Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 16:49 - Записки по българските въпроси - май 2015
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1919 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Събудил се посред нощ Путин, станал от леглото и отишъл в кухнята. Отворил хладилника. Едно вчерашно малеби на първия ред се разтреперило в купичката си. “Спокойно, бе”, рекъл му Путин, “Идвам за биричка”.

Извинявайте, претенциозни читателю. Нивото на посетителите в блога е “мармалейди санким”  и ако искам да бъда прочетен, трябва да започна колкото е възможно по-просташки. Иначе постинга ми е сериозен. Разказвам за събитията и лицата в тях в нашата мила България през токущо отминалия месец май.

(Тук кушелиатът може да спира четенето и да се отправя към Трън, където започва юнския фестивал, организиран от v.v. и посветен на Тиквата.)

Попитали Мая Манолова кое е събитието на месец май у нас.

- Естествено местните избори през октомври – отговорила тя.

Всички скупчени микрофони около нея изпопадали на земята, защото ръцете на журналистите им потрябвали наведнъж да се почешат зад ушите. Само микрофонът на радио К2 останал прав. Илиана Беновска нищо не може да я смути: 

- До тогава има 5 месеца още...

- Мислите ли? – я репликирала червената тигрица и отстъпила мястото си на Волен Сидеров.   

Защо на него ли? - А-а-а, бъркате! Не е онова, мислите стандартно. На 18 май Златко Желев написа в DNES.BG – “Сидеров сияе, гаджето Гаджева бременее. Чувствам се щастлив. Това е божи знак, каза националистът”.

И после Господ бил българин. Българин – трънки. Първо уточнете на коя България – лявата или дясната, пък после го калесвайте.

Я да видим кои са “божиите знаци”.

За 70-тата годишнина от капитулацията на Германия в последната световна война, на 9 май в Москва Путин проведе силовото мероприятие “Ден на победата”. В тази извоювана Победа над хитлеристка Германия са участвали народите не само на Съветския Съюз, но доколкото знам и на повече от 50 други страни по света. Почти толкова бяха официалните европейски и световни гости на Русия на Червения площад преди 10 години, за 60-тата годишнина от Победата. Днес юбилеят беше без гости. Защо?

Кое ви интересува повече – мнението на комунистите или мнението на другите хора по света? Ето ги и двете – както съм ги намирам отразени по нашите медии, и моят коментар с наклонен шрифт след това веднага.

В.”Преса” – 12.05.2015 (за имената на главния редактор и собствениците – напр. моя постинг “ДС имената”), статия от агент “Димитър” на комунистическата ДС журналиста Кеворк Кеворкян: “Парадът на Полка на безсмъртните на 9 май беше нещо неописуемо и това е слаба дума. Няма как да не си кажеш, че никой не може да излезе на глава с руския народ. Този океан от фотоси бе величествен морален контрапункт на демонстрацията на военна мощ. Народното въображение все още е живо, чувството за хумор - също. Ето ви един анекдот, нейде от мрежата: Меркел казала на Путин, че няма да идва на Парада. „Няма проблем - отвърнал той - не се предвижда участие на пленници. Политическите лековерници, нашите включително, никога няма да проумеят какво се случи на 9 май в Москва.” 

Като четете, вниквате ли в зловещото съветско чудовище? Дори 70 години след войната Путин ще убива германците! Същият народ от когото днес иска помощ, съчувствие и опрощаване на стари сметки. Защо да се учудваме на нахалството на гърка Ципрас, дето иска същото. Пак от германците! Вместо да ги почерпи, че съюзниците са влезли в Родината му преди Съветите. Щото, ако бе станало обратното, жална им майката гръцка щеше.

В. Труд” – 30.03.2015 (Ако се интересувате от собствениците на този вестник, с изненада ще констатирате, че те са същите физически лица, които са и на вестник “Преса”):  “На 9 май в руската столица се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от различни страни по случай 70-ата годишнина от Деня на победата. Премиерът Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май.”

Забелязвате ли ехидното “не е получавал покана”? И слава богу, викам аз. Иначе, ако я беше получил, зад чий гръб щеше да стои, а? И за чий?

Не ви цитирам вестници “Дума”, “Атака”, “19 минути”... – те са извънземни.

В Мрежата има много материали с нормално звучене. Избирам само един, при това на руския гражданин Антон Орех. (Намерил съм го не при многомашинниците nikikm, kolevm38, л.чолаков, deta7..., а при josarian - 22.01.2015; ама естествено!):

“Путин победи, дори спомена за Победата. Този, последен юбилей за военните ветерани ще празнуваме сами. Обяснение за това, разбира се, ще намерят. Ще разказват за преразглеждане на историята, за изкривяване на истината за войната, за опитите да се омаловажи или дори премълчи ролята на Съветския съюз в победата над фашизма. И всичко това няма да е вярно. Няма да дойдат тук по една причина, а тази причина няма нищо с войната и годишнината. Те няма да дойдат конкретно заради Путин. Да стоят до нашия президент на лидерите на нормалните страни им стана неприятно, неловко, неприлично. И не е правилно с присъствието си да му правят реклама. Тук какво общо има споменът за войната? Защо трябва да се поставя знак за равенство между подвига на съветския народ и милионите жертви, платени за Победата и този, който сега царува в Кремъл? Да не би те да спечелиха войната? Тези, които наистина спечелиха тази наистина Велика Победа преди 70 години, направиха милион пъти повече от вас, за да уважават страната ни и да ни благодарят по света. Това уважение стигна за почти 60 години. Това уважение успяхте да го прахосате на вятъра.”

Наистина тези думи хващат за сърцето. Русия и руснаците са си живи, въпреки Путинците! А когато ТОЗ си отиде, световното по футбол, което ще се проведе в Москва, няма да прилича на Парада им Кеворкянски. Дано това да се случи в 2018 година!

За Македония какво да пиша? Освен да ви припомня, че комунистите ВИНАГИ са били срещу свободата и независимостта й. (И не само срещу нейната.) Отмахвам старите неща и задавам само по-новите си въпроси. Например:

- Ако в 1992 година БСП беше на власт, България щеше ли да признае обявената независимост на Македония? Щеше... краставици на търкалета.

- А спомняте ли си за един македонски президент Борис Трайковски, който загина в самолетна катастрофа през 2004-та? Да са ви припомняли нещо по този въпрос нашите медии? А защо не? И един полски президент загина така, пак по путиново време. И самолетът на Тиквата се повреди във въздуха миналата година...

- Голям гаф било, дето Бойко Борисов посъветва настоящия Никола Груевски да си подава оставката по-бързо. Защо? Е, как бе – путинският външен министър Лавров му каза да седи, защото България и Албания искали да си разделят държавата му. У, бре! В края на годината ще се окаже, че Бойко ще да е бил прав, а Лавров е давал грешни съвети. Е, кой е Тиква?

- На времето питах за какво пищят нашите спаротоковци, удивлявах се на страстните им защити, че “траките са българи”, и македонците, и англичаните, германците, викингите... и шумерите, египтяните..., анунаките - идея! Всъщност и тогава, и сега, се базикам с тях. И чакам да се произнесат категорично по въпроса “Българин ли е Путин или обратното” – Че да видят тогава кон боб яде ли!

- Да не забравяме и съвсем пресния спор за очите на цар Самуил от паметника му в София. Вижте кои политически сили искат цар Самуил от Охрид да гледа колкото може по-страшно насред София.

- А да сте прочели нещо за откритата миналата година гробница на Александър Македонски на 20 километра от Кавала? И защо не след като, ако гледате прогнозата за времето в България на телевизия АЛФА, ще се уверите, че Кавала е чисто български град. Отпреди Ной още!

И Слави Трифонов твърдеше миналия месец насред София същото – че като се изкъпе един македонец, той става чист българин и след него остават два легена мръсна вода. Аз имам въпрос: Ако изкъпем Слави Трифонов, ще стане ли той чист путинец и колко казана отровена вода ще останат след тази процедура?

Ами ако решим да изкъпем най-четения български автор от миналата година Иво Сиромахов, сценаристът му на Слави? Леле, леле... Бялото море ще стане Черно. После циганите в България били най-мръсни и най-долни!

Щях да пиша за “най-българския” празник 24 май. Така съм го учил навремето си и такива са ми спомените за него. Но комунистите в България победиха, дори и детските ни мили спомени.

Това същото се отнася и за Христо Ботев, и за Априлското въстание, и за ...

Майната им на комунистите!

Колко е лесно да се каже!

Управлението на Тиквата Бойко задължи днешното ръководството на Радиото (Радослав Янкулов, генерален директор на БНР от 23 май 2013 г. и Лили Маринкова, директор на програма “Хоризонт” от 15 април 2015) да се вмести в определения от държавата бюджет. Как да стане това, щом през бюджета не може? Ами, ще трябва да се преразпределят европейските пари. Срам не срам, ще трябва да се намалят с 40% хонорарите на 23-мата Водещи журналисти в програма “Хоризонт” и така в европейските проекти ще могат да се включат и други служители от техническите, от поддържащите служби, както и на работещите във втора програма на Радиото “Христо Ботев”.

Сега, ако някой реши да се маскира на принципен и по-гилдиен, може да се упражнява отгоре ми. И върху над 700-те останали Неводещи непривилигировани служители на БНР, които не получават хонорари по европейски проекти. Чиято стойност е над половин милион лева за година! Възможно е да не съм съвсем прецизен. Все пак сведенията ми са само от видяното и чутото по медиите и прочетеното в Мрежата. Но принципно съм много точен! Знаете ли защо?

Например - Питаха преди време Анна Цолова и Виктор Николаев от Нова ТВ колко е месечното им възнаграждение. Безуспешно, разбира се – “Ние работим в частна медия и това не е работа на гледащите я, а на нейните собственици!” Паракселанс наглеци! Защото според едни други частни средства за информиране, месечно си докарват над 20000 лв. каждому, а по цели сутрини реват за нещастните и бедни българи, които, наистина!, как живеят с 200 на месец?! Та мислите ли, че Силвия Великова, например защото ТЯ е Гласът на 23-ма протестиращи радиожурналисти, ще стои в държавното БНР за една никаква заплата? При нейната професионална подготовка?! А какво ще кажете за Петър Волгин, който без никакви проблеми може да си намери място за водещ в ALFA, но също се натиска упорито до Силвето за Държавното Радио?! Като се дивя на тези техни патриотични жертви  се сещам само за една извинителна причина – они си получават основните пари не по линия на БНР, пък било то и по европейски програми, а по друга линия. Има ли смисъл да питам “Каква? Коя?”, щом протестират толкова активно за някакви 2-3 хиляди по-малко на месец? Че и само 5 месеца преди изборите?!

Именно, защото въпросът “По каква линия?” е подразбиращ се в нашата медийна България, ще добавя още няколко реда. ОТВРАТИТЕЛНО е, когато протест за повече пари се “гарнира” с песента на Джон Ленън “Let it be”! Приятели, нали знаете думите й:

„Когато открия безпокойство в себе си, Богородица идва при мен, казвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”. Когато ми причернее пред очите, тя стои точно пред мен, казвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”. Когато хората със сломени сърца заживеят в свят на съгласие, ще има отговор „Нека да бъде”. Въпреки че пак може да има отхвърлени, и за тях ще има шанс, който те ще виждат. Ще има отговор „Нека да бъде”. Когато нощта е непрогледна, ще има светлина, която ще ми свети. Светлина до утре – „Нека да бъде”. Събуждам се от звуците на музика. Богородица идва при мен, нашепвайки ми мъдрите думи „Нека да бъде”.”

Кое НЕКА ДА БЪДЕ, бе госпожа? Какво общо имат ТЕЗИ думи с протеста за парите? Никой, чувате ли НИКОЙ, няма право да иззема ТАЗИ обща човешка надежда и да я използва за лични или партийни нужди! Това е подигравка не само с Битълс, но и с нещо невъобразимо по-важно - със същността, която Бог ни е възложил! Включително и на мислещите се за велики и вечни нищожества!

Сигурно сте забелязали, че и аз целогодишно без прекъсване се готвя за епизодичните годишни битки на урните. Може да съм действително “заек” според някои, но съвсем не дотам, че да допусна някаква “кокошка” да отнесе на гърдите си финалната лента вместо мене. Та, в тази връзка да допълня. За вас, моите читатели!

Днешният протест на радиожурналисти от “Хоризонт” не е първия, воден от г-жа Силвия Великова. Поне доколкото си спомням, имаше един от месец февруари на далечната 2001-ва година срещу управлението на Радиото от Александър Бръзицов. Тогава не беше използвана като “оръжие” песента на Джон Ленън, но виж по време на протестите на “народа срещу монополите” от февруари 2013 – да. Тогава г-жа Великова интервюираше ключови фигури от “новата БСП” на фона на тази песен. После се успокои за две години, та чак до вчера, когато пак същия номер... Що бре, моме? Впрочем има един факт, който ще оставя вие да коментирате – Силвия Великова е Водещия Съдебен коментатор на Държавното радио, откакто се помни. Няма значение демократичен вятър ли вее там или тоталитарни вихри! А никой гражданин не пита кой я е избирал за тази длъжност и защо я крепи безотказно.

Лили Маринкова беше свалена от ефира на Канал 3 в края на септември 2013 година. Заради някаква критика срещу Пеевски. Нали спедите датите?! Точно по същото време двойката водещи Ани Цолова и Виктор Николаев напуснаха bTV, за да се преместят в Нова телевизия. Объркахте ли се?

А знаете ли например, че Директорът Радослав Янкулов е завършил най-известното спортно училище по комунистическо време “Олимпийски надежди”? Е-хе, ще ме репликират някои, та това е било още през 1972-ра! Да, бе, да го бях поръчал нямаше да дойде така навреме. В.”24 часа” от последната отминала събота – 6 юни 2015, съобщава: ”Повечето от водещите босове на силови структури в България израстват в училището за бъдещи шампиони по борба “Олимпийски надежди”. Оттам минават всички прочули се по-късно като митични фигури в подземния свят – братята Васил и Георги Илиеви (убити 1995 и 2005г.), Красимир Маринов-Големия Маргин, Младен Михалев-Маджо, Димитър Джамов, Иво Карамански (убит през 1998г.) и доайенът Илия Павлов (застрелян през 2003 г.)”

Объркахте ли се? Да ви “довърша” съвсем. Статията в “24 часа” е подписана с “екип на 24 часа”, така че няма КОГО да попитаме, защо е наречена “25 години Мутри”, след като преди 25 години “мутрите” не са били още Мутри, а само “Олимпийски Надежди”. И срещу кого се бори днес С.Великова? Срещу директора си вече от ДВЕ ГОДИНИ, който й спира ДНЕС парите или срещу бившата “олимпийска надежда” отпреди 40 години?

Да ви кажа, че и днес включително – 10 юни 2015-та, Let it be прозвуча в оригинал в 7:30 сутринта по БНР, програма “Хоризонт”. Вече цял месец всеки ден се случва това! Срещу какво продължават да протестират 23-мата водещи журналисти?! Медиите, ако коментират, не споменават вече думата “пари”.

Такова едно “прелъстено и изоставено” събитие е и историята със спирането на “7-те телевизии”. У-у-у! А-а-а! – знаете я. Тя започна в последната сряда още на месец април (29-ти) в един и половина по обед със зашеметяващи кадри на готови да се разплачат иначе бойки лари-критикари на сегашното управление на Бойко “Магнолията”, както се изцепи една водеща, каква ирония, с фамилията Бойкова. Само след час Николай Колев-Босия застана с гърдите си пред летящите домати, пардон врати,  на сградата на фалирата банка КТБ, където – пак по една случайна съдбовна ирония, се намират студията на телевизия “7 дни”. И чиято, на телевизията техниката, е отпусната безвъзмездно (?) от парите на същата тази вече фалирала банка!

Очаквах, аз лично, две неща – опозицията в лицето на БСП, ДПС и Атака да подкрепят “7-те” телевизии в тяхната “справедлива съпротива срещу мракобесните гербери, тикви и бъЧВОРови”, както и спазването на закона – като не си плащаш ипотеката, да ти вземат апартамента. Не се случи ни едно от двете. Сидеров – хайде за него да не говорим - човекът чака бебе от родена в Куба българка и не му е сега до “майка България”. Но Местан?! А БСП?

А ГЕРБ? МВР уволни двамата свои служители, превишили правата си при упражняването на Закона, Б.Б. премиерът даде ултиматум до една седмица на телевизия “7 дни” да си плати борча... И досега – вече почти месец след това, не ни е съобщено дали ТОВА се е случило. Хотя бьi коалиционните партньори РБ, ПФ, АБВ най-паче, да се бяха обадили, а то... от никъде взора надежда не види. Двете телевизии “7 дни” дънят денонощно. Без промяна в програмната политика!

Останаха само 2 (словом два) постинга на Босия, посветени на “Злодея” – при усповие, че той – Дисидентът, ги пише поне по един на ден, както и фундаментален постинг от chavdar01 – “БРАВО НА НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ ЗА АКТИВНАТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ПРЕД ТВ-7 ПО ВРЕМЕ НА ОКУПАЦИЯТА И!” (29.04.2015)

Сега, ако ежедневните опозиционни действия за “гарантиране честността на изборите”, както в Парламента, така и на улицата:

- Полицаи и военни скочиха на пенсионната реформа на Калфин! Който предлага максимална възраст за тях 55 години. “Много е”, казаха избутаните напред пожарникари, зад които надничат полицаите и техните началници. В момента военните и полицаите се пенсионират при 27 години стаж, от които 18 в системата. Изискване за възраст няма. Обикновените граждани, които полицаи и вонни пазят, се пенсионират като станат на 63 и стажа им е 38 години.

- Продължават побоите над българи и лекари. Цветелин Кънчев вика, че имало цигани, които не биели, а уважавали българите. Които не им отвръщали със същото обаче. И Местан го подкрепя, щял да сезира Европа за ксенофобските изказвания на здравния министър Петър Москов.

- За Гърменската ситуация, както и за КТБ - ще изчакам развитието им, за да не ги разглеждам на парче.

- В предаването „Комбина“ по Нова ТV Сашо Диков разгроми Борисов за интервюто му пред Антон Хекимян (по телевизия bTV) и каза, че е потресен какво е наговорил Борисов. После каза, че заминава за Румъния, където ще прави интервюта със знакови лица.

- После у нас дойде бившата правосъдна министърка на Румъния Моника Маковей и донакова още няколко ръждиви гвоздеи върху ковчега на Б.Б. Той бил виновен, че не проявявал достатъчно политическа воля да озапти корупцията по високите етажи на властта. Кои политически сили си паднаха на оная работа от кеф, няма да ви кажа. За съжаление не научаваме дали Цацаров не възразява, че на Борисов се възлагат неща, които той, Главният прокурор, е задължен по длъжностна характеристика да върши.

- За предлаганите промени в Конституцията, сега няма да пиша. С мотивите за Гърмен. Нека да изчакаме. Най-малкото, защото не знаем АБВ и ПФ накъде и как ще се извъртят.

- Междувременно (19 май) по време на бизнес форум неизвестен мъж успя да стигне зад  гърба на премиера Бойко Борисов и министри от кабинета му и направи опит да изложи някакви свои мнения пред всички. "Не се е случил никакъв гаф, обстановката е била контролирана през цялото време, просто стечение на обстоятелствата", каза ген.Антонов, шефът на НСО.

- ...

се броят като заместители на принципността изобщо, като достатъчни действия в дадена ситуация – мо-о-же. На мен лично нещо не ми се връзва такава постановка. Може би, защото “не искам да съм началник, а искам да нямам началник”, както казваше един мой познат. Естествено, тъй като е имал щастието да не отиде в казармата и по този начин върху психиката му не са се упражнявали разни оръфлеци – кадровите военни кушели имам предвид.

А защо мислите Кирил Домусчиев нарича един журналист “олигофрен”?

Щото му разрешават. Кои? Влезте в Гугъл и вижте бизнеса на този собственик на ФК “Лудогорец” Разград. Първата му покупка е завода за “балканчета” в Ловеч на който майка му била директор по държавно време. Домусчиев като “бизнесмен” е минал през фармацевтичния бизнес, през търговията на “Илиянци” и строителния бранш, през българското параходство... От Ловеч е и Гриша Ганчев (собственик на ФК “Литекс”) с предишните си “бизнесменски” интереси – петрол, захар, месо... и стигнем до неговия сегашен автомобилен бизнес “Green Wall”. По футболна линия Кирил Домусчиев е започнал в Локомотив Пд (по времето на един застрелян в буквалния смисъл на думата собственик Александър Тасев), минал е през “Левски” (днешен собственик Тодор Батков със съветските  пари на Чорни), през ЦСКА (днешни собственици Манджукови с червените пари на старата БКП-нова БСП)... Днес Кирил Домусчиев е председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България! Кое по-първо да попитам: “Защо?” или “На коя България конфедерацията?”

А защо мислите младият журналист, когото Домусчиев нарече “олигофрен”, си замълча, вместо като една съща Илиана Беновска да му се изхрачи по микрофона, дето го държи? Защото го е страх все още, че от дъртите ДС-агенти Гарелов, Димитри, Томата, Кеворкян, братя Найденови и братя Райчеви, Блъсков... няма да се дореди до Защитата, която имат споменатите Великова, Беновска и все още неспоменатите Велева, Йончева, Недялкова, Стоичкова, Николова (Ива естествено)... В каква България живеем!?

Аз имам и още един въпрос. Как мисли да я кара нататък Бойко Борисов? Имам един приятел с който си говорим по тази тема. Той вижда в присъствието на премиера до Домусчиев на стадиона в Разград, до Левчев на откриването на “Квадрат 500” в София... “тактически ходове за печелене на гласоподаватели от всички български партии”. Защо не мога да се освободя от чувството, че в стремежа си да спечели “опозиционни кокошки”, Борисов ще загуби своя “герберски кон”?! В моята България хората, които не харесват комунизма, са много повече от онези, дето са му фенове! Вие какво мислите по този въпрос? Не е ли вече време сегашният лидер на ГЕРБ да се позиционира в някоя от съществуващи днес две Българии?

А те, Българиите, наистина са две.

Докато едната България строи магистрали и метро в столицата, заложила на разбирането, че без инфраструктура и комуникации не може да има европейски доходи, другата вика “Асфалтът не се яде” и пише:

- “Отлагат със седмица пускането на метрото до летището. Борисов заминава на свиждане в болницата на Жан-Клод Юнкер” - датата е 1 април 2015-та. Действителността – Борисов откри метрото на следващия ден, 2 април. Авторът на злобния присмех Красимир Ангелов не се извини поне с първоаприлска шега. 

- “С хвалби и скъпи спомени – метрото тръгна и до Бизнес парка. Под дърво преди години президент и премиер "строили" участъка” – датата е 8 май 2015. Ужас, нали, авторке Веселина Йорданова? Цял месец , че и седмица отгоре, им трябваше да пуснат нов участък от метрото! А в това време...!

В това време общината в Берковица инвестирала 100 000 лева за осветлението на градския парк. Обаче 67-годишната баба Софронка от ромския квартал "Раковица" задигнала кабелите. Видяла случайно кабелите в парка и си помислила, че не трябват на никого. Какво написа Златко Желев на 28 април 2015: “Защо Софронка сви кабелите за тока? За хляб!!! “ – като че блогъра zlatko1 го е писал.

В това време (14 май 2015) в община Кресна абитуриентки вият кръшни снаги под съпровода на зурни и тъпани и то в кабинета на кмета на града инж. Илиян Кръстев. За кмета на Кресна обаче това е просто традиция. "Всяка година те минават с тъпани и зурни, който е един традиционен духов инструмент за нашия край. Не виждам какво лошо има в това нещо.” – Аз питам: От кога зурната е традиционен духов инструмент за кресненския край?

 

Та общо взето затова си пиша този постинг – да ви припомня събитията за миналия вече месец май. Пък ако успея да ви помогна да разберете някак тяхната взимообвързаност с проблемите на вашия собствен живот вчера, днес и утре... О-хо, берекет вересим, Местане! Тем лучше, Волене! Споко, няма да те дразня на хамерикански, Кушелски.

Впрочем, драги читатели, и Кушелски българин, и аз българин! Как стават тези работи, българи? Колко Българии има? Вярвате ли “че на света е само една, една – нашата мила родна страна”?! Нещо не се връзва щото.

Но това са размисли от следващия - за месец юни, постинг.




Гласувай:
2



1. liubitel - коментар
12.07.2015 20:48
Изглежда ми че не ти е много мила нашата страна!
Само черни ти се виждат нещата.Обходил си всички теми,история, икономика, политика. Като че ли по-всичко си специалист.Само зад океана не си посмял да отидеш.
Не видя ли нещо хубаво?Нещо, което не е свързано със пари и власт. Някое мероприятие със тракииско хоро, да кажем?Някоя народна, българска песен от преди християнството?Че те и бабите със по 150 лева пенсия на хоро ходят.Не са парите всичко,нито либералната демокрация,Големите и от изток и от запад защитават своите интереси.С твоите писанки се стараеш да всееш още по-вече разделение сред нас.
цитирай
2. dobronameren - Любителю, чудя се как да ти го кажа по-нежно
13.07.2015 03:16
Не съм Господ да възстановявам счупено. Обикновен човек съм и опитвам само да лепя пукнато. Това твърдя и е вярно. Другото ти го твърдиш и си го измисляш:
- Казваш, че съм обходил всички теми. Изредил си три. Двете – история и политика, са почти неотличими една от друга. А аз се интересувам само от българската история и политика СЛЕД десети ноември, не си ли забелязал. От икономика се интересувам само до там да заявя категорично, че икономиката на ВенциВалери не може да направи българите стабилно по-богати. Иначе разбирам още от математика, география и български език. При това много!
- Зад океана съм бил. Това, че ти не го знаеш, е само твой пропуск. (Явно разбирам малко и от психология, защото забелязвам как въздигаш собствените си усещания в Едната Само Истина.)
- Посочените от теб примери, които биха ме направили “истински българин”, са ограничени само до “мероприятия с тракийско хоро”. Предавания “Българска душа” по АЛФА или “От българско по-българско” по СКАТ ли имаш предвид? А какви са тези български песни ОТПРЕДИ християнството? Имаш предвид от времето на турското робство ли? Къде да отида да видя баби, които ходят на хоро? При това си вметнал ей така, мимоходом, че пенсията им била 150 лева. Що ми се струва, че другаде те сърби"?
Любителю, любителю... Теб само Господ може да те оправи. Заявявам ти го като ИСТИНСКИ българин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893514
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930