Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 17:58 - Блогърите антиимпериалисти
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2430 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако живият живот непрекъснато дава нови и по-нови доказателства по една тема в последните дни, то това не е ли доказателство, че защитаваната теза е вярна? Въпросът е риторичен.

В последните си публикувани постинга и в следващите още няколко, градя твърдението, че подкрепящите (с думи, защото изследвам блогърите в BLOG.BG) правителството на Орешарски са с душевен цвят на разрязана диня през август. Нищо притеснително, ако се спре с изводите дотук. Светът обаче има много горчив опит и спомен, че този цвят е отровен за него. Защото като прекара ръка отгоре му и отдолу винаги се появява кафявият цвят на другия социализъм - национал социализма. А „дружбата“ между тези двама другари означава световна война, Нито повече, нито по-малко! Е, моята теза е, че в BLOG.BG блогърите с „червен цвят“ и „кафяв цвят“ са едни и същи.   

Има и още нещо. Социалистите и националсоциалистите не обичат, ама никак не обичат!, империалистите и евреите. Не изследвам защо. Само доказвам, че блогърите, които мразят евреите и блогърите, които мразят „запада“, са същите „червено-кафяви“ блогъри. Такова съвпадение във възгледите на ТЕЗИ БЛОГЪРИ е изключително опасно за самото бъдеще на България! Нито повече, нито по-малко!

И още нещо. По устата им, пардон - на върха на перото, на всички тези „червено-кафяви анти-семити и анти- империалисти“ се появят пянища от злоба, щом се спомене ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов. Което означава най-малкото, че проектът „ГЕРБ“ не е социалистически проект или, ако е бил замислен така, то безвъзвратно е излязъл извън социалистически контрол.  От където пък следва, че СЕГА българите с европейско съзнание, СЛЕДВА ДА ИЗБИРАТ  „Борисов и ГЕРБ“ пред „Станишев и БСП“. Ако някой каже да махна имената „Борисов“ и „Станишев“ – съгласен!

„Стига писал“! Правилният изговор на български е „стига СЪМ писал“. Стига търпяли, издава руско произхождение. Ха! Ето още едно доказателство – от последната минала събота.

Не съм забравил, че трябва да показвам еднаквостта на червените станишевци и кафявите сидеровци и тяхната генна злоба срещу евреите и империалистите. Но ето, че снощи попадам на флагранно доказателство за това и започвам с него:

30 юли - Новото робство наречено демокрация

Автор: x2012x

    „Всички ние сме роби на системата наречена демокрация. ЕС е по-страшна диктатура от Съветската комунистическа диктатура . Създавайки условия за упадък на държавата ни , ЕС реализира плана за унищожение на българският народ. ЕС е под пряк контрол на Световното правителство съставено предимно от богати евреи изповядващи сатанизъм . Българите преставляват голяма заплаха за Новият Световен Ред , защото са хора на духа и именно българите ще вдигнат държавите на Свещена война срещу сатанистите , които прокарват своите идеи под мотото Свобода , Демокрация , Ред ! Всъщност ЕС доведе България до пълна катастрофа . Целенасочено , системно , тотално - те изгониха децата ни в чужбина , те разрушиха заводите и предприятията ни , те взеха златото ни , те взеха и водата ни , те взеха и земята ни , те убиват нашите майки и бащи подържайки ниски пенсии с цел масово измиране на старците! Останалите в България хора са принудени да взимат непосилни кредити с висока лихва. Всеки взел такъв кредит се превръща в роб на банките . Безработицата се увеличава , престъпността расте , бедността се увеличава , здравеопазването е в колапс , половината деца в училище не знаят кои са Левски и Хр.Ботев . Достигнахме дъното и дълбаем за да стигнем ада ! Това ли искахте ??? Това ли е прехвалената демокрация , която ни превръща в роби на системата . Искахте ли да бъдете в системна криза 24 години , искахте ли хаоса ,който ЕС и демократите създадоха за да бъдете смазани и унижени . Нашата родина е поробена от ниско морални и високо интилигентни престъпници намиращи се на високите етажи на властта , както в България така и в целият ЕС ! 

Бачкайте , Бачкайте за да ги правите богати ! Има ли смисъл да храните тези , които ни убиват ? Платихте ли си данъците , за да може да се финансира продължаващият геноцид срещу народа? Спите ли , спокойни за бъдещето си ? Докога ще се самозалъгвате ,че нещо ще се промени от самосебе си ? Докога ще бъдете роби ??? Те превърнаха живота ни в ад , докога ще ги търпите ??? Протестите не водят до никакви резултати , ето защо всички ние имаме право - едно последно право на бунт , на тотален бунт срещу системата . Барикадирайте всички улици , нека си върнем България ! Само бунта и тяхното унищожение може да спаси България !  Нека си върнем България !”

Оставям настрани паракселанс лъжите кой е ограбил и продължава да ограбва България и българите. Отбелязвам огромната злоба към ЕС и Демокрацията като цяло. И се спирам на факта, че тази комунистическа манджа започва с думите „ЕС е по-страшна диктатура от Съветската комунистическа диктатура”, за да завърши с „Нека си върнем България !”

Еднозначно, нали, и безапелационно: мястото на България е в СССР! Толкова са глупави тези комунисти, че сами го признават. И кого мислят да убеждават с „откровенността” си? Че те първо техните деца и внуци не искат да сменят „Запада” с „Изтока”...

Какво ми остава още тогава? Да добавя още такива комунистически тъпотии. Не, за да вдигам кръвното ви, а за да попреча на забравата ви какви успешни затриватели на държавата са били, са и ще бъдат ТЕЗИ. (Орешарски)

Само преди това да довърша с ТОЗИ – двата хикса. Прегледът на блогърите антисемити завърших с есето на tomcat2. Цитирал съм го буквално. Само дето си позволих да поправя запетайките му. Въпросният tomcat 2-ри има особеност на писането – винаги оставя място преди запетайката. Така му се вижда сигурно по-хубаво. Но не и на правописа български, та затова си позволих такова своеволие. Е, сгреших. Затова на двата хикса нищо не поправих. Оставих оригинала му – да видите, че и той оставя интервал преди запетайката. Кое е по-вероятно? Че водещият им офицер е един и същ или че са един блогър с два ника? (Поне)

23 юли - БЪЛГАРИЯ - НААКАНОТО ДЕТЕНЦЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Автор: djani

„На връстниците ми от моето поколение, израснали в седмични, или дневни детски градини е до болка позната картинката на заобиколеното от дечицата от групата, разплакано детенце с провиснали гащички. Всички вкупом скандиращи – „На другарката, на другарката, на другарката...” Защото понятието „госпожа” бе изхвърлено от употреба и всички, деца и възрастни бяхме тогава „другари”. На зова им скоро се появяваше дебелата лелка, завършила някакъв педагогически ПУЦ. След измиване и нашляпване на нацапаното му дупенце, провинилото се дете биваше заключвано в килера, или в тоалетната с изгасена лампа. За назидание на останалите, и самото то да се научи, че така не бива. Но, като всяко разтройство, то не е предизвикано само от лошата воля на страдащия, а от обстоятелства, които са вън от нея. Независимо от високия имидж на заведението, наречено Европейски съюз, то се тресе от истинска епидемия и дори заякналите деца от старшите групи боледуват перманентно, а някои вече и хронично. Общата болест е недохранването, но заменено с евфемизма „икономическа криза”. Предизвикващо окльощавяване и подути кореми, измъчвани от неистови спазми и разстройство до кръв. Точно на тази асоциация ме наведе посещението на лелката от ЕС – Вивиан Рединг. Дошла да назидава кекавото и страдащо от перманентна диария натрапено детенце, което заедно с братчето си от Румъния са затворени в балканския килер и не се допускат в просторната и светла Шенгенска занималня.

Цялото представление, предавано по телевизията от сградата на Военния клуб, в който се състоя срещата и с правителствени и неправителствени организации и граждани следих с внимание и накрая със снизходителна усмивка.  Навремени се взирах в образа и в едър план, да не би да е почнала да и расте брада и чудодейно да се превърне в образа на „арменския поп”, приемащ жалбите на раята, които да постави при срещата си с великия везир. Както „арменския поп” в Турската империя и Великото херцогство Люксембург има почетно място в ЕС. Тя е държавицата с най-висок доход на човек в света, като 69 % е от непроизводствената сфера, предимно банковата. От тази си позиция, като представител на тези кръгове, малко трудно бихме си представили, че г-жа Рединг би могла да вникне в българските ни тегоби и още повече, да защити някакви наши искания. Напротив. Чухме само повторение на папагалски заучените и от нашите евродепутати и вече две еврокомисарки, втръснали ни неолиберални мантри. По същество в словото си, тя не пое нито един конкретен ангажимент. Рединг отново изрази симпатии към протестиращите. "Моите симпатии са също и за протестиращите граждани по улиците, защото искат стабилни институции, независима съдебна система и сериозна борба с корупцията. Наистина съм убедена, че демокрацията не може да се гради върху олигархията от стари времена. Невъзможно е" - добави тя. Също така посочи, че комисията следи с известно безпокойство събитията в България. „В Брюксел уважават правото на държавите членки да решават сами вътрешните си въпроси, но някои ситуации имат отражение в съюза като цяло”, подчерта още тя и изрази „надежда, че политическите партии ще положат необходимите усилия за постигане на национално съгласие.”

Да-а-а...Освен поредното „Бля, бля”, така артистично изразявано от бившия ни „цар-премиер” НВ Симеон ІІ, не чухме нищо съществено. Не може да бъде и иначе. Дипломатическия протокол не допуска волнодумство. По всяка вероятност, госпожата, неформално, в тесен партиен и управленски кръг ще предаде недвусмислено послание до олигархичните ни партии, да изгладят противоречията си и да не клатят общата лодка. Защото в неолибералното ръководство на ЕС знаят всичко за ставащото в България, но се допитват само до олигархичните ни партии и управници. Независимо от криминалния им начин на управление. В самия ЕС е бюрократичен хаос и противопоставяне между отделните страни - членки за пай от общата баница. Наистина, сами трябва да решим проблемите си с наличния си икономически и интелектуален потенциал. Както го правят вече и други народи по света. Примера на „Грилините” в Италия и на „Сириза” в Гърция е заразителен. След като те се превърнаха в силна опозиция, такава трябва да се създаде и у нас. Със знания и умение да се преодолее статуквото. Не може повече едно оядено малцинство да тероризира цял народ. Всъщност вече бие камбаната. За кого? Дано, да е за когото си мислим...

 (Е-е! Много ми идва. „Сириза” от Гърция, която да попречи на „едно оядено малцинство да тероризира цял народ”?! ТОЯ от коя България е?

Което трябваше да се докаже, както казват математиците.)

24 юли - Глупендери, така не става !

Автор: dedenze

Първа се появи  Вивиан, зам. председател на Европейската комисия с ресор правосъдие, основни права и гражданство, за да ни каже, че обикновено масата има 3- 4 крака, а топлата вода се получава чрез загряване. Независимо от пълната сервилност и клоунизъм на Президента Росен, тя си тръгна озадачена и учудена. На импровизираната пресконференция я бяха помолили ЕС да направи правителствен борд у нас подобен на валутния!? Това до сега не и се беше случвало в нито една държава !? Трябваше да докладва , защото това беше интересно предложение ЕС да има свои правила, но и правителства навсякъде, така щяха да отпаднат хиляди проблеми !? Понеже нямаше пълномощия в отговор измънка, че това са вътрешни работи и всяка държава и народ трябва сами да ги решават, а ЕС само ще „помага”. Росен прояви бликащо чувство за хумор като каза, че песента „Радка пиратка” е подменила „Върви народе възродени „ , явно не знаеше или се правеше , че не знае, по нови песни като „Бял мерцедес ме преследва...”, „Тигре, тигре”, „Песен за Бойко” и пр... Отлетя си радостно Вивиан, поръча си тройно уиски в самолета и вана с дезинфектанти, веднага след приземяването !

Платените и дирижирани протестиращи, безплатно снабдявани с вовузели, кафета, лозунги, понички, знамена, палатки и шатри, трябваше да се оправят сами ! Обсадиха НС и държаха депутати, персонал и комисии до 4 часа през нощта вътре. На жалкия опит на жандармерията да се изведе част от тях с автобус, „мирно” и „интелигентно” започнаха да хвърлят камъни, бутилки и каквото попадне по него, помляха го напълно и принудиха да се върне. Без да искат бяха нацелили и свои, които веднага обявиха за пребити от органите на реда. „Органите” в това време без предпазни средства, обикаляха и създаваха впечатление за съдействие на протестиращите. Шума и крясъците са толкова силни, че нормален човек сред тях, за 20-30 минути трябва да припадне. Явно се виждаха смели пияни и надрусани протестиращи, никой не смееше да ги пипне на принципа „лайно не се пипа”. Всъщност протеста никак не беше мирен, красив и безобиден - нарушени са над 10 закона, извършена е незаконна обсада и вандалщина, изградени бяха барикади на които липсваше само Гаврош! Главния прокурор  Цацаров , обвини полицията, че е действувала непрофесионално с този автобус, явно е трябвало депутатите да бъдат дегизирани, преоблечени и гримирани неразпознаваемо и пускани един, по един тихо. Другия вариант е с хеликоптер да бъдат отвеждани от покрива на НС? Не ги обвини, че няма арестувани и глобени за нурушаване на обществения ред! Не обвини кмета на София, че не издава по- строги предписания и изисквания към протестиращите и мястото, маршрета и часа на протеста, с което става съучастник и участник в него. Не обвини националната телевизия БНТ, че с коментарите и предаванията си ескалира процеса и заема страната на протестиращите, което е недопустимо за държавна медия !? Ето това момченце снощи, заело безопасно и оханявано местенце уж информираше , че отвсякъде прииждат хора, че има дим, че не може да мръдне, защото кабелите им са много и къси, нямат мобилна връзка, че има пребит депутат и пр... батални сцени. Другия екип на БНТ, безопасно си стоеше в НС и наливаше масло в огъня чрез депутатите на ГЕРБ с призиви за нови, моментални избори !? Ползуваха видеокадри на БТВ и не се срамуваха от това....

 Вчера твърдят, че бил 40- тия ден на протеста, основно се иска оставка на правителството и предсрочни избори. Никой не казва, коя партия подкрепя и кое ново правителство, ако е свързано с Бойко и ГЕРБ, същите протести с нови участници, пак ще се появят на другия ден след изборите. Никой не казва, каква ще бъде разликата в управлението и избора, въобще ще има ли такава,  без промяна на избирателния закон ? Стани да седна аз, като седнеш ще се наплюскаш и угробиш България още повече -това ли искат протестиращите, не е ли глупаво и нагло ? Защо не искат мажоритарни избори, безпартийно НС по силата на член 67 от Конституцията, пряка демокрация по подобие на САЩ, Канада, Австралия, Англия, Швейцария, вместо наложената партийна демокрация с партийни листи!? Хайде скъпи сънародници, напрегнете се малко, раздвижете си ума, работата не е в цвета на буклуците, разединяващи нацията, ограбващи държавата и хората, а в това че все още ги има, че все още гласувате за тях с мазохистичен ентусиазъм. Изметете партиите, те са източника на злото, срещу всички тях без изключения, трябва да се борим! Само тогава може да се търси сметка на олигарси и монополисти, да се формират и следват, значими национални цели и задачи !”

Избрани коментарии:

socialismus - Не одобрявам обсада на парламента и унижаването на депутати

tarabata - Тези, които са против сегашните протести, могат да се подредят в три категории: номенклатурки и техните синчета и дъщерички, тъпи мутри и имитиращите ги жалки селяндури-анцузлии и червени бабички. Не виждам смисъл от диференциране и каквато и да е търпимост. Не може да позволим на селяндурска измет (определно няма как да се характеризират по-подходящо) да загроби страната този път окончателно. Всякакъв дирижиран ченгесарски "диалог" е безпредметен и вреден. За тях не може да има място под слънцето. Трябва да ги погребем веднъж завинаги.

ok3223 - ДА СВАЛИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО. Ако е от баби е възможно. Ако Орешарката е мъж на място, ще ви направи на маймунки напълно законно. Ще те гушнат подстрекателчо ченгетата, а за останалите, ченгета много.
Само униформените в Софиия са над 15000, а с цивилните от ДАНС и другите над 20,000. ЩЕ ВИ ПРЪСНАТ КАТО ПИЛЦИ ... АКО ОРЕШАРКАТА Е МАЖ НА МЯСТО. Няма да клекне и сдаде държавата на 2-3000 гробари и софийски лумпенгери, гробари, наркомани, пияндета, криминалета, и, на платените охранители от охранителни фирми, близки до Тиквата; жадни за власт и още грабежи на опосканата от ГРОБ Българска държава и народ.
Ако държавата у моменто се управлява от истински БЪЛГАРОФИЛИ И МЪЖЕ!

26 юли - Протестите и г-н Цигулков-разказ

Автор: lubara Категория: Изкуство

„Лятото беше в своя заник, а господин Цигулков не можеше да се отърве от едно свое силно притеснение. Вече два месеца всяка вечер пред Орлов мост и по протежение на канала Перловец, че чак до Военна академия, млади, красиви и интелегентни момчета и момичета изразяваха своя протест. Демокрацията е хубаво нещо-мислеше си Цигулков. Но в този случай към него тя не се проявяваше никак демократично. Истината е, че всеки момент от издателство „ Ф” щяха да привършват с коректурата, и после за два-три дни книгата с разкази „ Шантави истории” щеше да излезе от печат. Той Цигулков имаше големи колебания дали да си прави този труд. Не става дума за написването на разказите. Та те сами се пишеха, нашият човек само трак-тракаше по клавиатурата, като дори от време-навреме зяпаше през прозореца младите момичета, които прекосяваха шумната и забързана улица, и после разказчето - готово. То и момчета я прекосяваха, ама към тях вниманието му беше някак замъглено. Съмненията на пишещия бяха свързани с трудното време, в което живеем. И в това, дали няма да е непремерен риск самоиздаването, няма ли опасност неговият тригодишен труд да не намери своята добра оценка от читателите. Не, че с първата му книга това се беше случило. Напротив, „Залез в пясъчните пустини” донесе много положителни емоции, одобрение и дори мили приятелства на своя автор. Е, това беше преди четири години, тогава правителството беше здраво стъпило на краката си. И
Цигулков продаде на представянето на книгата си около петдесет бройки. Нещо, за което не беше мечтал и в най-смелите си сънища, колкото и шаблонно това да звучи.

Ще попитате, какво общо има правителството, Орлов мост и канала Перловец в тази история. Ами много е просто. В тази зона се намира книжарският център, където Цигулков е решил да представя книгата си. И ако нещо полицията, или пък специалните части, не дай Боже … Хората как ще се доберат до този симпатичен център, пълен с книги, в който има и салон за любителите на писаното слово. Където с бяло вино, сладки и малко сухи мезета Цигулков иска да посрещне своите почитатели. И как мислите, какво правителство му трябва на този мил човечец сега. Слабо и нестабилно, което вече втори месец е изкарало младите и интелигентните по улиците и площадите. Или онова силно, авторитетно, бойко като на Борис Бойков, което така добре се справяше, докато един февруарски ден…Ама тази история и непротестиращите я знаят, няма сега да я разказвам.

Затова аз имам една молба към протестиращите. Мили хора, братя и сестри, момичета и момчета. Моля Ви, нека до края на септември всичко да е свършило.

Или да сте го гътнали това нестабилно правителство.

Или Вие да сте се отказали от протестите, все пак три месеца стигат, нали!

Защото запомнете: В края на септември, до Военната академия, през булеварда!

П Р Е Д С Т А В Я Н Е на книгата ШАНТАВИ ИСТОРИИ - разкази

автор:  г-н Цигулков”

Какво да кажа? Нагло, и тъпо, използване на литературата за мръсни цели!

Мога и да допълня с информация от тази сутрин: Въпросният Lubara днес е публикувал в блога си една откровено сводническа или порно покана към „две девойки, може девойка и младеж или двама младежи” да споделят собствената му кола и да отидат с него на х.Бъндерица в Пирин. Чак до дотам и при това срещу обявена цена от 10 лева? За едното чукане?

Аз имам два уточняващи въпроса към въпросния „планинар”. Първият – Ако се навият две granny, ще ги отпрати ли да ходят пеш? И вторият – Колата му сигурно не е триместна. Защо САМО два броя? Четворката е тъжна цифра, но не и когато става дума за четворка...

Виждате ли докъде води оставането на Орешарски на власт?! Принуден съм да им бъркам в мръсотията, а това няма как да ме запази чист. Същото се отнася и за протестите на пл.Независимост!

П.П.  Отклоних се малко от предварителните си намерения. Гледам, не съм включил в антиимпериалистите ясни и не споменати в предишните постинги блогъри – например aman, stojneff, kostadin, vencivalery1951…, а по-така маскираните – djani, dedence, lubara… Няма лошо, нали?



Тагове:   djani,   ok3223,   tomcat2,   dedence,   lubara,   x2012x,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - А, мен
01.08.2013 18:46
къде, ще ме сложиш? :)
цитирай
2. dobronameren - В блогърите, които напоследък
02.08.2013 08:50
често влизат в блога ми
цитирай
3. dobronameren - Сериозно, No1,
02.08.2013 09:07
В момента управляват БСП, ДПС и АТАКА. Да ги обозначим съответно с ч (червени), т (турци) и к (кафяви).
В своя постинг от 07.07 - "Политическа анихилация" ви сте изписали уравнението
т + к = фашизъм
Къде да ви "сложа"? Липсва ми Ч-то.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873300
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031