Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2015 18:58 - Не! Абсурд! Тоест... Ох
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2298 Коментари: 0 Гласове:
0



Израснаха нашите комунисти напоследък. “Напоследък” означава, че говоря само за групата АБВ и гравитиращите около нея.

“Гравитиращите около нея” означава, че не говоря за председателя на ПЕС, за председателя на БСП, както и за председателя на ПГ на “Лява България” в сегашния Парламент. Както и за гравитиращите около последните трима  споменати – други водачи на “други” политически сили, синдикални, браншови и НПО-лидери, медии – печатни, визуални, виртуални, културни и други Г-образни, както и за “моя” форум с червено-черните си блогъри. На които имам да задавам само един въпрос: Като толкова много харесвате руската демокрация, що не сте в днешна Русия, да й помагате там, а стоите тук в “срутваща се бедна България”, която “този проклет Запад”..., където междувременно сте изпратили децата си? Някои от вас и себе дори. А?

На вас говоря, тарикати. Които... А бе, я четете и се разпознавайте.

Категоричните “Никога” и “Абсурд” бяха някак разбираеми преди много години. Например през 60-те години на миналия век, когато Хрушчов тропаше с обувката си по банката в Общото събрание на ООН. Прескачам 70-те и припомням думите на един американски президент към края на осемдесетте, произнесени в Берлин: “Г-н Горбачов, разрушете тази стена.”

(Някак разбираеми... Не мога да бъда по-добронамерен към комунистите. И това го правя единствено защото в тяхната нагла и престъпна група имаше искрено вярващи в бъдещето на комунизма.)

След това, когато това със Стената се случи, думите “Никога” и “Абсурд” вече звучаха смешно.

Писано е за това, прекомерно писано е. Затова не смятам да ви отегчавам дълго. Само да припомня например онова смешно действие на г-жа Нора Ананиева в началото на 1992-ра чак, когато бе председателка на ПГ на БСП и компания, а правителството на Филип Димитров предлагаше трудовия стаж на платена БКП-длъжност да не се отчита при пенсиониране, събу обувката си и затропа с нея по банката в нашия Парламент. Хрущовица съща. Представяте ли си в ТАКАВА роля Цецка Цачева, Менда Стоянова или Десислава Атанасова. А Мая Манолова, а? Ами Магдалена Ташева... Нина Гергова – упс, пардон. Тази последната е о.р. на който срокът на годност ще изтече преди да бъде използван. Едва ли я помните.

Едва ли я помните, е тъжно заяждане мое. “Тъжно”, защото Гергова е, беше, героинята на деня само преди има-няма 2 години. Но не влезе в Парламента, не стана от Вице на Президент на Нещото и поддържащият я народ я забрави. Трябваше да поставя “народ” в кавички, защото това не е моят народ, а “народ”, който се интересува само да му платят довечера, без значение каква работа е свършил през деня и доколко тя е била “чиста”. Обаче на компартията й спадна субсидията и започна да не достига за разните НПО-та с тесния предмет на дейност “Да се свали Роско”. Друго е да си “Подкрепа” на миньори, милиционери и мили хора. Или пък да пишеш учебниците по история на днешните деца, например.

Дойдохме значи до “Тоест... ОХ!”   

За умните хора тази метаморфоза – от НЕ, Абсурд до Тоест, ОХ – беше видна още в края на осемдесетте години на миналия век. За най-умните – и преди това. Пък за нашите “източни българи” още не е станала такава. Думичката “още” предполага нови факти за доказване на твърдението. Случили се вчера, най-много преди година-две.

Ето такива факти:

Преди две години (Две години?! Колко бързо хвърчи времето...) “целият народ излезе на Орлов мост да протестира срещу монополите” – цитирам например в.”Дума” оттогава. А, сетих се, че може да цитирам и един стар виц, поне 20-годишен:

Внуче пита дядо си:

- Дядо, вярно ли, че крокодилите летят?

- От къде ги четеш тези глупости бе, момчето ми!

- Ама, дядо, във вестник „Дума” го пише!

Дядото забавил похода си към светлото бъдеще, закъдето били тръгнали с внука и рекъл примирително:

- Е, понякога прелитат 5-6 метра.

Та, ПОНЯКОГА прелитат 5-6 метра. Всенародните протести “срещу монополите” не свалиха монополите. (Че как ще ги свалят като например в енергийния монопол, където и да дръпнеш, ще “звънне” я Овчаров, я Стойнев или Костов.) Обаче след 3 месеца тези протести свалиха Борисов от власт! От к’ъв зор бе, Маро? До края на мандата му оставаше половин година. Освен това, нали “Бойко е комунист”. Защо ще го заместваме толкова спешно с друг комунист - син на Димитър Станишев, който беше един от 16-те членове на Политбюро на ЦК на БКП?!

Зорът наш социалистически не стана ясен почти цяла година. (Лошо, Станишев, лошо! Дойдоха студените зимни месеци на отиващата си 2013-та и вместо Бойко да обира минусите, те се натрупаха на твоя гръб. Но “две и две е три, щом Партията нареди”.) Чак когато в началото на януари 2014г. Путин отвори фронта в Украйна, стана ясно защо се бяха напънали Станишев и Местан, хеле Сидеров.

Късно-о-о, късно! – говоря за последните трима споменати от БСП и компания. Безнадеждно-о-о! – говоря за имперските планове на Путин да възроди стария СССР. Както стана ясно – за умните хора, разбира се – руският крокодил я прелети няколко месеца още, я не. После... После ще пиша нов постинг с линк към този. Където, в този, са фиксирани днешните позиции на нашите крокодили по тези въпроси. Слушайте сега. И помнете, mamka mu!

- През октомври 2013-та блогър със специалния псевдоним “Специални Сили-38г” написа (правописът е запазен): “България ще се оправи когато отидем ние военните от резерва и оберем тази уродлива пасмина от листчетата които за 23 години Преход ни докараха до тук.После разстрел на стадиона и връщане на реален изказ и ценности за живот реално а не вирт както досега.Да няма как да стане с автомати затова всички млади- зрели и опитни военни от резерва сме от Атака и Волен Сидеров който първи започна да разбива статутковото с ясен и реален изказ за тук и сега.Ставаме много и идва видовден с Затвор минимум 20 г”

На този откровен призив за възстановяване на старите разстрелвачески традиции на “военните от 38 г.” и “всички млади Воленовци”, един женски блогър с нежна душа отговори така:

milady преди 1 час - Поздрави от мен..Специални!!”

- Декември 2013. Писмо от бъдещето към Българите ! Автор: x2012x

“Братя и сестри , Българи , защо сте толкова унили , толкова много сте с наведени глави и без надежда за Бъдещето?! Пътят на Изпитанията вече е към Края си и Вие трябва да поемете своята отговорност за България . Над 1 000 000 души от Българите стоят пред Престола на Бога чакайки да дойдат при Вас . Те са Светии и Божи Ангели и те са предвидени да дойдат именно при Вас за да възродят Империята на БОГ- АРИИЯ , империята на Бог ! Не падайте духом пред изпитанията Сега , защото за Вас е дадено да пребъдете и само след 10-15 години България ще Бъде най-силната икономически страна . ЕС ще се разпадне , САЩ няма да ги има ! Всичко ще бъде забравено ! Всички сълзи Бог ще изтрие от очите Ви , Всички мъки, които изживявате сега ще се обърнат на Щастие ! Вярвайте ! Бъдете Верни на себе си и Бога и ще видите ,че това което казвам е Истина !”

- И докато ТОЗИ е пълен смешник, какво ще кажете за блогъра freeoldmen, който написа през февруари 2014 година: „Утепал съм 10-15 човека, много важно. Такива беха времената, всички го правеха. Сега ми липсват тези емоции...” !

Да попитам: Мислите ли, че ТОЗИ се шегува? Той е готов да трепе пак, ако има кой да го поощри! Слава Богу, че парите му стигат само да ходи по Витоша, където най-много някой “извънземен да му се изпразни върху кътника” (това са оригинални думи на въпросния).

- “Спор няма, че е чиста политика. Украйна "поставила собствения си национален интерес." Ама къде е българският?! Да "хване хуя на Путин" според теб, или да диша доволноучестено от намколко годишната ЕС и уса пенетрация?! Според мен, по добре е за България, еякулация на "хванатия хуй" на Путин, отколкото на "сащински вкарания". За ебано дупе цяр няма...” – написа блогърът blackpredаtor преди една година.

Да попитам: Кога ще дойде време конкретно ТОВА ебано дупе да си намери цяра?

- „Глупави сте соросоиди! Тъпи сте! Русия няма да позволи на некви дойчета да се доближат до нейните граници. За хамериканците да не говоря. Па си имате отгледана армия дет за хуй не става и при това член на некво НАТО. Аз с 300 запасняци на моя възраст ще ви разкажа играта бе глупаци. Ама още не му е дошло времето.” – написа блогърът dolce пак по това време.

Да кажа: Времето на ТОЗИ никога вече няма да дойде. Военен с капаци. Смешник. Путин от такива е произлязъл.

- „Още много украинци ще измрат благодарение на своите "държавници" и тъпи "фуражки". А Русия за сваленото знаме и поруганото посолство ще си върне, бъдете сигурни! Само диваци атакуват чужди дипломатически мисии, даже в Африка никой не смее да атакува посолство, независимо чие е. РОССИЯ няма да забрави тази обида. Тя не прощава на враговете си. Ще минат години но в края на краищата всички тези гнусни човешки утрепки ще бъдат убити. Живот и здраве и аз ще участвам в наказателната акция. За пореден път. Никога не съм изживявал по-голямо удоволствие от това да убивам западняшки и уроди и подлогите им. С особена жестокост.” – написа блогърът theeconomist през май 2014.

Та да попитам: Ще разрешим ли на ТОЗИ да участва в наказателната акция ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ?

- „Да ви пикая на гадната демокрация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Какво още трябва да се случи за да я пометем накрая... Мръсна гадост!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” – написа блогърът kushel  през лятото на 2014.

Седи един кушел на клона стиснал в човката си парче сиренце и чака да намине неговата приятелка червената лисица, да му каже „Леле, колко си хубав, мой кушеле”, той да изграка с удовоствие при което да изтърве сиренцето от човката си, лисицата да го грабне и да изчезне...

Идва червената лисица обаче и вместо „Леле, колко си...” му забива един прав в муцуната, той изтърва сиренцето от болка и изненада, лисицата го грабва и...

Седи си кушелът на клона без сиренце в човката и си мисли – „Леле, как са се изменили старите приказки!”

- „МаМицата му. ТОЗИ, ЧЕ НИ ПАПРАВИ ЗА СМЯХ И НА ЗАЙЦИТЕ В ГОРАТА.НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ГО ЧУКНЕ И ПРАТИ ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА. Няма и грам национално чувство и гордост. По- рано търча при турците и евреите да му дадат малко акъл. А сега отърча отвъд океано, съветниците на НЕГРОТО да го инструктират и начукат акълец в зелената тиква. Ако не се намери свестен и патриот, който да му свети маслото докато е у време, дълго време Българите че патат от неговите слугински политики. Таков простак и говедо кандидат за министър председател, май българската история не познава. БАРДОКВАТА ОТ СТАРОТО ВРЕМЕ, Е АНГЕЛ В СРАВНЕНИЕ ТИКВАТА БОКО.” – написа блогърът ОК3223 през октомври 2014-та

И този дивак седи и чака да дойде времето, когато ще се намери “свестен и патриот, който да свети маслото на Боко”?

Навлязохме в зимата на 2014-та вече.

В края на октомври Путин нареди на 17600 военни да се изтеглят от украинската граница. Завършили били вече летните учения в Южния военен окръг, където са са намирали войниците. НАТО и САЩ приветстват това решение, но не му вярват. В началото на ноември Украйна си избра нов президент – Порошенко. ЕС приветства вота на Украйна, а руският външен министър Сергей Лавров заяви “Властите в Киев извършиха преврат”. В края на годината руската рубла отчете 25% спад спрямо долара. Наложените санкции на Русия от страна на САЩ и Европа заради великодържавната политика на Путин доведоха до загуба на почти 50 милиарда долара за руските олигарси. Загубите на руския народ в пари са несравнимо по-малко.

И макар нашите социалисти вече да са в опозиция (в същия състав – БСП, ДПС и Атака, с който бяха на власт предните месеци – еха-а!) ентусиазмът на глупаците не секва:

- Декември 2014. Блогърът bgzemia цитира цитиращия “адвокат Любомир Чолаков”: “Руската мечка се събуди! На тази планета няма място едновременно за християнска Русия и за содомския Запад. И главното: започна сериозно духовно надигане. В руското общество се завръща разбирането за непреходния факт, че в живота ни има нещо по-важно от материалните ценности. Че щастието не е в това да си натъпчеш търбуха и да гледаш телевизия като идиот. Че исконните православни добродели, като самоотверженост, себепожертвувателност, готовност да дадеш живота си за своите приятели и съюзници, за родните светини, за Отечеството, за вярата, за великото руско бъдеще - всички тези неща са по-важни от "правата на потребителите" и "демократичните процедури". Така е то: човек предполага, а Бог разполага.”

- Пак декември 2014, няколко дена по-късно от предишния автор, fascindoo  написа: “Още малко и Народната Революция като изблик на вулкан скоро ще изригне. Тогава какво ще става в София и други населени места ум ще ви зайде. Апокалипсис в който Антихриста ще бъде победен. Още по лошо ще стане от това и тогава вече ще се оправи като Народа спре да е шизо-ментално-възпитан тип овца като излезе на улицата и им каже с Калашника - ТИ ЗАЩО 25 ГОДИНИ СЕ ЕБАВА С МЕН БОКЛУК ТАКЪВ... послеее автоматен откос... КЪЪЪРРР и всичко ще си дойде на мястото. Голям смях ще пада като почнат да бягат! “

- Блогърът dolce: “Едва ли може да се намери общ език с бясно куче. Когато срещнеш бясно куче за доброто на всички го убиваш. Така и за доброто на всички Америка в този си политически модел трябва да умре!” Отговарящата му bubolina111 е изцяло съгласна с него.

- Блогърът chavdar01 до kushel: “ТРЯБВА ДА НАПРАВИМЕ ПАРТИЯ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ И С ТЕЗИ 52% ДА ОТВЕЕМЕ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ!!!А ПОСЛЕ-Е-Е-Е,ЕХ ПОСЛЕ!
В ЗАТВОРА ДО ЕДИН И.....................................КАТО СЕМ.ЧАУШЕСКУ!!!”

- Пък един побъркан повече от freeoldmen-а блогър с име arrow007 написа: на 18 декември 2014 постинг, наречен “Сбогом Украйна. Филмът свърши”, после  на 27-ми с.м. в 21:27 часа – “Всичко, което трябва да знаеш за аналния секс” и само 5 минути по-късно – в 21:32 “Хлябът бъка от ГМО”.

Кога свари да го извади от едната дупка и да му дойде мерак да заяде с другата си дупка...

Новата 2015 година донесе на Света един полудял Путин и един подлудяващ Ципрас.

Защо Путин е луд? – Ами, на какво се надява, че да “победи” с мирни средства содомския Запад. Насреща му седят 28 европейски държави, които създават почти половината брутен вътрешен продукт на света и останалите Г-3 начело със САЩ, които задават поне 2/3 от всичко в същия този Свят. Зад гърба му на Путин кои седят? Собственият му руски народ (Само да попитам докога?), етническите руснаци разставени в бившите съветски републики (За Кадиров от Чечения - не, но за Лукашенко от Беларус пак ще попитам - докога?) и по света от София до Ванкувър. Седели страните от БРИКС, казват. Кои страни ще му позволят, на Путин имам предвид, да им нарежда къде да си окачат мебелите? Гигантите Бразилия ли, Индия ли, хеле Китай... Виж дребосъците Сирия, Ирак, ИДИЛ и Кипър може.

Иначе с военни средства става. Война се започва лесно – просто скачаш от покрива. Приземяването после е твърде болезнено. И трябва наистина да си луд, за да не мислиш по ТОЗИ въпрос. Преди да скочиш, естествено, драга ми Атако.

Волен Сидеров в новогодишно обръщение към симпатизантите си: “Годината, която изпращаме, беше лоша за България и за нас българите. Но аз съм прям човек и ще ви кажа, че следващата година няма да е по-лесна. Ще видим обществени вълни в Европа, насочени срещу сегашната, антинародна политика на европейските лидери. Ще видим как САЩ организират военни провокации срещу Русия. Ще бъдем изправени пред избор - на коя страна да застанем. Това ще бъде исторически избор.”

Защо Ципрас е подлудяващ Гърция и ЕС, засега? Ами, защото Гърция като страна дължи 240 милиарда на европейски банки, а народът му ги е изхарчил и сега тез герои викат “Няма да платим! Иначе излизаме от ЕС!”. Брей – и тоз ще скача от покрива. Решение е в началото – щом си вън от Съюза няма да му и плащаш, я!

А после? После няма нормален стокообмен, но има санкции на европейския пазар. Няма евро, но има драхми – 200 драхми едно евро. Икономиката се завързва с руската, която е подобаващо равностойна – 100 рубли за един щатски долар. Няма Шенген, има визи. И вместо западни туристи, руснаци от Смоленск и Луганск ще пълнят гръцката хазна. Дори само простия въпрос – Ами откъде ще минат тези руснаци, за да стигнат до средиземноморските острови? – може да подлуди всеки здравомислещ човек. Ако ще е през Босфора, ще трябва да се преговаря с Турция – леле-е... Ако ще е автомобилно, ще трябва да се договаря със страни като европейски Румъния и България – ОХ! Ето защо излиза, че Путин и Ципрас са вързани в едно. Добавяме ИДИЛ и става една...   

Михаил Миков на пресконференция на БСП в края на януари 2015: “СИРИЗА ни показва верния път. Резултатите на СИРИЗА на парламентарните избори в Гърция трябва да бъдат много сериозно прочетени в България и в Европа, в европейските институции. Изводът, който си правим за нас, е, че пътят, по който върви в последните месеци БСП, е верен, повече справедливост в обществото."

Кой ще плаща за “верния път по който върви БСП в последните месеци”, а, драго ми Позитано?

Няма ли да са следващите ТЕЗИ: (Не са всички, подбирани са – бел.моя)

- Блогърът grigorsimov (15 февруари 2015) цитира блогъра kolev38, който пък цитира Велизар Енчев (Тоест? – Ох, кой ще поеме отговорност за думите?): “НАТО не превъоръжи Българската армия, а я превърна в наемен контингент за окупационни мисии в чужбина. Но и да я бяха превъоръжили, вината за участието в тероризирането и ограбването на невинни и беззащитни народи, нямаше да е по-малка!! Точка по въпроса. Който мисли обратното, той не мисли доброто на евроатлантическа България.”

А бе, тия не са в ред! НАТО, което Е ЧАСТ от структурата на евроатлантическа Европа, правило лоши неща в България, която също Е ЧАСТ от тази евроатлантическа Европа. И “който мисли обратното, той не мисли доброто на евроатлантическа България”!? Че и “точка по въпроса! ... Луди хора не, ами нас правят на луди – така ни показват “верния път по който трябва да вървим”!

Не сте забравили агентурния псевдоним на Велизар Енчев в структурите на ДС, нали?

- И блогърът kushel (31 януари 2015) цитира.

Петър Волгин: “На България й остана само един път за спасение. Ако у нас не се появи партия тип СИРИЗА, България си отива. Много се забавлявам ... По принцип отгледаните с американски и брюкселски субсидии български либерали се хвърлят на амбразурата всеки път, щом някъде на хоризонта се появи и най-малък намек за политика, която влиза в разрез с Вашингтонския консенсус. Този път обаче направо надминаха себе си с мрачните пророкувания за бъдещето на човечеството.”

Много се забавлявам. От една страна “България си отива”, от друга страна врачките “направо надминаха себе си с мрачните пророкувания за бъдещето на човечеството”? – Волгин! Дважди еврей Советского Союза.

- Същия ден 31 януари 2015. Блогърът freeoldmen: “Ние се усмихваме в лицата на тяхната омраза. Каква е реакцията на заплашените партии на статуквото? Позната картинка. Страх ги тресе всички крепители на статуквото, че далаверата може да секне и да си понесат последствията.”

Направо ме сърби перото да ви покажа как ТЕ “се усмихват” в лицата на НАШАТА омраза. Подбрани коментари по мой адрес:

Kostadin - 25.03.2014 09:01: “Лекари споделят ,че на Путин му се протрила оная работа .Непрекъснато си го местел от левия в десния крачол и обратно .Опасни са тези европодайзадници.”

Blackpredator - 20.04.2014 01:20: “А бе, евтанизиран клитор, седнал си да чешеш чужди пишки... Сус!

Aip55”-  26.04.2014 15:16: “Ако бях, като тебе шизомаинфренд, сигурно щях да ти подаря червени патерици и син бастун, за да може да се различаваш от нормално мислещите хора.

Дърт старчок на площада червен стоеше!

Костово ребърце гризеше, Желюво вино си пиеше!

Тиквени семки плюеше, Станишеви лайна лакомо ближеше!

Умно за комунизъм си мечтаеше и с

посинял език червени кебапчета той си хапваше.

И пак гладен и жаден остана с Росна....

президентска вафла си дояде и пак в сърцето си

с туберколозна синя храчка си остана.......”

- Голяма подиграфчийка е Съдбата. Оня ден събота 7 февруари 2015-та, почти година след като блогърът aip55 мен изпращаше на “площада червен”, виждам самия него ТАМ:

Първо прочетено в “Дума” (7.02.2015): “Нараства възмущението на български интелектуалци срещу опитите на безотговорни политици да въвлекат България във военен конфликт с непредотвратими последици. След публикацията на отвореното писмо до Михаил Миков и членовете на ИБ на БСП, подписано от двайсетина известни български интелектуалци, редакцията на ДУМА бе затрупана с обаждания и имейли в негова подкрепа. "Ръководството на БСП е длъжно да отговори на тревогата с ясна и недвусмислена позиция. Тревожна е и липсата на каквато и да е позиция на ПЕС по този тъй съдбовен проблем", смятат подписалите. Публикуваме имената на нова група български творци, които изразяват своята подкрепа и загриженост:
акад. Константин Косев, акад. Васил Гюзелев, проф. Васил Проданов, проф. Андрей Пантев, проф. Георги Костов, проф. Георги Стоянов, Нешка Робева, Георги Йорданов, Иван Гайтанджиев, проф. Стефан Драгостинов, проф. Младен Григоров, Юрий Асланов, Петър Междуречки, Ани Спанчева, Георги Атанасов, Антония Каракостова, Бойко Ламбовски, Валери Станков, Чавдар Шинов, Христо Танев, Тенко Тенев, проф. Ваня Добрева, проф. Иван Цветков, Дарина Герова, Кирил Момчилов, Елка Няголова, Джуни Александрова, Христо Ганов, Уляна Матева, проф. Димитрина Гюрова, Мирослав Миндов, Вели Чаушев, арх. Тодор Булев, Лъчезар Еленков, Евстати Бурнаски, Георги Караманев, Петър Андасаров, Елена Алекова, Никола Радев, ген. Тодор Бояджиев, ген. Стоян Андреев, Ненчо Славчев, Димитър Кралев, Наташа Манолова, Паруш Парушев, Иво Панов, Венко Евтимов, Павел Дубарев, Георги Чаталбашев, Пенка Чернева, Григор Чернев, Анибал Радичев, Велин Георгиев, Николай Павлов.

Междувременно стана ясно, че Градският съвет на БСП в София и ръководството на Младежкото обединение на БСП организират протест срещу политиката на санкции срещу Русия. Протестът ще се проведе от 17 часа пред президентството и ще бъде под надслов "С Европа, но никога срещу Русия". Организаторите канят в него да се включат всички хора с позиция, които искат гласът им да бъде чут и които настояват държавата да се съобрази с тях.”

После от постинги на varg1 (08.02 19:06 - ПРОТЕСТЪТ ПРОТИВ НАТО ОТ ДНЕС), bgzemia (08.02 23:49 - Декларация "нато ВЪН от България" от Национален митинг-шествие "България за МИР"), murad1616 (9-02-2015 01:58 - ДЕКЛАРАЦИЯ от НАЦИОНАЛЕН МИТИНГ-ШЕСТВИЕ в БЪЛГАРИЯ) научаваме, че митинга е организиран от “патриоти, обединени в Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВЬТА”

Ама, разберете се бе, другари, “кой на площада червен седеше и умно за комунизъм си мечтаеше” ...

 



Тагове:   dolce,   kushel,   chavdar01,   freeoldmen,   theeconomist,   fascindoo,   ok3223,   varg1,   aip55,   blackpredator,   bgzemia,   x2010x,   murad11616,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892978
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930