Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2015 15:37 - Гърция, здравей
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4023 Коментари: 10 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Решили сте, че членството ви в Европейския демократичен алианс, ви дава право да харчите от общите му пари за вашето “узо  и сиртаки”, а в деня на падежа им да искате отсрочка и/или опрощаване на дълга си. Щото сте били “майката на Демокрацията”. Нагло е! По цигански, ако мога да сравня. Обществото, демократичното, вменява на всички свои членове еднакви задължения. Няма, като в комунистическото, някои да са по-равни от другите. Започвам да се съмнявам дали “онези” гърци са вашите предшественици!

Разбирате ли какво означава това? Че вашето ДНЕШНО поведение, скъпи гърци, хвърля съмнението върху искреността на вашите славни предци и че на вашите потомци оставяте задачата да се оправят в забърканата от вас каша! Разбирате ли колко резонно звучи въпросът, който и аз задавам тук за пореден път – за вашето си благополучие ли мислите или за държавата си дядова, бащина, бъдеща?

По дяволите! Ваша си работа! Аз съм българин и имам собствена държава – България. За нея да мисля.

И тя е разпъната на кръст между Европа и Русия на Путин. Защото и ние имаме своите ципрасисти-леви социалисти. Даже в това отношение сме по-“напред” – поради комунистическия ни стаж в социалистическия лагер. Година и половина потрошихме по експеримента “Орешарски”. Ципрас я издържи година, я – не. Но опитите, нашите български имам предвид, продължават. Левите ни путинофили побутват отзаде ту по-заобиколния “турски поток” ДПС, ту по-директния “южен поток” Атака. Имат в запас един “Бургас-Александрополис” – Патриотичния Фронт  на Симеонов-Каракачанов, както и един “вертикален коридор” – Реформаторския блок... пфу, пепел ми на езика.

(Ще дам веднага кратко пояснение за висящо подхвърленото “обвинение” към РБ. Защото не реформаторите са темата ми днес. С тях съм на едно мнение за Гърция – “Жалко за страната!”. Неясното е друго – Кои са реформаторите в РБ? Питам, тъй като партия ДСБ включва в себе си лицата Иван Костов, Иво Беров, Евгени Дайнов и други, които “се осраха демократично”, простете за прекия израз, но той е кратък и красноречив, в предходните 15-тина преходни години. Може да кажете, че съм мнителен, че смесвам нещата, но аз ще възразя така: Цитираните лица не са написали още нищо по казуса Ципрас. А той, Ципрас, управлява вече 4 месеца и представлява пряка заплаха за демократичните ценности на ЕС. Т.е. и за техните ценности, нали?!  А да припомням ли, че и  Движението на гражданите на Миглена Кунева, за земеделците и младотурците, за СДС-то на Божидар Лукарски... са в изчаквателна позиция. Кого чакат? Пак ли бойковия ГЕРБ да поведе хорото!. 

И да довърша отклоненията си от главната тема. Честно казано очаквах/очаквам ПФ да се сближи идейно с Атака и дори с ДПС, нажежавайки днес температурата на  демократична България. Което обслужва евразийските планове за гръцко развитие на България. )

Дайте сега да видим състава на Първи Путински Фронт. Дали ще изненадам някого с “откритието си”, че приветстващите днешното “Не” на гърците са точно СЪЩИТЕ и ВСИЧКИТЕ бг,блогъри, които вече, още преди три години поне, съм класифицирал като “червени” и “кафяви”, като “антиимпериалистически” и “антисемитски”?!  

Ама за “горди гърци” ли става въпрос или за просто ненаиграли се още комунисти, а? Виждаме пак същият кръвожаден вълк, дето онзи ден имаше мерак на трите прасенца, вчера на седемте козлета, а днес на Червената шапчица. Да ви кажа ли под секрет какво си мисли Историята? Впрочем защо аз, има си Разказвач на приказките. Кой го одухва накрая? – Един и същ, глупавият вълк, разбира се.

Хайде сега да видим кои българи в блога блъскат открито нашите къщички, присторват гласа на мило майчински, маскират се като безобидни баби, за да хапнат нас, децата, след като са изяли вече нашите възрастни родители. Примерите са съвсем пресни, само от последната седмица.  

 

30.06 - БЪЛГАРСКАТА ЗЛОБА И ЗАВИСТ Е ПОСЛОВИЧНА!!! РАДВАЙТЕ СЕ "БЪЛГАРЧЕТА" НА ГРЪЦКАТА НЕВОЛЯ,НО ВИДЬОВ ДЕН МИНА?! И ЩЕ ВИДИМ РЕЗУЛТАТИТЕ СКОРО!!!

Автор chavrar01

“Цялото ни население пише и говори за Гърция. Има и идиоти, които се радват, злорадстват и доволно потриват ръчички, вместо да се замислят върху простия факт, че Гърция една държава, дръпнала на светлинни години пред нас. Гърците имат всичко, което ние нямаме. Или, ако сме го имали в някакъв ембрионален стадий, малоумно сме го абортирали. На идиотите ще кажа още: Спрете да грухтите и се огледайте в каква гадна и воняща кочина живеете, нещастници! Гърците ще се оправят и отново ще живеят в пъти по-добре от нас и вас, идиоти.”

Този текст CHAVDAR01 е гарнирал с прословутия фотошопски колаж на средния пръст на “злощастния български пенсионер Марко Тотев”, появил се още преди 3,5 години в емблематичен пост на ZLATKO1. (Подробности ще намерите в моя постинг BLOG.BG Имена – ZLATKO1  http://dobronameren.blog.bg/history/2015/03/29/blog-bg-imena-zlatko1.1349929) Обърнете внимание и на заглавието, в което самият chavdar е поставил знаците ?! след “видьов ден” (неувереност, страх, предпазване...?) и на трите удивителни !!! след думата “скоро” (увереност, надъхване, мечтателност...?)

Същият този текст, който chavdar коректно е посочил, че не е негов, а на Любо Кольовски, се появи (два часа по-рано) в постинг на Deta7.

30.06 - СПРЕТЕ ДА ГРУХТИТЕ И СЕ ОГЛЕДАЙТЕ В КАКВА ВОНЯЩА КОЧИНА ЖИВЕЕТЕ! ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, ИДИОТИ!

Автор  deta7

Тук позоваването на Любо Кольовски липсва. Което значи ли, че Л.К. е deta7? Но има добавен текст. Следния:

Вчера беше може би най-абсурдният ден от …ее, от много дни насам. Радвахме се като деца на фалита на съседите гърци. Тез при които ходим за да се спасим от бетона на нашето си море и лайната, дето плуват в залива на Арапя, да си починем, да ни нахранят прекрасно, да полежим на техните чисти плажове, закътани в борови горички, да попътуваме по техните чудесни пътища, там да спазваме правилата за движение, да пийнем фрапе на брега на морето, пък после узо с препечени филийки с чесън и маслини, подарък от заведението, там, където хората не работели, ама до 3 през нощта сервират джин и турско кафе, а пък в 8 сутринта вече са измели, измили и подредили сладкарницата и цветята. Мързеливите гърци, дето няма едно боклуче в малките им китни градчета, а те в неделя сутрин всички са на църква, облечени в най-новите си дрехи. И никой не рови в кофите за парче хлебец. А боклукчиите им са облеКани в бели оверали /това е немската дума за гащиризон/. Пък слугините им са българки.”

И накрая – да си дойдем на думата:

“От друга страна станахме свидетели на това как държавната машина въздаде правосъдие в село нек’во си. Събори напълно незаконни къщи. Цялото народонаселиние се радваше на справедливостта. Имаше много, ама много журналисти, оператори и секви прайдове там. В некакъв момент бяха повече от този в София и доста по-несимпатични. Иначе в т.н. социални мрежи се увъртолихме в цветовете на дъгата. Беше важно да защитим човешките права. Щото сме човеколюбиви, великодушни и интелигентни. Такъв един достоен народ сме ние. Също така ни отмениха за месец увеличението на тока.Увеличиха ни и минималната заплата. В Гърция има политици, а в България тикви.”

А знаете ли мнението на самия Златко? Ето го

06.06 - ДОКАТО КОНТРОЛИРАНО СЛУГИНАЖА МАНИПУЛИРА, НИЕ СМЕ ГОРДИ С ГРЪЦКАТА СИ ЖИЛКА: OXI!

Автор zlatko1  

“ЕВАЛА на свободолюбивия и горд гръцки народ ! Срамувам се че съм българин . Не сме народ а мърша щом търпим тези ДЕБИЛИ да ни управляват . Проклет да си Тиквоний ти и целият ти род твар продажна ! НО ЗА ДА ИМАМЕ ЗЕЛЕНЧУК С БОГАТО КРИМИНАЛНО МИНАЛО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ СМЕ СИ ВИНОВНИ НИЕ !!! УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА КАТО ПОСРАНИ. OXI И ЗА БОРИСОВ. МНОГО СКОРО. Ни вопъл, ни стон. Гърция ни показа пътя. Остава само да последваме примера на гръцкия народ, за да бъдем и ние достойни и уважавани като в Европа, така и по света. Къде са Бойко Борисов, Радан Кънев, Кунева и другите чуждопоклонници?! Демокрацията победи, копелета! Референдумът в Гърция доказа на евробюрократите, че това повече няма как да продължава по същия начин. Гърците очакват платени протести в Атина, но „прайдовете“ този път няма да успеят. Гърците не са прости като българите – някакви клоуни да им разиграват смешни етюди и да се вържат, както в София през лятото на 2014 г. Междувременно, след преброяването на резултатите от референдума, в Гърция са пристигнали и предложения от руска страна. Уплашените Меркел и Оладн утре се събират на съвещание в Париж. Шамарът за тях бе голям, силен и шумен. Да се надяваме, че ще съумеят да извлекат правилните изводи. Повече така не може! OXI И ЗА БОРИСОВ. МНОГО СКОРО.”

Нали обърнахте внимание на Златковото заглавие “Как слугинажа манипулира контролирано”? Ха, сега да ви цитирам някойси READER, който ни представя едно интервю на Янис Варуфакис (04.07 - Янис Варуфакис: „Гърция е жива, България е мъртва.“ / Автор reader) в което още първото изречение е формена лъжа:  Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис даде специално блиц интервю за БНР в деня преди решаващия вот на референдума на 5 юли”

Изобщо не е вярно. Това интервю е измислено отначало до край и е публикувано в сайта “Бъзиклиикс”. Но Четящият (reader) ни спестява тази информация. Защо? Ами, от цитатите, които съм подбрал за вас тук, е видно;

– Г-н Варуфакис, ще гласувате ли на утрешния референдум?

– Странен въпрос ми задавате, нима се съмнявате? Разбира се, че ще гласувам и то ще гласувам с не. Всъщност, не би трябвало да се учудвам на въпроса ви, защото вие в България сте свикнали само да наблюдавате и изпълнявате, но не и да участвате и направлявате политическите процеси.

– Вярвате ли, че този референдум има някакво друго значение освен символично? Вие като финансов министър би трябвало да сте наясно, че икономическите процеси не могат да се управляват с гласуване. Тъпо е да гласуваш да получаваш повече пари, когато няма кой да ти ги даде.

– Слушам въпросите ви и за пореден път се убеждавам, че наистина би било страшно, ако допуснем да ни превърнат в българи. Главите ви са пълни с неолиберални мантри, мисленето ви е парализирано, а кръгозора ви като на кон с капаци, гледа само натам, накъдето го водят.

– Все пак не ви ли боли, че вече можем да твърдим, че България е в положение къде-къде по-добро от Гърция?

– Това може да го твърдите вие, вашите политици, вашите медии, вашите платени от вън експерти, но не и ние. Аз лично мога да кажа, че Гърция е жива, а България е мъртва. Това е моето твърдение, ние живеем и се борим, вие умирате и не сте способни да се подигнете. Вашите площади са пусти като земите ви, а нашите площади са пълни с хора желаещи да се борят. Вие чакате да дойде някой да ви спаси, ние полагаме усилия сами да се спасим. При вас дори за протест са необходими хора с пари които да го организират, при нас е нужна само каузата.  Ние искаме да живеем, вие искате да печелите, затова ние ще живеем, а вие ще изчезнете, като в най-добрия случай се стопите по света.

Преди да посоча няколко подбрани коментари под този “пост”, да ви припомня, че “варуфакис” е дал това интервю на 4 юли по обед, а на 6 юли сутринта гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка. Много са прости това българските гръцки апологети. Вижте сега обещаните коментари:

- dimat – Браво! От коментара ти се вижда,колко прав е Вруфакис. Колко точно ни е описал,какво страхливо и тъпо стадо сме.Мехлем за нашите(а и чужди) бандити,пардон "политици".

- born -  Подобни перфектни въпроси биха задали Пискова, антипода на Волгин от "конструкция" и спортния ген. директор на БНР.

- dartanjan - Хубава поучителна статия точни изводи за състоянието на българско духовно мъртво общество благодарени на атеизма въведен по време на соца от комунистите, за да направят обществото толерантно към тяхното беззаконие.

- gmihov - Време е от вън да се погледнем и гибелният път по който вървим да прекратим.
С привилегии на паразити, неграмотни и не способни блага да творят и грамотни способни блата да творят , разпилени по света и земи запустели до България , без българи ще стигнем.И на там вървим..С разрушаването на жилища на ромите, нито за българите, нито за ромите добро ще постигнем, без разпределение на националните блага с измами и кражби и без достойно заплащане за достоен труд.

- ravramov - Гърците окончателно ще се освободят от тиранията на МВФ и Световната банда, a зомбитата у нас ще продължават да бъдат в краката на българоубийците от ПП ГРОБ и юдео-масонските им господари.

Следват два постинга, бъкащи с оригинални тълкувания защо “две и две е три, щом Партията нареди”.

03.07 20:15 - Ще може ли всеки богаташ, вече да си купи държава, след прецедента с Гърция?

Автор moniboneva  

“Да, правилно сте прочели заглавието ,защото точно това ще се случи на практика! Няколко богаташи ще могат да си купят държава не само теоритически.Ще бъде исторически прецедент ,понеже друг такъв случай няма. На практика кредиторите  ще са работодатели на цяла гръцка нация - работници и служители които са им длъжници, затова ще са длъжни да работят повече за тях... и малко за себе си. И не само те включително и наследниците им.И всичко това е законно!Нещо повече, цял свят ще се възмути от ""мързеливите гърци""които не искат да връщат парите макар, че са ги изяли и изпили. Гърците имат своята вина и тя е, че не са проявили благоразумине когато са вземали заеми, колко пари са им необходими, колко ще могат да върнат за определен срок от време.Счетоводството ли не им се отдава или са със широки пръстите ,че харчат безоглено... но има и кой да ги насърчава отвън.... А може би има умисъл да се подлъжат гърците да се хванат на въдицата ,като задлъжнеят до безобразие и после да станат удобни за цедене.”

03.07 20:36 - ГЪРЦИЯ - мръсната рекламна приказка продължава!

Автор nomer1edno 

“Не съм много наясно с гръцката "трагедия", то и 92% процента от зомбираните българи, също не са съвсем наясно, ала едно е сигурно:
ПЕРФЕКТНА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКА ГЪРЦИЯ. Това лято гърците ще напълнят джобовете/за фиска не знам!/ Както сподели един от шефовете на гръцкия туристически бизнес от 2 млн посетители на ден местните окайвани от света сиртаките ще приберат огромни суми от лековерните приходящи зомбита... Нека им е зле... И наесен пак няма да видите наплив от гърци да слугуват в   родината ни на щастливите български пенсионери....Лято е !!! Шеметно гръцко, стижно лято!!!”

Кушелите, блондитата и блекитата мълчат. Икономиста – също (като се има предвид, че той напише ли нещо днес сутринта, вечерта вече го е махнал). Пишат пак за червените си домати в своите градини. Колко били големи. (Имам отдавнашен постинг за тези им увлечения - “Цъ-цъ-цъ... тез червени домати кое ги мама разклати?” http://dobronameren.blog.bg/history/2014/04/24/cy-cy-cy-tez-cherveni-domati.1259706 )

Нещо не смеят да взимат страна. Това значи ли, че Партията е отписала Ципрас? Най-вероятно. Вместо тях (се) “гърмят”:

6.07 - Дойчо лапа гиро, Спирос плаща юро Посланието на Гърция към беззъбите шотландци избрали паунд пред независимост

Автор marknatan

“Опита на бръснарката Меркел да насапуниса Гърция и да  приложат гръцка любов на гърците не мина по дифолт. Беззъбите отказаха да перат пешкира по швестерското обединение и реализиралата мечтата си да бъде колониална дръжанка обеднена Германия благородно прехвърли масрафа за музиката на Бременските музиканти към вкараните за целта взалата  гости от неоколониалните паркетни котета служещи в хисторито за лъскане на броните на тевтонците, а понастоящем на сметките на благодетеля . Деба и червените неонацистки капиталисти. Присвояване по капиталистически, плащане по социалистически  за Обединението им. Гърция роди демокрацията и Гърция е последният и защитник.”

6.07 - Гърция - Меркел 3 на нула! КАЗАХА "НЕ" НАД 61% / Ето как всъщност Гърция натрупа колосален външен дълг

Автор zaw12929

Издояването на Гърция  се  отлага! Днешното гръцко правителство отказва да признае за справедлив държавния дълг на страната. Заемодателите на Гърция не могат да си позволят тя да излезе както от Европейския съюз, така и от еврозоната, понеже така ще бъдат намалени възможностите им за сплашване на страната длъжник, а и изобщо ще бъде сведена до твърде ниски равнища вероятността да се върнат парите с лихвите, което е тяхна единствена цел. Но, ще е победа на еврочиновниците да свалят Ципрас - опасен за хищническата им политика.”

04.07 - Нека да подкрепим гръцките ни съседи!

Автор Didanov

“Колкото и да ги недолюбваме гърците все пак са ни съседи - ако комшията например от блока загази яко с кредитите, няма ли да се намери един лев да му помогне? Или поне една добра дума или дори една ракийка със салатка за наша сметка? Когато е закъсал човек най-много има нужда не толкова от пари, колкото от съчувствие и добра дума.  Последната седмица в блогбг много хора се изредиха да пишат, анализират и злорадстват  дори - хак им е най гърците,, да си сърбат чорбата дето са я надробили. Да ама никой не се пита, дали ние ще сме следващите и дали ще ни хубаво цяла Европа да злослови по наш адрес, че сме мързеливи, че не искаме да плащаме и прочие. Никой не се пита дали гръцкия проблем е само от финансово естество, или вече става дума за борба на духовността срещу мракобесието на капитализма, срещу европейските двойни стандарти, борба срещу световната корпокрация ако щете?
Но не само с хляб живее човек. Сега изборът е, не просто между драхмата и еврото, между Евросъюза и независимия път на развитие, а е много по-дълбок. Тук аз виждам един ключов момент, едно на пръв поглед не толкова значимо събитие, което обаче дълбоко под повърхността може да изиграе решаваща роля в съдбините на Европа. За това братя българи, поне за момент да забравим съседските дрязги и обиди, и да бъдем хора, да помогнем на ближния в беда, кой с каквото може - с една добра дума, мирна манифестация,дори и постинг, каквото и да е. Не защото покрай сухото гори и моркрото, а защото само с любов, разбиране, съчувствие и готовност за подкрепа можем да променим самите себе си и с това света около нас.” 

Тук отказвам да се занимавам повече с онаглели комунисти. До вчера дядовците, бащите им и те самите убивали/ убиваха/ убиват несъгласните с тях свои сънародници и комшии - и буквално включително, а днес ние потърпевшите да им помагаме. Как ли пък не?! Имат си партия, тя събира членски внос; имат си Русия, БРИКС, плюс Венецуела, Северна Корея, да не изреждам всичките им страни с развиваща се ускорено икономика; бъдещата Еволюция на човечеството на тяхна страна – какво повече! Я да залягат над Маркс, той всичко знае и е ужасно убедителен. Даже пред бабата, селската баба на дифлексирания икономист vv1951. Да се оправят помежду си.

Но няма да пропусна да ковна няколко забележително чудесни гвоздея на ковчега им. Признавам си честно колко много съжалявам, че не аз съм ги измислил!

06.07 - Гърция хем победи, хем иска да преговаря с победените

Автор slavimirgenchev1953

"Не може то хем горд народ, хем: "Дайте сега няколко милиарда, че сме го закъсали!"
И.С. Тургенчев

"Гръцкият идеал: Когато вземаме, заслужаваме, когато трябва да връщаме, сме горди."
Слеврипид

НОМЕРЪТ НА КИТАЙКАТА - Ако приемат и Гърция в БРИКС, ще минат ли там нейните трикс?
Сларистотел

 "Това, че не си вадят поука от Пировата победа, е доказателство, че гърците не са елини."
Слафокъл

"Докато в Гърция полковниците спят, в България се борят за ранно пенсиониране."
Славгусто Пиночет




Гласувай:
10



1. dobronameren - П.П. Допълвам в коментар, някои неща, които не се събраха в постинга.
07.07.2015 15:46
Ей, това комунистите от всички страни много и големи работи кензат. Само събирането им на едно място е ужасно и трудоемко, та какво остава за чистенето им! Ето на кои се извинявам, че съм ги пропуснал
05.07 - Европейската мечта умира в Гърция / Автор budha2
05.07 - ГЪРЦИЯ КАЗА НЕ НА РЕФЕРЕНДУМА / Автор varg1
06.07 - Евалла ,бе Гърция ! / Автор saankii
06.07 - Време е за ОХІ на американските централи / Автор 1997
Този последният е цитатник. Тук текста му е от в.”Дума”, статията ‘Пазар по американски” на журналистката Светла Василева. Която е известната всем напориста плевенчанка блогърката chara.
Не ми остана място и за забележителните коментари на LLporn, rustam, ironia… Простите, товарищи!
Но ако аз съм забравил някои, не ми се сърдете, а прочетете фундаменталния постинг на TEOMIRA от днес 07.07 - ВСЕ ДЛЯ ТЕБЯ, РОССИЯ!
Там всичко е казано!
цитирай
2. blackpredator - И от блекито
07.07.2015 16:02
Абе льольо, тия с “узо и сиртаки”, преди техните Боковци от Нова демокрация и ПАСОК да им нататрузят заем ала "16 бацемилиарда", имаха 241 милиарда евро БВП. Нали не смяташ, че албанците и българските тьотки са го изкарали?!
Срещу 42 милиарда евро БацеВП.

Мога да напиша цяла студия за простотията дето си постнал, ама още не мога да намеря ензима, дето те кара от трутка да се изживяваш като тротил
цитирай
3. dobronameren - Аз не разбира от бацемилиарди. Само да попита:
07.07.2015 20:46
От що е нервен толкоз блекито? Критическата ли кара или само се е наакал? Ако е първото - кеф. Ще го бъзикам, докато се повреди съвсем. Ако е второто, бегам. Щото гръцкото е много.
цитирай
4. apollon - това са верни анализи
08.07.2015 15:41
това са верни анализи
цитирай
5. dobronameren - Г-н apollon,
08.07.2015 16:00
Искам да попитам КОИ са верните анализи - моите или на blackpredator-a? От вашия коментар това изобщо не е видно.
Не казвайте, че се заяждам или се правя на интересен. Чета не само коментарите ви, но и постингите ви. Ще спра дотук. Очаквам вашето уточнение.
цитирай
6. antikom - Комунал онанизмата е неизлечим в блог. бг!
08.07.2015 17:55
Да плащаш дълговете си е едно нормално човешко поведение, както и да получаваш пари за сметка на бъдещите си разходи.
По условията, по които си ги получил!
Да не се правят на улави и на ебани педерасти идиотите, които управляват Гърция - нито е културно, нито цивилизовано да не изпълняваш държавните договорености, и да виниш другите, че настояват да ги изпълняваш.
Никой няма да прости на мързеливите цигани 300 милиарда евро, ако ще да се изприщят от стоене по мегданите си.
Който пие плаща сега и не оставя поколението си без бъдеще.
Това в отговор на хубавата им поговорка, че днешните поколения имат на заем родината си от бъдещите поколения.

Аман от комунал онанистически идиотии!
цитирай
7. bmp - Гърция е майка не само на демокрацията,
09.07.2015 02:35
но и на демагогията.
цитирай
8. dobronameren - Да, сигурно е така, г-н bmp
09.07.2015 08:57
За майчинството на Демокрацията никой не спори, за майчинството на демагогията аз лично не мога да обвинявам Гърция. Не ми стигат знанията за това. Но гарантирам, че мнозинството от нас, българите, които демагогстват (далеко не само в обществен план, и в личен също), е доста над чертата наречена "квалифицирано мнозинство". Ето например коментарът на apollon по-горе е пример за такова демагогстване.
Ще кажете, че моето съмнение за това, е плод на обикновено тълкувателно недоразумение. Ако това е така, толкова е просто - apollon с две думи посочва чий анализ е верен, моя или на "черния хищник". Помолих го за това, но той не го прави. Аз чакам търпеливо, не го препирам за отговор, обаче нямам надежда, че такъв ще има от негова страна. Защо? Толкова ли е страшно да кажеш писмено каква кауза защитаваш!
Сега простете, но и вашият коментар, г-н bmp, ми се струва неясен. В едно направление: Вие критикувате държавата Гърция за това, че демагогства в европейски план или се възхищавате на това? Ако blackpredator-a е достатъчно демагогски образован, то той веднага ще ми върне отговор: "Виждаш ли, льольо. и bmp казва, че Демокрацията е чиста Демагогия!" Прав ли съм да тълкувам ТАКА вашия коментар?
Очаквам и Вашия уточняващ отговор. Сравнете ме със земята, ако трябва. Нека започнем борбата с демагогията най-напред от себе си. Ако искаме да сме различни като българи от Ципрасовата Гърция в европейския съюз на държавите.
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Тоя блекпръдльо
10.07.2015 08:07
навсякъде се е разсмърдял. Само мошеници могат да защитават гърците за тяхното мошеническо поведение. Много добре са съзнавали всичко, което става, и са си траели, щото са си пълнили гушите ненаситни.
цитирай
10. vmir - Ох, ох, ох,
13.07.2015 02:00
Любителчето на епистоларното и борчето срещу рудиментарното щяло да пише "цяла студия", обаче първо трябвало да намери ензим, способен да извърши превъплъщението му от шарено пиле в летяща крепост, която да бомбардира с пикиране всеки гражданин, който не каже "НЕ" на колонизаторската междугалактическа популация с урбанистичен генезис.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883236
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930