Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2015 13:10 - Тдвкпжпду птдссидпдк - 01
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4125 Коментари: 11 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Неразбираемо ли ви се струва заглавието? Няма да ви го обясня веднага – обърнете внимание, че след заглавието има номер.Това означава, че ще следват още постинги от тази серия. А нулата преди единицата означава, че искам да не наруша последователността на свързването им в една конструкция, когато броят им надхвърли десет.

Обаче мога и държа да кажа веднага основната идея на всички тези постинги от новата серия Т (Т като Типично комунистическо). Последните ми постинги от серията “Б” (според мен сполучливо наречени от getmans “паноптикум на завалийките”) имат естествен край, така както са замислени. Имам още за показване две или най-много три групи от “Blog.bg - Имена” и трябва да закривам сергията. Вече съм дал общата им характеристика и едни техни в бъдещето допълнения нямат място там. Защото новите им излагации (добре де, излагания) са ТЕКУЩИ и СЪЩИТЕ. Затова в постингите ТДВКП... ще ви предложа, без да ги класифицирам в групи, следващите нови изяви на “съветските блогъри в blog.bg” така, както ги свалям от Мрежата.

Споко, Ок3223. Никакво допълнително време не ми отнема това усилие, аз така или иначе ги подреждам в архива си. Колко му е да ги копна в текущия постинг за седмицата. Виж за систематичните постинги “Б”, това въобще не е вярно. Там наистина пада работа - за която получавам директно пари от соросоидите в еврогейския съюз. (Не можах да се сдържа, мои читатели. Ще гледаме дали старшината ще се върже и доразвие тази тема.)

И така. Пред очите ви е първия постинг за моите “пилета”. Времето е 6-11 септември 2015 година. Четете и коментирайте.

06.09.2015 - Гърция показа един среден пръст на САЩ

Автор: idealist Категория:  Политика   

Значи какво се оказа то? Американците не дават на Русия да доставя хуманитарна помощ за Сирия по въздуха. Или по-скоро натискат гърците да откажат достъп. И защо правят това, много интересно? За да се пречи на легитимното правителство да се бори срещу терористите от Ислямска държава ли? Ама нали те уж САЩ самите се борят против ИД?! От една страна ги въоръжиха и въоръжават. А от друга твърдят, че се борят с тях:) Заедно с това, вече открито, подкрепят и така наречената "умерена" сирийска опозиция. Т.е. - официалните си протежета, които се опитват да турят там на власт, за да могат спокойно да разграбват Сирия. И в тази ситуация е съвсем нормално Русия също да доставя  оръжие. Забележете - на законната и легитимна власт в страната. А "големите" европейски лидери страхливо и послушно си мълчат, наблюдавайки унищожаването на сирийската държавност. А, вярно, не мълчат, ами направо плачат и хълцат, че ги заливали бежанци. Ще ги заливат, разбира се - като им е толкова акъла да играят по свирката на Чичо Сам.”

Цитирам този постинг, защото в него idealist-a е написал няколко “идеи”, които са лъжи. Аз преброих поне 5. Ако не ви се вярва на МОИТЕ изводи, прочетете коментариите отдолу. Обърнете внимание КОИ са ги подписали; 

1. kushel “Ако си забелязал, макар че Гърция е в НАТО от десетки години, нито веднъж не е дала и един войник за американските авантюри. Никога и нито един.

2. idealist отговаря така: “гърците си имат и достойнство, и политическа култура. Гледат си интересите хората и не рушат мостове, а ги ползват.”

Това също е лъжа, Гърция отказа въздушен коридор за тези самолети. Дори го направи преди нас. Но това няма значение за следващите “коментатори”, защото целта е Тиквата, Чехльо (имайте търпение, четете по-надолу),” Долу ГЕРБ”, “само наш’те”. Е, всеки има право на мнение, аз също.

3. ok3223 – “Гърците са народ бе, древен. Много има да се учим от тях, но сме със слаб ангел като народ, и не ни бива за нищо. Една тиква ни управлява и овните, и днес го крепят и ДА ГИ ОПРАВЯ. ОВНИТЕ ЧАКАТ ОТ ВЪЛКА СЪЧУСТВИЕ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ, А ТОЙ МИСЛИ САМО ЗА ЕДНО, КАК ДА ГИ СТРИЖЕ ДО ГОЛО. ГОРКИТЕ ОВНИ, ОВНЕШКА ИМ РАБОТА.

4  idealist отговаря така: “Така си е, да. Не знам колко има още за остригване, но 2-3 % доста добре си заживяха напоследък. Сигурно с честен труд и без да пипат от общите пари на народа...

Интересно от какви пари са черпили за прехраната си преди Десети ноември номерата 3 и 4. За старшината от БНА с Москвича “С 3223 ОК” знам, но ако някой знае за Идеалист-а, нека напише.

Извинявам се на 5-я коментирал asthfgh1, че отрязвам коментара му, но той  разглежда проблема от много страни, а аз тук коментирам само завалийките.

07.09 23:07 - ПЕТЪР ВОЛГИН : ЕВРОПА СЕ СКАПВА

Автор: kolevm38 Категория: Политика   (Петър Волгин: Европа се скапва

От a-spekto)

“Съвсем естествено е европейските страни да бъдат залети от бежанци, мигранти, от хора, които просто искат да печелят повече и, да, защото има и такива – ислямски терористи. Заслужиха си тази съдба държавите на Стария континент и особено я заслужиха най-силните държави. Защото през последните десет-петнайсет години именно те спомогнаха много за това да бъдат разбутани до неузнаваемост Близкият Изток и Северна Африка. Да, основната роля в разбутването принадлежеше на Съединените щати, но и редица европейски страни или мълчаха страхливо, или лакейски подкрепяха американската политика, наречена „износ на демокрация“. Именно британският премиер Тони Блеър заслужи ласкавото прозвище „пуделът на Буш“, заради усърдието, с което участваше в нападението срещу Ирак. Не беше ли френският президент Никола Саркози човекът, който с такава страст се зае с бомбардирането на Либия? Ами кой разбута Сирия, от която до този момент са избягали 4 милиона души? Кой подкрепяше всевъзможните въоръжени групировки срещу режима на Асад? Кой превърна „Ислямска държава“ от маргинална структура в мощна военна сила? Да, основна роля във всичко това играеше Вашингтон, само че редом с него, клатейки глави в знак на безмозъчно съгласие, бяха и чутовните европейски лидери Дейвид Камерън, Франсоа Оланд, Ангела Меркел. Същите тези хора днес се държат за главите, ронят крокодилски сълзи и се мятат напред-назад като шугави овце. Опитвайки се да намерят някакво решение на връхлетялото ги море от хора, говорят за квоти, преформатиране на Шенген и всякакви други технически алабализми.... Групичката от грантови политици и анализатори хлипа толкова активно по две съвсем прагматични причини. Първо, знае, че използвайки скопения политически коректен език, ще се хареса на брюкселските началници. И второ, понеже имат добър бизнес нюх, тези хора усещат, че тепърва ще се разпределят милиони евро за интеграция на бежанците. А за да стигнат до техните NGO-та поне част от тези пари, на територията на България трябва да има някакви бежанци. И колкото повече са те, толкова по-големи ще бъдат грантовете за интеграция. Предполагам разбирате, че една крайно малка част от тези пари ще отидат за въпросната интеграция. Повечето ще потънат директно в сметките на най- евроатлантически настроените НПО-активисти. Колкото са интегрирани циганите в България, толкова ще бъдат интегрирани пристигащите от Сирия и Судан. Поводи за вълнения винаги ще се намерят. И тогава правителствата на европейските държави, които и сега не са символ на самостоятелност при вземането на важните решения, ще се превърнат в съвсем безмозъчни изпълнители на указания. Указания, които се измислят на хиляди километри оттук, но са спускани, за да ги изпълняват служителите в Лондон, Берлин, Париж…С всички произтичащи за тези държави последици. „Деконструкция”, БНР”

Последното сведение за Петър Волгин прочетох и го видях в началото на август по БНТ. На протест пред Радиото заради “ограничаване правото на свободна журналистика”, той стоеше до “вечната” Силвия Великова. По този повод цитирах и един коментар на такъв зрител и слушател като мене: “Достъпът на Петър Волгин до микрофоните н БНР е най-голямото доказателство за съществуващата свобода на медиите в България.”

Не е ли така. Силве?

07.09.2015 - ЕВРОПА Е В СТУПОР - има ли ИЗМЪКВАНЕ

Автор: pravoiswoboda Категория: Лични дневници    (Лични ?!)

Този постинг е ужасяващ. Фактически е страница и половина гладък текст, който “правата и свободите” е форматирал като бели стихове – по три, четири думи на ред, в резултат на което са се получили 20 страници (броих ги точно). Единствената свястна причина, която аз намирам за такова действие е, че така представени, няма да си личат глупостите на мислите му на ТОЗИ.

Ако имате моите нерви и време, четете оригинала. Иначе всички мисли се свеждат до една – Тъй като 70 години САЩ и Русия (Русия?! След като 4/5 от тези 70 години тя беше СССР?!) се стремят да си поделят Света и днешна Европа не е способна да се противопостави на това – справка бежанския поток, то е време да се закрие ЕС!

А ТАКА! Дойдохме си на думата! “От Витаголд” - ох, пардон, от ДПС (PravoISvoboda)

Коментари:

1. leonleonovporn – “Така е, новите варвари отново обсебиха Европа! Но този път" умно", дирижирано. Първо бяха свалени реационните им режими, а пък сега народът бяга от демократичните , като дявол от тамян. Иди ги разбери, кой е реакционен и кой – не. Обаче има нещо много нечестно Инициаторът на този процес си прави пас А пък редно е ,да си поеме масрафа, например ,тези, които не харесват демокрацията, защото не могат да я проумеят, с кораби, със самолети да си ги вземе и там, у дома да ги научи на демокрация Ако трябва, да им направи няколко бантустана, пардон- щата.”

И макар формално блогърът slavomirhenchev да не се е разписал като коментиращ, то неговият постинг-отговор от 8.09.2015 отново е зашеметяващ, пардон запаметяващ: “ Откакто САЩ са виновни за всичко, Русия непрерывно изостава във всяко едно отношение.”

Не мога да се сдържа, макар че не точно това ми е темата в момента, ама знаете ли какво още е написал БайГенчев -"Ако не беше комунизмът, Николай Колев - Босия нямаше да фърга домати, а щеше да ги отглежда."

Всеки си има” любимци”. Дойде редът на моя любимец – вторият VV от Трънско, иначе присмехулник Тодоров с професия Икономист! (Вътре в оригиналния му текст са моите мисли.)

8.09.2015 - Защо месец септември фрустрира част от блогърите в Блог бг?

Автор: vencivalery1951 Категория: Политика   
”От няколко години съм в Блог бг и винаги през септември виждам превъзбудени от идеологическа виагра
 колеги блогъри. Видно е че този "беременен" с дати месец поражда "контракции" у много люде, но не "очистили" се преди събитието последните "раждат" и много жълто и миризливо  в мрежата.
- Факт ли е, че
 СССР обявява война на България на 5 -9- 1944г? Неоспорим факт е. Не , че е приятно, но в какъв пакт се намира страната ни съвсем наскоро? Обявила ли е България война на САЩ и Англия/съюзници на СССР/. Има ли към 9ти септември български окупационни войски в Гърция и Югославия? Има ли споразумение  между руснаци , англичани  и американци за това, че война срещу една от страните е война и срещу останалите и където страните се задължават да не правят сепаративни действия. И накрая, не е ли истина , че ние българите пропускаме с оръжие бягащите и отстъпващите войски на Вермахта с оръжие през България което се нарича на военен език  ЛОГИСТИЧНА ПОДКРЕПА. Впрочем тези войски направиха "мазало" в Сърбия , а и се бихме по късно с прегрупирани части от тях давайки десетки хиляди жертви. (Жертвите, които България дава в подкрепа на съветските войски са си ВОЕННА ПОДКРЕПА, а не “логостична”, нали.) Накрая , но не на последно място архивните кадри нееднозначно  показват какво е отношението на болшинството от българите за тази окупация. (Чии архивни кадри бе, Венци?) Ще вметна накрая, че България е страната сред победените такива с най кратка по време/а по численост на  окупационните  войски да не говорим/ окупация.  Може би е нужно да си припомним, че САЩ още държат в Германия окупационни подразделения по силата на мирния договор от каквито последователно се отказаха Франция, Англия, Русия (Този откровен лъжец няма оправия.)
- Русия за Съдинението. Ще започна с това, че 6 септември не би могъл да се състои. ако не беше се състоял 3 март.  

Ще спра дотук. С тези думи, които по забележителен начин демонстрират буквалното скудоумие на Доктора к.и.н.. Още повече, че съм му обещал писмено вчера да му представям цитатно текстовете и идеите една по една.

9.09.2015 - ЛАВРОВ ! РУСИЯ НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ВОЕННО МИНИСТЕРСТВО

Автор: kolevm38 Категория: Политика  -  (Лавров: Русия няма да се съобразява с решенията на българското военно министерство…SekiraBG септември 8, 2015)

“Руският външен министър Сергей Лавров, коментира, че решенията на Русия да окаже хуманитарна и директна военна помощ за сирийският президент Башар Асад са окончателни и не може да бъдат съгласувани с никого. Ако България и Гърция са суверенни държави, не виждам какъв е проблема нашите самолети да прелетят над тяхна територия, ние нямаме намерение да ги бомбардираме, а просто да окажем помощ на изстрадалият сирийски народ и ако България и Гърция ни съдействат, те ще направят едно благородно дело, в противен несъзнателно се превръщат в съюзници на Ислямска държава.  В битката ни срещу тероризма ние няма да се съобразим с никой, и с нищо, нашата единствена цел е ликвидирането на тази терористична организация. 

Коментарите

1. aboychev - АБЕ МОСКОВСКИ НАГЛЕЦ ЩЕ СЕ СОЪБРАЗЯВАШ И ОЩЕ КАК
ТЪПИ РУСНАКО

2. 1997 - Горкият aboychev заприличва на тези, дето си вървят по улицата сами, а си говорят с някого. Човече, върни се при нормалните!

3. ok3223 - ПОСЕРКОТО... ЗАПЛАШВА! ПОСЕРКО ... ПОСЕРКО ИДИ ДА ГИ СПРЕШ.

4. batogo - !!!:))) Никога не е късно да станеш за смях, дори да си външен министър... Такова изказване може да направи единствено самозабравил се психопат, който не осъзнава последствията от думите си, като не зачита международното право, суверенитета и неприкосновеността на територията и въздушното пространство на всяка една суверенна държава, която не е във война.

(Чу ли, Венци, не сме във война. Прибери Валтера и започвай най-после да си ядеш клавиатурата.)

11.09.2015 - Чехлъо каза ....

Автор: saankii Категория: Хоби

10.09.2015 - "ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА" КОЯТО ДНЕСКА СИ Е ПРОСТО ЧОБАНИН-ТРАВЕСТИТ СЕ ИЗКАЗА ПО ВЪПРОСА ЗА РУСКИТЕ САМОЛЕТИ И ВЪЗДУШНОТО НИ ПРОСТРАНСТВО?!

Автор: chavdar01 Категория: Политика    
ТО ЧЕ НАШТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ Е ЯСНО НА ВСИЧКИ ДОРИ И НА МИН.НА ОТБРАНАТА!!! С ДВА ВЪРТОЛЕТА КОИТО ЛЕТЯТ САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО И ДВА ИЗТРЕБИТЕЛЯ КОИТО СА В ХАНГАРИТЕ И ОЧАКВАТ РЕМОНТ В ПОЛША,НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ДОРИ И ПРЕЛИТАЩИТЕ ГАРГИ ОТ ВРАЖДЕБНА КЪМ РАВНО ПОЛЕ!!! А ТРАВЕСТИТА ИСКАЛ ПУТИН ЛИЧНО ДА КАЦВАЛ НА ЛЕТИЩЕТО И ДА МУ ПОКАЗВАЛ КАКВО ИМА В САМОЛЕТИТЕ?! А БЕ ТРАВЕСТИТКО-О-О-О!!! АКО ПУТИН КАЦНЕ НА ЛЕТИЩЯ СОФИЯ,НАРОДА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ,А ТИ И ЦЯЛАТА ТИ ГЕРБЕРО-СИКАДЖИЙСКА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА ЩЕ СЕ НАСЕРЕТЕ ОТ ШУБЕ!!!

ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? ШЕБЕК СИ ТИ,ШЕБЕ-Е-Е-ЕК,ИРЛАНДСКИ ТРАВЕСТИТКО!!! ИДИ ПИТАЙ ОБАМА КАКВО ДА КАЖЕШ УТРЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!!! НО ПРЕДИ ТОВА КАЖИ НА ТЪПАКА ОТ БАНКЯ ДА ВЗЕМЕ ДА АСФАЛТИРА ОЩЕ НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЯ ПИСТА,ЧЕ ДА ИМА МЯСТО ЗА КАЦАНЕ!!!

Само един коментар ще цитирам, той е на самата Санкий. Ще го направя не защото казва нещо различно, а защото намесва един сравнително нов герой в българската медийна среда – Димитър Недков. Писател, го представя Стойчо Керев в своето миш-маш предаване “Въпрос на гледна точка” по  телевизия News7. Иначе е един друг “дето мята домати, вместо да ги отглежда”. Че съм прав, ще ви припомня като му дойде времето.   

4. saanki - Президента на войнстващата посредственост ,както каза Дим. Недков. “Как за 25 години не се намери един мъдър и достолепен българин за държавен глава, който да даде вяра и надежда, да обедини народа ни около каузата за прогрес и напредък и заслужи уважението на всички граждани. Не смятам. че един президент на демократична страна, може да си позволява такива квалификации без никакви правни и обективни фактически основания. Думата "провокация" в речника на международните отношения е термин, с който се обозначават много груби, непредизвикани, внезапни и с тежки последици, нарушения на двустранни договори или суверенитета на другата страна. Но не съм изненадан. Толкова му е правната и езикова култура, а и интелигентността и зрелостта му явно са далеч под изискуемия минимум, за поста който заема! Идват ми и по-тежки определения, но ще ги спестя по хуманни съображения и от уважение към институцията, която представлява! “

11.09.2015 - Питам се, дали демократясалите кратунковци си дават сметка, какъв го набиха на Европа краварите, "демократизирайки" Арабия.

Автор: kushel Категория: Други  (Други?)   
”Е, почва ли да ви светва, американски фили(и), как любимите ви каубои ви прецакват като шарани, м? Светва ли ви? Оная сган от престъпници и авантюристи с едва 200-годишна държава, съсипва 6-хилядолетни цивилизации, за да насажда своя извратен начин на живот. Имате ли представа на какво приличат Афганистан, Ирак и Либия след като станаха "демократични държави", м? Нямате, нали? Нямате защото това е най-строго пазената тайна от "демократичните" медии. С две думи, там се е настанил вечния ужас, хаоса и безвремието. Прави ли ви впечатление, че "ГОЛЕМИЯГ ЧЕРЕН БАЩА ОТ БЕЛИЯТ ДОМ" мълчи като задник и се прави на "ни лук ял, ни лук мирисал", докато баба Меркел и сие европейски главатари са се хванали за главите, а? Нали гледате телевизия?
 Това е положението, демократясали кратунковци. Чичо ви Сам просто ви прави на глупаци, като преди това ви е изпилил мозъците и е купил управниците ви.

П.п. Абе, помните ли, че имаше някаква Украйна, дето усилено се демократизираше, а? В калабалъка сякаш напълно изпадна от дневния ред на еврогейците. Но, то пък може и да е за добро, щото ако и те тръгнат да "бягат от войната" ... жална и мамицата на "Стара Европа". Не че и сега не е.”

Олеле! Помним, разбира се. Особено, че имаше някаква Украйна. И ти запомни, куШ – След време в енциклопедиите ще пише за Путин: “дребен държавник от времето на европеизирането на Украйна”.

11.09.2015 - Мъжът с токчетата каза ясно защо България бе приета в ЕС

Автор: zlatko1 Категория: Забавление

(Ох, категория “забавление”?! И този върти цигански номера. Помните ли – преди горе-долу месец при поредния побой с участие на цигани, ромите се оправдаваха, че се намесили флустрирани (по В.В.) от факта, че ги нападнали по време, ”когато се връщали от църква”. Милите!

“Думите, които ще прочетете по-долу, не са изречени от някой лумпен, политически неграмотник, аутсайдер или незначителен местен политически играч. Техен автор е бившият френски президент Никола Саркози. Навремето той формира с Ангела Меркел онзи прословут тандем, който в Европа журналистите наричаха „Меркози“ – до такава степен двамата работеха и формираха в синхрон съдбата на Стария континент. Мъжът с токчетата обяви курс към нов президентски мандат с думите: „Трябва да се създадат центрове за задържане на бежанци в Северна Африка или в страни като Сърбия и България“. Не е толкова страшно, че единственият член на ЕС, който беше нареден до Магреба, сме ние. По-страшно е, че в тази подредба се съдържа и оценка, която по никакъв начин до този момент не предизвиква реакция у политиците ни. Не говори бакалин, а може би бъдещият президент на Франция.

От години се говори и пише, че България може да бъде превърната в необходимата на ЕС сива буферна зона между Шенген и Азия, която точно както в Римската империя се използва, за да удържа нападенията отвън и да „складира“ тези, които не са желани вътре.

Защо Златко Д’фръст пише тези неща? Ами, за да има възможност да завърши като си дойде на думата (От Витаголд! Не, бе – от Русия с любов!):

“На всички вече е пределно ясно, че понятия като „европейска солидарност“ са просто кухи лозунги и никой няма да ни помогне. Сами трябва да се спасим от политическия сценарий, който други явно вече са написали за нас. От началото на годината Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, Полша, Хърватия си правят регионални формати и срещи, от които България е изолирана. А това е ядрото на отпора срещу западноевропейското самозабравяне и липса на политическа отговорност. Без съюзници и приятели ще ни е много трудно да оцелеем. Бърза пробалканска и произточноевропейска външна политиката трябва да ни вкара в контекст, който да ни даде шанс за спасение.”

А  знаете ли как е подписан този “Материал”? Не? Ами “Автори: Френски Наблюдател и Калоян Методиев”! Френският Наблюдател не е назован. А кой е този Калоян Методиев?

Има няколко постинга, които са на перманентно флустрирани простаци, но за тях утре – в постинга “Тдвкпжпду птдссидпдк – 02”.




Гласувай:
6



1. getmans1 - Вчера направих откритието, ОКейчо е, ...
11.09.2015 14:38
... пУет и си помества постингите в кат. „Поезия“. Та тази пУетична душица, отдавна не ме посещава, явно не му допада моята „графоманщина, факт който приемам с огромно задоволство

Бай КолевМ, аз пък не го посещавам щото го изобличих, че пуска „бъзикилийкс“ като сериозен материал, тогава пък НикитоМ ми се разсърди/?/, а направи си изводите.

Идеалиста, пък мазен, мазен до първата критична дума, тогава бързо забравя идеализма, или по-точно придобива идеализма на селската скандалджийка. Ако познаваш поне малко селския бит, сигурно знаеш че няма село без такава особа която изкарва яда си от нощното недоуволетворение дори на първата срещната живинка.:)))
цитирай
2. vmir - За Идеалист-а мога главно да предполагам,
12.09.2015 12:49
но ще се въздържа да пиша, защото нямам сигурни доказателства, но за Димитър Недков имам предостатъчно инфо от първа ръка, и мога да обясня откъде така неудържимо извират “културните” му претенции към Президента на България.

Човека е пълен триумф и въплъщение на Голямата Работа започната в недрата на цоца и старателно доизпипвана през целия преход към демокрация. Завършил е “Институт по Културология” в Санкт Петербург и затова е така здраво ангажиран с културата у нас до ниво Президент. Това обаче е част от официалната му биография, в съкратения вариант на която (ако не ме лъже паметта) е пропусната годината на дипломирането му по много прозаична причина – тогава не е имало нито Санкт Петербург, нито Институт по Културология. А си е било Ленинград, а “Института по Културология” (ако изобщо впоследствие е съществувал такъв) тогава e бил една от многобройните “Висши Партийни Школи” за подготовка на управленски кадри, в които се обучаваха отрочета на доказано “наши другари”, като гаранция, че властта няма да попадне в неподходящи ръце при никакви обстоятелства.

За разлика от ВВ1951 обаче, човекът произхожда от най-безперспективната и неука пяна на българското селячество, която не притежава разменната монета на царската служба и затова се доказва лично с безпределна преданост към всичко съветско като се самопоставя в ролята на нейн посланик и вдъхновен защитник от всичко западно и най-вече американско. Това обаче се отнася за поколението преди него, на личните неуморни дерзания на което Д.Н. дължи топлия си прием в Партийната Школа в Ленинград въпреки умерения си личен интерес към добрите практики на партийната дейност и разочароващите им резултати на фона на все по-западащия комунизъм.

Ето как, подобно на theeconomist и всички онези, които се завръщат от СССР в България с подходящо подготвени легенди, титуловани и “обучени” така, че да претендират за ключови позиции в българския медиен, стопански или обществен живот, Д.Н. се оказва у нас не само на отговорен пост в един от най-масовите български ежедневници, но и велик майстор-масон и обществен ментор.

Защото, както казва Р. Ралин – “Службата трябва да се оправдава, иначе кой ти дава?”. Оттам и пренебрежителното отношение към “Чехлю”, който не знае каква благодат е да имаш подкрепата на путлеризирания конспиративен апарат, натоварен със задачата да те крепи по сладките служби, за да изпълнява план. Да не са луди, че да тръгнат аджамийската като Плевнелиев с един багажник инструменти и да спят по фургони из Германия, да организират сами бизнес, след като имат зад гърба си капацитета на най-зловещия репресивен апарат, разгонил фамилиите на почти всичко читаво и кадърно не само в Русия, но и в самата България? Какво от това, че аджамията станал Президент на жалката “Задунайская губерния”, след като на тях службите са им осигурени от самата Мерополия, която иска от тях губернията си безсилна, безгласна и мизерна? Оттам и определението “Чехлю” – стопанин на място, което се обитава само с чехли. Както в мечтанията на всеки бивш и настоящ родоотстъпник подобава на един български Президент...
цитирай
3. dobronameren - За допълненията към биографиите на моите "пилета", които виждате тук и не само тук,
12.09.2015 15:12
Благодаря.
Оставям ги във коментарите, които ми изпращате. Нека всеки ги чете, а дали е истина или пък не, да преценява който както ще. Така, де. Моята задача е да ви представям резултатите. Текущите.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Фани един завалия -
12.09.2015 17:18
удари другия. Обикновен завалиат.
Слафоризми
"Целта на Путин е Европа да бъде населена с иностранци, което да принуди европейците да избягат в Русия, за да я превърнат от западнала бензиностанция в цветуща държава."
И.С. Тургенчев
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - И още един слаф:
12.09.2015 17:18
Слафоризми
"Цоциалистическата идея е жива благодарение на грубите материални интереси на своите апологети."
Фридрих Енгенчев
цитирай
6. dobronameren - Запомнил съм едно стихче. От един приятел.
13.09.2015 08:12
Според мен то много точно описва периодите в комунистическите метаморфози от седмицата след 10 ноември онази година до тия нашите днешни дни. Ето го:
Ти Да Видиш, Како Пенке, Живо Пиле Да Умре. После То Да Се Съвземе И Да Почне Да Кълве.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - ))) Кой е авторът, да го цитирам?
13.09.2015 13:49
dobronameren написа:
Според мен то много точно описва периодите в комунистическите метаморфози от седмицата след 10 ноември онази година до тия нашите днешни дни. Ето го:
Ти Да Видиш, Како Пенке, Живо Пиле Да Умре. После То Да Се Съвземе И Да Почне Да Кълве.

цитирай
8. dobronameren - Това е народен флоклор.
14.09.2015 02:46
Нещо като "Вчера в блоговата ни градина ток удари двама-трима. А пък няколко любими дружки светнаха като червени крушки."
Аз съм чувал тези припевчета от един приятел. Който е от Горна Оряховица. Макар да е произволен следващия извод, най-вероятно фолклорът да е от Централна Северна България. Никой от софийските ми приятели не го знае.
цитирай
9. yoan2015 - 9
14.09.2015 08:33
Аз живея в Тракийската долина, по моя край е:
Представи си бабо Пено,
живо пиле да умре...
после пак да се съвземе...
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Хубаво, значи мога да го цитирам свободно. )))
14.09.2015 12:22
dobronameren написа:
Нещо като "Вчера в блоговата ни градина ток удари двама-трима. А пък няколко любими дружки светнаха като червени крушки."
Аз съм чувал тези припевчета от един приятел. Който е от Горна Оряховица. Макар да е произволен следващия извод, най-вероятно фолклорът да е от Централна Северна България. Никой от софийските ми приятели не го знае.

цитирай
11. vmir - Лафа за пилето е много популярен в Русе.
15.09.2015 21:18
Поне допреди 30 години беше така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882933
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930