Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 14:45 - Ку-културни още образци
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2113 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2013 05:16


Продължение на предишния постинг с такова заглавие:
(Също стари работи, т.е. превърнали се в текущи нови работи, защото не сме им обърнали внимание навремето.)


·                   "Остави вратата отключена", стихотворение от Маркиза Дьосадова-фонмазохова: (правописа запазен), 1993г.

“Остави вратата отключена аз ще дойда без да си чакал.

Ще гъргорят вибратори включени мастурбирал си знам и си плакал.

Ще ме стрелнеш през мигли лъстиво и в леглото ти мигом ще скоча, ще е кърваво потно и диво, а нагона-вулкан ще клокочи.

Ще се бършем с чаршафите мръсни няма време да губим за миене,

ще блестим изпотени и лъснали ще скимтиш, ще ти бъде до виене.

След това ще си тръгна обаче, да съм с много мъже съм орисана

по петите ми знам ще се влачиш – мазен, тлъст, похотлив и                                                                  вмирисан.”

·                   "Рок с падащи бабички", песен от Националната КУ-КУ академия"93 от Иван Ангелов:

“Една бабичка излезе на балкона да види кво става пред блока.

Но в миг олюля се и ето че пада. И почва със падащи бабички рока.

Втора - от първата доста по-млада, чу, че нещо става пред блока

излезе да види и – ето я – пада. Това е със падащи бабички рока.

Трета, която си слага помада, едва не се задави със сока –

рипна да види и, кво да прайш, пада.
Това е със падащи бабички рока.

Четвърта, която по клюки си пада, да види на трета скока

отвори балкона и ето я пада. Това е със падащи бабички рока.

А петата никого не изненада. И свърши със падащи бабички рока.

·                   Пак там - Поздравление към земеделците от Сава Савов:

“Хвърляйте мъжаги драги семето от своите дисаги.

Хвърляйте наляво и надясно, хвърляйте в широко и във тясно,

хвърляйте в горите, хвърляйте в колите,

хвърляйте в леглата, хвърляйте в тревата,

хвърляйте на аерогарата, изобщо, хвърляйте здравата –

по ливади и полета, да се пълнят всички А–Е–Гета;

да се ражда свежа генерация, да разцъфва нашта нация.

В цивилизация.”

·                   Освен вестника "Ку-ку" имаше още един Ку-ку – също "студентски опозиционен вестник" с име "Декорация".  Издание е на ФБСМ (Федерация на българската студентска младеж) и прес групата "Декорация", главен редактор Стилиян Иванов и отговорен секретар Ивайло Дончев. (Обърнете внимание на алюзията, която се прави тъкмо с вестника на СДС "Демокрация". Това, естествено не е случайно. За да го докажа, използвам цитати от брой 8-ми, 24 февруари 1993 година)

- "Ние не се сещаме да си изперем и поръбим знамената. Ще ги поръбим! Честна седесарска! Ще ги изперем! И на края на всеки флаг ще турим по един активист, специалист по духането, да ни го духа и да ни го вее при всеки случай на безветрие! Амин" – подписал се Грънчо Асин, активист на кварталния съвет на СДС(д)

- Когато става дума за А.Луканов, "студентката журналистка” Ирина Лазарова задава въпросите си с надлежащото уважение към Човека-трето поколение:  "Г-н Луканов, денят на влюбените мина. А смятате ли, че с поредното увеличение на цените, с поскъпването на живота и новите трудности, хората ще запазят непокътнат духа си и ще продължават да се обичат?" 

- Но към Филип Димитров "студентът" Свилен Евгениев е безпощаден:  "Ф.Д. не може да бъде осъден, защото мястото Му е в лудницата".

·                   Към усилията на "студентите” ку-ку добавят своите подбрани попържни и педерастки подмятания другите "отряди на Партията": (Информацията се отнася за години 1993-1994)

- в."168 часа" се издава от пресгрупа "168 часа" с президент Петьо Блъсков, главен редактор отново Петьо Блъсков, първи зам. – Емил Петков и зам. главни редактори Радостина Константинова и Данка Василева.

- в."24 часа" се издава пак от пресгрупа "168 часа" и е с главен редактор Валери Найденов, първи зам. – Владимир Райчев и зам. главни редактори Венелина Гочева и Димитрана Александрова.

- в."Труд" се издава от "Медиа"-холдинг АД с председател Тошо Тошев и отговорни редактори Георги Трайков, Тодор Липанов, Мира Радева, Соня Гълъбарова, Лилия Христовска, Александър Ангелов и Ива Йолова.

·                   Добавете Българска ку-ку литература от издателствата:

- Откъси от предговора на "Смях в клозета", ИК"Ламя-3", С.,1993: "Всички права запазени. Който препише или крадне с користна цел, да му изсъхнат(...), да му се запече(...) и да му падне(...). Изключение никому с изключение на баба Тонка."

  (прочетено в "Отечествен вестник", 24 ноември 1993)

- Откъси от заключението на книгата "Сексуалният живот при тоталитаризма", изд."Литературен форум" и "Херон Прес"-София: "Ето защо, когато генерално преценяваме изминалия период, в който бяхме на власт, налага се по-задълбочено да бъде изследван и проблемът за секса като съпротива, макар тази съпротива и да не се пише с главна буква, както нашата срещу буржоазния строй."

(Авторът на тези думи – обърнете внимание, че по времето на тоталитаризма той „е  бил на власт” и сам нарича Своята съпротива „нашата срещу буржоазния строй – е Любен Дилов-баща. Сега може би по-лесно ще си обясните защо Любен Дилов-син е ку-ку. Ами какъв да е? Къде да падне крушата и може ли тя да се окаже банан?)

- В."Време SuperS", 8 януари 1994: Из интервю на поетесата Соня Момчилова, 24-годишна, авторка на текста на нашумелите "Ку-ку" хитове "Ще ти скъсам гъза", "Мама на татко не дава" - 

   "На времето имаше една много престижна награда "Петя Дубарова". Та на 15 години аз получих това признание, а Христо Фотев и Недялко Йорданов казаха, че възлагат много на мен.”

  След десетина години правосъдният м-р на Симеон II Георги Петканов ще назначи за свое пресаташе тази „поетеса”, написала „Ще ти скъсам гъза”. Ега ти, правосъдния министър! Какви интереси има само! После пък, като отиде м-р на вътрешното министерство, ще я вземе за директор на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността". Ама тя била редактор в Канал 1 на БНТ, редактор и водещ в радио "99", радио "Експрес"; продуцент в bTV, била специализирала политически ПР в Холандия, Англия, САЩ, Белгия. Айде, бе! Беше водещ на еротично шоу и написа детска книжка  „Летните приказки на Мария”. Горките ни деца!

- Поднасям извиненията си, че цитати от еротичните книги, издавани от ИК "Сибия" (Димитър Шумналиев), тук не могат да бъдат изписвани. Все пак трябва да спазвам някакво приличие. Аз не съм Дамян Дамянов, който трябва да е бил много ку-ку, когато е разрешил тази издателска къща да отпечата книга с негови стихове.

·                   Своите КУ-КУ награди за 1993 година получиха:

- Соломон Паси - хай-куку личност, понеже официално казал, че международния паспорт на Петър Курумбашев трябва да бъде върнат.

- Маргарит Мицев - куку-бизнесмен, заради изказването си, че 2–та милиона лева бил спестил от закуските си.

- Петьо Блъсков - за ку-ку принос към медиите.

- Константин Тренчев: ку-ку фраза:"оня нещастник Нейчо" (Нейчо Нейчев: „Ега ти държавата, щом аз съм й вицепремиер”)

- Емил Костадинов - ку-ку поведение пред камерата, тъй като показал среден пръст на трибуните на националния стадион (допълнение от ку-ку водещата: "Емил Костадинов прослави България за разлика от Лъчезар Тошев!")

- Васил Михайлов – ку-ку политик, заради "нубийските" изявления.

(Един друг поет Радой Ралин - сравнете с Дамян Дамянов - отказа да приеме от Камен Воденичаров-Гейчо Голямата Ку-ку награда за цялостно творчество – един "Мерцедес" от фирма "Синит" АД. На сцената на зала 1 в НДК, пред камерите на БНТ, той изрецитира следната своя епиграма:            

Българино, как смяташ, докога ще се мяташ

като влечуго от едно робство към друго?

и допълни: "Съжалявам, че развалих играта." Звучна плесница на всички поклонници на „Ку-ку Академията”. Заслужават си я тези безобразници, които сравняват каруцарския език на Блъсков с цялостното творчество на Радой Ралин.)

·                   Кукувците правят и свои филми. Също ку-ку.

- Но "парите за тях са бял кахър"  – цитирам "Демокрация", 12 януари 1994. Споменатата малко по-горе "водеща" на ку-кункурса, която харесваше средния пръст на Емил Костадинов, но не и Лъчезар Тошев, се казва Биляна Траянова. (Водещата на предаването "Без багаж" - "нямаме търпение да ви разкажем" от 2012-2013 година, също се казва Биляна Траянова. Сигурен съм, че не е просто съвпадение! )
Пак според нея от 13-годишна се е издържала сама. С какво? Ами продължавам цитата: "Била е фотомодел, манекенка, сервитьорка, учителка, правила е халтура, участвала е в програми по баровете, после пак фотомодел. Сега има агенция за запознанства. Открива и курсове за стил, етикет и хай-лайф поведение." Филмът й се казва "Парче луна" и тя играе в него главната роля. "Филмът е еротичен психотрилър от рода на "Първичен инстинкт", но с по-добър сценарий. Средствата до последния цент са български. И още: ще бъде най-скъпия филм в киното ни."

- Още един известен кукувец – Нидал Алгафари се пробва в киното. Филмът "La donna e mobile" е тъжна история. Много тъжна. Красиво младо момиче, преживяло автомобилна катастрофа, е осъдено да живее доживот в инвалидна количка. Казва се Ани и е хубаво като Джулия Робъртс. Обаче филмът не разплаква. Въпреки тъжната си музика. В киносалона младите хора се смееха почти през цялото време. Плачът остава за хората от националния филмов център и фирма "Розим" на Роза Георгиева – винената царица, които са дали 6,5 млн.лв за това кукувче. (Свои пари?)

·                   Добавете още ТВ-предавания като „Не-е-вада”, конкурсите за „мокри фанелки” и „слипове”, личности като Дим Дуков и Евгени Минчев и прозрете най-после огромната опасност, която заплашва нас и бъдещето ни!

Въпросът, въпросът на въпросите, е „Защо кукувците правят тези неща, защо работят за дегенерирането на СОБСТВЕНАТА СИ НАЦИЯ?” За пари? – вероятно. Дано да е за пари, защото иначе остава онази причина, поради която комунистите за две години след 9 септември 1944 избиха цвета на СОБСТВЕНАТА СИ НАЦИЯ.

Но за каквото и да го правят, около тях трябва да се създаде обществена нетърпимост.

Изключителна обществена нетърпимост!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872395
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031