Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 17:12 - Глупости на опасни търкалета
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4185 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този постинг не е за всеки... българин. Категорично отпадат онези „българи-юнаци” с качулките от протестите, защото те имат толкова развита първa сигнална система, че втората такава съвсем я нямат. Вероятно в по-голямата си част отпадат и българите с бетонните червени глави, защото те действат, а после мислят, ако изобщо стигнат до мисленето. Демократи с бетонни глави няма, защото демокрацията е Избор, което е мек материал, нямащ нищо общо с вдървения бетон. Но и сред комсоциалистите, и сред демократите има мислещи хора. Към тях се обръщам: Не ме интересува дали сте съгласни с това, което е изтекло по-надолу от „моето гърне” – главата ми. За мен е по-важно Вие да имате собствено мнение по тези въпроси във Вашата си глава. Пък ако успея да ви накарам „да го преподредите”, тогава, тогава... – нататък по Миряна Башева и Богдана Карадочева.

Волен Сидеров обещава, ако вземе властта, да направи минималната пенсия 500 лева, а работната заплата да започва от 1000 нагоре. Дори казва точно откъде може да намери необходимите пари за това. Е, аз ето какво мисля по този въпрос:

1.     Пенсионерите са два милиона и половина. Минималната пенсия в момента е 150 лева. Това прави по 350 лева в повече месечно за всеки един от тези 2,5 милиона. (Нали не си мислите, че ако моята пенсия скочи с 350 лева, то Сашо Радев, полковникът от СКАТ, ще е съгласен да остане на 770, колкото е в момента. И той ще поиска – колко? – да кажем 1000 лева.) Така, че средно по 300лв на 2 милиона и половина души - това прави 750 млн.лева МЕСЕЧНО. Запомних това число.

Работещите в държавния сектор (за частния не мисля, защото там не плаща бюджета, да му мисли частникът как ще си задържи хората при 1000 лева минимална държавна заплата) са около 800 хиляди. Минималната заплата сега там е 350 лева. До хиляда трябва да се добави по 650 лева, също каждому. Това дава - изчислено „надолу”, по 500 лева добавка на всеки - още 400 милиона лева. Запомням и това число.

Плюс – Минус, Открито – Закрито, Събрано – Делено... общо милиард и 150 милиона лева допълнително всеки месец. Сега умножавам по 12 (дори не добавям любимата на целия народ 13-та заплата) и получавам приблизително 14 милиарда лева ГОДИШНО. Само за пенсии и заплати. Без да се отчитат загубите на частниците за повишаване на заплатите в техния сектор! Без да отварям ни дума за социалните плащания в държавата!

Волен Сидеров казва, че знае от къде да вземе тези пари. Имало ги в държавата. Отбелязвам, че на Хитлер му е било в пъти по-лесно – разполагал е с еврейските пари. Докато в България евреи в такова количество далеч няма. Тогава?

2.      Напънала се планината и родила... мишка. Сидеров щял национализира... банките например. Че как бе, батьовото, ще стане тази работа в една европейска държава, която е член на ЕС? То не става само с викове Drang nach West”. Иска се здраво Ost-дупе. То Станишев, дето е ПЕС, го няма... И Путин го търси още дори...

Хващам се да мисля, че и ние като Германия си имаме Западна България, ама оттам са Александър Лилов, Петър Младенов, Димитър Попов, Михаил Миков... и Волен Сидеров. Изобщо не е никак същото!

Но да допуснем, че нашият Хитлер действително успее да събира тези пари години наред. Така идваме до третия въпрос:

3.     Сега си представям как един милиард лева, че и отгоре, се изсипват на пазара на стоки и услуги този месец, и следващия... и о, чудо – доматите остават 2 лева, хлябът – лев, бензинът – 2 и половина лева... Аз съм убеден, че за по-малко от десет дни цените ще се „нагодят” към новите повишени доходи на трудещите се.

И какво ще получат от АТАКА утрешните българи срещу вложените 14 милиарда лева годишно? Същото днешно НИЩО!

„Атаката продължава”, може би?

Е, как да не подкрепя новия министър-председател Марин Райков, когато не пусна Сидеровите депутати да присъстват на заседание на Министерския му Съвет. С какво могат да му бъдат полезни ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ И ФАНТАЗЬОРИ?

Специално обаче отбелязвам присъствието сред „гражданите от АТАКА, които настояват да присъстват като гости на МС” лицето, професора Станислав Станилов. Никога не е късно човек да стане за резил. Вари го, печи го – кадесарска природа. Използвам случая да попитам какво стана с брат му Васил Станилов, „синя икона” от Костово време, иначе също нахален кадесар.

Отбелязвам също така, че за пореден път от ТАКИВА изяви на АТАКА липсва адвокатът Явор Нотев! Печеното си е печено, както е казал народът. И Деница Гаджева я нямаше. Случва й се за втори път, откак се омъжи първи път. Не е хубава тази работа, Волене! Вземи мерки!

Сега сменям темата. Малко.

Ангажиран съм с една прогноза, дадена на 18 юни 2012  в постинга ми „Избрани прогнози от джоба”   http://dobronameren.blog.bg/history/2012/06/18/izbrani-prognozi-ot-djoba.969327 . Когато съм я правил, не съм си представял, че нахалството на комунистите ще стигне до метежа  от последния месец и нещо. Това нека ми бъде поредна обица на добронамереното ухо. Иначе основното в прогнозата – че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на изборите, БСП – втора и ДПС – трета, не се променя. Налага се само да внеса поправка в твърдението, че АТАКА няма да присъства в новия 42-ри Парламент. Ще присъства и вероятно с по-голям процент от този в 41-то НС. Причината е, че арогантността и вандалщината, които са изкарани на улицата, са заразителни за глупаците. Те им дават самочувствието, че са полезни.

Увеличеното присъствие на АТАКА в новия парламент го прави много нестабилен. Особено, ако ГЕРБ и БСП нямат обикновеното мнозинство да излъчат собствено правителство. Това прави задачата на ГЕРБ да спечелят изборите с достатъчно мнозинство много по-трудна. Убеден съм, че ако не искаме България да отложи с още 4 години своето европейско развитие, трябва да гласуваме всички непременно на изборите. За кого, ме питате?

Ще повторя едни думи от споменатия вече постинг от 18.6.2012 :

„Надявам се ГЕРБ да има мнозинство, което ще му позволи безпроблемен еднопартиен кабинет. Ако това не може да стане, ще бъде изключително важна подкрепата на СДС. Ето защо ми се струва, че на следващите парламентарни избори трябва да мислим много (ние и новото ръководство на СДС, което още не е избрано!) кому да дадем демократичния си глас. Добре би било бъдещите депутати на СДС да не бъдат прекалено много, за да не могат да определят сами политиката на страната. (Не за друго, а защото не вярвам докрай на лидерите на СДС. Синята партия все още не е в демократично състояние да управлява сама.) Много добре би било, ако бъдещите депутати на СДС бъдат толкова много, че ГЕРБ да е длъжен да се съобразява с това.  Като профилактична мярка. Но това е много тънка игра, която зависи от обстоятелствата!”

Завършвам образно.

АТАКА-та на Сидеров е като трипер – много е неприятно, но е лечимо. Докато СПИН-ът е много сериозно заболяване. Опасно! И засега не е открито ефикасно лекарство срещу него. Единствената предпазна мярка е да не се караштисваме със спинозни. (Естествено, че визирам популярното сравнение на Антон Кутев за членовете на БСП.)

П.П.  Вчера - 21.03 – денят беше нормален в България, Днес – 22-ри – е апокалипсис в същата тази България.

Причината? Вчера сутрешното предаване на БНР се водеше от Таня Милушева, а днес от Силвия Великова. Ако не вярвате на това мое наблюдение, направете си собствено проучване. Пускайте си радиото и слушайте „Хоризонт преди всички“ сутрин от 7,15 до 7,45.

 Няма ли кой българин да попита директно в ефир въпросната Великова колко е заплатата й. Както това направи Яне Янев по bTV спрямо Виктор Николаев. И ето вече трети ден Анна Цолова се мъчи сама да започва деня ни в мрачни краски. Само че Великова е тепигьоз другарка. Не е нежна натура като Николаев.




Гласувай:
2



1. stanemirkata - БСП и клонинга му ГЕРБ
23.03.2013 07:32
трябва да бъдат забранени и излустрени за вечни времена.
цитирай
2. dobronameren - Вид нечистоплътност
23.03.2013 09:45
е да се твърди нещо просто така, stanemirka! Аз съм написал основанията си защо съм против АТАКА. Ти напиши какви са твоите основания да бъдат забранени и излустрени - при това за вечни времена - БСП и ГЕРБ! Иначе си е просто тъпа злоба в чист вид.
цитирай
3. liubitel - Злостни приказки срещу Атака
01.04.2013 01:02
Прочетох постинга,в който се апелира за забрана на Атака.Прочетох че 14 милиарда допълнителноса нужни за заплати и пенсии.А те много ли са? Ще използвам няколко от Волен Сидеров обявени източници на тези 14 милиарда.
1.Колко е нормалната печалба за ЕРП в Европа,и колко беше в България?
4500000киловата (средно потребление) Х24часа Х 365 дни Х 0.15 лв./киловатчас Х 0.16%(гарантирана печалба)=946 милиона лева.
2.Нефтохим лукоил преработва 7000000тона нефт годишно. Продажна цена около 1000 лева на тон=7 милиарда лева продажби. при около 25 % печалба
7000000000 Х .25 =1750000000лева. сега дори и плосък данък от 10% не получава българската държава.Разговарял съм със директори на дружества, които са дъщерни на чужди компании,Всичките те се изкарват на загуба чрез Фиктивни покупки от чужбина на високи цени и не плащат данък печалба(макар и 10 %).
3.Колко % е нормалната концесионна такса за разработване на природни богатства? 0.5% за разработка на злато? 1% заексплоатация на медни находища?
Знаете ли че от находището на нефт в черно море всеки българин получаваше по 30 стотинки годишно? А колко трябва да е?
Българските пенсионери имаха построени заводи, електропроводи,ЖП линии Мини и др. печеливши предприятия.Ако бяха под наем дадени, по-вече от 14 милиарда годишно щеше да получава държавния бюджет.
4.Ако нямаше източване на държавния бюджет? 800мегавата ФВ Х 1500 часа/година Х 0.4 лева/квч =480 000 000 лева.
5.Окупационни корпуси в Ирак, Авганистан,
САМО ГОРНИТЕ НЕЩА СТИГАТ ЗА 14 МИЛИАРДА ДОПЪЛНИТЕЛЕН БЮДЖЕТ.
цитирай
4. dobronameren - до номер 3
01.04.2013 11:31
Харесва ми, че за разлика от номер 1, вие мислите по въпроса сериозно - с факти.
Нататък - казвате, че резервите ги имаме, просто трябва да изгоним чуждите натрапници и да вземем богатствата си в собствени ръце. На мен това ми прилича на твърдение, че ще бъдем по-богати, ако всичко, което наберем в градината си, го изяждаме сами и нищо не изнасяме на пазара за продан. Това вече е невъзможно. Ще се получи "Сърдитко Петко, празна му торбичка". Светът е глобален. Не че в локално съществуващи общности е били много възможно 8 милиона да нареждат на 8 милиарда, но ДНЕС ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО. Изобщо не е въпрос дали е справедливо или не. Например - спират ви Интернета и какво правите?! Как си мислите, че е възможно да се национализира една чужда държавна компания на страна от Съюза в който членуваме, ако всички от Съюза не са съгласни? Мислите ли, че в другите страни от Съюза няма националисти като у нас? До какво ще доведе ТАКАВА конфронтация?
За мен лично е успокоително, че Волен Сидеров и АТАКА токова много приличат на Хитлерова Германия. Национализъм в такъв вид Светът няма да приеме вече никога. Много по-опасна е БСП, защото проповядва всеобщото благоденствие на интернационализма, което е твърде примамливо за мързеливи хора. Каквото е болшинството от народа ни.
цитирай
5. liubitel - към добронамерен
01.04.2013 23:20
Аз не харесвам всичките приказки на Атака. Не харесвам че Волен Сидеров говори потив турците. Той ги настройва против българите, с което изключва турци и цигани да гласуват за Атака. Понякога говори неща,които са неприемливи.(държавата да създава производствени фирми) Трябва ли заради тия приказки да казваме че всичките идеи на Волен Сидеров са глупости?
Нека опитаме със прости сметки:ЕРП-тата, казват че са инвстирали 3 милиарда лева,как са ги инвестирали? Всичките си разходи пишат за инвестиции, ние им ги плащаме, че и печалба върху разходите(явни и неявни)и ако вземем да искаме разваляне на дговорите, те ще поискат тия три милиарда че и бъдеща печалба върху тях. Ако оставим за в бъдеще(след 5 години) да развалим договорите, те ще изкарат че още 15 милиарда са инвестирали, и ще трябва върху платените от нас "инвестиции"още толкова да платим, или да останем рая во веки веков. Правилни според мене са действията: 1. Опит за разваляне на договорите заради нарушения.2. Пресмятане за колко години от печалбата ще изплатим неустойките, които биха искали "ИНВЕСТИТОРИТЕ" с дългсрочни договори. Адмираци за Орбан. Той опитва да се противопостави на Акулите. И да не успее до край, все пак за благото а Унгария ще е направил нещо.
цитирай
6. liubitel - към добронамерен
02.04.2013 02:51
От къде видяхте че искам всичко да изядем и да не изнасяме? Искам да изнасяме електромотори със българска мед , а не медна руда. Не е необходимо да нареждаме на 8 милиарда, необходимо е като продаваме нещо да си правим сметката. Пример: Колко ще спечелим ако продадем вагоните на БДЖ на цена по-ниска от скрап? Дали не може конкурс за управление да обявим,както биха обявили "ИНВЕСТИТОРИТЕ", които ще го купят? Ако го купят румънските Железници това приватизация ли е? Кой НИ Втълпи че всичко национално(държавно) при нас е лошо. Лошо е да имаме БТК,(Апосле за същите пари един телефон да не можем да построим 112) .Ние ако не си защитаваме интереса, кой ще го защити? Барозо ли или Рампой, или Шеврон,
Адмирации за Орбан. До колко ще успее в борбата за защита интересите на унгарците не знам, но успех за Унгария ще има.
Вие дали сте живяли в Грмания по времето на хитлер, за да ги сравнявате с Атака.БСП е опасна защото е най дясната партия(партия на най богатите) а управлява с гласовете на най бедните.Национализма, Принадлежността към нацията е необходима на всеки човек. Без принадлежност към нация, човек се превръща в бройлер.На бройлера не му е необходим род. Бройлера не продължава рода. само храна му трябва , докато го заколят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1881257
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930