Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 13:27 - Цъ-цъ-цъ... neshin
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2673 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След „Цъ-цъ-цъ…Kostadin“ следва Neshin. Не са „най-заслужилите“ субекти за изследване, дори за моето внимание, но какво да се прави. Както написах и за „Костадин“, повтарям го и за следващия neshin: (предварително повтарям, че се изразявам образно, а не буквално) „Като глупав глупак сам се навря да е първи „на капрата“. Че и не иска да слиза, а „се бие“.“

Преди конкретния повод, акуширал моя интерес днес, да ви запозная с „досието“ на neshin, неговия блог. (За онези, които само „минават оттук“.)

Започвам с профила му. За съжаление още тук, на входа към всеки блогър, стои едно… едно партизанско явление. Сал едно име - Нешо Нешев и две честни сини очи в едър план отляво му. Ни години, ни пол, ни професия, ни интереси. Как да твърдя, че следващото отклонение (?) се отнася или не се отнася за този блогър?

Годината е 1992-ра, месецът – май, управлява правителството на СДС-Филип Димитров. До началото на откритата война на Партията срещу Демокрацията – „боянските ливади“ на президент Желев, остават 3 месеца.  През ТОЗИ именно май (когато България стана член на Съвета на Европа!) правителството на Филип Димитров реши да даде сградата на бившия Съюз на подофицерите отпреди 9.IX.44, сега държавна собственост, намираща се на пл. “Възраждане” в столицата, реши да я даде на ДПС. И по този съвсем дребен повод, на фона на селските вълнения около връщането на земята в реални граници например, толкова жълт плач и червени крокодилски сълзи се проляха за “горките подофицери, дали живота си за Отечеството”, които сега “фашистът Ф.Д. изхвърля на улицата”.

Та по този повод националната телевизия (директор тогава беше известният „син“ Огнян Сапарев) в предаването „Отзвук“ (тогава го водеше един друг „синичък“ журналист Райчо Райков; в следващите две години 1993-1994 той ще е говорител на правителството на Беров; Бог да им прощава и на двамата, аз не мога), даде думата на „представителя на бившия Съюз на подофицерите – о.з.ген. Нешо Нешев“. Нататък цитирам от моите „хроники“:

Бог е простил действителните български подоофицери на Негово Царско Величество! Които успяха да преживеят 9-ти, БКП  изпрати на предни позиции срещу бившите приятели на Сталин – хитлеристите, и фактически ги уби безнаказано и безсмислено. А дон Ричо ди Райко покани в своето студио Нешо Нешев, да плачат заедно и пустосват мракобесника Филип Димитров, който „забравил заслужилите чеда на майка България” и прочие комунистически демагогии. Бяха се събрали двама наглеци. За Райчо Райков няма да говоря – пуснете си телевизора в петък вечер и вижте честните му сини очички. Да напиша за генерала Нешо Нешев:  Той НЕ Е български подофицер отпреди 9.IX.1944. Бил е военен комендант на София след Девети (от квотата на Отечествения Фронт), после завеждащ отдел на ЦК на БКП и жена му Елена Малеева е сестра на Мара Малеева, т.е. Нешо Нешев е баджанак на Тодор Живков. (Сведенията са от в.”Преди и сега”. Бог да прости и този вестник. Социалистите го убиха през 1993 година. И после питат защо на Любен Беров му викат Л.Берия.)“

Дали онзи Нешо Нешев е въпросният днешен neshin – кой да ти каже. Обаче има много съвпадения. Четете нататък фактите за блогъра neshin.

Той е „пресен“ блогър – от октомври 2013. Авторските му материали са много малко, предпочита да „препечатва“, т.е copy/paste - от Димитри Иванов, Петър Волгин, Николай Василев - синът на Кирил Василев, Нора Стоичкова, Николина Казакова, Кирчо Гяуров (непознатите имена са на сътрудници на сайта Afera.bg), статии от в.Репортер, но без дата и автор (впрочем една е подписана: Паун Цонев, известният)… Темите на „препечатките“ – „Борисов и Плевнелиев извършват пълзящ преврат“, „Президентът Плевнелиев разгромен“, „Цветелина Бориславова  - началото на олигархията“, „Фалшивата „студентска“ окупация“, „Доносите на Цветанов в Брюксел“, „Докога ще лъже Бойко Борисов“, „Чакъра е бил убит. Първо взривен, после запален“… Четете сами, че моето търпеливо търпение се изчерпва.

Това беше преглед за миналата 2013 година. В новата 2014-та е същото. Затова и съветът ми е същия – четете го тоя юнак Нешо Нешев. Аз тук ще допълня нещо, което няма да намерите там. Да ви разкажа за моя досег с въпросния neshin.

Имам един постинг - http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/31/tezi-kakvi-sa-spored-vas.1199214, който започва така: “ Тук са представени: журналисти от DNES.BG, депутати от ДПС и главният прокурор, блогърите fascindoo, theeconomist, chavdar, ТВ водещите Милен Цветков, Николай Бареков, Ива Николова, Любомир Лазаров, Генка Шикерова и други излишни за демократичното развитие на страната ни хора.“ Това е един от постингите ми с най-много коментари – над 50. (Не се смейте, аз да не съм Гина Димитрова, която иска да стане писателка, събира стари снимки и прави вкусни манджи в лятната си кухня. Аз пиша на по-маловажни теми.)

Да използвам случая, преди да разкажа за Нешо, да ви цитирам тук няколко коментари от там:

- tneeconomist:  Мерхаба, олсун Добри... 31.10 18:02  Я не се превъзбуждай толкова....че здравето е едно, а с тая пенЯ на уста ми мяНзаш на лабилен .....
КДСарски поздрав и Рот Фронт!“

- rustam:  Малииииии, 31.10 15:25   колко дълго си го написал. Признай си честно, ти самият след като го написа това, прочете ли си го поне един път сам?

- hopfen: “За намерен не знам, но за това пред него.... 31.10 20:25  колега, ти си най-големия псевдо-антикомунист тук в блога, ако смяташ, че не си, преработи постинга си в псевдкод, че да те разберем най-накрая колко си добронамерен.... и не хвърляй гюлета по Иконома, ако не искаш Черньо да те лае...(аз: Черньо е blackpredator-a вероятно)

- freeoldmen:  Абе зарекох се, че няма да коментирам в този блог поради модерацията ти, ама: 31.10 22:16    Чичеее, де си расъл, де си пасъл? Като ти гледам годинките, доста време си живял при негодниците- комунисти, нищо не казваш в логорейните си постове за живота ти тогава...Да не си като героят от моя пост „Намерен”?“

- ok3223:  “Ама си картинка ... 01.11 12:44  Нарисувана, платена и подплатена, от КОЙ? Саамо ВМИР - исания ти приглася на Брътвежите. Краставите магарета от дялеч се подушват ... Значи си от същата "добронамерена" кочина ... Как ти плащат? На дума или пост ... Отдавна си ЯСЕН НА ВСИЧКИ. Докато България не се отърве от подобните на теб, бял ден няма да види!

- Tikoev: “Защо вменяваш вина на лица които ... 01.11 12:50   нямат нищо общо със случая? Само заради тръпката която изпитваш скрит зад анонимността си ли? Тя, приятелю е толкова относителна, че е нужно човек да се позамисли за последствията когато се "изхожда" по подобни въпроси. А, и една мисъл да ти кажа: "Не се иска никакво мъжество да критикуваш анонимно. Иска се мъжество да отстояваш критиката с името си." Атила”.“

(Аз: Бил съм анонимен? Ама как така бе, Тихомир Коев? В моя профил пише всичко за мен и написаното е вярно. А от твоя профил научаваме само, че си мъж от Пловдив. Поне да си беше написал професията „тарикат“.)

- blackpredator:  “Чеки да ти обясня инженере 01.11 15:25  При теб дименсиите са крачки. Няма сантиметър, няма милиметър. Въобще координатната ти система е Обла. Не кръгла, Обла. Поне да беше геоид, все щеше да има някой радиан... Абе толкова си инженер, колкото Хопа, вечно в овулация, може да зачене мисъл... Като споменах гюллетата на Десислава, имах предвид "Тежката артилерия", като която се изживяваш в блога. Ма както сам казваш, то било пушка, с която "стреляш в тъмното". Чудя се от шишането ти, как и кьорфишек не получается?! Барутя ти без селитра друже. Ни тор, ни бум...

- vmir: - 02.11 07:38

dobronameren написа: Разговорът с теб е дълъг. Не съм те забравил. Предстои ни. Впрочем да те попитам: Разреши ли чуждите коментари в блога си?

Допреди около 2 години доближавах средно по 30-40 коментара на постинг, но откакто в блога нахлуха типове с много свободно време за провокации, и проститии, се принудих да забраня коментарите. Нямам време да си губя времето с някого, който виждал, че ми плащали от еди кое си полицейско, защото можел да си позволи да стои дълго време в блога и да ми брои постинги и коментари. Все едно да споря с крадливия и завистлив сопол "thеeconomist", колко му е отворен блога за коментари. Нямам време за безумни спорове. Който си има ум в главата може да прецени плащат ли ми да коментирам, придържам ли се към видими и еднакви за всички правила или мамя, че съм позволил коментарите, докато гювендийски пропускам само онези от тях, с които да злоупотребя, без да позволя отговор на подлостта си.
Нямам навика да отговарям на провокатори, които разполагат с много време за губене и мамене на читателите. Имам си къде по-интересни, важни и рентабилни занимания от препирните с простаци, които нямат елементарни хигиенни навици на общуване.

Има и други коментатори, които са се засегнали от моя постинг в който питам: Тия какви са? Но да се върна на днешната си тема „Цъ-цъ-цъ… neshin”. Ето диалогът, който водя с него там:

- neshin: “Тук виждам писанията на един кон с капаци 01.11 11:18  Който внушава омраза към определени хора с различно от неговото мнение, с просташки език и обиди се внушава, че видите ли тези колко са лоши, ами ти добър ли си, демократ ли си като отричаш мнението на другите?! Такива като теб съсипаха и опорочиха демокрацията в и без това окаяната ни страна! Аман от непросветени, недоучени разбирачи добре е, че не всички присъстващи тук са съгласни и са изразили друго мнение, освен твоето! И още нещо - ето и едно друго мнение - на истински интелектуалец –

Длъжен съм да предупредя всички нормални граждани, че диктатурата на Мутрата Борисов и на ГЕРБ ще ни се стори като режим в детската градина, ако разрешим на това озверяло за власт РЕФОРМАТОРСКО малцинство да бъде допуснато в управлението на страната. Уважаеми съграждани, преди време нацията въстана срещу мутрите с девиза: “Не на страха!”… Време е всички ние, независимо от партийните, етническите или религиозните ни предпочитания, да се обединим срещу злото, което заплашва устоите на държавността, на нашия живот, на живота на нашите деца и бъдещите поколения! Това е положението…

Проф. Людмил Георгиев

- dobronameren: Да попитам блогъра neshin   01.11 12:09   Цитираният от вас "истински интелектуалец" проф. Людмил Георгиев онзи Людмил Георгиев ли е, който е чичо на Чората и беше преди време говорител ли, кандидат-депутат ли от ДПС, ама нещо не го огря?

- neshin: dobronameren - ти въобще не си добронамерен 01.11 17:28 плюеш наляво и надясно - проф. Людмил Георгиев е умен човек, какво от това че е чичо на Чората! Всеки отговаря за себе си, а че убийството си е убийство си е факт! Хайде да те питам и аз Бойко Борисов не е ли Мутра, изпълзяла от ъндърграунда? Кой назначи един мафиот за главен секретар на Мвр? Кой направи една Мутра генерал? Кои сараи обхождаше Борисов и на кой политик беше ибрик и на кого носеше подаръци, докато се окичи с генералските пагони?
КОЙ? КОЙ? КОЙ?

(И аз питах малко по-горе този блогър neshin да не е случайно баджанакът на Тодор Живков, ама не получих потвърждение. Ако отговорът би бил „да“, тогава ще излезе, че Б.Б. е пазил баджанакът му на този, дето пита КОЙ? КОЙ? КОЙ? Филанкишията, кой!)

- dobronameren: “полека neshin 02.11 04:34   Аз разбирам важността на въпроса "кой", без да се повтаря няколко пъти и дори да е написан с малки букви. Освен това по-важен е въпросът "защо"! Защо за Людмил Георгиев да няма значение, че племенникът му е престъпник (как си с генетиката, признаваш ли я за достоверна наука) и да няма значение, че е "ибрик" на въпросния Доган, а за Бойко Борисов да е суперважно това същото? Ето моя отговор. Не можете да понасяте "тиквата", САМО ЗАЩОТО тази тази тиква "вижда" България в Европейското Семейство. А вие, драги - говоря и на тези зад гърба ти - я виждате в Съветския Съюз. Слушай какво ще ти кажа. Няма никакво значение дали на капрата на българската каруца се вее конска опашка, червено знаме или турски фес, ако тази каруца ни влачи към МЪРТВИТЕ сибирски полета. Не е тази посоката българска! Точно ТОВА "тиквата" Б.Б. го разбира. Какво значение има дали е искрен или не, принуден или заплашен, прост или по-прост, като върви по европейския път. И затова той има бъдеще, докато вие, драги - никакво.

Мисля, че има справедливост - някаква, божия - в това, който се е изакал, той да си почисти насраното. Комунисти акали, комунисти да чистят. Редно е!

Дотук, каквото можах, показах и доказах. Сега остана да ви цитирам дословно последния постинг на Нешо Нешев и да ви оставя сами да преценявате кой крив, кой прав в спора.

(Подчертал съм пасажите, които са чиста лъжа или манипулации. Според мен. Последното го казвам за моите критици. Да не мислите, че се съмнявам?)

02.06 22:22 - ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ГИ СЪДЯТ СЪДИИ С ЧЕРНИ КАЧУЛКИ

Автор: neshin Категория: Лайфстайл   

Цветанов е невинен, а съдията, който го осъди, е бил под натиск, ръцете му треперели. Такова изявление направи немският адвокат на Цветанов и то се мултиплицира от симпатизантите на Борисов и ГЕРБ из интернет. Бивши привърженици на СДС, сега преминали към ГЕРБ, дори фанатично сравняват присъдата на Цветанов с Народния съд и т. н.  Любопитно е, че Цветанов има защитници и сред по-широка аудитория протестиращи за оставка, които уж не бяха от ГЕРБ. Което иде да покаже, че много протестиращи, съзнателно или не, искаха да върнат ГЕРБ на власт веднага след изборите.

И сега естествено присъдата се политизира.

Дали ръцете на съдията са треперели, заради натиск от властта? В Колумбия, когато съдят наркобосове, карат под пълна тайна анонимни съдии от провинцията, и в съда те се явяват с черни качулки с дупки за очите. Да не може да бъде разпозната самоличността им. Защото рискуват живота си с присъди срещу мафиотите. На подобен риск са изложени съдиите на мафията в Италия. Там има магистрати жертви на покушения.

 Защо у нас някой си мисли, че ръцете на съдия Тони Гетов, произнесъл присъдата срещу Цветанов, са треперели, защото, примерно са му наредили нещо от Министерски съвет или централата на „Позитано”? Ако един съдия има от какво да се страхува във властта, това са Цветанов и Борисов. Натискът им върху съдебната власт беше огромен. И видим, и невидим. Достатъчно доказателства изскочиха от записи и др. за тяхното „задкулисие” – любима дума на някои протестиращи. А Цветанов директно раздаваше присъди, преди обвиняемите да стигнат да съда и хокаше съдии, че не изпълняват вижданията му.

Протестиращи скандираха, че правителството е мафия, олигархия. Като евфемистично понятие може да се казва „лекарска мафия”, „зеленчукова мафия” и т. н. В този смисъл политическата олигархия и правителството са някаква мафия. Може да се говори за лошо управление, корупция, облагодетелстване чрез държавата и т. н. Но има и класическо понятие за мафия – незаконен бизнес, наркотици, контрабанда, рекет, проституция, хазарт, пране на пари и легализиране на спечеленото.

И кой в политиката може да бъде свързан с тази реална мафия? От чии общински съветници мирише на кокаин? Кой е бил в бандата на сикаджиите? Кой е уличаван в незаконно производство на цигари? За кого излязоха на бял свят доклади и свидетелства, че се е занимавал с канал за метамфетамини, пране на пари? Че е имал е връзки с балканския гангстер номер 1 – Сретан Йосич? Кой е бил висш полицейски шеф, когато има рекорден брой неразкрити мафиотски убийства? За кого в доклади дори на пробитата българска антимафиотска служба пише „работи в среди и контактува с лица от оперативен интерес”?

И т. н. има достатъчно тъмни петна по фасадата на Бойко Борисов. И не става дума само за миналото му. На бял свят излязоха и свидетелства, че като премиер злоупотребява с власт и се държи по същия начин като в миналото си в силовите групировки.

 Така че, ако сложим понятието мафия на мястото му, много по-близо до него е ГЕРБ. Това, както се казва, е медицински факт. Все едно да поставиш диагноза. Тя е ясна за всеки по-осведомен човек. Това, че Борисов спечели европейските избори, не я отменя. Сега политици искат да правят коалиции с него, защото е най-голямата парламентарна сила, но проблемът остава. Сред искащите оставка има хора с искрени намерения да се случи нещо добро чрез взаимодействие с ГЕРБ. Но да се бориш с олигархията с помощта на мафията е много лоша идея. Има хора, които смятат Борисов за по-малкото зло и явно или неофициално го подкрепят. Наивно вярват, че с Борисов ще стане по-добре.

 Не е чудно, че на съдията са му треперели ръцете. Кой да го защити утре, ако ГЕРБ се върнат на власт? Да издадеш такава присъда в момент, когато партията на подсъдимия печели избори, е истинска гражданска и професионална смелост. И в ГЕРБ има хора, които искрено вярват, че работят за обществото. Но са заблудени в ролята си, не съзнават, че съдействат за престъпно управление. (За компетентност е отделен въпрос).

Веднага след присъдата започнаха натискът срещу съдия Тони Гетов. Сайтът ПИК публикува като „сензационно” разкритие, че съпругата му е на дипломатическа работа в Берлин, „изпратена там от БСП”. Ако беше истина, щеше да бъде пример за журналистика от граждански позиции. Но не е, оказва се журналистика от цветаново-гербави позиции. Защото съпругата на съдия Гетов е изпратена там през 2010 г., при правителството на ГЕРБ. Дипломатическите назначения се правят от правителството и външния министър, а президентът (тогава Първанов) само подписва указ, както става и със законите. Видно е кой оказва натиск на съдията, чрез клевети в медиите.

 

Какво да добавя? Чакам следващите разкрития на Нешо Нешев. И питам междувременно КОЙ Е ТОЙ?




Гласувай:
9



1. dobronameren - Докато чакам някой да ме побутне да направя своя втори коментар за явлението neshin
05.06.2014 11:46
попаднах на факти, свързани с неговия "истински интелектуалец проф.Людмил Георгиев". Благодаря на някой от блогърите, който освен моя постинг е прочел и http://chara.blog.bg/politika/2013/11/21/prof-liudmil-georgiev-na-idiotiiata-triabva-da-byde-slojen-k.1209060.
Това е едно интервю на CHARA с Л.Георгиев от ноември м.г. Ако имате повече време, прочетете цялото интервю и НАЙ-ВЕЧЕ коментарите под него. Там са се разписали с "харесвам" всички мои герои блогъри - червени, кафяви, червенокафяви, антисемити, антиимпериалисти, антиевропейци. Можете да ги видите събрани накуп като на партийно събрание.
Ако нямате толкова много време, просто влезте в коментарите под него и търсете andreshko. Неговите коментари са три-четири от всичките 100. Но са много интересни. Повярвайте ми, тук и сега няма повече "да повдигам завесата".
Не съм забелязал chara да пише временни постинги и да трие коментари като прави това angpiskova. Но за всеки случай съм направил копие на всичко и съм го сложил в архива си.
цитирай
2. dobronameren - Явно няма да дочакам споменатия "втори коментар" за явлението neshin, та да го направя аз
11.06.2014 17:40
Ако четяхте внимателно и мислехте върху прочетеното, крайно време беше да ми възразите, че Е НЕВЪЗМОЖНО блогърът neshin да е о.з.ген. Нешо Нешев. Ако генералът е бил военен комендант на София по 9 септември 1944, то той днес би бил на около или на повече от 90 години! Нали така? Е, близо 800 души са прочели постинга ми, а на никого не е направил впечатление този факт. Не ми се ще да вярвам, че нивото на блогърите в BLOG.BG се върти около прага на интелигентност на Цъ-цъ-цъ червените...
А фактът, че дори блогърът neshin не ми е фраснал заклеймяващ коментар, вероятно може да означава, че той е внук на о.з.генерала, що не!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1886957
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930