Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2013 17:22 - Ало колега, помагай. Как да отворя парашута
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1531 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

падайки стремително надолу към земята, викнал премиерът Орешарски към един свой колега с когото се разминавали в момента. Само дето онзи идвал отдолу от земята и летял нагоре към небето.

- Не зная, колега Орешарски. Аз съм сапьор – му отговорил председателят на Народното Събрание Михаил Миков.

Шега? Да, бе, шега?! За кого? За тях или за нас? За нашата държава или за държавите от Европейския Съюз?

Продължавам с изказванията на хората, които подкрепят правителството на Орешарски вече три месеца. Отдолу или отгоре, няма значение, защото парашута не му се отваря.

Обръщам специално внимание, че следващите цитирани по-надолу са известни с упоритото си и силно излъчване в червения спектър. Ето още едно обяснение защо хората, които протестират срещу правителството на БСП-ДПС-АТАКА викат „червени боклуци”.

Chavdar01 - ДВАМА ЯКИ СЕЛЯЦИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА!!! ТОВА ОСТАНА ОТ МАФИЯТА!ПЛЕВНЯТА ОТ НЕЗНАМ СИ КОЕ СЕЛО И ФЪНДЪКА ОТ САМОКОВ!ПОКРИТИЕ НЯМА,НО САМОЧУВСТВИЕ........ О-О-ОХ!ДА БЕШЕ БАЯ ВИ ГАНЯ ТУК,СЕГА ЩЕШЕ ДА СЕ ХВАНЕ ЗА ГЛАВАТА КАКВИ ЯКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ИМА!!!
Е ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ДРЪПНЕ НАПРЕД!ДОКАТО СИ "ИЗБИРАМЕ" "ШЕФОВЕ" ДЕТО СА ЗАКЪРНЕМИ В КЕНЕФИТЕ НА ДВОРА СИ ТАКА ЩЕ Е!НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО МНОГО ПАРИ ИМАТ,МАНТАЛИТЕТА СИ ОСТАВА!!!ВЧЕРА ГИ ВИДЯХМЕ И ДРУГИТЕ ИМ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ
ОТИДОХА ЕДНА БАНДА ОТ ГЕРБ С ДЖИПОВЕТЕ ДА ОТВОРЯТ УЧАСТАКА НА МАГИСТРАЛАТА ГА ЧЕЛИ ИМ Е БАЩИНИЯ!!!
ТОЧНО КАКТО БИХА ОТИШЛИ НА СЕЛО ДА СИ ОТВОРЯТ КУРНИКА!
И ТОВА АКО НЕ Е ХУЛИГАНСКА ПРОЯВА,ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!НО ТЕ СА ГЕРБЕРАСТИ,ТАКА СА СВИКНАЛИ,ЗА ТЯХ ЗАКОНИ НЯМА!!!!!!КАКЪВТО ГЛАВАТАРЯ,ТАКАВА И БАНДАТА!!!  НО ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧЕ!!!

Евгений Тодоров @zaprehoda.blog.bg  - Най-после пускат магистралата до морето. Желанието за плаж, сафрид и мента става неистово. Депутатите и не крият, че се канят да запразняват. Вече били свършили с неотложните реформи, сменили политическата система, преборили безработицата, запушили дупката в бюджета – могат да си починат заслужено. Посланиците на Англия и Франция обаче и те ще могат да излязат в отпуска – вместо да пишат писма по цял ден.Дали няма да стане така, че протестиращите да се събират пред затворени врати?Или и те ще тръгнат на море?Ще бъде голям резил за България: таман светът зопочна да гледа на нас сериозно и то – край.

А би ли могло протестите да се преместят край морето? Край Евксиноград да се опъне палатков лагер и палатките да се разпределят на смени. Има само една опасност. Пенсионерите - защитници на правителството, да не могат да съберат пари за море и да останат край пилоните на НДК. Може да се окаже, че те ще са единствената организирана сила в столицата и като нищо могат да завземат парламента и Министерския съвет.

И да установят работническо-селска власт.

mt46   -  

Очевидно е, че много хора са на тези протести, защото им се е отворила легитимна възможност да излеят публично омразата си към вятърната мелница, която наричат в умовете си с нафталиновия термин „комунизъм“. Най-смешното е, че много от тези иначе уж позитивни хора нямат и 30 години, и е забележително странно да ги видиш с разпенени уста да скандират „червени боклуци“, пред вид, че когато социализмът у нас вече беше на смъртния си одър, те или са били пеленачета, или дори не са били планирани все още от родителите си.

Да не говорим за международите въздействия. Там е истинската олигархия, тя дори не е в страната. Тук са дребните риби – Пеевски, Прокопиев, Цветан Василев, Борисов, Плевнелиев, Станишев и Доган – слаба ракия. Истинските играчи не са с български паспорти. Двата най-мощни олигархични лагера все още са САЩ и Русия. А виждате САЩ примерно как водят политика – с бомби и самолети. Колко струват вашите идеали пред най-мощната военна машина в света? Или си с тях, или си враг на демокрацията и те бомбардират. Забравихте ли вече Сърбия? Не виждате ли какво става в Сирия и Палестина? Това са нашите партньори – Съединените Щати и техният девиз – или ни даваш каквото искаме, или те обявяваме за терорист и идваме с бомбите. Тъй че, ако наистина ще сваляте олигархията, с избори и цици на площада няма да стане, да знаете. Губите си времето. Чакам да видя революционните комитети и проекта за преврат, народен съд, отчуждаване собствеността на монополите и прогонване на компаниите, които изнасят парите на републиката. Тия работи ги говори онзи, дето му викате, че е луд, а всъщност скандирате неговите искания.

Започва ли да ви светва международната картинка? Надявам се. Затова някои хора предпочитаме да се фокусираме въху личностното си израстване и духовното си самоосъзнаване, вместо да си губим времето с политика. Ако ме питате за съвет, вместо да си хабите енергията по площадите да зовете за безсмислени избори, по-добре кажете някоя искрена молитва, покайте се за грешките си, помедитирайте, помислете как да донесете повече стойност на света и да помогнете на някого (добре е да започнете от себе си, разбира се), вместо да чакате политиците демократично да съборят олигархията, която представляват, за да живеете вие по-добре. Те не могат. Нито пък вие, защото не сте готови на жертвите, които се искат, за да се случи това нещо реално. Нито пък искате последствията от нещо подобно, което би ни върнало там, откъдето всичко започна. Накрая ще осъзнаете, че всички сме всъщност комунисти със социални искания… Дотогава, нека не се заблуждаваме – българският народ е тарикатски народ. Тук данъците си ги плащат в пълен размер само държавните служители, защото нямат друг избор или просто нямат друг доход. Дори президентът ни предпочита да си държи финансите в офшорки… че няма пенсионерките да му ги ядат, я…Кучетата си лаят, керванът си върви…

ПП: Ако смятате, че моделът на "прехода" е сбъркан, ако сте свободолюбиви българи, защо не искате да излезем от ЕС?... Да не мислите, че на Европа й пука за нас?... Бяхме сателит на СССР, сега сме сателит на ЕС. Няма ли най-после да станем свободна, независима държава?... Аз съм за пряка демокрация. Не искам мутри и байганьвци да ме представляват в НС...

Zaw12929

Тръгни след бръмбар, ще стигнеш до лайната на ГЕРБ : това няма да ги спаси от затвор и отнемане на окраденото и то преди да има нови избори...
София не е България а БНР и БНТ трябва да се реорганизират
. Да стискаме  палци да оцелее това, мислещо за добруването на България правителство.

Пеевски е опасен за … ГЕРБ.   ГЕРБ знаят, какво той знае и може.  Подготвиха се за посрещането му: те се занимават само блокиране работата на парламента и сваляне на Правителството  ЗАТОВА: Плащат яко и ако БСП подмени Пеевски- по добре да отива на предсрочни избори. Защото … Пеевски може да се пребори с тях, ако го оставят хората. Пеевски не е собственик на никакви медийни империи - това е на майка му. Не случайно в публичното пространство се манипулира с неговото име и ако бе вярно- съдът нямаше да го възстанови на работа. За истината медиите мълчат. Те всеки ден се занимават със свалянето на това управление… Манипулира се и срещу областни управители от ДПС – те не са турци, а равноправни българи.

Ако Орешарски устои- ние ще тръгнем към развитие, защото с първите си стъпки той показа, че ще управлява открито и с мисъл за добруване на хората. Но ГЕРБ  не могат да се помирят и ще плащат за да си върнат сладката власт... балъци  бол...

Zaw12929

ДА СЕ ПОДМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА И ДА СЕ ОТМЕНИ СТАТУТА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО.В ТАЗИ   КОНСТИТУЦИЯ  ПИШЕ, ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИ МОГАТ ДА ИМАТ САМО ИКОНОМИЧЕСКИ ИСКАНИЯ

Коментари към горното:

tomcat2 -  кой са тези червени боклуци и комунисти БСП?Те за социалисти не могат посмъртно да минат пък комунисти ги изкарват!Въобще ей така си жонглират с понятията както им отърва!БСП нямат нищо общо с лявото ,те са мошеници !Ако имахме истински комунисти на власт България щеше да е най развитата държава в света ,щяхме да задминем и Китай дори!Тези глупаци протестиращи нямат елементарно разбиране за политика и света около тях,не разбират кои са истинските причини за несгодите на страната,това са седерунгелски и герберски дрисъци нищо повече!

danailvdimitrov - напълно подкрепям Вашето мнение. "Въпреки че носят български знамена, те са истински граждани на Европа и са приели ценностите на съвременната цивилизация..." Да това може да се окаже , че са новите вавилонци! Уви...

tomcat2 - И най вече къде бяха протестиращите когато на българска земя се разполагаха окупаторските бази на сащ!?Ще ми говорят те за националани предатели ,пълни олигофрени!Който е за сащ и ес е национален предател абсолютен!

plamenito81 – Опасно. Лошото е , че тези които подстрекават хората са впрегнали всички възможни пропагандни средства и не изглежда да се спрат пред нищо .Зад тях стоят мощни олигархични престъпни кръгове и Господ знае докъде може да ескалира напрежението.Имам чувството , че народа по улиците е хипнотизиран или просто е получил слънчев удар вследствие голямата жега и не осъзнава какво върши. Направо не е за вярване докъде може да изпростее масата .

pontis  -  Сбърканият електорат

Не е вярно, че протестът е на непредставените. Нито, че е на "десните хора". Протестът е на тази част от електората, която няма никаква социална чувствителност. Електоратът, който иска да вкара отново България в лапите на Бойко Борисов. Който му се радваше, когато стана Главен секретар на МВР, когато се разхождаше с кожено палто като истинска мутра, без да е разкрил никакви престъпления, същият електорат, който го издигна от подземието на престъпната му кариера до държавен глава. Сега същият този електорат, който търпя Борисов 4 години да оглавява мафията, превърната от него в собствена държава, се лигави по площада с някакви отдавна загубили своевременност и съвременност изблици от рода на "червени боклуци". Т. нар. интелигентни нямат никаква връзка с действителността. Те са извън социалното, икономическото, политическото. Те в най-добрия случай са в "потока на съзнанието", в собствените си преживявания за тук и сега. Двуизмерността на реализацията "протестирам, значи съм прав, защото това съм аз, и светът свършва дотук". Протестът на проспериращите лумпен-интелигенти не е за демокрация. Това е протест на анархията, която ще даде следващия мандат на диктатурата.

andrei  

БАНДИТСКАТА ШАЙКА ГЕРБ ЗАПОЧНА ДА ФЕРМЕНТИРА КАТО ПРЕСТОЯЛА БОЗА ! Тази ферментация започна,след като техният вожд Мутрата Борисов изкара като стадо овце,парламентарната група на ГЕРБ от НС.До тук нищо ново в поведението на герберите и на простака Борисов.Само че,депутатите на ГЕРБ от месец Февруари не са получавали заплати и разчитаха предимно на подаянията на Мутрата Борисов,с пари накрадени през управленският му мандат. Това се оказа обаче недостатъчно за по-голямата част от депутатите на ГЕРБ,които приемат тези подаяния за обида и загуба на лично достойнство.Започнаха в ГЕРБ да се обособяват групички,също както се образуват и излизат,първоначално мехурчета от ферментация на боза оставена дълго време на слънце.Опитите на Мутрата Борисов да стабилизира процеса на ферментация в ГЕРБ,не дава необходимият резултат и в крайна сметка се очертава разпадане на престъпната групировка наречена за благозвучие ГЕРБ.

Всичко което ще се случи след разпада на герберите е,че след себе си ще оставят само непоносима воня и мръсна течност,която ще бъде изхвърлена в канализацията на историята,от където връщане назад няма!А техният вожд Мутрата Борисов,го очакват продължителни съдебни дела за извършени престъпления и дълъг престой в затвора!!!Това ще се случи,независимо от нежеланието и пируетите на Мутрата Борисов !

Коментар към постинга:

kushel - Отлична метафора. Поздрави!

dedenze

Слушам отговора на новия министър на МВР в НС, на искането за по- строги мерки, към гамените участвуващи в навалицата на протестите, т.н. провокатори и лумпени, платени и хистерични агитки. Той казва, че се прави всичко възможно, но реално е невъзможно, без да се застраши гражданския мир. Това горе долу  е перефразиране на думите на Алеко  - „обърнаха ни на маскари, не знаем на кого да се натягаме” Представете си, полицията по грешка да набие и залови виден гербист и след година Цв.Цв. и Бойко да им потърсят сметка, за сега 90% е сигурно, че те няма да лежат в пандела, най- много, малка, нищожна, условна присъдка- порицание за парлама и европейски прах!? Най-старото полицейско оправдание е, че полицията не е в състояние да „локализира” престъпния елемент и да докаже неговата вина, нарича се неизвестен извършител !? Става дума за „демократичните” 24 години, преди тях нямаше протести, т.н. „лумпени” се водеха на отчет и се арестуваха далеч преди самото събитие !

Та моето предложение е: При охрана на митинги и протестиращи, спортни изяви и пр..., полицаите да бъдат снабдени с камери на каските си и пейнтбол автомати или пищови. Фиксират и записват действието на „лумпена”, например хвърляне на домат и го гръмват, маркирайки го с боя. Друга група ги товари в рейсчетата без прозорци и ги откарва за обработка и почистване.  Евтино, елегантно и просто, подкрепено с доказателствен материал за бързо производство . Добре е боята да е електриково зелена, за да не тълкува като политическо пристрастие ! Заловените не бива да бъдат малтретирани, бити и унизявани, напротив трябва да бъдат внимателно почистени, нахранени, предложено кафенце, напитки и с осигурен подслон, всичко срещу поне петзвездно заплащане. Наказанието, трябва да е само глоба, която да нараства геометрично спрямо броя на деянията и досието. В случай на неплатежоспособност се прилага принудителен труд. Това може да реши много въпроси свързани с икономическата криза и безработицата.

Предлаганата нова полицейска практика е значително по- хуманна, от тежката струя, студена вода, газовата атака, тя разрешава в ликвидацията на незаконните протести и действия, да се вложи приятен елемент на игра. Рязко ще намалее броя на невинно и случайно пострадалите. В свободното време, полицаите може да си играят помежду си. Към всяко управление, да се създаде и платен клуб за пейнтбол развлечения за граждани, без възрастови и полови ограничения, с което да си помагат на издръжката ! Този опит може да се предложи и на останалите страни членки на ЕС и на други, като комшиите...

Alex Alex @idealist.blog.bg Как бяха "изненадани" медиите :)

Днес станаха известни данните на "Медиана" от социологическо проучване на общественото мнение по актуални въпроси: "Социологът Кольо Колев обясни, че над 60% от интервюираните не желаят предсрочни избори сега, докато не се даде шанс на кабинета "Орешарски" да покаже, че може да си свърши работата. Интересно е, че за разлика от първите протести, които са подкрепени от 70% от интервюираните, продължението им не среща голяма поддръжка. Кольо Колев показа резултатите, според които при евентуални избори сега БСП ще спечели 20% от вота, ГЕРБ 18,6, ДПС 7,6, а "Атака" едва 2,5. Въпреки че много хора искат оставката му, Пламен Орешаски влиза в топ 3 на най-харесваните политици, като преди него са само президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Премиерът е плътно следван от Сергей Станишев и Бойко Борисов."

Няколко национални телевизии, като БТВ и БНТ, които от седмици се изявяват като главни организатори на протести, се оказаха доста неприятно изненадани от огромното разминаване между действителните нагласи на българите и манипулациите и внушенията на обслужващите ГЕРБ и техните олигарси медии. В същото време се оказа, че дебатът за България в Европейския парламент вчера показа само едно - лицемерието на Европейската народна партия. Тя си мълча геройски, като комунист на разпит, цели 2 години, през които Атака подкрепяше правителството на ГЕРБ и гласуваше заедно с Фидосова. И нададе двуличен вой заради това, че Сидеров имал наглостта, представете си, да се регистрира на заседание на парламента. В същото време наглецът Бойко си спинка сутрин в Банкя до късно, а после обвинява БСП, че зависела от гласовете на Атака, за да има парламент. Ами че върви на работа бе, аланкоолу? :) Нали точно ти, с отсъствието си от работа, правиш Волен Сидеров толкова решаващ фактор? И наистина ли смяташ българите за толкова прости, че да ти повярват на безумните внушения как ти си невинен за тази ситуация? :)

chavdar01

СЛЕД "ТИКВИТЕ" ДОЙДОХА "ЛЮБЕНИЦИТЕ" И "ПИПОНИТЕ"!!!
20 ДЕНА ЧАЛГА,ЧАЛГА И ЧАЛГА!!!!!!НА ВЪПРОСА:КАКВО ИСКАТЕ СЕ ОТГОВАРЯ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СИ ХОДИ!  ДОБРЕ.НА СЛЕДВАЩИЯТ ВЪПРОС:А ПОСЛЕ КАКВО?????СЛЕДВА НАЩО КАТО МУЧЕНЕ И БЛЕЕНЕ ЕДНОВРЕМЕННО!!!АБЕ КАЖЕТЕ СИ НАПРАВО:ИСКАМЕ СИ БОЙКО И ЦЕЦО,ЧЕ ДА ИМА КАКВО ДА СИ НАЛИВАМЕ ВЪВ ВЕНИТЕ СВОБОДНО!!!!
ИСКАМЕ СИ КОНТРАБАНДИТЕ,ИСКАМЕ СИ ДАЛАВЕРИТЕ!!!!!КАЖЕТЕ СИ ГО НАПРАВО!!!

bainiki

Организираните групи от структурите на ГЕРБ бяха неизменна част от протестите още от първия им ден. Те не бяха мнозинство, но за сметка на това отчетливо се различаваха на площада. От няколко дни ги няма. На лидерите на ГРОБ им трябваше повече от седмица, за да осъзнаят, че хората не протестират, за да върнат Борисов и Цветанов на власт. Тези двама мъже вече се появяват на колажи заедно с Местан-Насран, Стани - шефе и Сидеров,поради което ГЕРБси прибра организираните групи. В събота „Стара телевизия” излъчи почти едночасово интервю на запис с бившия премиер Бойко Тиквов, в което той нито веднъж не призова наследника си Пламен Гъзарски да подаде оставка. Нито веднъж!!! Само преди месец позицията му беше за отмяна на парламентарните избори и провеждането на нови. Днес ГЕРБ внася поправки в Изборния кодекс, чието разглеждане само би отдалечило изборите. Още по-абсурдно става, ако си припомним, че настоящият Изборен кодекс е продукт само и единствено на волята на ГРОБ. А сега искат да го променят?! Нещо не е наред...май...?! Вай, вай - въх! Мама им да еба!!?!

ПРЕДСТАВИЛ ИЗРОДИТЕ: НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Коментари към bainiki:

penchoan Не ни плашат ГЕРБ, а тяхната простотия. Те не са партия, а банда некадърни крадливи мутри. Събират кадрите си от улицата или назначават неграмотни тъпаци с фалшиви дипломи. Те съсипаха държавата за 4 години и връщането им на власт е невъзможно.

kansandilh - "А днес цяла България е на улицата."-Какъв колосален демографски срив: цяла България-20000 души

valmont - мари Маристанева, Оти не одиш по МОЛа, ами си седнала и ти "политанализи" да произвеждаш? Виж, намери там какво най- много ти допада, в какво си най- добра, ко ще и в мазнене на малоумни тикви да е и се заеми с него... Вече се появи на 1ва страница, сега бегай да играеш... Деца!

Други коментари:

ok3223 - Катилите ги шубе нещо ...горките. Не бойте се, катили, катиланки и герберсткатилофили ... За най-заслужилите с предимство ... запазени местенца в ПАНДЕЛАТА ... Хем сте на топличко, па и за ток паре нема да арчите. Заупокойно. Който не мочал на криво, нема от що да се бои.
НЕ БОЙТЕ СЕ, ГЕРБЕРАСТКАТИЛОФИЛИ.

tomcat2 -  дано Русия да ни освободи и трети път ,този път от американско робство!

 

Тук прекъсвам. Пак казвам – представил съм само простаците, които откровено си изразяват мислите. Но има и едни други блогъри, които си мислят същото, но понеже не са съвсем първосигнални, се крият зад дълбокомислени съждения. Е, и? Техният парашут също не се отваря. Въпреки „задълбоченото” поднасяне на „отвлечените” си мисли. А четяли казват, дори пишели в чуждестранни издания на Запад. Направо на съответния език. На езика ми се върти „тарикати”, но няма да го кажа. Ама съм милостив! Направо си се ядосвам!




Гласувай:
5



1. demograph - Благодаря за инвентаризацията на глупостта
15.08.2013 22:22
Ще си копна списъка за да го имам под ръка, когато започнат д аобръщат палачинките. Поздрав.
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
04.09.2013 14:59
И вица и списъка с "велики мислители"са много точни. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882972
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930