Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2014 19:46 - Цък, Родино, на портрет
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5737 Коментари: 14 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Макар да се отнася за временни събития – изборите за ЕП ще дойдат и отминат – този постинг НЕ Е временен. Не може да има временен постинг, твърдя. Временна ли е поговорката „Казана дума – хвърлен камък“? Временни ли са „Записки по българските въстания“? Временни ли са вчерашните събития в българския парламент? Изобщо…

Следват няколко „разказани снимки“ на милата моя Родина. Лето 2014-то, управлението на социалистите от БСП-Станишев, ДПС-Лютфи Местан и националистите на Волен Сидеров.

Най-напред една обща панорамна снимка. Вижте кои влязоха в партийните листи за евродепутати:

ГЕРБ -           1. Томислав Дончев

                        2. Андрей Ковачев

                        3. Мария Габриел

                        4. Владимир Уручев

                        5. Ева Паунова

                        6. Емил Радев                                и така до 17

Томислав Дончев е „стар“ европеец, който е главен отговарящ за ЕС в партията ГЕРБ вече 5-та година. Следващите трима – Андрей Ковачев, Мария Габриел (Неделчева) и Владимир Уручев, са вече евродепутати в сегашния (2009-2014) Европарламент. Информацията за №5 – Ева Паунова е по-интересна. Във вестниците на Пеевски се набляга на „бившата манекенка Ева Паунова, която е кръстница на най-малката дъщеря на Цветан Цветанов и това именно, а не качествата на Паунова, са й уредили толкова челно място в евролистата на партията”. Иначе факти: от октомври 2009 до декември 2012г. тя е политически съветник на евродепутатката от ГЕРБ Илиана Иванова, а от януари 2013г. заема поста координатор на делегацията на ЕНП-ГЕРБ в Европейския Парламент и старши политически съветник. От ноември 2013г. Паунова е част от предизборния щаб на ЕНП, който координира партийните кампании за ЕП във всички 28 страни-членки на ЕС. 

Коалиция за България    1. Сергей Станишев

                                               2. Илиана Йотова

                                               3. Георги Пирински

                                               4. Петър Курумбашев

                                               5. Достена Лаверн

                                               6. Светлина Йолчева

                                               7. Евгени Кирилов                                    и така до 17

Тук съм посочил не 6-мата първи в листата, както направих за ГЕРБ, а 7-мина, защото Сергей Станишев предварително декларира, че няма да стане евродепутат, а ще отстъпи мястото си на следващия в листата. Този номер е вече стар, дори и в избори за ЕП. На миналите избори в 2009-та Миглена Кунева от НДСВ (тогава) отстъпи авторитета си и така безличният Станимир Илчев стана евродепутат на нейното място. Утре отказът на Сергей Станишев ще вкара в Европарламента Евгени Кирилов. Когото комисията по досиетата разкри като агент на ДС.

Г-н ЦАЦАРОВ, КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Куда смотрите?

Под №2 е Илиана Йотова, единствената „стара” евродепутатка от БСП. (Другият „печен” е Ивайло Калфин, но той е в листата на враговете от АБВ.) Нататък – Като гледам, Георги Пирински пак е победил Янаки Стоилов. Партията БСП (откак е създадена, не само Станишевата) не обича Александър Лиловия ученик Янаки Стоилов. Защо? – не знам и не ме интересува. Както казва друга една партийна нелюбимка Татяна Дончева, „питайте чичо Митко (Димитър Дъбов), той знае”.

Г-н Курумбашев (№4) е „наше момче” още от 1990-та година по думите на Петко Симеонов (помните ли го, имаше един такъв кадесар в първото СДС). Иначе е кукувец от школата на Любен Дилов-син, който днес е в коалицията на Бареков „България без цензура”. Г-жа Достена Лаверн е твърде интересна от гледна точка на това чия дъщеря (а не кръстница само!) е. Предложена е за евродепутат от инициативен комитет, в който се чете името на журналиста(?) от в.Дума Александър Симов. Който какъв й е и откъде я познава така добре? Самият Ал.Симов пък е под номер 8-ми в листата, изпреварвайки с едно място пияндето партиен историк Андрей Пантев - №9… Каква разнородна европейска (?) компания! Тези факти обаче вестниците на Пеевски не коментират.

ДПС               1. Филиз Хюсменова

                        2. Делян Пеевски

                        3. Неджми Али

                        4. Илхан Кючук                                           и така до 17

Присъствието на Филиз Хюсменова е разбираемо. Тя е досегашен евродепутат от Движението. Но съвсем неразбираемо е предложението за Делян Пеевски. Май не всичко в България се диктува от лидерите на ДПС.

Какво искам да кажа ли? За мен има удивителна прилика между покойния Илия Павлов и все още живия Делян Пеевски. Чудя се кога тази хипотеза ще стане работна. А забележката „все още живия”, е някакъв спомен от бъдещето. Някой (който стои по-високо от чичо Митко в партийната йерархия) методично трепе родата на Павел Найденов. Само че и Европа не би могла да спаси г-на Пеевски от тази „дълга ръка”. Тя стигна чак до САЩ.

Всред останалите имена от листата на ДПС се набива на очи, че липсват досега неотстреляните „стари български кучета” – Каменчо и Данчо Ментата. Иначе от непоказаните 13 души в листата българските имена са 6 на брой. Това е добре от етимологична гледна точка. Прави добро впечатление и липсата на Кунево-Станишевите номера. Всеки кандидат е с истинските си амбиции. Поне така изглежда.

Атака             1. Волен Сидеров

                        2. Десислав Чуколов

                        3. Магдалена Ташева

                        4. Станислав Станилов                          и така до 17

Изключително интересно е отсъствието на 3-те мадами от ПГ воглаве с Деница Гаджева. Тъй като първите 7 имена в листата са на сегашни депутати от Атака в българския парламент! Единствената жена в 17-те кандидат-евродепутати е леля Магдалена Ташева. Но пък №2 е Десислав Чуколов. Волен да не е обърнал резбата? Агентът на ДС (под №4) може би е включен да донася за „такива” работи...

Както и да е. Има и друго хубаво нещо в тази листа. Припокриването на двете листи – на сегашните депутати от АТАКА и кандидатите за евродепутати показва, че Волен е отписал бъдещия български Парламент от своите партийни планове. Слава Богу! Но господ, като затваря една врата, отваря друга, казват.

България без цензура      1. Николай Бареков

                                               2. Ангел Джамбазки

                                               3. Радка Коджабашева

                                               4. Румен Йончев

                                               5. Ивелина Йосифова-Кинова

                                               6. Даниела Колева                                   и така до 17

Тук спирам чак до 6-тото име в листата, защото не се знае колко от изброените ще „завъртят” Станишевия номер. Обърнете внимание, че 3-те мъжки имена са на водачите на партиите от коалицията ББЦ. Е, Красимир Каракачанов е чак на последното 17-то място, но той е денонсиран ДС-агент. Особено нелогични са намеренията на Самия Николай Бареков. Как ще съвмести работата на евродепутат с работата на министър-председател? Това е възможно само, ако заявката за премиер на България (при това за два мандата?!) е „мижи да те лажем”. После Пискова била „джурналистка“ only

Не ми се губи време да проверям дали трите женски имена от първата шестица не са имената на трите мадами, дето направили фирма два дни преди да купят палата в полите на Витоша и го предоставили за къща на лидера си. Да проверяват блогърите-атакисти. И те да свършат някоя работа.

За пълнота на „снимката” отбелязвам, че неуспялата вчера в Орешарското правителство, а днес вече „журналистка”, Мирослава Кортенска е намерила мястото си в Барековата листа под №12. Дисквалифицираната до живот за употреба на допинг лекоатлетка Тезджан Наимова е 13-та, изпреварвайки дори хубавицата Калинка Крумова (№14). А пък Ангел Че и Росен Петров са последните двама преди Караканчето. Горките! Ще трябва да се връщат пак при журналистите. Освен, ако първите 14 броя кандидат-депутати преди тях,  не се откажат... Що не – след като Цацаров дреме, зает с „Костинброд”, а възможно е, чувам напоследък, и със случая „Сарафово”.

Реформаторски блок – пълна смехория. Чак не ми се пише.

                        1. Меглена Кунева

                        2. Светослав Малинов

                        3. Божидар Лукарски

                        4. Корман Исмаилов   ...              17. Радан Кънев

Ужас! Ако дай/не дай боже избирателите дадат доверието си на РБ, в България няма да остане „син вожд”. Ще трябва да се надяваме само на

Синьо Единство    1. Надежда Нейнски

                                   2. Бойко Станкушев

                                   3. Ергин Емин

                                   4. Моньо Христов   ...        17. Емил Йорданов

                                                                                  Защо така бе, Миме?

АБВ   

Резервната писта на социалистите се води от Ивайло Калфин. Прави много добро впечатление отсъствието на лидера Георги Първанов. Така е много по-честно от човешка гледна точка. Втори е генерала Михо Михов. Пернишката кметица Росица Янакиева е на неизбираемото 5-то място.

Добавям едно лично любопитство. Под номер 12 в листата е лицето Ангел Стоянов Ризов. Не може да има грешка, че това е синът на Стоян Ризов. Аз от поне две години, покрай журналистките Цветанка Ризова, Люба Ризова и Десислава Ризова. питам кой на кого е син, дъщеря, брат, сестра, майка, мъж... Напразно. Не че е важно, но е любопитно.

Българска левица            

17 непознати за широката публика имена. Ни Камов сред тях, ни Томов, ни дявол нихризов...

БКП               

Също 17 имена. От тях 4-ма са доказани ДС-агенти. И на първо място внукът на Васил Коларов – Васил, а на второ синът на Владимир Спасов – Спас. А, и на трето - Минчо Минчев! От патриотичните българи - ОКЗНИ, „Разградската република” и так далее.

НФСБ                        1. Валери Симеонов

                        2. Славчо Бинев

                        3. Велизар Енчев

                        4. Силвия Трендафилова

                        5. Александър Духомиров Минев

                        6. Анна-Мария Гюзелева ...

Ако Националният Фронт за Спасение на България реализира програмата-максимум, телевизия СКАТ ще остане сираче – без баща и водещи. Обърнете внимание и на това, че всред 6-те имена в началото има двама агенти на ДС – Велизар Енчев и жената на Никола Гюзелев (интересно тя първо агент на ДС ли е станала или жена на оперната ни легенда). О, и Бинев не бил Слави, а Славчо. Разочароващо.

БАСТА         

Листата се води от Мирослав Найденов, а последен – 14-ти, е Емил Димитров – Емо Ротманса. Между тях двамата са набутани 12 от детско-юношеската школа. А бе, де го Стоичков? Защо изпуска този еврогювеч? Какво стана впрочем със съдебното дело срещу ФК„Парма“? Да имате новини от Маями?

„Зелените”:

Това са две партии – „партия на зелените” и само „зелените”. За протокола – 31 неизвестни имена. Няма ни един от така предъвквания „зелен октопод”. Сигурно защото в Европа – горката, няма вече зелени площи за пощене. ОстанАли са й сал едни калибрирани домати и подбирани прави краставици. Овкусяване, ако търсите, може да намерите сред „червените домати”, дето ги Путин разклати. Там има и „топла витрина” – с бахур, карначета и други карантии.

Две (?) националистически партии

са се дислоцирали встрани от НФСБ, Атака и ББЦ. Това са „Българската национал-патриотична партия” - 4-ма и „Националистически партии на България” (колко на брой?) - още 15 души. От тези откроявам един Петър Манолов – нов „евронационалист” от старата Атака и известният стар едър борец срещу „новия” Сидеров – Павел Чернев. Разноглед да станеш, ако си истински националист.

Глас народен

Това Светльо Витков ли е? Не мога да кажа, няма го името му сред 17-те избраници. Що така? Да не са оставили тъст му Бриго Аспарухов само за вътрешна употреба? И Мишо Шамара не е включен за Европа. А можеше! Той знае къде вратата на сградата на ЕП… Сочили са му я.

А пък Янаки Ганчев (независим кандидат) го „отряза” ЦИК. Защо, не зная. Не мога да следя всичките ЙолоДеневци.

Накрая няколко думи за една независима бизнес-дама – Евгения Банева. Още преди старта на еврокампанията ченгето-легенда Кеворк Кеворкян ни я представи в своята „Всяка Неделя“. Беше много трогателно. Представям си как О.Т. е въртяла на шиш душата на ерудита, „препоръчвайки“ му да кима с глава доброжелателно, слушайки как тази проста циганка се хвалеше, че „менажирала 4000 души“! Ама то по същата логика Мара Отварачката сигурно управлява работата на повече хора. После, нали питате, защо България е последната 28-ма дупка на европейския кавал... Очаквах (не съм сбъркал глаголното време) Люба Кулезич да покани жената на първия си братовчед Николай Банев да я попита нещо такова. Ех, мечти...

Дотук с „панорамата“. Сега някои подробности – „вътрешни снимки”. Придружени от съвсем резонни въпроси.

============================================

Изборите на 25 май са за депутати в Европарламента. А кампанията на левите и на националистите от всички бои започва и завършва с „Нашата цел е да не допуснем ГЕРБ да се върне във властта.”

Защо ТОВА е главната им цел? Не мислите ли, че цялата тази жлъч и омраза не е само срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, а е проява на онази генетична непоносимост на комунистите към демократичните хора? Ако в Европейския Парламент депутатите от ПЕС и ЕНП постигат някакъв консенсус, макар със стиснати зъби, защо БСП, БКП и Атака са готови да убият различно мислещите от тях? Добре де, да ги пратят в затвора само, където обаче „бай Ставри ще им разкаже играта”. (Цитирам един блогър от Перник специалист по ЦСЗ.)

=========================================

Станишев, също като Франсоа Оланд, е социалист, но каква разлика между двамата има. А представяте ли си в Европейския Парламент социалистът Мартин Шулц да разчита на националистите на Мари льо Пен, за да „вкара в затвора” Юнкер? Ей това е РАЗЛИКАТА между Европа и Путинова Русия! Ние, българите, в коя част от света искаме да бъдем? И когато написах оня ден: „Българи, четете, сравнявайте, мислете!”, един „късопишковец“ ми върна подигравателния коментар, че „вече съм го убедил да гласува за ГЕРБ”.

=======================================

Гледам предизборния клип на ДПС в който Лютфи Местан твърди, че ДПС ще ни заведе в Европа. Директно! Още от 25 май нататък.

Е, добре, но кажете какво да направя като не съм забравил как в не толкова далечната 1994г. пожизненият председател на ДПС Ахмед Доган (днес) и неоспорим авторитет и досега за самия Местан, ни каза: „Пътят на България към Европа минава през Босфора!”

Последно от къде минава „пътят”? Ако Турция е част от ЕС, да се съгласим някак, но тя не е. Кой ни лъже? Ще приемете ли моя отговор: комунистите ни лъжат! Или имате друго обяснение?

======================================

В момента гледам „легендата Кеворкян“ по Нова ТВ. Агентът от ДС Димитър (вече с над 35 години в служба на „Родината”) интервюира Борисов.

Цитирам Бойко Борисов (приблизително): „Волен Сидеров преди да клейми Европейския Съюз, да мине през Терминал 2  и да види за къде заминават децата ни. Всички пътуват за Запад, ни един няма да иска на Изток.” Необорими думи, не мислите ли?

А как си представяте 35 години след падането на Райха, по немската телевизия да разрешават на един документиран есесовец да води „дискусионно студио”? Че и на всичкото отгоре да му викат „легендата”. Бил професионалист!? В кое – в пропагандирането на нацистката идеология? Виж в сегашна Русия това може да се случи. Путин е новият Сталин, не мислите ли? Българи, що не мислите?

=====================================

Национал-социализмът е патерицата на комунизма. Перефразирам малко това прочуто наблюдение и допълвам, че и обратно да се каже, няма да се сбърка. Вижте Волен Сидеров. Черен силует, вдигната диагонално ръка и „България (Deutschland) над всичко“. Това от една страна. От другата – Случайно било, че откри предизборната кампания на партията си в Москва. Безкомпромисно иска оставката на нашия Вигенин, защото не пуснал председателят на Руската Дума Сергей Наришкин да дойде за 9 май в София. (Наришкин е едно от лицата с европейска забрана да влиза на територията на ЕС след украинската криза). Още - мит било, че в нашето Народно събрание той и депутатите му крепят проруското правителство на Орешарски…

Николай Бареков поне се кани (предизборно?!) да го сваля - Орешарски. От 26-ти май нататъка. Разправял съм, че имах един приятел, който обещаваше да се ожени във вторник. Без да уточнява кой вторник. Още е ерген.  

===========================================

А не е ли възмутително, че Тези, дето непрекъснато настоятелно титулуват Цв.Цветанов (не Цв.Йовчев) „Цецо 6-те апартамента“, приемат за нормално Бареков да извади от личната си спестовна книжка половин милион евро, за да финансира учредителния конгрес на партията ББЦ? Спечелил ги бил като журналист, вярват ?!

Има и по-възмутителни неща. Едни журналисти „си бъркат в ушите“, като техният събрат по перо разправя тези небивалици. Предпочитат да попаднат под упреците, че те също могат да финансират с купищата пари, които вземат – хайде да не е нова партия, но някой дом за сираци, защо не, а вместо това ги прахосват „за ядене, пиене… тези три неща“. О! Те знаят чудесно, че това е за предпочитане, вместо да останат без работа. Нали като Бареков вземе властта и ставаме Народна Република под ръководството на Работническата класа.

Казвате, че се шегувам? А бе, българи такива! По-вероятно е Бареков да се шегува. Макар, че едва ли. Тези милиони, дето ги вади от спестовните си книжки днес, са крадени! От вас – онзи ден, вчера, в момента… Как си представяте да ви даде властта след като я вземе (от кого, от ГЕРБ ли?) А Народната Република е единствения начин да бъде подтиснато желанието ви за „чисти ръце“. Ръцете на комунистите винаги са чисти, защото! Росен Петров като стане вътрешен министър, ще ви убеди. Той цял живот се е готвил за тази работа. Носи си го и в гена. 

=========================================

А има и още по-възмутителни неща – за мене. Към три милиона избиратели (половината български народ) стоят зад демократичните идеи на Европа. От тях поне половината не искат да гласуват за партията на Бойко Борисов. Не му вярват. Бил комунист. С „такава сол“ ги ръсят и лидерите на Реформаторския Блок и Синьо Единство. Тази комбинация ще ги остави в къщи в деня на изборите, защото тия, дето ще отидат до урните да пуснат бюлетина за РБ/СЕ, я донесат 4% гласове за тях, я не. И ГЕРБ пак остава сам срещу обединените проценти на БСП, ДПС и присъдружните им партии. Чиста загуба за България е това. За демократична България! Лидерите на РБ са загубеняци. Не искам да коментирам „снимките“, които доказват, че това те го правят съзнателно.

Искам само да кажа, не на лидерите на РБ?СЕ, а на всички демократично мислещи българи: ГЕРБ не е партията на Бойко Борисов, а на Гражданите за Европейско Развитие на България. Хайде да дадем на ГЕРБ гласовете си, макар да имаме резерви, много големи резерви към такова решение. Ами, помислете. Ако ГЕРБ има около 20% подкрепа, „полето на действие“ на Борисов, ще е много по-голямо в сравнение с това, което той би имал, ако гласовете на ГЕРБ са 50%. Другояче казано:  при 20% подкрепа ГЕРБ би била партията на Борисов, а при 50% - на демократично мислещите българи.  

Това точно лидерите на реформаторите НЯМА да разберат. И не им е за първи път.

- Така Костов в 2001г. „не разбра” Царя, натиквайки го по такъв начин в ръцете на комунистите. (Продължавам да мисля упорито, че ако Царят би получил подкрепата на демократите тогава, нямаше да има „тройната коалиция” 4 години по-късно.)

- Така миналата година реформаторите „не разбраха” Бойко Борисов и забраниха на протестиращите на пл.Независимост да се споменава неговото име. (Нали като заявиш, че не искаш БСП, ДПС и Атака да се появяват на „твоите митинги” и към тях като добавиш ГЕРБ, това означава, че поставяш знак на равенство между всички тях ?!)

  - Така днес лидерите на РБ/СЕ, откъсвайки проценти от демократичния вот и – което е по-важно! – демотивирайки много голяма част от десните избиратели, ще принудят Бойко Борисов да се коалира с ДПС на Местан. (Това вече започна да се случва. В началото в Кърджали, после и на други места.)

Затова: да махнем с ръка и да кажем ЧАО на реформаторите в РБ „Синьо единство”. Нека си вземат еднобитовите проценти и да се тешат някъде встрани. А всички демократи да гласуваме за ГЕРБ. Защото пак ще кажа:

При 20% подкрепа ГЕРБ би била партията на Борисов, а при 50% - на всички демократично мислещи българи. Всякакви лични компромиси отпадат тогава.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
20.05.2014 20:06
Постинга ти е притеснително сериозен и ТРАГИЧНО ИСТИНЕН!

Ще го популяризирам в трите групи в които участвам във вибокс7.ком, ще го линкна в постинг при Кордон, където дускутирахме за гласуване и негласуване (аз досега съм горд, че никога не съм гласувал) и ще го препоръчам (постинга ти) на две изключителни познати - дами.
цитирай
2. kordon - от kordon до dobronameren
20.05.2014 21:32
Поздравявам Ви за този постинг, който напълно съвпада с моето виждане за моментната ситуация, както и за общата конфигурация в българското политическо пространство! Аз също смятам, че ГЕРБ са единствената алтернатива, не защото са безгрешни и лишени от недостатъци, а понеже са най-доброто, с което разполагаме на този етап. То може и да не е много, но със сигурност е по-добрият избор от всички останали, обслужващи мафиотски и руски интереси.
Виктор Кордон
цитирай
3. mikolaj - Зелените
20.05.2014 22:00
Моят коментар относно следният пасаж: "Това са две партии – „партия на зелените” и само „зелените”. За протокола – 31 неизвестни имена. Няма ни един от така предъвквания „зелен октопод”. Сигурно защото в Европа – горката, няма вече зелени площи за пощене"

1. Двете партии са тотално различни. "Партия на зелените" няма нищо общо с каквато и да е "зелена кауза".

2. ПП "Зелените" не е съвсем лишена от известни имена- например Борислав Сандов е 3-ти. Тук е и Чобанов, основателят на сайта "Бивол".

3. В ЕП Зелените, според предварителните анкети, са на... 4-то място. Традиционно силни са позициите в Австрия и Германия. Странно защо това изобщо не се коментира в Бг пространство


От ГЕРБ уважавам Ковачев и Габриел, следил съм техни изяви, надявам се да влязат в ЕП.

От ДПС познавам лично Илхан Кючюк, много образован и възпитан човек. Бих казал, че в момента младите кадри на ДПС са изключително добре образовани и обучени за политици. Това, разбира се, не значи, че имат висок морал. Но бих попитал, къде са младите образовани "десни" българи?Почти няма. Каква, в крайна сметка, е кадровата политика на ГЕРБ например? Какви млади хора се вливат в партията и какви перспективи се откриват пред тях?
цитирай
4. dobronameren - За mikolaj
20.05.2014 22:14
Нашият разговор се очертава много дълъг. Затова няма да коментирам тук. Обещавам в скоро време, 15-тина дни вероятно, да говоря по тези теми - тук и към предишни мои постинги - в нарочен постинг.
цитирай
5. freeoldmen - Аз досега не съм гласувал за тях, но вече мисля да дам гласът си за ГЕРБ !
20.05.2014 22:15
Изборът ми този път беше лесен.
Просто видях, че всички успели, популярни и интелигентни блогъри еднозначно са привърженици на г-н Борисов, и разбираемо е моето чувство и аз поне веднъж да съм в редиците на популярните и успелите...
Благодаря ви, скъпи Знаещи и Можещи, че научихте старо магаре като мен на ум и разум!!!
цитирай
6. dobronameren - Имаме новина!
20.05.2014 22:48
Старото магаре freeoldmen предаде своите довчерашни другари Иконома, Куш, Кореш, Чъвдар Пръви, Дъ Блеки, Дъ Блонди, Милейди - о, боже! и реши да подкрепя вече нас. Онези, които довчера наричаше злостъри, хейтъри, бахури, фци серафимки и т.н.
Ей, страшно нещо е Демокрацията. И на комунистите не прощава. Ред е значи и на другите "червени домати" да посинеят. Ха дано!
цитирай
7. freeoldmen - Що лъжеш ба, г-н dobronameren?!?
20.05.2014 23:25
" злостъри, хейтъри, бахури, фци серафимки"
Теа думи изобщо не ги знам кво означават, камо ли да ги ползвам.
С изключение на бахур, ама с теб обсъждахме само подвида му "бахур с мустаци"...
цитирай
8. germantiger - ...
20.05.2014 23:34
Милиицонера "икономист", разбира се, не е предал никой, той просто е ироничен.

Бивш педераст, бивш кому онанист, бивш негър и проститутка - няма ;)
цитирай
9. dobronameren - Ама наистина много е прост милиционера ФОМ
21.05.2014 08:49
Изключено е човек да му повярва, че ще гласува за ГЕРБ. Значи коментарът му (№5) не може да бъде нищо друго, освен ирония. Затова и моят отговор - №6, също не може да се тълкува другояче, освен иронично. Обаче простакът как да разбира такива тънки работи?! И се засегнал лично.
Докато подобни първосигнални прояви могат да събудят само смях и желание да го подведеш "пак да си покаже" кухата лейка, то мълчанието на другите засегнати поименно в моя коментар (№6) си е направо зловещо. Кога се правят на утрепани комунистите? Когато ръката им зад гърба държи заредено "оръжие". Добре, че днес им е отнето оръжието - без кавички. Най-много да ме стрелнат с разговорна лъжа. Пука ми - и аз притежавам това "оръжие", а и имам правото да им отговоря "застрелвайки ги". Което правя.
Наздраве!
цитирай
10. dobronameren - Дължа едно уточнение
21.05.2014 09:05
В листата за евродепутати на "Националистическите партии в България" съм посочил името на Петър Манолов, като изрично съм уточнил, че той е "нов евронационалист от старата Атака". Смятах го за достатъчно, за да не се бърка Този с дисидента от прехода Петър Манолов. Такива номера - съименници, един с няколко различни имена, са любими на комунистите - партизани...
Но се оказва за конкретния случай, че е недостатъчно за широката публика. Затова уточнявам. Кандидатът на НПБ за евродепутат се казва Петър Станиславов Манолов и е от Силистра. Той няма нищо общо с дисидента Петър Манолов, който е от Садово, Пловдивско. За съжаление не мога да посоча неговото презиме. Никъде не го намирам. Той самият има подробен автобиографичен постинг, но и там титулува сам себе си само като "Петър Манолов".
цитирай
11. viva1122 - Четете и мислете
21.05.2014 11:36
Вярно и точно представена картинката. Мислете, ако ще избирате най-малкото зло. Партии и лидери и кандидати, които непрекъснато гледат и слушат Русия сега са вперили взор към Евро парламента и всеки се надява за повече места и викат ли, викат - а всички са един дол дренки и глогинки - аз не избирам никого. И да не събуждам духа на разделението ще си замълча за моето отношение и мнение.
Поздравления за постинга.
цитирай
12. kordon - Всички ли са маскари?
22.05.2014 17:22
Най-глупавият "аргумент" в защита на негласуването е твърдението, че " всички са един дол дренки и глогинки". Дори и елементарната логика противоречи на подобна нелепост, с която негласуващите оправдават престъпната си пасивност и интелектуално безсилие. За съжаление от тяхното безобразие страдат и всички останали! Или както казва народната мъдрост: "Да си глупав е същото като да си умрял - ти не го забелязваш, но другите страдат".
цитирай
13. viva1122 - Благодаря Кордон
23.05.2014 12:42
Не агитирам никого тук -да гласува или не гласува, а изказвам собствено мнение. Има достатъчно да агитират, а това какво аз мисля и защо е мое право и мой свят, а не безобразие.
цитирай
14. dobronameren - Право, задължение и необходимост
24.05.2014 06:58
Дали ще гласува или не, за кого ще гласува, е право на избор на всеки човек. Това право е СВЕЩЕНО И НЕПРИКОСНОВЕНО, но при едно задължително условие – ако човекът приема и поема да носи своята ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за направения избор. Ако така се осъзнава направеният избор, вероятно е необходимо ЗА ДРУГИТЕ ХОРА човекът да сподели своя опит с тях. А дали те ще приемат това, е тяхно право, задължение и необходимост … и т.н. по същата въртележка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872768
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031