Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 19:35 - Българи-юнаци, спортни мафиоти
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1653 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 11.07.2011 15:28


БЪЛГАРИ- ЮНАЦИ ????

 

Когато станаха факти онези факти, че “четвъртите в Света не могат да стигнат до успеха от 1994”, че “господ бил българин – ама не съвсем”, че “съдиите не обичат мъжествените българи, защото са педераси”, че “Пеневи да си ходят в Мировяне, Даниела Серданова – в Богров”, че “Стоичков е тотален измамник”, че “истинският неуспех за българския футбол е липсата на култура и недопустимо поведение на футболистите ни” (извадки от нашите вестници СЛЕД!), не се учудих на тези писания.

Това, че с решение на изпълкома на БФС от 9 юли 1996 беше прекратен договорът на Димитър Пенев като треньор на националния отбор, а Любослав Пенев беше изваден от състава на отбора, нямаше да помогне.

Е, как да помогне, когато бъдещото на България – младите - се възпитават така: (в.”Капитал”, представете си, от 12 февруари 1996, автор Андрей Богоев): “Стоичков дори не успял да завърши средното си образование, макар да учел в най-елементарния техникум – за багеристи. Днес това не му трябва. Едва ли някой ще се учуди, ако някой ден например виковете от стадиона “Ицо – президент” станат реалност.”

О, колко много забележки (казано съвсем меко) имам към този начин на разсъждение!

- Какво излиза? Чете го някой млад човек и си вика „Че защо да уча като няма нужда”. После искаме бъдещето на България да е добро?! Че как очаквате от прост народ да построи богата държава?

- Колко акъл трябва да имаш в главата си (ако си честен) или колко трябва да са ти платили (ако си подлец), за да напишеш, че не е необходимо Президентът на Държавата да има образование? Как да му поверим да управлява България, като учителите по практика в техникума са преценили, че той не може да управлява дори един багер?

- И защо, журналисте, не му зададете на него, на Стоичков, онзи основен въпрос, който задавате на всички останали граждани: „А бе, ти плати ли си данъците?” По какво право той трябва да се поставя над законите на Държавата?

На последния въпрос аз мога да отговоря: Стоичков просто не е Българин. След като завърши кариерата си, ще паркира в Испания да учи испанските деца на футбол, а не българчетата! Знаете ли неговия аргумент за това? – България и българите го били обидили! Защо? Защото искали да си плаща данъците, и да не си хвърля националната фланелка пред препълнен стадион, и като псува пред милиони зрители да помни, че това се пише на челата на всички нас, българите! Ама като е в Испания или в САЩ, в ЮАР, в Япония, не тръби, че е обиден и си плаща като поп, не се хвали, че „ташаци-те му били златни” (оригинални негови думи!). Защо? Защото в изброените страни ще си изхвърлят и Президента, камо ли някакъв си Стоичков, ако те не спазват законите! Виж, за да си тарикат (ама че меко се изразявам), наистина не е необходимо образование. Дори образованието ще ти пречи, особено ако е много.

Докато не създадем изключително недружелюбна обстановка за Стоичковци и за Богоевци, няма да свършим добре като държава! Защото истинският неуспех за българския народ е липсата на образование и недопустимото поведение на съставляващите го граждани.

·              Гледайте сега какви глупости пишат във вестник „АНТИ” СЛЕД
      (Мариана Боянова, 28 юни 1996)  “Любослав Пенев е другото лице на Жан Виденов. И Виденов и Пенев са на върха на атаката. Първият срещу народа, вторият – също. А народът е този, който може да изхвърли и двамата от бутафорните им укрепления. И всички знаем как. Особено, когато няма хляб, а няма и зрелища.”

На това му викат използване на обществените нагласи за партийни цели. Понеже Виденов пречи, дайте да му вменим и футболните неуспехи... Ами, когато Иван Костов вземе властта, успехите на футболистите ще бъдат същия провал. Естествено – защото едното изобщо не следва от другото! Не такива трябва да бъдат нашите учители на Демокрация. Наистина няма нищо чудно в това, че след 4 години вестник „Демокрация” ще го закрият, защото няма да има читатели, а вестник АНТИ ще смени дори и името си, за да се измъкне от тираж хиляда броя. Напразно.

България ще влезе в демократична Европа без нито един наистина демократичен вестник. Дали ТОВА не се прави нарочно? Ако да – кой го организира и поддържа? Мисленето по този въпрос е едно национално занимание, което е не по-малко достойно за пристрастяване, сравнено с „футболната магия”.

 

Дали не е време да се разправя открито за спортната мафия или за мафиотизирания спорт, което – второто – е може би по-правилно, защото мафията не е само спортна?

След 1990 година целите секции по борба, стрелба, гребане, бокс… на дружества ЦСКА, “Левски” … вкупом прехвърлиха своите кадри в мафиотските структури за рекетиране - “застраховане” и “охрана”, както и в групите, занимаващи се с дрога, проституция и търговия с оръжие.

(Ако някой спортист, който попада в посочена секция или посочено дружество, не е свързан с такъв сенчест бизнес, се обиди, има право. И му поднасям своите извинения. Сигурно има такива честни спортисти. И дано такива са повечето.)

Но има ясни факти! Ще бъде трудно, да не пиша невъзможно, ако се върнем назад по страниците на вестниците и прочетем биографиите на известните “бизнесмени”, да намерим някой, който не е бил спортист от посочените места. Тези факти са лесно обясними.

По комунистическо време спортистите от армията – ЦСКА, и от милицията – “Левски”, бяха военизирани, за да им се изплащат законно пари за обикновена работа, докато те защитават честта на Родината. После - “защита честта на Родината” се осъществяваше зад граница и предимно на Запад. Коя комунистическа власт ще пуска в гнили капиталистически държави непроверени хора? Хора, които тя не контролира – допълвайте вие с какво! Освен това спортистите почти винаги бързат за състезания, минават често през границата, което значи, че митническият контрол за тях е формален, сравнен с този за обикновения гражданин. Трябва да си много честен – комунистите никога не са били такива – за да не използваш този факт да пренесеш “нещичко” – например указание за/от “наш човек” в САЩ. Още - в ГДР, когато разкриха архивите на ЩАЗИ, се оказа, че почти всички видни германски спортисти са имали досиета. Кой ще се наеме да ме убеждава, че в това отношение България на Живков е била различна от ГДР на Хонекер? И още - ако цял живот са те хранили и поили за държавна сметка, само и само да донесеш слава за КОМУНИСТИЧЕСКА България, някак човешко е да благодариш на ръката, която е правила Това. Тези характеристики не се отнасят само за елитните спортисти! Нали за тяхното поведение отговарят и елитни треньори. Посочете ми един елитен треньор по групов спорт – да е отговорен за повече души – който да не подкрепя БСП!

Към тези ясни, трудно опровержими неща, факти, да прибавя косвените доказателства:

Във вестниците е пълно със списъци на престъпни банди – точен брой, прозвища, адреси – всичко необходимо за арест и съд. Защото тогава демократичните правителства на продължаващия преход не можаха да се справят с мафиотите от горепосочения тип?  - Защото не техните членове държат досиетата им. Нещо повече. Да ме прости Господ, но членовете на тези правителства също имат досиета. На същото място, където са досиетата на спортистите! А защо и новите социалисти не успяват да се преборят с мафиотите? - Защото не искат! Трябва да си демократичен глупак – комунистите не са такива – за да вкараш в затвора своите хора.

Е, добре. Ако тези предположения са верни, как трябва да постъпва един такъв социалист? Да крещи, че демократите са некадърни да се справят с престъпността и да прехвърля безочливо своето нежелание за арести върху им. Така всичко се подчинява на общата цел – да се дискредитира Демокрацията. Отделно като бонус се получава страха сред населението от престъпността. И леко подшушване, че само „здравата ръка на Партията може да оправи работите”, ще ускори връщането на Строя, където „престъпност нямаше”. Социализмът като преходен стадий към Комунизма.

Който помни това - да не забравя, че иначе натоварва своите потомци със задачи, които не са техни, а преди всичко негови.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yoan2015 - Внимавай, защото ще те обвинят, че ...
14.06.2016 15:38
Внимавай, защото ще те обвинят, че се опитваш да го обезличиш, а пък аз бих казал - може ли да се обезличи някой, който се е обезличил сам и при положение, че не може да управлява един багер как ще тренира испанчета или българчета дори. Виж за кебапчетата е друг въпрос...
цитирай
2. dobronameren - Да е жива и здрава модерацията. Тя ми позволи да "хвана" коментар от 14.06.2016 за постинг, написан на 6.07.2011
15.06.2016 09:02
Сега по съществото на коментара: Изобщо не ме интересува, че Стоичковци щели да кажат. че ги обезличавам. А конкретно за Стоичков: Изключително голям простак е, а гарнирано с отвратителната му самовлюбена тарикатщина се получава, че НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ футболните му качества и постижения. Защото, ако го нямаше него и тези около него негови приятели, милиони българи - не преувеличавам: милиони българи! - щяха да бъдат, да станат!, по-добри и свестни хора. Вредите от ТАКИВА са несравнимо по-големи от ползите им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883871
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930