Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 18:33 - Езикът на омразата - 40
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2037 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 04.05.2013 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много са нервни другарите социалисти и техните симпатизанти. Особено щом се отвори дума за власт и пари. Тогава маските им падат и отдолу се вижда истинското им лице. Както е казал поетът – „озъбено свирепо куче“.

Каква ирония! Този поет те си го броят за пролетарски и във въпросното стихотворение той говори за капитализма. Само че дори този национален културен капитал  комунистите – родители и родственици на днешните социалисти – потрошиха. За чий дявол им трябваше НЕГО да въвличат в направата на бомби за терористични акции? Коя власт ще толерира такава дейност и ще се въздържи да осъди участниците в нея? Да не би тяхната следваща? Не ме разсмивайте. Толкова ли нямаше други подходящи – „от фабрики и канцеларии“? Например някой по-сетнешен АПБФК?

 

Ама ТЕ са си такива открай време и ни на йота не са се променили. Веднага ми идва на ум паралел със самозапалилия се Пламен Горанов от Варна (23 февруари 2013). Той умря от изгарянията си навръх националния празник след 40 дни мъки. Искаше горкият да смени кмета и да се поднови Общинския съвет в града. Повярвал им беше на „крайното време за протести“. Е, изхабилият се комунист, че и на всичкото отгоре ренегат, Кирил Йорданов го отнесе, но верният Гуцанов остана. И ако БСП спечели изборите във Варна, нищо чудно той да стане кмет. Или поне председател на новия Общински съвет. След което пенсиите на варненските пенсионери щели да скочат и ще започнат да им „стигат за сносен живот“! Не ме разсмивайте, лицемери. Повиши се пенсията на „Дина Станишева“. От 700 на 770 лева, което е точно 10% увеличение. Запомнете този процент. 

 

(В кавички „Дина Станишева“, защото така се казва жената на Димитър Станишев, който, аз не се съмнявам, е имал месечен доход над 2000 лева по времето, когато обикновените му бачкатори са получавали по 120-130.)  

 

Защо ви помолих преди 4 реда да запомните, че максималните пенсии се увеличават с точно 10%?

От 1 април 2013 година служебният кабинет на Марин Райков извърши планираното още с бюджета за т.г. (приет по времето на Симеон Дянков) увеличение на пенсиите. Ето текста от закона, ако може да се вярва на Интернет. (Искам да съм прецизен, за да не се окаже в последствие, че порталът DNES.BG е цитирал избирателно. Имам подобни допускания.)

„Пенсиите се вдигат средно с 23 лева, а увеличението не обхваща пенсиониралите се през първите три месеца на 2013 г. От април средната пенсия за страната става 293 лева. Около 2 милиона българи, пенсионирани преди края на 2009, получават най-голямото увеличение - 9,8 на сто. Най-малко се покачват пенсиите, отпуснати през миналата година - 2,2%. От 145 лева минималната пенсия става 150” (Изчислявам вместо DNES.BG – увеличението на минималната пенсия е 3,44%.)

Прочетете пак: „Най-голямото увеличение” е 9,8 на сто! Пък най-високите пенсии от по 700 лева порастват с 10 на сто. Не че е кой знае каква неточност, но всичките служили на комунистите кадесари, висши партийни кадри, бизнесмени, научни ръководители получават именно това увеличение на максималните си пенсии. Пък плачат за „народа, който ГЕРБ обрече на смърт”. Ни повече, но по-малко. Такива бяха и са старите комунисти. Такива са и порасналите им чеда социалистите – обикновени наглеци. Четете по-надолу.

Това повишение най-независимият вестник „!9 минути” (22.03) коментира така: „Кабинетът остави пенсионерите без помощи за празниците”. Причината знаете ли? Няма да има великденски надбавки.за Великден, който тази година е на 5 май. Да не ви цитирам просташката злоба на партийния „Дума”...

 

Обаче най-големите злобни наглеци в BLOG.BG няма да пожаля никак!

Златко Стоянов/ zlatko1.blog.bg

На 11 април 2013г. е публикувал постинг, наречен „Престъпници! Индексираха пенсията ми с 2 лева?“ http://zlatko1.blog.bg/zabavlenie/2013/04/11/prestypnici-indeksiraha-pensiiata-mi-s-2-leva.1099483

Ето какво пише вътре: „Срещнах се с много пенсионери, които едвам свързваха двата края, мръзнейки и гладувайки. Много от тях се оплакват, че пенсиите им са увеличени от 2 до 3 лева. Държава на престъпници и убиици. Всичко това предварително е планирано от масовия убиец в ГЕРБ, американският гражданин Дянков и неговите покровители Боко и Цецо.  И те искат отвово да управляват????? Ако те дойдат на власт, в България започва гражданска война. Бедните няма какво да губят, освен живота, който вече не струва нищо.“

Лъже човекът безогледно. Ако пенсионерите, с които се е срещал, получават минимална пенсия, увеличението им е 5 лева – двойно по-голямо от присъстващото в заглавието. Ако човекът е получил пенсия от 250лв. миналата година , което значи, че се е осигурявал почти на сегашния минимален праг, увеличението му е отново 5 лева. Ако Златковия приятел се е пенсионирал преди повече от две години и е внасял осигуровки за една средна работна заплата, старата му пенсия от 350 лева би се увеличила с около 15-18 лева – 6 пъти над цитата златков. За полковниците от ДС увеличението е 30-35 пъти по-голямо. Ако пък zlatko1 е срещнал онзи пенсионер, дето го видях вчера по една от „бойковите“ телевизии, май беше СКАТ, който твърдеше, че за 47 години трудов стаж сега получава 126 лева пенсия, то причината не е „Дянков“, а самият оплакващ се. Той може да е работил и 60 години, но ако не е внесъл и стотинка осигуровки, когато е трябвало, днес пенсията му щеше да бъде 0 стотинки. Такива са правилата – внасяш в хазната на време и получаваш след време. Ако си работил, но си решил, че ти е било по-изгодно да мамиш държавата, сега тя „мами“ тебе. И още нещо законово има. Посоченият процент на увеличение е върху  онова, което получаваш. Ако по някакви причини получаваш половин пенсия, то и процентът ще бъде върху половината сума. Не може да го изчисляваш върху цялата сума и да се оплакващ, че си ощетен. Това е, Златко. Ако си честен и болката ти към старите хора в България е истинска!

 

Но твоята цел е съвсем друга, Zlatko1. Понеже твоите хора социалистите не могат да дойдат на власт в България по демократичния начин чрез избори, ти зовеш към гражданска война. Буквално. Същински малък Станишко. Местанчо. Иванчо. (Този последният не е стигнал още дотам, но и това ще стане, съдейки например по журналиста Иво Беров или от социолога Евгений Дайнов.)   

Намислил съм, ако Главният прокурор Сотир Цацаров продължава да обработва с предимство анонимните сигнали, да му пусна една анонимка, Първата! – Как блогърът Златко1 призовава към гражданска война, ако неговата партия не спечели демократичните избори на 12 май. И ще го направя. Стига сме им прощавали на комунистите! Вижте докъде ни доведе това.

 

Продължавам със Златко1. Той е любител на колажите. Вижте някои от тях в посочения по-горе линк към поста „Престъпници!...“  Много са злобни, нали! И си „отиват“ с омразата му.  

А сега да обърнем внимание на един друг любител на колажи и пишещ по същите въпроси горките“изядени“ пенсионери от Дянков и Борисов. Става дума за Владислав Ножаров/ Nozharov.blog.bg. http://nozharov.blog.bg/politika/2013/04/13/elementarna-e-smetkata-genocid-za-pensionerite-ili-umri-mlad.1100361

 

Темата е същата, но прави впечатление, че езикът на автора не е злобен, като Златковия. Обаче аз ви препращам към този ножаров постинг „Елементарна е сметката – геноцид за пенсионерите или умри млад“, заради колажа в него. Той поразително много прилича на златковите колажи,нали? Даже има една и съща снимка на една баба, която си брои парите. Нещо намирисващо на комунистическо има тук. Или това е един човек, или едни и същи им преподава в курса по „дизайн“. Написах за това мое „откритие“ в коментар към Nozharov. Ето го: (19.04)  

„Ще кажете, че това се среща често в блога - един човек се подвизава под няколко никнейма. Да, така е, но в този случай zlatko 1 е изключително злобен и необективен, а nozharov е много внимателен в злобното изкривяване на истините. Защо ли?
Имам отговор - zlatko 1 е никой, a nozharov е съосновател на ПАРТИЯ. Така и не разбрах точното й наименование - СБДА, СДА или просто ДА. Ако реша да пусна нейна бюлетина - номера й го няма. Но важното е друго: и тя като БСП има главна цел "ГЕРБ вън от властта" (според nozharov) или "Смърт за ГЕРБ" (според zlatko1).
Може би защото съм мнителен, но аз виждам в "народните протести на улицата" същата неумело прикрита злобна същност под няколко "умерени", "правдиви", "основателни", "съветващи" добряци.
Отново ще напиша. Не е само да имаш кауза! Трябва да имаш и смелост да я защитаваш!“

И след по-малко от два часа получих следния отговор от Nozharov - “Поздравления, чудесна логика. Живота е прекрасен г-н Добронамерен. Мога да изкажа съжаление за обременяването, което сте си нанесъл. Разбирам Ви чудесно и не ми е приятно когато виждам последствията от систематичното и последователно унищожение на .....  Както и да е. С риск да разочаровам Вам, времето не го оплътнявам с фалшиви профили и провокации - нещо което навярно Ви влече :) Желая сполука в предстоящите Ви мисии. Бъдете здрав и при необходимост не е трудно да общувате с автентични хора - просто трябва да го поискате.
п.с.
принципно съществува разлика, между сдружение, организация или партия, както и между едноличен търговец, ООД, акционерно дружество. продължете, моля да се информирате и правите свойте справки,а после изводи.“

Вие, читателю, разбрахте ли нещо от този „отговор“? И преди да повторя, че „Не е само да имаш кауза! Трябва да имаш и смелост да я защитаваш!“, ще отбележа поредното доказателство, че противниците на ГЕРБ имат едни и същи проблеми с правописа – „това - запетайки, и или й в зависимост от числото на съществителното, хеле пък пълен член“ – самоцитирам се вече за пореден не знам кой път.

 

Да продължа нататък с безсилната злоба на златковците.

Поредният му пост, наречен „ГЕРБ иска отново диктатура по комунистически“.  http://zlatko1.blog.bg/zabavlenie/2013/04/26/gerb-iska-otnovo-diktatura-po-komunisticheski.1104510

И там има колажi. От същия курсов ръководител. Този път само е сменен обектът на омразата – Искра Фидосова. Какво ще кажете, а? Имам един постинг – „Грамада! Проклет да е Иво Сиромахов.“ http://dobronameren.blog.bg/history/2013/03/23/gramada-proklet-da-e-ivo-siromahov.1067367

И аз съм тръгнал да се „заяждам“ с Иво Сиромахов. Та той е пеленаче пред дъртия пергишин Златко Стоянов.

Idealist.blog.bg също се прави на интересен. Пита „какъв тип хора биха гласували за ГЕРБ?“ (27.04)

Най-обикновени хора, Идеалисте. Некомунисти. Различни от тези, които са изпратили следните коментари към „поста“ ти:

1. kostas - 27.04 12:37

Един човек влиза в ресторант, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита:

-Колко е Вашето IQ?

-150 – казал човека.

Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологийте и т.н.

Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ – той казва 80. Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти, любими ястия, жени и пр.

Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. На третия ден същият влиза и казва IQ=0

Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва:

-И к’во прайме ся? Пак ще гласуваме за ГЕРБ, нали?

 

(Ах, това й!)

5. tomcat2 - 27.04 14:54

Типичния герберски избирател:Войнстващ простак,селянин задължително,изключително ниска култура ,има завършено основно максимум средно образование,изключително лесно манипулируем ,неспособен на собствено и критично мислене,вонящ на чесън и лук!

 

(Ах, тези запетайки!)

 

 

11. zaw12929- 27.04 17:24

Колкото Гербери познавам, са нагли, ще ти скроят гаден номер и... искат да те заставят да гласуваш за ГЕРБ. Вчера от птицефермата край чифлика от заранта с автобуси закараха работниците на предизборен митинг на ГЕРБ в Стара Загора със заплаха, че който отсъства да се счита съкратен. Кметът на Русе е ГЕРБЕР... Дано като гласуват, да не пускат бюлетина за ГЕРБ

 

(Този същият – същата – ми написа в коментар от вчера 2.05 следното: „НАДЯВАМ СЕ НЕ СТЕ ОПЕРИРАН ОТ СЪВЕСТ… защото, да мразиш Станишев не е доказателство за доброта или зло- то е показател за демократичност- да не си бесепар, но да оцениш като дфобро- че българин е начело на социалистите, в ООН и т. н . , да се гордееш, че си българин пред света, а не с някаква партия...на която ЛЪСНАЛ ОСРАНИЯ ЗАДНИК. Никой не е грабил евросубсидии с такива гигантски размери и за това има доказателства, които са в съда и предстои ако не нашата прокуратура, то ОЛАФ да санкционира България... вие няма да ми повярвате, но истината ще излезе наяве.., и ще помете ГЕРБ, ако не се изчисти от омирисаната глава...сега!!!“)

12. chavdar01 - 27.04 17:32

ДАВАМ ИМ НАЙ-МНОГО 50-55 МЕСТА В ПАРЛАМЕНТА!

ЩЕ ВИДИМ,ИМА ОЩЕ 15 ДЕНА ДА СЕ ДООСЕРАТ!

 

(Чавдаре, натисни най-после онзи ляв клавиш на клавиатурата по средата, на който пише CAPS LOCK. Иначе правилно си написал мръсната дума „осирам“ – с О, а не с У. Браво! Напредваш там.)  

42. barrybarovec - 04:59

Най-голямата смешка е, че ГЕРБ се представят за дясна партия. И съответно, за алтернатива на БСП. По този повод искам и аз да споделя един виц.

На кръщенето на едно бебе отишли роднини, но били от различни партии. Наобиколили го и започнали да му се радват.

Един казал:

- От нашите е, вижте какви са му червени бузките!

Друг се обадил:

- Не, от нашите е, вижте колко са му сини очичките!

А отнякъде се чуло:

- Абе герберче е - хем е насрано, хем засмяно!

 

 

 

ЕТО АЛТЕРНАТИВАТА, КОЯТО ИСКА ДА УПРАВЛЯВА НОВА БЪЛГАРИЯ!

 

ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ

ГЛАСУВАЙТЕ, БЪЛГАРИ, ЗА БЪДЕЩЕТО СИ




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. dobronameren - О, Командире, слушам! Няма да ви правя забележки
03.05.2013 21:10
Само си позволявам да кажа, че събирам писания в BLOG.BG, които да изпратя на Главния прокурор, за да образува по тях досъдебно производство за подбуждане на омраза и призиви за гражданска война. В твоя коментар, др. Командир, има материал за бъдещия ми, анонимен разбира се, сигнал до прокурора на Република България.
цитирай
2. dobronameren - Вчера написах горния коментар.
04.05.2013 16:48
Тогава той беше №2. Отговор на коментар №1, който днес ГО НЯМА. Написалият го си го е прибрал. Защо бе, Командире? Достраша ли те, че ще те цитирам на главния прокурор. Ама народът си го е казал - Шило в торба не стои. Пак ще се направиш някоя инсталация, пък аз чакам да те маркирам с червената боя.
Едно пояснение: Наричам страхливия Командир, защото освен, че плаши с война и кръв по улиците, ако ГЕРБ спечели изборите, ми забраняваше да го коментирам. Великодушно разрешаваше да го коментира само vmir! Защо точно този блогър, нямам идея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883746
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930