Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 20:36 - Страхотно. Световно. Смях. Съхранено
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
0



Събитията през седмицата. Средната на август месец 2013-та

СТРАХОТНО

Сега и да не откраднат парите от актуализирания бюджет никой няма да им повярва. За социалистическата коалиция в сградата на Народното събрание  става дума. Която се подкрепяла според тях от седемте милиона българи. Е, малко по-малко, намалени със стотината контрапротестиращи, стабилно изолирани в интерес на сигурността им от родната полиция, която ги е сегментирала. И а, са шукнали, а, е стреляла, пардон – отреагирала строго по устав. Не старият – на Цв.Цв., а по новият – на Цв.Йо. 

Сидеров изчисти силно имиджа си на лидер от опозицията. Той призова депутатите си да гласуват по съвест. От всичките 23-ма, 11 на брой дойдоха на петъчната сбирка в Събранието и вкупом пуснаха своите съвестни гласове за проекта на противните им социалисти и смъртните им врагове от ДПС. Самият Сидеров в група от 12 души не прояви съвест. Не дойде в Парламента. Имал спешна друга работа. По-съвестна! Да го съди Господ. Или неговите избиратели. Пък, ако се сети и Сотир, както се силише преди време, ех... страхотно ще стане.

СВЕТОВНО

Същата вечер на деня с протестите в София националната телевизия, вместо централните новини от 20 часа, предаваше на живо световното първенство по лека атлетика в Москва. Слава Богу, това е обявено и официално в ТВ-справочника за петък. Спомням си за досегашните отминали вече четири дни на спортна надпревара, а и старателно поглеждам ТВ справочника за предстоящата събота и неделя – предаването от руската столица е от 17 часа следобед и след спорта в новините. Централните новини са си на мястото – от 8 вечерта. Само петъкът е различен.

Съботните новини на считаната за „европейската телевизия на България” ЕВРОПА ТВ анонсираха в началото тема „65-ти ден на протестите ДАНСwithme”. Самият репортаж за такова събитие обаче не се показа до края на емисията. Срив в техниката, вероятно. Временен, защото за световното по лека атлетика в Москва, научихме всички свежи подробности.

Синдикална стачка няма да има. Парите от добавките в бюджета ЗАСЕГА задоволяват справедливите искания на членовете на националния съвет на „Подкрепа”, каза Тренчев. Становището на Димитров Пламен от КНСБ е същото. И сътрудниците на Държавна Сигурност  са съгласни. Сработен отбор! Със славно минало и сигурно бъдеще.

СМЯХ

Сали. Бат Сали. Сиганин, та дрънка. Същински депутатин. Само неговият съфакултетник  с червения потник от протеста пред пилоните на НДК е по-секси от него.

Световният рапър, известен със силно изразените си социалистически симпатии Митьо Шамара, пардон, пардон – Мишо Шамара и Стоил Борачев спорят за това дали „новият обществен договор” съдържа препоръчаното съдържание. Старци се смеят сърдечно.

Съпредседателят на ДПС Йордан Цонев от страхлив заек на 23 юли, когато излизайки от Парламента, притичваше до служебната кола, смален под полицейските щитове до стотина сантиметра, на 16 август-петък като същински сръндак носеше гордо рогите си, поставени му от Местан. Пристъпваше смело по очистените жълти павета към симпатизантите си от родното Кърджали. Дошли да го приветсват специално. С букети. Сепарирани от останалите лумпени-софиянци с щитовете на специално обучените милиционери на Йовчев. Не е смешно.

СЪХРАНЕНО

Съобщавам на симпатизантите си от блога, че тези събития от седмицата вече са съхранени в архива ми. Пазя ги на „сянка”. Ще ги извадя на слънце, когато дойде време да се осветлява кой (национал)социалист какви ги е вършил на тъмно. Случилото се съществува, за да бъде използвано.

 

СЛЕДПИС:

Сега съм захванал да пиша една статия, на старобългарски език директно, тъй като се отнася за старите сработвания на една съвременна журналистка от радиото на Радосвет, ох – извинявайте, Радослав Янкулов. Все ги бъркам тия. Ама те всичките едни радостно възбудени…Та, когато я напиша - статията, де – ще я публикувам. Тук. На български език. В случай, че не сте я прочели на старобългарски Там. Или ако сте я прочели там, сте се объркали в превода.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1891942
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930