Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 15:03 - Безсмъртният полк бил предупреждавал
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3239 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОГО? – Всички, които не са поискали да застанат до миротвореца Путин на Червения площад, в момента когато неговите танкове се намират на територията на независимата държава Украйна.

КОЙ заплашва с “безсмъртния полк”? Много са и същите са, които приветстват танковете с червените звезди. Дори биха предпочели да ги видят и в България.

 

МОЕТО МНЕНИЕТези, до един почитатели и участници в българския хитлерокомунизъм, показват “възхитителна смелост” (кавички, защото иронизирам) – ТЕ, от Щаба на Путин, срещу останалия Свят! Шансовете им да победят, са колкото тези на вируса Ебола – никакви, ако се вземат навреме необходимите мерки за лекуване на болните и за изолиране разпространението на заразата. Иначе, Боже, опази Света.

Поради непроведената навреме лустрация на вирусоносителите на комунистическата зараза, вижте какво е написал (3 дни СЛЕД 70-тата годишнина от края на Втората световна война) един такъв шеф на бацилите – агентът на ДС с псевдонима “Димитър”, известен със светското си име Кеворк Кеворкян. Коментарът ми е направен по постинга на блогър hadzapi, който твърди, че това е публикация на в.”Преса”.

 

Парадът на Полка на безсмъртните (шествието в Москва на днешните близки на загиналите руснаци, които носеха пред гърдите си снимките им) на 9 май беше нещо неописуемо и това е слаба дума. Няма как да не си кажеш, че никой не може да излезе на глава с руския народ. (Ако американците бяха организирали шествие със снимки на своите жертви от ВСВ, “Димитър” би ли написал похвално, че никой не може да излезе на глава с американския народ?) Този океан от фотоси бе величествен морален контрапункт на демонстрацията на военна мощ. (Да изкараш 1,5 милиона души на улиците, които да носят портретите на своите жертви, не е ли демонстрация на заплаха? Кои, ако не тези носители, ще влязат в показаните на парада танкове и самолети?) Народното въображение все още е живо (Народното? – ами всичките милион и половина портрети бяха в еднакви рамки, произведени на калъп), чувството за хумор - също.

(Чувството за хумор? Чуйте зловещия смях на палача!) Ето ви един анекдот, нейде от мрежата: Меркел казала на Путин, че няма да идва на Парада. „Няма проблем - отвърнал той - не се предвижда участие на пленници.

Политическите лековерници, нашите включително, никога няма да проумеят какво се случи на 9 май в Москва. Същия ден Костов се обясняваше как е спасил парите си в КТБ. (Пък Михаил Миков беше в родния Видински окръг, а Местан – в любимия Кърджалийски... Вместо на Червения площад! Димитре, Димитре... А ти къде беше на 9 май?) Един друг - той пък земеделски титан и по съвместителство министър на отбраната - не харесвал паметника на маршал Жуков, открит в Стрелча, и не пропусна да се похвали, ей такива неща. Маршала, при всичките му крайности и дори диващини, няма какво да го мелят палетата. (Палетата? - Онези, чиито глави този комунопомазан Палач е отсякъл!)

Плевнелиев, който не може да задържа нищо зад зъбите си, и той се обадил: „Като държавен глава не се впечатлявам от големи паради и оръжие за масово поразяване.“ Държавният глава на една никаква държава, най-непрокопсаната в Европа, не се впечатлява - казва го един човек, който непрекъснато повтаря, че е държавен глава сякаш все още не е сигурен в това. Това беше най-тъпото и безсрамно нещо, което се чу около 9 май. Сякаш чуваме реплика от семейна свада, когато съпругът рогоносец високомерно казва на жена си: „Не се впечатлявам от теб!“ (О, каква комунистическа злоба и ненавист! Неизлечима. Родово ли я има Кеворкян?) А става дума за честването на историческо събитие, което промени съдбата на света. Българският президент си е един жалък политикан, нека си го кажем направо. Той не се впечатлява, него едва го удържат да не се понесе срещу Москва с едничкия ни вертолет. (Путин, като има най-могъщата армия на света, що си празнува сам? Глупак си, Кеворкян! Обществен глупак. Комунист.) А вие от „Преса“ сте направо жестоки: в неделя поместихте снимка на Плевнелиев с японски туристи на площада пред „Ал. Невски“; японките са награбили нашия човек – те обичат да се снимат с каквото им падне. всички го знаете това. (Плевнелиев обиждал Москва! А Кеворк не обижда ли японките? А дали И ЗАРАДИ подобни компопадения нямаше японски представители до Путин на 9 май?) Но е любопитно все пак кой им е подсказал, че този невзрачен минувач е президент, а отгоре на всичко и не се страхува от оръжия за масово поразяване. Най-вероятно е сам да се е представил. А ония викат „Хораа! Хораа!“ - това на японски значело „ужас“, понеже в онзи език нямало дума за „бедствие“. (Нагъл лъжец. Кеворк имам предвид. Формен. За щастие вече не е фактор и заплахите му са смешни. Но като за в.”Преса” стават.)

А Парадът на Полка на безсмъртните на 9 май беше Истинският Парад на Победителите - такива неща хора като нашия Японец и такива като него (значи и САЩ, Франция, Германия, Япония...) не проумяват. Нашите политически дребосъци (Ето пак! Палетата вие, казва Палачът.) нямат сетива за подобни неща - между другото и заради това, че никога не сме печелили нито една война. (О-хо, де я ранната ДС и днешния КимУН да го светнат кой не е печелил война. Трябва да си много уверен в победата на империализма, за да говориш така непредпазливо.)

Политиката е смешна пред подобно въодушевление - може би и затова не отидоха някои световни лидери в Москва. (Брей! Някои! Това ми напомня обясненията на един друг Диданов, че падането на руския космически кораб “Прогрес” било знак за недостатъчността на Победата над фашизма. Време било вече за Нова победа! Зловещници. За затвор.)

Това въодушевление никога няма да секне. И Путин също се включи в марша на Полка на безсмъртните, понесъл портрета на своя баща. Тъкмо да го заподозрем в демагогия, и той си призна пред една репортерка, че героите от този полк никога иначе е нямало да дефилират на Червения площад. Парадът демонстрира една смазваща - за нас, анестезираните! - култура на Паметта. (Културата на паметта изисква да се напише, че Путин е роден в 1952 година. Цели 7 години след последния загинал във войната. Значи Бащата няма как да е част от този “безсмъртен полк”, Кеворкяне. Защото само десетина реда по-надолу си написал:) Докато помним, победата ни ще бъде непобедима!“ - така казваха мнозина. Мъртъвците заслужаваха този парад.

По този начин по време на Парада Обикновените хора написаха на живо историята на други Обикновени хора. (Ех, Кеворкяне. Не зная кой от кого е преписвал или и двамата сте преписвали от едно място, но един друг “Димитър” – Димитров публикува постинг, наречен “Обикновени герои”. Такъв:  “Поклон пред обикновените хора, напуснали мирния труд и с оръжие в ръка пречупили гръбнака на най-ужасяващата идеология, сполетяла човечеството. И когато на поредния психопат му хрумне да се гаври с техният паметник в България, да си помисли дали може някога да бъде поне малко като тях...”)

Днешните лидери нищо не са научили от Историята, те я използват бакалски за конкретните си нужди - веднъж дъвчат Крим, за който вече не отварят и дума, сетне се захващат с Украйна. И се крият, когато трябва да се почете Денят, в който Злото бе надвито, понеже трябва да поддържат театъра с Украйна, където сметките пак не излизат. (Пак? Чии сметки не излизат?) А какво общо има украинската бъркотия с победата над фашизма? Японките да ви кажат. (Ох, тези японки. Тоз невзрачен човечец Кеворкян, ако ги срещне, ще им каже: Вие не дойдохте в Москва да почетете Денят, в който Злото бе надвито! Значи сте фашистки!)

Все пак Меркел се домъкна (Домъкна?!) в Москва - но ден по-късно, а тя трябваше да види на живо Парада на Полка на безсмъртните. И събра кураж да благодари на Героите. Думите й са многократно по-силни от присъствието й на площада, но усещането за неловкост остана. Не е лесно един германски канцлер да признае: „Нека кажа на руския народ, че аз като канцлер на Германия се прекланям пред милионите жертви, които ви причини войната, разпалена от Хитлер. Искам да напомня, че (…) Червената армия заедно със западните съюзници освободиха Германия от нацисткото господство.“ (А защо, другарю от ДС, вашият Путин не събра смелост да се дистанциира от Сталин, който е не по-малко виновен от Хитлер за разпалването на Втората световна война?!)

Това бе Парад на дълга към Мъртвите. И една удивителна демонстрация на високата култура на паметта у този многострадален народ. Нашите страдания са незначителни в сравнение с неговите, но и най-малките изпитания ни разочароват. Последно се юрнахме през 1989-а: „Хайде на променитеееее!“ - сякаш Захари Бахаров щеше да раздава на всеки калпак по един джакпот; и бързо се свихме, задоволявайки се да търпим хора, които унищожават тъкмо общата ни Памет.

(Дойдохме си значи на думата ... “през 1989-та сбъркахме с промените”... Комунист, вари го, печи го, не може да му уври тиквата. Нашата памет била Неговата?!

Ех, Димитре, Димитре, трябваше да си отидеш преди отново да стане ясно всем, че си непоправимо вреден за нова България!)

КАКЪВ е коментарът на Времето след САМО 70 години?

Съветска Русия ДНЕС е сама срещу Света. По-сама, от когато и да било. Което означава, че “изтребването” вътре в "безсмъртния полк" на онези, които имат нужда от пленници за убиване, за да живеят нормално според нрава си, е належащо. И тази работа не може да я свърши кагебистът Путин. Време е наследниците на руските жертви във войната да му го кажат.

Дали ще се случи това? Ама, естествено!

П.П. Само чакам някой да ме “бутне” по този въпрос, та да му обясня Високите технологии на Новия свят.




Гласувай:
4



1. vmir - Тариката съвсем е изперкал.
14.05.2015 16:48
"Парад на безсмъртните" носени от екземпляри, за които Украйна е хем "фашистка", хем "измислена" държава. Хайде, не нам таварищи! Нема нужда да се абите, нема шанс да ви повервам за мъртвите, след като не признавате поне живите!
цитирай
2. dobronameren - "Изперкал" ми звучи някак нежно, съжалително и лично.
14.05.2015 20:45
Кеворк Кеворкян е тип български Гьобелс. И следва да го отнесе като прототипа си.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Да, имало е геноцид срещу арменците,
15.05.2015 08:25
но явно най-големите гнусляци с оцелели. (((
цитирай
4. vmir - И най-големия негодяй да е, той "твори" в условия на демокрация.
15.05.2015 10:06
А няма негодяй, който да не обича благините на демокрацията за своя изгода и да не е готов да ги изтъргува за друго, докато плете примка за останалите.
цитирай
5. dobronameren - Стремя се да се опазвам от знака за равенство между човека и народността му
16.05.2015 07:32
Кеворкян не е арменец, а комунист. Анжел Вагенщайн не е евреин, а отвратителен комунист. Желю Желев е роден на село, ама какъв комунистически го сложи на българите. Пък Андрей Луканов е роден в културен град Плевен. И chara е от там... Искам да кажа, че ако тръгнем по тази линия, ще стигнем на място към което ни водят всички комунисти, независимо от народност. етнос, религия, образование...
цитирай
6. dobronameren - Съгласен съм, vmir
16.05.2015 07:39
Това са недостатъци на демокрацията, но "достатъците" на комунизма за какво му бяха като една "недостатъчна" Демокрация му разказа играта. А иначе, че нервите ни трещят от остатъците д'екомунистически, е вярно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872973
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031