Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 17:32 - Избрани прогнози от джоба
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3511 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Струва си да прочетете. Познавам! Във всеки случай повече от Апостол Апостолов, много повече от Кольо Колев и несравнимо повече от Мaмka Мu. И на всичкото отгоре съм коректен – ако не позная, ще си призная. Нещо повече – няма да забравя къде съм сбъркал, защото съм добронамерен. Наистина!

Казано образно – бъркам в джоба си и вадя прогнозите си. Хоризонтът на сбъдването им е различен, но имат горна граница – следващите парламентарни избори.

1.       Които ще спечели ГЕРБ. 

БСП ще е втора политическа сила, ДПС – трета. В следващия парламент ще влязат още „България на гражданите” на Меглена Кунева и СДС (не на Мартин Димитров). Надявам се ГЕРБ да има мнозинство, което ще му позволи безпроблемен еднопартиен кабинет. Ако това не може да стане, ще бъде изключително важна подкрепата на СДС. Ето защо ми се струва, че на следващите парламентарни избори трябва да мислим много (ние и новото ръководство на СДС, което още не е избрано!) кому да дадем демократичния си глас. Добре би било бъдещите депутати на СДС да не бъдат прекалено много, за да не могат да определят сами политиката на страната. (Не за друго, а защото не вярвам докрай на лидерите на СДС. Синята партия все още не е в демократично състояние да управлява сама.) Много добре би било, ако бъдещите депутати на СДС бъдат толкова много, че ГЕРБ да е длъжен да се съобразява с това.  Като профилактична мярка. Но това е много тънка игра, която зависи от обстоятелствата!

2.      На ДСБ, АТАКА, ВМРО и разните други

„отломки от стари метеорити, които се имат за планети”, ще им останат телевизиите ALFA, СКАТ и България ON АIR. А, и Милен Цветков! Докато, поради липсата на свежи парични постъпления, техните разходи бъдат прехвърлени в графата „невъзвращаеми”. bTV  вероятно ще смени цвета си от августовско-динен на прасковен. Двойката Цолова-Николаев ще стане единица. Николай Бареков ще има да избистря светогледа си. И трябва да побърза, защото две дами „дишат във врата му”.

3.      Радиото БНР ще продължи да ни чете

в сутрешния преглед на печата вестниците „Дума” и „Земя”, които имат повече спонсори, отколкото читатели. Надявам се да бъдат сменени въвеждащите музикални заставки на „Седмицата на бързи обороти” и на „Неделя 150”. А ако и някои водещи „ги вземат мътните”, нещата ще се избистрят. Макар, че последното е малко вероятно. Колкото и да говорят разни, Борисов не си позволя да гаси пожари с недемократично позволени средства. Което ще се запази в бъдеще време!

4.      Аз няма да стана президент, 

защото не смятам, че свинете на всичко отгоре трябва да бъдат поени и с кладенчова вода! Достатъчно им е разрешението да се разхождат на свобода в заградено пространство.

5.      Иво Инджев се разконспирира.

Трябва да си призная, че не очаквах това да стане по такъв дребен повод като проблема с бездомните кучета. Първо това далеч не е само софийски проблем, а и какво е виновна Йорданка Фандъкова, че дъщерята Райчева и ней подобните притежават гена комунистически? Никой демократ повече няма да му купи чадърите и книгите, дори без пари да ги дава. Жалко за журналистическия му талант казвам, защото за разлика от Асен Агов, Инджев не е въздухар. Бих могъл да вметна, че комунистическата партия на България не цени хората си и никога не ще го прави. Връщайки се назад в историята допълвам и че никога не го е правила. Искам да попитам защо й трябваше например да натоварва със задачата да прави бомби именно Никола Вапцаров? Или Георги Иванов да използва за незаконен трафик на оръжие? Че свършиха ли се „мръсните” хора?!

Случилото се с Иво Инджев е поредното доказателство, че да излезеш от структурите на комунистическата българска ДС е невъзможно по легален начин. Това става само през леталния изход.

6.      А проблемът с уличните кучета няма да бъде решен.  

Трудно се променя недалновидността българска. Както и партизанската същност на нашите леви. Защо във Франция няма бездомни кучета? Защото френските социалисти не са български. За тях над всичко е Франция, а не славянската, разбирай руската, принадлежност.

7.      Споменах Франция и се сетих за Оланд.

От гледна точка на ЕС (с други думи от гледна точка на демокрацията) няма никаква разлика между Никола Саркози и Франсоа Оланд. И двамата Французи! Да не би Митеран да прехвърли страната си в социалистическия лагер, макар да имаше за това на разположение цели 17 години?! То не е само да четеш съветската история, другарю Станишев. Трябва да подновите „библиотеката си”, иначе не ви виждам на председателското място в ПЕС.

8.      За Гърция.

Гърците са тарикати открай време. Имам предвид хитри ромеи. Яли на корем европейски пари, сега само се опитват да „дръпнат” още, ако мине. Шантажират еврозоната, че щели да я напуснат. Ами, нали като се скараш с кредитора си, ще се наложи еднозначно да си му върнеш борчовете  Иначе, като член на Голямото семейство, може да минеш метър. Много ми е забавно, като от днес започвам да наблюдавам как нашите партийни шамани започват да се убеждават взаимно, че „две и две не е три. Дори и Партията да нареди.” А ако Гърция настоява да излезе от Обединена Европа, това ще ускори приемането на Сърбия, Македония и Албания в Европейския Съюз. Много искам това да стане! Така ще изчезнат автоматично териториалните претенции между балканските народи. Иначе изкуственият „македонски” патос на СлавиТрифоновците и „западнопокрайненският” мерак на БожидарДимитровците ще останат. При тях проблемът е като с бездомните кучета.

Чета в „Стандарт” – „Гърция положи на дузпата Меркел”. Ох, милите полковници! Довечера Германия ще бие Гърция на четвъртфинал на европейското първенство по футбол. Въпреки това коректността изисква да отбележа, че този факт не означава, че „Меркел е вкарала гол на Ципрас”. Това е работа на самия гръцки народ, а не на някой друг.

9.      Сирийският Башер ал Асад ще го сполети скоро

съдбата на Саддам Хюсеин и на Моамар Кадафи. Остава му само да се моли тя, Съдбата, да се смили и му изпрати другото решение - като на Хосни Мубарак. По-добре е от това да го извадят от някоя дупка треперещ и брадясал и докато Революционният Съд разбере, „да му заврат нож в ануса”. Цитирам един наш уважаван всекидневник. Името му се пази в редакцията.

Прогнозата ми за Путин излиза извън заявения обхват на едногодишните прогнози. Обаче „Никой не е забравен и нищо не е забравено”, нали!

10.    До есента патриарха Максим ще умре.

Ще се пресели в селенията сатанински. Там, защото нашият Бог не е Неговият. Той никога не е бил божи човек. Едно само доказателство - гледайте кой ще бъде на погребението му. Всички големи от БСП-ръководството, всички БСП-артисти, писатели и културни дейци, Вежди Рашидов, Христо Мутафчиев, Константин Тренчев, Красимир Каракачанов, Меглена Кунева и/или Даниел Вълчев, Христина Христова ще прочете траурен пост от Симеон II. Там ще бъдат Бойко Борисов и Росен Плевнелиев – защото не могат да си позволят моята независимост. Всяко нещо има своята цена.  

Да даде Господ инатът на ДС-Синода да не стигне дотам да ни натрапят дедовия Николай, че е само на 43 години, а постът на Патриарха е доживотен. Но дори и това да не се случи, следващият Патриарх Евтимий още не е замонашен. Горката БПЦ...

11.    Разумното решение в планините да се улесни строежа

на „линейни съоръжения” за спорт и туризъм, като не се променя предназначението на земята, ще се наложи в обществото ни, ако не до началото на новия зимен сезон, то до началото на следващия го със сигурност. Ако си послужа с образ – хората от дивия Запад, които не са разбирали значението на железницата за собствения си просперитет, са затрили бъдещето си. Ако не веднага своето, то на наследниците си – абсолютно.

Същото разсъждение бих могъл да приложа и към забраната за тютюнопушене на обществени места. Ще се наложи! Ако не за възрастните бащи и майки, то за техните наследници – със сигурност. Вижте статистиката – тя отчита, към този ранен все още момент, 20% намаление на пушачите сред младежите до 30 години.

Очаквам с нетърпение следващото ехидно изявление на Мая Манолова от БСП по повод зависимостта на президента Росен Плевнелиев от министър-председателя Бойко Борисов. Когато последният (чрез подчинените си депутати от ГЕРБ) отхвърли предложенията на първия за вето на двата закона – за горите и за съдебната власт. Ще наблюдавам внимателно и DNES.BG, както и нему подобните сайтове. Никой не бива да отнема последното право на умиращите да се гърчат. Говоря образно.

12.    България не е заплашена от кризисна опасност.

Нито финансова, нито икономическа, нито политическа, нито гражданска, нито демографска, нито военна, нито дори морална. И валутният борд няма да падне преди приемането ни в еврозоната.

Последното няма как да не се случи. Бих се ангажирал с предположението, че финансовия министър, който ще подпише този протокол, ще се казва Симеон Дянков.

13.    Заплашени са от изчезване идеите на комунистите.

Еволюцията го налага. (разбира се, че не говоря вече за близките няколко години). Сравнението на комунистите с динозаврите, което битува в нашето съвремие, е много сполучливо. Климатът на Земята вече се е сменил, въздухът е станал демократичен, което е убийствено за тях - „динозаврите”. Ще подишат, подишат още няколко техни динозавърски си години, пък ще вирнат копита срещу небето.

Времето е наше! И това, че някой се обиждал от този факт, няма никакво значение! Ама никакво!

П.П.

Мои „доброжелатели”, понеже познавам „характера ви зъл и див”, ви подсещам безплатно за една заигравка с името на този постинг. „Джоб” е дума с коренно противоположно различни значения в английския и в руския език. Изборът е ваш. Отговорността – също. Ами, поемете си я.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - За мен беше удоволствие да прочета!
18.06.2012 22:35
За мен беше удоволствие да прочета!
цитирай
2. анонимен - Измъчени блянове на слабо инфор...
24.06.2012 10:59
Измъчени блянове на слабо информиран човек. Само две забележки:
1. Никой разумен човек няма да търпи Симеон Дянков да трупа държавени дългове на гърба му и на гърба на внуците му, при положение че е имал незнам колко си фискален резерв за прахосване.
2. Руският черноморски флот е вече в Тартус да си пази складовете и покраи тях и други работи. Съдбата на Садам Хюсеин очаква всички не дотам разумни агенти на ЦРУ, които инспектират използването на изрелско оръжие от платените бандитски формирования.
цитирай
3. dobronameren - Брей...
25.06.2012 15:23
Ще запомня Вашето мнение и ще Ви го припомня, когато моите измъчени блянове се превърнат в кълнове на новото бъдеще за държавата в чиито граници попада Тартус.
За Дянков не знам - както и Вие! - колко фискален резерв е прахосал, но съм убеден, че с Nikstan ще си паснете много. Пийнете по една бира и дано мечтата ви престане да извира, че ми се живее. Не ми се умира.
(Откак една пуетеса ме включи в "любими", започнах да се изразявам по-етично. Това не е на добре.)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883529
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930