Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 22:22 - Хуйовинки и хуйни
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2487 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На руски жаргон „хуйовинка“ е малка глупост, а „хуйня“ – голяма глупост

 

Посвещава се на KOSTAS, ZLATKO и другите като тях.

 

На различните от тях българи казвам: Простете невъзпитания ми тон. Цитираните само него разбират. Те нямат рецептори за доброта и културност.    

 

Аз му обръщам внимание на ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ, с които е бъкано есето му, той ми връща коментар: „Та така, пич добронамерен - ти си просто една програмка за редактиране, а в нея мисъл не можеш да намериш. Най-много някой алгоритъм за изпълняване на функции. И понеже пространството в процесора ти е малко, не е останало за друго.“

(Човекът не само с правописа е зле. Бърка процесора с паметта. Учил, недоучил. Пространството за „програмки“ е в паметта, а не в процесора, lado.)

 

Но това са по-маловажни неща. По-важно е да се научим да пишем за тези, дето не мислят като нас, с факти и без омраза. Помъчих се да бъда конкретен и коректен, изяснявайки този важен проблем, в групата постинги „ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА“ от април 2013 година. Не бях разбран, а оплют от засегнатите. Какво по-естествено от това. Преместих си го в дясно. Щом те ще си го местят в ляво… (Не съм убеден дали те различават тънки неща като иронията, например. Дай им омраза, смъртна за предпочитане.) 

 

Днес съм провокиран да пиша за нещо много важно. По-важно от езика на изразяване. Докато начинът на общуване ни идва отвътре и е резултат на цялостно възпитание и среда, той не отваря физически рани, не застрашава живота и целостта ни (стига да не прелива в насилие). Но когато съзнателно фалшифицираш документални факти, това вече е лъжа. Не малка ежедневна простима лъжа, а ЛЪЖА ЗА СЪД.    

Днес на 8 май 2013 година блогърът KOSTAS е пуснал есе, наречено “Цветанов показа СРЕДЕН ПРЪСТ на журналистите! /Уникална снимка!/“. Снимката можете да видите във въпросния постинг. Не я копирам тук, защото не съм любител на колажите, а покрай ZLATKO направо ги намразих.

Снимката изобщо не е уникална. Сега, ако Kostas не се интересува от събитията за които дава мнение, си е негов проблем. Така правят глупаците.

Аз да кажа – Снимката е правена в пленарна зала на 19 януари 2012г., денят на клетвата на новоизбрания президент Росен Плевнелиев.пред 41-то НС. Вижте мястото, резбованите столове и вие сами ще познаете пленарната зала. А за лош късмет на Kostas, червеният букет пред Цветанов съм описал още по онова време – вижте http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/20/za-verbalnoto-i-neverbalnoto.886512 . От там ще научите, че това е букетът, който Цветанов подари на Плевнелиев след като той вече беше положил клетва. Този факт ми позволява дори да фиксирам часът в който е направена снимката – малко след 10 сутринта.

Ама що не четеш бе, Kostas. Никак не е лесно да пишеш, както си го мислиш. И си един геледжия… Написал си: „На снимката Бойко Борисов и Цветан Цветанов са седнали един до друг и нещо си говорят. Личи си, че са на тържествено събиране, вероятно на някоя поредна предизборна среща, пред Цветанов има поднесен букет цветя. Но в един момент Цветан Цветанов е спипан в крачка от фотографите как показва среден пръст. Допуска се, че кукишът е бил предназначен за журналистите. Едва ли средният пръст е бил за хората, на които Цветанов разчита, че на 12 май ще дадат гласа си за него.“

Айде… Снимката е от преди почти две години. Какви предизборни срещи, какви журналисти, какви оставки те гонят бе, глупчо. А-аа, сетих се! Вчера Николай Бареков се прояви по един недопустим начин спрямо кандидат-депутат от ГЕРБ. И днес трябва да бъде защитаван, да се доказва, че мръсните антижурналисти са гербери. Ето на – Цветан Цветанов показва среден пръст на свободната журналистика.

Така-аа. Ако Kostas беше спрял само с написаните думи, щях да му простя. Объркал се човекът, не е информиран. Но той е фалшифицирал снимката. Съзнателно! Дорисувал е в Photoshop среден пръст на Цветановата лява ръка. При това абсолютно бездарно. И некадърник на всичкото отгоре. (Защо на всичкото отгоре ли? Ами, защото Kostas е моравочервен блогър. Доказателствата се пазят в редакцията, както се казва.)

 

Ето така се прави политика по станишевски. Трябваше да напиша по-общо – по социалистически, защото не се знае там дали Станишев е шеф или някой друг.

Дотук навсякъде се присмивах на Kostas. А всъщност той в конкретния случай е виновен дотолкова, доколкото е приел да бъде разпространител на поредната съзнателна социалистическа лъжа. Ако не беше той, щеше да е ZLATKO, например.

Защо zlatko1 питате. Внимавайте, това е друга история, макар да е същата.

 Златко Стоянов (zlatko1@blog,bg) много обича компютрите, Интернет и измамите чрез тях. Записал е в своя профил – цитирам – „Измамите в интернет и пространството около нас, политически и икономически измами. Измамите и лъжите в живота на българина“. WOW - Направо изстрел в десетката. Сам се е заклал!

„Прокуратурата“ в мое лице има още доказателства и моли „почитаемия съд“ във ваше лице да ги изслуша.

Zlatko много обича колажите. Във всеки негов постинг има по няколко. И почти във всеки колаж има показване на среден пръст. Веднъж две баби показват среден пръст на Бойко Борисов и във вездесъщото „облаче“ (впрочем стандартна фигура за вмъкване, включително и за Photoshop-a) пише „Ела, Бойко, да те разцелуваме от благодарност“. Друг път друга баба вири средния пръст на лявата си ръка, а в дясната стиска брадва. Има колажи в които Цветанов показва среден пръст (неориентирано, не към журналисти). Има дори колажи в които Фидосова набива ядене и показва среден пръст на гладните.

Много се старах да намеря колаж в който Станишев или Доган да показват на публиката тази комбинация от пръсти, но не намерих. Сигурно малко съм търсил.

Дотук с колажите и свързаните с тях политически и икономически измами.

Обаче има още нещо по-страшно и от съзнателно промотираните социалистически лъжи. Това са ОТКРИТИТЕ ПРИЗИВИ ЗА МЪСТ, КРЪВ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА  на „загробилите България управляващи от ГЕРБ“.

Предупреждавам, че добросъвестно ги събирам, после ще ги пусна в анонимен сигнал до г-н Главния прокурор, за да съм сигурен, че ще се заинтересува от пощаджиите им.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Здравейте!
08.05.2013 22:41
Аз лично не съм фен нито на Борисов, нито на която и да било партия, но приветствам тона, който се опитвате да внесете в тази блогосфера. Свикнахме да си крещим и отвикнахме не само да се изслушваме, но и да говорим.
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
09.05.2013 14:10

Аз пък чух нещо шокиращо от прочут форумен каубой.

Тъй като неграмотността му е стряскаща и многократно му правят забележка, той с цялата си наглост я представи като "собствен стил".

Еее, това е изпростяването на населението! Да се хвалиш колко си прост и да си вярваш, че това е някакво "качество".

Бих се срамувал, ако такъв човек симпатизира на ГЕРБ. За щастие е в друг лагер.

цитирай
3. demograph - Това изпростяване е култивирано старателно 23 години
23.05.2013 18:52
Култиваторите имат основание да са доволни. Някой ден обаче ще им се наложи да се оправят с тези "култури"и тогава не ми се мисли как те ще ги оправят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1867508
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1610
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031