Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 22:53 - За човещината на човека
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2703 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 25.07.2013 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди петнадесетина дни по КАНАЛ 3 попаднах на следната картина. Още не бе родена идеята „Кръгла маса – Шадравана” и дежурният въпрос на репортера не беше придобил своя идиотско-безсмислен смисъл. Наоколо кънти „Оставка” и двама души на половин метър не се чуват взаимно какво казват, ама репортерът си пита „Вие защо сте тук?”... Поредният интервюиран, мъж на видима възраст около 60, изненадано погледна камерата, машинално повтори въпроса към него - „Защо съм тук ли?” и отговори веднага – „Заради децата си.”. След което се разплака! Пред камерата!

 

Колко от подкрепящите кабинета „орешарски” биха разбрали къде грешат?  Отговорът е еднозначен – Нито един!

 

Ако бяха само Станишево-Местано-Сидерово-Орешарските, ако бяха само „чавдар”-ците, „икономист”-ите, „кушел”-ите, „подводни”-те, „Стойнев”-и, „асколев”-и, „златко”-  и други „елтимир”-овци..., нямаше да напиша тези и следващите редове. Но сред тези природно или последващо станали безпардонно нагли ... хора, има и жени! Жената по принцип е нежно същество, призвано да дари живот, след което да го възпита в доброта и опази от зло.  И дваж по-укоримо е, ако жената е интелигентна, а не разбира смисъла на историята с която започнах! И понеже споменах поименно мъже, ето и жени такива: klubistina, chara, legna, furijka, sestra, Силвия Стефанова, Ангелина ПисковаНе дописвам Велислава Дърева ясно защо!

Да не останете с грешно впечатление, читателю, че се заяждам комплексирано тъкмо с някои по злободневно конкретен повод. Затова ще развия темата за човещината на човека с още примери. Далеко по-обобщени, на друго „по-високо ниво”. Отбелязвам, че не го правя за сефте! (Вижте послеписа).

Нашият физически свят е триизмерен. Движим се по дължина, широчина и височина. Но освен движеща се материя, човекът има и душа. И реално е допускането, че нашият душевен свят също е триизмерен, заключен в системата „Вяра, Надежда и Любов”.

Спомняте ли си филма на Камерън „Титаник”? В него изключително вълнуващо, с майсторство не по-малко от това на Виктор Юго например, една историческа трагическа история беше разказана на фона на чисто Човешка Любов. Една Жена, нарочно е с главна буква, за по-малко от 30 часа извървя своя път до смисъла на живота си. Тя имаше всичко, ако щете по-точно – щеше да го има. От един мъж на пръв поглед нормален, влюбен, внимателен, нежен... Жената обаче с някаква своя подинтуиция добра, не му вярваше и не искаше да му има даденото. Ще кажете, че говоря глупости. Просто по-младото и напористото момче й хареса повече. След една прекарана любовна нощ всичко щеше да се върне в рамките на буржоазния улей. Този път Вие говорите глупости. Защото ви липсва „третото измерение” на душата – Любовта. Не познавате Височината! Не можете да „летите”! Което е ужасяващо за целия ви, даден лично от Създателя, Живот.

Доказателствата ми за това, което твърдя:

Трагичното среща на „Титаник” с айсберга беше еднакво безмилостна към двамата мъже. Но Изборът им беше съвсем различен! Богаташът, добрият, влюбеният се „спаси” тарикатски. Помните как нали? Намери едно непознато чуждо плачещо бебе и с него на ръце си проби път до заветно място в спасителната лодка. Направи се на „грижовен баща”. Само, че Съдбата не му прости „невинната лъжа”. Когато на следващата сутрин на нюйоркския кей търсеше своята „любима”, ТЯ не му се обади. Не го припозна. Защо ли? Аз ли трябва да отговарям?

А другият мъж остана до НЕЯ до последния опасен миг на потъването на кораба в морските дълбини. После в ледените води на Океана я качи на някаква дъска-отломка, за да не е във водата. И понеже нямаше място и за него там, остана облегнат на ръце, говорейки си с нея, докато замръзна и вкочаненият му труп се понесе към дъното. Не можеше ли просто да я изтласка от дъската спасител и той да се качи там? Това щеше да го спаси. Него! Защо не го направи? От благодарност за едното чукане ли, тъпанари безкрили?!

Тази Любов, ИСТИНСКА ЛЮБОВ, продължила само 30-ина часа, беше възнаградена! ТЯ се върна при НЕГО в океанските дълбини! Голяма работа, че ТОВА се случи след 70 години!

 

Защо разказвам тази история ли? Защото днес едни българи-тъпанари търсят своето лично спасение в далавери и тарикатщини, докато други Българи са готови самите те да умрат на улицата, за да бъде спасена тя – България! ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

И още нещо искам да кажа. Много учени хора прибавят Времето като четвърто измерение към обективната декартова система с нейните три измерения x, y и z. А знаете ли кое  е „четвъртото измерение”, което те прибавят към Вярата, Надеждата и Любовта? РОДОЛЮБИЕТО!. Не любовта към ближния, не национализма, не интернационализма, а Любовта към всички хора от ТВОЯ НАРОД, независимо от разлики в пол, възраст, цвят на кожата, религия, мироглед, пари, възможности...! И тези умни хора казват още, че само родолюбието, изведено до първи приоритет на нацията, прави от нея НАРОД. Не сбирщина от мърши, а велик народ!

Ето едно от обясненията защо комунизмът и неговия предхождащ стадий социализма не дадоха плодове никъде по Земята, макар да бяха „засадени” почти на половината от нея и милиарди хора ги чакаха, надяваха се на тях повече от век! Защото Главната доктрина на комунисти и социалисти е „Който не е с нас, е против нас!”  Нещастници! Все едно да отречеш Времето!

То и затова не е тяхно, а наше! На нас, на младите българи и техните родители и деца, които и тази вечер са наобиколили Парламента, въпреки, че е празен, викат „„оставка” и изписват с горящи свещи ВЪН.

 

П.П. напр.  http://dobronameren.blog.bg/history/2011/12/28/vchera.873503    и  http://dobronameren.blog.bg/history/2011/12/30/posle.874451  Не мога да не отбележа със съжаление и тъга, че тези постинги „се радват” на по-малко от половината от средното внимание към другите мои постинги. Защо? Не ме питайте, търсете отговорите на друго място! Например в себе си.

Аз завършвам с думите на един философ: „Човек не е само сбор от химически елементи, албумин и разни други слузести материи във Вселената, а нещо много по-дълбоко, величествено в своята непознаваемост, което се нарича Смисъл или даже Дух.” ! Това е моят личен искрен и възхищаващ се поздрав към всички българи, които и днес са на улиците покрай Парламента, защото не искат да ги управляват човеко-комунисти без морал!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - Подкрепям думите Ви.
25.07.2013 10:35
Наистина са вдъхновяващи :) По канал 3 ежедневно могат да бъдат видени и чути безупречни и пределно мъдри истински българи. Факт.
цитирай
2. muerte - Само една дума към написаното от теб.
25.07.2013 14:48
РЕСПЕКТ!
цитирай
3. dobronameren - В момента е 15,15 часа на 25 юли. Токущо прочетох коментара на sestra.
25.07.2013 15:27
Понеже не обичам тарикатите, а още повече тарикатките, а най-вече тарикатките не заради децата си, а заради някакви античовешки идеи,
ПУСКАМ РЕДАКЦИЯ НА ТОЗИ ПОСТИНГ. Тя се различава от оригиналния постинг само по това, че в редицата на "жените" (ред 17-ти отгоре) съм добавил блогърката sestra. Ако се интересувате защо го правя, четете следващия ми постинг "По следите на още няколко блогърки". Там има само цитати, техни, лични, от които ще разберете кое им е тарикатското на тия, х-м... жени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883031
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930