Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2013 20:01 - Терорът истински опасният
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3323 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес се случи онова, което трябваше да се случи. Не говоря за оставката на Борисов. Думата ми е за това, че България се изчиства все повече от отровната плесен на комунизма. Примери – дребни малки като камилчета. Пет часа дебати в Парламента бяха засенчени – в буквален смисъл – от 30-секундните последни думи на премиера в оставка: „Доган ме поръча“.

(Оттук нататък всичките неща, които записвам на хартията по-надолу, са от телевизия bTV. Какво да направя? – Днес, че и вчера, съм посветен изцяло на тази телевизия. Там стават интересни неща. Че за Нова ли да пиша? – Миленчо надхвърля всички мои душевни лимити за търпимост. Нищо чудно. Не обичам Евгени Минчев, както знаете. Или пък за СКАТ? Впрочем целия вчерашен ден по време на всичките й предавания, дори на фолклорните и „здравословно“, отгоре течеше надпис: „Бойко Борисов подаде оставка. Честито!“ От ДС. Или пък българската хитлеристка АLFA? …)

Не е вярно, тежка политическа провокация“ – казаха веднага подчинените на Поръчителя - Местан и Бисеров. Че какво да кажат друго? Нали са „вътре“. Съвсем сигурен съм, че на тези двамата, и на другите двама пухльовци Юнал Лютфи и Ментата, и на „синият“ Каменчо (Костадинов) им е съвсем ясно каква е истината за самоубийството на Ахмед Емин. Партия на етническия мир ли? Дръндар! Каква ирония на съдбата - Доган от дрън-дрън. Като дъ…економиста, който е от Лесидрен - Леси-трън, дрън-дрън също.

„Ама не може да бъде вярно! Аз не зная за такова нещо“ – казва текущо в „Лице в лице“ отговорно лице от Парламента от онова време на поръчката (2009г.). Става въпрос за тогавашният председател на парламентарната комисия по тия работи Минчо Спасов (НДСВ), който казва – „Единственият проблем на Борисов е самият той“.. В негова подкрепа водещите на „лице в лице“ Димитър Цонев, същият нагъл тарикат като чичо си Васил Цонев Дон Базилио, и Цветанка Ризова, според моя каталог известна „червена злобарка“ и жена на бизнесмен с комплекси (жилищни имат предвид), се обаждат по телефона, за да търсят подкрепа за „незнанието“ от Людмил Георгиев. Някои ще си спомнят за тая „мъжка секретарка“ доганова. Аз да допълня: и чичо на Чората, ако още помните. Минчо, Минчо… Никога не е късно да ти падне маската! Пак ще повторя – Царю, нищо няма да бъде наречено в моята страна на ваше име. И Миглена Кунева има проблем от същия корен.

Постепенно днешните ми впечатления от телевизията bTV започват да придобиват по-розови окраски. Не толкова плашещо червени. Това имам предвид като казвам, че в bTV започват да случват интересни неща.

Основната двойка водещи, на които тия дни бяха отпуснати по 6-7 часа ефирно време – говоря за Анна Цолова и Виктор Николаев, за първи път се сблъскаха с реална действителност и реагираха сравнително нормално. Досега, и вчера включително, когато впрочем за първи път контактуваха със зрители директно по телефона, се държаха като Матросов на герберска амбразура (особено Николаев като по… по-първичен). Днес обаче ЗА ПЪРВИ ПЪТ – големите букви затова не са случайни – когато един зрител им каза в ефир по телефона, че присъствието на Иван Гарелов като коментиращ събитията в Парламента, „сваля имиджа на телевизията ви“, те не протестираха.Не направиха и опит дори да защитят експерта Гарелов, който прижълтя и сигурно получи микроинсулт.

Големи промени стават в нашата република, граждани!

Очаквам в бъдещо време и една друга оцветена в червено водеща, сега говоря за Виктория Петрова, да позеленее малко. Докато Цолова и Николаев си почиваха в следобедното време, тя пое „дискусионното студио“. Нейна гостенка беше Велислава Дърева. Каква позиция е нейната – след малко. Четете по-надолу. Но, о изненада! Ней, на Велислава Дърева опонираше много рязко едно друго „лице“ на българската журналистика – Петьо Блъсков. Този, в миналото викач на ловната дружинка на Пенчо Кубадински, когато Дърева е била от близкото обкръжение на Луканов, вече ритва и канчето на „червената вестникарска република“. Май! Подушил е, че скоро ще има „били ги били били на търговската улица“.

Мен какво ми влиза в работата ли? Ами, винаги се притеснявам, когато моето мнение се изказва от Блъсковци!

А сега какво мисли Дърева за Доган . Казано е пред мадам В, една от любовниците на самия Доган (което още не е доказано) по повод на атентата от 19 януари на Осмата конференция на ДПС:

„Опит за публична екзекуция на най–знаковия политик в България. Твърдя, че Ахмед Доган и Андрей Луканов са двамата най–големи български политици. Единият вече го убиха. Това, което се случва днес, много напомня това, което се случи 1996 година. Покушението срещу Ахмед Доган, е тежко покушение срещу демокрацията, срещу всичко, което е постигнато през тези 23 години. Пред мен винаги е стоял въпросът  - защо Ахмед Дога? Защо ДПС? На кого пречи Ахмед Доган? На кого пречи етническият мир в България?“

 

Е, краставите магарета през девет баира се подушват! Но не това ме притеснява. Ужасно страшно е, когато комунист заговори за опасност от гражданска война! Така, че Бойко Борисов е прав. Пак! Все още.

 





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883780
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930