Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 18:41 - Ерозия. Ерекция. Ентелегенция. Ехо-о-о
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2366 Коментари: 2 Гласове:
1



ЕРОЗИЯ

Ерозията е бавен процес, но веднъж като тръгне няма спиране. До смъртта на ерозираното. Ето пример. Комунизмът си иска диктатора Сталин. Когато той умря, започнаха масово ерозиращи го априлски пленуми. Това полезащитни пояси срещу демократичния вятър, това насочени ракети към западния бряг, това мероприятия за показване на човешкото му лице – нищо не помогна. След тридесетина години, за една нощ само, Светът, вкл. България, осъмна без него.

Още не отминала една година от онази нощ и БКП-вечната умря, раждайки БСП-нови, СДС-свръхнови и ДПС-дупки. Какво помогна това? Нищо! След 20-тина години младите български родители не са чували за залпа на Аврора, за славата на Сталинград, Ленинград... За Димитровград да ги питаш, викат – „А-а-а. Знаем. Там е пайнера.” Може по-образованите да се сетят да добавят - „И най-големия пазар за добитък в България.” Не ги питайте кой е Владимир Спасов, Гено Влахов, Дертлиев, Дренчев, Мозер... Не знаят. Ерозията си е свършила работата. Не било така, казват някои... Спрете се в ентусиазма си и си отговорете на въпроса „Защо няма ни един млад човек, който да емигрира в Русия, а всичко живо дава мило и драго за ЕС и САЩ?” Дори Аспарух не ги спира! И Спаротоковци – също! Да не говорим за... По-надолу.

Повече от двадесет години демокрацията като мода в България се задаваше от Първанов, Костов и Доган – в политиката, Константин Тренчев, Кръстю Петков и Божидар Данев – в тристранката, Дърева и Райчеви-Найденови – в журналистиката, Кеворкян, Гарелов и Георги Лозанов в медиите, Гриша Ганчев, Стоичков и Батков - във футбола, Корнезов, Куцкова и Марковски – в съда... Вече бях изгубил надежда, че нещо ще се промени.

Защото бях забравил за Ерозията, която неотменимо щеше да събори българската соцкъща, построена на ронливия комунистически бряг!

Преди 7 години България влезе в Европейския Съюз. Този съюз може да е обречен на провал, ако виждате в него само архитектурните недостатъци в неговата къща. Ама, я вижте на каква здрава скала е построена тя! Не било така, казват някои... Спрете се в желанията си и си помислете на колко века е демокрацията. И колко самовлюбени диктатори са успели срещу нея? Нито един. И в България е така! Колкото и да казват, че Станишев и ръководената от него партия са демократични, Европа си ги знае, че са „коми”. И затова приветства новата структура ГЕРБ. Нямат никакво значение възраженията, че Бойко Борисов и голяма част от неговите авери, са комунистически кадри, след като ТЕЗИ комунистически чеда са разбрали, че брегът на който са израснали, се свлича. Да го бяха разбрали и Станишевци, нямаше да има нужда толкова пари и усилия да хвърлят за направата на един преврат, който я трае година-две, я не.

Ерозия, чучулиги батьови..., ерозия. Гледайте само какво падение велико! За няколко месеца едва – от февруари до май 2013 – несменяемите от 20 години Костов и Доган паднаха до „почетни председатели”. Чакаме Тренчев и Данев да бъдат „помолени”. Първановото АБВ се превърна в хикс, игрек и още една буква. „Човекът-институция“ Гарелов де го? Чакаме Кеворкян и Лозанов да отидат при него. И ще дочакаме. Каква комунистическа ДС в европейска България, бе другари? Въпросът е риторичен. 

Остават, понеже е демокрация, онези смешници, дето се чудят дъ риват ли силно или дъ не риват изобщо. И „модерният ляв”, „радостта на народа”, „малките перуки” имат надежди още. То и „Лудогорец” имаше планове срещу швейцарците, ама... Но най ми е смешен Корнезов: „Наше дело правое. Ние ще победим, другари!”

О-о-о! Добре, добре.

ЕРЕКЦИЯ

При повишения адреналин в кръвта на соц-електората покрай открилата се възможност да си го върнеш на другарчето докрай, и при недопустимата вече физическа разправа, някои другари съвсем се надървиха. Прощавайте, читатели, ама да разказвам за еректиращи събития, сравнявайки ги поетично с разцъфнало ябълково клонче, не върви някак, нали?

Оня, най-първичният – Делян Пеевски, си го отнесе първи от новия демократичен вятър. Не си спомням друг другар да е свалян така бързо и безапелационно по, повтарям, демократичен начин. Преди 6 години имаше един опит от страна на учителите – неуспешен - да се изгони Пламен Орешарски така. Тогава пък Станишев му беше премиер. И к‘во? След две години този соцтандем си тръгна посрамен. Днес същите тези всячески се мъчат да отложат предсрочните демократични избори, ако може поне до май догодина. Да питам ли тогава кому ще се дървят. Дори законният Съд да им прости, ще направи ли това собственият им партиен съд?

Сидеров! Опитът му да се прави на нацищурмовак доведе до спадане на процента на АТАКА от 7 на 2. Какъв дървеняк, нали? Сега дори неговото малко братче Каракачанчето от ВМРО има по-голям шанс за подкрепа за НС. Не говоря за партията НФСБ. Такъв един тип партия винаги е необходима да „пази отзад“ социалистите от турската ДПС. А всъщност? Винаги съм се чудел защо комунистите разпиляват силите си да откриват толкова много фронтове? Те един, най-важният, не могат да удържат…  

Мая Манолова? Сидеров в рокля, пишат по форумите. Вярно е! „Дървенето” й срещу 1/3 от състава на Парламента е напук и без никаква нужда. Прост Реваншизъм. Комунистически. И до какво довежда той? Мани протестиращите, дето я замерват с яйца. Чета по форумите, цитирам от dnes.bg: „Майчето е готино ... Да й го ...” Е, това се постига лесно, няма нужда да си зам.председател на Парламента. Дори Мара Отварачката го е постигнала като проста певачка. Много по-трудно е да се опитваш да се впишеш в един демократичен диалог между партията си и друга партия, която не е по-малко харесвана от твоята. Само че това нейните кюстендилци май не го разбират. Имам предвид Крокодила, Барона, братята Васил и Георги Илиеви... Както и Иво Атанасов като млад. Голям де-путатин беше.

Прескачам Михаил Миков. Как да кажеш, че председателят на Народното събрание на Република България е най-обикновен алкохолик. Пък бил той и от БСП-Станишев. Те така разбират властта. Като пример в това отношение се сещам за Председателя Сендов – Човекът „Винаги готов”. На изходе дня е, дето се казва, ама пак е почувствал необходимост да се предложи. Тарикатски.

"Не виждам нищо нередно една партия да плати транспорта на гражданите от провинцията да изразят своята подкрепа за нея. Особено когато става въпрос за бюджета на държавата. Този бюджет не е само за софиянци", е казал в интервю за "Преса" академик Благовест Сендов, като говори за автобусите, с които на 16 август в София дойдоха привърженици на БСП и ДПС от страната да подкрепят отхвърлянето на президентското вето върху промените в бюджета за 2013 година.

Прощавай им ти, господи. Аз не мога!

Христо Бисеров (понеже споменах ветото на президента върху актуализацията на бюджета)! В позиция, изпратена до президенството, той казва: „"От вчерашното Ви съобщение, г-н президент, научавам, че изразявате съжаление, че дебатът по наложеното от Вас вето показал "степента на политическа конфронтация" и че мнозинството в НС не счело "за необходимо да изложи аргументи по същество". В тази връзка си позволявам да отбележа, че политическият привкус на конфронтация се появи едва в пленарната зала, когато в дебатите се включиха и депутатите от Вашата партия ГЕРБ. Припомням Ви, че в обсъждането на закона активно участваха представители на всички органи на съдебната система и на изпълнителната власт, като никой не постави под съмнение коректността на текстовете, които атакувахте. Едно е да си президент на фирма, друго – президент на държава."

Да-а... Не ми се занимава със съветващите кадесари, които представляват ДПС в Парламента. Да му мислят избирателите им.

Колкото до избирателите на БСП... Понеже са много/цял народ и мерките, които подкрепят за спасението си/му също са купища, ще цитирам само водачите и то в частен случай от началото на август. Посланиците на Германия, Франция, Холандия, Белгия и САЩ излязоха с безпрецедентно ясна подкрепа на протестиращите срещу кабинета Орешарски, в която припознават тях за демократите на България. Какво направиха орешарците ли? Надървиха се. Кукнаха пред посолствата на изредените държави, и връчиха „с извинение” на посланиците им меморандуми в които „критикуват за намесата им във вътрешните работи на страната”. А какво им отговориха посланиците ли? Цитирам холандеца:

”Заинтересуван съм от различните мнения на гражданското общество и желая добре да ги разбера, затова използвам случая да ви изслушам. В Европейския съюз доброто управление е работа на всички. Така и на България и на българите принадлежи да очертаят заедно своето бъдеще.”

Е, като те пернат рязко и отвисоко по надървеното достойнство какво се случва? Даваш заден. Особено, ако мислиш за бъдещето на собствения си бизнес. Нина Гергова (управител на „Белла травел – България”) „се извини от името на протестиращите за острата реакция в нея (декларацията-б.м), защото по думите й са били дезинформирани от медиите за участие на посланика в протестите.”

Вчера гледам по телевизията на килимчето пред Орешарски Нина Гергова сложила пола пет сантиметра над коляното и къси бели чорапки под нея. А пък Альошата е сменил тесните червени презрамки на скъсания си потник с керемидено сако и тясна бяла вратовръзка върху черна риза. За всекиго по нещо от тройната коалиция БСП, ДПС и АТАКА. Де го Мишо Шамара впрочем? Разлюбиха ли го неговите фенки „с по два зъба всяка” пред пилоните на НДК? А Йоло Денев, „народния президент”?

ЕНТЕЛЕГЕНЦИЯ

Социализмът е строй за прости хора. Нагъл строй. Доказателства само от неговите основни тези: „изграден с потта и кръвта на хората на наемния труд“, „диктатура на пролетариата“, „работническо-селска власт“, „всичко плод е на ръката, да живей, живей труда“, „интелигенцията не е класа, а прослойка“, „социалистическа интелигенция“, „социалистически лагер“ и „капиталистически свят“, „държавата - собственик, трудещите се – стопани“…

Доказателства от вчера и днес:

Социологически проучвания

- Изследване на „Галъп Интернешънал“ за нагласите към правителството на Орешарски, проведено в периода 27 юни-4 юли. – „По този въпрос столицата е срещу селата, каза Първан Симеонов, като посочи, че в малките населени места преобладават позитивните нагласи към кабинета. Противоположна ситуация се наблюдава в столицата. В големите градове има лек превес на едната или на другата позиция. При по-младите преобладава отрицанието на кабинета на Пламен Орешарски и желанието протестите да продължат.“

- Представително проучване на НЦИОМ, направено между 3 и 10 юли. Социолозите регистрират по-висока подкрепа за протестите сред хората на възраст до 49 години, сред висшистите и сред тези с жизнен стандарт около и над средния. 67 на сто от столичаните подкрепят протестите срещу кабинета, както и 57 процента от жителите на областните центрове и 65 на сто от жителите на малките градове. Всеки втори от жителите на селата обаче не ги подкрепя. Сред онези, които не подкрепят протестите, се срещат най-често възрастни хора над 60 години, с основно и със средно образование и представители на етносите.

(Националният център за изучаване на общественото мнение НЦИОМ ще бъде закрит, заяви в интервю за "Труд" председателят на парламента Михаил Миков. "НЦИОМ няма място в парламента. Сега, когато има достатъчно социологически агенции, не е необходимо да има официозна такава", категоричен е Миков. По думите му в Народното събрание трябва да има не социологически център, а звено, което да оценява ефекта от изработваното законодателство и "да светва червената лампа", когато един закон не дава очакваните последици. А иначе НЦИОМ е създаден с решение на Народното събрание от 15 декември 1989 година. Един ден само след оня митинг пред НС на 14.12.1989, който поиска, но не настоя!, да бъде отменен чл.1 от Живковската конституция. Миков дали съзнава каква глупост прокарва?)

Поглед към телевизиите:

Какво виждаме там? Сред викащите за Орешарски щъкат репортери с микрофон и камера и задават въпроси. Какво ви прави впечатление? Ама, честно.

Един, възрастен сравнително протестиращ, дошъл на 16 август с автобус от Хасково специално да подкрепи актуализацията на бюджета, си го каза съвсем простодушно пред камерата: „Указанието на партията беше в София да се изпратят млади хора, 30-40 годишни. Аз съм от организатор, затова съм тук.” 

На 21 август по обед дежурната агитка от пилоните на НДК протестираше пред Президентството. Камерата улучи един млад протестиращ, някъде около 18 години: „Аз съм тук за оставката на президента..., ъ... Пламен Орешарски. Защото той е ... кмет не на цяла България, а само на ГЕРБ.” Пак от този протест срещу президента-кмет. Един по-образован (на цвят поне) на горе-долу същата възраст убедено каза, че „президента не може да е такъв, защото има офшорки”. Какви? – попита репортерът. „Ами, така казаха. Офшорки.”

Поглед към форумите в Мрежата:

Тук простотията на подкрепящите „това правителство” и тяхната първична злоба срещу „онова правителство” достига е-хе... Колко прост трябва да е един ръководител на държава, за да разчита, че такива тъпи хора могат да гарантират управлението му? Ентелегенция, която се изприщва, щом види нещо различно от тъпотията си. Ето такива екземпляри прости подкрепят правителството на БСП-ДПС-АТАКА, плюят по ГЕРБ и Бойко Борисов, дърпат за възраждане на съюза с Русия и за излизане на България от ЕС и НАТО.

Ентелегенция! Социалистическа! Какво повече да кажа?!

Те не стават за никаква работа, а искат да ядат! Кой ще ги храни? Аз ли? Че как ще ме накарате да работя за такава ваша държава бе, глупаци социалисти? Чрез Пеевски? Чрез Миков? Чрез Цв.Йо? Чрез Цацаров? Чрез Путин или онзи, Ун? Чрез „килърите”? Чрез крадците, които назначавате катадневно в администрацията си? Чрез лудите нацисти на Сидеров? Чрез „рязаните” откъм съвест местанци? Чрез кадесарите от СКАТ и NBT? Чрез „реформаторския блок”? Чрез кого?

Казвайте. Чакам.

ЕХО-О-О

Министърката на здравето щяла да го оправя чрез европейски пари. И написала искане до ЕС. Пък тези проклетници извадили справка от Евростат, че по брой на болнични легла и, о ужас за екземпляри като chara, по брой на практикуващи в страната лекари на глава от населението, сме на първо място в Европа. И като нормални хора й отказали. Да не са луди да дават пари на тарикати социалисти и на социалистически мислещи мързеливци! Тогава министърката издала заповед за 10% уволнения в болниците в срок от три дни! Ехо-о-о... Язък й за високото чело. Онова, което се предполага, че има зад него, й стигна да обяви собствената си заповед за „техническа грешка”.

Ехо-о, Цацаров... Подгонил си Цветанов заради презумцията, че негови подчинени, не той самият!, са подслушвали незаконно. Няма ли да се самосезираш за техническата грешка, лично разписана от здравната министърка? Или пък заради 2-те жертви на магистралата до софийското село Яна, причинени поради „тапа” за отцепване на района за рязане на лентичка на нов участък от „министърката с цикламеното костюмче”? Не е ли безспорно, че ако нямаше”откриване”, нямаше да е затворена другата магистрала, нямаше да има „тапа” и 11 българи нямаше „да идат зян”? Безспорно е, разбира се! Но не и тебе, Цацаров! „И никой няма да заплаче за вас.”

Мариана Дългата, „спортната” „министърка”, иска европейското първенство по футбол в 2020 година да се състои в България. Пък заради участие на „Лудогорец” в предварителните срещи в „Лига Европа” (август 2013) без малко да попречи на Роджър Уотърс „да събори Стената”, тъй като в цяла България САМО стадион „Васил Левски” бил лицензиран за срещи от такова ниво. Колко пари ще отидат за изграждане на нови „лицензирани” стадиони и откъде ще бъдат взети? Какво й пука на тази?! Тя е за малко. Ехо-о-о-оо, Местане...

Преди месец М-вото на финансите пусна на сайта си информация за приключилата мисия на Международния валутен фонд. Оттам научаваме, че мисията е похвалила новото правителство за готовността му да поддържа макроикономическа стабилност, да увеличи защитата за най-уязвимите и да прави структурни реформи. Само, че в оригиналното прессъобщение на МВФ на английски език има важни забележки, свързани с намеренията на кабинета "Орешарски" да блокира пенсионната реформа, да раздува бюджетните разходи и да вдига минималната заплата. И според фонда не се налага  актуализация на бюджета. Всичко това липсва в българския превод. Ако питате защо – ами според едни хора от форума на blog.bg това се дължи на нормални фонетично-смислови особености на превода. За тях, за породата „Пискова” – утре.

„Правим революция при Закона за обществените поръчки, а не просто козметични промени, както се твърди. Има нужда от радикални промени. Много хора коментират закона без да са го чели и затова има толкова критики.” Това каза в ефира на Bulgaria On Air вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Според същата в същото интервю „е необходимо да се знае, че повечето държави са надхвърлили отдавна 100% от БВП с външния си дълг, така че доближаването на България до 100% не трябва да поражда тревоги.”

По-о-омощ! В тези държави не управляват социалисти, докато у нас... Добавете крадците от ДПС и биячите от АТАКА, и да викаме неволята.

Ехо-о-о, Кадиев. В „двора ти” блика чиста изворна вода, но ти държиш да пиеш от водопровода на „Позитано” – „Парламентът да продължи да работи, но правителството на Пламен Орешарски да играе ролята на служебно, без партийни квоти и назначения” си казал.

Добре, добре. Уф!




Гласувай:
1



1. shtaparov - Една от най-големите наглости на ...
31.08.2013 14:49
Една от най-големите наглости на соц.-комунистите е,че под "работническо-селска власт" не разбират власт,подкрепяна от съюзените работници и селяни,а такава,зад която стоят само работници,всички от които са бивши селяни! А най-лесно се познава,че станишковите червенотиквеничковчета все още не са социалисти,а чиста марка най-долнопробни комунисти като видиш,че не са порицали ужасяващите престъпления на комунистите,не са ги осъдили дори по най-беглия начин и не са настояли пред Българските власти да бъде изтрит всеки спомен за тях и за мракобесното им управление!
цитирай
2. dobronameren - O, да
31.08.2013 17:16
Привържениците на комунизма разделят нацията на "ние" и "враговете ни". И най-лошото е, че думата "разделят", те тълкуват като смърт за другите. Точно това ги прави излишни в новия свят, където има НАЦИЯ! НАЦИИ! Нееднородни, с различни виждания, възможности и т.н., враждуващи помежду си, но не смъртни врагове. Комунистите не разбират значението на Покаянието, а то единствено може да ги "спаси" за другите хора.
Дано внуците им са други, не като тях, а нормални човеци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892462
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930