Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 16:44 - Дни, предназначени за РЗС-та
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1396 Коментари: 0 Гласове:
1



ТЕКУЩАТА ПРЕЗИДЕНТСКА КАМПАНИЯ – n-ти ЛОТ

 

Оня ден, на 5 август, се отвори гишето на ЦИК за регистрация на организациите, които ще предлагат от своето име кандидат-президенти. Обърнахте ли внимание? От няколко несеца в общественото пространство се обръщат имената на десетина поне кандидати. Обвиняват се партии, че забавят своите избраници, защото ги е страх, защото се тарикатеят изчаквайки, а се оказва, че всичко това няма никаква правна стойност, тъй като от 5 август за сефте започна регистрацията на организациите, които ще имат право да предлагат имена. Какво ще стане например с двойката Алексей Петров – Душана Здравкова, ако ЦИК откаже регистрацията на издигащия я инициативен комитет?! ГЕРБ ли ще я предложи или БСП ще смени Ивайло Калфин?

Но думата ми е за други неща. По-интересни. „Много по-интересни”, ако перефразирам една телевизионна реклама за капки за уморени очи.

1.   Миглена Кунева дължи своята популярност на
      Царя. Добре де, на НДСВ! Вероятно затова Христина Христова (която също, ако не беше Царя, нямаше да е председател на сегашното НДСВ, а щеше да търка старото си бюро до пенсия) заяви подкрепата на царското движение за снахата на Иван Пръмов, член на Политбюро на БКП преди Десети ноември, и етърва на шефката на БНТ по Станишево време. После нещо се случи и кандидатурата на Кунева беше издигната от независим инициативен комитет. Да речеш, защото НДСВ ще има друг кандидат – не. Или пък, защото  Б.Б. смята да предложи Царя за президент от ГЕРБ – не. Още не!

Защо тогава? Имам едно предположение. (Писано е през 2001 година.) По-широко, но обясняващо и този частен случай. Само го споделям с вас, не го натрапвам за безгрешно. Иначе безпартийността ми нямаше да бъде искрена.

„Ако оприличим България на фирма, досега я управляваха приватизатори. Които са загрижени само за собствения си, имидж да го наречем, пред работещите в нея. И да се провалят - какво? Връщат се във село Веселиново или пък отиват в Америка да разпространяват челен опит. Докато Симеон е цар, син, внук, правнук, прапра и прапраправнук на царе. „Тази държава” Светът (именно Светът, колкото и да не им се иска на някои "българи") е делегирал на предците му, а това е огромна отговорност, която далече надхвърля рамките на един човешки живот. Да я загубиш или провалиш, означава да затриеш рода си. Така погледнато, Симеон II е Собственик на фирмата България. Фалитът й при Него има съвсем друг смисъл!

Не ми се спори с лицемери! С глупаци - още по-малко!

Интересувам се от въпроса защо появата на Собственика се забави толкова много – чак в 2000-та година.. В едно съм сигурен. За един истински собственик, какъвто за мен безспорно е Царят Симеон II, не би имало субективни дела на ТОЗИ свят, които да пречат или отлагат поемането на възстановяването на Фирмата. Имало е ОБЕКТИВНА ПРИЧИНА, пречеща на завръщането на Симеон в Родината. Нека бъдещите историци да нямат страха или нерешителността на сегашните и тогава, надявам се, моите внуци или правнуци да научат Истината. Макар, че децата ми знаят моето предположение! Как да се върнеш в царството си, когато още не е умрял твоят роднина, досегашният му владетел? Това би било преврат! Спирам дотук, защото имам респект пред Правилата на Света - когато Той реши, ще каже! Още повече, че едва ли аз съм откривател на топлата вода в случая. Всичко го пише в архивите!”

Може би тук трябва да допиша, че такава е Теорията, на Царете теорията. А за Симеоновата практика съм се изказал през 2009 година така:

„Не ми пука никак, че на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България, на 22 септември 2008г. на тържествата в Търново, тогавашният ни министър-председател Сергей Станишев се изтъпанчи пред камерите на телевизията, да го видят всички българи и им каза: „Ние сме силни и горди хора. Удивително е колко много сме преживяли през тези 100 години - колко мъки, войни, страдания, изпитания. И сме оцелявали - още по-силни и още по-горди, още по-независими и още по-мъдри. Защото посрещаме всяка битка и всяко изпитание единни като народ, горд със своята история и наследство. Скъпи сънародници, моят апел към вас е да участвате в празненствата утре. Отделете и време, за да поговорите с децата си. Разкажете на младите защо се гордеем с това най-прекрасно място на света, наречено България. Разкажете им за героите, пожертвали живота си за този ден и за нас. Говорете им за миналото, но и за бъдещето. И кажете на децата си да разкажат след време на своите деца какво значи независимостта. Никой и нищо не може да скъса кръвната връзка в една тринайсет-вековна нация, когато спомените, надеждите и мечтите са общи.”

Майната им на наглеците комунисти! Но ми пука, Царю, плаче ми се от мъка и гняв, когато Вие вече три години от този момент назад, бяхте в Тройната му коалиция. Крепейки я, придавайки й легитимност пред останалите европейски народи. От какъв зор предпочетохте комунистите  пред Народа си?

Нищо не може да оправдае ТАКЪВ избор! Най-малко пък бъдещето или текущото състояние на България. Та, вие сте Цар на Българите. Царският избор го направи княз Александър Батемберг на времето си, заставайки срещу Русия и подкрепяйки Съединението, и така жертва трона си! Нищо в България няма да бъде наречено на ваше име, Царю! А какво доверие, възможности и перспективи имахте...”

2.   На 16 юли т.г. на партиен пленум БСП избра
      Ивайло Калфин
за свой кандидат-президент.

Имайки предвид, че БСП се е обявила за най-влиятелната, най-компетентната, решимата... и т.н. партия; партия, която твърди, че е на 120 години (след като е основана в 1990 година април месец, върху тези въпроси размишлявах в предишния си постинг – „Червената злоба – докога?” от 3 август 2011) ; че има най-дългата „резервна скамейка” от кадри и прочие неща – защо тази партия предлага за свой президент човек, който не е неин член?

Мислите ли, че членството на бъдещия президент в БСП не е важно? Важно е, много е важно. Иначе няма как партията да го задължи да изпълнява нейната програма, да следва нейните стратегически виждания за бъдещето на страната.

После тази партия не прибягва до този номер за сефте. Спомням си например  предложението партийно за кмет на София през зимата на 1995 – банкерът Венцислав Йосифов. (впрочем Сергей Станишев има първото си дете именно от бившата жена на този банкер). Или пък отказът й (?) да направи еднопартийно правителство през 2005 година и влизането й в Тройна коалиция с НДСВ  (царят!) и ДПС.(турците!). Или състезавалият се до вчера с Калфин друг БСП-кандидат Петър Курумбашев – така се засилил да посинее през 1990-1992, че превъртял и почервенял от 1996 насам.

Не знам как си обяснявате вие тези факти. Аз определено твърдя, че партията БСП СЕ СРАМУВА да участва еднолично в управлението на страната и използва временно подставени хора – нейни проверени кадри, но маскирани на безпартийни. Ако това мое виждане е невярно, остава другото – че БСП Е НЕСПОСОБНА да се справи сама в новата демократична среда, където терорът и диктатурата са забранени.

Лично аз много се боя, ако е вярно първото - срамът. Защото комунистите са ампутирани природно откъмто тази морална категория. Тяхната главна отличителна черта е наглостта – ако сте се сетили да им отнемете преди това оръжието!

И много се надявам причината да е неспособност. Защото това е надежда – нормалните партии, като хората, се учат от своя опит, докато са „живи”. Имат всички шансове така да станат „по-добри”. Такива процеси текат в столетната партия. Дано да са истински, структуроопределящи и закрепващи.

3.   НАКРАЯ ЗА ДПС

Няма кандидатско име. Няма и да има! Някога да е имало? При тази тоталитарна дисциплина, която съществува в тази партия (нагло зовейки се ДВИЖЕНИЕ!) как си представяте Лютви Местан, съвсем примерно, да изпревари Шефа Доган?

А Ахмед Доган така е натоварен с негативи – много стари, стари, нови и по-нови, че е напълно безперспективно да бъде спряган за президент. Още повече пък на Република България! Безсмислено е „Титаник” да се вади от 3 километра дълбочина, да се ремонтира, реновира и пуска в експлоатация, след като е многократно по-евтино и по-лесно да се построи нов Титаник. Проектни планове за такъв нов Титаник се правят, но те няма да бъдат завършени до 23 октомври 2011 година.

Така мисля аз. А вие?

 

 

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873493
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031