Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2014 14:46 - Стана тя каквато стана. Обърквация настана
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4696 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Думите в заглавието на постинга са началото на песента „Бананова республика“ на групата „Спешен случай“. Написани и изпяти са още в далечните 1995-1996 години – времето на управление на Жан Виденов от БСП.

Сетих се тях по две причини.

Първата: голямото сходство в събитията тогава и днес като същност. Скъсват се да тръбят фанфари, че България крепне и процъфтява под ръководството на социалистическата партия. Тогава това продължаваше през всичките две години на прекъснатия от народното недоволство 4-годишен мандат на Виденов. Силата на „звънкия фанфарен звън“ намаля чак през септември 1996-та. Когато до началото на хиперинфлацията ни оставаха само 3 месеца. Мисля си, че и днес, от първите пробойни в наглостта на правителството на Орешарски до неговия безславен край, също се очаква един такъв период от няколко месеца.

Втората причина: По БНР вече почти половин година тече представяне на известни български песенни изпълнители. Между „Спорта“ и „Прегледа на печата“ в сутрешния „Хоризонт преди всички“ във всеки делничен ден звучат най-известните песни на един избраник на редактора на предаването. За 25 седмици редицата на най-популярните и обичани български певци взе да губи своята висока стойност. Тази седмица допряхме до Белослава. Но виж групата „Спешен случай“ я няма. По същата причина в „седмицата на Борис Карадимчев“ не беше припомнена неговата песен „Времето е наше“. Ех…

„Защо ме изкушавате, лицемери“, написа Кръстю Пастухов през февруари 1946-та. Заради тези свои думи 4 дни преди „свободните“ избори през октомври с.г. той е лишен от правителството на „Отечествения фронт“ от граждански и политически права, за да не може да участва в избора срещу комунистическия вожд Георги Димитров. После е осъден на 5 години затвор за „антинародна дейност“ и умира през август 1949-та в Сливенския затвор. По неофициални данни той е удушен от един криминален престъпник (Антон Попантонов) по заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Антон Югов и заместника му Руси Христозов. Изобщо не се съмнявам, че това е истина. Не се съмнявам никак, че сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев и неговия заместник Светослав Лазаров са същия тип хора. Просто времената са други – Чакаме новината, че обърнали Орешарски с крака към вратата.

Но лицемерите няма да се свършат. Въпросът е да са беззъби срещу нормалното развитие на нещата.

Знаете ли кое ме изкефи максимално в деня на евроизборите на 25-ти май? Изненаданата глупашка физиономия на социолога Кольо Колев от агенция „Медиана“. Той просто не можеше да повярва, че БСП не води с 3% на ГЕРБ, а изостава от него с 12%. (Отдавна, още преди две години, предложих „червен Кольо“ да прекръсти агенцията си от „Медиана“ на „Допирателна“. Виж http://dobronameren.blog.bg/history/2012/10/16/eh-koliovata-maika.1010282).

За да не бъда обвинен в голословност – фактите: (има ги навсякъде, но агенция „Фокус“ е първа естествено)

- Агенция „Медиана“ (Кольо Колев) през април посочва разлика между БСП и ГЕРБ от 2,3% в полза на БСП, а ДПС изостава от Столетницата с цели 13,1%. ББЦ на Бареков се мота около ДПС с процент и нещо по-малко и толкоз. 12 дни преди изборите „червен Кольо“ детайлизира нещата: БСП бие ГЕРБ с 3,4% и ДПС – с 13,2%. Бареков е четвърти и последен над чертата с 7,00%.

- Агенция АФИС (на доведения брат на Станишев Юрий Асланов) само седмица преди изборите дава по същество сходни резултати на горните: ГЕРБ и БСП са си разменили местата, обаче разликата е по-малка от процент, но изненада-а: Бареков е трети с 13,4, а ДПС му „диша във врата“ с 12,8. Оригинално, нали? Реформаторският блок пак го няма.

- Третата червена агенция Галъп (която си смени козината – Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, но не и нрава – питайте chara, те са и любимци) на 17 май дава резултатите: ГЕРБ и БСП абсолютно равни проценти – по 18,3, Бареков трети с 7,2 и ДПС веднага след него с 0,1% по-малко – 7,1. РБ пак пети, но пак под чертата.

- Да ви представя още една „обективна“ агенция. Ако я търсите обаче като „агенция“, няма да я намерите, защото тя е „маскирана“ като „институт“ – ИМП (Институт за Модерна Политика). Няма собственик. Но има изпълнителен директор на Института – Борислав Цеков! О, Боже! Още една неприбрана вересия твоя. А защо „обективна“ в кавички? Ами, БСП - 20,08, ГЕРБ – 19,2, ББЦ – 7,7 и ДПС – 7,5. Толкоз!

Удивително и трогателно солидарно единодействие, не намирате ли?!  

Истинските резултати на 25 май бяха, припомням: ГЕРБ – 30,4%, БСП – 19,1%, ДПС – 17,3%, ББЦ – 10,7% и РБ 6,4%

Сега ще посоча три следващи социологически агенции, които се водят „сини“, но ще ми позволите да не се съглася изцяло. (То и Костов, го водят „син“.) Това са агенциите Алфа Рисърч (Боряна Димитрова), ЦАМ (Юрий Павлов) и Екзакта (Лидия Йорданова). Последната – Екзакта, е новото име на старата НЦИОМ, която беше на подчинение на НС и която Михаил Миков закри около Нова Година.

Ето техните предвиждания:

                                    ГЕРБ   БСП    ДПС    ББЦ      РБ

Алфа Рисърч          27,3      23,6     13,4     10,5      5,9

ЦАМ                           31,7      27,9     13,7       6,1     6,2

Екзакта                     28,5      24,0    11,3      11,1      6,1    

По-нормално, нали?!

Хайде сега да отидем при политиците. Обърквация голяма!

След като БСП загуби с 11% разлика евроизборите от ГЕРБ, зам.-председателят на парламента Мая Манолова каза: "Ясно е за всеки, че не можахме да мобилизираме левия вот, ами сме го разпилели щедро". Според Манолова "Коалиция за България" е "подарила на опонентите си" около 1000 гласа от разединението на левицата само в община Кюстендил. "С тези гласове щяхме да имаме друго самочувствие. Анализите обаче ще ги правим занапред", уточнила тя. (по БТА).

Докато БСП „анализира“, след изборите, че даже 3 дни преди тях, НоваTV излъчи документално видео от едно събрание в мини „Бобов дол“, на което управителят й агитира миньорите, че ако искат да си получат заплатите, трябва да гласуват за БСП. После същата телевизия показа празните рафтове на ведомствения магазин в мината, откъдето миньорите са длъжни да купуват, защото ваучерите, дето им ги давали вместо заплати, важали само за този магазин. „Феодална работа“, каза омбудсманът на републиката Константин Пенчев и подаде сигнал до Главна Инспекция по труда. Другият Главен защитник на правата на гражданите в РБългария – Главният прокурор Сотир Цацаров „анализира“, докато чака някой да го „сезира“ за случая. 

Аз, dorbonameren:  Мини „Бобов дол“ са собственост на Христо Ковачки (вж по-надолу) и се намират в землището на град Бобов дол, родното място на премиера ни Пламен Орешарски. А всичко това е в избирателния район на град Кюстендил, мястото на Мая Манолова, Иво Атанасов, Емо Крокодила, братята Васил и Георги Илиеви, Барона, групите „наглите“ и „килърите“… А знаете ли, че кметът на град Бобов Дол Кирил Станчев е от партия ЛИДЕР? Предлагам на блогърите, вихрещи се в областите на паранаучните теми, да потърсят дали в околностите на Кюстендил не се е отворил някакъв „отдушник на ада“, чиито зловредни изпарения „хранят“ този щастлив някога край.

А може би не се е отворил, а изобщо не се е затварял в годината 1989-та? И не става въпрос само за Кюстендилския край, а за цялата ни мила Татковина и нейния трудолюбив народ?

Поправяйки пропуска на БНР в областта на популярната музика – очаквам „представяне“ на Евгени Минчев с неговите „френски“ шансони, но не и песните на „Спешен случай“ – да цитирам думите на „Сивият кардинал“ (1995):

"Креслив и кален бит пазар... Това е нашта спирка предпоследна...

 Душите ни купува вехтошар, като балтони "втора употреба"...

 И те увисват дрипави на летвата...  И даже пазарлъкът не върви...

 Продаваме ги ние много евтино - та за какво ни са на нас души?

 За какво?...

 Лунатици унесени, обикаляме навъсени потънал във кал битпазар..

 Следи ни изкосо металният поглед на сивия стар вехтошар.

 И стиснали стотинките в ръце, отиваме си без да се поглеждаме.

 А вехтошарят с мазното лице омайва други продавачи на надеждата...

 В очите му не ще откриеш жал, а само крясък на граблива птица.

 Та той е сивият злокобен кардинал -  

 железният юмрук в червена ръкавица."

Обърнахте ли внимание на годината? – 1995! За „объркване“ ли става дума? Или за традиция-простотия да си избираме „продавача на надежда“?

Как ние да наречем проблема 15-15 от вчерашните избори? „Червената фурия“, „гордостта на кюстендилската правна школа“, „сестра Галева“ и т.н. ... го нарече „техническа грешка“? Аз пиша, ама не съм попитал знаете ли за този факт? – 34 хиляди от избирателите на БСП (приблизително 10% от всичките гласували за тази партия) се объркали и отбелязвайки номера на КБ – 15, допълнили го с номер 15 от преференциите. Това автоматично изхвърли Станишев от първото място!

Отвратителни са комунистите не само спрямо политическите си противници, но и, още повече, срещу своите хора. Действат „отзад и по тъмно с мотиката по главата”. Партизани мандраджии. Понеже не могат да поискат оставката на Станишев открито – защото, със сигурност!, той ще им резне главите до кръста – му спретват номера с 15-ти номер. И после нагло и безочливо го приписват на „объркването” на собствените си избиратели. Представяте ли си! Само че „съдбата е безмилостно”... иронична.

Разбира се, че тези 34 хиляди гласа не са на обърканите недоразбрали социзбиратели. Понеже има много хипотези, започвайки от младежкото БСП, през М.Манолова с нейната „преференция” и дори АБВ-то на Първанов, няма да коментирам измислителите, а резултатите от измисленото.

В крайна сметка, вкарвайки новия елемент „15” сред избраните евродепутати и несбъднатите червенкольови мечти за 5-6 мандата, прецакана за Европарламента се оказа Достена Лаверн, дъщерята на Мария Пиргова. Я, да дръпна това „свинско черво”. Вижте сега кой се навървя след него: 

Мария Пиргова е бивш преподавател по марксизъм в СУ. Както г-н Огнян Минчев. Както г-н Иван Костов с разликата, че последният е преподавал материята в Техническия. От 1994 тя е парламентарен секретар на МС в правителството на Любен Беров. След това става политолог с лявоцентристки убеждения, приближена до Жан Виденов. От 2001-ва е съветник на  Георги Първанов. Междувременно става зам.председател на Движение „Напред” на Христо Ковачки и остава такава при прерастването му в партия ЛИДЕР (2007г.) Понеже партия ЛИДЕР не успява да влезе в Парламента (предишния), а и на президентските избори 2011-та, г-жа Пиргова се връща (и днес е там) на политоложкото ниво, раздавайки експертни съвети (Какви, няма да намерите тук в блога, че няма място, но виж в „Хрониките” са изографисани.)

Вече втори път, след случая „бобовдол”, тук изплува името на Христо Ковачки. Той е нещо като Царят на ТЕЦ-овете в България. От 2000-та година, когато с бизнеса си за производство и пакетиране на храни и месни продукти купува ВЕЦ „Искър”, та до днес, се говори за него като за „човекът на Доган”. Щяха да го съдят и вкарват в затвора... Колкото патрона му Доган, или подпатрона му Местан ще влязат в затвора, толкова и той. Това е твърдо доказателство, че Ковачки не е от ГЕРБ. И още едно доказателство за това, съвсем прясно. Вместо някакво проформа засрамване за робовладелските си отношения към работниците си в мини „Бобов Дол”, или в краен случай – намеса на оня как му беше името... Цацаров, три дни СЛЕД ИЗБОРИТЕ, Христо Ковачки получава опрощаване на дълговете си към държавата в размер на 50-80 млн.лв (спори се за точната сума). Тази награда му е дадена с решение на правителството на Орешарски. Онова, експертното, в което ДПС участва яко и Атака на Сидеров го крепи. Онова, дето ББЦ – да доживеем до понеделник, ще видим. Ех...

Поне що се отнася до мене, аз съм объркан между няколко хипотези за тази парична награда в размер... достатъчен за „чувствително увеличаване на малките пенсии”. Дали е заради купените и добавени към сметката на БСП миньорски гласове? Дали е заради дискредитацията на Станишев, от което печели ДПС? Дали е заради изхвърлянето на младите „реформатори” на столетницата като Достена Лаверн... и на още редица негодници, започвайки с Александър Симов от „Дума”, от което печелят новите партийци – мафиотите с демократични маски?

Изобщо ... клоака. Но да не хвърлям камък в територията на блогърите от групите Red Tube, Old and young, Free old mature, Natananal и вся остальная сволочь от несъществуващата вече БНА. Например.

Споменах ДПС, та се сетих. Олеле, Боже, ама аз споменах и ББЦ...!

Подред. Някой може ли да каже какви са тези врътки с Пеевски? Вътре-вън, ДАНС- Европарламент, ДПС-ББЦ, на мама вестниците – ирландски... И тази поразителна прилика с Илия Павлов? А някой може ли да каже защо Доган избягва публичните появи вече повече от година? Дали не го е чатнал мозъчен удар и устата му да е станала крива? Или пък двойникът му не е съвсем двойник и това може да се разпознае лесно при пряк контакт с личността му. Ама, не се смейте. Такива неща стават не само в романите, не само на Запад... А, сетих се! От половин-един месец не виждам Йордан Цонев. И в нощта на изборите зад Местан надничаше само Камен Костадинов, нямаше го наш Данчо. Да не би и Ментата да е подал заявление за напускане на партията като Христо Бисеров?

Направо да се побърка човек. ДПС-то допряло до циганите. Как си представяте работлив турчин да гласува с мързелив циганин заедно? После не става дума за еднократен акт на тези избори. Циганите искат заплащането си веднага и непрекъснато. Бетер от мароканските скакалци са. Как ще обясняват ТОВА лидерите на Движението на своите истински избиратели?!

И друга обърквация: ДПС избирателите ставали все по-млади! Пък агентите на комунистическата ДС сред лидерите им - все повече и по-стари?! Прилича ми на самонавивка. Като Путин, дето плаши САЩ, че ще се откаже от долара като базова валута и ще го замени с рублата. Краставици на търкалета. То, ако беше толкоз лесно и просто, защо не го е/не са го направил/направили досега, та да свърши прехода най-после...

Самонавивка! А какво са твърденията на Бареков, че неговата партия в Парламента ще свали правителството на Орешарски? Само да попитам: коя е НЕГОВАТА партия в Парламента – Атака, БСП, ДПС... или ГЕРБ? Пълен нещастник, по-голям от Орешарски. Щял да бъде премиер, че и два мандата! Пък отива евродепутат в Брюксел като за начало. И парите, дето ни плаши с тях, не са на майка му мама Ирена, а на мама им Партия... Ама може ли да има толкова прости журналисти!

Може, може – обажда се моят вътрешен глас. Само, че това е друга тема. Нали? 




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Честито, бай dobronameren!!!
02.06.2014 17:53
Сполай ти за добрият съвет, че ме научи за кой да гласувам и сега съм с победителите!
Само едно нящо малце ме смущава, нали господин Цветанов беше от наште, защо сега в затвора ще го пращат, този хубав човек? Тц, тц, тц, не мога да се начудя, господин бате Бойко не мое ли да тропне по масата?!?
цитирай
2. injir - То пък, кога ли не е било обърквация. ...
02.06.2014 20:10
То пък, кога ли не е било обърквация...
цитирай
3. tutankhamon661 - 1. freeoldmen
02.06.2014 20:54
freeoldmen написа:
Само едно нящо малце ме смущава, нали господин Цветанов беше от наште, защо сега в затвора ще го пращат, този хубав човек?


Малко хора в държавата могат да се мерят с Цветанов по честност. Затова се комплексират от него.

Грам не ми пука какво говорят лъжците, защитаващи арестуваните от Цветанов престъпници. То се знае, че България е държавата на мошениците.

Присъдата ще бъде обжалвана и ще отпадне, а ако опитат да го вкарат в затвора, ще има граждански война в негова защита - знам хора, които вече я подготвят.

Няма да влезе в затвора!

цитирай
4. dobronameren - Благодаря на неизвестните блогъри
02.06.2014 21:02
Моята система за отчитане на интереса към блога ми отчете, че за миналия месец май, 93% от всички мои постинги (248 от всичко 266) са прочетени от около 50 до 60 пъти всеки. Това не ми се е случвало досега. Подчертавам, затова и го съобщавам, че става въпрос за ВСИЧКИ постинги, начиная от моето начало - юни 2011 година.
Да кажете, че съм горд - не, но съм изключително много задължен от това внимание към моите работи. Няма да го забравя. Благодаря ви.
цитирай
5. freeoldmen - 5. dobronameren
02.06.2014 21:27
Да позная ли от един път кой те помпна?
Бай dobronameren, кАжи нещо за Цветанов, фараона го знаеме, че е неадекватен и живее в собствен свят...
цитирай
6. dobronameren - Може, може, бе Фрийчо (№1)
03.06.2014 08:07
да тропне по масата бате Бойко, ама той е демократ, а това там (в демокрацията), е забранено (тропането по масата) и той го знае. Сега, ако ти не знаеш буквите от демократичната азбука, което е нормално защото си нов копелдаш в тази област, то да ти го кажа аз байо ти dobronameren.
цитирай
7. dobronameren - Ех, Фрийчо (No5)
03.06.2014 08:22
Трудно ще бъде обучението ти по демокрация. Усложнението при теб идва и от продължителното време при което си раснал, привързан към кривото колче на комунизма. Виж колко нежно се изразявам за простотията ти.
Не е възможно някой да започне да помпа всичките ми постинги по равно от юни 2011 до вчера - юни 2014. Защото може да постигне същия ефект, че и по-голям, ако хване последните десетина. Ама колко трябва да е прост човек, за да се сети това!
цитирай
8. kbalenciaga - Това с "изборите" беше поредната ИЗМАМА и нагласяне на резултатите
03.06.2014 10:20

Първо, ВСИЧКО свързано с политиката в България се случва по предварителен сценарий, ръководен от българските Червени олигарси, които като слуги на управляващите в ЕС, изпълняват всичко под диктата им!

Толкова ли е трудно да разберете това?

Всичко се прави предварително по сложни схеми, коя партия колко гласове да вземе, кой политик какво да говори после.

Не видяхте ли как масово всички медии ви зомбираха с "безпристрастното" отразяване на купуването на гласове!?
МАСОВО заливаха с такава "информация", и отвлякоха вниманието ви от СЪЩЕСТВЕНОТО - КОЙТО БРОЙ БЮЛЕТИНИТЕ, ТОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОБЕДИТЕЛИТЕ!

Така ви измамиха, че след това нагласяване на резултатите излиза, че най-големите измамници всред социологическите агенции са прогнозирали най-точно.
А истината е, че са им дали предварително данните, които са и дали на "преброителите" в ЦИК.
И така вие вече още повече вярвате на най-големите измамници от социологически агенции.
Така те ще участват активно във формирането на вашето мнение!
цитирай
9. tutankhamon661 - freeoldmen
03.06.2014 10:28

Такива като теб ли са адекватни, бе? С какво можеш да се похвалиш освен с необосновано самочувствие? Какво даде на света? Bелик художник ли си? Композитор? Много пари ли печелиш, с които правиш дарения за нуждаещите се? Питам за нещо различно от голото ти самочувствие.

Интелигентните хора заобикалят такива като теб. Защо ли? Много просто: кой има полза от плачко-дървен философ? Брои се само създаденото на практика, а не големи, големи приказки.

На Цветанов не можеш да му стъпиш на малкия пръст по абсолютно никой показател. Ама то, мнението на болшинството, няма значение, нали? Bажно е ти какво сънуваш в шизофреничния си мозък.

За помпане ли говориш, бе? Кой пуска коментари с по двe срички, именно за да помпа? Аха, позна ли се? Точно пък от такива като теб ще чакам признаване на чуждите заслуги. Клоун!

Светът може и без такива смешници, защото не си направил нищо значимо /о, това също не било важно – знам, знам!!!/. Пък ти се мисли за “незаменим”!

цитирай
10. dobronameren - Аман от наглеци тарикати като kbalеnciaga
03.06.2014 11:19
Колко пъти да пиша, цитирайки собствените му постинги, че е "кафяв блогър". От най-изявено кафявите. Колко пъти трябва да се доказва, че "кафявото' и "червеното' са двете страни на комунистическата доктрина? И че народите, които са изхвърлили тази "монета", са проспериращите и водещите Света?!
Но не! Той, kbalenciaga, пак раздава съветите си. "Червените пак ВИ излъгаха" и прочие неверни глупости. Например, че "измамници раздали предварително резултатите от изборите на социологическите агенции, които те публикували"? Ами, защо тогава бе, глупако, публикуваното се различава ДРАСТИЧНО с преброеното? И наблегнал - няколко пъти - на обръщението "ВИ". Не е написал "НИ"!
Виждате ли, българи? Според мен Хитлер МИ разправя, как Сталин МЕ излъгал, изпълнявайки общата им предварителна уговорка да СИ поделят света. А бе, кбаленсиаго, колко пъти още искате да ви измитаме и изхвърляме на бунището? Колко още пъти ще ни блеете пред вратата, дърти вълци такива? Колко още пъти ще кацате на прозореца ни, врани черни, грачейки "Ние пак сме тук"?
А? Колко още?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887455
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930