Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 17:25 - Как се вари комунистическа тиква
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1264 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато водата заври, буташ тиквата вътре. Чакаш 50 години да омекне. Сваляш тенджерата от огъня, вадиш тиквата, сменяш водата. Когато водата заври, отново буташ тиквата вътре и чакаш още 45 години тиквата да омекне. После сваляш пак тенджерата от огъня, напалваш нов огън и повтаряш процедурата. Този път чакаш 25 години. Накрая изхвърляш тиквата. И тенджерата. След толкова години на огъня, цялата е почерняла и дъното й е прогоряло. Разбира се, че ако помниш миналия опит, няма да повтаряш тази тиквена история.

Алюзията с една балканска държава, разположена на юг от Румъния, на изток от Сърбия и граничеща с Гърция, е видна като Стара планина. Но понеже комунистите, вече 120 години, се наакват периодично, тактиката им е да мажат със собствените си лайна всички останали живи покрай тях, та в общата смърдня да не е ясно чии точно гащи миришат. Затова преди всичко да запиша: Тук не става въпрос за Бойко Борисов, когото комунистите наричат Боко Тиквата, а става дума за самите тях!

Какъв съм бил, чувам? О! Ама, аз съм за това – да припомням, бе. И макар да се стремя да го правя систематично, не мога да огрея територията на цялата необятна съветска страна. Това като извинение, че тези, и тези, нови 8 страници ще ви се видят като “още нещо”, “нюзрум”, “история.бг”, “въпрос на гледна точка”, “дневникът на Венета” – айде, стига с тая ТВ7. Гледайте и белоногите по НОВА в “Събуди се”, “На кафе” или пък прогнозата за времето.

Мъча се да бъда шеговит. Макар нещата да са ... тъжни и безнадеждни – не, но тежки, много тежки.

В момента слушам за резултатите от изборите във Великобритания. Някаква 20-годишна шотландка влиза в Конгреса. И тя била най-младият негов член от 1667 година насам. Представяте ли си, българи! По това време у нас дори Велчовите завери не са почнали още. Обаче това никак не пречи на комунистите у нас да цитират техния “пръв учител Димитров”, че когато Кирил и Методи разпространявали българската азбука, крал Вилхелм говорел на немски само на конете си!? Мисля си за “матушка Русия” – какво ли е било там в 1667-ма? Татарско, полско, украинско, германско...? Мислех да посъветвам mikolaj да ни разкаже какво пише по този въпрос в архивите, ама по това време на това място... не са се водели архиви. Иначе, ако питате sparotok-овите разновидности, ние сме ги измислили. Архивите, де. Също така.

Има и по-нови смехории. Например в моите ученически спомени са записани едни думи на българичката ми оттогава, че “По времето на СССР в Орловска област са родени 286 писатели и поети, докато в царска Русия – само един.” Много по-късно някой ми каза, че името на този един е Тургенев. Да се чуди човек откъде накъде и защо моят светоглед не се е формирал, както ни учеше онази правилна мирогледка?! Битието май не винаги определя Съзнанието. Зависи от степента на развитието на онова Нещо, дето опростено му викат образованост.

В тази връзка да ви кажа, че според някои, в Света!, човекът става образован след третото си висше образование – неговото, на баща му и на дядо му. И да продължа в тази връзка. Скоро писах, покрай изследванията си за сътрудниците на комунистическата ДС, че българите удостоени с най-високото научно звание у нас “академик” и живи днес, са 58. Тогава посочих имената на 17-те от тях, които са ДС-агенти отпреди 1989г.. Официално оповестените от Комисията по досиетата, разбира се - където влизат само нещастниците, кандидатирали се за изборна длъжност. Днес да допълня: над 70% от академиците ни са родени на село. Нищо лошо, но този факт обяснява защо “кашкавалът ни е неконкурентно способен на този в европейския съюз” – не е стоял необходимото време да узрее добре.

Има една начетена chara в блога, която твърди, пардон – цитира, че младите ни българи бягали в Европа, защото днешната българска демокрация ги отвращавала. Да беше по-образована и по-малко тарикатка, да поспоря с тази. Ама то, кобила (женски кон) с капаци. Бягат, charo, защото новата българска демокрация вече не стреля на месо по границата, а ако останат тук, ще ги учат “корифеите” Андрей Пантев, Митко Хитов, Икото ще се грижи за парите им във фондовете, а ти и Силвия Великова ще ги напътствате в журналистическите си материали. А защо всички млади  “бягат” поголовно на Запад, а не на Изток в Русия, няма да те питам. Разочаровай си се сама.

Бих могъл да продължа в тази посока – за изгледите комунистическите тикви да станат преглъщаеми за управлявания от тях народ – докато се свърши Времето ми, но нямам време. Затова ще обобщя! За последните 70 години под тяхно ръководство докъде стигна, къде се намира нашата държава България? В тиквите! А къде би била България днес, ако през 1944г. ни бяха освободили западните съюзници, а не братската ни Русия, да питам ли?

Я, по-добре да гледаме към Бъдещето ни. Битите, пребитите, убитите и техните близки от ония години постепенно измират. Така Времето ще излекува всичко. Идват младите. Но много ме е страх, че както сме я подкарали ние, средните, ще се повтори пак онзи цикъл в който vv1951 бил млад, обаче старата му баба така му обяснила Маркс, че вижте днес на какво прилича стария Венци (имам предвид в идеологическо отношение). Именно за да не пропуснем (от гледна точка на Обединена Европа) и следващия набор подрастващи българи трябва ... трябва да бъдем по-смели и да отворим широко затворените си очи, вместо да ги стискаме като за последно.

Извинявайте, че съм “разбъркан” в изложенията си по тези въпроси, Колкото мога – толкова. А вие? – Помагайте, де!

Днес поводът е 9 май, 70 години по-късно. Записвам (Казаното отлита, написаното остава.) действията на победителите във Втората Световна война, видяни днес. Днес, когато преките наследници на победената нацистка Германия си спомнят за Хитлер, само защото искат да го имат като обеца на ухото си. А победилите я съюзници тогава, са разделени твърдо и окончателно на две. По-точно: не половината срещу другата половина, а всички срещу един. Защо? Това е първият факт, който трябва да бъде обяснен на младите.

Десетина години преди да започне ВСВ, а тя започва не в юни 1941-ва, както ни учеха в комунистическото училище, а през септември 1939-та, един призрак броди из Европа. Призракът на комунизма, както е казал Маркс поне 3 десетилетия по-рано. И ако тогава европейските народи, а и света, не са му обърнали внимание, е било някак по-простимо – защото тогава Комунизмът наистина е бил само призрак, то в началото на 30-те години той не е вече Призрак, а растящо оформено Чудовище. Изправящо се на двата си крака – Германия на Хитлер и СССР на Сталин. Тези двама другари решават да си поделят в началото Европа, а после и Света. В началните години на този ужасен сговор всеки от тях оправя, “плеви”  инакомислещите съграждани в собствената си страна. Чистките в Германия и СССР са еднакви по същността си. Когато тиловете са подсигурени, идва редът на офанзивата – Германия аншлуства наоколо си, а СССР – “отгоре”, на север и запад. Между двете полета на действия, остава само независима Полша, чийто ред идва тъкмо през септември 1939 година. Световната ситуация вече е изпусната. Остава надеждата на пропусналата Европа двата “съюзника” да проявят зверския си нрав и да се захапят. Това става през юни 1941 година.

Ето защо германските и съветските жертви във войната са по 20-25 милиона, в пъти повече от следващите ги поляци и евреи, които имат по 4-5 милиона. Връх на цинизма е да се твърди, изхождайки от броя на жертвите, че именно СССР е изнесъл войната, побеждавайки Германия. Някак божие справедливо е, който е замахнал с ножа, да го отнесе най-строго.

И съм убеден, че ТОВА е божието предупреждение за войнолюбците! Народите на Западна Европа, включително и самите свободни германци, разбраха това Предупреждение. Само 5 години след края на войната, когато неотложната задача да се разринат руините, вече е завършена в общи линии, те, западноевропейските народи откриват процедурата за създаване на Европейски Съюз. Изключително важен извод е направен – За да няма нова световна война, трябва да се обединим ПРЕДИ тя да е започнала, а не СЛЕД нейното започване!

Какво направи Сталин? Получил крила покрай избора на обстоятелствата той да оцелее след Хитлер, се опита да повтори старата си мечта за съветска Европа. Макар и в полувариант, върху половината Европа. Източната Европа, в която за съжаление остана и България! Почти още нови 45 години трябваше да отминат, животът на още две нови поколения повярвали му хора трябваше да бъде попилян безсмислено, за да стане ясно “както че ще съмне”, че Комунизмът е загубил окончателно войната с Останалия демократичен Свят. Това е Младата Истина!

Какво направи Путин? Получил крила покрай избора на обстоятелствата той да оцелее след 1990-та, се опита да повтори старата мечта за възстановяване на мощен СССР. Макар и в полувариант, без участието на всичките азиатски, прибалтийски и кавказки съюзни републики. И когато стана ясно миналата година, че и Украйна дръпна към Европа и НАТО, че и Беларус май ще я последва в този път, на комуниста Путин му остана само да дрънне оръжие и да анексира Крим и Източна Украйна по Хитлеров образец.

Да, но Европа ВЕЧЕ беше обединена в Европейски Съюз. И България за щастие вътре в него също. Да се мисли за нова гореща световна война при такова разположение на силите е шизофренично. Виж нова студена война – да. Тя и в момента става все по-осезаем фактор в световната политика. И изобщо не стои въпроса кой ще я спечели – Младата истина!  

А Старата истина днес, ето я. Смешна, глупава, безсмислена, безпомощна Лъжа. “Озъбено свирепо куче”! И с неговата съдба. Следват няколко доказателства в тази връзка. Ще цитирам само новите, последните постинги на съветските български блогъри. Защо тях? Защо само тях? Отговарям предварително.

Тях и само тях, защото е факт, че на парада в Москва не отидоха дори и лидерите на българските партии, които под сурдинка подкрепят Путин. Говоря за БСП и ДПС.  Отиде Сидеров, но той е единственият декларирал се български путинец и като такъв ще го отнесе и единствен! Докато Миков и Местан, или техните наследници на лидерския пост, мислят за своето бъдеще! Те виждат своите партии в Бъдещето. Когато Путин ще е последвал съдбата на Сталин. Което не е никак лошо за руснаците, а и за демокрацията. Девизът на Обединена Европа е, не сте забравили нали – “Плурализъм в Единството”!

В тази връзка да напиша, че Георги Кадиев няма никакво политическо бъдеще в нова България. Което е хубаво за чистоплътността на българската политика. Объркан политик е. Объркващи се политици не ни трябват.

Ето цитатите. Позволявам си да ги коментирам – в курсив – защото това е Моето мнение. И защото глупаците трябва да бъдат осмивани навсякъде, веднага и поименно!

22.01.2015 - Нашата държавна глава нямала да ходи на парада в Москва.

Автор: kushel

“То пък сякаш го е канил някой. Виж, ако беше някой гей-парад щеще да отлети на секундата. Срам ме е от това мекотело - най-позорната личност заставала някога начело на българската държава.”

На 7 май 2015г. президентът Плевнелиев беше в Гданск, откъдето Хитлер влиза в Полша на 1.09.1939г. Вместо да отиде в Москва на Червения площад при Путин, мръсникът. За такова “престъпление” кушелите убиват. Че и на всичкото отгоре, там сравнил “народния съд” с концентрационния хитлеристки лагер Аушвиц!

И ако kushel е сравнително млад, чуйте оценката на един много дърт комунист, jelezov се казва. Обърнете внимание на подчертаните от мен думи! Отвътре му иде на този да затрива другомислещите! Чудесно е, че си отиват такивата.

10.05.2015 – СЛОВОБЛУДСТВО

Автор: jelezov 

“Току що изгледах и изслушах Интервюто на президента Плевнелиев, дадено пред репортер на телевизия „Европа”. Стигнах до извода, че най-точно то може да се нарече „словоблудство” Защо? Ако господинът бе обикновен (посредствен) потомък на стар буржоазен род, такъв начин на мислене би бил напълно обясним и нравствено оправдан. Но, когато така мисли и говори бивш комсомолски активист, израснал в нормално семейство с комунистически възгледи, това е признак, че този „широко скроен човек” е както нравствено нечистоплътен, така и с интелект под средното равнище. Но когато България е и ще продължи да бъде най-бедната страна в ЕС, такова сладкодумие не може да бъде друго, освен словоблудство.”

21.03.2015 - ПЛЕВНЕЛИЕВ-ТИ ФАШИСТ ЛИ СИ ?

Автор:varg1

“ЗАЩОТО САМО ЕДИН ФАШИСТ БИ ОТКАЗАЛ НА МОСКВА ДА ПРИСЪСТВА НА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА ОТБЕЛЯЗВАЙКИ 70 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ИЛИ ПРОСТО НЕ ТЕ ПУСКАТ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО?”

В коментар leonleonowporn2 е написал: “Кой знае?! Май е Плювналиев?”

Нито един от лидерите на държавите съюзници на СССР във ВСВ, не отиде на парада в Москва. По логиката на цитираните блогъри всичките те са фашисти!?

В.”Труд” от 30.03.2015 съобщава:

“Борисов без покана за парада в Москва. На този ден в руската столица се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от различни страни по случай 70-ата годишнина от Деня на победата.”

Коментаторът на DNES.BG Красимир Ангелов е по-конкретно смел:

“Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата. За разлика президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000 руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия. На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.”

От всичките 26 държавни глави, които “са потвърдили участието си”, че ще бъдат в Москва на този ден, пристигнаха само трима – на Куба, на Индия и на ООН. Дори Ким Чун Ун, Лукашенко и Мадуро ги нямаше. За разлика от Ирина Бокова от ЮНЕСКО, която трябва да е получила и приемала поканата. И Милош Земан не дойде – ах, тази Чехия. И Гърция тоже – Ципрас го нямаше даже.

Познавачи били! Компетентни! Държава щели да управляват! Глупаци!

Още такива. Опасни глупаци! За озаптяване в затвор!

09.05.2015 08:19 - Резултатът.......

Под известната снимка от 1945-та на хвърлени на земята пленени нацистки знамена авторът Theeconomist е написал: “Ми, т"ва е! Харесва ви или не - т"ва е!”

Внушението е повече от ясно – който не е на площада до Путин, не харесва “Т’ва”. Т.е., мани Плевнелиев, американците, французите, италианците, японците... целият свят към който не принадлежи Самият Ико, са фашисти! Д’екомуниста и нему подобните путкинци са вредни хора за Човечеството!

Ето коментарите под този ужасяващ цинизъм:

Tropik – “Поздрави! 09.05 08:46 и С днем Победы!”

Vencivalery11951 – “С праздником братан! 09.05 08:59 Наденем ордена и будем празновать!”

Rustam – “С праздником! 09.05 09:57 Ура! Ура! Ура!”

Pravda – “Честит ден на Великата победа! 09.05 10:25”

Mileidi46 – “Злото винаги е губещо!!  Природата си спазва правилата!!:))
И винаги ще е така!:) Честит празник !:) Вечна слава за загиналите като достойни герои!”

4udovi6teto - 09.05 16:46 “Честит празник, светла им памет на героите, никой не е забравен, а късопаметните злобари да го духат!”

lidislidis – “Честит празник! 09.05 17:57 Един истински празник е днес!”

Виждате ли колко е вярна поговорката за краставите магарета!

Не бързайте да казвате, че цитираните токущо не са путковци, а хора на света, които наистина се радват на победата над Хитлер. Ето защо:

09.05.2015 09:11 - С праздником Вова, с праздником дружок!

Автор vencivaleri1951 е поместил снимка на Путин под която пише: ”Отговорен към миналото, отговорен към настоящето, отговорен към Бъдещето!”

Коментарите към този постинг – сравни авторите и съдържанието с горните:

Theeconomist – “Честит празник, кореш! 09.05 09:43 С Великой Победой! Хлебньем по 100 фронтовых на память павшых и на славу жывим!”

4udovi6teto – “Поклон пред победителите! 09.05 10:26 Честит празник!”

Vencivaleri1951 – “А Вие които нямате на кого да кажете "спосибо" 09.05 10:45

slavimirgenchev1953 написа: Спасибо деду за победу, бабушке за квартиру, маме за диплом ВУЗ-а, папе за карьеру... Спасибо прадеду за деда!

все си " вървите след победителите". Славчо бЕгай с китка при "орлите":)))”

andrei – “ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! 09.05 13:20 Вдигам чаша за победата над хитлерофашизма-Слава на героите отдали животът си за ПОБЕДАТА!!!”

vencivaleri 1951 – “Ще ти го обясня простичко 09.05 14:57

slavimirgenchev1953 написа: след като светът - Европа, САЩ, Австралия, Канада, ЕС, НАТО и т.н. - са фашистки страни и организации, а България се управлява от фашистка хунта?Което обаче не ви пречи да сте преуспели бизнесмени, икономисти, русофили и друзья и да се хвалите едни други какви сте гении без портфейл. Не се заяждам, просто отбелязвам странното противоречие...

Празнувам орден за Храброст и "медал за отвагу" на баща си и мисля си че е достатъчно само това че е останла жив е достатъчно за празник. Празнуваме и рождения ден на съпругата ми. И точно в нейна чест "пуснах един пълнител от трофейния "Лугер". За по натам има и "Валтер":)

Lidislidis – “Определението на северняците, че жителите на балканите са непризнателни кучета, политически предатели помияри е вярно. Отдавна исках да споделя с вас това мнение. Поздрави!”

Blackpredator – “Честит Празник и от мене Венци! 09.05 20:35 Честит и на Икономиста. Да поздравим руснаците с победата За Родину!”

9.05 14:20 - Обикновени герои.

Автор: freeoldmen

“Поклон пред обикновените хора, напуснали мирния труд и с оръжие в ръка пречупили гръбнака на най-ужасяващата идеология, сполетяла човечеството. И когато на поредния психопат му хрумне да се гаври с техният паметник в България, да си помисли дали може някога да бъде поне малко като тях...”

Коментарите отдолу:

Dedence – “Психопатите ще ги изтърпим стоически ! Но когато Президента угодничи и прекроява историята, когато с действията си той и цялата издигнала го пасмина политкомисари на ГЕРБ, уронват марионетно авторитета на България и не отдават дължимото на загиналите в името на човечеството, когато стимулират психопатите и насаждат чужди "ценности" , реставрират нацизма и фашизма, трябва да се реагира решително и незабавно !”

На което freeoldmen отговаря така: “dedence, нали виждаш какво става... Вчера "народните избраници" приеха някакъв меморандум за 9-ти май, в който не се споменава Съветският съюз. Хубавото е, че никой от измекярите, яхнали народа ни, не отиде в Москва да омърси с присъствието си празника.”

Из разговора на FOM-a с mileidi46: “Най-голямото изпитание, на което бяха подложени милиони хора, бе спечелено от Народна армия, в противовес на алчните супербогаташи, разпалили и поддържали тази касапница. Това не могат да простят господарите... Сега мило и драго дават истината да потъне в забрава. Ама руский палец за тях, огромната братска нам страна се осъзнава...”

Из разговора на FOM-a с aip55: “Това е историческата истина. Благодарение на милионите руски жертви Европа се радва на безпрецедентен 70 годишен мир.”

Спирам с ТЕЗИ цинични лъжци. Да ви представя малко... някои могат да ги нарекат мечтатели, за мене те не са в ред с акъла.

01.05 12:42 - Руската валута отбеляза най-големия си месечен ръст от 1993 г. насам

Автор: zaw12929

“Рублата отбеляза най-големия си месечен ръст от 1993 г. насам, подкрепена от прекратяването на огъня в Украйна и възраждането на цените на петрола, който е основният експортен източник на доходи, докато в същото време пикът за погасяване на външния дълг премина.Владимир Путин се възползва от възстановяването на рублата, за да подчертае устойчивостта на руската икономика към международните санкции и миналогодишния спад в цените на петрола.”

Вместо мой коментар ще цитирам думите на блогъра haralanov към този мечтател: “Имам приятелски съвет към теб. Купувай руски рубли и на практика покажи на всички как се печелят пари! Стига си дрънкал само на думи, как поскъпвала руската рубла!”

04.03 18:59 - ПУТИН НАПРАВИ НА ГЛУПАЦИ ФИНАНСОВИТЕ АКУЛИ НА ЗАПАДА

Автор: legna  

“Само за няколко дни Русия си изкупи на безценица нефтените си и газовите си активи, които се намираха в ръцете на западни финансисти.  Всичко това стана благодарение на обезценяването на рублата и на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат. Това е една от най-сполучливите финансови операции от когато съществува фондовия пазар.”

6.05.2015 - РАЗМИСЛИ НА ИВАН КУЛЕКОВ ЗА ГЕРГЬОВДЕН ОТПЕЧАТАНИ В DW.(ДОЙЧЕ ВЕЛЕ)

публикувано от chavdar01

“България ще запомни този Гергьовден. По случай официалния празник на Българската армия се проведе военен парад. В парада участваха последният хеликоптер и последният войник на българската армия. Те бяха поздравени от последния президент и последния цар. Последното оръдие гръмна с последния снаряд. Последният парад бе наблюдаван от попа и лекаря. Последният беше пристигнал от болницата с линейката. Последният поп го попита откъде е минал. Минах по последния път, после по последната улица - обясни му любезно лекарят. Много си любезен - рече му попът. - Трябва да говоря с последния журналист да те поздрави по радиото с лебедовата песен. По повод ситуацията в последната българска държава пред парламента се състоя последен протестен митинг, в който протестърът издигна последния лозунг. Както обикновено, на последния празник не се мина без чудо. Последното бебе проговори. Попита къде ми е билетът. Следващият Гергьовден няма да бъде запомнен. Нито ще има с какво, нито от кого. “

Драги, съблогъри,

За глупостите на “професора” Гиндев (gindev), който по повод падането на рукия товарен кораб “Прогрес” написа; “Нашият съветски Космос (защото той, Космоса, по право е съветски) не прие от нас, днешните руски хора, този подарък-подкуп във формата на копие от Знамето на победата. В древността, боговете понякога по същия начин не са приемали такива подаръци от жреците, и тогава димът от жертвените клади не се е издигал към небето, а се е стелел по земята, което се е тълкувало като лош знак, предсказващ за народа големи изпитания. Космосът не прие от нас копието на старата Победа, той чака нови Победи. Той вижда, че се наближава часът на големите изпитания – изпитания в хилядолетното противопоставяне. Ако древните жреци биха получили подобно сурово предупреждение, биха побързали по някакъв начин да умилостивят боговете, например да построят нов разкошен храм.”

И за високоинтелектуалния коментар под него на Ok3223, започващ така: “БЕ СЛАВОМИРЕ, ПЪРЧО ДЪРТ, ДРЪГЛИВ, ТОТАЛНО БЕЗАКЪЛЕН, КЪДЕ С ТОЗ ГЪЗ ЕБЛИВ СИ ТРЪГНАЛ ПАК ЗА ВЪЛНА?...

не ми остана място. Извинявайте!




Гласувай:
5



1. vmir - Комунистическа тиква не увира и с вагон изгорени дърва.
12.05.2015 21:00
Тия си знаят единствено глупостите, с които са им тъпкали тиквите десетилетия и не са кадърни да си представят защо в условия на свободно достъпна информация идиотщините, за налагането на които са изтребени не малко хора, няма как да не са престъпни и измамниччески. А е много вероятно и значителна част от тях да имат престъпления за прикриване и да се правят на китайци за да не им се налага да дават сметка за престъпленията си.
Елементарно.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Според мен първо трябва добре да се
14.05.2015 13:00
намачка, след което да се вари. )))
цитирай
3. dobronameren - "Намачкването" е метод,
14.05.2015 15:17
но според мен в случая с бетонови отпадъци, не е по-ефективен от "варенето". Накрая пак се стига до "изхвърляне".
Лошото е, че комунистическите тикви са жив материал. Ходят, говорят, пискат, размножават се... Трябва ни някакъв хуманоиден метод. Убеждаващ.
Продължаваме да мислим по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882213
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930