, Альона Нейкова

- редакция ОБЩЕСТВО – Велиана Христова, Ина Михайлова, Светла Василева, Ева Костова, Валентин Георгиев.

А ето и някои от по-емблематичните постинги на chara от 2015 година.

28.01 - Европа ще се тресе, стигнала е точката на кипене. България е изпаднала в ступор, имащ логиката да ни увлича в безкрайно дъно

Най-напред да обърна вниманието ви на бъдещето време в заглавието: “Европа ЩЕ се тресе” и после на думичката “ступор” – много модна стана тя в този последен предизборен месец септември в постингите на работещите по О.Т. блогъри. Поради такива мои наблюдения, наричам подобните на chara “отровните змии”.

После ще ви кажа, че въпросният постинг е едно интервю-разговор на chara с Васил Проданов, Людмил Георгиев и Иво Христов. За какво си говорят сладко-сладко тези четирима съмишленици и приятели около редакционната маса в кабинета на Светла Василева, предполагам е ясно. Ако не, за неразбиращите, да дам няколко справки от Мрежата:

- Проф., д.ф.н., Васил Проданов (роден 1946 в Куклен) е бил е главен секретар на Българското философско дружество – отбележете в годините 1978-1989, директор на Института за философски науки (1988-1992) и на Института за философски изследвания към БАН (1995-2010 г.).  Председател на Тракийския научен институт (2011). Преподавател в УНСС днес. Колумнист във в.”Труд”, автор в закритото списание “Тема”, автор и в теоретичния орган на БСП сп. “Ново време” ...

Стори ми се интересно – още Член на Съюза на българските филмови дейци (1989 г.), Председател на Българската футурологическа асоциация (от 1993 г.),       Председател на Националната комисия по биоетика (от 1998 г.) Ще попитате защо интересно? Ами защото според комисията за разкриване досиетата на агентите на комунистическата ДС Васил Проданов - философ и социолог, е с агентурно име Иванов.

- Людмил Георгиев (роден 1960, гр.Трън) е започнал политическата си кариера като един от основателите на СДС в Благоевград, за да стигне до член на Централния съвет на ДПС (до май 2010) и един от приближените съветници на Ахмед Доган. Откога до кога и дали още е,  няма кой да каже. Има някакви намеци, че е бил такъв до 2005-та – когато са разкрити негови роднински връзки с Чората (ако още помните този скучай). Аз само ще допълня, че делото “Чората” след три години (2008) взема още две жертви: секретарят на Доган Ахмед Емин и съдебният лекар, издал експертизата, че Ангел Димитров Чората е бил убит умишлено. Предполагам допускате, че аз нищо не измислям, само цитирам. При това не всички допълнителни и пикантно важни подробности за които са писали медиите. Да не пропусна – в медиите пише, че Людмил Георгиев е “много гъст” със споменатия малко по-горе събеседник на Чара Васил Проданов.  

Людмил Георгиев става професор по психология в 1999 година. Днес преподава в СУ и е чест гостенин на телевизиите “7 дни”. Няма проблем да го видите там в тия горещи предизборни дни. Както и да го четете в много от другите интервюта на Чара. (Която иначе живее в Ботевград и дори се гордее с петолъчката на баретата си.)

- Иво Христов е социолог е роден в 1966 в Киев. Днес преподава в СУ и е ръководител катедра в Пловдивския университет. Кьошеклия камък – говоря за човека, а не за Университета в Пловдив.

(Има друг Иво Христов, който е журналист и има блог в BLOG.BG leroisalomon. Запомнете името, защото ще ви срещна по-надолу и с този)

А ето и някои коментари под постинга на Чара:

- chavdar01;  РУСОФОБИЯТА ЩЕ НИ "ИЗЯДЕ" ГЛАВИТЕ!НЕ Я РАЗБИРАМ ТАЗИ ОМРАЗА!!!

- valsodar:  Много силна дискусия, благодаря ти за нея!

- injir:  Още не е допрял ножът до кокала... Явно още нещо трябва да се случи, а политиците ни работят върху това...

- theeconomist:  Прекрасен материал, Чара...

- milejdi46:  Страхотно интервю мила.Който има малко мозък,ще го оцени и ще се размисли. Гордея се с теб.

16.04 - Обикновените хора ще загубят от подписването на търговското споразумение между ЕС и САЩ

 Това е интервю на Светла Василева с Ваня Григорова. Последната е председателка на НПО “Солидарна България”, С кого е солидарна Българията и нейната председателка формално не е ясно. В мрежата ще намерите материали в които самата Ваня Григорова разказва как е била участник в първия митинг на #ДАНСwithme и повече не отишла, защото там викали “червени боклуци”; как е “за” електронното гласуване, предложено от президента, обаче смята, че му е много рано – нямало Интернет навсякъде в страната; защо е против търговското спаразумение между САЩ и ЕС...

Иначе принципно е ясно на кой господ се моли въпросната “солидарна България”. Под постинга на Чара позитивно са се разписали: zaw12929,  injir, blackpredator, sparotok, truthful, theeconomist. 

05.06 - Големият блъф с интеграцията на ромите

Това е авторски материал и коментира събитията в Гърмен:

“... управляващите са откровено безпомощни, нямат нито визия, нито капацитет да се справят и със ставащото в Гърмен, и с интегрирането на ромите.
Ако следите хода на събитията, няма как да не сте забелязали големия отсъстващ от дебата - премиерът Борисов. Любител на светлините на прожекторите и букетите от микрофони, иначе словоохотлив и компетентен по всякакви теми, тези дни той мълчи. Оглушително и страхливо. Също както мълча, когато Франция експулсира стотици наши роми през 2010 г. Вместо него говори министър Румяна Бъчварова, която етикира случващото се като "битов инцидент", нареди монтиране на видеокамери и експресно създаване на нови бланки-жалби за подаване на сигнали в полицията за кражби и други престъпления. Повече едва ли е разумно да очакваме от социолог, какъвто по образование е министър Бъчварова.”

Има и още конкретни приказки и “факти” за безпомощността на властите да се справят с този проблем, но вътре няма нито една конкретна дума, че от десетте години на “ромското включване” – 2005-2014, пет са на сметката на Тройната коалиция и на Пламен Орешарски.

А ето и разписалите се положително коментатори под този постинг: kostas, ikra, kbalenciaga, 1997, Leonleonovporn, apostapostoloff, anonymios1212.

23.07 - Администрация има, капацитет - няма

Също авторски материал. Много подробен, скрупульозно подробен. Обаче със същия “недостатък” – разказва только за Борисовото управление. За качествата на червената администрация – от времето на младостта чарина в Правец, до по-зрелите й години: Виденов, Станишев, тройната коалиция, Орешарски – ни дума. Защо? Нима в “Дума” не знаят кой кой е и къде е?!

И отдолу пак: injir, rustam, ikra, indiram

Хайде стига с chara, че знам ли каква “възбуда” ще ми припишат freeoldmen и mileidi46.

Продължавам с един анонимник – блогъра 1997. Анонимник по отношение на физическия човек – в профила му чета само едно име: vensua papa. Иначе си е чист думар, та фурга. Девет десети от постингите му са копи/пейст материали от в.”Дума”. Че и “многомашинник стахановец”, не е лесно целия последен брой на вестника да разхвърляш в постинги. Вижте само за последните 3 дни на август 2015

29.08 – Няма какво да го усуквме. Не възвишеното се отприщи с Десети, а низкото - Дума 29. Август 2015 , брой: 199
29.08 – Fitch: Фаитът на Украйна е неизбежен - Дума 29. Август 2015 , брой: 199
30.08 – Неуязвима ли е американската база на о.Гуам - Дума 30. Август 2015 , брой: 200. Петър Герасимов
31.08 – Гербаджийските управленци харчат със замах. Като свраките - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201 Павлета Давидова
31.08 - Аргументи против електронното гласуване - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201, Инж. Йордан Василев,

31.08 – Да не би Русия да иска целостта на Украйна, а Киев да е готов да си откъсне опашката, но да спаси главата? - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201
31.08 – Цивилизованите арабски ръководители трябваше и трябва да се подкрепят, а не варварските. От “неутрализацията” на Асад ще спечели “Ислямска държава” - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201, Доминик Жаме в Boulevard Voltaire

31.08 – Факти, които няма да научим, защото се отнасят за добрините на Русия - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201, Петър Куцаров

31.08 – Хасковлии ще си имат дърва за огрев, само ако се вземат от склад - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201

31.08 – тези, които правят вино и гроздова да имат предвид. Чужденци изкупуват гроздето ни, винарите - без суровина. - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201
31.08 – Кандидат-кметове за Ямболска област. БСП представи кандидат-кметове за Ямболска област - Дума 1. Септември 2015 , брой: 201

и един авторски постинг на vensua papa:

31.08 – По josarian Въпроси за кап’а под формата на шега ... все още

За текущия месец интересувайте се сами. Аз само ще напиша бройката на постингите “1997” от 1-ви до 24-ти септември вкл. – 96 (деветдесет и шест).

Ако проявите интерес, ще констатирате, че много от блогърите в блога (предимно от “голите охлюви”) използват за материал на своите постинги взаимствани парчета от постингите на 1997. Как беше народната поговорка? – Върви големият брат и лъже, върви малкият след него, та маже.”

Впрочем блогърът 1997 цитира не само материали от в.”Дума”, да отбележа аз, че не съм убеден дали вие ще обърнете внимание на този факт. Много често ще намерите като посочен източник световно неизвестното списание “a-speсto”.

Нали? И вие чувате за него сефте.

Е, ами ето! Кое по-напред? Информацията за списанието или защо тази информация е важна?

Списание A-specto започва да излиза от април 2014 (В скоби: 1997 открива своя блог в май 2014.). Главен редактор на списанието е Калина Андролова. В редакционната му колегия влизат Петър Волгин, Иво Христов (журналистът), Антоанета Киселинчева и Юлия Владимирова. Какво се знае за тези журналисти?

- Калина Андролова по образование е икономист. Родена е в Бургас, кога не намерих, но е преминала от икономика към журналистика около 2000 година. Трябва да е била съвсем млада тогава, защото в медиите е наречена “една от младите ни и големи надежди”. Кой я е вкарал в столичния вестник “Новинар” (после в “Сега” и в списание L’EUROРЕО) не се знае, но се знае, че бургазлийката идва в София, защото заживява с Мартин Карбовски, тогава вече асистент на Кеворк Кеворкян в съживената отново “Всяка неделя”. Самият Карбовски не крие, че Калина е причината той да напише първата си книга “Дефлорация”. След няколко години, според жълтата преса в 2012-та, Калинка вече “топли леглото” на Петър Волгин.

- Петър Волгин няма да ви представям. Сигурно сте чували – радиоводещ на предаването “Деконструкция” по Българското Национално Радио. Лаская се да сте прочели и моите няколко “записки по българските въпроси” (от май тази година насам) в които съм разказал за конфликта как да бъдат разпределяни парите по европейските програми в БНР с главни водещи лица Силвия Великова. Самият Петър Волгин и ... представете си, Божията майка и Джон Ленън!   

- Иво Христов (да не се бърка със съименника си социолог) е роден 1970 в Истанбул и завършва средното си образование в Брюксел (Какъв ли е бил баща му?). Според Уикипедия е автор на политическата биография на Франсоа Митеран, издадена на български език през 2000 г., през 2001-2002 г. е редактор на предаването "Наблюдател" с Тома Томов по НТВ. От 2002 г. е заместник-изпълнителен директор, а от 2003 г. - изпълнителен директор на телевизия ВВТ.[2] Водещ на „Малки истории“ по БНТ от 2012 г., автор в списание „L"Europeo“, вестник „Сега“ и списание „Тема“, създател на сдружение „Солидарна България“ (Ваня Григорова, нали връзвате)

-  Антоанета Киселинчева е дъщеря на журналиста в БНР Чавдар Киселинчев, често определян като тъмночервен. (За него в утрешното продължение на “BLOG.BG Имена от Думата – част 2-ра”.) Самата тя беше секретарка на Сергей Станишев по време на Тройната коалиция – “Официалната длъжност на 26-годишната госпожица е експерт към политическия кабинет на Станишев, но тя реално изпълнява секретарски функции и е доверено лице написаха във "Всеки ден" през 2011 година.

Ще продължа с информацията на “Всеки ден” (Vsekiden.com е “медия за последни новини”, както пише в сайта си самата тя, но няма полета “За нас” и “Контакти”. Издава и в.”Всеки ден” в “шапката” на който пише “От издателите на “Уикенд”. Толкоз!): “Публикувано: 5 юли 2011. Обединителят на сините в София Прошко Прошков, един от най-верните хора на Иван Костов, поддържа интимна връзка с червената изкусителка Антоанета Киселинчева. Двамата се опитват да са дискретни, но буйният нрав на дамата стана причина тайната им да бъде разкрита. Първата издънка дойде през септември 2010 г., когато Антоанета беше хваната от служители на КАТ да шофира с 1,43 промила алкохол в кръвта. Скандалът придоби още по-пикантни краски, когато се разбра, че колата се води на името на Прошко Прошков - районният кмет на "Лозенец", издигнат от ДСБ. Обяснението бе, че той й продал малко преди това старата си кола, а тя още не го е прехвърлила на свое име. Тогава стана известно, че двамата се познават от деца, защото родителите им са семейни приятели.”

“Семейни приятели”! Ей затова става дума, мили мои наивни българи. Демократ се става не само с желание. Нужно е четене, мислене и помнене.  Лошото е, че се изисква и ген. А той се възпитава с поколения, докато се губи за една нощ с “решение на народния съд”! Например.   

Да завърша тази част от изложението с информация за издателя на списание “A-spectо” Това е “Урманов-ООД”. Информацията, която следва, е взета от Интернет, обаче – можете да ми вярвате: Имам абсолютно сигурно потвърждение от независим (не медиен) източник, че е вярна.

“АСЕН СВИЛЕНОВ УРМАНОВ, роден през 1969 г., е БРАТОВЧЕД на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. Този факт за роднинството е изтъкнат от КМЕТА на селото ГРАДЕЖНИЦА СВИЛЕН РУСИНОВ. В това село сега живеят и родителите на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.”

Нещо повече дори. Моят източник твърди, че Алексей Петров и Асен Урманов са братя.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alibaba2 - Браво!
25.09.2015 10:55
Страхотно написано. Аз самия й казах на Светлата нЕкои неща.
А и кат й гледам феновете ..то повече няма кво да се говори....
цитирай
2. alibaba2 - ПП
25.09.2015 11:01
А минуса сигур е на онова доченото - апенчо.
И мен мъ навестява винаги щом съ появя.
цитирай
3. apostapostoloff - А бе, ей!
25.09.2015 11:59
Ти и мен изкара комунист, бе! Я внимавай какво пишеш!
цитирай
4. vmir - Навързани като кремвирши.
25.09.2015 12:10
Верно вирусът на комунизма се предава по полов път. Понякога и по авджийски - нали затова са привърженици на бомбаджиите, щото онези с повечето бомби щели да гръмнат другите и да им вземат парите. Пък думаджиите щели да думат, че било самозащита...
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
25.09.2015 15:13
Май си недобронамерено добронамерен?
Последното ,което ще ценя в материалите на Чара са политиката и особено комунистическата насоченост, както подразбирам от тебе
Ценя журналистическите и похвати, способността да извлича есенцията от интервютата, актуалността
Като човек с десетки, дори стотици публикации мен ме интересува това
Не ме интересува Мара Отварачката с кой политик е била и с кого ще бъде
Ако нещо силно ненавиждам, това е политиката и то нашата, защото е насочена срещу обикновения човек, срещу собствения народ
Не, че на другите е човеколюбива!?
Но човеконенавистта им е насочена срещу другите , навън!
Надявам се да ме разбереш правилно и да не ме цитираш в тази рубрика

За каквото ми е минало през главата още от дете при комунизма, малцина са тези, които могат да се равняват с мен
Но си трая и мълча
Най-отявлените антикомунисти сега са тези, които са се подвизавали в кръга на бившите комунистически величия
По това се познават

Имаш попадения наистина, но е малко еднопосочно
Врагове на България за тебе са САМО русофилите Това е архаизъм, избуял окло Съединението, и не е никак актуален
Врагове на България са преди всичко тези, които я разпродадоха и които служат сляпо на чужди господари и интереси за съжаление ,не са само руски Впрочем не е сляпо, предателството им е свързано с пари
Какъв враг на България би могъл да е прадядо ми, съратник на Левски и на Стамболов по- късно, осъден на смърт при русофилския бунт и помилван ...от Стамболов!
Двадесет и четири часа след изпълнението на присъдата му Отложена заради буря Телеграмата за помилване пристига в момента на второто му извеждане за изпълнение на присъдата
Лоши комуникации, затова!

Желая ти успех!
Но бъди по-прецизен!
Чара е добър журналист, казвам го отговорно
Политическите и убеждения не ме интересуват
Бях в ръководството на СДС ,когато напуснах и него , и СДС заради бивши комунисти
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Шапка ти свалям. Да вървиш по спиралата
25.09.2015 15:49
на свинските черва - това е не само трудно, но и гнусно. Добре, че не си толкова гнуслив. Хванал си ги по бели каски, пардон - гащи. Проследил си гносеологически пътя им от точка А до точка G и нататък по вертикала, хоризонтала и хипотенузата!
То завалиатът се оказва част от другариата! Не че не го знаем, но някак си емпирично, а ти го доказваш статистически.
цитирай
7. yoan2015 - 7
25.09.2015 21:26
Аз пък си мисля, че враговете на България сме всички ние, разбирайте го както искате. Добронамерен, от мен - отлична оценка.
цитирай
8. dobronameren - Апостолов, ако "вадя нещо от шапката", то не е защото съм магьосник, а защото него наистина го има вътре.
26.09.2015 06:28
А в твоята шапка има всичко. Защото ти си с "таз, която е на власт". Е-хе-е, доказателства да искаш... Имам записи на всички твои появления при мен. Сега обаче иде реч за твоя коментар под постинг на Чара, виж по-горе, за който си се обидил. Защо? Ето този коментар:
8. apostapostoloff - "Възхищавам се от вашия маниер на - 06.06 11:38 - писане, защото безпощадно и смело бичувате недъзите на капиталистическото общество и заклеймявате властимащите, които, разбира се, са една шайка от прононсирани фашисти."
Ще кажеш - майтап, ирония, подигравка... Ами то така и Чара може да каже след време, че се е шегувала пишейки тези горните неща. Един съвет от мен - Не коментирай политика. Там се иска принципно дупе. Нямаш го. Наблегни на астрологията, където си наистина по-добър от повечето от нас.
цитирай
9. dobronameren - Ами, харесва ми начина на изразяване на Тургенчев
26.09.2015 07:12
Даже на моменти повече от моя. Ето например - Аз говоря с аналогията "голи охлюви и отровни змии", която се налага да бъде обяснявана допълнително, а той казва "завалиата и другариата". Същото, но ясно и по народно. Имам предвид по-разбираемо за повечето българи.
цитирай
10. dobronameren - Чрез vmir до всички
26.09.2015 07:27
Абсолютно убеден съм, че след време учените-генетици ще докажат, че всички комунисти имат един точно определен ген, вероятно в края на геномната верига горе вляво, който другите хора нямат.
Ако не са го направили досега. Защо например науката генетика беше отричана толкова яростно в Съветска Русия. а? Чак до 60-те години на миналия век, въпреки очевидната й научност! И очевидното - че това беше отстоявано неистово напреко на всички негативи върху развитието на съветската наука като цяло.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Хората са Хомо сапиенс, а комунетата - Хомо касапиенс. Това е разликата. Тя е генетична.
26.09.2015 11:18
dobronameren написа:
Абсолютно убеден съм, че след време учените-генетици ще докажат, че всички комунисти имат един точно определен ген, вероятно в края на геномната верига горе вляво, който другите хора нямат.
Ако не са го направили досега. Защо например науката генетика беше отричана толкова яростно в Съветска Русия. а? Чак до 60-те години на миналия век, въпреки очевидната й научност! И очевидното - че това беше отстоявано неистово напреко на всички негативи върху развитието на съветската наука като цяло.

цитирай
12. dobronameren - Някой ме взема на подбив.
30.09.2015 09:37
Прочетете коментара на leonleonovpom - No5-ти. На този коментар аз отговорих - между Апостолов (8 номер) и Тургенчев (9 номер) - но този МОЙ коментар изчезна. Няма го. Затова сега го ВАДЯ този МОЙ изтрит коментар от архива си. Ето го:
"Leonleonovpom, изобщо не съм съгласен с написаното от теб. Да твърдиш, че четейки Чара, не обръщаш внимание на политиката в нейните постинги, а се възхищаваш единствено на журналистическото й майсторство, е много дълбоко морално нечистоплътно. Ами тогава защо да обвиняваме Хитлер например, че е причинил смъртта на повече от 20 милиона германци? Та той е бил толкова добър художник!? Само че тези разсъждения са дълга работа и затова ги оставям за следващия си постинг - част 2-ра за думарите в BLOG. Търси големите букви ЗАЩО ОТНОВО ЗАД ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА и чети под тях. Обаче! В коментара ти има още - за това как прадядо ти е бил осъден от Стамболов за своите русофилски тежнения. И извода, който ти си си направил от това. Пишеш: "За каквото ми е минало през главата още от дете при комунизма, малцина са тези, които могат да се равняват с мен. Но си трая и мълча." Как ли би се изказал собствения ти прадядо за заявената ТВОЯ позиция "Зная, но трая и мълча". Затова ли те е страх да коментираш, така както го чувстваш, дядов Леоне? И наблягаш на "майсторството" само?!"
Да допълня, защо започнах с думите, че някой ме взема на подбив. Ама запомнете, бе - всичко, което съм написал като постинги и коментари, ПРЕДИ да натисна бутона "Изпрати", изпращам в своя архив, където само аз имам достъп. И още веднъж е безсмислено да се упражнявате така. Ама запомнете, бе - аз не си оставям магарето в калта. Глупаво е да си мислите, че "ще зная, но ще си трая и ще мълча". Аз не се казвам "Леон Леонов". Четете и следващия втори постинг за думарите в блога.
BLOG, оправяйте се! Ваша работа и Ваш интерес е това.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Добронамерен!
01.10.2015 18:45
Четеш, както дяволът евангелието!

Трая си! Какво, да се пиша за репресиран, активен борец ли?
Бил съм в кухнята на СДС, свидетел съм какви го оглавиха, заради тях се оттеглих Търси истинските комунисти там, те направика БКП комунистите милионери!?!
Нима не знаеш, че най-люто оплюват комунизма бивщите комунисти от висшия ешелон?! Те са най-големите борци против комунизма! И аз да им пригласям?
Мерси, не ми трябва!!

Нещо не се връзва версията ти за изчезналия коментар с наличността му в архива Ами прати веднага от архива, като си установил липсата Предполагам, че не подозираш мен в изчезването му!?
Не драги, не струва! Обяснението! Пет дни обмисляш, какво да ми отговориш
А единственият отговор , който ми дължиш, е защо ме забъркваш в подобни каши, да не употребя по-точна дума?

Аз съм свободен човек , имам право да кореспондирам с когото си искам Кореспонденцията ми със Светла не е на база симпатии към БКП, обяснил съм точно, ако не си разбрал
Не участвам в заговори срещу държавата!

Със Слави също си кореспондираме и то от преди пет години, тази кореспонденция пак на база такива симпатии към БКП ли е? Още от блога му Паразол и моят първи блог, несъществуващ вече тук

Не е почтено да се рови така в чужда кореспонденция, дори и публична да е
С Пискова, докато беше тук също много сме си кореспондирали, особено на лични
Тук сме за това, да си кореспондираме

Бях дал едно интервю за местен вестник, журналистът , кореспондент и на "Дума "го изпратил там, даже не ме предупреди Интервюто беше на историко-нумизматична тема Нищо общо с партията нямаше Който цени казаното от мен, да го публикува, какво ме интересува партийността Комунист не съм бил и когато дойде времето да ме молят да стана, отказах категорично!
Затова потвърждавам, партийността не ме интересува Бил съм в СДС само, за кратко, скъсал съм, като установих фалша

Наясно съм с политика ,история, дипломация, но без мое членство в партии!
Приятна вечер!
цитирай
14. dobronameren - Г-н Леон,
02.10.2015 04:37
Аз работя и понякога, доста често, нямам време да обръщам подобаващото му се внимание на блога. Това е причината да се "бавя", а не защото "обмислям" какво да отговоря някому. Вашият въпросен коментар наистина изчезна. Не обвинявам вас за това, просто отбелязах, че НА ВАС се случи това.
Няма да обсъждам повече вашето поведение по случая с прадядо ви. Ако
"влязох" в тази тема изобщо, то е единствено защото НИКАК не приемам. че "преклонената главица сабя не я сече".
Но виж - нещо друго ми прави впечатление. Във вашия нов коментар No13 (на който вече имам копие) се написали един куп лични неща за себе си, които аз никъде не съм обсъждал. Такива: за кореспонденцията ви със Светла, Слави, с Пискова, за вашия предишен блог. за интервю ваше в "Дума". за покана и отказ ваш за членство в партия... Не бягайте преди да съм ви подгонил.
А, и не тълкувайте последното като заявление, че ще ви гоня. Имам много по-важни работи от вашите работи.
А, и прочетете следващия коментар. Той също е за вас.
цитирай
15. dobronameren - Подразнен от твърдението на leonleonovpom2, че
02.10.2015 04:53
съм се ровил в чужда кореспонденция (ТОВА в което се ровя, са публични коментари под публични постинги, г-не!) си спомних - и добре, че го намерих бързо, иначе щях да се откажа:
"23.07.2014 - Блогъри от blog,които искрено се отвращават от блогъра А.Пискова
Автор: pravda Категория: Други
Pravda, merlin68, valsodar, blackpredator. vencivaleri1951. kasnaprolet9999. theeconomist. kushel. tit. elinora. 777. stefbelchev. tutko. 1997. freeoldmen. nikikm. onlyfun. rustam. vdp. andrei. minevv. tropik. pando. born. kostadin. crisis. pantaleev. ok3223. pesho. Dolce, rumero. kenefski. gosho568. tomcat2. estirbg. seasonofthewitch. kbalenciaga. mileidi46. idealist. chavdar01. tera. draculla. min4o. lidislidis. nagodi62. kosara2008."
Не търсете. Никът leonleonovpom го няма. Освен, ако присъства с предишния си ник.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Той е същият, без двойката А заличеният е Иван симеонов
02.10.2015 08:28
Други нямам
Аз не съм против да се пишат нещата, както човек ги усеща Просто подминавам тези, които не ми харесват Ако не са манипулационни Тук е сложно, човек може и да сгреши
Да , отбелязал съм, че кореспонденцията е публична Но аз контактувам с много журналисти,,, понеже съм самоук, както и в историята, тези контакти ми са необходими Познавам се и с известни историци, в София и Бургас, Русе, Ямбол , Варна и поддържам контакт с тях
Това ,че поддържаме различни тези с някои от тях, не е основание да не сме приятели Подобно е и отношението и с журналистите Може да не поддържам линията им, но пък иначе има какво да науча от тях, това търся

Смятам ,че е разбираемо това, което съм написал всички ,които ме познават, знаят, че не съм" преклонена глава" , а боец Цял живот съм бил такъв Син на опозиционерка, едва избягнала разправа и на "кулак" Мълчанието ми е след това, след"промяната" Не преди нея! Да ставам активен борец ли? Това имам предвид
Иначе за опозицията преди" промяната" важи вицът за Девети септември Онзи арменският
Можело ли Девети да дойде без намесата на червената армия
Можело, ако всички активни след Девети , били такива и преди Девети!

Иначе, обясних, нямам против всеки да пише каквото смята за правилно, стига да не се бърка в личния ми живот, да отправя закани , да ме псува! Тогава бих бил отвратен от него
цитирай
17. dobronameren - Значи разбрахме се. За две неща:
02.10.2015 11:40
1. Аз не съм "Ровил" във вашата кореспонденция, а съм "Цитирал" части от нея, защото вие не сте анонимен и може да се каже, че сте "публична личност". познавате се с толкова много хора!
2. Не съм отправял закани и не съм ви псувал в моите размисли за вас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882407
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930